pühapäev, märts 26, 2023

Pullerits: Kõva harrastaja valusad õppetunnid ja Tanel Kangerti kasulikud nõuanded

Üle-eelmise kümnendi lõpus Mallorcal seenioride rahvusvahelisel rattanädalal lõppes neli päeva kestnud tuur Eero Kiskonenile (fotol vasakul), Eesti rattaparemikku kuuluva Siim Kiskoneni isale, lennuga n-ö külakuhja. Ta maandus sinna nii õnnetult, et eespool kukkunud ratturi esimene hammasratas lõikas tema vasaku sääre väliskülge. Nahk läks puruks. Kiirabi korjas ta üles ja viis haiglasse.

Seal ütlesid arstid, et enne nad teda lappima ei hakka, kui pole selge, kes maksab. Loomulikult polnud Kiskonenil rattasärgi tagataskus pangakaarti, sularahast rääkimata. Ja mis veel hullem: kaasas ei olnud ka mobiiltelefoni, kuhu oli salvestatud teda finišis ootama pidanud sugulase number.

Kiskonen (fotol paremal) ei armasta telefoni võistlusele kaasa võtta. Kord Itaalias võttis – see kukkus maha, ekraan sai viga ning helistada enam ei saanud. Veel ühel korral Itaalias võttis, pani telefoni sadulakotti – aga sõidu ajal tuli paduvihm, nii et ekraanipilt muutus tummaks; läks seegi telefon loojakarja.

Viimaks suutis ta Mallorcal, suheldes haiglatöötajatega vene tõlgi vahendusel, sugulase numbri meelde tuletada. Helistas talle, palus võtta katkestajate bussist ära oma ratas, otsida kotist pangakaart ning sõita sellega haiglasse. «Hädaolukorras inimene ületas oma mõtlemisvõimet,» lausub Kiskonen muigega.

Tosin õmblust läksid maksma 180 eurot.

Nii algab ajakirja Ma Olen Jalgrattur värskeimas numbris mu järjekordne lugu omanimelises rubriigis «Pullerits tutvustab harrastajate õppetunde», kus enda kogemusi keerulistes olukordades tutvustab Eero Kiskonen. Ülal vahendatud juhtumi järeldus kõlab: kui telefoni võistlusele kaasa ei võta, olgu taskus paberile kirjutatud number, millele häda korral helistada!

Ajakirja viimases numbris on ka tosina lehekülje pikkune intervjuu Tanel Kangertiga tema 14 profiaastast. See on kohustuslik lugemismaterjal igaühele, kes rattasõidust pisutki huvitub ning tahab sel alal targemaks saada. Kui loete, saate kümnete asjade seas näiteks teada, mida profid nimetavad omavahel bitch fightiks ja kui vajalikuks hindab Kangert ratturile jõutreeningut. Lõpuks jagab ta soovitusi, kuidas teha edukas profikarjäär («Mitte joosta igale poole ja igaühe sabas.»).

Muud teemad ajakirjas:

-oma eesmärke sel hooajal tutvustavad WorldTouri mehed Rein Taaramäe, Martin Laas ja Madis Mihkels;
-lugu talvisest rattasõidust Nursipalu metsades;
-rattasõidust Aasias: eestlased muljetavad kohapealt;
-võistluste korraldaja Mihkel Reile räägib hiiliva bürokraatia kahjulikust mõjust;
-Janelle Uibokand räägib, kuidas ta sai sportlaseks saatuse kiuste;
-kuidas on sõita Soome öös 300 kilomeetrit (Saimaa Cycle Tour);
-mis on ameeriklaste National Cycling Leaque, kuhu läheb sõitma Oskar Nisu.

Ühtlasi leiab ajakirjast üksikasjalise hooaja võistluskalendri, kust igaüks leiab loodetavasti endale sobivad sõidud. Tõsisem kihutamine läheb lahti kuu aja pärast, kui aprilli viimasel nädalal ootavad ees Fitri temposarja avaetapp Sakus, VI Otepää GP ja IV Otepää rattaralli. Seni on aega veel treenida.

Fotod 1 ja 2: Eero Kiskonen soojal maal. Fotod Eero Kiskoneni erakogust
Foto 3: Eero Kiskonen jooksmas üles treppidest Rakkes. Foto Eero Kiskoneni erakogust
Foto 4: Ajakirja Ma Olen Jalgrattur viimase, järjekorras juba 36. numbri esikaas. Kaanepildi edastas ajakirja toimetaja Vahur Kalmre

80 Kommentaarid:

At 15:04, Anonymous Anonüümne said...

Lahti meeste 20 km klassikasõidu lõpetas viimasena H.Roos. Tema lõpuponnistust staadioniringil oli valus vaadata. Nagu Tartu maratoni rahvasportlane - kange ja lagunenud tehnikaga. K.K.Kõrge finišisse ei jõudnud. Norras treeniv ja suusatamist õpetav A.J.Alev oli 48. Ootaks Kägu ja Nuudli analüüsi.

 
At 18:39, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Eks meie poiste vormikõver oli timmitud kodusele MK etapile, kus meestel olevat olnud hirmus purakas sees, aga teatavasti jäi see realiseerimata kehva suusaraja kvaliteedi tõttu. Tänaseks sõiduks oli kõigil püssirohi otsas

 
At 18:42, Anonymous Anonüümne said...

"Idi nahhui!", Vene trikolooriga mask, vene keel.
Eesti vehklemise argipäev.

https://sport.postimees.ee/7740589/vene-lipuvarvides-maski-kandnud-sportlane-on-irina-embrichi-opilane-see-pole-skandaal-vaid-provokatsioon

 
At 19:38, Anonymous Anonüümne said...

See Irina ise jutsku, kohati nagu sümpaatne inimene kukub tihti tiblaks kätte. Muidugi provokatsioon, ülbus, mis te meile ikka teha saate? Pullerits peaks selle vehklemise mahvia vaatluse alla võtma.

 
At 19:46, Anonymous Anonüümne said...

Tartu ja Haapsalu Vene maailmakene on vehklemine.

 
At 20:45, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Kes otsib see leiab. See tähendab, et kes tahab olla provotseeritud, see leiab igaljuhul alati võimaluse. Lambakarjal on käskluse peale kombeks määgida kõigi pihta, kes karjast erinevad. Aadressil Pikk 19 lehvib samuti aquafresh i värvides trikoloor , skandaaliotsijad ja kiunumeistrid (kellel oma elus ilmselgelt muud teha pole kui pidevalt tüli otsida) peaks minema korra majja lööma ja lipu maha rebima.

 
At 08:47, Blogger Priit Pullerits said...

Kui Embrich probleemi ei näe, et ta õpilane võistles vene lipu värvidega maskis, siis on küsimus, kas ta on loll või mängib lolli. Tikun arvama, et esimene. Sa oled Eestis elanud nii pikka aega, sa tead, et venemaa tungis Ukrainale kallale ja tapab ning hävitab seal - ja sa ei näe probleemi!?

Ja siis veel see treener, kes saatis Salmi nahhui...

Minu meelest tuleks siin vähemasti EADSE-l alustada uurimist - see oleks miinimum. Või vaatab EADSE taas osavõtmatult kõrvalt, nagu siis, kui EKJL Karmen Bruusi alkoholi tarbima kihutas?

 
At 09:34, Blogger Priit Pullerits said...

Selle vene treeneri asjus on EADSE-le alus tegutsemiseks olemas.

Treenerite eetikakoodeksi ptk III p 3:

Treener peab käituma korrektselt ning olema kõigile eeskujuks.

ptk IV p 3:

Treener peab austama treeneri ametiväärikust ning olema alati välimuselt ja käitumiselt korrektne.

Vaatasin, et Embrichi liistule tõmbamiseks punkt puudub. See näitab, et muutunud maailmas tuleb eetikakoodeksit täiendada.

 
At 09:42, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits see et spordilapsed kuulevad kuulevad pidevalt "idi nahhui" on kultuuri küsimus, Eesti oludes ka ellujäämisküsimus laiemalt. See ei ole ainult eetika

Eesti Vehklemisliidu juhatus

Ants Veetõusme – EVL president

Irina Embrich

Meelis Loit

Peeter Nelis

Jevgeni Karavajev

Raido Mägi

Peeter Järvelaid

Andres Lipstok

Viljar Jaamu

 
At 10:41, Anonymous Anonüümne said...

Huvitav teema. Kas nahhuitamise asemel on ok kui öelda "Fai Hoosi", keegi ilmselt ei märkagi ja ükski ajakirjanik ei tõsta kiunu üles?

 
At 11:09, Anonymous Anonüümne said...

Ega Veetõusme pole Teigamägi, kes juhtumi ette võtaks ja pa-pahh ära vormistaks. Vehklemises on ennegi nahhui saadetud (nn Novosjolovi juhtum) ja saadetakse ka tulevikus. Venekeelne võistluste juhtimine Eestis - harjuge ära.
Sööda embriche, beljajevaid, kirpusid, novosjoloveid palju tahes, need vaatavad ikka metsa poole.

 
At 11:24, Anonymous Anonüümne said...

See vehklemine on nats ajast ja arust. Kas Eestis on üldse inimesi kes on jõudnud pensioni ikka ja käivad regulaarselt ora käes teistega vehkimas, kui on siis palju neid on? Võtame kasvõi kuulsa Kaaberma, keda ta aasta jooksul vehklemises võitnud on?

 
At 11:49, Anonymous Anonüümne said...

Värvikombinatsioon valge sinine punane (ka samas järjestuses) on kasutusel päris paljude maailma erinevate riigilippude ja firma logode tunnusena. Üsna arutu on ära vistata mugav ja korralik spordivahend pelgalt sellepärast, et mõnele paranoikule see ei meeldi. Kahepalgelised limukad suudavad küll rahulikult kanda ameerika lipuga seotud sümboolikat, ehki teavad, et see kurjuse riik on rajatud indiaanlaste verega niisutatud maale, neid ei häiri, et USA on ainsa riigina maailmas kasutanud teise riigi vastu aatom pommi, samamoodi nagu Venemaa sekkunud süstemaatiliselt jõudu kasutades teiste riikide siseasjadesse. Hetkel on USA üks peamisi initsiaatoreid , et pool eestimaad muudetaks katsepolügoonideks. Teate mis kahepalgelised limukad F*** YOU!

 
At 11:57, Anonymous Anonüümne said...

Ei ole vaja indiaanlaste kusimust ette võtta. Et enamiku eestlaste osalusega Vehklemisliit pole suutnud tiblasid mõjutada eesti keeles rääkima on nimelt nende inimeste nõrkus ja tegemata töö kes seal 09:42 postis ära toodud on. Kas me elame EVs või Pihkvas?

Loodan et austatud Padre selle asja kompromissitult ette võtab.

 
At 11:58, Anonymous Anonüümne said...

Tõmba lesta, vene troll, 11:49.

 
At 11:59, Anonymous Anonüümne said...

https://spordivalvur.eadse.ee/

 
At 12:29, Anonymous Anonüümne said...

Eadse.ee
Ilona Kivisik
Sporditurvalisuse koordinaator (väärkohtlemine)

Eesti lastele vene keeles vandumine ei ole väärkohtlemine. See on tugevama õigus.

 
At 12:33, Anonymous Anonüümne said...

Valget, sinist ja punast püüavad vältida nt Madalmaad - oranž - ja Sloveenia - roheline. Eriti spordis.
Kui sa demod ikka valge-sinine-punast, siis oled suure tõenäosusega tibla, kui teistpidi, siis serblane.

 
At 12:54, Anonymous Anonüümne said...

Eks Eestiga lõpuks nii lähebki, riiki eraldab rail baltica, sellest läänepoolsel osal elavad tsiviilisikud, ida pool toimetab nato, Pullerits muretsema ei pea, Tartu jääb ka kindlasti oma kohale. Kus siis aga edaspidi suusasõitu harjutada? Lääne Eesti pool just teatavasti oma nõlvadega ei hiilga, kui siis ehk Palivere. Tallinna kahele, kokku 5km kunstlumega kaetud rajale ka kõik ära ei mahu. Nt. Lahti linnas Soomes on u. 120000 elaniku, linn haldab kokku 500 km suusaradu Lahtis ja lähiümbruses, enamus on omavahel ühenduses.Meie omad saavad muidugi rõõmustama, edaspidi tuleb ainult Haapsalu ja Pärnu maanteed arendada, mujal teeehituse ja hooldusega vaeva nägema ei pea, tank saab niisama ka sõidetud.

 
At 13:39, Blogger Unknown said...

Selleks, et rumala pööbli ( kelle hulka kahjuks enamus selle blogi lugejaid ja kommenteerijaid kuulub) tähelepanu suurtelt sigadustelt ja elulise tähtsusega probleemidelt kõrvale juhtida, visatakse neile aegaajalt mingi kont hambusse. Ajakirjandus valab õli tulle ja õhutab takka. Lollpäid häirib lapse vehklemis riietus!?? Milline oht meie julgolekule! Tõsine naerukoht!

 
At 13:57, Anonymous Anonüümne said...

Osa vanemaid venemaal lasevad oma võsukestele Z-märke soengusse lõigata. Lapse soeng ei tohiks ju kedagi häirida, eks 13:39? See näitab pigem vanemate suhtumist ja telekapead. Paari aasta eest Eestisse kolinud pere (nii võib artiklitest aru saada) alustab oma uuel kodumaal kohe venemaa propaga arvestades laiemat konteksti? Lihtsalt huvitav.

 
At 15:51, Anonymous Anonüümne said...

Noored, õppige tundma nõukogude/vene mentaliteeti. Eita kõike hakatuseks. Karavajev eitab nahhui saatmist. Vene keele kui võistluste keele kasutamise kohta vastab väga hästi, kõik võistlejad (lastevõistlus) pöördusid tema poole vene keeles, kui keegi oleks pöördunud eesti keeles, poleks probleemi olnud, lõpeks ta ja vehklemisliit on seda lasteturniiri korraldanud juba 24. korda, nii nagu alati. Ja vaadake PMi artiklist tüüpset selle mentaliteedi esindaja mordat.
https://sport.postimees.ee/7741178/vehklemistreener-karavajev-ukski-laps-ei-poordunud-minu-poole-eesti-keeles-ja-ma-ei-soimanud-kedagi

PS Kiitus PMile, et vaatamata Kägu ja ta mõttekaaslaste püüetele kirjutada hoopis "tähtsatest asjadest", mitte sellest mädapaisest Eesti spordis, ikkagi avab tausta!

 
At 16:01, Anonymous Anonüümne said...

15:51 väga hea kommentaar!

Pullerits avalda sellele mehele kiitust. Kogukond ootab.

 
At 16:03, Anonymous Anonüümne said...

13:39 see ei ole kondi hambusse viskamine, vaid kultuuride kokkupõrge milles meie eestlased oma 850 000 rahva arvuga oleme alati kaotaja pool.

Oma tahet saab hoida isegi kui oled vähemus. Mis rahvast on ameerikas 2% aga nende tahe maksab? Eestlased võiks sama teha, aga võta näpust! Ei ole eneseusku ega ka enese uhkust.

 
At 16:37, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Kui mõni vene nime ja juurtega sportlane võidab suurvõistluselt medaleid, siis on ta meie sportlane, ajakirjanduses käib ülistamine ja kiidulaul. Samas kui ta keeldub igal võimalikul hetkel maha salgama oma päritolu, juuri ja halvustama oma esivanemaid on ta automaatselt tibla ja putinist. Nagu ma ennist kommenteerisin, on paljud asjad tihti vaid tõlgendamise küsimus. Kes näeb haakristis natsi sümbolit, kes aga iidset külluse, õnne ja heaolu sümbolit. Vikerkaar, mis on väga paljude jaoks rõõmsaks tegev imeline loodusnähtus, seostub teistele pelgalt tagaukse seksi ja gei teemaga. Tee sa mis sa teed ja ela kuidas tahes, ikka leidub neid rahulolematuid, kes leiavad, et kõik on täitsa valesti. Probleemid ei teki ainult rahvuslikul ja kultuurilisel tasandil , need tekivad sellepärast, et inimesed ongi erinevad, mõtlevad ( veider küll, aga siiski on inimesi, kellel on võime ja komme seda teha) erinevalt, peavad erinevaid asju tähtsateks jne. Kui neetult vähe arvestab keskmine eestlane inimesega, kellega tema mõttemaailm ei ühti. Ta kiusab, mõnitab ja halvustab, olles oma absoluutses tões nii veendunud, et kipub kalduma eufooriasse.

 
At 16:52, Anonymous Anonüümne said...

Ilusti kirjutad vikerkaarest, Kägu.

 
At 17:10, Anonymous Anonüümne said...

Kägu paneb kahjuks odavat demagoogiat. On tublisid ja mitteniiväga eesti vene sportlasi. Teevad tulemuse saavad kiita ja presidendi vastuvõtule. Keegi ei käse neil oma juuri maha salata ja halvustada. Miskipärast tuleb SEE neilt endilt välja. Üks sõudja kes istus edukas neljapaadis pani pärast Pronksiööd pröökama. Mees oli pronksiöölaste poolel. Enne seda pidasid eestlased teda omaks meheks. Näed siis

 
At 17:17, Anonymous Anonüümne said...

Eestlased võivad oma riigis tunda ennast peremehena. Küll aga kitsendavad seda väga meie koduvenelased. Mille alusel? Oma üleoleku tundmise alusel. Kohe kõrval on nende suur kodumaa. Üks asi on vikerkaar ja homod, teine on venelaste peremehitsemine siin.

Eestlased on nende silmis tühipaljad tokenid, ehk ei keegi. Loe Kägu ja siis tule tagasi.
https://www.vikerkaar.ee/archives/26244

 
At 18:06, Anonymous Anonüümne said...

To 17:17 Mõnes mõttes on sellel venelasel tulimane õigus. Me olemgi käputäis rumalaid "tokeneid", kes usuvad, et kellegi võõra prsse lakumine teeb meid omal maal peremeheks. Tentsikuks või eestlane saada ja sobida, aga mitte peremeheks. Peremees ei tänitaks mingite värvide pärast ,samal ajal, kui tal maa käest ära võetakse ja inimesed kodudest välja aetakse.

 
At 18:09, Anonymous Anonüümne said...

Julgeolekuküsimused saavad kah üsna selgeks, ühtlasi EU ühtekuuluvustunne - isegi paarisotist esmaabi ei anta valedele nägudele, õmble ise oma naharäbalad kokku, idaöurooplane... tõesti valus!

 
At 18:30, Anonymous Anonüümne said...

Martinson küsitles Embrichi.
/.../
Embrich tunnistas, et ei pööranud Venemaa värvides maskile, millega tüdruk trennis käis, tähelepanu. „Ta on ju laps ega tee mingit poliitikat. Jah, Venemaa teema on Eestis tõesti tundlikum, kui arvasin. Õpilane võtab nüüd uue maski, aga mis sellest muutub? Venemaa eksisteerib endiselt ja sõda kestab edasi. Probleemid on märksa suuremad kui üks mask.“

Siinkohal viitas Embrich peale Ukraina sõja ka globaalses mõistes tühisele, kuid väikese inimese jaoks suurele murele – siin elavad Venemaa kodanikud, ka lapsed, ei saa osaleda Eesti vehklemisliidu korraldatud turniiridel. Veel aasta tagasi olid võistlused lahtised, passi ei küsitud, kuid nüüd on teine aeg. Õnneks ei kuulu klubide korraldatud turniirid vehklemisliidu pädevuse alla ja seal saavad Venemaalt pärit noored osaleda, kuid Eesti karika- ja meistrivõistlustel mitte./.../

https://sport.delfi.ee/artikkel/120164058/embrich-vene-varvides-maski-skandaalist-probleem-on-lahendatud-aga-miks-see-meediasse-paisati

PP küsis eespool Embrichi reaktsiooni arvestades tabavalt.
Aga tuleb välja, et Eestis toimuvad mingid Vene maailma spordivõistlused, kus Vene kodanikud ja putinistid saavad kehakultuuriga tegeleda. Vehklemisliit ei puutuvat asja?!

 
At 18:33, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

TO 17:17 Lugesin selle soperdise läbi. Selliste kirjutiste eesmärk ja tõlgituna avaldamise mõte on ühene. Õhutada veel rohkem vaenu ja viha. 18:06 Puudutab peamist Ida suunas jõuetult trääsa raputav eestlane ei taha märgata ja tunnistada ohtu mis hiilib ligi läänest. Viimasel ajal räägitakse palju sellest kuidas USA ja Venemaa teevad omavahel koostööd ja on seda alati teinud. Kuna keegi siit mainis aatompommi ,siis sellega seoses meenub tõsiasi, kuidas head ameeriklased aitasid pahadel venelastel Jaapanilt kuriilid käest ära võtta. 6 augustil 1945 viskasid ühed jaapanile pommi ja 8 ndal kuulutasid teised jaapanile sõja (vaatamata eelnevalt sõlmitud neutraaliteedi paketile). Venemaa rünnak Jaapanile oli juba enne ära otsustatud Jaltas, kus USA lubas Kuriili saared NSV Liidule. Ajalugu on imeline, eks kunagi loevad tulevased põlved mis toimus tegelikult Ukrainas, millised olid suurriikide vahelised kokkulepped, miks sellist jama oli vaja korraldada ja mida keegi sellest sai.

 
At 18:47, Anonymous Anonüümne said...

Nii et Vene-USA sõprus on jama.
Neutraliteet on hea, aga keegi ei austa seda.
Euroopa demokraatiad on geiroopa.
Kägu, mida siis teha?

 
At 19:20, Anonymous Anonüümne said...

Vaata Kägu, eestlased on oma maal ainult 22+30 aastat saanud ise olla. Selle lühikese ajaga peremehe karakterit ei kujune. Aga see ei tähenda et venelased siin ülbitseda võiksid teemas et "te ise ju olete ameerika orjad", ei oska peremehed olla. Karajev kirjutabki et on venelased ameeriklased prantslased, eestlast ei ole selles skaalas olemas, tühi õhk. Aga suurrahvad sakslased prantslased väikeste riiklust siiski austavad. Mis on monaco andorra lichtenstein luksemburg austria? Berliin võiks öelda austriat ei ole olemas, need on sakslased. Sarnane nagu vene ukraina tüli küsimus.

 
At 19:24, Anonymous Anonüümne said...

Ah et eestlane raputab jõuetus vihas ida poole trääsa? Aga mis tal üle jääb? Tegelikult vahet pole kas raputame või ei raputa. Baltikum võetakse ära geopoliitilistel põhjustel. Siin ei aita et hakkame mitte raputama.

 
At 21:39, Blogger Priit Pullerits said...

11:49 on vene troll. Või vähemalt vene suuvooder ja ruupor. Tõmba naxyi!

11:57, vehklemisliidus on ilmselgelt probleemid. Embrichi naiivne õigustus on selle tõendiks. Tuleb välja, et inimene ei saa siiamaani aru, mis riigis ta elab ja kus elavad selle riigi vaenlased.

11:59 ja 12:29, tegin EADSE Sporidivalvuri keskkonda üldsegi mitte anonüümse, vaid nimelise teadaande vehklemises juhtunu kohta. Näis, kas võtavad menetleda.

13:39, kõik suured sigadused algavad väikestest kõrvalekalletest. Lapse maski kaudu käib Eesti spordivõistlustel veremaa normaliseerimine.

15:51, jah, Postimehe sporditoimetuse kolleegid on selle vehklemisteema avamise ja ülal hoidmisega teinud tänuväärset ja vajalikku tööd.

16:01, jah, 15:51 kommentaar on väga hea. Sh see, et vene mentaliteet on algatuseks kohe kõike eitada. Nägin ja kogesin seda ise nende värdjate armees. Kui midagi küsiti, mis oli selline, mis oli kriitiline (nt magad või?), tuli alati vastata "nikak net", mis siis, et magasid nagu kott.

 
At 21:46, Anonymous Anonüümne said...

To 19:20 Päris huvitav, kas monacos, andorras, lichtenseinis ja luksemburgis rajatakse ka looduskaitsealadele ja parkidesse sõjaväelisi katse polügone? Kas te oskate nimetada mõne sealse küla või asula, kust viimasel ajal "demokraatlikult" valitud valitsuse poolt elanikud välja on küüditatud.

 
At 22:13, Anonymous Anonüümne said...

Pulleritsu vastused :
13:39 kõik hakkab väikesest....

Jah on. Võib näiteks vene trikoloori üles panna ja öelda et see on paljas lipp, mis ta teile ikka teeb. Unustatakse asja mentaalne pool. Täpselt nagu see süüdistus et - miks võitlete surnutega? kui kavatsetakse mõni bolševike pronksmees eemaldada

 
At 22:19, Anonymous Anonüümne said...

Mul on siga hea meel, et lõpuks on selgunud mis pärast noortespordi toetamist on vaja. Vehklejad tegid selle nö metallvõrgust valgesinipunaseks. Jah, noortesporti on vaja Vene maailma promomiseks vabas Euroopas. Eesti promob noortespordi kaudu Vene agendat, sest eestlased ei tohi okupantide järeltulijaid diskrimineerida. On ainult aja küsimus kui nõnda kogu riik venelaste rüppe langeb. Venelased on maru hästi eurovabadused omakasuks tööle pannud. Kes on süüdi? Süüdi on eestlaste enesetõestamise vajadus olümpiamängudega seotud spordialadel. Kurja juur on lembitukuuselikul, raulrebselikul, priitpulleritsulikul ja toomasubalikul olümpia ülistamisel, sellel veneaja nostalgial, mis tegi Tallinnast olümpialinna.

Sportmängude algne idee pole mitte kunagi olnud olümpia. Eesti kaasaegse spordi ainus tugisammas ja tüviidee aga on just see. See tõi meid siia aga see ei vii meid edasi ja veab tagasi venemaailma. Kas seda me unistamegi ja tahame?

 
At 22:36, Anonymous Anonüümne said...

To 22:19 Kas te ise ka oma juttu usute või?

 
At 23:45, Anonymous Anonüümne said...

Põhimõtteliselt õige jutt 22:19. Pullerits pole süüdi. Toomasuba oli oma ajastu mees. Tema ei teadnud et suur nsvl ära lõpeb ja Eesti enam võrkpalli ja korvpalli medaleid ei saa. Pullerits on õige mees.

 
At 00:12, Anonymous Anonüümne said...

23:45, Eesti sai kulda ja karda ka nõukaliidu ajal, ei ole õige allarlevadnitelt medaleid ära võtta. Naise sai kah NLi koondusest. Nii ilus!
Ville Arike toimetab süsteemselt:
"... Aastal 1981 sai temast Nõukogude Liidu teeneline treener.

Karavajev on olnud tegev ka poliitikas. Aastatel 2002-2005 kuulus ta Keskerakonna ridadesse. Aastatel 2004-2006 kuulus ta Res Publica nimekirja ning aastatel 2004-2011 Isamaa ja Res Publica Liidu nimekirja.

2021. aasta kohalike omavalitsuste valimistel kandideeris ta Lasnamäe linnaosas Isamaa nimekirjas."

https://sport.postimees.ee/7741131/kes-ta-on-jevgeni-karavajev-vehklemisskandaali-sattunud-treener-kes-juhendanud-olumpiavoitjat

Tuleb välja, et rahvuskonservatiiv. Reinsalu, Solmani ja Muuli mõttekaaslane.

 
At 08:54, Blogger Andres P said...

Mjah, kui eelmise postis ja kommentaarides tuli välja et faktide ja nende käsitlusega ChatGPT just ei hiilga siis poliitikute kõnesid ja sõnavõtte suudab ta uskumatult hästi kirjutada. Väike näidete komplet asub seal - https://est.social/@janwil/110095556189187505
Kui ka faktid korda saab siis pole ka ajakirjanikel pikka pidu.

 
At 10:58, Blogger Priit Pullerits said...

Lp Andres P, on üks asi, milles ma ei kujuta ette, et ChatGPT või mis iganes pärisajakirjanikele vastu saab: see on reporteritöö: inimeste intervjueerimine, vaatluste tegemine. Kas kujutate ette, et tehisintellekt suudaks teha reportaaži mingilt seiklusmatkalt või võistluselt, suudaks usutleda mingil teemal kuut-seitset inimallikat?

 
At 11:36, Anonymous Anonüümne said...

Kogukond loodab et Pullerits lendab Moabi uusi tegusid tegema mitte ChatGp. Pullerits aeg on!

 
At 12:02, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits saadab kogukonna kukele.

 
At 12:14, Anonymous Anonüümne said...

Paraku ükski eesti vehklejatest rahvusvahelisele vehklejate poolt tehtud ühispöördumisele roki ja rahvusvahelise vehklemisliidu poole, mitte lubada vene ja valgevene sportlasi tagasi võistlema, alla ei kirjutanud. Seega, kas eesti vehklejad peavad vene ja valgevene sportlaste naasmist võistlustele normaalseks? Kas nad on ka sellisel juhul julgeolekuoht?
See lasub nüüd hr. Pulleritsul kiiresti välja uurida ja avalikust teavitada.

https://sport.err.ee/1608928910/ule-300-vehkleja-tegid-uhispoordumise-rahvusvahelisele-alaliidule-ja-rok-ile

 
At 12:37, Anonymous Anonüümne said...

Oi oi siin peab Pullerits lausa kuumaks kütma. See on skandaal!

 
At 13:41, Blogger Priit Pullerits said...

Jah, on küll skandaal. Ässitan kolleege ka üles!

 
At 13:49, Anonymous Anonüümne said...

Nüüd on mõttekoht kas vehklemine peab olema üldse riiklikult rahastatud!

 
At 14:42, Anonymous Anonüümne said...

Kas EOK president, Gerd Kanter jms nimega sellid on kommenterinud või nuputavad alles suhtekorralduse lauseid millega välja tulla?

 
At 14:50, Anonymous Anonüümne said...

Vehkelmisliit ei teadnud väidetavalt kirjast midagi - istusid vist täies koosseisus Hiina lennukis, kaasa arvatud nahui-karavajev.

 
At 14:55, Anonymous Anonüümne said...

Nii ei saa, et üks olümpiaala on rahastatud ja teine ei ole. Saab nii, et ükski olümpiaala ei ole riiklikult rahastatud. See ongi kõige mõistlikum variant. Lastele on pearahasüsteem ja olümpiale on asja neil kes võtavad kas pangalaenu või leiavad sponsorid.

 
At 15:21, Anonymous Anonüümne said...

14:55 meil on 30 aastat eesti riiki ja ei saa tiblameelsust alaliidust välja. See pole seotud rahastamisega mitte kuidagi. Suusatamisest sai küll eestimeelne sats pärast seda kui Pullerits neile korralikult säru tegi

 
At 15:36, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits on idapiirile liiga lähedal, ta enam ei julge säru teha. Eestis ei julge keegi. Kõik kardavad Brüsselit. Kui see kottidest haarab, siis on jama.

 
At 16:15, Blogger Priit Pullerits said...

Nõus, 13:49.

Aga veidi taustatööd kah:

ühe versiooni kohaselt on võimalik tagamaa võib-olla, et kaido Kaaberma ei taha Tallinna Mõõga MK-etapist loobuda; kui loobub, läheb see mujale ja Eesti jääb sellest ilma, seepärast on siis vaja venelastele pugeda ehk neid mitte tõrjuda.

Tundub usutav, kas pole, arvestades, et jäme ots on selles rahvusvahelises alaliidus venku käes.

 
At 16:29, Anonymous Anonüümne said...

koos Tallinna Mõõgaga jääks ta ka Venemaalt tulevatest mõõgateradest (vähemalt paberil) ilma

 
At 17:23, Anonymous Anonüümne said...

Mõnes riigis loobuti võistluse korraldamisest. Mis siin eestis päris toimub? Täiesti uskumatu.

 
At 18:04, Blogger Priit Pullerits said...

Nojah, piisab, kui vehklemise siseellu pisutki pea pista, kui hakkab juba tulema.

Selline info näiteks tuli.

Veidi pärast seda, kui Eesti oli taasiseseisvunud, toimusid Norras Põhjamaade meistrivõistlused. Ühel hetkel võistlus katkestati. Norrakad ütlesid, et enne võistlus ei jätku, kui on välja tulnud, kes on varastanud mõõgad, maskid ja muud varustust. Mu allikas rääkis, et tal kohe koitis, et need võivad olla ühe Eestis väga tituleeritud vene vehkleja õpilased. Mu allikas ütles kahele eesti kaaslasele, et sõidame elamiskohta ja otsime seal toad läbi. Ja leidsidki toas teki all relvad ja nokamütsides muud asjad. Tuli välja, et asjaga on seotud tolle nimeka vehkleja järeltulija ja samuti õpilane. Viisid siis varustuse norrakatele tagasi ja võistlus jätkus. Pärast oli allika sõnul tulnud kuulus treener tema juurde vahuveiniga, et teda ära osta, st vaikima meelitada. Allikas ütles, et ajad on muutunud, meil on nüüd vaba Eesti ja vanad nõukaaegsed kombed, kus treenerid jõid kabinettides ja käis varastamine, peavad lõppema. Hiljem oli kuulus treener kirjutanud alaliidu juhatusele kirja, et hoopis eestlased olid varastanud ja pannud kraami sportlaste teki alla ja mütsi sisse, et neid süüdi lavastada. Vaat selline käitumine on tibladel, ütles allikas.
Ta lisas, et Irina käitumine on samaugune; ta keerab kõik asjad tagurpidi, et teised on süüdi; allikas järeldas tema käitumisest, et nad peavad ikka ennast Eesti peremeesteks.

Kuid see ei ole veel kõik. Veel ühe allika juttu:

Eks Embrich kaitseb ennast. Ta valetab, et keegi ei öelnud talle, et selline mask; ei, anti märku võistlustel, et on selline Vene lipu värvidega mask ja ta ütles, et ehk ei tule see välja. Nüüd häirib see, et lugu avalikuks tuli. Ja loomulikult on kohe teised hoopis süüdi!
Ta on kaval manipulaator, kes tahab koos Kaaberma ja Loidiga tegelikult tahavad hoida raha ja võimu enda käes.

No ja veel:

Lapsevanemad koostavad kirja Karavajevi vastu, korjatakse allkirju, mis lähevad alaliidu juhatusele, et ta tagasi astuks.

 
At 18:28, Anonymous Anonüümne said...

Kaaberma peaks liistule tõmbama.

 
At 22:25, Anonymous Anonüümne said...

Minu teada on see, kellest 18:04 allikas räägib, kahekordne olümpiavõitja Svetlana.

 
At 05:01, Anonymous Anonüümne said...

Paff kirjutab: https://sport.delfi.ee/artikkel/120164828/rok-i-esindaja-loikas-venemaa-sportlaste-naasmise-vastu-olnud-johanna-taliharma-jutu-pooleks-peame-edasi-liikuma

 
At 12:06, Anonymous Anonüümne said...

Vaata vaata mis välja tuleb! Pullerits lase mõnel virgal noorel triloogia kirjutada eesti vehklemise sohkidest.

 
At 16:34, Anonymous Anonüümne said...

Pulleritsul kott infot täis. Järgmiseks litakad kirja.

 
At 18:01, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Kes litakaid jagada tahab, see tänapäeval võimalusi leiab. Küsimus on vahel, et kas mõne litaka jagamisega ei viruta kirvest täie jõuga selle sama oksa sisse,kus ise istume. Järjest vähemaks kipub jääma inimesi, kes tahavad ja suudavad nii öelda suurt pilti näha. Kallutatud ajakirjandus, jagab tänapäeval litakaid suundes, mis tunduvad ohutud, võimuparteile meelepärased ja toovad kergelt leiva lauale

 
At 20:40, Anonymous Anonüümne said...

Aga mis on suur pilt?

 
At 21:11, Anonymous Anonüümne said...

Suur on kirju nagu körtpärtli särk. Fokuseerida tuleb. Üldvaade annab orientiiri asukohast, kas kõrb või raba või kuskil vahepeal. Kes näeb üldpilti see oskab sihti seada. Üldiselt need nägijad ei hiilga alturismiga. Palju on nt Kallas või Sutter annetanud? Neil on ju pilt parem kui teistel.

 
At 22:40, Anonymous Anonüümne said...

Sutter on kindlasti suure pildi mees - võtab laenu siis, kui raha on odav ja lahkub töölt, kui intressikulud kasvavad kolm-neli korda kuni 48 miljonini.
Kalle Muulil on samuti suur pilt. Riik peaks püsikulusid katma laenurahaga, nt õpetajate palgad jt palgad. Riigi võla hind suureneb 12 miljonilt (2022) 90 miljonini. Prognoos üle jõu elamise jätkumisele tähendab võlasumma ja intressikulude kasvu, viimane võib kasvada 210 miljonini (2026).
Miks need sita-aadud tahavad riiki sellisesse režiimi suruda, kui neil on vaba voli eraisikutena piiks-piiks laenudega ise ennast mülkast välja tõsta, ah?

 
At 11:50, Anonymous Anonüümne said...

Ma olen veendunud kui tahame evolutsiooniliselt edasi liikuda peame ausaks jääma. Valetamine, varastamine on endale jalga tulistamine ja tirib teinekord ka ausaid nendesse jamadesse. Ehk õige on ikkagi kõik pätid liistule tõmmata kui soovime areneda. Ehk inimesel toimub vaimne kirgastumine ja arengu hüpe hetkest mil saab aru mis on õige ja mis vale ja ei lange sellesse pattu.

 
At 11:52, Anonymous Anonüümne said...

Kas valimistel panime jälle enamik panuseid valele kaardile?

 
At 12:25, Anonymous Anonüümne said...

Ajakirjanikud võivad olla vahel viimane lootuse kiir kahjukannatajatele, et lahendada olukordi mida ei soovita või ei taheta lahendada. On lahendatud ajakirjanike poolt kinnimätsitud mõrvamüsteeriumeid ja ilmselt ka edaspidi kui säilib selgroog ja olla aususe poolt.

 
At 12:33, Anonymous Anonüümne said...

Suur pilt see on väärtus.

Lehis ütles et tema on ukraina sõprade poolt. Aga peaks olema vene šovinismi imperialismi vastu. Sest sama mida ukrainlaste vastu tehakse ka meie vastu. Sportlased on ikka nürid.

Mida ukrainlased kraesse saavad tehakse meilegi. Nagu Pullerits kunagi õigesti mainis....

 
At 12:41, Anonymous Anonüümne said...

Panused tuleks panna ajakirjanikele. Neil on info ja võimalused ja tahe infot saada. Infoga saab kõik probleemid lahendada.

 
At 15:15, Anonymous Anonüümne said...

Tundub et vehklejatel punaseid jooni pole ja moraalne kompass näitab ida suunas!
Jälgin huviga kas rahva mälu '24 olümpiaks veel praeguseid seisukohti mäletab või lehvitame kõik uhkusega eesti lippe.

 
At 19:30, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Eks paistab mis lippu me siis uhkusega lehvitame. Mitte, et ma kahtleks siinsete meeste isamaalisuses,aga lugesin hiljuti uudist, et Hiina on suutnud panna Saudi-Araabia ja Iraani tegema vaherahu ning koos sellega arutatakse tõsiselt regiooni naftapoliitika muutmist jüaanipõhiseks. US$ oleks sel juhul tõsises hädas.Lisaks astusid nimetatud 2 riiki samme ühinemaks Venemaa/India/Hiina/Brasiiliaga mingisuguse BRICS moodustisega, mis hõlmaks üle poole maailma naftatoodangust ja seda kasutavast inimmassist. Ameerika on kaotamas oma üleilmset positsiooni? Nagu ütles lastekoori Ellerhein kauaaegne dirigent ja visionäär Tiia-Ester Loitme juba aastaid tagasi: "Eestlased on selline rahvas, kes algul natuke viriseb, aga tõmbab seejärel (kui Hiina vasallriigiks saame) ka need liigkitsad püksid jalga ja kuuletub alandlikult oma uutele isandatele." Eks igas asjas on nii positiivset kui negatiivset. Kui võistlesime suure venemaa hõimu poolt rahvaste tahtel moodustatud liidu all, siis olid ka kasahhide, udmurdide jne võidetud medalid meie omad ja olime enamasti alati medalitabelis esirinnas. Paraku EU liidu all võidetud prantslaste, sakslaste jne võidetud medalid ei ole praegu meie omad. Pole sellist sõbralikku ühtekuuluvust ja vennalikust. Võibolla on sellised head ajad taas ees? Oleme optimistid!

 
At 20:24, Anonymous Anonüümne said...

Kägule moti hoidmiseks kena lugu, kuidas turismireisil idanaabriga kohtuti. Ütlevad avalalt, et me oleme great country!
"Paljud läänemaad on keelanud Vene turistidele sissepääsu, kuid Tais see nii pole. Seetõttu saabus oktoobrist detsembrini 2022 Taisse üle 331 000 Vene turisti.

OOTAMATU: Loo autoril Rene Satsil läks kaasturisti juttu kuuldes silme eest mustaks.
OOTAMATU: Loo autoril Rene Satsil läks kaasturisti juttu kuuldes silme eest mustaks.FOTO: ERAKOGU
Balil olukord sama. Pahanduste pärast kaaluvad viisade väljastamise lõpetamist. Keegi naljahammas ütles, et Balist on saanud Zajebali.

Pelgasin kolm nädalat, matkates Põhja-Tais ja Laoses, aga hordid purjus naabreid minust üle ei jooksnud. Hingasin kergendatult, olles lõpuks Laose pealinnas, Vientianes, tulles sõbraga mööda õhtust tänavat.

Märkasin käega postist kinni hoidvat kutti, kes justkui kukuks. „Are you ok?“ pärisin ja tema avameelitses inglise keeles: „Meie oljeme aljati ogei!“

Uurisin, et kust pärit. Venemaalt. Mina? Eestist. Mees tuikus minu ninale lähemale ja kuulutas: „Estonia great country! One day soon we will be together!“ Lisas, et koos oleme t u g e v a d."

https://ekspress.delfi.ee/artikkel/120162414/uskumatu-tuhm-imperialism-kohtumine-idanaabrist-turistiga-kaugel-aasias-loi-kopsu-ule-maksa

 
At 23:09, Anonymous Anonüümne said...

Rene Satsi (sündinud 11. mail 1975) on eesti turismiettevõtja ja reisikirjanik.

Õppinud Tartu ülikoolis psühholoogiat.

Koos poolatarist äripartneriga rajas ja käitab Laoses ökomatkade firmat The Hiker Alates 2016 aastast elab peamiselt Iirimaal
***************************
Vanuse järgi on see Renee selline piiripealene tegelane. Mõnedest sel ajal sündinud inimestest said veel tugevad ja karastunud nõukogude inimesed. Nagu Aleksei Meresjev, aga mõnedest kujunesid sellised euronoor pehmod. Ütleme nii et hr. Pullerits või mõni adjudant tema atrjaadist poleks sellise pisi asja peale sedavõrd endast välja läinud. Selliste nõrga närviga meestega me kahjuks Eestit idanaabri eest ei kaitse.

 
At 23:56, Anonymous Anonüümne said...

Jalaga ja taskud tühjaks idanaabril.

Muusikaline käsulaud:
https://www.youtube.com/watch?v=SMm2J8vfnHc

 
At 12:56, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits on vist Aleksei Maresjeviga kohtunud. Karune mees, nottis fašiste nagu kärpseid. Sama teeb Pullerits praegu kommunistidega.

 
At 16:22, Anonymous Anonüümne said...

Las Pullerits notib, ta seda tööd õppinud ja praktiseerinud tema teab keda nottida vaja.

 

Postita kommentaar

<< Esileht