neljapäev, jaanuar 07, 2010

Pullerits: Kuidas tuua suusatamisse (homo)erootikat?

Kui mõni sissekanne pretendeerib kõige tobedama (nõmedama?) tiitlile, siis see siin. Aga ausõna - see ei ole minu süü.

Kui keegi süüdi on, siis Scanpixi pildiagentuur, mida Baltimaades juhib mu igipõline konkurent Art Soonets.

Seal Scanpixi pildiarhiivis lõid mulle juba eile näkku Norra suusatajate pehmelt öeldes mitte just sportlikud portreepildid. Otsustasin neid ignoreerida, aga kui Õhtuleht neile täna tähelepanu juhtis, ei jäänud üle muud kui asi siingi suure kella külge panna.

Nimelt on Heiko Junge nimeline fotograaf võtnud mittetraditsioonilisel viisil üles Norra tippsuusatajad. Uurisin, kes too Junge selline on.

Üks esimesi Google'i otsinguid juhtis mind küljele "Kõige mõjukamad Norra lesbid". Jällegi, rõhutan, see ei olnud minu süü, et see siin nüüd teemaks tõuseb.

Heitsin siis pilgu Norra lesbinimekirjale - ja kelle ma kolmandalt kohalt leidsin! Suusataja Vibeke Skofterudi, kes kuulutas 2008. aastal avalikult, et tema armastab Linet. "Ta on hea eeskuju noortele homosportlastele," teatab veebilehekülg.

Kuigi ei täpsusta, milles seisneb eeskuju ja milles seisneb selle headus. Isiklikult ei saa ma normaalse mehena sellest küll aru.

Kuna minu arusaamine siinkohal otsa saab, siis palun - jätkake teie.

Ja nautige pilte, kui seesugused pildid teile rõõmu pakuvad. Aga mind kui sõnumitoojat ärge seekord küll milleski süüdistage.

Fotodel ülalt alla: Norra suusatajad Petter Northug, Emil Hegle Svendsen (laskesuusataja), Marit Björgen ja Therese Johaug. Fotodeautor: Heiko Junge, Scanpix Norway

32 Kommentaarid:

At 15:33, Anonymous Anonüümne said...

Mulle jäid ka need pildid eile silma ja mõtlesin, et kas need on homme PP blogis või mitte. Nagu näha, on.

Naistele ilmselt meeldib esimene foto ja meestele viimane. Eesmärk on veidi ebaselge, kalendrit neist vist ei tehta. Ja olgem ausad, kes tahaks, et nt terve juulikuu vahiks kalendrist vastu Marit Björgen. Aga muidu ju ilusad pildid, ilusad inimesed ja mitte ainult ilusad, tegijad ka. Neid näeb ju harva suusamütsi, buffi ja prillideta, veel harvem särgita (kuigi ka seda juhtub, telekaameratega mehed jälgivad üsna sageli võitja pesuvahetust. Kas sellega püüavad telemehed tuua suusaülekandesse erootikat?).


Samasse kategooriasse võib liigitada mu meelest ühe PP konkurendi nn „staarsuusataja“ foto ajakirja Üks eelmise aasta viimase numbri esikaanel.

 
At 17:46, Anonymous Anonüümne said...

maestro sõnumitooja, teil oleks nigu vaja kinnitada, et olete normaalne mees. olete selles suhtes erandlik, nigu piuneer oma vanuseklassis. kommunikatsiooniosakonna värsked doktorandid kirjutasid, et sellise veebimuljekujundusega tegelevad enamasti noored; ja neistki loetud hulk.

"Ta on hea eeskuju noortele homosportlastele," teatab veebilehekülg. Kui maestro isiklikult sellest aru ei saa, siis jääbki homosportlastel üle ennast avalikult hullumajja sisse registreerida ja kastreerida, sest eeskujude puudumisel ühiskonnas ei saa nad enda identiteeti kuidagi sootsiumisse sobitada ja tunnevad, et kogu ühiskond ei saa nendest isiklikult aru.

ah jaa, üle jääb vist elada skisofreenset topeltelu - ühel ajal sobituda nö isiklike arusaamistega ja siis ülejäänud ajal kapis selliseid isiklikke arusaamu arendada, et kaotaks kapist välja tulles kohe töökoha

 
At 19:10, Anonymous Triinu said...

Väga ilusad pildid ju, mõnusalt seksikad ja rõõmsalt inimlikud, näitavad sportlasi natuke funnima külje pealt. Kus metsas sa elad, et meeste-naiste ilu ja seksikust homolikuks pead? Mina näiteks pean sinu äbardlikkust pedelikuks (justnimelt pedelikuks, sest gayde nagu ka heterode välimus ja olek kõigub seinast seina)!?
Eeskuju lause on ju ilmselge, saad sinagi aru, mõttetu on provokatsioonile alluda.
Ja tõesti, PP, saa üle juba sellest teemast, mis nüüd täpsemalt sinu maailmas muutus selle teadmise tõttu, et üks Norra tippsuusataja on lesbi!? Sama hästi oleks ta võinud öelda, et magab Dormeo madratsil, no las ta siis magab ega sa ei pea seepärast oma ebaseksikale rinnale peksma ja pröökama, et sa oled normaalne mees ja sellist teleturu kaupa ei osta. Igaühele oma, vaata, et enda naisega hakkama saad siin töö, kooli ja trennide vahel:P

 
At 21:38, Anonymous Anonüümne said...

jätkame siis sama eelmist arutelu... Head vastused Postimehe ja korvpalli kohta. Natuke hakkab meenutama see umbes aasta tagust Ansip vs. ajakirjandus - meil on kõik hästi, pole mingeid probleeme, mis langusest te räägite... Tuleb tuttav? Siin nüüd vastupidi - blogija "kõik hukas" Priit vs muu "pole nii hullusti asjad" kommentaatorid. Arvan, et korvpalliga kõik läbi pole. Tooks siin sisse majanduse, kus languse keskel võikski rääkida, et näete laneb ning nüüd ongi meil kõik. Peale igat langust tuleb tõus. Viiks asja natuke laiemale tasandile ning väljuks suusatamise ja korvpalli tasandist. Korvpallis meil raske, kuna peame edu saamiseks saama väljakule 10 tegijat meest, sest räägime ju Euroopa tasemest. Kedagi ei huvita vähem ju. Arvutame tõenäosuse, et satub meie rahvaarvule 10 heade eeldustega sportlast või üksikalade 1. Siit minu arvamusel meeskonna aladel meie lootused juba eos väga väikesed, kui ei hakata tekitama ühte ala, mis kuulutatakse välja ja teised suretatakse ära. A'la kõik kergejõustiku saalid paneme kinni ja korvid võtame maha ning jääb võrkpall. Kindlasti tekis midagi, kuid kas asi väärib seda? Seega jäävadki üksikalad. Aga mis oleks PP arvates meie sporti mõistlik edu. Kas peaksime suutma igal alal olla edukas ja koguaeg? Suustamine hetkel läbi aega viimasel kümnendi olnud edukaim kogu meie ajaloo jooksul? Tuletame meelde - peale tõsu jälle langus... Kuid kas saaks tuua teemasse laiema, kogu sporti hõlmava vaate. Kas viimased 10a. on meile tiitlivõistlustel olnud parem kui eelmine 10, ning sellele eelnev 10 jne. Kas saaks keegi sellise võrdluse tuua? Me ei saa ju ometi eeldada, et me igal alal suudame olla edukat ja koguaeg?

 
At 21:48, Anonymous Anonüümne said...

No ma ei tea...vabandage kui ma liiga teen...a no tõesti tekivad kahtlused, mis ma tean on pajudel suusaalade kiibitsejatel...neiu Marit näeb ikka väga maskuliine välja. Loodame, et mitte keelatud ainete tarbimise pärast. Oot, kas tema oli see astmaatik, kel on luba tarbida?

 
At 10:22, Blogger Priit Pullerits said...

Eile tegin üle 27 km mõõdukalt kerget trenni, võtsin uisutheniks tõuse tempovariandiga (üks paaristõuge kahe sammu kohta) ning sain endast hulga noorematelt ja ilmselt ka märgatavalt kõvematelt konkurentidelt kiita, et on ikka tugev ülakeha. Aitäh! Eks selle nimel ole sügisel ka pisut tööd tehtud, sest tänapäeva suusatamises otsustab just õlavöötme töö, mitte enam vahelduvtehnika nagu vanasti.

 
At 10:55, Anonymous Anonüümne said...

Oot PP , tubli sa võisid ju tõesti olla, sõites tõuse tempovariandis.Paraku selles tehnikas tõusuvõtmiseks on pigem vajalik tugev jalg! Tugevat ülakeha eeldab paaristõukelise 1 sammulise sõiduviisiga tõusude ründamine(st. kätetõuge koos jalatõukega mõlemale poole)
RVW

 
At 11:33, Blogger Priit Pullerits said...

Rein, mind on varem süüdistatud, ja ja õigusega, et sõidan uisku liiga palju käte jõul. Nii ka eile. Kui treenides sellele mõtlesin, siis hakkasin ka jalgadega ja samuti kehaga rohkem tööle. (PS: Sa oled ise ka mu uisustiili kritiseerinud.) Aga mulle tundub, et tempovariandiga saab kiiremini mäest üles, ja hingeldama võtab see ka vähem.

 
At 12:38, Anonymous Anonüümne said...

Rahvusvahelise statistika järgi on Eesti kõige edukam riik taliolümpia mängudel. Teiseks tulnud Norra sai kaks korda kehvema tulemuse.
Aluseks võeti kuldmedalid ja riigi rahvuslik koguprodukt. Selline edu kestab veel kaua, samas ei pea see olema igavene.
Priit, saa aru, uisku sõidetakse jalgadega, klassikat kätega. Sinu eilne mäkketõus ei näita ülakeha tugevust. Kui sind rahuldab suusarajal olnud inimeste asjatundmatu kiitus, anna minna. Peaasi, et ise rahul oled!

Mike

 
At 12:55, Anonymous Anonüümne said...

Rahvusvahelise statistika järgi on Eesti kõige edukam riik taliolümpia mängudel. Teiseks tulnud Norra sai kaks korda kehvema tulemuse.
Aluseks võeti kuldmedalid ja riigi rahvuslik koguprodukt. Selline edu kestab veel kaua, samas ei pea see olema igavene.

Kas madal rahvuslik koguprodukt on edu? Sellise statistika eesotsas olemine tuleneb mitte medalite rohkusest vaid viletsast rahvuslikust koguproduktist.

ain

 
At 13:01, Blogger Priit Pullerits said...

...rahvusvahelise statistika järgi (võin osa statistikat esitada inglise või vene keeles ja osa andmeid tolli-miili mõõtsüüsteemis ning asi ongi rahvusvaheline) olen mina Eesti kõige parem suusataja, võttes arvesse minu vanust (44), suusatamisega regulaarselt tegelemise aastaid (läheb neljas), VO2max-i (alla 60), varustuse tagasihoidlikkust (no need Atomicud ikka üldse ei libise, kepid on ühesuguse pikkusega nii klassikas kui uisus, saapad on kombid, buffi ei ole...), treeningpaikade kergust ja ühesugusust (Tähtvere ovaal ja dendropagi ring, ei mingit Otepääd ega Vooremäed ega muud sellist), töö koormust (PM ja TÜ) ja võistlustele minemiseks oma sõiduvahendi puudumist.

"Selline edu kestab veel kaua, samas ei pea see olema igavene."

 
At 13:08, Anonymous Anonüümne said...

Spordi tegemine nõuab raha. Eestil
oli kasutuses olev raha ühe medali kohta kaks korda väiksem kui Norral.
Meie efektiivsus on parem. Näitaja ei ole antud kontekstis mitte meie majanduse seis vaid see, mida on võimalik olemasolevate vahenditega ära teha. See on see, mille eest peame oma suusajuhte kiitma.

Mike

 
At 13:21, Anonymous Anonüümne said...

Kui sul nii palju tööd on, miks sa raiskad väärtuslikku aega (oled korduvalt maininud, kui väärtuslik su aeg on) erinevate nimede alt oma artikli kommenteerimiseks?

 
At 13:22, Anonymous Anonüümne said...

Oot-oot Priit.
Kirjutad: "Eile tegin üle 27 km mõõdukalt kerget trenni, võtsin uisutheniks tõuse tempovariandiga (üks paaristõuge kahe sammu kohta)...".

Tempovariant on ikka üks paaristõuge iga jalatõuke kohta...

 
At 14:24, Anonymous Anonüümne said...

Olgem täpsed. Tempovariandiks kutsutakse ikkagi vabastiili sõiduviisi, kus ühe käte/keppide tõuke kohta toimub ka üks jalatõuge. Seda nimetatakse ka Wasbergi stiiliks.
See variant, mida ma PP kommist välja loen, on aga nn Mogreni stiil - ehk üks kepitõuge jalgade töö paari tõuke peale. Rohkem liuglemine, mis eeldab siledat ja tasast rada. Mogreniga ikka tõusu ei võta. Või kui, siis väga lauget.
Skiwaffe

 
At 15:22, Anonymous Anonüümne said...

Sellel eestis lõppenuks kuulutatud spordialal - korvpallil, ilus tulemus Moskva turniirilt pallipatsutajatelt noorukitelt, vt. http://sport.postimees.ee/?id=209475
ehk on veel siiski lootust, et kõik pole päris kadunud

 
At 15:58, Blogger Priit Pullerits said...

...jah, see oli ikka Mogren, millega ma neid tõuse võtsin - ehk hooglemine. Mitte Wassberg.

Näete, kui palju stiile/tehnikaid, nii et lausa segamini läheb. Selleks, et ei läheks, võiks suusatamises ka olla võistlused eri tehnikas, nagu ujumises, et 15 km wassbergi või 15 km mogrenit või 15 km ainult paaristõugetega või 15 km vahelduvtõugetega jne.

 
At 18:12, Anonymous Anonüümne said...

oehhh... mis stiilid ja asjad... olegm ikka teemas... see peeter nortuug on ju ponks poiss

lihtsalt volli

 
At 18:31, Anonymous Anonüümne said...

Käre külm ähvardab Otepää MK etapi ära jätta

http://www.delfi.ee/news/paevauudised/ilm/kare-kulm-ahvardab-otepaa-mk-etapi-ara-jatta.d?id=28380179

 
At 22:09, Anonymous Anonüümne said...

Mis moogren ja wassberg - segi või minna, mingit seost pole.
Tempovariant, lausiku ja tõusu ja ongi lihtne :)

 
At 22:15, Anonymous Anonüümne said...

"Näete, kui palju stiile/tehnikaid, nii et lausa segamini läheb. Selleks, et ei läheks, võiks suusatamises ka olla võistlused eri tehnikas"

Priit elu ongi keeruline, on eraldi vaba- ja klassikastiilis suusatamine, vaata, et sul segi ei lähe.(klassikalisesstiilis on ka mitu varianti, paaristõukeline jne.)

Mike

 
At 11:57, Blogger Priit Pullerits said...

Oma arust tark Mike paneb nüüd täiega puusse. Ammu on juba keele- ja suusainimesed kokku leppinud, et EI OLE klassika- ja uisustiili, vaid on klassikaline tehnika ja uisutehnika. Nende raames võib igal sportlasel olla oma stiil. Nii palju võiks ikka selle blogi innuka lugejana meelde jätta ja ära õppida.

 
At 12:29, Anonymous Anonüümne said...

Miks onu Priit siis ise kasutab mõistet "uisustiil", sellesama artikli kommentaarides? Saab olla ainult üks järeldus - onu Priit ei ole ei keele- ega suusainimene. M.O.T.T.

 
At 17:08, Anonymous Anonüümne said...

pardon, maestro on hoopis retoorik?

 
At 06:23, Anonymous ok to be gay said...

pildid on kenad, maestro on lihtsalt ahtavõitu ja stampliku maitsemeelega

 
At 09:38, Blogger Priit Pullerits said...

12:29 - teen väga hästi vahet uisutehnikal ja uisustiilil. Konkurent Rein kritiseeris just minu uisustiili ehk seda, mis moodi ma uisutehnikas sõidan - stiil on sportlase isikupärane sõiduviis ja just seda Rein arvustaski. Nii et kõik on mul õige ja palun mitte süüdistada mind selles, milles ma süüdi ei ole. Ma olen oma vigu alati tunnistanud, aga mul on siin kindla peale palju loota, et mu süüdistaja oma viga tunnistaks. No kuidas ma saangi seda loota, kui ta on nii argpüks, et ei julge oma nime allagi panna.

Hämmastav, hämmastav on mõne mehe totaalne argpükslus!

 
At 13:08, Anonymous Anonüümne said...

PP"Ma olen oma vigu alati tunnistanud"
"ta on nii argpüks, et ei julge oma nime allagi panna. "

Tunnista siis oma viga, mida kellegi argpüksiks nimetamine, siintoodu põhjal, kahtlemata on.

Mike

 
At 21:34, Anonymous Anonüümne said...

Kuule, Mike, sinu ilkumine tundub olevat ikka labasuse tipp. kui sul on Pulleritsule midagi konstruktiivset öelda, siis ütle, aga muidu jäta oma sapp endale.

Rein Valdmaa

 
At 08:33, Blogger Priit Pullerits said...

Aitäh, Rein. Täiesti nõus Sinuga. Ma arvan, et enamik teisi lugejaid mõtleb samamoodi.

 
At 12:30, Blogger Unknown said...

qihang0904,nike trainers
michael kors purse
longchamp sale
louis vuitton handbags
jordan shoes
prada bags
abercrombie
nike huarache
fitflops sale
louis vuitton outlet
nike roshe run
coach outlet online
louis vuitton outlet online
pandora jewelry
adidas superstars
michael kors outlet
nike sb janoski
birkin bags
michael kors outlet
mont blanc
fake watches
retro 11
concord 11
burberry sale
michael kors outlet online
jordan concords
michael kors outlet
louis vuitton outlet
cheap lebron james shoes
ed hardy outlet store
coach outlet
celine luggage tote
new jordans
q

 
At 08:47, Blogger chenlili said...

michael kors uk
ray ban
ugg outlet
ray ban
bcbg
ugg outlet store
ugg italia
longchamp outlet
swarovski jewelry
louboutin
20183.23chenjinyan

 
At 08:25, Blogger yanmaneee said...

moncler jackets
prada glasses
lacoste outlet
adidas yeezy
air yeezy
hogan outlet online
russell westbrook shoes
michael kors outlet
ysl
longchamp outlet

 

Postita kommentaar

<< Esileht