teisipäev, veebruar 24, 2009

Pullerits: Üks väga kurb teade

Eile pärastlõunal lakkas ootamatult tuksumast meie pere väikseima liikme kääbusšnautser Morgensilber Cherry Blossomi süda. Ta oli meie arvates maailma kõige parem koer: elav, kiire, tark, suhtlev, osav, armas. Ta oli meile justkui kolmanda lapse eest. Tema surm on šokk, mille järel on mul ükskama kõik, millega lõpeb mingi suusa- või muu võistlus. Ausalt öeldes arvan, et ei suudagi ülejäänud hooajal end enam kokku võtta.

Cherry oli vilgas jooksja. Naine käis temaga agility trennis, kus Cherryl õnnestus võita oma ainus individuaalne võistlus, kus ta osales. Need pildid jäävad siin teda igavesti mäletama. Ta ei olnud veel kahe ja poole aastanegi.
Fotod Morgensilber Cherry Blossomist on teinud Priit Pullerits.

60 Kommentaarid:

At 16:34, Anonymous Anonüümne said...

Cherry 15.09.2006-23.02.2009

On koeri, kes võluvad oma isikupära ja temperamendiga esimesest silmapilgust...
On koeri, kellele võib alati loota...
On koeri, kes lähevad südamesse ja sinna ka jäävad...
On koeri, kelle seltskonda ei vahetaks millegi muu vastu...

Olge tugevad ja südamlik kaastunne.
Kerget jalga ja kõlavat häält talle teisel pool vikerkaart.

 
At 17:35, Blogger Priit Pullerits said...

Aitäh, Lili. Cherryst paremat ja vahvamat koera olnuks raske soovida.

 
At 20:30, Blogger AssaMait said...

Postituse viimane pilt on väga ilus; vaatab vastu iseloomuga koer.

Olen ka kaks koerast sõpra elus kaotanud. See on kurb; aga ikkagi on ilus neid karvaseid sõpru piltidelt meenutada ja neile mõelda.

Igatsemiseks südamejõudu

Märt

 
At 08:49, Blogger Heiki said...

Sellised postitused lisavad blogile väärtust ja eelkõige annavad märku elust meie ümber. Ma pole just suur loomasõber, kuid millegipärast tunnen, et see lugu puudutas küll väga.
Priit, tänan, et jagasid seda!

 
At 08:50, Anonymous Anonüümne said...

kaastunne

 
At 09:10, Anonymous Anonüümne said...

Tunnen kaasa

jyrx

 
At 09:15, Blogger Kidra said...

Tunnen kaasa.

 
At 09:42, Blogger Priit Pullerits said...

Aitäh, head sõbrad, aitäh kõigile.

Ma polnud ka mingi koerasõber, kuni naise ja tütre algatusel koera võtsime, ja see on uskumatu, kui sügavalt nad südamesse oskavad minna - ja ka sinna jääda (nagu Lili eespool ütles).

 
At 09:43, Blogger Priit Pullerits said...

Aitäh, head sõbrad, aitäh kõigile.

Ma polnud ka mingi koerasõber, kuni naise ja tütre algatusel koera võtsime, ja see on uskumatu, kui sügavalt nad südamesse oskavad minna - ja ka sinna jääda (nagu Lili eespool ütles).

 
At 10:11, Anonymous Anonüümne said...

Meie kaastunne neljajalgse sõbra kaotuse puhul.

Olen kaotanud kaks suurt neljajalgset sõpra, kas tihtipeale mind suusa- ja jooksutrennis saatnud. Hea väljaõppe saanud koerad on väga tähelepanelikud ja piisab trenniriietes tema vaatevälja ilmumisest siis tehkse kõik, et kaasajooksma tulla. Eriti praegune kolli Roy, kes on väga vastupidav kestvustreeningutel ja oma emotsionaalsuse käitumisega aitab koormust kergemini taluda. Samas peab olema tähelepanelik oma neljajalgse sõbra puhul marsruudi valimisel ja jälgima, et ka nemad juua saaksid.

Mati

 
At 10:26, Anonymous Anonüümne said...

Kaastunne Priit! Ka minu suviseid - sügisesi treenginguid aitab saata neljajalgne. Lahe on vaadata, kuidas ta mõistab millal on trenni minek,seda isegi hetk varem kui olen jõudnud end riide panna.
Veelkord ole tugev ja usu lahkunud sõber ei lahku tegelikult kunagi päriseks - ta jääb sind hea sõbra ja toetana saatma alati ja kõikjal -ka tulevikus trennis!

ReinVW

 
At 21:26, Blogger Priit Pullerits said...

Tänan südamest kõiki, kes nii siin blogis kui tavaelus kaasa on tundnud ja aidanud sellega muret leevendada. Te ei kujuta ette, kui palju abi ja kergendust te sõnadest tegelikult on. Mingu teil selle eest kõik lennukalt!

 
At 22:59, Anonymous Anonüümne said...

Tingimusteta Armastuse kõikehõlmav puudutus...
- kogemus kogemist vääriv!

Seekord siis koer nimega Cherry...

 
At 23:46, Blogger Raiko said...

Minu kaastunne :( Jäägu mälestus Temast saatma Sind ja peret.

 
At 09:13, Anonymous Anonüümne said...

Minu kaastunne ja jõudu edaspidiseks.

eero

 
At 15:24, Anonymous Anonüümne said...

Priit!
loen seda kurba teadet - olen ka ise ühe toreda neljajalgse sõbra samamoodi kaotanud ja tean KUI kurb see on. Minu kaastunne!

 
At 15:59, Anonymous Anonüümne said...

Olin pikka aega internetist eemal ja nüüd lugesin sellist teadet. Kuna mul on eriline nõrkus koerte ja kasside vastu, siis võttis see postitus suurem mehel pisara silma. Südamlik kaastunne!

Mansa

 
At 21:28, Blogger Egoist said...

Minu sügav kaastunne. Kahe neljajalgse sõbra ja mitme neljajalgse kolleegina on nende kaotus mu suurim hirm.

Ole tugev ja hoia häid mälestusi temast!

 
At 22:51, Blogger Unknown said...

Kaastunne tervele Sinu perele, olge tugevad.

 
At 12:48, Anonymous Anonüümne said...

Sõber on küll läinud, aga temaga koos oldud võrratud hetked jäävad ikka teiega. Praegu tundub teile see ehk ebaoluline- võtke peagi uus pisike, ning aasta pärast veel üks. Nad aitavad edasi olla ja annavad nii oma pahanduste kui ka tempude ja kiindumisega uskumatut rõõmu. Ja lugege Peter Mayle`i "koera elu on koeraelu" (Kupar 1997). Endil kaks inglise kokkerspanjelit (1,5 ja 2,5 a.) ja punane pikakarvaline taks (7 a.)- kari kasvas kokku-neid on väga hariv jälgida, vanemad õpetavad nooremat... Maratonitreeningutele ma neid siiski kaasa pole lubanud. Siiras kaastunne Cherry kaotuse puhul.

 
At 18:33, Anonymous Anonüümne said...

Ilma koerata pole maailm tegelt mitte midagi väärt. Ka kõige kurvem koer liputab vahel saba. Suusata parem hästi, koera pärast. Vot.

Ja sellest ei taha sa tõenäoliselt rääkida, aga mulle jäi ebaselgeks ikkagi, et mis Cherryga juhtus ja miks? Paari sõnaga äkki, teistele ka teadmiseks..



Koeraga Suusataja.

 
At 09:36, Blogger Priit Pullerits said...

Eeelmisele ja teistele:

Me keegi ei tea, mis Cherrykesega juhtus. Pühapäeva hommikul ei tahtnud ta hommikul järsku välja, aga kui ta õue viisime, siis oli väga lustakas ja mängis innuga. Aga söögi oksendas ta kõik välja. Õhtupoolikul käisime taas väljas, ta tegi pika tiiru, lasi isegi kergelt oma galoppi, haukus koguni ühe naise peale, kes talle sõbraks tikkus, hirmsal kombel - nii et koera refleksid olid korras... -, aga süüa ei tahtnud. Veidi loium oli, aga ei midagi väga eriliselt hullu. Öösel hakkas järsku oksendama. Jõi palju, siis jälle oksendas. Nii mitu korda. Esmaspäeva hommikul püüdsin loomaarsti vastuvõtule saada, aga kuskil polnud aega, öeldi, et tulge õhtul hiljem või lausa kahe päeva pärast. Teised asjatundjad lohutasid, et pole hullu, kui koer ei söö, peaasi, et tal juua oleks, ja rääkisid, kuidas neil on koerad kolm päeva seesuguses seisus olnud ja siis terveks saanud. Enamuse ajast Cherry lamas, vahetas asendeid, õue ei tahtnud. Aga sellegipoolest jõudis esmaspäeva keskpäeval meile voodi peale hüpata. Lamas seal vaikselt, kuni tunni pärast hakkas järsku tõmblema. Haarasin ta kähku sülle ja sõitsin loomaarsti juurde. Nad proovisid krampe maha võtta, aga süda ei pidanud vastu. Veerand tundi hiljem teda ei olnud enam. Arst küll küsis, et kui põhjust teada tahame, tuleb lahang teha, aga ma olin siis nii läbi, mistõttu ainus mõte oli, et ega see teadmine teda ju tagasi too.

Nii ei teagi keegi, mis juhtus, aga loomulik see pole, et täiesti tervet ja rõõmsat koera veidi rohkem kui ööpäev pärast isu kadumist ja loiumaks jäämist enam ei ole.

Veel kord, suur aitäh kõigile, kes aitasid me muret jagada, kaasa tundsid ja osa võtsid. Olen kõigile teile südamest tänulik.

 
At 11:31, Anonymous Anonüümne said...

Aitäh, et kirjutasid. Aga tahaks panna veel paar mõtet sellele paberile. Koertest ja nende tervisest. Sellest, et me kunagi ette ei tea.

Koerad on tugevamad kui inimesed. Nad ei näita välja, kui neil on halb või paha. Ja täiesti mõistetav, et kohe pärast sellist šokki ei oska ratsionaalselt mõtelda - aga lahangust oleks ehk abi olnud. Ma ei tea, millises kliinikus sa käisid ja eks kõikjal lasevad arstid seda omanikul otsustada. Lisaks muudele haigustele ja õnnetutele juhtumitele on koertel piisavalt geneetilisi haigusi. Et kui mingitel puhkudel on põhjus geneetiline (ei räägi sellest konkreetsest juhtumist, vaid üleüldiselt), siis saab selle ehk kindlaks teha. Saab koera õed-vennad jms sugulased näiteks aretusest kõrvaldada, n-ö igaks juhuks. Aga ma saan aru. Ma saan tegelikult ka aru, et sellises olukorras pole millelgi mitte mingit tähtsust.


P.S. Kui vaja 24h kiiret abi, soovitan Tartus Maaülikooli loomakliinikut. Hinnaklass on küll kõrgem, aga noh, armastusel ei ole hinda. Tead küll...

 
At 12:58, Blogger Priit Pullerits said...

Käisingi lõpuks Maaülikooli loomakliinikus, see meile kõige lähem. Aga ka nemad olid võimetud enam midagi päästma. Kõik need hullud haigusprotsessid käisid neetult kiiresti... ja teised inimesed ka ainult rahustasid, et koeral pole häda midagi... ma ei süüdista neid selles absoluutselt, aga järeldus on pigem see, et targem olnuks häirekella lüüa. Rahustamine ei aita ju mitte midagi, paraku.

 
At 20:00, Blogger Priit Pullerits said...

11:31 - teil paistab olema sel teemal põhjalikumaid teadmisi, seetõttu uuriksin, et mis geneetilisi haigusi te oskate mu kirjelduse põhjal välja pakkuda? Kõik asjatundjad, kellega olen rääkinud, kehitavad me juhtumi peale vaid õlgu ega oska midagi kindlat pakkuda. Iga veidigi kindlam infojupp või kompetentne versioon juhtunust on teretulnud.

 
At 23:31, Anonymous Anonüümne said...

Kahjuks ei ole ma kompetentne diagnoose määrama ega eriti targutama. Tean vaid niipalju, kui olen koerte terviseprobleemidega kokku puutunud. Küsisin ja kirjutasin, sest teema puudutas ka mind. Paar kuud tagasi lahkus ka minu kõigeparem sõber, seda küll ka kõrge vanuse, mitte vaid haiguse tõttu. No ja kuna teen ka sporti, siis olen käinud igasuguseid erinevaid koeri jooksutamas. Igatepidi loogiliselt võttes kui koera üle ei koorma, s.t arvestad ka koera sportliku vormiga ja ta saab pika treeningu kestel või pärast treeningut normaalselt juua, siis see küll ei ole mingi põhjus, et tervis peaks üles ütlema.

Geneetika tõin ka üheks võimalikest variantidest seepärast, et tihti ei pruugi need mitme põlvkonna jooksul avalduda ja siis löövad järsku välja. Südamepuudulikkus näiteks, aga see vist võib ka sadat miljonit erinevat moodi väljenduda, või ei pruugi sellestki koeraga veel midagi juhtuda. See on kõik minu arvates nii hüpoteetiline. See, et asi kiiresti toimus, ei pruugi tähendada, et see ootamatu oli. Midagi kuskil sees võis vaikselt toimuda ja siis lõi järsku välja lihtsalt. Näiteks, teed trenni tükk aega ja suurel koormusel ja järsku hakkab põlv valutama. Pärast tuleb välja, et olid üle treeninud ja põlvesidemed olid pikka aega pinge all juba olnud, aga mingi hetk andsid järgi lihtsalt. Näide suvaline ja piltlikustamise pärast, paremat kuskilt meditsiini alalt küll tuua ei oska, aga kuigi ma midagi ei tea eriti, seletan lihtsalt, et siis saad aru, mispidi mina asju mõtlesin.

Et jah.. midagi tarka välja pakkuda ma küll ei oska. Kui arstid käte laiutamise asemel midagi välja pakuksid, eks seegi oleks puhtalt hüpoteetiline. Abi oleks ainult ehk olnud lahkamisest, oleks võetud mingeid proove ja teada ehk saand, kas mingid näitajad näiteks veres või kuskil olid korras või korrast ära ja selle pealt siis vist vaadatakse, kas kõik ülejäänud organid töötasid ka nii, nagu peab. Oeh. Aga ma saan aru küll, et säukstel hetkedel ei saa kaine peaga mõelda ja sedasi otsustada. Avaldan ikka veel ja veelkord kaastunnet. Paraku tõenäoliselt ei saagi teada, miks nii juhtus...


11:31

 
At 23:22, Anonymous Anonüümne said...

[url=http://fastcashloansonlinedirectly.com/#dfxnw]payday loans[/url] - payday loans , http://fastcashloansonlinedirectly.com/#zeqxh payday loans

 
At 00:38, Anonymous Anonüümne said...

[url=http://directlenderloansonlinedirectly.com/#gbqph]payday loans online[/url] - payday loans online , http://directlenderloansonlinedirectly.com/#urkqx payday loans online

 
At 10:51, Anonymous Anonüümne said...

Hi! Woulԁ you mind if Ӏ share уour
blog ωith my twittеr gгoup? Theгe's a lot of people that I think would really appreciate your content. Please let me know. Thanks
Also see my page :: reviews Of prosper.com 2011

 
At 20:04, Anonymous Anonüümne said...

[url=http://buyaccutaneorderpillsonline.com/#20793]accutane online without prescription[/url] - generic accutane , http://buyaccutaneorderpillsonline.com/#19681 accutane cost

 
At 13:45, Anonymous Anonüümne said...

[url=http://buyonlinelasixone.com/#1094]order lasix[/url] - buy lasix , http://buyonlinelasixone.com/#6219 lasix cost

 
At 04:50, Anonymous Anonüümne said...

order tramadol pet meds tramadol 50mg - tramadol for dogs contraindications

 
At 18:08, Anonymous Anonüümne said...

order tramadol tramadol 100 - tramadol withdrawal after short term use

 
At 10:09, Anonymous Anonüümne said...

tramadol generic cheap tramadol online no prescription - order cheap tramadol-overnight

 
At 01:56, Anonymous Anonüümne said...

buy tramadol online tramadol overdose long - 100mg tramadol withdrawal

 
At 11:10, Anonymous Anonüümne said...

xanax online order xanax online without rx - xanax and adderall

 
At 06:32, Anonymous Anonüümne said...

xanax without a perscription xanax no prescription needed - xanax withdrawal schedule

 
At 07:56, Anonymous Anonüümne said...

xanax online xanax 0.25 mg tablet - generic xanax india

 
At 21:53, Anonymous Anonüümne said...

xanax online drug test xanax long - does xanax show up drug test long

 
At 03:28, Anonymous Anonüümne said...

generic xanax xanax and alcohol od - xanax and adderall

 
At 07:55, Anonymous Anonüümne said...

buy tramadol online cheap tramadol online no prescription - tramadol dosage for people

 
At 23:42, Anonymous Anonüümne said...

buy tramadol online tramadol hcl schedule - tramadol 50 mg dogs side effects

 
At 13:37, Anonymous Anonüümne said...

xanax online xanax side effects pregnant women - alprazolam normon 0 5 mg

 
At 13:41, Anonymous Anonüümne said...

order tadalafil cialis 2.5 price - buy generic cialis online australia

 
At 14:56, Anonymous Anonüümne said...

cialis 10mg buy generic cialis online usa - where to buy cialis online

 
At 12:46, Anonymous Anonüümne said...

buy tramadol buy tramadol cod - tramadol overdose antidote

 
At 02:50, Anonymous Anonüümne said...

tramadol online tramadol 717 - buy tramadol cod next day delivery

 
At 00:08, Anonymous Anonüümne said...

buy tramadol tramadol addiction usa - tramadol hcl 50mg get you high

 
At 17:21, Anonymous Anonüümne said...

buy tramadol tramadol reviews - tramadol 50 mg para que es

 
At 00:55, Anonymous Anonüümne said...

http://buytramadolonlinecool.com/#30807 buy tramadol overnight delivery - tramadol nsaid

 
At 02:10, Anonymous Anonüümne said...

buy tramadol legal buy tramadol online usa - buy-cheap-tramadol.org

 
At 14:42, Anonymous Anonüümne said...

buy tramadol online tramadol hcl xr - illegal to buy tramadol online

 
At 01:36, Anonymous Anonüümne said...

http://reidmoody.com/#51208 ativan 59 r - does ativan and xanax show up the same on a urine test

 
At 02:19, Anonymous Anonüümne said...

buy ativan ativan high cortisol - ativan lorazepam overdose

 
At 06:32, Anonymous Anonüümne said...

ways to buy ativan online buy lorazepam without prescriptions - ativan side effects breathing

 
At 00:28, Anonymous Anonüümne said...

ways to buy ativan online ativan zyrtec - ativan side effects urinary

 
At 16:16, Anonymous Anonüümne said...

http://www.achildsplace.org/banners/tramadolonline/#9167 order tramadol online cod - can you buy tramadol online

 
At 10:32, Anonymous Anonüümne said...

generic versions of patented medicines that initiate jumbo implicit owing what are usually called 'copycats' of the drugs common incorrect patent. http://genericviagratrustmeds.net|generic viagra online usa http://generic-viagra-trust-meds.net|generic viagra american express

 
At 12:09, Blogger Unknown said...

Autor on selle kommentaari eemaldanud.

 
At 12:10, Blogger Unknown said...

yogurt-and-its-benefits-for-healthy-skin

 

Postita kommentaar

<< Esileht