esmaspäev, veebruar 27, 2023

Kergejõustikuskandaal nagu Venemaa sõda Ukrainas, kas pole?

Priit Pullerits: Pikaajaline tegevus blogijana on toonud arvukalt kaasaelajaid, kellest paljud jagavad oma mõtteid kommentaariumis. Aga mitte kõik. Üks kaastöö oli nii originaalne, et see väärib minu arust eraldi peatükki. Sisu pole muutnud, keelt aga toimetanud küll.

*
Mehis Viru kaasus meenutab Venemaa alustatud sõda Ukrainas. Juba enne Venemaa sissetungi naaberriiki oli näha, et käib Ukraina mustamine ja jõudude koondamine tema vastu. Sama oli kuulda juba mullu sügisest Viru teemal. Nii nagu Putin rääkis, et Ukrainal pole õigust eksistentsiks, nii rääkis ka üks alaliidu oluline esindaja sügisel, et võtame Virult tegevusloa ära.

Putin kutsus enne kallaletungi kokku oma suure nõukogu, kus kõik pidulikult imperialistlikult motiveeritud rünnakule toetust avaldasid. Samamoodi kutsus kergejõustikuliit laua taha mehed, kes pealetungi Virule oma hämarate ja uduste põhjendustega välja kuulutasid.

Nii nagu Putin kasutas rünnakuks Ukraina vastu teise riigi, Valgevene territooriumi, kasutas seda ka Eesti kergejõustikuliit, korraldades esimese rünnaku Viru vastu Läti territooriumilt. Pean silmas Läti spordijuhti Dmitrijs Miļkevičsit.

Putin lootis saavutada Ukraina üle võidu loetud päevadega, sama lootis ilmselgelt ka kergejõustikuliit, et pärast massiivset ja pikalt ettevalmitatud rünnakut Viru vastu toimub vastaspoole kiire kapituleerumine ning nii, nagu saab ametist kõrvaldada Ukraina presidendi, saab pildilt koristada ka Viru.

Enamik normaalseid inimesi ei suutnud pikka aega uskuda, et Putin tõesti seda tegi, mida ta tegi, ja samamoodi ei suutnud väga paljud uskuda, et Viru on süüdi selles, milles kergejõustikuliit teda süüdistab. Avalik arvamus ei tormanud Virust distantseeruma, nagu jäi avalik arvamus ka Ukraina poolele.

Pealetungi takerdumine Ukrainas sundis Putinit panuseid suurendama. Nii pidi ka kergejõustikuliit peale Viru vastu alustatud rünnakut, mis ei kujunenud kiireks võidumarsiks, panuseid tõstma. Seetõttu avaldaski kergejõustikuliidu juht väidetavalt ainuisikuliselt Viru vastu kogutud kõik süüdistused ehk distsiplinaarkomisjoni otsuse.

Nii nagu Ukrainal läks veidi aega, et end koguda, kulus aega ka Virul. Lõpuks andis Viru suure kontraintervjuu, kus selgitas pikalt ja põhjalikult oma tegevust ja käitumist, mis pani tema vastaste rünnaku seisma. Mäletate, nii nagu Gerassimov olevat saanud rindejoonele lähedale tulles šrapnelliga tagumikku, sai ka kergejõustikuliidu juht Teigamägi kildudega pihta, kui tuli välja, et tema ajutises juhtimispunktis Oregonis olid tema alluvad püüdnud Bruusi õhutada alkoholi tarvitama.

Samal ajal, nii nagu Ukraina puhul tulid välja Ukrainat toetavad ÜRO resolutsioonid, kus hääled jagunesid jõuliselt Ukraina kasuks ja Venemaa kahjuks, tulid Eestis välja endised kergejõustiklased, kes avaldasid 45 allkirjaga toetust Virule.

Pärast seda, kui venelaste laialdane pealetung kinni jooksis ja laiali lagunes, koondas Venemaa oma suuresti purustatud tehnika asemele ladudest vanad sõjamasinad ning kontsentreeris rünnaku paarile lõigule Ukraina idaosas. Samamoodi kontsentreeris kergejõustikuliit pärast kiire võidulootuse nurjumist jõupingutused paarile lõigule, et püüda teha seal suurpealetung. Korraga, ühel ja samal päeval, ilmusid Viru-vastased kirjutised kolmel rindel, Õhtulehes, Delfis ja Päevalehes, rünnaku eestvedajateks Deivil Tserp, Märt Roosna ja Peep Pahv. Uue laskemoona ehk uute tõsiasjade puuduse tõttu veeretasid nad ladudest välja vananenud tehnika ehk aastaid keerelnud kuuldused ja spekulatsioonid. Nii nagu venelaste suurpealetung ei toonud edu, ei nihutanud ka need kolm rünnakut Viru-vastast rindejoont.

Ukraina, kelle väed on vähemuses, on teatavasti panustanud täppislöökidele vaenlase tagalasse, et häirida tema logistikat. Nii on ka kergejõustikuliit ning tema toetaja EADSE saanud pidevalt lööke tagalasse. Tule alla on jäänud Teigamägi, Berendsen, Lippe, Väät, Vallimäe, isegi Sukles EOKst, mis on ilmselgelt seganud neil regrupeerumast ning uue rünnaku ettevalmistamist. Nii nagu Vene vägede hulgas, nii on ka Viru ründajate hulgas saanud lööke eelkõige nende juhtimispunktid ja koondumisalad.

Nagu Venemaa kaasas sõtta mobiliseerituid ehk tšmobikuid, mobiliseeris oma jõude ka kergejõustikuliit. Ta mobiliseeris Kaukise ja Nazarovi, lisaks vabatahtlikud Lusti ja Ljadovi. Aga tšmobikutest pole suurt tolku, nende motivatsioon olevat madal. Sama siin. Kuulda on, et mõlemad, nii Kaukis kui Nazarov, püüavad rindele lahingusse minekust kõrvale hoida. Liiguvad jutud, et Kaukis on haavata saanud ja sattunud haiglasse ning Nazarov on üldse põgenenud, kuuldavasti koguni üle ookeani. (Kes on wagnerlased? Äkki Roosna, Tserp ja Pahv?)

Teatavasti kukkusid Venemaa põhjendused Ukraina vastu sõja alustamiseks kokku. Enam pole eriti juttu Ukraina denatsifitseerimisest, nüüd on juttu juba Venemaa kaitsmisest. Samamoodi on õigustusi vahetanud ka kergejõustikuliit: algul oli uurimise tuumaks Viru läbisaamine Bruusiga, aga kuna on selgunud, et sel teemal esitatud süüditused on tühi õhk, siis on fookus nihutatud sujuvalt uutele põhjendustele, kolme anonüümse sportlase kaitmisele.

Aga kui pealetung seisab, siis mis selles olukorras Venemaal üle jääb? Üks variant on ähvardada tuumapommiga. Sama teeb kergejõustikuliit, kes on saanud aru, et konventsionaalne rünnakuüritus Bruusi juhtumi kaudu on kokku varisenud ning seal edasiliikumist loota pole, mistõttu on kergejõustikuliit hakanud rääkima oma tuumapommist, A-st, B-st ja C-st, mis pidavat tekitama vastasele täieliku hävingu.

Venemaa tuumaähvardust ei võta enam peaaegu keegi tõsiselt, ammugi mitte Ukraina, ja paistab, et ka Viru ei lase end kergejõustikuliidu tuumaähvardusest kõigutada. Ukraina on öelnud, et rahu saab saabuda ainult siis, kui Venemaa on tema territooriumilt minema löödud ja Ukraina alad vabastatud. Viru on advokaati võttes saatnud sama sõnumi, et rahuläbirääkimisi ei tule ning ta tunnistab vaid enda tegevusõiguse täielikku taastamist. Enamgi veel: nii nagu Ukraina kavatseb endale kallale tunginud Venemaa viia sõjatribunali ette, nõnda on ka Viru lubanud endale kallale tungijad viia kohtu ette.

112 Kommentaarid:

At 17:00, Anonymous Anonüümne said...

Gerassimov ei saanud šrapnelli šoopasse. Dmitri Rogozin hoopis: https://www.err.ee/1608828457/roskosmose-endine-juht-dmitri-rogozin-sai-donetskis-ukraina-runnakus-viga

 
At 17:09, Anonymous Anonüümne said...

Vahet pole, mõlemad esindavad EKJLi - kurjust.

Pullerits, advokaadid ja sportlased, keda MV pole väärkoheldud, moodustavad Ramsteini vastupanuformaadi.

 
At 17:41, Anonymous Anonüümne said...

Paralleele võib ju vedada aga see konkreetne jutt on küll ikka rämedalt üle vindi. Võrrelda jõhkraid tapatalguid kus on hukkunid Ukraina poolel ca 160 000 ühe treeneri kummalisevõitu meetoditega (väidetavalt alates 2007 ) mis on lõpuks päädinud disklafiga see on ikka pehemlt õeldes mannetu ja jaburalt õigustav följeton. Loodan väga , et nii Putin kui ka MV lõpetavad kohtukulli ees, Padre saaks siis olla üheks võtmetunnistajaks - kuna tunneb meest aastakümmneid.

 
At 17:42, Anonymous Anonüümne said...

Ukraina-Vene võrdlus jääb kahjuks selle loo kirjeldamiseks lahjaks.Tegemist on ilmselgelt Jumala ja Kuradi duelliga.Igaühele jääb silma ,et Viru meenutab Jeesust,kannatab meie kõigi nimel.Vastaspool on sõnuseletamatult pöörane kurjuse rinne,kes oma energia imeb otse saatana tissist.Pole õigemat ja õiglasemat kui Viru,vastaste deemonid ja ürgkurjus kaotavad .

 
At 18:30, Anonymous Anonüümne said...

Seal Tartus toimuvad hirmsad asjad ja kuidas kõik ajupestud tormavad Viru kaitsma, meenutab väga Veerpalu lugu. Varsti tehakse kommuun "usume Viru aususesse"

 
At 18:38, Anonymous Anonüümne said...

Kõik on suurepäraselt lahti seletatud. Aga kes on siis need sportlased, kes tunnistasid uurimiskomisjonile, et Viru neid ahistas? Ainus asi, mis on reaalselt oluline ja see PP ilmselgelt ise kokku kirjutatud lollusesse ei mahu.

 
At 19:07, Anonymous Anonüümne said...

Ee... kas see oligi see trumpäss Padre tagataskust? Sellega kaevab ta oma auku ainult suuremaks.

 
At 19:26, Anonymous Anonüümne said...

Selle looga siin (Ukraina ja EKJL võrdlus) keeras Priit pisut vinti üle aga üldiselt ajab Priit antud kaasuses väga õiget asja.
Keegi ei välista, et Mehis Viru minevikus mingeid patte leidub. Kui neid leidub, siis tuleb neid kindlasti arutada ja vajadusel karistada -- seda pole ei Priit ega keegi teine eitanud.
Samas tekitab EKJL käitumine antud kaasuses rohkem kui ühe küsimuse:
1) Väidetavalt alustati menetlust peale augustis 2022 (st. pool aastat tagasi). Miks otsustas EKJL oma otsuse Mehis Viru osas teha just vahetult enne Istanbuli sise-EM algust ja jätta seetõttu ühe Eesti koondise tänase liidri treenerita?
2) Miks avalikustati otsus ühepoolselt, valides veel ekstra ajahetke, mil nii Mehis Viru kui tema õpilane olid parasjagu tagasiteel võistlustelt ja ei olnud seetõtttu omapoolse nägemuse edastamiseks paratamtult kättesaadavad? Sel viisil välistas EKJL nii Mehis Viru viibimise otsuse avalikustamisel kui ka ajakirjanike võimalikud esmased küsimused talle.
3) Esmase info kohaselt alustatid menetlust Cali U20 MM toimunu põhjal, kus kõrvalseisjatele tundus kohatu Mehis Viru ja tema õpilase käitumine. Hoolimata sellest, et nimetatud õpilane (ja ka tema vanemad) ise on hiljem korduvalt eitanud kohatuid suhteid õpilase ja treeneri vahel ning osutanud ka asjaoludele, et EKJL-i sisuliselt õpilase ja tema vanemate seisukoht ei huvitanud ning avaldatud komisjoni otsuses kirjas olev ei lange kokku nende antud seletustega pole EKJL vaevunud õpilase ja tema vanemate väidetele vastavat. Üks komisjoni liige väitis vaid üldsõnaliselt, et õpilast (kes oli p. 1 toodud menetluse alustamises üks peaosalisi) ega tema vanemaid ei kuulatud üle vaid neile lihtsalt tutvustati treeneri tööle kehtivaid reegleid. Ja kuigi uurimise aluseks oleva avalduse sisu põhjustas nii sportlases kui tema vanemates vastasseisu ja eitust, menetleti seda ikka edasi... Ja EKJL ei pea siiani vajalikuks ühe osalise korduvaid avalusi kommenteerida, väites, et EKJL peasekretär kommenteerib aga tema on uhkusel...

Kui mitte muud, siis vähemalt PR ämbrit on EKJL kindlasti kõvasti kolistanud ning sportlase kaitsmise sildi all ta tegelikult sopaga üle valanud. Kui aasta lõpus valitaks ka spordiaasta karuteenet, siis EKJL käitumine antud loos oleks vaieldamatu pretendent esikohale -- seda sõltumata sellest, kas Mehis Viru on miskites talle ette heidetud uuemates või vanemates tegudes süüdi või mitte.
EKJL käitub täna nii, nagu nõukaaja spordikomitee -- sportlane on spordikomitee "omand", kelle kõik tulemused on saavutatud vaid "tänu" komitee ennastsalgavale tööle. Sportlase enese arvamus pole oluline, seltsimehed komiteest teavad ja tegutsevad. Sportlane pidagu lõuad ja tehku trenni ning olgu tänulik nende võimalste eest, mis talle on otsustajate poolt antud.
Olles ise eelmise sajandi kaheksakümnendatel Eesti tasemel tippsporti teinud ei oleks küll uskunud, et mõnes spordialaliidus veel 40 aastat hiljem sama mentaliteet valitseb...

 
At 20:03, Anonymous Anonüümne said...

19:26, vana spordimees, kui kehtiks sama mentaliteet kui 40 aastat tagasi, siis kaasust poleks. Nii tehtigi ja see oli toona treeneri eetikaga väga kooskõlas. Erki Nool on öelnud rääkides treeneritega juhtunust, erinevus tuleb põlvkonniti sisse - nooremad on üht meelt, vanemad on Viru poolt.
Nüüd sellest võimalikust KB salastatusest juhtumis või sportlase sopaga ülevalamisest. Kes valab kuidas? Ainus, kes kirjutab on PP. Ja see ei ole etteheide. Tuleb kirjutada ja tuleb seletada olenemata motiividest. KB-l valikut pole ja pole olnudki. Mõtle, kuidas oleks saanud KB anonüümsena hoida? Mina igatahes ei suuda seda stsenaariumit leida. PP-l ja PM-il on ka omad huvid, see ei ole kuritegu.
Lõpetuseks. Kõneled vanemad nii ja vanemad naa. Üks kurioosne fakt tuli ju MV intervjuust ja kõneles käeraudadest, mis võistlustel kaasas?! Mis siis KB isa on arvanud?

 
At 21:55, Anonymous Anonüümne said...

20:03 - ma ei rääkinud treeneri eetikast toona ja praegu vaid võrdlesin tänase EKJL funktsionäride ja nõukaaegse spordikomitee ametnike suhtumist sportlasesse.
Oli toona suurepäraseid Treenereid suure algustähega ja on ka praegu. Oli toona pehmelt öeldes kaheldava väärtusega treenereid ja on ka praegu.

Antud juhul on põlvkondlikus pigem vastupidine -- 18 aastane sportlane ei näe probeemi, tema vanemad ei näe probleemi aga EKJL 53 aastane funktsionär näeb probleemi. Samuti näevad probleemi 67 aastane EASDE juhatuse liige ning endine(?) keskealine politseiuurija, kes antud kaasuses ei osale kindlasti politseiuurija volituste ega õigustega. Aga kõik viimatimainitud on miskipärast veendunud, et "väärkohtlemine on väärkohtlemine isegi siis, kui kannatanu ütleb, et ta pole kannatanu" ja "[väidetava kannatanu ja väärkoheldud sportlase] intervjuus [Postimehele] kirjeldatu ei ole objektiivne ja sisaldab nii valet kui ebatäpseid väiteid".
Ehk EKJL ja EASDE keskealised funktsionäärid teavad paremini kui tänaseks juba täiskasvanud sportlane, tema vanemad ja treener mis kõik täpselt oli ja kes keda kus ahistas ja väärkohtles. Nende jaoks on "sportlase hea käekäik ja turvalisus nii Eesti Kergejõustikuliidu kui ka Eesti Antidopingu ja Spordieetika SA prioriteet" -- seega kui sportlasel, va lollikesel, on teistsugune arvamus või suhtumine, siis ta tehku partem trenni ja olgu rahul sellega, mida vanad targad onud otsustavad. Nemad teavad. Lihtsalt teavad ega pea vajalikuks midagi seletada.

Kõik jutumärkides toodu on tsitaadid varasematest artiklitest.

 
At 22:08, Anonymous Anonüümne said...

EKJL otsus oli treenerieetikast - see on oluline. Kohtusse saatmise otsustab Viru leer, siis läheb uurimismaterjal sinna ja algab protsess. Ka uus uurimine, nagu nõuavad mitte väärkoheldud. 500 leheküljele lisandub lehti juurde.

 
At 22:14, Anonymous Anonüümne said...

Kuidas seda nüüd viisakalt öelda... Priit, kas midagi asjalikumat sul tõesti ei ole? Äkki küsid Toropilt?

 
At 22:41, Anonymous Anonüümne said...

Äkki küsida neiult, keda MV suksutas ja kes tunnistuse andis, kuidas asjad käisid, see oleks ajakirjaniku vääriline intervjuu, mitte PR, kus üks Tartu õppejõud kaitseb rinnaga teist. Kusjuures KB oli ajend, MV sai karistuse eelnevate ahistamiste eest, millest tõelised, mitte PR-i tegevad ajakirjanikud, ammu kirjutasid.

 
At 22:44, Anonymous Anonüümne said...

Millest tõelised ajakirjanikud on viimasel kahel nädalal kirjutanud? Palun viidet, tahaks ka nende paljastusi lugeda, muidu ainult mingi PP PR, eks ju, kaua võib?

 
At 22:53, Anonymous Anonüümne said...

Ajakirjandus on propa ventilaator. Priit teab seda ja lähtub ainult PR vaatenurgast. Tõde ja õigus pakub palju tööd kuid vähe tulu. Mõistlik on lähtuda pearulikest seisukohtadest ning vältida ületöötamist, et puhata Moabis. Klikimagneti käimatõmbamine toob kahtlemata USA tripi käeulatusse. Tõde selgub kohtus, kui MV-l jätkub mune sinnani asja ajada. Seni on aga nii nagu EJKL otsustas.

 
At 22:54, Anonymous Anonüümne said...

22:08 -- EKJL otsus on jah treenerieetikast.
Kui Viru annab asja kohtusse, siis on tegemist tsiviilasjaga, kus mingit kohtulikku uurimist ei toimu. EKJL ja EASDE uurimine ei ole kohtu mõistes uurimine.
Tsiviilkohtumenetluse seadustiku § 7 alusel on tsiviilasjades pooled ja muud isikud seaduse ja kohtu ees võrdsed. Ehk siis kui Viru vaidlustab oma treenerilitsentsi tühistamise, siis peab teine osapool kohtule näitama, et tal oli piisav alus seda teha. Ja kui ajalehes saab EKJL väita, et "väärkohtlemine on väärkohtlemine isegi siis kui kannatanu ei tunne end kannatanuna", siis kohtus see läbi ei lähe. Seal peavad olema kindlad tõendid ja need tuleb pooletele avalikustada.
Eelnevalt mainitud EASDE juhatuse liige on juba ise tunnistanud, et käesolevat kaasust ei saa võrrelda dopingujuhtumiga. Dopingu osas on kindlad reeglid, sportlased ja treenerid on need allkirjastanud ning dopingu tarvitamine on laboriproovidega tuvastatav. Laboriproovi tulemus on mustvalge fakt, sellega ei saa vaielda. Vaidlustada saab proovi võtmise ja tulemuste hindamise meetodeid kuid mitte tulemust. Meenutuseks -- ka Veerpalu dopinguloos oli rahvusvahelise spordikohtu otsus selline: "WADA testis (WADA isoform hGH test) arvestati kasvuhormooni piirmäärasid valesti ja esines protseduurilisi vigu. Sellest hoolimata kinnitas Spordiarbitraažikohus, et "paljud tegurid" "kaldusid viitama" Veerpalu kasvuhormooni-manustamisele". Ehk siis ei lükatud ümber mitte testi tulemust vaid testimise metoodika -- selles on suur sisuline erinevus.
Antud juhul peab EKJL tõendama, et Viru tegevus oli piisavalt "mitte-eetiline" temalt treenerilitsents äravõtmiseks. Ei ole miskit testi ega meetrikat, on vaid osaoolte sõna sõna vastu vaidlus.
See saab huvitav juriidiline vaidlus olema kui üks osapool, kes EKJL andmetel on justkui ahistatu, keda kaitstakse, seda eitab. Vanemate kaasuste puhul tõstatub kohe küsimus, et miks neid asjaolusid varem teatavaks ei tehtud ning kuidas aastaid hiljem toona väidetavalt ahistatud isikud seda ahistamist täna tõestavad.

Ning lõppkokkuvõttes on kurb, et sellisesse vaidlusesse kulub tohut kogus aega ja energiat ning lõpuks võidavad vaid juristid. Kahju spordile on juba tehtud -- üks lootustandev sportlane on segastel oludel jäänud ilma treenerita ja kaotanud usalduse alaliitu, juhul kui EKJL kohtus kaotajaks jääb, läheb suur hulk raha, mida muidu saaks kulutada spordi jaoks, juristide taskusse. Aga juba Tammsaare teadis, et "litsid mehed need Vargamäe mehed"...

 
At 23:15, Anonymous Anonüümne said...

22:54, ma olen selle kehva loo ees optimistlikum - hea, et see mädapaise saab lahti lõigatud.
Võtame või tolle C tunnistuse - korduv vahekord. No see sai ilmselt olla vabatahtlik, ilmselt armununa. Kui oleks olnud vägistamisjuhtum (ja korduv?!), siis tuleks ikkagi piirduda "vaba tahtega". 1. aeg, 2. ma arvan, vägistamine nõuab juba teisi tõendid - sperma, intiimpiirkonna vigastused, muud muljumisjäljed, sinikad. Hea oleks, kui seda oleks näinud paar pealtnägijat. Lootusetu, välistatud.
Mind huvitab, mida MV ütleb kohtus nende süüdistuste peale.

 
At 23:34, Anonymous Anonüümne said...

On kirjad, sõnumid. Sellised mitte väga treeneri sõnumid õpilasele. Seal ei ole treeningplaan. No ei keeruta kuidagi välja. Kui need saavad avalikuks, on MV hoobilt Eesti kuulsaim inimene. MVl ja ka PPl oleks targem teha taktikaline taganemine. Karistus on tähtajatu. Miks? Sest uuesti treeneritöö tegemise eelduseks on vea tunnistamine.

 
At 23:35, Anonymous Anonüümne said...

Pulleritsuga nõus. See mis toimub Mehis Viru "süüdimõstmisega" on palju olulisem, kui sõda Ukrainas. Kui inimene mõistetakse süüdi ainult selle eest, et ta julges vaadata korraks oma treenitava poole, siis vägisi tekib küsimus kelle huvides meile seda näitemängu lavastatakse. Miks kergejõustikuliit tahtis noort tüdrukut purju joota? Siis kui treener sellele jaole sai, lavastati ta süüdi.

 
At 00:33, Anonymous Anonüümne said...

EKJL Distsiplinaarkomisjoni otsusele on alla kirjutanud järgmised lugupeetud Eest Vabariigi kodanikud:
Esimees – Sirje Lippe. Korraldanud a-st 2005 üle-eestilist heategevuslikku teatejooksu. A-st 2008 EOK esindajate kogu ning südame- ja veresoonkonnahaiguste ennetamise strateegia nõukogu liige. Olnud 2004–05 Kergejõustikuliidu projektijuht, 2005–08 Eesti Sporditeabe SA projektijuht ja a-st 2008 Kergejõustikuliidu peasekretär. A-st 2002 MTÜ Tallinnmeeting juhatuse liige. A-st 2019 Euroopa Kergejõustikuliidu (EAA) Euroopa Liidu asjade nõuanderühma liige ja a-st 2020 Rhv Kergejõustikuliidu (WA) valitsemise komisjoni koolituse töörühma juht. Olnud 2011 ja 2021 U-20 EM-i ning 2015 ja 2021 U-23 EM-i korraldaja. EAA naisjuhi auhind (2009). Rkl spordipreemia (2011).
Liige – Margus Mugu. Alates 2010 Eesti antidopingu distsiplinaarkolleegiumi esimees, alates 1992 Eesti Advokatuuri liige, ta on nõustanud kliente nii kohtus kui ka vahekohtus riigihangete korraldamisel ja riigihangete läbiviimisest tekkinud vaidlustes, samuti lepinguõiguse, mereõiguse ja asjaõigusega seotud küsimustes. Liige – Jaanus Uudmäe, on eesti kolmik- ja kaugushüppaja. Ta lõpetas 2007. aastal Arkansase Ülikoolis magistriõppe informaatikas. Uudmäe töötab Tallinnas tarkvaraettevõttes Bolt. Tal on neli last. Liige – Henn Vallimäe. Aastatel 1977–1989 oli ta Tartu Ülikooli kergejõustikukateedris õppejõud ja treener. Kaitses kandidaadiväitekirja teemal „Kõrge klassiga kümnevõistlejate jõu ja vastupidavuse seosed aastases treeningprotsessis“ (1988).[1][2][3] Aastal 1989 asus õppima Tartu Ülikooli õigusteaduskonda. Aastatel1989–1995 oli Tallinna Tehnikaülikooli dotsent ja lektor. 1996–2000 Kultuuriministeeriumi asekantsler. Ta on elanud ja töötanud nii Tartus, Tallinnas kui ka Pärnus. 2009–2018 töötas Vallimäe Tartu Ülikooli Pärnu Kolledži direktorina.[4]Endine meistritasemel kergejõustiklane on kogunud kümnevõistluses 7470 punkti. Sajandi alguses otsustas ta aga võrkpalli kasuks. Ta on olnud Eesti võrkpalliföderatsiooni tegevjuht aastatel 2001–2009. Vallimäe oli Tallinna Spordiliidu asutajaid ja esimees, samuti Ida-Euroopa Võrkpalliassotsiatsiooni peasekretär, SA Eesti Spordikoolituse- ja Teabe nõukogu liige, Eesti Töötukassa nõukogu liige ja paljude muude organisatsioonide rahastaja.

 
At 01:12, Anonymous Anonüümne said...

Ütleme nii, et meie armastatud padreke on mv kaitseks ikka täiega dzotile viskunud. Karvane rind ees. Ja ilmselt kuna tegu on kolleegi ja/või ka sõbraga, siis ei suuda antud olukorda adekvaatselt hinnata. Sipleb ja paanitseb, ei suuda olla erapooletu, toodab mv toetuseks ning “ülekohtu all kannataja” kuvandi kinnistamiseks nupukesi nii siia blogisse kui PM-i veergudele. Piinlik. See pole Padre tase. Eriline kelbas on sisse tuua võrdlus Ukraina sõjaga. Seega ma soovitaksin emotsioonid kõrvale jätta, asjasse vähe rohkem süveneda ning tõde otsida. Kui on huvi. Kui ei ole, siis ühepoolset kamarajura mitte kokku kirjutada. Sest olles ise (tugiisikuna) kergejõustikuvärki aastaid lähedalt näinud, on mingites olukordades minul tekkinud küsimus: Mida kuradit???
Seega ütlen üht: minu arvates EKJL tegi õige otsuse, võiks öelda, et leebe isegi.

 
At 02:48, Anonymous Anonüümne said...

PP võiks oma teise Kalevi allika (mitte just selles keissis) arvamuse välja tuua (just selles keissis). Mis arvamusel on legendaarne Enn Sellik? Kas päälinnamehed teevad ära? Nõiajaht?

 
At 08:29, Blogger Andres said...

Olen blogilugeja algusest peale ja olenemata sellst, et blogiomanik ei tundu sümpaatse inimesena, siis kirjutada ta oskab ja naudin tema kirjutisi peaaegu alati. On üksikud kirjatükid, mis on liialt emotsioonidest laetud ja tundub, et nendel hetkedel on Priidul mõistus munadega triiki.
Seekord tundub, et läks ka nii...seda lugu on piinlik lugeda. Kaia Kanepi "hüsteerilise eide" lugu on "troonilt" tõugatud. Uute heade lugude ootuses...:)

 
At 08:40, Anonymous Anonüümne said...

Sellist jura ei peaks siin blogis avaldama.

 
At 10:07, Anonymous Anonüümne said...

Tõesti imelik, et kvaliteedi ja pieteeditunde asemel pakub PP vahepeal ikka täielikku sousti. Asjaliku arutelu välistamiseks?!

 
At 10:10, Anonymous Anonüümne said...

Kas see viimane lause selles nö blogis tähendab, et Viru tahab kohtupinki viia õpilased, keda ta väidetavalt ahistas?

Ma soovitan kõigil natuke reaalselt mõelda. Milline endine sportlane tahab 10-15-20 aastat hiljem niisama heast peast (kättemaksuks?) hakata treenerit mustama ja valetama? Inimesed, kes elavad rahulikku pereelu. Miks nad peaksid tulema ja detailselt valetama, teades, et võivad sattuda skandaali sisse ja ka kohtusse? Väga keeruline on mõelda, et neid lugusid, mis on ringelnud juba nii pikalt, on siis järelikult juba aastaid tagasi valmis mõeldud ja õilsale treenerile püünis seatud.

Miks sellest ei ole varem kirjutatud? Sest ohvrid ei ole soovinud.

Miks siis nüüd? Päästikuks ilmselt välismaalase avaldus, millele oli raske jätta reageerimata. Aga sisuline põhjus oli see, et kogu see värk jätkub ja jätkub ja jätkub. Ja on läinud aste tõsisemale tasemele.

Igal juhul Priidule soovitan kiiremas korras poolt vahetada :)

 
At 10:28, Anonymous Anonüümne said...

Kui jutud on ringelnud aastaid ja isegi kümnendeid, kõik kergejõustikuringkondades ja ajakirjanduses neist teavad, siis millega õigustab EKJL, et ei ole asjale varem reageerinud??? Ega Teigamägi eile pukki saanud!!

Võrdlus Viru ja Ukraina sõja vahel ei pruugi paljudele meeldida, aga see tüüp, kes selle peale tuli, on oma võrdluse efektselt ja veenvalt ära põhjendanud. Eks seepärast see paljudele nii valusa torkena mõjubki. Aga kainestav süst kulub vahel ära meile kõigile.

 
At 10:38, Anonymous Anonüümne said...

To 10.28. Priit, sina vä?

Põhjendanud ei ole ta mitte midagi. Viru kaasuse tuum on tema vastu tunnistanud õpilased. Nemad on reaalselt olemas. Ja nemad ongi ainuke põhjus, miks see otsus tehti. Neid see "kaastööline" kuidagi sinna Ukraina sõtta paigutada ei osanud.

Ju siis varem ei olnud ohvrid nõus rääkima ja tunnistama. Ja kuidas sa kujutad ette, et ilma selleta oleks Viru maha võetud? Siis karjuksid sa ju veel rohkem.

 
At 10:49, Anonymous Anonüümne said...

Vaatame, mida on öelda MEN-il. Kell 11:00.

https://sport.delfi.ee/artikkel/120149844/tana-delfi-tv-s-mehed-ei-nuta-kas-kristjan-ilves-votab-suurel-mael-medali-miks-kisub-mehis-viru-saaga-aina-kummalisemaks

 
At 11:15, Anonymous Anonüümne said...

A, B ja C võiksid siis olla Donbass, Luhansk ja Krimm, mida tormati siis nüüd kaitsma.

 
At 11:59, Anonymous Anonüümne said...

PP, millal on oodata apellatsiooni? Mis ikka tühja võngutada. Arsenal on sul juba tühi. Las profid võtavad asja üle.

 
At 12:28, Anonymous Anonüümne said...

Tõendusmaterjal on selline, et seda lugedes kukuksite tooli pealt maha ja seda tuleb aina juurde. Kohtusse mineku puhul saaks sellest ka üldsus rohkem teada ja see oleks nii mõnelegi ehk kainestav.

 
At 12:31, Anonymous Anonüümne said...

Kolleeg võeti maha.
https://sport.err.ee/1608899579/tartu-ulikool-eemaldas-mehis-viru-lektoriametist

 
At 12:39, Anonymous Anonüümne said...

Viru eemaldanud Tartu ülikool on siis Tšetšeenia rügement? Kõik osutuvad reeturiteks, vaid PP üksinda jätkab vapralt võitlust Ukraina vabaduse eest, tema on ilmselgelt Zelenskõi! :)))

 
At 12:40, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits on kui kult rukkis, muidu võetakse ka tema maha.

 
At 12:56, Anonymous Anonüümne said...

Ukraina rindel on sama olukord, wagnerlased (Pahv, Paju, Martinson) tulevad väikeste gruppidena ja suurte kaotustega peale, kuid initsiatiiv on Pulleritsult (Ukraina vabadusvõitlejad) läinud, tuleb taktikaline taandumine teha, et mitte kotti jääda. Väädi vastused küsimustele näitavad suhtumist ja rinde olukorda.
Kõik on muidugi KB poolt, kuid tüdruk peab näitama nüüd iseloomu ja sõltumatust. Nii kehvasti kui Slovakkias (1.80 ja 10. koht ) edasi ei saa. Hiljuti Lasnamäel hüpati isegi rohkem. Selg sirgu ja tõuka need prillidega pässid eemale!
https://worldathletics.org/athletes/estonia/karmen-bruus-14883144%7ckarmen

 
At 13:22, Anonymous Anonüümne said...

Pulleritsul on moon ammu otsas, kuid ta jätkab vapralt laskmist. Ka Väät saab tunda Padre empaatilist poolt. Taas korralikult tolmu üles keerutatud.

https://sport.postimees.ee/7721776/eesti-koondise-juht-mitte-keegi-ei-ole-tahtnud-bruusile-midagi-halba

 
At 13:32, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits kirjutab:

Pärast seda, kui juunioride maailmameistri Karmen Bruusi ja tema treeneri Mehis Viru intervjuudest on ilmnenud, et Eesti kergejõustikuliidu distsiplinaarkomisjoni otsus maalib noore kõrgushüppaja ja tema juhendaja läbisaamisest mullusuvisel U20 MMil Calis pildi, mis erineb tegelikkusest...

Ehk siis: vaieldamatu tõde on see, mida intervjueeritavad räägivad Pulleritsule. Tema röntgenpilgu ees on valetamine, hämamine ja luiskamine välistatud. Kusjuures Bruusilt ei pea PP isegi küsima, kas tal on treeneriga suhe.

Kaua muidu Hõbemägi laseb Postimehe mainet sedasi hävitada? Äkki tuleks TÜ-st õppust võtta ja vanameistri tööd-tegemised ajutiselt peatada.

 
At 13:56, Anonymous Anonüümne said...

https://sport.err.ee/1608899579/tartu-ulikool-eemaldas-mehis-viru-lektoriametist
Väga õige! Sellised tulebki eemaldada.
Samuti tuleks eemaldada ajakirjaniku tööst kes selliseid kaitsevad.

 
At 14:24, Blogger Priit Pullerits said...

Tänane panus teema arengusse:

https://sport.postimees.ee/7721776/eesti-koondise-juht-mitte-keegi-ei-ole-tahtnud-bruusile-midagi-halba#_ga=2.161866043.620625931.1676872494-1730916258.1668707597

 
At 15:37, Anonymous Anonüümne said...

Priit kuule tule mõistusele. Mida sa jaurad? Lõpeta ära enne kui oled samal levelil kus MV. Ebanormaalne...

 
At 15:54, Anonymous Anonüümne said...

Paistab, et Padre nagu hakkaks asja tuumale ohtlikult lähedale jõudma? Pimedas enam suusatama vist pole mõtet minna?

 
At 16:32, Anonymous Anonüümne said...

Padre maletab nagu noor Bobby Fisher. Tal on veel mitu käiku varuks. Saate näha.

 
At 17:57, Anonymous Anonüümne said...

Peabki olema , ei saa lasta siin kommuunil ennast ära kabetada.

 
At 19:33, Blogger Priit Pullerits said...

EKJLi otsus, nagu see näha on, on sellisena kokku klopsitud*, sest kuidas muidu seletada, et Bruusi osa, mis on otsuse põhiosa, selle vundament ja nurgakivi, oli mul võimalik nii lihtsalt tükkideks ja auklikuks lasta, et kivi ei jää kivi peale? See oli ju täielik baskvill, mis Viru ja Bruusi suhtlusest oli EKJLi otsusesse kirja pandud. See oli nii hale, nõrk ja vildakas, et seda võiks oodata puutini veremaalt, aga mitte end õigusriigiks pidavast Eestist. Bruusi kirjeldus uurija käitumise kohta oli hävitav! Kas nii rohmakalt ja pealekargavalt käibki eetikaasjade uurimine?...

*more to come about it. Stay tuned!

 
At 20:29, Anonymous Anonüümne said...

MV töö treenerina on peatatud, sellest on ka sise-EMi korraldajatele teada antud.
MV töö TÜ lektorina peatatud.
Pulleritsu artiklid ei ole seni loodetud tulemust toonud.

 
At 20:31, Anonymous Anonüümne said...

Igav. Kaua võib närida ühe kannika kallal? Kui ühe-kahe artikliga ei saa laviini vallandada, siis on nõrgad laengud, asjatundmatu paugutamine vales suunas, sihtmärgist lootusetult mööda. Viru peab tulema välja, et kes ja miks ta vastu kauna peab. Puhas, siiras ülestunnistus. Mingi patt tuleb kahida. Inimesed ei ole veatud. See patt peab olema veenev. Näiteks poliitiline oponent tasub kätte oma võimu demonstreerimiseks, kuna MV saatis tema võsukese kukee kui lootusetu.

 
At 20:53, Anonymous Anonüümne said...

paskvill ‹-i 21› ‹s› tõsiasju vassiv ja sihilikult solvava sisuga laimav, teotav kirjutis. Sepitses oma edukate võistlejate kohta räpaseid paskville.
aga misasi on baskvill??


 
At 21:00, Anonymous Anonüümne said...

Mnjaa, nii mitut kirjaviga ühes lühikeses sõnavõtus Suurelt Sõnameistrilt poleks küll oodanud. Emotsioonid keesid üle?

 
At 21:30, Anonymous Anonüümne said...

Arvestades et lauses on nimme kirjutatud puutin ja veremaa, on kindel, et baskvill on ka nimme nõrga b-ga, et rõhutada dokumendi olemust veelgi jõulisemalt.

 
At 21:37, Anonymous Anonüümne said...

Baskvill väljendab ka protesti õigusriigi mittetoimimisele.

 
At 21:43, Anonymous Anonüümne said...

Issand mis ennast imetlev kloun! Pullerits ise on ainuke, kes arvab, et midagi on lammutatud. Välja pole tulnud mitte midagi uut. NULL. Või siiski - käerauad :D Aga süüdi mõisteti Viru endiste hoolealuste ütluste põhjal ja siin pole mitte midagi muutunud.

 
At 21:46, Anonymous Anonüümne said...

Mehed ei nuta saates pakuti, et PP on jooma hakanud ja sealt ka need arusaamatud verbaalsed pursked (ja kirjavead?). Peremees, kas vastab tõele?

 
At 22:08, Anonymous Anonüümne said...

Mure ajab jooma. Kogukond andestab ja toetab. Kuid mida tuua pohmelliraviks? Selleks hetkeks kui selginemine on toimunud ja tõde on Pulleritsule ennast lõplikult ilmutanud?

 
At 22:25, Anonymous Anonüümne said...

Mina ei usu, et Priit joob. Pigem teeb avandilikku avantüüri. See selgitab kõik ja ei vaja pohmaka ravi.

 
At 22:36, Anonymous Anonüümne said...

Kui vaatan, mida siin PPle süüks üritatakse panna, et küll joob, küll on mingi mõju all ja muu pläust, siis see näitab ründajate 1 madalat taset ja 2 ründajate olematuid sisulisi vastuväiteid. Aga eks me blogipidaja vastased ongi nõrgembad.

 
At 23:59, Anonymous Anonüümne said...

Kas kiidame heaks Peep Pahvi arvamuse?

 
At 01:28, Anonymous Anonüümne said...

Kiidame 100%

 
At 07:14, Blogger Priit Pullerits said...

Siin on mõned bravuurikalt avaldanud arvamust, et ülikool peaks mind pausile panema või kõrvaldama.

Aga selle asemel saan ülikoolist meie temaatikasse puutuva valdkonna kõrgeima teaduskraadiga esindajalt eile õhtul kirja, kus ta ütleb, et on lugenud kõiki minu intervjuusid Viru teemal ja et need veensid teda kahes asjas:

-Olen sinuga nõus, et Eesti ajakirjanikkonnast suur osa laseb end organisatsioonidel ja pressikonverentsidel samamoodi lollitada nagu omal aja prokuratuuri tehtud avalduste peale – autoriteedid väidavad ju, et asja on uuritud;

-Sa oled väga hea infoaukude märkaja.

Ta kirjutas ka, et luges Väädi intervjuud, mille peale ei oska muud, kui naerda või nutta: "Mind on koolitatud…," tsiteeris ta Väädi korduvat avaldust, ja lisas irooniliselt talle: "Ja et kuulama ja mõtlema ei peagi. Sain koolitusel retsepti kätte ja…"

Muide, kas teate, mis on kommunikatsioonieetika esimene reegel? Räägi asjassepuutuva inimesega kõigepealt.

Samuti sain eile pika kirja ühelt endiselt Tallinna kõrgkooli kauaselt rektorilt, kes alustas nii:

"Olen Teile väga tänulik tänases Postimehes avaldatud intervjuu üle, millest tuli väga selgelt välja Karmen Bruusi suhtes algatatud kampaania.
Paneb tõsiselt imestama millise ettevalmistusega (loe eetilisusega) tegutsevad meie sporditegelased. Sportlase arvamust ei võeta arvesse. Lapsevanemate arvamus ei tähenda samuti midagi."

Ta lõpetas oma kirja nii: "Ma väga loodan, et Postimees jätkab nimetatud loo valgustamist ja toob esile meie sporditegelaste eetilisuse."

 
At 08:37, Anonymous Anonüümne said...

7:14 Need kirjade autorid mõistavad, et üliõpilased pole alaealised ja neid võib soovi korral ahistada. Priit, anna kirjade autorite nimed, selline katus vajab remonti!

 
At 09:29, Anonymous Anonüümne said...

Roosna kommentaarist käis läbi üks Viru õpilase nimi, kes toetusallkirjale alla ei kirjutanud ja kes on oma silmaga näinud naissportlasele hilisel tunnil saadetud ebasobivat sõnumit. Kaspar Mesila. Kas Priidul on ainsatki põhjust temaga mitte rääkida ja siit lugu harutama hakata?

 
At 09:36, Anonymous Anonüümne said...

Tuleb kirjasaatjatega nõustuda: KB suhtes on kampaaniat kruttinud MV meeskond PP-ga vaatamata sellele, et KB-l MV vastu pretensioonid puuduvad. Need on paljudel teistel. Info kättesaadavuse on raskemaks teinud MV meeskond, kes aktsepteerib vaid valitud ajakirjanikke neid teenindama - PP on olnud tasemel, küsitud on arvestatav hulk küsimusi, kuid, nagu ikka, tasub tähele panna, mida jäetakse küsimata. Infoaugud.
Samad lootused endise rektoriga, et ebaeetlised sporditegelased saaks välja toodud. MV pikaajaline ebaeetiline tegevus spordis on lõpuks avalikustatud ja tema tegevusele on antud hinnang ja tehtud otsus - eemaldatud nii treeneri kui ka lektori ametist.

 
At 09:53, Anonymous Anonüümne said...

Priidu kangelaslik võitlus "tõe" presentatsioonil tekitab arvamuse, et tal on probleem. Probleemi sisuks on seltskond, kes vastutab tema õppetegevuse eest TÜ-s ja täpsemalt selle seltskonna meelsus üliõpilaslike ahvatluste vastu. Siit tekib loomulik uudishimu, et paljud üliõpilased käivad läbi õppejõudude vooditest ja paljud neist saavad lõpudiplomi?

 
At 10:09, Blogger Priit Pullerits said...

Ääretult madal kommentaar, 09:53, mis madaldab ainult kommentaari kirjutajat. Minge nüüd peegli ette ja lugege see valjusti endale ette ja vaadake, mis tunne on. Kui teil häbitunnet ei teki, siis olete lihtsalt mölakas.

 
At 10:22, Anonymous Anonüümne said...

Peep Pahv on muidu karsklane. Sellepärast ta Postimehest ka lahti lasti, et ta oli nii karsklane.

 
At 10:23, Anonymous Anonüümne said...

"Muide, kas teate, mis on kommunikatsioonieetika esimene reegel? Räägi asjassepuutuva inimesega kõigepealt."
No aga pole ju räägitud A-ga, B-ga, C-ga, D-ga, jne? KB-l ju pretensioone pole, tema suhtes on teema ammendunud, praeguseks. Igavesti suur soov on keerata see teema KB peale, kes oli ju ainult teema sissejuhatus!
Teiseks, kas EKJL tegi vigu - kindlasti tegi, eriti kommunikatsioonis! Aga, kas on ümber lükatud kaebajate tunnistused? Ei ole, mitte mingit ivakestki ei ole teada saadud! Aetakse häma ainult sellest, et KB-l kõik OK, MV on kõva treener, mingid anonüümsed advokaadid ja ajakirjandusõppejõud toetavad PP mõttekäike, kõrvutatakse EKJLi Venemaa ja MV-t Ukrainaga (suur ohe). Tore! Aga mis see kõik toimunud ahistamisse puutub?
Kogu skandaal näitab, et aeg on muutunud ja treenerite käitumisjuhised vajavad täiendamist ja keiss peab kohtust läbi käima, et tekiks pretsedent, mille abil tuleviku keisse menetleda.

 
At 10:32, Anonymous Anonüümne said...

Tartus hoiduge valgete kaubikute sündroomi eest! - https://tartu.postimees.ee/7722489/tartu-ilmatsalu-teel-soitis-kaubik-otsa-ratturile-kes-hukkus-sundmuskohal

 
At 10:39, Anonymous Anonüümne said...

Nende eest tuleb kõikjal hoiduda. https://en.wikipedia.org/wiki/White_van_man

 
At 10:54, Blogger Andres P said...

Siinjuures on kummastav Väädi väide , et "Mina ei ole see isik, kes hakkab võistluste ajal lahendama mingeid asju, mis ei ole otseselt võistlusega seotud. " aga samas sai ettekannet pärast võistlust küll teha.

 
At 11:10, Anonymous Anonüümne said...

Fakt number üks: MV-lt on treeneri litsents ära võetud ja EKJL distsiplinaarkomisjoni otsust ei saa muuta ükski eraisik või organisatsioon. Fakt number kaks: MV on Tartu Ülikoolis töölt kõrvaldatud. Fakt number kolm: Distsiplinaarkomisjoni otsus puudutab ainult MV käitumist Eestis kehtivate rahvusvaheliste spordiorganisatsioonide just nimelt treeneri elukutsest tulenevate regulatsioonide valguses. Mis on ellu kutsutud selle elukutse spetsiifikast lähtuvalt ja eranditult nõrgemate ja ERITI alaealiste kaitseks. Fakt number neli: Igal EV kodanikul on õigus pöörduda kohtusse, antud juhul kas kõrgemasse spordiinstantsi või tsiviilkohtusse. Kus asja töösse võtmiseks tuleb ümber lükata distsiplinaarkomisjoni uuringute tulemusel kogutud FAKTID. Kui EV seadused ikka kehtivad ei saa ühelgi isikul olla võimalust alaealisi puudutava info avalikustamiseks, ükskõik millises kohtuinstantsis asju arutatakse. Fakt number viis: sügavalt ebaeetiline on EV juhtivate spordiorganisatsioonide, lugupeetud kodanike ja alaealiste kannatanute pasaga ülevalamine antud blogis toodud rämedalt jälkide võrdluste valguses.

 
At 11:28, Anonymous Anonüümne said...

Suusajuttu - Terviseradade lehelt on vist kõik radade seisukorda näidanud otsekaamerate lingid ära koristatud.. Teab keegi, on see tõesti kellegi poolt andmekaitse inspektsioonile tehtud ajuvaba kaebuse tagajärg?

 
At 11:34, Anonymous Anonüümne said...

Vauu, vägev! Fakt number viis: sügavalt ebaeetiline on EV juhtivate spordiorganisatsioonide, lugupeetud kodanike ja alaealiste kannatanute pasaga ülevalamine antud blogis toodud rämedalt jälkide võrdluste valguses. --- Nii et hinnang (sügavalt ebaeetiline) on ka nüüd tänapäeval fakt?! Tõeliselt liberaalprogressiivne suhtumine, kiitus!

Ja kus on seal viiendas nn faktis alaealised kannatanud? Ma ei tea küll MV kaasuses ühtegi alaealist, ammugi mitte sellist, keda oleks siin pasaga üle valatud. Või on mul miskit kahe silma vahele jäänud? Äkki tarkpea 11:10 avab me silmad?

 
At 11:35, Anonymous Anonüümne said...

Loen ja loen ja jääb mulje, et Eesti vabariigis on vaid kaks ausat ja eetilist inimest - PP ja MV. Kõik teised on mingid mölakad, idioodid, wagnerlased, vandenõulased ja tropid. Selle viimase blogiga sai latt küll asetatud päris muru peale.

 
At 11:50, Anonymous Anonüümne said...

https://meedialiit.ee/eetikakoodeks/

 
At 12:03, Anonymous Anonüümne said...

Marutõves inimeseloomad hakkavad omavahel sõdima.Wagneri palgasõdurite juht Prigožin ähvardab Venemaa ametnikke hukkamiste ja revolutsiooniga.Putini võimuvertikaal laguneb Venemaal.

Prõgožin ründas kahte Venemaa kuberneri — Sverdlovskit ja Peterburi, ähvardades neid surma ja rahvaülestõusuga.

Prigožin kinnitab ka Ukraina MOD hinnanguid hukkunud Vene sõdurite kohta, öeldes, et rindel sureb sadu tuhandeid Vene sõdureid.

Tsitaat Prygozhin Telegrami kanalilt:

… Stalin lihtsalt tulistas selliseid inimesi nagu SINA ja Beglov. Ma arvan, et tuleme selle juurde varsti tagasi.

Olen kindel, et see aeg ei ole enam kaugel, kui rahvas jõuab keemistemperatuurini ja tõstab SINU ja SINUsuguseid kahvlile .

SINU ümber – soliidsed liberaali- ja LGBT-skandaalid. Mobiliseeritud, kuuldes SINU nime, sülitavad SINU suunas. Iga PMC "Wagner" võitleja, kes tuli Sverdlovski kolooniast, saab piirkonnaga paremini hakkama kui SINA.

Pange see nüüd oma ninale: sajad tuhanded sõdurid, kes hukkuvad rindel .

 
At 12:05, Anonymous Anonüümne said...

Võib vist mehed rahulikult maha istuda ja etendust jälgima hakata?!

 
At 12:20, Anonymous Anonüümne said...

11:10 -- vähemalt ühes asjas Sa eksid:
Fakt number neli: Igal EV kodanikul on õigus pöörduda kohtusse, antud juhul kas kõrgemasse spordiinstantsi või tsiviilkohtusse. Kus asja töösse võtmiseks tuleb ümber lükata distsiplinaarkomisjoni uuringute tulemusel kogutud FAKTID.
Õige on see, et igal isikul on õigus pöörduda tsiviilkohtusse.
Vale on see, et asja töösse võtmiseks tuleb ümber lükata distsiplinaarkomisjoni kogutud faktid.

Tsiviilmenetluses on pooled võrdsed, st kui 11:10 väidab, et mina olen kaamel, siis mina ei pea mitte tõestama, et ma ei ole kaamel vaid 11:10 peab tõestama, et ma olen kaamel. Selles on päris suur vahe.
Antud kaasuse puhul eeldades et MV vaidlustab treenerilitsentsi äravõtmise peab EKJL tõestama, et selleks oli olemas alus ja kui viidati eetiliste põhimõtete rikkumisele, siis on vaja tõestada, milliseid põhimõtteid rikuti ja mille alusel hinnatakse rikkumise ulatust.

 
At 12:55, Anonymous MargusM said...

Priit, selle "ääretult madala kommentaari" jätkuks: teame ju küll juhtumeid kus poisid konjakipudelite eest eksamitelt läbi saanud. Tüdrukute puhul käisid need asjad natuke teisiti kuid neid suuresti päästis ka see et nad on tublimad õppijad ja ei pidanud sel moel äraostmisega nii massiliselt tegelema kui poisid..
Arvestame et ega professorid pole täkud et jõuavad terve karja ette võtta ja siis oleks see koolirahvale liiga teada teema, nii et pigem seda toimus üksikjuhtumitena sest pidi olema kahe osapoole vastastikune "tahe" sel moel läbi saada..
Protsentuaalselt on see tüdrukute osa marginaalne kuid juhtumeid aastakümnete peale kokku kindlasti koguneb seiklusjutu jagu, "konjakihindeid" on kindlasti kordades rohkem kuid moraalsel skaalal ongi üks väärt tegevusloast ilmajäämist ja teisel juhul saab alul piirduda hoiatusega..

 
At 13:01, Anonymous Anonüümne said...

Ai ai kui neiukesed rääkima hakkavad kuidas meedia õppejõud nendega fifty sixty diile teinud oi oi oi siis läheb pihu ja pahu.

 
At 13:03, Anonymous Anonüümne said...

Konjakipudel oli pigem sõpruse märgiks. Naglamad avasid sahtli kuhu sai poetada krabisevat paberit ees olevatele lisaks. Kuidas see komme tänapäeval välja näeb, kas probleem lahendatakse bitcoinide tutvustamisega?

 
At 13:09, Anonymous Anonüümne said...

Kui ma ei eksi, siis on üks meediaõppejõud komistanud oma tulevase abikaasa otsa koolipingis ja üks minister on komistanud sama moodi ühe meediaõppejõu otsa. Ma saan täitsa aru, et miks meediamehed nii leilis sellest teemast on. Kahjuks aeg on muutunud kullakesed!

 
At 13:35, Anonymous Anonüümne said...

Kas meedia meestel tõmmatakse püksid rebadele? See saab olema skandaal mis lainetab nagu ookean.

 
At 14:04, Anonymous Anonüümne said...

Aga mis te siis tegite, kui õppejõud juhtus sedasorti mees olema? Ajasite hinde saamiseks lihtsalt upakile või läks konjakit ka veel vaja?

 
At 14:10, Anonymous Anonüümne said...

Mõistlik on igasugune hindamine ära keelata kui keelatud ahvatluse allikas. Tahad saada tasuta ülikooli, siis teed punnide peale töö, muidu lihtsalt maksad oma õpingute eest. Oma asi kui ainet ei mõista. Ülikool ei ole kutseõpe. Isegi autojuht ei pea lubade saamiseks hinnetega sahmima, lihtsalt tuleb eksam sooritada lubatud vigade latiga ja võidki asuda vastavalt katile kas taksojuhiks või bussijuhiks. Hinded on ainult nöökimiseks.

 
At 14:27, Anonymous Anonüümne said...

Miks on PP vastastel järsku närv nii must, enesevalitsus kaotatud ja madalad mölakainstinktid välja löönud?

 
At 14:54, Anonymous Anonüümne said...

Mina konjaabli kinkimist heale lektorile ei tähtsustaks üle. Kus või kes on seal kannataja? Student sai hinde matriklisse ja lektor kena õhtu konjaki ja teaduskirjandusega. Tudeng niikuinii pidi midagi õppeainest teadma. Pealegi, nagu pudeli viimine oleks jõle lihtne. Vastupidi, sul pidi olema kõva eeltöö tehtud: 1. Mis mark jooki (vanasti oli kättesaadavusega igavene porno), 2. Millal saab üle anda. 3. Närvikava peab tugev olema, nahaalsusust kõvasti - need isikuomadused viivad elus edasi. Nüüd võtame asja žurnalisti vaatest. Kas sellest on mõtet leelotada, artikleid vorpida küll õppejõu ja tudengiraiskadega. Kõik tunnistavad, et väga meeldiv lektor ja lektor vastu, et üldiselt on tublid poisid, nagu oma lapsed kohe.

 
At 15:05, Anonymous Anonüümne said...

Koonerdada ei maksa. Kallist marki mekivad kõik. Piiri peal kompamine on jah selline asi, et eeltöö peab maru kõva olema. Pead teadma, et kes andis. Selleks tuleb ilmselt semmida vanemate tudengitega. Aga sellise info jagamine eeldab alati vastuteenet. Muretum on juhtum siis, kui paned tähele, et kust kohast kes konni ostis ja kellele viis. Põhimõtteliselt ebaseaduslik jälitustegevus. Mõnikord võib küll vedada, et keegi on hooletu ja ei hoia konfidentsiaalsust hea tava kohaselt aga reeglina selline vedamine on erand. Seega tuleb olla vanematele üliõpilastele vastuteenena mängukanniks info eest.

 
At 15:42, Anonymous Anonüümne said...

Sõjalise kateedris (Trt) sai igiammu eksamite eel õppejõule pudel konjakit viidud (iseasi, palju ta siis praegust konjakit meenutas). Õppejõud võttis muidugi vastu, nentides "poisid, selle raha eest oleks kaks viina saanud" :D

 
At 15:44, Anonymous Anonüümne said...

EPAs viidigi vanadele kommunistidele valget viina. Neil seda kraami ka kulus

 
At 16:17, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits võiks neist lugudest raamatu kirjutada aga ta hoiab konfidentsiaalset joont. Vallatutest tüdrukutest on pereemad saanud ja sedapsi noh

 
At 18:04, Anonymous Anonüümne said...

Hämmastav trollimine on siin lahti läinud. 09:53 kommentaar on täiesti idiootne.

Ametlike dokumentide adekvaatsuse kontrollimine ongi ju üks ajakirjanduse ülesandeid? PP on lihtsalt järgemööda kontrollinud avalikus dokumendis esitatud väiteid. PP ei saa ju mõjutada seda, kas allikad räägivad "midagi uut" või mitte - tema asi on vast lihtsalt küsida. Lihtsalt kontrollida, kas ja mis senises avalikus infos paika peab. Seda tööd teeb ta praegu eeskujulikult.

Tegelt natuke üllatav, et nt Pealtnägija või Ekspress pole teema kohta midagi avaldanud. Kui neid kajastusi peaks tulema (nt Pahvi uuriv lugu! :), siis on neil ikkagi omajagu kasu tööst, mille PP on juba ära teinud.

 
At 20:14, Anonymous Anonüümne said...

See konjaki ja muu jutt on ikka nagu mingi müüt mida muudkui veeretatakse ainult üks mees vist
väitis siin kindlas kõneviisis oma tegu. Käisin 90 -date teises pooles EPMÜ-s ja ei tea ega kuulnud ühtegi juhtmit ei konjaki ega muus vallas. Kes ei saanud hakkama võttis aja maha või jäigi pooleli.
Padre teatavasti teietab ja ega ei kujuta tema puhul muudmoodi ettegi - kõik muu on ainult väga haige fantaasia vili.

 
At 20:24, Anonymous Anonüümne said...

Ei ole müüt, oli täitsa toimiv tehing.

Padrele konjakiga lähenemine oleks suur suur viga. Nagu asjalikumad mehed siin kõnelevad, eeltöö tuleb ära teha selmet pudelitega tühja kolistada. Padre on ju peaaegu karsklane. Omal ajal arvati selliste puhul, et ju ta on varem liiga kõva napsumees olnud või ju tal mingi häda on.

 
At 20:25, Anonymous Anonüümne said...

Me ei tea mida Padre 90 det tegi. Ta pole kogukonnale südant avanud.

 
At 20:36, Anonymous Anonüümne said...

Esimene juhiluba, aasta oli siis '97. Õpetaja ütles, et "noh, poisid, paneme rahad kokku ja ostame pudeli, vaja". Eksamil sõitsime kõik vahetustega ca. 100 meetrit sirgel teel gaz 53ga ja oligi c kategooria käes. Tartus, loomulikult.

 
At 20:42, Anonymous Anonüümne said...

Padre käest sai eksami tehtud kui teadsid kes on Georg Schmandel ja Edward R Murrow.

 
At 21:01, Anonymous Anonüümne said...

Kas tüdrukud pidid ka Schmandelit teadma või said niisama kätte?

 
At 21:03, Anonymous Anonüümne said...

Georg Schumann on küll tuntud nägu. Schmandel aga tõenäoliselt PP väljamõeldis või lihtsalt udujutt valeinfo leviku kontrollimiseks.

 
At 21:10, Anonymous Anonüümne said...

Padrel olid omad nõksud.

 
At 21:29, Anonymous Anonüümne said...

97 aastal 53-ga pigem võis aasta olla 87. Ise ka sõistin Tartus 90-dal ca 500 meertit 53-ga ja ei maksnud midagi ekstra - kõik oli kooli kulul ja kaaned maksid 5 rubla.

 
At 21:33, Anonymous Anonüümne said...

Tuleb välja peilida nõrkused. Edevus on pool võitu mõjutustegevusele.

Kogukond teab, mis juhtub Padrega, kui ta saab tasuta pääsme maratonile ja kui talt see ära võtta - toimub kiuslik kampaania maratoni korraldaja pihta.

Seiklusreisiraamat. See on suht kindlapeale minek. Kuid nt kui naistudeng kingib sõbrapäeval küsitluste järgi populaarsele lektorile raamatu, võib seda pidada liigseks ahvatlemiseks. Valel ajal ei tohi seda teha.

 
At 22:10, Anonymous Anonüümne said...

Küsimus Priit Pulleritsule. Mehis Viru läkitati Kolumbiasse peaeesmärgiga turvata iga hinna eest Karmen Bruusi. Kuidas siis ometi läks nii, et juba esimesel päeval jäi Bruus üksinda silmiitsi kurikaeltega, kes röövisid Viru seljakoti? Ja kus olid ülejäänud koondislased?

Miski siin ei klapi kohe üldse. Turvaline on ikka eelkõige suures seltskonnas, seda teab igaüks, kes vähegi reisinud on. Kas teile intervjuud tehes ei tekkinud siin mingeid küsimusi?

 
At 05:32, Anonymous Anonüümne said...

Ma vaatan punased Atomic'ud on jälle tegijad. Krüger on 2 kulda juba nondega võtnud. Nägite kuidas suusavahetusega sõidus pani kas koos Röthega vaba tehnika osas teistelt eest! 15 kilti tuli ka Atomic'utega ära. Auguga Fischerite kui staatuse sümboli aeg saab vist ümber. Kas mõni spordipoemees oskab kommenteerida Salomonite ja teiste suuskade edu?

 
At 07:22, Anonymous Anonüümne said...

20:24 kirjutas: "Padre on ju peaaegu karsklane.".
Anton Pavlovitš Tšehhov kirjutas: „Kui inimene ei võta viina, võib tegemist olla lurjusega“.

 
At 08:28, Anonymous Anonüümne said...

5:32 Aukude staatus sellest Krügerist ei muutu. Muide, Clyde Kull vandus ka riigile, et ta on aastaid süütult toimetanud ja eile järsku tunnistas ennast täielikuks patukotiks kes kasutas julmalt traditsioonilisi auke süsteemis isikliku staatuse parandamiseks. Ma ei imesta üldse kui nädalalõpu lehes MV teeb PP vahendusel siira avalduse, et kõik oligi nii nagu lätlane kaebas. See tähendaks, et Eestisse on jõudmas maailmalõpu meeleolud ja igaüks püüab enne viimset kohtupäeva oma rõlgeimad teod andeks saada.

 
At 09:21, Blogger Priit Pullerits said...

Vastuseks 22:10 küsimustele.

Sellest, miks Mehis Viru pidi Cali hotelli saabudes Karmen Bruusi hetkeks omapäi jätma, oli selgelt juttu mu intervjuus Viruga. Teil on järelikult tüvitekstiga tutvumata. See on teie viga. Minu tekst on avalik, lugege sealt!

Või te oleks tõesti tahtnud, et Viru oleks Bruusi endaga kaasa meeste WCsse kutsunud?!?

 
At 10:39, Anonymous Anonüümne said...

Et siis kurikaelad, kes väidetavalt jälitasid Eesti koondise bussi, kasutasid KB kaitsja MV tualetiskäiku selleks, et vahetada välja just MV-le kuulunud seljakott selleks, et MV-l oleks edaspidi põhjust KB-d veelgi innukamalt turvata... No tõesti tasus vaeva säänest stoorit kokku klopsida.

 
At 11:38, Anonymous Anonüümne said...

Ka Harry Weinstein ja Bill Cosby kaitsemüür kukkus lõpuks kokku, kui seda kivihaaval murendama hakati

 
At 12:04, Anonymous Anonüümne said...

Kui hakata sugupuud uurima siis MV on Harry Weinsteini sugulane?

 
At 13:07, Anonymous Anonüümne said...

Vaenlased püüavad kangesti Mehise ja Priidu ausat nime määrida. Ei lähe läbi!!

 
At 13:12, Anonymous Anonüümne said...

Arusaamatu, et kas Priidul on kotid sahtli vahel, et seda teemat nii innukalt arendab?

 
At 18:39, Anonymous Anonüümne said...

Vastupidi, see täidab Priidu kukrut päris kopsakalt. Milking KB!

 

Postita kommentaar

<< Esileht