reede, mai 12, 2023

Pullerits: Ma ei saa aru, kus ja millega ma intrigeerin

Äsja ilmunud ajakiri Jooksja, mille kaanel jookseb roosas dressipluusis peaminister Kaja Kallas (fotol vasakul valitsuse avaistungil 20. aprillil), irriteerib esiküljel sisu tutvustades sõnadega «Priit Pullerits intrigeerib». See ei ole täpne ega isegi õige.

Vaadake, kolumnisti ülesanne ei ole teha tasapaksu. Tasapaksu tegijaid on niigi palju. Nii nende hulgas, kes peksavad EKRE-t, kui nende seas, kes tümitavad Kallast. See on nii ootuspärane, mugav ja ohutu. Sellega seoses tuleb mulle alatasa meelde üks ammune arvustus ühele Ameerika filmile, mis rääkis noorte väitlusvõistlusest, kus veelahe jooksis nahavärvi järgi, ning arvustaja kirjutas, et olid küll nauditavad debatid, aga veelgi põnevam ja huvitavam olnuks, kui mustanahalised, kes olid filmis positiivsed kangelased, oleks pidanud väitlema oma sisemiste, olgugi välisest ehk nahavärvist tulenevate veendumuste vastu. Mõistate?

Hästi lihtne on karjaga kaasa joosta (näiteks nagu fotol paremal) ja ühendkooris kaagutada. Ainult et see ei ole kolumnistikat ega ka lugejate aja kulutamist väärt. See on puhas konformism. Ajakirjanduslik mõttetus.

Kergejõustikutreener Mehis Viru ümber tekitatud skandaalist on mitu kuud möödas ning aega on olnud lasta asjadel settida. Nende settimise käigus on hea mõelda. Ja kui rahulikult juurelda, siis, kui endale ikka ausalt ja kriitiliselt otsa vaadata, pole pääsu mitmest tõsisest küsimusest ning mõtlemapanevast järeldusest. Neid väljendasingi oma kolumnis, mida Jooksja reklaamib kui intrigeerimist:

Esikaanel reklaamitud kolumni ei leia te ajakirja eesotsast. See on 260-leheküljelise numbri päris lõpus, lehekülgedel 256 ja 257. See on Jooksja kõige viimane lugu. Veelgi huvitavam on aga see, mille toimetus on lisanud mu kolumni lõppu.

Seal on nimelt väikeste tähtedega kirjas: «Artikli autori kõik arvamused ei pruugi ühilduda Jooksja toimetuse seisukohtadega.»

Mis mind huvitab, on see, millised on minu need seisukohad, millega Jooksja toimetus ei pruugi nõus olla. Ausõna, see on mulle täiesti arusaamatu, sest need seisukohad, mida loos väljendan, on igati eluterved ja kaine mõistuse järgi arukad ning edasiviivad seisukohad.

Eks ma muidugi uuri toimetuselt järele, millega nad nõus ei ole. Aga seni saate omalt poolt aidata, mis on need seisukohad, millega teie nõus ei ole ning millega teie arvates ei pruugi Jooksja toimetus nõustuda.

Omalt poolt lisan, et kui kolumni ajakirjas lugesin – selle kirjutamisest on möödas üle kolme nädala –, sain ainult järeldada, et väärt lugu: jõuline, konkreetne, argumenteeritud. Väidan, et see on parimaid spordikolumne, mida olen viimasel ajal kirjutanud – ja Eesti ajakirjanduses lugenud. Olen selle üle uhke. Nagu kirjutas pärast selle lugemist mulle üks Eestis kõigile tuntud tipptreener: «Suurepärane kolumn.»

Foto 1: Peaminister Kaja Kallas valitsuse avaistungil 20. aprillil Stenbocki majas. Foto autor: AP/Scanpix
Foto 2: Jooksjad 2. mail Pärnu Vallikäärus. Foto autor: Urmas Luik, Pärnu Postimees / Scanpix
Foto 3: Priit Pulleritsu kolumn ajakirja Jooksja maikuu numbris. Foto autor: Priit Pullerits
Foto 4: Astana Qazaqstani meeskonna sõitja Mark Cavendish lamab Giro d'Italia kuuendal etapil pärast kukkumist asfaldil. Foto autor: AFP/Scanpix
Foto 5: Kukkumised Giro d'Itaalia viienda etapi finišiheitluses. Foto autor: EPA/Scanpix

66 Kommentaarid:

At 13:08, Anonymous Anonüümne said...

"Väidan, et see on parimaid spordikolumne, mida olen viimasel ajal kirjutanud – ja Eesti ajakirjanduses lugenud."
Tõesti väga hea teemakäsitlus! See peaks ilmuma ka "Postimehes", "Jooksja" on liiga piiratud loetavusega, teema ise aga on olnud väga laia kõlapinnaga.

 
At 15:05, Anonymous Anonüümne said...

Et siis selline tasapaks postitus kukkus välja, siit on ainult paremuse poole minna!

 
At 15:27, Anonymous Anonüümne said...

Viru võis nõudlik treener olla, aga maha võeti ta ikka treenerile ebaeetilise käitumise tõttu. Treenitavad, keda Viru on väärkohelnud, on teada EKJL otsuse tegijatele. See, et Pullerits asjast midagi ei tea, pole oluline. Kriisk ajab sama mulli oma artiklites.
Millal Viru ebaõigluse vastu oma kaitsemeeskonnaga tuleb?

 
At 10:37, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits võiks niipalju oma vanemtoimetaja onupoega kasutada et Kriiski maineturunduslikud artiklid postimehes ei ilmuks

 
At 10:55, Anonymous Anonüümne said...

Kriisk on Kadastiku onupoeg, Pulleritsul pole midagi teha kui tirriteerida.

 
At 11:04, Anonymous Anonüümne said...

.... Kadastiku lihane onupoeg

 
At 13:50, Anonymous Anonüümne said...

11:04 siis võib Kriisk ülbitseda iga päev.

 
At 19:26, Anonymous Anonüümne said...

Kriisk ärgu ülbitsegu midagi. Kogukond paneb kurja silma peale.

 
At 09:14, Anonymous Anonüümne said...

Slava, slava! Nüüd ootaks blogiperemehelt suures meedias litakat - miks vaikis meedia enne valimisi, kas ja mis väljaannete peatoimetajad kohtusid ühe suhtekorraldajaga, kes veenis neid mitte avaldama infot, mida meediamajad vastuleku eest vastu said? Ja miks see suhtekorraldaja seda tegi? Kes ja kelle rahade eest ta palkas?

Kurat, ajakirjandust ei saa ikka usaldada. Neljas võim maiäässs nagu Utah kõrbes kombeks öelda. Ja siis teevad need samad inimesed faktikontrolle ja mängivad moraalseid majakaid. Ptui, ptui, ptui!

 
At 09:34, Blogger Priit Pullerits said...

Teie pahameel on põhjendatud. Küsimused õigustatud. Nüüd tuleks tõesti lahti kirjutada, kuidas see asi nii venis, et alles nüüd on hoo sisse saanud, sest nagu teie kommentaarist näha, on palju küsimusi üleval ja ajakirjanduse kohale on kogunenud tõesti halvad pilved. Kas või nende hajutamiseks peab teema lahti koukima. Muidu avatakse küll meedias lugude taustu ja tagamaid, vaja oleks ka selle looga sama teha. Ma räägin sellest esmaspäevasel koosolekul.

Jaanus Kriisk on minu hinnangul teinud väga head ja vajalikku kriitikat Eesti spordi teemal. Ma ei saa aru, mida siin mõned talle ette heidavad. Nii nagu poliitikas, peab ka spordis olema opositsioon, ja Jaanus Kriisk on seda hästi esindanud.

 
At 09:58, Anonymous Anonüümne said...

Kogu võim on korrumpeerunud ja toimetavad nagu sokid, ajavad koos ühte asja ja hoiavad alati kokku, isegi kui juust, mis kaugele levib on kõva. Lihtsalt vaikimine näitab, et kui sokid haisevad, siis tehakse nägu, et see ei ole sokkide hais, vaid asi on üldisem vetikate vohamise jääkprodukt, millel pole sokkidega midagi pistmist. Lihtsalt üks sokk sai nats märjaks, valel ajal ja vales kohas. Oluline on, et sokid on pesa kingades sisse võtnud ja neil on seal soe olla.

 
At 11:01, Anonymous Anonüümne said...

Kui siin juba ajakirjanike süüdistamiseks läks, siis miks uhuu-uudised ja objektiiv roppust päevavalgele enne valimisi tuua ei saanud? Kah korrumpeerunud? Kuidas on korraldatud "tõe" levitajate endi finantsid? Kes annetab, palju annetatakse, kuidas kontrollitakse annetuste kasutust?

 
At 11:38, Anonymous Anonüümne said...

Lõhnab erioperatsiooni järele omade võimule upitamiseks. Glasnost on vaid opi osa, et kõik saaksid aru, millist puusliku kummardada tuleb. Uhhuusid ei peetud info avaldamise vääriliseks ilmselt. Tahaks teada jah, et mida uhhuud õigustuseks ütlevad, miks nende maine nii kehva on?

 
At 14:08, Anonymous Anonüümne said...

Kriiski ja Pulleritsu toetuseks teema käsitlemisel leidsin vähemalt ühe punkti, mida toetan. Mis saab treeneritest - Sildaru, Alaver, Viru -, kes on rängalt eksinud, edasi?
Viru: hoolealuste seksuaalne ahistamine kuni vahekorrani välja.
Alaver: Eesti suusatamise dopingutaristu looja.
Sildaru: avalikkuse ees kui muna, tütre ees kui viimane voorimees.
Teod on tehtud, erinevad karistused saadud, aga kuidas jääb uue võimalusega? Kas andestatakse? Kas nad saavad spordis jätkata?
Kõik 3 on kindlasti nõudlikud. Treeneritel on ka oma ambitsioon. On täiesti loomulik, kui sportlane treeneri vaatest ei pühendu piisavalt, siis on tal õigus seda välja öelda või ka loobuda teda treenimast (MA mahvile paljud vastu ei pidanud, nt Kokk; ja ongi õige loobuda perspektiivitust suusamehest, kui siht on tipp).
Alaver on vaatamata kõigele tippude tipp. Sildaru teened tütre praegustel tulemustel on suured. Viru on neist selgelt nõrgem (mis on tema hoolealuste tulemused tiitlivõistlustel?). Millal Alaver ausale spordile käega lõi? Ilmselt varem kui võttis 2. ešeloni treenida. Naljavendi Tammjärvest Kärbini ei aidanud ka keelatud võtted.
Viru 2. tulemisse kahtlen kõige rohkem. Treeneritöö välistele võimalustele tuleb aga teed lahti hoida. Aivar Mäe sai uue võimaluse. Paralleel nende juhtumite vahel on siiski meelevaldne ja Viru kaasus liiga värske.
Sildaru kui treener on veel küsimärk. Lapsed on andekad. Andekus on üks tegur, töökus on olulisem. Kui treener, kellel on hea nina talente leida, ei suuda andekat utsitada, siis talendil on samasugune õigus hääletada jalgadega. Kui muud oskust enam peale rämeda sõimu pole, siis nägemist. Taustal on tegureid alati rohkem. Kui kombinatsiooni kokku ei pane, siis vaata peeglisse. Imetle oma totra naeratusega jõllitavat prillidega nägu.

 
At 17:37, Anonymous Anonüümne said...

Veel üks tatud mõttes treener oli ka Märtin, kellele kulujuttude kohaselt Tänak Fordi siirdudes lepingust välja jättis...

 
At 20:44, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Mehed liiga palju hädaldamist. Ma tea kas siin spordimehi ka käib? Pakun välja ühe huvitava testi, nn 5 tonni testi. Test eeldab rippes lõuatõmbamist (ilma nõksuta ja alumises asendis käed täitsa sirgu) ja rööbaspuudel käte pumpamist (alumises asendis küünarvars õlavarre suhtes 45-50 kraadise nurga alla). Näiteks kui kaalute 100 kilo peate tegama 50 lõuatõmmet ja 50 pumpa. Kui kaalute 87 nagu mina ,siis tuleb teil teha mõlemat 58 kordust, et 5 tonni kokku saada. Loomulikult on mehi, kes suudavad need järjest ära teha, aga mina soovitan taktikat teha alguses mõlemat vaheldumisi 10 kordust ja siis hakata 5 kaupa tiksutama. Targem on teha korraga vähem , et lihast mitte ära tappa, sest siis ei tee tükk aega enam midagi. Testi läbiviimiseks vajate kohta, kus on lähestiku rööbaspuud ja kang. Kes alla 10 minuti ära teeb, need võtan oma atrjaadi.

 
At 21:13, Anonymous Anonüümne said...

Loobi parem 5 tonni briketti ja puid keldrisse, siis on mingi kasu kah sellest nühkimisest.

 
At 21:14, Anonymous Anonüümne said...

Kui palju lõuatõmbeid teeb näiteks maailma tugevaimate meeste hulka arvestatav Hafþór Júlíus Björnsson? Vastus- null. Temal ilmselt Kägu gruppi asja pole.

 
At 08:32, Anonymous Anonüümne said...

Need ülespumbatud björnssonid on tsirkus. Saab 35 aastat vanaks ja kooleb ära, "jõumees". Palju etem on pääseda Kägu otrjaadi, mehed nagu ameerika dessantnikud, vastupidavad sitked ja nutikad, katavad joostes pika maa seljakott selgas, ronivad mägedes ja panevad vaenlasele litaka kui see alles magab

 
At 09:35, Anonymous Anonüümne said...

Ongi küsimus kes meile õppetunni annab muskulatuuri ja tahtejõu arendamises? Pullerits või Kägu?

 
At 10:35, Anonymous Anonüümne said...

Kas Pulleritsu on muskulatuuri mida meile eksponeerida? Pigem annab Kägu õppetunni.

 
At 11:00, Anonymous kõvatoomas said...

Ei läbinud Kägu testi, aga mul on ka 3 süsti sees. Naised ka enam nii väga ei huvita. Hea on see, et mehed ei ole hakanud meeldima.
Kägu, kes on kui Pulleritsu blogi Prigožin, kas süstituid üldse võtad on otrjaadi?

 
At 11:33, Anonymous Anonüümne said...

Austan Pulleritsu elu lõpuni aga Kägu on loonud patriootlike meeste maleva kes jooksid palja ülakehaga juba märtsi kuus liivasest künkast üles ja viskasid puudaseid pomme mängeldes.

 
At 11:56, Anonymous Anonüümne said...

Puudane pomm ei tee mingit kahju vaenlasele. Kui sitkus järgi annab, võib see pähe omale pähe kukkuda. Minge parem jõusaali, seal on kontrollitud seadmed ja elunemus suurem.

 
At 12:22, Blogger Unknown said...

Kindlasti suudab see Björnsson, kelle hüüdnimi on vist Thor mõned korrad lõua kangi peale venitada, aga Kägu väljapakutud test käib sellisele mehele vahest tõesti üle jõu. Kõvad lõuatõmbajad on sitked ja saledad mehed. Kulturistidel ja jõujuurikatel on kül palju jõudu, aga enamasti on nende lihased treenitud vaid plahvatusele ja väga lühiajalisele koormusele. Kavatsen väljakutse vastu võtta, aga teen enne paar nädalat erialast trenni, sest muidu võib juhtuda, et teen endale liiga.

 
At 12:27, Anonymous Anonüümne said...

Thori stiilinäide: https://www.youtube.com/watch?v=xRYuVukE7b0&ab_channel=STRONGMANTIMEHMD

No ei käinud seal lõug kordagi kangil ära.

 
At 12:50, Anonymous Anonüümne said...

Need vennad petavad jah. Mingi tuntud maadlustreener ülbitses kui oli kunagi lõuatõmbamise päev. Lasi alla käed mitte sirgeks vaid jättis konksu. Omast arust nii kõvad mehed et käsi ei saa sirgeks. Seda küll et peenikesed saledad poisid tõmbavad rohkem louga.

 
At 12:55, Anonymous Kalle, Kohilast said...

Siililegi selge, et suusatamises tuleb sitke ülakeha kasuks, eriti, kui paaristõugete ladumiseks läheb. Maastikul rattaga sõitmisel kuluvad samuti tugevad käsivarred marjaks ära. Jooksja ja maanteratturi jaoks on tugev ülakeha pigem lisa ballast, samas inimkeha normaalseks funktsioneerimiseks siiski vajalik. Kui jätate mingi osa oma kehast täitsa ilma tähelepanuta, siis tekib teil lihaste disbalanss, mis toob kaasa erinevaid tervise hädasid. Ühekülgne monotoone trenn, eriti mugavustsoonis tiksudes on muidugi parem, kui mitte midagi. Meesterahvas peaks siiski tegema aegajalt ka ülakeha tugevdavat lihastrenni, eriti vanemas eas, kus algab loomulik lihaskärbumine ja testosterooni tase kipub langema. Võtan Kägu väljakutse vastu, aga teen nagu eelkirjutajagi eelnevalt pisut erialast järeleaitamist.

 
At 12:57, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits peaks Käguga ühise otrjaadi tegema ja kõgile nahlebnikutele litakad kirja jagama

 
At 14:13, Anonymous Anonüümne said...

Soonetsi otrjaadi omad vaatavad et kes kõhnad poisikesed siin ülbavad iga päev. Soonetsi mehed rebivad noore tamme koos juurtega maast lahti nii mis ragiseb.

 
At 14:21, Anonymous Anonüümne said...

Testosteroon on kurja juur, peamine põhjus meeste nr 1 vähi tekkeks. Oluline on muretseda mitte lihaste punnitamise vaid ikka luude massi eest. Kui luud hõredad, siis ei päästa enam ka krõpsust punnis lihas. Luude hõrenemist aitab vältida ikkagi eelkõige reibas marsisamm, regulaarne jooksmine ja väheke hüppamine. See paneb õiged hormoonid tööle. Kangil võid olla aga sellel puudub luude tugevdamiseks sobiv efekt.

 
At 17:51, Anonymous Anonüümne said...

Tugevaid mehi kes kägu pakutud testiga mängeldes hakkama saavad peaks kalju ronijate seast otsima.Youtubes jäi silma ,et üks kaljuronija pakkus norra tugevaimale mehele koos jõudu testida.Oli kuus harjutust milles jäi kaljuronija peale.Norra rammumehe reaktsioon peale jõukatsumist oli ,et olete imeinimesed:)

 
At 18:06, Anonymous Anonüümne said...

Riistvõimlejad, turnijad teevad möödaminnes ära. Väikeste kätega ideaalse torsokolmnurgaga kribud tõmbavad jooksjajalgade ja atrofeerunud ülakehaga nuudlile (vt PP kümblustünnis) mütsi silmini.
2 meetrilisi laia käte ulatusega kolle nagu Kanter, Čeh, Stahl on vaja vabariigil - looduslik kaudtule mehhanism.

 
At 19:28, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Vahepeal nagu juba hakkas tulema. Siis hakkas jälle sellist sitakoti mentaliteeti sisse viskama.Mõned mehed kipuvad sellest väikesest testikesest tegema mingisuguse erilise jõu ja ilu numbri. Tugevad ja heas vormis noored mehed teevad sellise asja 3-4 minutiga. Heas vormis 50+ mehed võiks 10 minutiga hakka saada. Mina tegin 8.54 ga. Toonitan veelkord, et ei pea tegema ca 50-60 lõuga järjest vaid tõmbad 5 korda lõuga, hüppad maha , teed 5 pumpa jne. Tegemist on puhtalt võhma alaga. Kangitõstjad, rammumehed ja isegi kulturistid ei pruugi asjaga hakkama saada, sest neil puudub lihastses vastupidavus ja kiire taastumisvõime. Samas muidugi natuke jõudu peab olema, sest muidu ei saa käsi sirgeks ja uuesti kõveraks.Praegu on õige aeg hakata Tartu maratoniks vaikselt põhja laduma, et soodsate ilmaolude korral paaristõukega peale minna

 
At 19:58, Anonymous Anonüümne said...

Kägu, kes seni meestest on ütlustes jätnud mehe mulje, kes sitakoti?
Mingi reha saab juba teha.

 
At 20:40, Anonymous Anonüümne said...

Leidsin netist ilusa luuletuse!

KarS § 151
Hea sõber, kes valisid refid!
Kas tuju on helge ja hea?
Tea - varsti oled sa kehvik
ja oma rumalust nead.
Hea sõber, kes valisid sotsid!
Kas tulevik helge ja hea?
See lahendus, mida sa otsid
teoorias vaid paika peab.
Või valikuks oli kakssada?
Et värske ja uudne see jõud?
Näed nüüd, et nad ajasid pada
ja paremast plaanist on põud.
Sa uskusid malbust ja valet,
et parem on ootamas ees.
Kuid näha said valskuse palet
sest seebiga pestud su meel.
Kui peeglisse sügavalt vaatad
saad valida mida sa näed!
Kas selja sirgu nüüd ajad
või küürakil edasi läed.

 
At 20:43, Anonymous Anonüümne said...

Elagu EKREIKE! Lõpp valedele!

 
At 20:58, Anonymous Anonüümne said...

Kui Pullerits läheks ja loeks selle luuletuse (20:40) ilmekalt Kajale ette, vat siis võtaks mehe ees mütsi maha ja viskuks ta jalge ette ninuli porri ning seda isegi juhul kui Pullerits oma niru tervise ja logisevate liigeste tõttu Kägu testi alla 10 minuti teha ei suuda.

 
At 21:08, Anonymous alfaisaste marssal said...

Kägu hüpleb siin, et praegu on õige aeg hakata Tartu maratoniks vaikselt põhja laduma, et soodsate ilmaolude korral paaristõukega peale minna.

Vaatasin TMi protokolle, no ei ole teda seal, kuskil ei ole. Vähemalt esimese 630 hulgas mitte.

See mees on tühi kott, ainult jutt ja ei midagi rohkemat. Kuradi oinad siin olete, kui kaua lasete ühel fantoomil end lollitada ja tillitada?!!

Mingit kuradi Kägu pole olemas, on üks bullshiti vend, kes peast täiega uhuu. Tulge maa peale, mehed!

 
At 21:16, Anonymous Anonüümne said...

Pulleritsu nime paraku PESA ehk Eesti haritlaste pöördumiselt ei leidnud, küll aga on seal ohtralt PMi arvamustoimetuse rahvast. Ehala, Vaino, Kunnus ja tema abikaasa, kes üle tahi sai, loomulikult Vahtre ja teised juhtivad kultuuritegelased. PP-l on aeg valida pool, tuule järgi suunda seada ei ole enam võimalik.

https://www.postimees.ee/7774697/haritlaste-avalik-kiri-abielu-moiste-muutmine-suvendaks-lohestumist-uhiskonnas

 
At 21:26, Anonymous Anonüümne said...

Kas alfaemaste kapral lasti jälle hullumajast välja või lastakse neid nüüd aeg-ajalt arvutile ligi?

 
At 06:15, Anonymous Anonüümne said...

Kägul on super programm. Hiina kosmonaudid treenivad sama moodi. Jooks lükked ja jõutõmbed vaheldumisi. Tugevus ja stamina viimase peal. Kui Pullerits Kägu trenni teeks oleks ta tartu ratta suusa ja tallinna jooksumaratoni esi kümppi vend ja tipp veteran.

 
At 06:56, Anonymous Anonüümne said...

Mingite napakate kultuuritegelastega pole vaja semmida. Ole Kadastikuga hea sõps ja elu kulgeb. Loodame et

 
At 10:01, Anonymous Anonüümne said...

Kadastik on rohkem haritlane kui need allakirjutanud kokku.
Kunnus on grafomaan, tema artiklid tasub vahele jätta.
Ehala - näost näha, et emane.
Vahtre aegumistähtaeg on ammu-ammu ületatud.
Maarja Vaino - sammalp..s.
PP on vaheda tekstiga. Nagu Kägu test. Puhas jõud.

 
At 11:31, Anonymous Anonüümne said...

Kellele jääb viimane sõna?Mehe Tugevus on täpselt nii suur kui isetuks suudab jääda nõrgemaid aidates ohverdades end nende jaoks kuni surmani. Mehed kes seda ei suuda paistavad tõelistele meestele nagu väiksed ego jopsgid keda on au panna alandust tundma. Loodame kunagi jõuavad asjad nii kaugele, et teadus mehed leiavad homosapiensi seest selle hukatusliku ego geeni ja kui inimene sünnib siis esimese asjana eemaldatakse homosapiensi seest.

 
At 14:44, Anonymous Anonüümne said...

Treener on selles tiimis nõrgema rollis. See on täpselt nagu lapsevanemal - võib nõuda ja kärkida aga tuleb arvestada, et treenitav või laps võib selle inimese süümepiinadeta kukele saata ja halvemal juhul suhtlemise üldse lõpetada. Pole mõtet kuidagi treenerit pjedestaalile seada, ta on täiskasvanud inimene, saab ise aru, millisesse rolli ennast asetab. Tuleb mõista, et treener ei riski sportlast treenides suurt millegagi, sportlasele on iga trenn ja võistlus kallis kapital - seal võib võita või ka palju kaotada. Sestap ei näe põhjust, et nüüd treenereid, kelle ego võib päris suur olla kohati:) peaks nüüd kuidagi P. Pulleritsu moodi meedias rehabiliteerima - kui oled ise olnud inimene, mäletavad hoolealused sind positiivselt, kui oled olnud tont, on ka suhtumine vastav.

 
At 16:00, Anonymous Anonüümne said...

Mõni treener on kangi usku, teine jällegi jooksuusku.
Kaugushüppaja Lishanna Ilves räägib, kuidas tervis järele annab ja hooaeg USAs pekki läks enne selle algust. Mis on siin treeneri risk? Null.

https://sport.postimees.ee/7775752/treeneri-vaarad-votted-lopetasid-eesti-kergejoustikutalendi-mmi-hooaja-enne-kui-see-alatagi-joudis

 
At 16:05, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits ei jõua enam mingit trenni teha, mis tipp veteranist siin rääkida. Aga ta ei peagi, ta nüüd koos teiste kergeusklikega kindlates kätes. Nüüd saab elu ainult paremaks minna.

 
At 16:50, Anonymous Anonüümne said...

16:05, päris nii pole. Ehala kõneles täna Vikerraadios, et PESA seisukoht on ka Postimehe seisukoht.

 
At 16:58, Anonymous Anonüümne said...

Tegelikult on nii, et treeneril on palju treenitavaid ja kui ta mängib suurtulemuste peale, siis õpilased on tema jaoks lihtsalt materjal boonuse teenimiseks. Kes tema metoodikaga ei sobi, see lihtsalt heidetakse läbitõmmatuna kõrvale ja leitakse järgmine. Probleem on siin lihtsalt treeneritele makstavas suurvõistluse preemias, mis peaks 100% minema sportlasele ja sportlane ise otsustab, kes kui palju tema abistajatest sellest summast osasaama on väärt. Nõnda kaob ära hakklihamasinlik treeningsüsteem ja lähtutakse sellest, et treenitavad oleksid hästi hoitud ja tagatakse, et vigastused peale ei tuleks. Juhul kui sportlane ei saa treenida, siis ei saa ka ju treenerile tasu maksta eks.

 
At 17:41, Anonymous Anonüümne said...

16:58, väga loogiline. Kui fantaseerida ja raha liiguks täpselt vastupidi, siis töötaks süsteem samuti. Treener saab "tulemustasu" hoolealuste pealt ja jagab alla sportlastele vastavalt tulemustele ja, noh, ütleme režiimi või treeningplaanist kinnipidamise eest. Mõlemad on liialt tulemuspõhised. Aga kuidas tasustada treenerid, kes teevad ausalt oma tööd "keskmikega". Panus ühiskonda on olemas, õpilased ei saanud küll võite, kuid neis on ikkagi terve vaim ja füüsiline võimekus olla tubli ühiskonna liige.

 
At 17:59, Anonymous Anonüümne said...

Tuleb efektiivsust suurendada, rohkem treenitavaid, rohkem feimi. Treener ei pea keskmikega iga päev nina vastu nina passima. Kord kuus või kvartalis on PP sarnastega ok heietada ja targutada.

 
At 19:42, Anonymous Anonüümne said...

Laskesuusatajad saavad uue peatreeneri. Mis mõte mehel on, kui Tomingas ja võibolla teised eelistavad treenerina endiselt Tobrelutsu. Kas peatreener on koondise treenerite treener? Ma peatreeneri vaatest sooviks kindlasti, et minu plaanide järgi saaks koondis minema ja arenema. Kui seal vahel on Tobreluts oma printsessidega, siis kas tasub aega raisata. Hea küll, Eesti maksumaksjate raha tasub ikka vastu võtta. Tobrelutsu ja Tominga toetuseks tuleb tõdeda, et nad on meie parimad. Kes keda valib? Sportlased treenerid, treenerid sportlasi või alaliit mögiseb siin midagi.

https://sport.delfi.ee/artikkel/120188674/eesti-laskesuusakoondis-saab-valismaalt-uue-peatreeneri-tuleb-suhteliselt-ponev-mees

 
At 20:04, Anonymous Anonüümne said...

Stiilinäide sellest, kuidas Eesti kõige hädisem poliitik sõna otseses mõttes hullub: https://twitter.com/evateemad/status/1658496907566514178?cxt=HHwWhICwyc-JlYQuAAAA

 
At 23:31, Anonymous Anonüümne said...

Kas Eesti kõige hädisem poliitik on KaKa ?

 
At 23:49, Anonymous Anonüümne said...

No kui Eestis on tema kehtestatud apartheid ja diktatuur, siis hädine vast pole.
Pole paha tulemus.

 
At 09:41, Anonymous Anonüümne said...

Asi nüüd ametlik, pärast aastate pikkust haipi siin blogis hakatakse taastama Köningsbergi. Kunniks saab teadagi kes. https://arvamus.postimees.ee/7776101/juhtkiri-konigsbergi-nimi-tuleb-euroopa-kaardil-taastada

 
At 10:56, Anonymous Anonüümne said...

Tee vahet. Mis nimi pole oluline. Königsbergi piiskop volitas PP haldama suurkubermangu maid. Sõrmuse ja pitsati andis ja propuski Moskvani välja. Kui piiskop ära sureb, vana mees juba 86, siis ...

 
At 11:12, Anonymous Anonüümne said...

10.56 kommentaari kirjutas vist Chat GPT : ) või on keegi wismaris internetile ligi saanud

 
At 12:29, Anonymous Anonüümne said...

Elektrisõpradele on saabunud Euroopast tõsine mats. Kuigi ERR teatas talle omase diletantismiga, et liikluskindlustuse alla lähevad ainult elektritõuksid, siis tegelikult lähevad ka kõik elektrirattad mille suurim netomass on üle 25 kg. Järgmine ettepanek on, et tänavatel tuleb kehtestada kiiruse piirang, et kui inimene tahab tänaval liikuda kiiremini kui 14 km/h, nt kui on vaja koolibussi peale jõuda, siis ei tohi olla tema kehakaal suurem kui 66 kg. Raskematel inimestel on jooksmiseks kah vaja liikluskindlustus soetada.

Liikluskindlustuse direktiiv artikli 1 esimest lõiku muudeti järgmiselt:
a) punkt 1 asendatakse järgmisega:
„1) „sõiduk“ –
a) igasugune üksnes mehhaanilise jõuallikaga maismaasõiduk, mis
ei sõida rööbastel ja mille
i) valmistajakiirus on üle 25 km/h või
ii) suurim netomass on üle 25 kg ja valmistajakiirus on üle
14 km/h;
b) kõik koos punktis a osutatud sõidukiga kasutatavad ühendatud
või ühendamata haagised.
Ilma et see piiraks punktide a ja b kohaldamist, ei loeta käesolevas
direktiivis nimetatud sõidukiteks üksnes füüsilise puudega inimeste
jaoks ette nähtud ratastoolisõidukeid;

 
At 12:42, Anonymous Anonüümne said...

Ootame edasisi arenguid, kas aasta kodanikust on saamas aasta suli? Või katub kõik järjekorde udu ja hämamislooriga

 
At 13:06, Anonymous Anonüümne said...

Kas see pole mitte reegel, et ostetakse aasta tiitlid edvistamiseks teiste sulide ees?

 
At 13:13, Anonymous Anonüümne said...

Kas Kriiskil õnnestub Eesti spordi kongress nurjata? Ta kutsub spordirahvast kongressi boikottima või läheb nii, nagu Kriiski asjadega ikka?

https://sport.postimees.ee/7776512/tuntud-treener-eesti-spordi-juhtimine-meenutab-lukasenka-valgevenet

 
At 13:13, Anonymous Anonüümne said...

Robin Matz Susannah. Elame Eestis või lõuna juudistanis?
https://sport.delfi.ee/artikkel/120189266/pariisi-paraolumpiamangude-normi-on-taitnud-ujujad-robin-liksor-matz-topkin-ja-susannah-kaul/

 
At 14:53, Anonymous Anonüümne said...

Kriisk ei taba matsu et kui tahab õnnestuda siis tuleb enda poolele meelitada vabariigi kõige informeeritum toimetaja. Mitu häalt sai Kriisk valimistel? Tartu valgenahksed isamaalased ikka hääletasid tema poolt?

 
At 15:09, Anonymous Anonüümne said...

Tartu Isamaa on ammu naljanummer.

 

Postita kommentaar

<< Esileht