esmaspäev, aprill 03, 2023

Pullerits: Mida Irina Embrich tegemata jättis, nii et isegi Katrina Lehis pidi tema vastu sõna võtma?

Ajas Venemaal esinenud muusik Andres Mustonen vastu, mis ta ajas, kuid lõpuks lasi ikkagi kõrvad lonti ja teatas: «Ma ei ole see, kes ütleb, et ei ole ei Ukraina ega Venemaa, vaid rahu poolt. Loomulikult olen selle poolt, et Ukraina võidaks Vene agressori valla päästetud sõja.»

Hilja, Mustonen, hilja. Ikkagi lõpetas Eesti Kontsert temaga koostöö.

Kas olete midagi samasugust, nagu ütleks viimaks Mustonen, kuulnud möödunud nädalal Irina Embrichi suust, kellega seoses lahvatas skandaal varem, kui Mustoneniga? Mina küll ei ole.

Küll aga oleme kuulnud Embrichilt (pildil paremal), kelle 12-aastane treenitav tuli võistlema Venemaa lipu värvides maskiga, ridamisi eneseõigustusi ja teiste süüdistamist. Alates sellest, et laps on Venemaa värves maskiga treeninud juba pikka aega, lõpetades sellega, et miks keegi ei tulnud Embrichile varem ütlema, et nii ei sobi. Isegi Peep Pahv, kelle suust ja sulest on olnud teinekord tajutav suuremat Venemaa mõistmist kui teistelt, nimetas saates «Mehed ei nuta» Embrichi sellist käitumist kummaliseks. Samuti kõlas saates lause, et Embrichi jutt on absurdne ning jätab mulje, nagu oleks ta teiselt planeedilt.

Jaan Martinson püüdis mittenutusaates õigustada, et võib-olla Embrichi-sugused inimesed ei tule selle pealegi, et kõik Venemaaga seonduv on põlu all. Ta oletas, et eestlased on sel teemal ääretult tundlikud, aga Embrichi-sugused mitte.

No mis jutt see on!

Esiteks, Embrich (fotol vasakul) on sündinud Eestis, Tallinnas, ning elanud kogu elu Eestis. Rohkem kui 30 aastaga peaks noorele inimesele midagi ikka külge jääma. Teiseks, kas Embrichil endal on mõistus nii otsas ja moraalne kompass sedavõrd rikkis, et isegi rohkem kui aasta pärast Venemaa alustatud sõda Ukraina vastu ei ole talle kohale jõudnud, et Venemaa on agressor ning kõik Venemaaga seonduv on normaalsete inimeste vaatepunktist absoluutselt vastuvõetamatu ja värdjalik?

Tagatipuks Embrichi see jutt, et keegi ei tulnud talle ütlema, et võtku tüdrukult Vene lipu värvidega mask ära, ei vasta minu reporteritöö põhjal tõele. Mulle rääkis Eesti vehklemisega tipptasemel kaua ja tihedalt seotud olnud inimene (vestlus oli privaatne, seetõttu kaitsen allika nime), et «eks ta [Embrich] kaitseb ennast, ja ta on naiivne; talle anti märku võistlustel, et [tema sportlasel on] selline mask ja ta ütles, et ehk ei tule välja». Veidi hiljem kordas ta seda peaaegu samas sõnastuses: «Ja ta [Embrich] valetab, et keegi ei öelnud; talle öeldi, aga ta vastas, et loodame et ei tule välja». Ta lisas: «Neid häirib see, et lugu avalikuks tuli. Tibla käitumine, me ütleks.»

Aga asi läheb veel pikantsemaks, kui vaatate ühte sotsiaalmeediadiskussiooni.

Katrina Lehis ütleb seal: «Aga täna on küll piinlik olla, isegi kaudselt, seotud selle organisatsiooniga [vehklemisliiduga].»

Embrich vastab talle: «Кas ei ole piinlik, et välisministeerium ei lükanud ümber infot Venemaalt pärit naftadollarite ja sinu sponsori seostest?»

Lehis vastab Embrichile: «See, kui sa üritad oma enda tekitatud piinlikus olukorras hakata mind mustama, on veel omakorda piinlikum. PS! Loe artikkel lõpuni ning süvene veidi asjadesse

Tolle sotsiaalmeediakülje peremees Martti Moosus, vehklemisliidu juhatuse liige, ütleb sõna sekka: «Ira, see, mida sa viljeled on whataboutism. Toon näite: Moosus postitas RUS maskiga vehkleva lapse pildi. Sinu "mees" sõimas mind mоральный уродiks, sest ma postitasin alaealise MITTEÄRATUNTAVA lapse pildi. Ehk milleks lahendada probleemi maskiga? What about Moosus, kes postitab lapse pilte?»

Marno Allika (2015 EMil võistkondlikus epees 2. koht) ütleb: «AE [Aleksandr Embrich] puhul täiesti tavaline käitumine. Delfi kommentaarium on aastaid tema mõttetut paska täis.» (Aleksandr Embrich oli eespool kirjutanud: «Конечно надо сфотографировать ребенка. По другому решить вопрос нельзя. Молодец мозус.»)

Juhan Salm, vehklemisliidu tegevjuht ja juhatuse liige, ütleb: «So the fencing mask is colored like Russian national team fencing mask but what about the fencing hall Ukrainian colors or what about fencing jackets that have been made in Ukraine? Whataboutismi uus tase on võrrelda agressorit hoopis selle ohvriga.»

Vehklemisliidus tuleb mädapaise lahti lüüa. Midagi ongi hakanud liikuma, sest lapsevanemad koostavad vehklemisliidu juhatusele kirja Salmi nahhui saatnud Jevgeni Karavajevi vastu (Karavajev eitab seda), et ta tagasi astuks. See on väike samm Karavajevile, aga oleks märgatav samm vehklemisliidule õiges suunas.

Foto 1: Tallinna Mõõga turniir mullu novembris, naiskonnavõistlus. Vasakul Irina Embrich, paremal Kristina Kuusk. Foto autor: Tairo Lutter, Postimees/Scanpix
Fotod 2 ja 3: Irina Embrich mullu novembris Tallinna Mõõga turniiril. Fotode autor: Tairo Lutter, Postimees/Scanpix
Foto 4: Spordiaasta tähed 2021 galaõhtu Alexela kontserdimajas. Vasakult: Katrina Lehis, Irina Embrich, Julia Beljajeva, Erika Kirpu. Foto: Konstantin Sednev, Postimees/Scanpix
Foto 5: Eesti epeenaiskond on tulnud Tokyos olümpiavõitjaks. Vasakult: Erika Kirpu, Irina Embrich, Julia Beljajeva, Katrina Lehis. Foto autor: Tairo Lutter, Postimees/Scanpix
Foto 6: Tokyos olümpiavõitjad (vasakult) Katrina Lehis, Julia Beljajeva, Irina Embrich, Erika Kirpu. Foto autor: Tairo Lutter, Postimees/Scanpix

71 Kommentaarid:

At 10:58, Anonymous Anonüümne said...

Oleme uhked, et meil on sõja toetajast olümpiavõitja. Väga uhked!

See on hea näide, et oleme olümpialiikumise promomisega väga üle võlli. Olümpial osalemine peaks olema auasi, mida igaüks kes on piisavalt küps võiks teha 100% oma isiklikest vahenditest ja otseste sponsorite toetusest. Milleks siin veel riigirahastust on vaja medalite ja ettevalmistusperioodi eest? Selline riilik poliitiliselt lapsikute tegelaste promomine ja sponssimine ei ole tänases olukorras enam jätkusuutlik ja mõistlik. Kahju küll aga aeg on olümpiavaikuse kehtestamiseks. Eetriõigused ülekanneteks on olemas ja tagame võimaluse omade näitamiseks kui nad olümpiale jõuavad aga maksumaksjad ei pea selle etenduse eest sportijatele midagi võlgnema ega maksma. Inimene võib ju purssida eesti keelt aga see ei tee teda eestimeelseks eestluse edendajaks.

 
At 12:03, Anonymous Anonüümne said...

Tallinna Mõõk saab olema oluline. Oluline vehklemisliidule, kas öeldakse FIE-le, et venelased ja valgevenelased ei ole siia teretulnud
või poetakse riigi selja taha, kes agressorriigiesindajaid üle piiri ei luba
või laiutakse käsi ja tulevad embrichid ja karavajevid venemaalt ja võistlevad Tallinnas nagu miskad, sest FIE ja IOC nii soovivad
või leitakse vehklemisliidus selgroog üles ja loobutakse TM-ist, nagu mõned teised riigid (nt Saksamaa), kui peavad agressorriigi eest võistlejaid võõrustama.

Vehklemise naiskonnal pole Eesti riigi vaates mingit mõtet, kui seal on prevaleerib embrichilik vaim. Pigem kaotagu.

 
At 12:17, Anonymous Anonüümne said...

Vehklemisliidul peaks olema mune loobumaks Tallinna Mõõga korraldamisest analoogselt teistele seda juba teinud riikidele.

 
At 12:49, Anonymous Anonüümne said...

Kogu Eesti vehklemine sädeleb Tokyo OM-l saavutatu tähesäras. Peale seda, kui need neli naist, kusjuures Embrich mõne minuti ja torke eest, hakkasid saama igikestvat A-kategooria toetust, kadusid pooled üldse areenilt, teised pole suurt midagi enam suutnud. Eks raha teeb inimesi ikka ülbeks, paraku saab ülbus varem või hiljem ikka oma nätaka kätte.

 
At 13:44, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Kas Seda viha ja vaenu juba piisavalt ei ole, et peab alati kivist vee välja pigistama? Samal ajal kui eestlased oma vahel nagu orupearud ja vargamäeandresed purelevad on järjest rohkem riike ja organisatsioone venelaste sporti tagasi lubamise poolt. Oma õiglustunne ja loogika on neil, kes peavad kõigis hädades süüdlaseks venemaad ja tahavad kõiki venelasi kuni aegade lõpuni ainult kottida ja notida. Paraku tuleb arvestada sellega, et neid kellel on antud asjas teistugune arvamus ja seisukoht on samuti siiski miljoneid, ilmselt isegi kümneid ja sadu miljoneid. Kui venemaa võib omale lubada kogu maailma prsse saatmist ja vastuvoolu ujumist, siis eesti sugune kääbus peab kujundama oma seisukohad ( on seda ka alati teinud) oma koostööpartnerite tujude ja soovide järgi. Arvan , selleks, et midagi tulevikus paranaema hakkaks , peaksid justnimelt igasugused kultuuri inimesed hakkama oma vahel suhtlema ja poliitikuid oma seisukohtadega mõjutama. Üha enam inimesi näevad selle sõja mõtetust ja ka seda, et need poolikud sanktsioonid tekitavad pigem viha ja trotsi. Venemaal on piisavalt tõsimeelseid putiniste, seega jääb arusaamatuks, miks on vaja neid iga hinna eest kunstlikult juurde toota? Kõigile kuluks ära rohkem sallivust ja vähem egoismi. Liiga kaua on ajakirjandus olnud ühe partei ja selle arvates absoluutse tõe pealesuruja. Äkki oleks ajakirjandusel aeg muutuda erapooletumaks ja olla sillaks erinevate inimgruppide vahel? Pidev kellegi pasaga üle valamine , toob küll leiva lauale, aga kas see ka maailma paremaks muudab, selles julgen kahelda

 
At 14:18, Blogger Priit Pullerits said...

Kägu kirjutab pikki tiraade, aga olgu mees ja vastaku ühele kaheosalisele küsimusele:

kelle poolt oled Ukraina ja Venemaa sõjas ning missuguse tulemusega soovid selle lõppemist?

Näitan eeskuju enda esitatud küsimusele vastamisel: mina olen tingimusteta Ukraina poolt ning soovin sõja lõppemist Ukraina võiduga nii, et Ukraina taastab oma riikliku terviklikkuse 2014. aasta alguse, st Venemaa kallaletungi eelsetes piirides - see on minu soov, mis tulemusega peaks sõda lõppema.

 
At 14:35, Anonymous Anonüümne said...

Krt kas ma olen midagi maha maganud? Millal Ukraina Venemaale sõja kuulutas? Kas agressorite nafta ja gaasitorud on juba õhku lastud Ukrainas?

 
At 16:17, Anonymous Anonüümne said...

Võimalik tõesti, et Käguga sarnaselt mõtlevaid inimesi on rohkem kui Euroopas ja Põhja-Ameerikas enamuses. Kägu on rahu poolt nagu kinnimajas viibiv Krõlovgi. Hiina ja India ja Aafrika on ikka venelast usaldanud. Kuid Kägu võib eksida, et see sõda on üha mõttetum. Ometi leidsid venelased, et sellega tuleb pihta hakata ja Ukraina riik hävitada ja ukrainlased denatsifitseerida. Vene rahva toetus sõjale pigem kasvab. Donnbassi pätid ja sõjakurjategijad, kes õhku lastakse või teisiti likvideeritakse võidakse Vene õigeusu pappide poolt pühakuteks kuulutada. Selle sõja mõttekus on väga sügaval vene inimese hinges.

 
At 17:59, Anonymous Anonüümne said...

Kägu ei saa aru asja moraalsest küljest. Kui Eesti lubaks Tallina mõõka ja kirkorovit ja kolmandat, mida siis belgia ja portugal mõtlevad? Neid ju venemaa ei ohusta kunagi. Aga mõtkevad et laseme ka venelased koikjale, olümpiale ja mk etapile. Kui Putin tankid üles saadab, siis kuidas me belgia ja portugali käest abi palume? Need ütlevad et ise sehvtisite soojalt. Ei meie saanud aru et te sõbrad EI ole.

 
At 19:20, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Hr Pullerits väidab, et on sõjas Ukraina poolt ja tahab 2014 aasta seisu.Paraku pole Sellisel väitel ei ole mitte mingit kaalu. Küsimus on kui väga ta neid asju tahab ja millest on ta isiklikult nõus selle nimel loobuma.Kas näiteks ka oma elust ja oma laste elust? Maailmas on ligi 8 miljardit inimest ja kõik nad tahavad midagi, aga ainult väga vähesed saavad täpselt seda ,mida nad tahavad, enamus peab leppima paraku sellega mida antakse. Enamasti antakse tavalisele inimesele just nii palju , et tal kuidagi hing sees püsiks ja ta mässama ei hakkaks. Tavalist inimest on vaja vaid selleks, et ta oma ihurammuga niigi rikastele inimestele veelgi rohkem varandusi juurde teeniks ja et ta vajadusel oma keisrihärra eest sõjaväljale surema läheks. Selle viimasega tegelevadki paljud inimesed nii Ukrainast, kui ka venemaalt. Selleks, et sõdur võimalikult efektiivselt oma eesmärki täidaks on ,vaja pidada talle kihutuskõne ja veenda teda selle sõja õigsuses ja vajaduses. Et hoida sõduri võitlusvaimu kõrgel on vaja talle pidavalt rääkida selle sõja üllast eesmärgist. Nii on see tuhandeid aastaid toimunud ja tundub, et läheb aina edasi. Maailma ajalugu ongi ju ainult üks suur sõdimine ja vallutamine. Riigid tekivad ja kaovad, liidud sõlmitakse, siis toimuvad reetmised, liitude lagunemised jne. Liitlase, sõbra ja vaenlase mõisted on väga varieeruvad. Tugevama õigus on ainus õigus, mis maksab ja määrab. Paraku kipub pööbel sellesse liiga sügavalt kinni jääma ja kõik eelneva unustama. Hr Pullerits, mina ei ole kohtunik, et otsustada, kellel on rohkem või vähem õigust. Slaavlased peksavad slaavlasi. Kättesaadava ja meile ettesöödetud info põhjal muidugi , on selge, et üks tungis teisele kallale ja poleks nagu kahtlustki, kes õige kes väär. Samas vaatamata sellele, et venelased on meie naabrid ja ukrainlased mitte, ei tunne ma venelaste vastu rohkem sümpaatiat, kui ukrainlaste vastu. Mina ei sõdiks kummalgi poolel, st ma ei oleks nõus surema, ei Ukraina vabaduse ja demokraatia nimel, ega ka venemaa üllaste eesmärkide nimel.Samas venemaa jääb ka tulevikus meie naabriks, sellega tuleb arvestada. Me ei pea venelastele pugema, nende tegu kiitma , ega õigustama, aga võiksme siiski jääda väärikaks. Selline mopsikoerakse moodi klähvimine jätab haleda mulje. Ütlen ausalt kui tahan kellegi poolt olla, siis vaatan tennist või mõnda teist sportmängu. Antud juhul lähevad meie oma maarjamaal toimuvad sündmused mulle kordades enam hinge kui kusagil maailmas toimuvad sõjad. Ebaviisakalt ülbeid inimesi on nii ukrainlaste kui venelaste seas, samas muidugi ka meeldivaid ja sõbralikke. Paljud peavad kõiki venelasi värdjateks ja seavad nende õiguse igasugusele päikesepaistele sügava kahtluse alla. Ometi käituvad nad ise sama agressiivselt ja sõgedalt nagu kõige veendunumad putinistid. Pole kahtlustki, et maailmas on on tuhandeid inimesi, kes on oma õigustes alati sedavõrd veendunud, et nad suruks oma tahet meeleldi teistele jõuga peale. Õnneks pole neil kõigil piisavalt jõudu ja võimu. See , et hull ja kontrollimatu inimene satub sõjaliselt võimsa riigi etteotsa on iseenesest paras õnnetus, aga kas see annab õiguse automaatselt vihata kõiki samast rahvusest inimesi või selle riigi kodanikke? Hr Pullerits ,kas Ukrainas toimuv on Teie jaoks olulisem kui näiteks Nursipalu küüditamine? Kas tunnete Ukrainas pommitamishirmus elavatele inimestele rohkem kaasa, kui neile, kes elavad peatselt polügooniteks muutetavate looduskaitse alade läheduses? Kujutlege seda kohutavat müra, mis kostab kilomeetrite kaugusele ja kuna tegemist on siiski kohaga, kus tapmist ja pommitamist alles õpitakse, siis on alati võimalus, et mõni vähem andekas õpilane, sinus koos su elamisega maapealt pühib.

 
At 19:40, Anonymous Anonüümne said...

Müra faktor on äge teema. Ukrainas käib sõda ja samal ajal elavad ka inimesed rindelinnades keset kahurite kanonaadi. Need inimesed ei kurda, kes kurtsid, said aru ja lahkusid ise, kusjuures enamik. Meil toimub varsti samalaadne lahkumine. Kui Ukrainas on põhjuseks venelaste piiriületamine siis Eestis on lihtsalt hirm venelaste piiriületamise võimaluse pärast.
Mida neile seal soovitada? Tulge Tallinna, siin on tööd ja kinnisvara hinnad kasvavad ruttu, erinevalt polügoonide mõjualas asuvate kinnistute omast.

 
At 19:54, Anonymous Anonüümne said...

Venemaa on meie naaber ja jääb ka tulevikus naabriks - tundub tugev argument olema. Eks ta ongi.
1. Sellise naabri tõttu tuleb suurendada kaitsekulusid ja rajada uusi Nursipalusid.
2. Naabri argument võib ka tähendada hääletut alistumist, paljudel läheb elu edasi ilma riigita ja paljud lüüakse mättasse. Krõlov tegigi oma valimiskampaanias ettepaneku, et kaitsekulusid tuleb järsult vähendada. Eestisse pole Nato baase vaja, pole vaja ka "küüditada".

 
At 20:12, Blogger Priit Pullerits said...

Hr Pullerits ,kas Ukrainas toimuv on Teie jaoks olulisem kui näiteks Nursipalu küüditamine?

Jah. Nursipalus ei ole küüditamine.

Kas tunnete Ukrainas pommitamishirmus elavatele inimestele rohkem kaasa, kui neile, kes elavad peatselt polügooniteks muutetavate looduskaitse alade läheduses?

Jah. Ei maksa p**nist sõrmega võrrelda.

Erinevalt teist, Kägu, kes te targutate ja seda veel venemeelselt, suudan mina moraalsetele küsimustele selgelt ja keerutamata vastata.

 
At 20:14, Anonymous Anonüümne said...

Pigem pakub selline naaber võimaluse kaitsekulude suurendamiseks. Muidkui suurendame ja suurendame. Varsti ongi siin vaid polügoonid ja kaevandused, kus töötavad vähenõudlikud ja plahvatustega harjunud tugeva ukraina aktsendiga venekeelt rääkivad kodanikud. Saame olla uhked kui meie järglased oma juuri otsides siin triibulise ameerika lipu ja EÜ lipu ning ukraina lipu taustal ka tillukest sinimustvalget lehvimas näevad.

 
At 20:56, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Kui rahumeelste elanike nende kodudest väe ja võimuga minema sundimine ei ole küüditamine, siis äkki ongi meil ongi lihtsalt viga terminoloogias? Lugege Luhanski ja Donetski rahvavabariigi ajalugu ja te mõistate milline tore ja õiglane mees on sm. Putin ning ,et mingit sõda ei ole ja olegi olnud. Te ei vastanud esimesele küsimusele. Milline on kõrgeim hind ,mida olete nõus Ukraina demokraatia ja vabaduse eest panustama? Teatavasti ei ole palja mokalaadaga ühtegi valitsust kukutatud ja veel vähem ühtegi sõda võidetud. Vahel on konkreetsus ja absoluutne kindlus oma seisukohavõttudes hea, aga inimesed, kes avalikku blogi peavad ja sagali oma seisukohi muudavad võibolla ei peaks alati nii häälekalt ja eufooriliselt kiitma või laitma. Blogipidaja ise võib ju oma tänased seisukohad unustada, aga teised loevad ja viskavad nina alla, kui ta peaks tegema taas mõne drastilise seisukoha muutuse. Tänapaevasel arvuti ja digi ajastul ei ole muidugi raske "1984" oma kirjutisi tagantjärele parandada, muuta ja kaotada. Viimasega tegetakse maailmas üsna palju. Eriliselt on silma jäänud ERR, kust kiirelt kõik täna õige, homme valeks muutudes kaob. Tasub võtta shnitti.

 
At 21:22, Anonymous Anonüümne said...

Siin blogis arutatakse suurt ja tähtsat maailma poliitikat, millest lihtne spordimees niikuinii aru ei saa, aga seletage mulle rumalale, mil viisil aitab see Embrichi ja Mustoneni putini käsilaseks nimetamine meil sõda võita ja rahu saavutada? Tuleb äkki meie oma kodu venelastega rahvuslikul tasandil tüli norimine kasuks suhete parandamisele ja teineteise paremale mõistmisele?

 
At 21:37, Anonymous Anonüümne said...

Hr Kägu kas te olete midagi kuulnud põletatud maa taktikast? See oli väga levinud põhjasõja ajal. Venelased ja rootslased põletasid kordamööda eesti talusid ja küpseid viljapõlde maha. Eesmärk oli vaenlasele taganedes mitte ressurssse jätta. Praegu tuleb inimestelt võtta maa ja talud, et need ei satuks Putini kätte. Kuna oht , et eestimaa satub taas venelasste kätte on väga tõsine, siis on ainuõige võimalikult suur osa eestit lihtsalt puruks pommitada. Ainult nii tagame me täieliku kaitse. Kui oht möödub ja olukord normaliseerub, kul siis kõik jälle klaaritakse ja korda tehakse

 
At 21:50, Anonymous Anonüümne said...

Miks nõukogude ajal räägiti, et kommunistlik partei on alati pööranud suurt tähelepanu inimeste ideoloogilisele kasvatamisele ning EKP seadis oma X kongressil ideoloogilise töö küsimuse arutelu tulipunkti! Miskipärast tänapäeval üritatakse seda teha varjatud kujul - nagu oleks natsa piinlik, või mis?

 
At 21:54, Anonymous Anonüümne said...

Jajaa, valida on, et kas küüditatakse itta või läände. Ei maksa arvata, et idanaaber jätab võimaluse avanedes selle sammu tegemata, kusjuures ilma igasuguse kombita ning kogu vara konfiskeerimisega. Õnnelikud on need, kes täna veel oma vara eest polügoonidel mingi raha saavad.

 
At 21:56, Anonymous Anonüümne said...

https://sport.delfi.ee/artikkel/120167496/sokeerivad-paljastused-jalgpalli-mm-ei-muutnud-midagi-voortoolised-on-kataris-loksus-ja-teenivad-40-senti-tunnis.
Taas midagi maailma pärast muretsejatele ja tõe ja õiguse eest seisjatele.

 
At 22:14, Anonymous Kalle, Kohilast said...

To 21:54. Taas tõestus sellele, et on täiesti vale väide, nagu oleks usa ja venemaa ühe suure prsse 2 kannikat. Läbi kogu minu teadliku elu on need kaks riiki olnud vaheldumsi, küll meie kõige suuremad sõbrad ja altruistlikud abimehed, kui ka kõige suuremad vaenlased. Lapsena õpetati mind kartma kui pahad on ameeriklased, toodi näiteid, kuidas nad erinvatelt riikidelt küll maavarasid ja maad röövivad. Räägiti, et me oleme õnnega koos, et suur venemaa meid ennastsalgavalt hoiab ja kaitseb. Meid õpetati selle eest tänulik olema ja venelasi armastama. Käisid jutud, et me elaksime hoopis paremini ja jõukamalt, kui me ei peaks tegema koguaeg nii suuri kaitse kulutusi. Nüüd on siis rollid taas vahetunud, aga juba käivad nurinad. Ma olen nõus, et nii ameeriklane, kui venelane tahavad mõlemad samu asju, aga no on ikka suur vahe, kas sulle antakse räige matitamise saatel jalaga prsse ja võetakse siis sinult sinu varanatuke või tehakse seda kõike golgate whiteningi tarvitamisest lumivalgeid hambaid paljastava ameerikaliku naeratuse saatel. Kuulake Pulleritsu ja tehke õigeid otsuseid. Kägu poliitikaga ei jõua te kuhugi.

 
At 22:49, Anonymous Anonüümne said...

Kui pikaajalise ratturi vaatest midagi võiks lisada, siis kui venelased said oma blokis rahvale rõõmuks nn kokukad kaubandusvõrku tarnitud (mul oli kokkupandav ratas Kama, sünnipäevaks sain), siis jänkid tõid samal ajal massidesse MTB. Padre valis Treki brändi. Pole kuulda olnud venelaste headest kaubamärkidest siinjuures. Järeldused tehke ise.

 
At 00:35, Anonymous Anonüümne said...

Венеласед теевад вяга хяид лубя вилте я балалаикад поле ка пахад. Юлген соовитада Ка самовари

 
At 08:04, Anonymous Anonüümne said...

Poolpehmega tehtud asjad ja klähvimine ilma tegudeta pole kedagi mitte kunagi aidanud. Kui mune pole et venelastele koht kätte näidata siis Eesti Vabariigile lojaalsete kodanike kottimisest on vist tõesti kellegi arvates abi. Venemaalt panaani äravõtmine ja Mustoneni rahast ilmajätmine, rääkimata juba paarikümne venelase võistlustele mittelubamisest annavad puutinile ilmselt surmahoobi millest tõbras enam ei toibu.

 
At 08:23, Anonymous Anonüümne said...

Vaevalt, et Eesti Kontsert kõva raha maksja on, Mustonen pangu kõrgel levelil Venemaal fantastiliste muusikantidega edasi. Muusikaliselt arendav ja finantsiliselt arvestades turgu ja riigi toetust hoopis teine tera. Ingerisoomlane on ikka poolvenelane nagu setu.

 
At 08:29, Anonymous Anonüümne said...

Kägu ütleb Pulleritsule, et... Te ei vastanud esimesele küsimusele.
Enne kui minna siin teise mehe blogis midagi nõudma võiks Kägu enne otse vaadata oma deržimordale, kas ta vastas enne seda Pulleritsu esitatud küsimusele. Ei vastanud. Nii et pidagu kinni oma grjaznõi rot.

 
At 09:22, Blogger Priit Pullerits said...

Uskumatu, kuidas mõned suudavad oma kitsas ajus panna ameeriklased ja venelased oma mõjult meile ühte patta. Ameeriklaste all oleme siis nende arvates olnud üle 30 aasta ja kohe kindlasti, NATO liikmena, 19 aastat. Kui nüüd rääkida nende ühispatta panijate lemmikteemast, küüditamisest, siis kui mitu korda ja kui palju inimesi on ameeriklased selle aja jooksul Eestist küüditanud? Ja kui palju küüditasid sama ajaga venelased? Sellele nad muidugi vastavad, et NATO pärast on pidanud paljud oma kodu jätma. Küsin, kas nad tõsteti samamoodi välja, nagu tõstsid venelased, et tulid püssimehed, andsid mingi tunni või pool asjade pakkimiseks, sulgesid siis loomavagunisse ja saatsid kodumaalt välja kaugele kõngema? Või on neil puhkudel asi käinud ikka nii, et "küüditamine" on käinud ikka väga pikka aega, kuid ja kuid ja kuid, ja siis on "küüditatutele" ka veel kompensatsiooni makstud? Ma ei ole kuulnud, et venelased seda asja 1941. aasta juuniküüditamise ja 1949. aastal märtsiküüditamise ajal kokku 30 000 inimesega samamoodi tegid, nagu see nüüd on mõne arvates on käinud või käimas.

Ausalt öeldes on selline võrdlus solvav. Ja näitab sellise võrdluse esitajate väärastunud meelt.

Ma olen nüüd rääkinud, sellele teemale on siin selega pandud punkt ning edasi mingit diskussiooni sel teemal ei toimu - kes tahab oma arvamust avaldada, leidku selleks mõni teine koht, internet on piiritu.

 
At 14:15, Anonymous Anonüümne said...

Eestist küüditati ca 30000 inimest Nõukogude okupatsiooni ajal Siberisse ja teistesse piirkondadesse kellest 10% hukkus. Läände pages toona võimaluse tekkel ca 60000 eestlast. Eestlaste arv pärast iseseisvust on Eestis vähenenud 57000 inimest 2015 aasta seisuga, sh majanduslikel põhjustel võtsid küüdi Soome neist 48000 inimest. Jah küüditamist ei toimunud aga minema pages sama palju inimesi kui II maailmasõja ajal. Eestisse on Ukrainast saabunud samas 69000 inimest sotsiaalkindlustusameti info järgi. Aga jah küüditamist ei toimu. Võrdluseks, et venelasi, ukrainlasi ja valgevenelasi imporditi pärast sõda siia üle 450000 inimese.

Põnev seis.

 
At 14:48, Anonymous Anonüümne said...

Tahaks juba uue auto pilte näha.

 
At 15:31, Anonymous Anonüümne said...

Jätkuvalt ameerika raud, hõbedane džiip tserokee, pole kindel et istmed nupuvajutusega alla käivad.. Offroad pill!

 
At 15:58, Anonymous Anonüümne said...

Kahtlen, kas nii kõva auto muretses. Kui jah, siis see vääriks tervet blogipostitust nagu vaid Esta Tatrik mõistab kirjutada. ET on ülekaalukalt Eesti parim autoajakirjanik.

 
At 16:31, Anonymous Anonüümne said...

Jahutakse jällegi mingitest "kokkulepetest" (Venemaale mineku asjus). Kaitske lähedasi ja käituge vastutustundlikult.

Paraku piirid on lahti. Viisad kehtivad. Seadus ei keela naaberriiki siseneda. Kokkulepped võite kapitalismis endale sinna kohta pista. Natukese aja pärast tuleb jälle kohut käia, et ennistada Mustonen tööle nagu süstist keeldunud ametnikud. Inimesed ikka ei õpi ja haugil on kah pikem mälu.

Aga 70% on ikkagi piisavalt palju, et sigadustele lõppu ei ole lihtsalt võimalik teha. Nõuan lisa süste! Tõhustagem seltsimehed, tõhustagem! Mingeid ilgeid viirusi on ju veel ometi saadaval ja täiesti kasutamatult ripakil.

 
At 19:00, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 20:49, Anonymous Anonüümne said...

Ikkagi, kas auto pilt tuleb kunagi siia blogisse või on avalikustamisega nüüd kõik? Ei tahaks seda lugu maha magada. See on kindla peale hitt. Ilmselt võttis see masin kõik Moabiks talletatud säästud, sest osav müügimees nägi võimalust ja rääkis kividest vee väljapigistaja lihtsalt ära. Ilmselt rõhus keskea kriisile ja vajadusele tunda mõnu siin ja praegu. Nö Moab kodus kest talve, keerad termostaadi põhja ja omez autos suspede väel, sõida lumelagendike vahel ringi, paned punakaspruunid võimekad päikeseprillid ette ja visuaalselt ei teegi enam vahet kas asud Utahis Green riveri ääres või hoopis Emajõe paljandike rüpes ilma raha lennufirmadele ohverdamata.

 
At 22:56, Anonymous Anonüümne said...

Jätke nüüd oma auto pildi lunimine. Nagu lasteaed! See auto on kindlasti mingi suvaline kapitalistlik rämps. Üks omasuguste seas, ilma mingi isikupärata.

 
At 00:10, Anonymous Anonüümne said...

Autoga on lihtne, piisab müügikuulutuse lingist ja pilt selge. Ülejäänu mis juurde jutustatakse on muinasjutt..

 
At 07:28, Anonymous Anonüümne said...

Meil poleks midagi selle vastu kui Padre laiaks Ford Mustang 550 hj istumise all. Väarilisele mehele vääriline autu.

 
At 08:21, Anonymous Anonüümne said...

Kui ikka see auto fotosessoon saabub, siis soovitaks ilupildid just Aruküla paljandi taustal teha. Nõnda oleks kõigil hoobilt selge, et sel aastal Moabi minekust asja ei saa ja süüdi on auto.

Samas arvestades pikka vaikust auto puhul,siis on võimalik, et auto pole päris sellise isikupäraga kui eelmine ja lihtsalt ei tekita sellist emotsiooni mis ajendaks sellest kogukonda teavitama. Võib muidugi tõene olla ka variant, et käru on nõnda uhke, et õppejõule pole see lihtsalt seisuse kohane ning tekitab üliõpilastes klassivaenu laadseid tundeid. Nõnda on jah tark hoida suu kenasti kinni. Vähem muret.

 
At 08:56, Anonymous Anonüümne said...

Suur auto oleks tudengitele motivatsioon. Teed palju tööd saad auto, volksvageni või veel parem mustangi. Naistudengitele ka meeldib.

 
At 09:24, Anonymous Anonüümne said...

Pange nüüd see Mustangi pilt lehte. Rikkust pole vaja häbeneda turumajanduses on kõigil võimalus haljale oksale.

 
At 09:49, Anonymous Anonüümne said...

Kuhu seal Mustangis see Optima pannakse, kas katusele?

 
At 10:20, Anonymous Anonüümne said...

Naiivsed oleme meie siin eestlased, kes ei suuda mõista, et isegi siin sündinud paljud venelased, olgu nad lihtsad inimesed või silmapaistvad mõnes valdkonnas, jäävad ikkagi venelasteks, kelle mõttemaailma on juurdunud neile kõigile sarnased tõekspidamised ja rahvusele omased tunnused.

Mis Mustoneni puudutab, siis tegemist on ilmselt omas maailmas elava ja tegelikust elust võõrdunud superkujuga, mis tegelikult ei tohiks olla kellelegi üllatav. Muidugi ta teadis, et seal kuskil käib sõda, "aga minul on ju muusika, ma suhtlen kultuursete inimestega" ja sellest piisab. Aga selle peale ta kahjuks ei tule, et kui anda venelasest kultuursele inimesele kätte relv, siis ta on metslane. Omas mullis elamine on paljudele eestlastele omane, suheldakse enamasti vaid oma sõprus-ja tutvuskonnas, mis jääb tsentrist eemale, jääb kaugeks ja arusaamatuks.

 
At 11:25, Anonymous Anonüümne said...

Hunt vaatab ikka metsa poole. Eestlased on selle siinsetele venelaastele veel eriti lihtsaks teinud. Venelastele omane kultuuriruum on kenasti edastatud satelliitide abil üle terve Eesti. Venelane ei ole loll, et hakkab vaatama alarahastatud kohalikku TV programmi, olgugi, et see on kenasti venekeelne. Ja nii need hundid siin istuvad ja vahivad, et kuidas suures naaberriigis elu käib ja kes on kõikides jamades süüdi. Vot nihuke jama. Ei aita siin naabri ajupesurelva vastu miskit. Nii sünnivad siia meie keskele huntidest ekstremistid. Õnneks lollid ei tekita suurt probleemi. Kahju, et Eesti riik ei suuda ennast kehtestada ja patuseid vankasid välja saata. See õõnestab usku oma riiki. Kui kohus on otsustanud, et vanka ei pea isiklikult kohtus viibima, siis kas on raske teda kongi pista ja piirile sõidutada oma kodumaale?

 
At 12:26, Anonymous Anonüümne said...

To 11:25 Te siis arvate, et venelaste tehtav ajupesu on hoopis tugevam, kui lääne oma?!! Kuule mees olete te üldse vaktsineeritud?

 
At 12:44, Anonymous Anonüümne said...

Tasapisi ikka toimetatakse vante tagasi Venemaale, kuid tõsi on, tuleks tapiauto asemel panna käiku bussid või koguni rongid, nii palju on neid Vene maailma tagaigatsejaid ja vabastajate ootajaid. Teiseks, kui nad on Eesti kodakondsed, siis väljasaatmise võimalused on ahtad kui mitte olematud. Kolmandaks, kui erinevat juttu siis kokkuvõtteks nood hallivatimehed kõnelevad võrreldes Vooglaiu, Kägu, Mart Helme või Grünthaliga? Suurtes kriisides, nagu pandeemia ja Ukraina sõda, on nad ühel poolel, maailmavaateline eeskuju ja toetus tuleb samuti idast.

 
At 14:56, Anonymous Anonüümne said...

12:26 Kas väidad, et see pooletoobine vanka, kelle Eesti riik lastekodus üleskasvatas on hoopis lääne ajupesu ohver? Päris originaalne mõte. Lääs peseb vankade ajusid, et nad saaks Venemaale kupatada. Sindrid aga puksivad vastu ja koormavad õigusriigi kohtusüsteemi ning ametnikud ei julge õigustatud jõuga väljasaatmist rakendada. Seega, mis on selle lääne ajupesu mõte vaenuliku elemendi osas, kas seda, et Venemaa saaks neid oma propatrikkides Eesti vastu kasutada, see eesmärk on pigem sama mis Vene propal? Järelikult lääs toimetab koos venelastega meile mõistetamatu agenda realiseerimisel. See on 12:26 jutu lühike kokkuvõte.

 
At 15:38, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 16:49, Anonymous Anonüümne said...

15:38, Kägu, rahunege, immigratsiooni ja immigrantide vastane te ju oma lähedase ideoloogia tõttu olete, eks? Miks siis nõukogude okupatsiooni ajal massiliselt siia sisse toodud, ümberasustatud, endiselt nõuka korda ja Putini tagaigatsejaid nende tõotatud maale tagasi ei võiks saata? See oleks ikka teene mitte stalinlik kuritegu. Keskaja hoiakud ei tohiks teile samuti vastumeelsed olla. Te, Kägu, olete lõhestunud isiksus.

 
At 16:55, Anonymous Anonüümne said...

Kägu, tundub et sa ise ka otsid, leiad ja mõtled omale vaenlasi välja. Ära üle ka mõtle!

 
At 17:49, Anonymous alfaisaste marssal said...

Kägu oma jutuga on aja jooksul tõestanud, et ta on potentsiaalne kollaborant number üks, pange seda tähele! Ja pange tähele ka seda, et olles hakanud putinistide kollaborandiks, suudab ta ka siis argumenteerida, et tema on õige ja parem kui teised ning kõik need, kes ei ole tema moodi kollaborandiks hakanud, on lollid.
Selline jäle tüüp.

 
At 17:57, Anonymous Anonüümne said...

Üks arvatavasti tüüpne näide sisserännanute järglasest ja meelsusest.
/.../Ühtäkki selgus aga, et kui sõjas on Saša Venemaa poolt ja Eesti vastu, siis elukohaeelistused on tal risti vastupidised. Saša palkas jurist Olga Väina-Kesleri ja hakkas võitlema oma õiguse eest jääda Eestisse, liikuda ja töötada vabalt Schengeni viisaruumis./.../

https://ekspress.delfi.ee/artikkel/120167216/sasa-lugu-venemaal-elada-ei-soovi-soja-korral-plaanib-voidelda-eesti-vastu

 
At 18:11, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 18:23, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 18:28, Anonymous Anonüümne said...

Õige Kägu ! Riik koristagu kõigepealt Venemaa lipp pikalt tänavalt ja siis asugu laste vehklemismaskide kallale! Kamp võltsvagatsejaid!

 
At 18:51, Anonymous Anonüümne said...

Las see krd Kägu teeb ise oma blogi ja plärab seal oma fännkonnaga - praegu tundub juba, et PP blogi on kaaperdatud ja spordiblogist on asi päris kaugel.

 
At 19:01, Anonymous Anonüümne said...

Keskajal oli viisnurk ehk Lõputu Sõlm tõe sümbol ja kaitses deemonite eest.

 
At 19:09, Anonymous Anonüümne said...

18:51, Padre on ise süüdi, oleks autopilt üleval, oleks ka arutelu kanaliseeritud paremini: kogukond muutub rahutuks. Süstimise teema tuleb muidugi varem või hiljem iga teema juures sisse.

 
At 19:14, Anonymous Anonüümne said...

See 18:11 sõnavõtt on ikka täiesti üle võlli!

kägu mingu persse! Kui PP talle siin bänni ei pane, siis arvestagu, et see putinistlik ja ekreiitlik pask, mida kägu siin laotab, jääb ka tema blogile külge. Mõelgu, kas tal on vaja seda.

 
At 19:17, Blogger Priit Pullerits said...

Kriitikutega nõus. Kägu on ületanud igasugused piirid. Siin putinistide õigustamine õõnestab mitte ainult mu blogi, vaid juba Eesti riiki.

Kägu, minge ja pritsige oma putinismi mujal. Siin ma neid sõnavõtte enam ei luba. Kustutan ka eelnevad. Mõõt sai täis.

 
At 19:17, Anonymous Anonüümne said...

Ammu aeg auto pildi avaldamiseks aga vana passib. Sellepärast ilmubki siia kukkuma mõni blogitu nägu.

 
At 19:22, Anonymous Anonüümne said...

Õige otsus, Priit Pullerits! Ei saa seda lubada, et üks mees tuleb ja lihtsalt kukub siin oma jaburdusi lavitama. Internet on lõputu, tehku seda mujal, mitte teie blogis.

 
At 19:56, Anonymous Anonüümne said...

Jõudsin Kägu "teosed" läbi lugeda. Mees kirjutab asja. Kahjuks on see sigadele pärlite loopimine, sest kes on lammas, see jääb lambaks. Oinas otsustab, kes kui palju määgida võib

 
At 20:03, Anonymous Anonüümne said...

Kägu astus vist Pulleritsule taas korralikult varbale. Pidi midagi väga head ja valusat olema. Pullerits kustutab, kui tal vastuargumendid puuduvad. Kahju, et ilma jäin.

 
At 20:11, Anonymous Anonüümne said...

Kägu "teosed" kadusid kui s... lehmaihust, kui Soonetsit tsiteerida.

 
At 20:20, Anonymous Anonüümne said...

Kogukond mõistab sellise viisaka ja argumenteeritud jutu kustutamise üheselt hukka. Need on Putini võtted ja ei sobi demokraatia ja vabaduse põhimõtetega.

 
At 20:26, Anonymous Anonüümne said...

"loomade farmis" kritiseerisid sead inimesi, aga võtsid järkjärgult kõik halva üle, kuni hakkasid kahel jalal käima ja muutusid ise inimesteks.

 
At 20:37, Anonymous Anonüümne said...

vaatasin otseülekannet Zelenski esinemisest Poolas. Ta ütles:"Tulevikus ei ole meie riikide vahel,poliitilisi ,majanduslikke ja mis kõige tähtsam ajaloolisi piire."Mingi plönn ka riputati Duda poolt Zelenskile rinda.Ukraina jagamine läheb edasi. K

 
At 23:28, Anonymous Anonüümne said...

Kui tervet autot korraga ei soovi üles riputada, siis võiks ka ositi avaldamisega algust teha. Veljed ja rehvid hakatuseks oleks hea, sest oleme ausad, teega kokkupuutes on ikka rehvid enne, kui kaasliiklejaga plekki kortsutatakse. Rehvidesse ja velgedesse tasub igal juhul investeerida, sõiduk ei pruugigi olla nii seksikas.

 
At 14:35, Anonymous Anonüümne said...

Pange nüüd auto pildid üles kaua me ootame.

 
At 18:23, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits võiks kaval olla Njuša pildi üles panna semljakkidel ununeb kohe auto järele manguda.

 
At 08:21, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits võiks veel kavalam olla. Panna Njuša ja auto pildi mõlemad sisse.

 

Postita kommentaar

<< Esileht