esmaspäev, november 22, 2021

Pullerits: Kas ülespuhutud positiivsus spordis ei ole muutunud juba naeruväärseks?

Jah, vastastest maksab lugu pidada, aga nüüdisaja kohustusliku positiivsuse ajastul on kerge muutuda läägeks. Ja sedasi ebausutavaks. Võltsiks.

Seda sai tajuda meilgi hästi palju kajastatud WTA aastalõputurniiril Mehhikos.

Näiteks ütles kreeklanna Maria Sakkari enne kohtumist Anett Kontaveidiga tema kohta: «Mul on väga hea meel, et Anett siia jõudis, sest ta on äärmiselt tore inimene ja väärib seda.» Kõik on kindlasti õige, ma ei vaidle vastu, aga kui sedasorti avaldusi tuleb riburada pidi üks teise otsa, siis ei kõla need enam usutavalt. Või isegi kui kõlavad, muutuvad need viimse vindini krutitud positiivsuses lihtsalt tüütavaks.

Enne seda oli WTA president Micky Lawler (fotol paremal) öelnud: «Aneti lugu ja tema teekond siia on olnud lihtsalt imeline. /--/ Temas on peidus midagi väga suurt, sest saada hakkama millegi sellisega, nagu tema, ning olla täna siin... see on lihtsalt erakordne.» Näete, et Lawler jõudis oma paljusõnalise ja üldsõnalise kiidulauluga ummikusse – lause lõpus tuli asjalikest mõtetest puudu ja sedasi lõpetas ta oma tiraadi retooriliselt.

Me ju teame, kuidas tuleb sisulist tunnustust avaldada. Sa ei ütle ju näiteks ajakirjanikule või õppejõuna tudengile, et ta tegi hea loo, sest see mõjub sõnakõlksuna; selles puudub tegelik sisu; see oleks justkui kiitus ja tunnustus, ent tegelikult ei ole, sest inimene ei saa aru, mille eest teda tegelikult kiidetakse, mis seal loos on hästi; enamgi veel: see võib tekitada kahtluse, kas kiitja on loo üldse läbi lugenud, sest miks ta räägib üldsõnaliselt – mis seal talle siis tegelikult meeldis?

Seepärast annan näiteks tudengitele alati konkreetset tagasisidet, mis oli hästi, mis väärib tunnustamist (ja milles olid ka puudused). Esiteks on selline tagasiside konkreetne ja konstruktiivne, sest tudeng saab selgelt teada, mis oli hästi. Ja teiseks näitab, et ma olen tema töö ikkagi sisuliselt läbi lugenud ning selle headuse (ja ka puuduste) üle juurelnud ning ütlen talle midagi sellist, millega tal on ka edaspidi midagi peale hakata. See on elementaarne lugupidamine teisest inimesest ja tema tööst.

Aga need suuresõnalised «imelised» ja «erakordsed» ja «toredad» ja muu säärane – see on tühipaljas sõnavaht, mis ei vääri tähelepanu.

Kahjuks on nüüdismaailm, mis liigub püüdlikult, isegi kramplikult positiivsuse poole, muutumas oma kiitustega ja tunnustustega üha pealiskaudsemaks ja sedasi ka järjest vähem usutavaks ja tõsiseltvõetavaks. Ütleks koguni nii: kunstlik positiivsus ajab südame läikima. Kas teil ka?

Foto 1: Anett Kontaveit WTA aastalõputurniiri finaalis. Foto autor: EPA/Scanpix
Foto 2: WTA president Micky Lawler. Foto autor: AFP/Scanpix
Foto 3: Arina Sabalenka Valgevenest WTA aastalõputurniiril. Foto autor: ZumaPress.com/Scanpix

63 Kommentaarid:

At 11:09, Blogger Unknown said...

Ka teatris-suht keskpärase etenduse lõppedes tõuseb publik sageli püsti

 
At 11:15, Anonymous Anonüümne said...

Priit, milleks jännata selliste pehmete teemadega?

Pealegi, vahepeal on IOC otsustanud - nagu dramaatilisemalt öeldakse - naiste spordi üldse tappa: https://olympics.com/ioc/news/ioc-releases-framework-on-fairness-inclusion-and-non-discrimination-on-the-basis-of-gender-identity-and-sex-variations

 
At 11:20, Anonymous Anonüümne said...

Sest sport on meedias ja sotsmeedias ja miks mitte vastast kiita ja positiivne olla, see on nagu kultuuri standard.
Anett oligi erakordne ilma mingi suurendamiseta, võita järjest võistlusi, kui eelmise finaal on pühapäeval ja uus algab esmaspäeval ning kaotus on kohene väljakukkumine on kõva sooritus.
Tennis on korralik kahevõitlus aga mis on korvpallist ja võrkpallist tehtud? Vohh see on tsirkus, nii väljakul kui pressikonverentsil

 
At 11:24, Anonymous Anonüümne said...

Naiste sport on tapetud jah. Naiste tennise tipus on mehed.

 
At 12:31, Anonymous Anonüümne said...

Nunnutamine, võlts positiivsus ja nn nautimine võib viia selleni, et tennisistid hakkavad ka joonekohtunikke kiitma - erakordne inimene, tegi imelist tööd, vaid mõnel korral eksis selgelt, sealhulgas ka murdepunkti andmisega! Aga muidu, tubli! Selle asemel, et öelda "Kuradi kõõrdsilm!", "Magad, raisk, või!", "T..a!", "Too l..u lõi ju auti, jobu!".

 
At 12:33, Anonymous Anonüümne said...

Meedias on avaldatud, et Sakkari ja Kontaveit on sõbrannad. Seetõttu nad tunnevadki siirast rõõmu teineteise heade saavutuste üle.

 
At 12:37, Anonymous Anonüümne said...

Jah seda küll. Istusid 2021 AO karantiinis koos ja sõbrunesid. Kreeklanna tundub olema ilusa hingega väljaspool tennist. Tsehhi ja hispaania tennisemaffia on Aneti vastu ja kardavad.

 
At 12:42, Anonymous Anonüümne said...

Tenniseski on multikult. Kui tuneesia Ons Jabeur pääses 10 sekka oli maailma tenniseelidist suur tunnustus, oooo esimene araabia naine. Kiitjate seas oli šotlane Murray. Kui Anett jõudis 10 polnud ühtki märkust. Eks teda peetakse venelaseks idalaseks, kes on alati tennises kõvad.

Too hädapätaks šotlane on alati segavereliste mitte valgete väikerahvaste poolel.

 
At 13:23, Anonymous Anonüümne said...

Ma ootan Kägu arvamust. Tema oskab hinnata ja teda me usaldame, Kägu on kunn ja autoriteet võhmameeste kogukonnale.

 
At 15:53, Anonymous Anonüümne said...

Kägu läks vaktsineerima.

 
At 16:22, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

15:53 Te nimetate seda massilist geeniteraapiat, mis praegu toimub, ekslikult vaktsineerimiseks, aga see selleks. Võltspositiivsus spordis on igaljuhul parem, kui võltsnegatiivsus.Kusjuures peale igat võistlust, peale igat matsi ja näiteks rallis peale igat kiiruskatest on vaja midagi rääkida. No mis asja sa kogu aeg räägid eks? Kui ei räägi siis ajakirjanikud ja fännid solvuvad, et näe uhke jne. Mullikeste ajamine, ei ole ju ainult spordi probleem. Seda teevad kõik poliitikud, väga paljud teadlased, arstid jne. Inimesed räägivad enesekindla näoga asjadest millest neil tegelikult aimugi ei ole. Sind usutakse ja kuulatakse enamasti vaid siis, kui sa räägid seda mida tahetakse kuulda. Näiteks postitati siin foorumis, eelmise teema all väga hea tõestustega materjal sellest, kuidas meie teadlased, arstid ja poliitikud on rahvale koguaeg hambasse puhunud ja iga natukese aja tagant oma seisukohti muutnud. Tundub naiivne taas uskuda neid, kes on sulle juba mitu korda valetanud, aga tagasiteed ju nagu ka enam ei ole. Pullerits lihtsalt kustutas selle ilma ühegi kommentaarita. Siililegi selge, , et kui sul need kokteilid juba sees, siis ei taha sa kuulda teistsuguseid tõdesid, kui see mida sa algselt uskuma jäid. Sa tahad kuulda vaksiiinide kohta vaid head ja uskuda, et sinu otsus ja arvamus oli kõige parem ja kõige targem, sellepärast loed ja kuulad sa vaid neid lugusid, kus nii räägitakse ja ründad kõiki, kes üritavad sulle tõetada, et need asjad ei ole päris nii. Ehk kui sa midagi kiidad ,siis võib sinu kiitus tunduda mõnele küll devalveerunud ja ebasiiras, aga vähemasti on see kindlapeale minek. Keegi ei hakka sind süüdistama negatiivsuses, keegi ei hakka sind kohtusse kaebama solvamise ja auhaavamise eest jne. Me oleme ju ise selle maailma selliseks loonud, et kõik, kes räägivad asjadest pisut teise nurga alt ja ei kaaguta peavooluga kaasa, neid rünnatakse. Sellepärast kuulemegi me igaltpoolt üha enam vaid sisutühja mula. Sõna vabadus, see on ju lihtsalt sõnakõlks!

 
At 16:58, Blogger Priit Pullerits said...

Kägu kommentaari alguse ja osalt ka lõpuga päri, aga vahepeal paneb jälle kägu. Paneb oma tüütu plaadi peale. Tolle vahepealsega tema kommentaarist ei tegele, see pole siinse blogi teema, aga see on tõesti tõsi, et rallimehed annavad ka panuse tühja plära ajamisse.

Asi on selles, et ajakirjanikud küsivad küsimusi valel ajal ja vales kohas. Mäletan, kui alustasin oma hobitegevust suusaajakirjanikuna ja kui siis suusatajad tulid rajalt, nad polnud hingamistki korda saanud, kui juba pidid seletama, miks täna läks nii, aga mitte naa. Selge see, et sellises seisus ei ole sportlane suuteline midagi arukat ja sisukat ütlema. Sama on rallimeestega: mida muud sa pärast kiiruskatset ütled, kui et car was very good, team was very good, race was very good - eriti kui pead tormama kohe edasi järgmise katse starti. Või meenutage neid olümpia kiirintervjuusid, kui jooksja tuli ajakirjanike mikrofonide eest läbi - kui palju asjalikku juttu sealt tuli? No ei tulnud ju. Eks siis öeldaksegi pressile, et vastased olid tugevad ja oli raske võistlus, aga ma olen supersuperõnnelik, et sain siin olla ja ei jäänudki päris viimaseks - ah et tegin oma hooaja viletsaima tulemuse? - noh, eks siit saa ainult paremaks minna.

 
At 17:08, Anonymous Anonüümne said...

Aitäh Kägu andis korraliku õppetunni kõigile ausatele võhmameestele ja alatutele anonüümiräimedele.

 
At 17:28, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits peaks arvestama et ilma Kägu ei loeks suusablogi enam mitte keegi. Ehk Soonets üksi. Aga mine tea järsku on Soonets juba Kägu mees nagu stirliz.

 
At 17:37, Anonymous Anonüümne said...

On jah. Soonets luurab Pulleritsu juures ja õhtul kannab kõik ette, viimse silbini. Pullerits on üksi külma kätte jäetud.

 
At 18:05, Anonymous Anonüümne said...

Ah sa raks! Priit peab Soonetsile ristküsitluse korraldama ja vahele võtma kas Soonets käib Kägule ette kandmas. Asjad kujunevad kriitiliseks. Jälgime mängu väga põnevil.

 
At 18:21, Anonymous Anonüümne said...

Minu meelest on ajakirjanikud ise süüdi ja noored just nutikad, et annavad neid tühjasid intekaid. Kui sa ei taha intekat anda, aga pead, siis annadki tühja inteka. Naomi Osaka asemel ma täidaks oma kohust, aga annaksin täiesti tühje vastuseid. Kui on sobiv aeg ja koht, siis annaksin Ok intekad. Neid kohustuslikke intekaid on nii palju, et nendele lollustele ei saagi muudmoodi vastata, kui lihtsalt tühjalt. Ja ajakirjanikele paras, las nüüd mõtlevad, miks sportlased enam midagi asjalikku ei räägi. Ainult see ülipositiivne vaht.

 
At 18:27, Anonymous Anonüümne said...

Sattusin just hiljuti vaatama Youtube'ist klippi Venus Williamsi pressikonverentsilt. Ajakirjanik küsis, miks Williams täna nii tõsine ja vaikne on. Tavaliselt naerab, on lõbus, täna vaikib, ei ütle midagi. Williams vastas midagi sellist (üldse mitte üleolevalt): "kui aus olla, siis ma tõesti üldse ei taha siin olla. Kell on pool üksteist õhtul, mul oli mäng, tahan magama minna." Tsiteerisin mälu järgi.

Arvan ka, et see finišisirgel mikrofoni nina alla toppimine on tegelikult mõttetu, mis analüüsi sa sealt ikka saad, liiati kui on see "mis tunne on" küsimus. Südamliku näitena meenub ka Lembitu Kuuse küsimus Jüri Jaansonile kohe pärast sõitu: noh, Jüri, vaatasin, et lõpus oleks võinud NATUKENE veel panna, NATUKENE jäi nagu varu? Jaanson: Ei tea, olnud seal mingit varu näha enam! :)

Arvan, et paljud sportlased võtavad ka võistlusjärgseid pressikonverentse natuke väsitava formaalsusena: lihtsalt peab need kaks sõna ära ütlema, vahet polegi, mis need on. Reporter saab uudise, sportlane saab puhkama. Pressikonverentsi formaat ja võib-olla ka uudise formaat (?) küllap soosivad ka nappe ja vahel suvalisi vastuseid?

Kõikvõimalikel spordialadel on "stupid reporter questions" väga meeleolukas ja valgustav Youtube-otsing, võib-olla vaid pisut ajakirjanike suhtes ülekohtune: https://www.youtube.com/results?search_query=stupid+reporter+questions+tennis

Nii sportlased kui ajakirjanikud on nagu nende võistlusjärgsete formaatide sisse lõksu jäänud. Naomi Osakat pani ehk ka see natuke kõhklema? Hiljem tehtud pikad intervjuud on tavaliselt hoopis teisest puust.

Jalgpallihuvilisest sõber rääkis, et vist Ostankinos oli kunagi ülekanne, kus kommentaator õnnetu pealelöögi kohta otse-eetris ahastas: "Hui, štanga, bljäd!" Sellist taset vast ka Eesti ajakirjandusse ei tahaks. Pole kuulnud ka. :)

 
At 18:33, Blogger Priit Pullerits said...

Aitäh, 18:27, hea ja huvitava kommentaari eest! Olen teie remarkidega nõus. Vaat see on siin ühisesse arutellu sisuka panustamise musternäide - õppige, Kägu-sugused ja tema jüngrid!

Seda štanga-lugu räägiti Nikolai Ozerovi, legendaarse hokikommentaatori kohta, et olla selle eest isegi eetrikeelu saanud. Ei tea, kas ka päriselt nii oli... äkki lihtsalt räägiti sellest?...

18:21-le:
Kas nad just nutikusest tühjasid intervjuusid annavad?... Äkki hoopis sellest, et ei oska midagi tarka öelda? Sest vaevalt nüüd mõni sportlane hakkab nii palju kalkuleerima, et vaat nüüd hakkan tühja plousti ajama. Pigem seal see variant, et ei tulegi midagi sisulist. Kõik ei ole nii head rääkijad, nagu Maksim Mihhailov.

 
At 18:49, Anonymous Anonüümne said...

Ekspert Kägu ütleb äkki, et kas intekas
ROK presidendi Thomas Bach ja Hiina tennisisti Peng Shuai vahel oli siiras?

 
At 19:04, Anonymous Anonüümne said...

18:49 Las seda ütleb parem kehakeele ekspert Pullerits. Kägu käest küsige parem, kas see tütarlaps, kellega hr. Bach vestles oli üldse Peng Shuai või lihtsalt leiti üks sarnane asendaja.

 
At 19:36, Anonymous Anonüümne said...

No äkki Kägu teab vähemalt kust seda videot säravalt naeratava hiinlannaga näha saab. Tavaliselt on sportlastest ajakirjanike poolt tehtud vaid sünnitaja ilmega pilte.

 
At 20:11, Anonymous Anonüümne said...

To 19:36 Nii saamatu ei saa olla. Kasuta Googlit või mine pane You toubes need nimed otsingusse.

 
At 21:09, Anonymous Anonüümne said...

No ei leia, noh, ei ühtegi sekundit sellest intekast. On siin mõni võimekas lingileidja äkki? Kägu tuleb ilmselt siiski mahakanda saamatuna.

 
At 21:36, Anonymous Anonüümne said...

Kuna ROK ja Bach on olnud ebasiirad? Olümpia lõppakordidel kõlab ikka, olid aegade parimad mängud. Spordirahvas on rõõmustanud esindusorganisatsiooni valikutega. Kiideti taevani Sotši olümpiat ja kiidetakse järjekordset spordi tippüritust Pekingis.
Vana Samaranch oli ehk kõige asjalikum, ja seda ka rohkem tema noore mehe aja krapsakusele.
Käo käest küsige telegrami, Objektiivi ja uhuu-uudiste linke.

 
At 21:39, Anonymous Anonüümne said...

Miks peab Kägu teiesugustele kehkadiveidele midagi ütlema ja näitama? Kägu on tegudemees kui vaja paneb litaka mis teid haledalt määgima võtab.

 
At 23:08, Anonymous Anonüümne said...

1) 33-aastane professionaalne tantsija Santo Giuliano saab pärast meditsiinilist praktikat südameinfarkti.
2) Jalgpallur Jalen Leavey sureb.
3) Jalgpallur Tirrell Williams sureb.
4) Jalgpallur Okafor Kelechi sureb.
5) Jalgpallur Lee Mooses sureb.
6) Jalgpallur Stephen Sylvester sureb.
7) Jalgpallur Emmanuel Antwi sureb.
8) Jalgpallur Cayetano Nsofor sureb.
9) Moira Claire Arney sureb.
10) Pesapalli söötja Andrew Roseman sureb.
11) Jalgpallur Nickolas Lawrinas sureb.
12) Jalgpallur Miquel Lugo sureb.
13) Jalgpallur Devon DuHart sureb.
14) Jalgpallur Ivan Hicks sureb.
15) Jalgpallur Joe Bradshaw sureb.
16) Jalgpallur Drake Geiger sureb.
17) Jalgpallur Joshua Elevandiluu sureb.
18) Jalgpallur Quandarius Wilbur sureb.
19) Jalgpallur Dimitri McKee sureb.
20) Ragbimängija Dave Hyde sureb.
21) Pesapallur Yusuke Kinoshita sureb.
22) Olümpiarattur Olivia Podmore sureb.
23) Speedster Cameron Burell sureb.
24) Hiina olümpiameister Gilbert Kwemoi sureb.
25) Endine jalgpallur Franck Berrier sureb.
26) Belgia jalgpallur Jente Van Genechten kannatab südame seiskumise all.
27) Venezuela maratoni meister Alexaida Guedez sureb.
28) 29-aastane Jose dos Reis kukub väljakul kokku ja tuleb elustada.
29) Diego Ferchaud kannatab südame seiskumise all.
30) ASV Baden Austria mängija kukub väljakul kokku ja tuleb elustada.
31) Bergamo 16-aastane jalgpallur kannatab südameseiskumise all.
32) 27-aastane Belgia jalgpallur Jens De Smet sureb.
33) 13-aastane jalgpallur kannatab väljakul infarkti.
34) Jalgpallur Dylan Rich sureb.
35) Birati Klubi Münster mängija kannatab südame seiskumise all.
36) Abou Ali kukub südame seiskumisega kokku.
37) Jäähokimängija Sebastian Bos sureb.
38) Endine NFL Pro Parys Haralson sureb.
39) Jalgpallur Francis Perron sureb.
40) 19-aastane FC Nantes jalgpallur kannatab südame seiskumise all.
41) Saksamaa võrkpallitreener Traktor Divitz sureb.
42) Shrewsbury ründaja Ryan Bowman, keda raviti mängu ajal defibrillaatoriga.
43) Väravavaht Lukas Bommer sureb.
44) Professionaalne jalgpallur Fellipe de Jesus Moreira kannatab kahekordse infarkti all.
45) Rattasõidu meister Gianni sureb.
46) Südameprobleemidega inglane Helen Byrne tuleb MM-ilt välja võtta.
47) Saksamaa meeskonna juht Dietmar Gladow sureb.
48) Saksa väravavaht Bruno Stein sureb vanuses 15.
49) USA 14-aastane jalgpallur Ava Azzopardi variseb koomas kokku.
50) 12-aastane Jayson Kidd sureb pärast USA korvpallitrennis kokkuvarisemist.
51) Robert Lima sureb Uruguays südamerabandusse ja tundide jooksul sureb tema naine.
52) Bodybuilder George Peterson sureb.
53) Endine terasest Cali löögipoksi tšempion sureb.
54) Mr Olympia Shawn Rhoden sureb.
55) Itaalia jalgpallur Giuseppe Perrino sureb väljakul
Millesse ja miks nad surid?

 
At 23:16, Anonymous Anonüümne said...

Viimasele. Pullerits kustutab selle kindlasti ära ja teate miks?
Sest Väljaande Mint Press News uurimusest selgub, et miljardär Bill Gates on erinevaid meediaväljaandeid üle maailma toetanud kokku 319 miljoni dollariga, soosides endale hingelähedaste teemade kajastamist ja pannes ajakirjanikud tõsisesse huvide konflikti.
https://objektiiv.ee/dokumendid-gates-on-meediat-rahastanud-319-miljoni-dollariga/?fbclid=IwAR3Mze0JC_zwKRRTPM6YUAlpsYHjijudPAEuT-UDtKG1r4SNB6F8OfmMJCM

 
At 23:44, Anonymous Anonüümne said...

Mh? Kas ROK osaleb surnud inimese varjamises? Kägu, teab, ah ei tal suu kinni, äkki blogiperemees räägib tõde?

 
At 23:46, Anonymous Anonüümne said...

Ahaa või toppisid Pulleritsu taskud doltsi täis ja nüüd mees laulab Sorose laulukest ja katsub Kägu süüdlaseks lavastada. Nii nii peame meeles.

 
At 00:10, Anonymous Anonüümne said...

Keda algaja vabadusvõitleja peaks eelistama, kui kõikidele aega ei jagu?
"13 aktivisti lõid 65 protsenti sotsiaalmeedia vaktsiinivastasest sisust
Londonis asuva digitaalse vihkamise vastu võitleva keskuse (Center for Countering Digital Hate) andmeil on 65 protsenti sotsiaalmeedias levivast vaktsiinivastasest sisust loonud 13 aktivisti.

Joseph Mercola on ettevõtja, kes müüb dieettooteid ja valeravimeid kui alternatiive vaktsineerimisele. Tema eri kontosid jälgib kokku 3,6 miljonit inimest.

Robert F.Kennedy jr. korraldab vaktsiinivastaste artiklite levitamist. Märtsi keskel linastus koostöös tema loodud laste tervisekaitse organisatsiooniga USA ladina ja mustanahaliste kogukondadele mõeldud film, mille peamiseks sisuks on vaktsiinivastased sõnumid.

Ty ja Charlene Bollinger turustavad oma kontode kaudu raamatuid ja DVDsid, mille sisuks vaktsiinid, vähk ja Covid-19. Üks nende sõnum on see, et vaktsiinid ei enneta nakatumist, vaid põhjustavad haigust.

Sherri Tenpenny on osteopaat, kes seab kahtluse alla maskide turvalisuse ja efektiivsuse. Tema sõnum on muu hulgas: «Covid-19 vaktsiin pole vaktsiin. Vaktsiin peaks meid kaitsma bakteriaalse või viirusliku infektsiooni eest, need vaktsiinid aga ei sisalda mitte midagi sellist.»

Rizza Islami sihtrühm on afroameeriklased, kelles tal ongi õnnestunud tekitada kõhklusi vaktsiinide tõhususe kohta.

Rashid Buttar, osteopaat ja vandenõuteoreetik, kes on tuntud Youtube videode kaudu. Tema väide on näiteks: «See viirus ei ole midagi muud kui tavaline gripp, ja kui ka haigestunute numbreid kunstlikult suurendada, ei muuda see midagi.»

Erin Elizabeth, eespool mainitud Joseph Mercola partner. Koos toodavad nad populaarsesse alternatiivsesse terviseveebi «Health Nut News» Covidi-surmi kajastavat valeinfot.

Sayer Ji peab alternatiivset tervisesaiti ja kasutab sotsiaalmeedia kontosid, et populariseerida pseudoteadust ja vaktsineerimisvastast infot. Tema kinnitusel kahjustab maski kandmine oluliselt tervist kuni suremiseni välja.

Kelly Brogan praktiseerib holistilist psühhiaatriat ja müüb raamatuid ning kursusi oma veebilehel. Väidab, et arstidel kästakse esitada ilma testimata kõik surmajuhtumid Covid-surmadena, kuigi 99 protsendil lahkunutest on olnud mitmeid haigusseisundeid ja nad on vanad inimesed, kellel ongi suremise aeg käes.

Christiane Northup on naistearst, kes võtnud omaks alternatiivmeditsiini ja vaktsineerimisvastased vandenõud.

Ben Trapper on kiropraktik, kes postitab viirusega seotud desinformatsiooni ja on maskivastaste eeskõneleja.

Kevin Jenkins on vaktsineerimisvastane aktivist. Asutas aasta tagasi firma, mis aitab inimestel reisida kõikjal maailmas maski kandmata, vaktsineerimata, karantiinita jm pandeemia ohjamise nõudeid täitmata"

https://leht.postimees.ee/7391752/kuraditosina-vandenouteoreetiku-valevaited-loputavad-eestlaste-aju

 
At 07:58, Anonymous Anonüümne said...

Kägu peaks loetud gurude järgi järgima Joseph Mercola, Ty ja Charlene Bollingeri, Rashid Buttari, Sayer Ji ja mõne teise õpetusi.

 
At 08:52, Blogger Priit Pullerits said...

Objektiiv kirjutab, et Gates rahastab teadusuuringuid. Aga kes rahastab Objektiivi?

Peabki keegi teadust rahastama, sest nagu nüüd teame, siis vastaspoolel on kuraditosin tegelast, kes rahastavad igasugust jama, ja seda ka omakasu eesmärgil.

Et miks on nii palju spordiinimesi surnud? Kui nimekirja vaatate, siis on seal rahvast seinast seina, eri riikidest, eri vanusega, eri tasemega, eri aladelt. Kui võtta üle maailma kõik, kes vähegi spordiga tegelevad, on paratamatu, et saame kokku mitukümmend, kes järsku sureb. Samasuguse nimekirja saaksime kindlasti ka kokkadest, õpetajatest, ärijuhtidest jne. Me ju teame, mida selle nimekirjaga tahetakse öelda - et vaadake, vaktsiin tapab. Aga esiteks me ei tea, kas need 75 olid vaktsineeritud - võimalik on hoopis vastupidine, et nad olid vaktsineerimata ja surid Covidi mõjudesse. Teiseks, tegemist on suurte arvude ärakasutamisega, nagu ennist ütlesin: mitmekümne miljoni seast leiab ikka paarkümmend, kes ootamatult sureb. Ja südamehaigus, millele seal viidatakse, on tõesti levinuim surma põhjus - vähemalt Eestis. Nii et ei midagi eriskummalist. Ärge külvake asjatut paanikat!

 
At 09:17, Anonymous Anonüümne said...

Eks selle liigse tunnustamisega on ammu üle võlli mindud. Tunnustusi tuleb uksest ja aknast, eriti avalikust sektorist valdkondade kaupa. Eriti on see võimendunud koroonaajal. Ilmselt ei ole ametnikel kodukontorites muud midagi teha, kui erinevaid tunnustuskonkursse välja mõelda. Muidugi kantakse neid üle erinevates telekanalites. Pärast aga selgub, et keegi aasta see ja see on taaskord kedagi väärkohelnud või muul viisil vääritult käitunud. Võiks ju arvata, et kui juba sellised fopaad välja tulevad, millisele kvaliteedi standardile vastavad need teised. Kuidas see on võimalik?

Aga on, sest kogu selle varjus hiilib korraldajate ennast imetlev lõust, mille taga on ükskõiksus ja pealiskaudsus, tehakse kala nägu pähe ja nauditakse elu. Ja kui sa selles mängus ei osale, siis pole sind olemas, järelikult sa ka midagi ei tee, pole nähtav ega usutav.

 
At 09:41, Anonymous Anonüümne said...

Kas Pullerits sellel laupäeval Panevėžysesse läheb?

 
At 10:13, Blogger Priit Pullerits said...

Väga hea tähelepanek, lp 09:17. Tõesti, neid aasta meelelahutajaid ja artiste ja ettevõtjaid ja isasid ja emasid ja reklaamiagentuure ja jalgrattureid ja tennisiste jne jne on tüütult palju. Ja kogu seda kremplit kantakse sageli üle ka teles. Selle üle lüüakse meedias lokku. Kuigi tegelikult on tegemist klassikalise, pesuehtsa pseudosündmusega.

Olen juba paar aastat imestanud nende üle, kes veavad end kohale aasta meelelahutajate ja filmitegijate jne galale. Ma saan aru, et sinna lähevad need, kes loodavad lavale pääseda. Aga enamik ei pääse ju! Sinna on asja vähestel. Rääkisin kahe mulle tuttava inimesega, kes käisid mullu filmiauhindade vms galal ja küsisin, et kuidas oli. Ütlesid, et jube tüütu. Aga näe, kõik tegid õnneliku ja õndsa näo, ronisid pildile, istusid neli tundi koha peal. Aru ma ei saa, mis sinna neid veab.

Tegelikult saan küll aru - veab hirm ja meeleheide. Hirm selle ees, et äkki mind muidu ei märgata, ja meeleheide sellepärast, et mis siis saab, kui ei märgata. Siis seataksegi end igal võimalikul moel pildile, saadakse kuskil Postimehe 127-pildilises galeriis oma pilt ka teiste sekka, mis siis, et nime all ei ole, kes on pildil, aga oma ego sai rahuldatud ja suts eneseusku ka juurde tekitatud - mis siis, et see eneseusk on juba hommikuks kadunud, sest sellest pildile saamisest ei muutunud ju mitte midagi.

Üleüldse on kahte sorti inimesi liiga palju tekkinud. Need on:

kekutajad ja pläkutajad.

 
At 11:22, Anonymous Anonüümne said...

10:13 toob välja vana probleemi. Nimelt. Inimesed soovivad olla punatahvlil. Punatahvel on nagu magnet, meepott, mis tõmbab rahvast ligi. Nii neid kes tahavad olla pildil ja neid, kes tahavad vaadata, et kes on pildil. Fenomenaalne. On mingi ürgne tung. Ja seda ei mõelnud välja kommarid. Juba ajast aega on rahvast huvitanud, et kes on kunn, kes tõmmatakse võllamäel võlla ja kes on häbipostis rahvale näitamiseks väljas. See on midagi võimsamat kui inimlikkus. Ilmselt on see geenides, vaevalt, et tegemist on miski viirusega.

 
At 11:44, Anonymous Anonüümne said...

Väga lihtne on jätta sportlane oma ponnistuse järel omaette, las läheb tuttu. Milleks võimelda ühelt poolt säravate küsimustega ja teiselt poolt tähelepanuga? Aga mis selle ponnistuse mõte siis on? Tahad olla vaikne maailma parim? Pole parata, üks vajab teist ja teine esimest. Ja publik nõuab.

 
At 12:15, Anonymous Anonüümne said...

11:22 ikka viirus viirus. Kes on kunn? Kägu on kunn

 
At 12:32, Anonymous sotside sabarakk said...

Kägu on naljanumber, mitte kunn.

Aitab ükskord sellest mögast. Räägime asjast. Siin on teema kohta tummiseid kommentaare, aga te ei saa ikka üle sellest, et on mingi tüüp, kes käib siin anonüümselt "onaneerimas" ehk oma pisikest ego turgutamas. Ja te oletegi tema lõksu langenud, hakanud tema sinisilmseteks kannupoisteks. Mehed nagu kelgunöörid!

 
At 13:01, Blogger Andres P said...

23:08 - sest inimesed surevad?
See on mingi väärakas paranoia näha surmade taga ei tea "kelle/mille kõrvu" ja üks vaktsiinivastaste/ullikeste lemmikplaate. Ükskõik kes, kuidas ja millesse millal sureb - igal juhul on süüdi Soroslased/Gates/reptiilid/meditsiin/jne-jne ja otseloomulikult meedia valetab iga nurga pealt.
Võib-olla siin väike elu halastamatust demonstreeriv loendur - https://www.worldometers.info/world-population/

 
At 14:41, Anonymous Anonüümne said...

See loendur tiksub hirmuäratavalt suure kiirusega sünde võrreldes surmadega...

 
At 15:41, Anonymous Anonüümne said...

Need sünnid on mingi hiina viirus.

 
At 21:33, Anonymous Anonüümne said...

Hr Pullerits, kas teie teate, kes võidab aasta pealekaebaja tiitli? Pakun, et äkki Andres Kork. Lugupeetud kirurg ja juhtiv arst. Tulihingeline uue maailma korra eest võitleja. Andres Korgiga konkureerimiseks, ei piisa enam ainult sellest, kui teatad politseile vaksineerimata naabrist.

 
At 21:39, Anonymous Anonüümne said...

Hr Andres Pae, kas te päriselt ka usute seda sinisilmset möga, mida te siin blogis ajate või üritate nagu Pullerits olla võitjate poolel.

 
At 21:55, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 22:08, Anonymous Anonüümne said...

See lugu selgitab ilmekalt miks ei saa paljudest arstidest siin riigis enam lugu pidada ja miks on mõistlik üldse igasugusest medistiini kasutamisest ja toetamisest mõneks ajaks loobuda. Kontrollitud fakt on, et mida vähem igasugu tablette ja muud pahna endale sisse kühveldada, seda paremaks tervis läheb.

 
At 09:34, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits võiks vastutuse võtta ja lõpetada kommunistide sabas sörkimise nagu talle eespool on hoiatus tehtud.

 
At 09:36, Blogger Priit Pullerits said...

Kägu (21:55) ja teised ka - mitte panna siia Facebooki linke! Esiteks, sotsiaalmeedia ei ole mingi tõsiseltvõetava info allikas. Teiseks, ärge hakake kasulikeks idiootideks, kes võimendavad meil selle kiskjaliku Ameerika kompanii tegevust ja haaret.

Loodan ka, 22:08, et te arsti juurde enam ei lähe, siis pääsevad sinna need, kes tahavad, ja teie ega teie mõtekaaslased ei võta nende ees kohta ära. Teeksite teistele suure heateo!

 
At 09:52, Anonymous Anonüümne said...

No võtame Ott Tänaku, no ei ole temal Eesti ajakirjandust vaja sellises mahus nagu ajakirjanikel teda vaja on. Otil on kopp ees, liigsetest intekatest, üleküllus on nii suur, et seepärast ta annabki sageli sarkastilisi vastuseid.

Kossus ju Varrakud ja asjad andnud vastuseid kaotuse põhjuste kohta, et vastased viskasid rohkem sisse kui meie. Ilmselgelt oskaksid nt Kullamäed ja Varrakud ka sisulisemaid vastuseid anda.

Enamus intekad on ikka nii, et ajakirjanikul on vaja oma lugu ära teha. Seni, kuni ajakirjanikul on olulisim leht ära täita, seni ei muutugi midagi. See on hale vabandus, et ajakirjanik seda ei taha, seda tahab lugeja. See on vastutuse enda õlult äralükkamine. Ja siis ajakirjanikud lugusid ei saa, aga klikid loevad, siis imevad pealkirju ja tegelikkus on see, et sportlased on sageli pahased, annavadki ajakirjanikele ninanipse. Räägivadki ainult positiivsusest, sest see töötab, ajakirjanikud on nurka surutud. Ermide ja muude taoliste sportlaste poolt.

See, mismoodi sai Pealtnägija Nelis-Naukaselt inteka kätte, see oli väga alatu võte. Jah, sisu kõik on ok. Aga kui sa oled aus, siis kutsudki ta saatesse ja räägid asjast nii nagu on. Mitte ei skeemita. Sildarude teema oli ka väga alatu. Saa sama materjal kätte, agaeetilisel ja ausal viisil, kui sellega hakkama ei saa, siis ära avalda seda lugu. Lihtne. Sellised lood ju õpetavad, edaspidi on sportastel veelgi keerulisem ajakirjandust usaldada.

 
At 10:08, Anonymous Anonüümne said...

Kui portaalid on argpükslikult kinni siis ilge ameerika kompanii Näoraamat lubab veel inimestel kirjutada. Pullerits oma kamraadidega hakkab väga nkvd nägu minema.

 
At 10:53, Blogger Andres P said...

21:39 - seda et inimesed tõesti surevad mis iganes põhjustel? Kes iganes sureb, kohe tuleb järgmine #uhhuu ja kuulutab (seda inimest lähemalt tundmata ja olukorda teadmata) surmveendunult, et süüdi on vaktsiinid. Te võite mind nimetada sinisilmseks (reaalselt ka olen) kuid selline lausvaletamine omakasu nimel on jälk. Mina isiklikult midagi ei saa ja ootan juba pikemat aega olukorra normaliseerumist aga tundub et läheb veel aega.
https://img-9gag-fun.9cache.com/photo/axMx7XL_700bwp.webp

 
At 13:54, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits kas oli kokkulepe et unustad viirused, kommunistid, dopinguarstid, homod, peded, autoralli ja jalgpalli ja kirjutad Annuškast?

 
At 15:25, Anonymous Anonüümne said...

Kas tõesti saab sel aastal esimesed 100 lumekilomeetrit juba enne jõule sõidetud. Prognoos on paljulubav. Mehed, lõpetage see mula, suusad otsige välja, suveparafiin maha ja lipe alla. Esimese estoloppeti stardini on jäänud 2 kuud.

 
At 15:34, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits on kommunistide kannupoiss kui kästakse kirjutab ta millest vaja Schnabarowskist näiteks.

 
At 16:20, Anonymous Anonüümne said...

Metsavahel juba mingid tüübid kepivad. Tundub, et läheb panemiseks.

 
At 16:35, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 17:03, Blogger Priit Pullerits said...

Kägu, ma palusin, et lõpetage siin FB linkide jagamine. Nüüd palun, et ärge toppige siia ka Objektiivi, Telegrammi, Uusi Uudiseid, Youtube'i jms. Lugege ise ja jagage oma mõttekaaslastele oma kanalites, aga siin ei ole selle materjali koht. See on spordiblogi.

 
At 20:30, Anonymous Anonüümne said...

Tundub, et ka Pullerits on oma blogis shnitti võtnud kogu maailmas kasvavast autoritaarsusest ja asunud kehtestama oma blogis aparheidi. Kõik see pask mida postitab siia Andres Pae, keegi sotside sabarakk ( kehtlustan juba ammu, et see on Pulleritsu enese harimatu ja labane alterego) on lubatud, aga kõik see mis ei ühti Pulleritsu vaadetega ja mida ta oma piiratud mõttemaailma juures ei suuda hoomata on lubamatu. Maskid on langenud ja õnneks on ka selge, miks ajakirjandus vaikib ja laseb valitusel põhiseadust tallates ja kuritegusid sooritades orjuse poole tüürida. Amen

 
At 20:40, Blogger Priit Pullerits said...

Olete vist päris meeleheitel, 20:30?
Mina küll mitte!
Olge rõõmus!

 
At 21:13, Anonymous Anonüümne said...

Nagu ühe ajakirjaniku kaksikõde. Rumal labane ja ahne. https://kroonika.delfi.ee/artikkel/95205425/kriitikanool-vandenoulastele-perearst-karmen-joller-ironiseerib-koik-kes-talverehvidega-soidavad-surevad-aasta-jooksul-ara?fbclid=IwAR2Lrgh99MtaEKkn23YcDN7CmknjacDY2RY9qRAitVEj3qbq6YBGKmDm8Eo

 
At 22:28, Anonymous Anonüümne said...

Herem ütles selgelt, et ta näeb kuidas vaktsiin tema armees töötab ja alluvaid kaitseb. On veel üks pikaajaliselt mõjus viis viiruse maha materdamiseks. Esiteks tuleb vaktsineerida kõik vähemalt 5 aastased nagu Iisraelis. Järgmiseks tuleb kehtestada Eestis 0 lapse poliitika viieks aastaks. Nii saab 5 aastagaEesti nakkusevabaks riigiks. Vajadusel võib pikendada 0 lapse poliitikat ka järgmiseks 5-aastakuks. Laste puudujäägi kompenseerime üle piiri kargavate pagulastega. Need kõige lollimad peavad kinni lõiketraadi kerad, nupukamad ja haritumad peaks suutma vähemalt taksistideks ja toidukulleriteks hakkama, et jõukad eakad eestlased saaks mugavalt elu nautida.

 
At 14:46, Anonymous Anonüümne said...

Nagu üks doktor järeldab, on 2021.a jalgpallurite äkk-suremus 5-kordistunud
https://www.zerohedge.com/medical/former-pro-calls-investigation-after-another-soccer-player-suddenly-collapses

 

Postita kommentaar

<< Esileht