kolmapäev, detsember 23, 2020

Pullerits: Oh milline kuldne aeg dopingu kasutamiseks!

Lõppev aasta oli viimaste aegade parim... dopingu panemiseks. Ja kui te selle maha magasite, siis mul on hea uudis: te mahamagamine pole olnud lõplik, sest mahajäämuse saate tagasi teha ka uuel aastal.

Ma ei ole mingi New York Timesi fänn, sest see leht on end diskrediteerinud mitte ainult varjamatu vasakliberastiaga, vaid ka ajaloo täiesti avaliku ümberkirjutamise katsega - vt 1619 Project (kas tõesti on nüüd ajakirjanduse roll tegeleda ajaloo ümberkirjutamisega?!) -, aga lehe esitatud faktid kinnitavad, et lõppeval aastal oli dopinguküttidel raskusi. 2019. aastal võtsid nad esimese üheksa kuuga 231 000 vere- ja uriiniproovi, tänavu sama ajaga rohkem kui kaks korda vähem, 111 000. Eriti drastiline erinevus oli aprillis: mullu võeti sel kuul 25 219 ja tänavu ainult 576 proovi. Septembris oli erinevus 26 638 versus 17 643.

Nagu taipate, on koroonaaja piirangud piiranud ka dopinguküttide tööd. Mis on avanud head võimalused neile, kes on soovinud oma sportlikku võimekust maksimaalselt suurendada.

Kuna kevadel polnud USA dopinguküttidel Timesi sõnul midagi targemat teha, viisid nad läbi anonüümse uurimuse, küsitledes 1400 testitavat sportlast. Noist ligi 10 protsenti tunnistas, et on viimase aasta jooksul kasutanud keelatud aineid. Kaks ja pool protsenti oli neid, kes tunnistasid, et on kasutanud tugevatoimelisi aineid, nagu testosteroon, kasvuhormoon, samuti aineid, mis suurendavad punaste vereliblede arvu ja hapniku tarbimise võimet. Üle poole vastanutest arvas, et nende konkurendid kasutavad koroonapandeemiast tingitud olukorda keelatud ainete võtmiseks.

Nüüd võib küsida, et mis kasu on piirangute ajal tehtud dopingukuurist, mil nagunii on võistlusi vähe, tulevikus, kui võistlused saavad taas toimuda täie hooga. Palun, siin on vastus: Times viitab uuringutele, mis kinnitavad, et isegi ühest dopingukuurist, mille järel lahkuvad keelatud ained organismist kiiresti, võib tõusta kasu kuni neljaks aastaks. Just see on, muide, põhjus, miks rängemate dopingurikkumiste korral karistatakse nelja-aastase võistluskeeluga.

Lõpuks viskab Times õhku sellise tõsiasja: kas naiste ja meeste 5000 meetri ja meeste 10 000 meetri jooksu kaua püsinud maailmarekordite, samuti naiste poolmaratoni maailmarekordi varisemine kahel korral sel sügisel võib kuidagi olla seotud dopingutestimise raskustega maailmas?

Sedavõrd, kuidas maailm taas piire koomale tõmbab, jätkuvad võimalused kasutada dopingut senisest rohkem ka tuleval aastal.

Foto 1: Võhmameeste silmarõõmuks esineb vene tantsutüdruk Venemaa ja Rootsi hokilahingu eel Moskvas detsembri keskel. Venemaa lipp ja hümn on keelatud nii Tokyo suve- kui Pekingi taliolümpial - teadagi, mille pärast. Foto autor: AP/Scanpix
Foto 2: Papa Massata Diack, IAAFi endise presidendi poeg ja IAAFi endine turundusjuht, on seotud suurde korruptsiooniprotsessi, millest olulise osa moodustavad dopinguga seotud küsimused. Foto autor: AFP/Scanpix
Foto 3: Uganda jooksja Joshua Cheptegi pärast 10 000 meetri jooksu maailmarekordi püstitamist tänavu sügisel Valencias. Eesti rekordimees Enn Sellik kaotanuks talle poolteise ringi ehk 600 meetriga. Foto autor: AFP/Scanpix
Foto 4: Etioopia jooksja Letesenbet Gidey püstitamas sügisel Valencias 5000 meetri jooksu maailmarekordit 14.06,65. Ta ületas eelmise, tosin aastat püsinud maailmarekordi rohkem kui nelja sekundiga. Foto autor: AFP/Scanpix

31 Kommentaarid:

At 12:01, Anonymous Anonüümne said...

Võimalik küll. Naiste jooksus on esile kerkinud poissnaised ja meesnaised. Gidei pani 15km manteel 44.21 ja 10km vaheaeg oli 29 algusesse, ta on nooruki kandilise kehaga, ka ilma dopsita on sellisel imel võimalused.
Meeste osas on kahtlused suuremad

 
At 12:27, Anonymous Anonüümne said...

Juua ei tohi.

Süüa tuleb rasvast liha.

Dopingud võib panna.

Võhmameeste elu muudkui lihtsustub. Mati käest targa saksa arsti nummer küsida ja läheb panemiseks.

 
At 13:04, Anonymous Anonüümne said...

Pange ikka tantsutuüdruk kel pekki ka peal, silmad tahavad ka süüa. Jõulu aeg.

 
At 13:06, Blogger Priit Pullerits said...

Tubli, 12.27, te oskate 1+1+1 ilusti kokku panna, kusjuures tulemus ei ole 3, vaid pigem 5, 6, võib-olla koguni 8. NYT loole osundaski MK, muide. Mis tekitab huvitava küsimuse: kas mind ka nüüd selle pärast diskvalifitseeritakse?

Naiste sport, 12.01, on muutumas travestiaks. Travestia, kui keegi ei tea: näitlejanna esinemine poisi v mehe osas, ka neid osi mängiv näitlejanna.

 
At 14:04, Anonymous Anonüümne said...

oi oi. Naiste spordi travestiast räägiti jõuliselt eelmisel sajandil. Sellest pole pääsu - see ongi tulevik. Ja mehi pole ka vaja. Võite kotid varna panna.

 
At 14:48, Anonymous Anonüümne said...

Mis olümp see oli kus venelanna Semenya eest kulla võttis. Ilus oli vaadata hiljem kukkus doping. 2012 londoni 800m.

 
At 14:49, Anonymous Anonüümne said...

Kotid varna aga monoliit püsti panna otepääle ja Talina kesklinna

 
At 15:00, Anonymous Anonüümne said...

Te mehed ei taipa naiste spordist mitte krämmigi
https://m.youtube.com/watch?v=L56BwI2T_y0

 
At 15:36, Anonymous Anonüümne said...

Üks väheseid tõsiselt võetavaid võhma alasid, mis hetkel toimub on laskesuustamine. Hooaja alguses said ainult rootslased aru sellest , mis hr Pullerits räägib, siis taipasid norralased ja lõpuks ka prantslased ja itaalased. Ka väiksemad tegijad mõikasid ühtteist, ainult venelased, üritavad asju ausalt ja seadusekuulekat ajada ja näe saavad puhtas sõidus kotti isegi meie amatööridelt.

 
At 15:52, Anonymous Anonüümne said...

Annika Emily Kelly andis tollele juutuuberile kotti. Siin pole midagi rohkem teada vajagi.

 
At 16:20, Anonymous Anonüümne said...

15:00 äss tüdruk. Mulle kohe meeldib

 
At 17:06, Anonymous Anonüümne said...

Nii äss tüdruk kõhnasid võhmamehi vaevalt et jutule võtab

 
At 17:49, Anonymous Anonüümne said...

Äss aga äsab kotti kui ette jääd.

 
At 09:42, Anonymous Anonüümne said...

Sellise tüdrukuga peaks juba pikemat plaani. Ei mõtle just 10km jooksu.

 
At 10:48, Anonymous Anonüümne said...

Ärge muretsege pekivabad poisid. Kui oskate jutu teha siis saate temaga jutule. Mul kunagi isegi õnnestus https://m.youtube.com/watch?v=Zx9y6dIk-Fg

 
At 11:36, Anonymous Anonüümne said...

Jääme esteetika ja kauniduse lainele.

 
At 11:49, Anonymous Anonüümne said...

Kui küsida kõigi edasipürgivate sportlaste käest mida tahaksite enda juures muuta. Oleks vastus tuharad pekivabaks saada. Sest iga tark sportlane teab, et puusa piirkonnast tuleb elujõud. Minu arust on elujõuline inimene esteetiline vaatepilt.

 
At 12:00, Anonymous Anonüümne said...

Spordilehes on pealkiri kõik ässad on end austraalia openiks üles andnud. Pulleritsu nime ei ole. Kas viirus?

 
At 14:36, Anonymous Anonüümne said...

Pärnus on rodeo open. Ässad lähevad sinna nahkpükse tolmutama.

 
At 22:55, Anonymous Anonüümne said...

Head jõulu, Padre ja võhmamehed!

 
At 00:10, Anonymous Anonüümne said...

Ole tänatud, samad soovid kõigile lugejaile!

 
At 00:43, Anonymous Anonüümne said...

Cycling news tegi ka jõulu kingi näitamaks kui palju kasu võib ajakirjandusest tulla. Jah kui mees oleks oleks läinud- jätkuks samal pulgal kogu see karavan. Loodetavasti peale lugemist järgmisel. https://www.cyclingnews.com/features/fabio-jakobsen-talks-about-his-crash-for-the-first-time/

 
At 13:54, Anonymous Anonüümne said...

Padrele peab kingituse saatma. Tegi terve aasta kõvasti tööd ja keegi ei ütle isegi aitäh. Oleme ikka pujäänid küll.

 
At 14:22, Anonymous Anonüümne said...

Mis kehakultuurlaste poolt kingiks on siis, kas värvilised laternad?

 
At 15:33, Anonymous Anonüümne said...

Mida siis Padrele kingime? Sooja käepigistust ei saa siis piab ilus kink olema. Raamat? Rahvariides nukk? Soojad sokid? Mudel auto? Fisseri suussd?

 
At 15:48, Anonymous Anonüümne said...

00:43, keegi madalmaalane käis kiirabis ja hambaarstile alles läheb, praegu väntab halva ilmaga ratast, jah? Maailmamuutev värk, mitte nagu mõni muu lugu, mida meil igal aastal juhtub https://www.postimees.ee/1879955/politseiauto-alla-jaanud-jalgrattur-suri

 
At 18:25, Anonymous Anonüümne said...

Üks põhjus võib olla miks need surmaga lõppenud lood jäävad x hulga idiootididele ühiskonnast arusaamatuks sest surnud ei räägi. Kui inimene jääb ime läbi ellu siis võib öelda, et see on nagu needus eluohtliku olukorra põhjustajale. Elukestev kannatuste jada mis tuleb läbi teha või siis valida lihtsam tee ja lõpp oksas rippudes. Selliseid asju ei andestata kunagi kui siis ainult lambad ja kristlased on selleks võimelised.

 
At 15:06, Blogger عبد الله محمد عبدالله said...


شركة رش مبيدات بالرياض
شركة رش دفان بالرياض
شركة مكافحة الفئران بالرياض
شركة مكافحة الثعابين بالرياض
شركة مكافحة النمل الاسود بالرياض
شركة مكافحة بق الفراش بالرياض

 
At 18:34, Blogger Gabriel said...

Illuminati on mind palju aidanud, mu ema oli väga haige ja mul oli operatsiooni jaoks vaja 40000 eurot, kuid arvete tasumiseks polnud raha, ma taotlen oma pangas laenu, nad ei saanud mulle seda laenu pakkuda, kui ma nägin Internetis illuminaatide kohta tunnistust, arvasin, et see oli nali, võtsin ühendust lord Edmundoga, kes selgitas kõike illuminaatide kohta, kui saan registri, saan 5 miljonit eurot, on uus liige, siis sain registri ja saan raha on nüüd mu ema korras, illuminaatide hea külg on see, et pole inimohvreid, elan parimat elu, mul on hea maja ja autod ning väga hea äri, olen väga edukas ja saavutan oma unistused , tulge liikmeks ja nautige oma elu täieliku kontakthärra Edmundo telefonil või WhatsAppi numbril +2348159768201 või e-posti aadressil Worldunitedpowersociety@gmail.com, võtke ühendust illuminaatidega juba täna ja muutke oma elu lõplikult

Hr Paul Finn

 
At 02:42, Anonymous Anonüümne said...

Laenu saamise asemel sain oma juba programmeeritud tühja sularahaautomaadi kaardi, et võtta 30 päeva jooksul päevas maksimaalselt 5000 dollarit. Mul on selle üle nii hea meel, sest sain eelmisel nädalal oma enda kätte ja olen seda kasutanud 50 000 dollari saamiseks. Hr Mike annab kaardi välja vaid vaeste ja abivajajate abistamiseks, ehkki see on ebaseaduslik, kuid see on midagi toredat ja ta ei ole nagu teised inimesed, kes teesklevad, et neil on tühjad sularahaautomaadi kaardid. Ja keegi ei jää kaardi kasutamisel vahele. võta temalt oma, soovitan teda täielikult. Saatke talle lihtsalt e-kiri aadressil (blankatm002@gmail.com

 
At 20:53, Blogger Anonymous said...

Tahaksin tänada Lapo Micro Finance'i laenu andmise eest. Pettusin mitu korda laenu saades, kuni sattusin Lapo Micro Finance'ile, kes andis mulle haige lapse hooldamiseks laenu 23 000 dollari väärtuses. Kui vajate täna tõelist laenuandjat, võtke ühendust Lapoga ja ärge laske end petta. Võtke ühendust e-posti aadressiga: lapofunding960@gmail.com
Whatsapp +447883183014

 

Postita kommentaar

<< Esileht