reede, aprill 14, 2023

Pullerits: Karm hoiatus rohepropaganda kuulajaile

Täna hommikul - pärast seda, kui olin öösel näinud unes, et tulin Eesti meistrivõistlustel maanteeratturite grupisõidus finišiga Mullaveres kruusatee tõusunõlva otsas Rein Taaramäe ja Tanel Kangerti järel kolmandaks, ehkki napilt tundmatu neljanda ees (kust inimaju kõik need lood küll võtab?!...) - proovisin, kas Cube'i maastikuratas ikka mahub Toyota RAV4 pagasiruumi. Lasin tagumiste istmete seljatoed alla. Võtsin esijooksu alt. Mahtus küll ratas sisse. Napilt jäi ruumi ka kääbusšnautserile. Kotid mahtusid samuti lisaks. Kuid ikka selgelt kitsam kui Chrysler Pacifica, mille hind on vahepeal tõusnud minu saadud tuhandelt (ikkagi 50 eurot rohkem kui paar aastat kasutatud Cube'i hind!) uue müüja küsitavale 1799-le. 

Autoteema siin ilmselt erutab, ja nüüd kogu Eestis seoses uuest aastast tuleva automaksuga. Sellega seoses hoiatan, kuid ainult ühe korra. See-eest mõjusalt.

Nimelt, need, kes on saanud aastaid sõita elektriautoga, eelistavad nüüd igal juhul sisepõlemismootoriga masinaid. Kellele seda piina nende elektrisõidukitega vaja on?! Uurisin pikaajaliste kasutajate kogemusi ehk palun väga: siin on hoiatavad lood elust enesest. Ärge unustage, et tõe kriteerium on praktika, mitte propagandistide eluvõõras jutuvada.

Foto 1: Jaanus Laidvee näitab 11 aastat tagasi salt lake Citys, kuidas mahutada kaks Treki maastikuratast ja kaks kohvrit GMC Terraini pagasiruumi. Foto autor: Priit Pullerits
Foto 2: Priit Pullerits 11 aastat tagasi sisepõlemismootoriga GMC Terrainiga Utah kõrbes. Elektriautoga sinna sõita oleks enesetapp. Kiitus sellele, kes rehkendab välja, kus punktis pilt on tehtud! Foto autor: Jaanus Laidvee

51 Kommentaarid:

At 10:53, Anonymous Anonüümne said...

Seda oligi karta - ei mahu ratas ühes tükis sisse. Tüng.

 
At 11:22, Anonymous Anonüümne said...

Jama jah, kui peab ratta alt ära kruvima. Järgmine kord tuleks ikka autosalongi sõita naise asemel rattaga ja kohapeal järgi proovida. Väga minoorne jutt. Ka see elektriauto värk. Võtta uurimustöö aluseks kõige odavamad isendid ja jätta tegemata kuluvõrdlus samas klassis odavbensukatega on lihtsalt asjatundmatus. Vaadata kõike puhtalt rahakoti aspektist on eluvaenulik. Tänu neile elektrikatele jäi ju osa naftat välja pumpamata ja co2 produtseerimata. See kõik on kohalike omavalitsuse ametnikel meelest läinud. Teravamalt oleks pidanud neid pinnima, et miks nad ei vastuta CO2 tekitamise eest ja palju just nende bensuga sõitudest inimesi haigestus NOx-ga tekitatud haigustesse ja kui nad oleks elektriga sõitnud oleks selliseid nende oma elupiirkonnas olevaid haigeid hoopis vähem ju. Sedasi kitsalt vaatamine on samasugune puudulik suhtumine nagu Eesti juhtimine üldiselt. Aetakse demagoogiat, et püsida võimul ja mõnuleda külluses. Parem homne ja suurepärane elukvaliteet täna on valitsejatele no-no-no. Rahvas istugu savis. Jalgrattateede ehitamine käib siiani teosammul. Tegelikult pole neistki ju abi, sest igal ristmikul jääb autojuhtidel õigust ülegi. Jalgrattarajad tuleb ehitada välja nii, et nad oleks põhiliiklusest eraldatud, kuid samade õigustega nagu põhiliiklus. Kui seda ei suudeta, siis asulates on kohustuslikuks kiiruseks 30 km/h. Ainult nendel teedel kus on korrektsed rattasõidurajad võib hoida autode sõidukiirust 50 km/h. Elementaarne. Eesti on olnud demokraatlik riik üle 30 aasta aga siiani mõtlevad valitsejad vaid seda kuidas mugavalt jooke sõidukis hoida ja sellega siis uljalt läbi linna tuisata, nad ei paindu totaalse 30 km/h kohustusega kaasa tulema. Kardavad peale oma mugavuse kaotamise ka paremal järjel olevate valijate häälte kaotamisele. Nii rallit ei sõideta!

 
At 12:28, Blogger Andres P said...

See uuring põhineb 1 konkreetse mudeli probleemidel. Iga õppejõud kukutakse sellise töö läbi. Sõidan 1 põlvkonna Leafiga millel on ka soojenduse probleem (ostetud 2012 dets) siiani. Midagi suuremat pole vahetatud. Tõsi - aku mahtuvus on vähenenud, kuid paljudeks sõitudeks sobib ikka suurepäraselt. Kui peaks uue ostma vaataks esmalt ikka elektrikat või hoopis H2, kuid sellega on teised probleemid.

 
At 14:19, Anonymous Anonüümne said...

Nörritav küll, kui autol on "soojenduse probleem". Pacifica ajad kuumaks iga ilmaga. Peale selle mahub naine, ratas ja kutsu lahedalt sisse. Kui harva sõidad, ei saasta hullu midagi.

 
At 16:19, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Elektri autode sõidumugavus ja ruumikus suureneb pidevalt.Kilometraaz, mida üks korralik elektrauto on võimeline ühe laadimisega sõitma on täiesti piisav, et konkureerida fossiilkütusel sõitva masinaga. Põhiline probleem, mis nende laiema levikuga kaasneb on kuidas ja kus neid laadida. Mida suurem on sellise auto aku , et tagada normaalset sõiduulatust, seda rohkem ampreid vajatakse, et seda autot mõistliku ajaga täis laadida. Enamus inimesi teab ilmselt füüsikast ja elektrist oluliselt rohkem, kui meie peataminister, kes räägib meile elektri molekulidest. Pole raske mõista, et praeguse energiavõrgu võimekuse juures, on elektriautode arv saavutamas oma maksimumi. Suuremad voolud vajavad jämedamaid juhtmeid, majade peakaitsmed peavad võimaldama rohkem ampreid läbi lasta ja kuskil tuleb see lisa elekter ka juurde toota. Kardan, et see elektri tootmine ei pruugi olla sugugi rohelisem, kui sisepõlemismootoriga auto. Kui veel arvestada, akude tootmise ja hilisema utiliseerimisega seotud keskkonna kahjustusi, siis on see rohelisus lihtsalt üks sõnakõlks ja müügitrikk .
Lugege parem seda https://epl.delfi.ee/artikkel/120173052/peaministriuuring-kaja-kallase-toetus-kasvas-parast-valimisi-pidurdamatult-edasi/kommentaarid
Huvitav, kui rahvale hakata veel regulaarselt peksa ka andma, kas siis on lootust, et me saame omale sama palavalt armastatud juhi, nagu on Venemaal või Põhja Koreas?

 
At 16:40, Anonymous MargusM said...

Kägu, sa jaurad ikka veel Kaja kallal mida siin blogis suht tolerantselt ka lubatakse. Kas peaksime sulle peksa andma et sa seisukohta muudaks?
Elektriautide kohta samas sul asjalik jutt, ehk peaksidki jääma tehnika kommenteerimise peale.
Kui Priit oleks ostnud elektriauto siis lähim laadimiskoht on vist Vaksali juures, samahästi võib siis juba jala tööle käia : )

 
At 16:43, Anonymous Anonüümne said...

Elektrimolekul kirjeldab molekuli positiivseid ja negatiivseid laenguid, samal ajal kui elektrivool kirjeldab elektrilaengute liikumist läbi juhtme. Need on kaks erinevat mõistet, mis seostuvad elektriga, kuid kirjeldavad erinevaid aspekte elektri käitumisest. Ehkki elektrimolekulid ise ei saa elektrit salvestada, võivad elektrokeemilised protsessid, milles elektrimolekule kasutatakse, aidata elektrit salvestada. Elektrimolekul ei ole hoax, vaid tegelikult on see keemiliste molekulide omadus, mida on uuritud ja kirjeldatud teaduses juba mitmeid aastakümneid. Elektrimolekule saab leida paljudest erinevatest ainetest, näiteks vees, soolades, happes ja alustes ning neil on oluline roll mitmesugustes keemilistes reaktsioonides. Elektrimolekulide olemasolu võib tunduda kummaline, kuna me ei näe tavaliselt nende molekulide laengut, kuid elektrokeemiliste meetoditega saab seda mõõta. Näiteks elektrolüüs on protsess, kus elektrivoolu kasutatakse keemiliste reaktsioonide käivitamiseks ja elektrolüütideks nimetatavates lahustes esinevad elektrimolekulid on selles protsessis väga olulised.

Kägu, milles Kaja konkreetselt siis eksis? Ju ta oli puutunud kokku taastuvenergeetika spetsidega, kes muudkui salvestavad või kasutavad H2 elektri tootmiseks ja siis tulevadki mängu nn elektrimolekulid. Ehk siis tänu Kaja sõnavarale näeme tegelikult tema sponsorite kõrvu. Väga hea omadus seina taha kiikamiseks.

 
At 17:16, Anonymous Anonüümne said...

To 16:43 Võtke mõni põhikooli füüsika õpik ja tehke omale see asi tiba selgemaks ning ärge ajage enam lolli juttu

 
At 17:18, Anonymous Anonüümne said...

Pulleritsul on bensutankla õkva üle tee. Vaksali juures on jah lähim elektriauto laadimispunkt. Tankimis/laadimisaeg mängib rolli. Öösel on 0 euroga särtsu otstarbekas laadida. 2. parkimismajad kaetakse päikesepaneelidega, mis oleks abiks autoga tööl käijatele.
On jäänud mulje, et maal elavad väga vaesed, aga kas suurpere, oma maja ja maa, mets ja põld, võimas maastur, teine auto on ikka vaesuse näitajad?

 
At 17:54, Anonymous Anonüümne said...

17:16, oled oma kommunistide tehtud põhikooli valedesse kinnijooksutanud. Sulle oleks vaja üks restart teha genekaga.

 
At 18:03, Anonymous Anonüümne said...

Päikesepaneelide tootmine reostab samuti keskkonda ja 10-15 aasta pärast on vaja neid utiliseerida. Pealelegi jääda meie kliimas lootma selle särtsu peale ,mida taevast jagatakse võib tähendada seda, et koju tuleb ilma autota minna. Rikkus ja vaesus on suhtelised mõisted. Inimene, kellel on tühi hing, kellel pole sõpru, ega õigeid hobisid, kes ei oska kunsti, ega muusikat nautida jne. võib vaatamata oma meeletule maisele rikkusele olla palju vaesem, kui teine kellel taskupõhjas augud ja püksid paigatud. Liikudes lõunamaistes riikides on näha massiliselt inimesi, kes tunduvad väga õnnelikud, rahulolevad ja terved, kuigi nad elavad meie mõistes allpool vaesuse piiri. Vastukaaluks minge mõnda vana maailma suurlinna ja vaadake neid tühja pilgu ja kalanäoga inimesi. Tegelikult piisab täiesti Tallinasse minekust

 
At 18:29, Anonymous Anonüümne said...

Millegipärast need õnnelikud lõunamaalased tükivad tühja pilgu ja kalanäoga valge mehe koju nagu sead rükka...

 
At 18:34, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

To 16:43 Reaalained nagu füüsika ja matemaatika on selles suhtes konkreetsed asjad, et siin pole võimalik poliitikuretoorikaga musta valgeks või vastupidist tõestada. Tänapäeval ,kus lollpäid sigineb järjest juurde ja rahaahne ja põhimõtetu ajakirjandus summutab mõistlikust ja tegelikku teadust ning levitab lollust on muidugi kõik võimalik. Olen elektrotehnikat õppinud, kasutan ja salvestan ka ise päikese ja energiat , aga jään teiega eriarvamusele. MargusM ile soovin rohkem kriitilist meelt. See prouake on liiga palju igasuuguseid asju rahva haugimälule lootes enesekindlalt kokku lubanud ja siis täpselt vastupidi talitanud . Selleks, et kõik killud tema lapselikest lausrumalustest kokku korjata ( tegelikult on seda tehtud ja need on netist kuulatavad) ja ära kuulata jääb päeva pikkusest väheks ( seda just kuulamise osas). Edukas olemiseks on sageli piisav kui oled rumal ja kuulekas.

 
At 18:41, Anonymous Anonüümne said...

Hr Kägu. Kui sul on olemas hästi kinnimakstud meeskond, milline garanteerib sulle vajaliku arvu Ehääli, siis on teisejärguline ,mida mingi pööbel kuskil maarjamaal arvab. Oluline on, et Brüssel oleks sinuga rahul

 
At 18:44, Anonymous Anonüümne said...

To 18:29 Ega nad ise ei tükiks, kui valge mees neid niiväga ei meelitaks ja pool vägisi oma koju ei tooks. Aetakse vaesekestel pead segi ja lubatakse neile maad ja ilmad kokku

 
At 23:52, Anonymous Anonüümne said...

MargusM olid ajad,kui ka sina sagedasti bänne said. Mida lähemal oled tõele seda rohkem see Pulleritsu häirib. Ainult need padretajad ja ümmarguse sisutu mulla ajad ei teeni bänne.

 
At 01:36, Anonymous Anonüümne said...

Õige suusablogi kogukonna liige on see, kes vähemalt korra on Padrelt bänni saanud. See tähendab, et valusalt või jaburalt on postitusele vastatud. Nii käibki Padre ja kogukonna kokkukasvamise protsess.

 
At 09:44, Anonymous Anonüümne said...

PP hakkas küll uurima, aga kuidagi läks vist õhk välja? EPL on asja edasi ajanud:
https://epl.delfi.ee/artikkel/120173332/lvivi-joukas-abilinnapea-kuunetehnik-ja-eesti-aasta-inimene-slava-ukraini-miljoni-euro-saladus

Kuid miks seda enne valimisi ei tehtud?

 
At 09:47, Anonymous Anonüümne said...

Ma võin tuua harimiseks näiteid lausetest, mis sisaldavad väljendit "elektrimolekul" mõningatest eesti keelsetest keemiaraamatutest:

"Elektrimolekuli tunnusjooneks on see, et molekuli üks osa on negatiivselt laetud, samal ajal kui teine osa on positiivselt laetud." (Allikas: "Keemia õpik gümnaasiumile" by Jaan Kalda, Tiit Palm)

"Elektronegatiivsus on aatomite või elektrimolekulide omadus tõmmata enda poole sidemeid moodustavaid elektrone." (Allikas: "Keemia ja keskkond" by Jaanus Liiv, Hillar Aben, Lembit Nei)

"Elektrimolekuli eripära seisneb selles, et molekuli keskmine laeng on null, kuid molekuli ehituses on olemas positiivse ja negatiivse laengu vahemik." (Allikas: "Keemia ABC" by Marek Naaber, Sven Randlaid)

Kuigi need laused sisaldavad väljendit "elektrimolekul", on täpsemaks ja sobivamaks väljendiks molekuli polaarsuse kirjeldamiseks siiski "polaarne molekul" või "polariseeritud molekul".

Aga põhimõtteliselt Kaja ei ajanud pada. Kõik põhikooli värk.

 
At 10:14, Anonymous Anonüümne said...

Vaata ikka konteksti ka. Eelnev käib ju kitsalt aatomite kohta. Kaka rääkis ju elektrotehnikast ja ütles, et need molekulid liiguvad mööda juhet.

 
At 10:21, Anonymous Anonüümne said...

Kui veeaatom või molekul langeb vihmana elektrijuhtmele, siis liigub see molekul seni mööda juhet kuni ta sellelt alla kukub. Milles Kaja eksis?

 
At 11:26, Anonymous Anonüümne said...

Suhetest ja armastusest pidime rääkima mitte täiesti konteksti väliselt peaministrit solvama. Mis te vigastus on, mehed?

 
At 11:39, Anonymous Anonüümne said...

11:26 õigemini trennimetoodikast kus peab käest kinni hoidma ja silitama et ei kaoks motivatsioon ja eesmärk

 
At 11:57, Anonymous Anonüümne said...

11:39 kus selline trenn on? Tahaks ka minna, mind pole ammust keegi silitamud.

 
At 14:41, Anonymous Anonüümne said...

Triatlonistid lubasid venelased ja valgevenelased vastavalt ROKi soovitusele tagasi võistlustele. Teised agressorite ees lömitajad on vehklejad, poksijad, taekwondo, lauatennis ja maadlus.
Ratsutamisliit aga saatis venelased sinna, kus sõjalaev Moskva.

https://sport.postimees.ee/7754398/eri-leeridesse-jagunemine-jatkub-uks-alaliit-tervitas-venemaa-sportlasi-teine-torjus

Olümpiavõitja Christoph Harting pani moraalse värdja Bachi paika:
"„Ukraina välisministri sõnul on Venemaa agressioonisõjas hukkunud üle 200 Ukraina sportlase ja treeneri. Üle 200 sportlase ja treeneri, kes ei saa enam kunagi olümpial võistelda. Sellele lisandub hävitatud sporditaristu Ukrainas. Thomas Bachi juhitud ROK-i lavastatud diplomaatiline suhtumine jätab peaaegu kõik rahvusvahelised sportlased sõnatuks ja jahmatab. See, et Bach sõbrustab massimõrvariga, kelle kohta on välja antud vahistamismäärus, võib olla tema isiklik otsus, kuid tema ja ROK liiguvad sellise suhtumisega huku poole ja võtavad ka sportlased kaasa,“ sõnas Harting väljaandele Sport Bild.
„Venelasi ei tohi tagasi lubada, kasvõi selleks, et ära hoida intsidente, mis juhtusid 1972. aastal Münchenis. Poliitilisi pingeid, olgu tegemist „neutraalsete“ sportlastega või mitte, ei saa ette hinnata. Siinkohal ma ei välistaks vägivaldseid rahutusi olümpiakülas,“ ütles Harting ja jätkas: „Või teisiti öeldes: kujutage ette, et teie kodumaal on inimesed surnud tapjate käe läbi, kellega nad peavad nüüd võistlema. Ma ei kujuta ette, et ma suudaksin selle farsi läbi teha, kui oleksin Ukraina sportlane ning peaksin võistlema Venemaa või Valgevene sportlasega.“

https://sport.delfi.ee/artikkel/120173372/kettaheite-olumpiavoitja-rundas-roki-presidenti-bach-on-vahistamismaarusega-tagaotsitava-massimorvari-sober

Üldiselt spordikogukond annab järk-järgult venelaste ja nende mõjuagentide survele järele. Eesti spordiühingud lohisevad trendiga muidugimõista kaasa. Nabi hakkab venelastega maadlema, meie vehklemisnaised võtavad valge-sinine-punane maskides kolleegid vastu, võib-olla ka Tallinna Mõõgal. Elektroonik Kägul on vahvad spordielamused ootamas.
Minu ettepanek Vabariigi Valitsusele on: võimalikult järsult vähendada nimetatud spordialaliitude riiklikku rahastust. Lubada neil oma maotust finantseerida ebaeetiliste äride nagu alkoholi tootmine ja vahendus, hasartmängufirmad - kasiinod, spordiennustus, kihlveokontorid. Närukaeltelt närukaeltele.

 
At 14:49, Anonymous Anonüümne said...

Olümpiaspordi rahastamine riigi taskust tuleb kategooriliselt lõpetada. Sh kõik olümpiapensionid tuleb sõja ajaks peatada. Me ei saa tolereerida, et toetame sõja ajal liikumist mis toetab selgelt agressorit. Kuniks on sõda, ei saa maksta ka ettevalmistusrahasid sportlastele olümpial või olümpiaalade MM-l osalemiseks.

 
At 16:10, Anonymous Anonüümne said...

Närukaelad!

 
At 21:56, Anonymous Anonüümne said...

10:21 üritab vassida ja musta valgeks räägida nagu tema protežee ja teised.

Selgitused, nagu oleks valimiste eel maksude tõstmisest rääkimine võrreldav maksuküsimuse rahvahääletusele panemisega, on vassiv demagoogia, mis riigijuhtidele kindlasti au ei tee. Valimiste-eelsel maksudebatil pole mingilgi moel pistmist põhiseadusliku keeluga maksuküsimusi referendumil käsitleda.

Kaka pidi teadma, et valetab, kui mullu oktoobris rääkis, et maksud ei tõuse.


https://arvamus.postimees.ee/7754228/nadala-nagu-suu-suits-touseb-taevani

 
At 22:05, Anonymous Anonüümne said...

Jälle????

 
At 22:13, Anonymous Anonüümne said...

21:56, õpi kaotama. Sinusugune paneb riigi rahanduse miljardise auguga kreeni paari aastaga. Kui oleks eelmine koalitsioon jätkanud, siis tõenäoliselt maksud poleks tõusnud. Liberaalide valitsuse tulek polnud kindel, konservatiivide oma oli ka võimalik, oktoobrist vaadates. Mis mingi Kivi arvab ja veenvaks peab, arvaku pealegi, hääletagu järgmine kord konservatiivide poolt. Väga lihtne.

 
At 06:53, Anonymous Anonüümne said...

Soonets ja Kägu on konservatiivid aga Pullerits? Oma hinges kindlasti on, pereväärtused ja rahvusriik au sees, aga teda nähti Kadastikuga diilitmas. Kogukond on hämmingus.

 
At 09:46, Anonymous Anonüümne said...

Misasja Pullerits taas sehvtib Kadastikuga? Ei kiida heaks.

 
At 11:10, Blogger Priit Pullerits said...

Ärge uskuge igasugust jama, mis teile siin aetakse.
Kadastikku pole mitu aastat näinud. Kui oleks näinud, oleks kindlasti rääkinud. Aga diilitama?!? Mille üle? Ei iial.
Eile sõitsin Eesti kagunurgast bensiinimootoriga RAV4ga Tartusse, keskmine kütusekulu 100 km peale 5,8 liitrit. Pole ju paha!
Samas mul endine tudeng müüb auto24-s oma 2014. aasta Leafi 16 000 euro eest! Jeerum! Üheksa aastat vana elektrikas ja ta arvab, et selle hind on 43% minu uue auto hinnast? Kas leidub tõesti mõni loll, kes sellise hinnaga nii vana elektriauto ostab??? Kui leidub, siis seda lolli tahaks näha!

 
At 11:40, Anonymous Anonüümne said...

Kas siin on auto24 blogi tekkimas, kahte sealset kehvemat diili juba teame kuid siit on hea ainult edasi ja sisukamaks minna.

 
At 12:03, Anonymous Anonüümne said...

Auto24-l on juba oma blogi/foorum olemas. Isegi sealt korduvalt abi saanud oma neljarattalise sõbra tervise asjus.

 
At 16:04, Anonymous Anonüümne said...

Tuhat km sõida väheke konservatiivsemalt. Auto sissesõitmine oli küll vanasti aktuaalsem, kuid ka tänapäev ei tee paha rahulikud esimesed kilomeetrid, ka uued rehvid vajavad mõõdukat algust, siis saad bensu tarbimise näitaja paar kripsu veelgi allapoole. Peale seda on aeg ka maastikul testida. On RAV4 manuaalkastiga või automaat, või neid mugavusmaastureid käsikastiga enam ei tehtagi?

Talvel juhtusin sõitma taksoga, margiks Škoda Enyaq iV, tagasillavedu. Vahtisin masinat silmad punnis. Sohver oli vahva mees, demos äkilisest tagasilda. Lõbus külg ees sõit oli, elektriauto avaldas muljet.

 
At 16:26, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits peaks avalikult deklareerirma et Kadastiku ja teiste vanade pujäänidega ei mandraseeri rahvusriiklust ja põhiseadust. Vastastikune usaldus või nii.

 
At 18:07, Blogger Priit Pullerits said...

Automaatkäigukastiga, 16:04, nagu ka Pacifica.

 
At 19:14, Anonymous Anonüümne said...

Müstika, milliseks on ökonomeeritud sisepõlemismootor ja käigukast. Kõva mehe auto liigub kui käblik.

 
At 19:26, Anonymous Anonüümne said...

Millega isand Soonets ringi sõidab? Mersu bussiga?

 
At 22:51, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Panen teile väikese motivatsioonivideo https://www.youtube.com/watch?v=vBHdcEs12EU. Öelge kus on meil selline jõusaal ja sellised võimalused? 97 aastaselt olla sellises vormis ja ajada adekvaatsemat juttu, kui enamus meie tipppoliitikuid. Miks peaksime me selliseid inimesi vihkama? Nad teevad sporti ja järgivad tervislikke eluviise. Kui palju on neilt õppida. Just selles vallas, kuidas olla terve ja elurõõmus ilma keemia ja arstimiteta.

 
At 22:51, Anonymous Anonüümne said...

Mersu bussi lükkab 5 ratast täies tükis sisse ja 5 ratturit ka !

 
At 23:40, Anonymous Anonüümne said...

Olgu veelkord meelde tuletatud, et Kägu linkidele klikkimine kahjustab tervist.

 
At 00:28, Anonymous Anonüümne said...

To 23:40 Lamba jutt! Väga motiveeriv video. Tõepoolest imeline taat. Selline teeb 99 le prossale 70 aastastelegi silmad ette.Olen ka ise vanuse kasvades hakanud rohkem võimlema ,venitama lisaks võhmatrennile.

 
At 08:02, Blogger Priit Pullerits said...

"Päris kindel, et kui sõda peaks lõppema segase, ambivalentse tulemusega, ammugi veel tulemusega, mida on võimalik mingit pidi defineerida Putini osalise võiduna, tähendab see sõna otseses mõttes lääne kaotust," ütles mulle antud intervjuus ametist lahkuv välisminister Urmas Reinsalu.

https://www.postimees.ee/7755018/intervjuu-urmas-reinsalu-me-ei-ole-ukrainale-veel-piisavalt-relvi-andnud

 
At 09:52, Anonymous Anonüümne said...

Saab Reinsaluga vaid nõustuda. Sõjarindel on patiseis, pooltel on suurem jaks, mis rinnet liigutaks, otsas. Lääs kahtleb Ukraina võimes enam midagi muuta, nii võib välja lugeda lekkinud luurepaberitest. Ja Venemaa, vaatamata suurtele kaotustele, on leidmas liitlasi lääne tagalas - Pentagonist parteide ja elanikeni (nt Kägu). Praeguse seisu külmutamine pealesunnitud rahulepinguga just Reinsalu lääne kaotust tähendabki, Ukrainast kõnelemata. Mida see kaotus tähendab Eestile, võib vaid aimata - otseselt või kaudselt CCCPi naasmist.

 
At 11:07, Blogger Priit Pullerits said...

Aga kus on tehtud sissekande alumine pilt, seda geolokatsiooni asjatundjad ei suutnudki läbi hammustada - sellekohane üleskutse sai neile ju fotoallkirjas esitatud. Tavaliselt on vastus tulnud väga kiiresti. Ju siis see pähkel on ülejõu käiv.

 
At 14:44, Anonymous Anonüümne said...

Tead, ma vaatasin, et see noor nolk seal pildil on täiesti vale mees ja pole selle blogiga kuidagi seotud ning seetõttu ei vääri pildi asukoht tuvastamist. Aga kui nüüd luubiga uurida siis tuleb välja, et see ju blogiomanik ise ja see on hoopis teine jutt - pilt on tehtud Old Hwy Elgin ja Grand Army of the Republic Hwy ristmikul.

 
At 15:21, Anonymous Anonüümne said...

Tavaliselt on nii, et kui teemat pole siis hakkab mingi pildipusle keberniit lahti. No keda need täiesti mõttetud pildid kotivad !?

 
At 21:50, Blogger Priit Pullerits said...

Tubli töö, 14:44.
Kuidas te seda teete?
Pilt on aastast 2012.

 
At 23:11, Anonymous Anonüümne said...

Tehnika areneb, elu läheb järjest lihtsamaks. Nüüd piisas lihtsalt kalastamisest. Taustal oleva lumise mäe pilt Googlisse ja kohe ilmus sobiva mäe pilt ning piirkonna nimi. Seejärel 3D kaardivaates sobilike nurkade ja featuuride otsing. Oleks võinud teha ka seda osa klassikalisemalt metaandmete abil aga pilt oli nii eriline, ja valitud sihilikult lihtne, et polnud vajadust rohkem sahmida.

 

Postita kommentaar

<< Esileht