reede, oktoober 01, 2010

Pullerits: Kes teab vastuseid saladuslikele küsimustele?

Avalik info on avalik info, on ju? Sel juhul, kas keegi oskab seletada, miks ilmus 18. juuni Otepää Teataja 8. leheküljel kuulutus, millega otsitakse Šmiguni perekonna tunnustele vastavaid inimesi 2014. aasta Sotši taliolümpiaks ettevalmistumiseks ja kõigest paar nädalat pääle konkursi lõppu ilmub teade, et tegelikult esisuusatajanna sportlasteed ei jätka.

Kui väidate, et kuulutuse ilmumise ajal polnud veel teada, kas Kristina Šmigun-Vähi tippspordis jätkab või mitte, siis küsin esiteks vastu, miks ilmus kuulutus alles 18. juunil, kui ettevalmistus uueks hooajaks pidanuks juba käima ning kõik vajalikud lepped oleks pidanud olema sõlmitud, ja teiseks, miks ilmus kuulutus ainult tillukeses Otepää lehes, kuigi kõik palgatavad suusatreenerid ei ela ega tööta sugugi ainult Otepääl. Küsimus: millist formaalsust ja mis eesmärgil selle kuulutusega on püütud täita?

Selle kuulutuse nägemiseks originaalis vaadake siia: www.otepaa.ee/ot/298%20OT%20nr.%2010.pdf

Teate sisu on iseenesest järgmine:

MTÜ Šmigunide Suusaklubi kuulutab välja avaliku konkursi Sotši 2014 taliolümpiamängudeks ettevalmistumisel järgmistele stipendiumidele:

1. esimese treeneri stipendiumile
Eesmärk: stipendium on mõeldud naiste koondise treenerile erialaseks enesetäiendamiseks ning koolituseks.
1.1. Stipendiumi statuudid stipendiaadile:
• on Eesti kodanik
• omab vähemalt 15 aastast töökogemust treenerina;
• omab IV taseme treeneri kutsetunnistust
• tema juhendatav on murdmaasuusatamise OM-lt ja MM-lt medaleid;

2. teise treeneri stipendiumile
Eesmärk: stipendium on mõeldud naiste koondise treenerile erialaseks enesetäiendamiseks ning koolituseks.
2.1. Stipendiumi statuudid stipendiaadile:
• on Eesti kodanik
• omab vähemalt 10 aastast töökogemust treenerina;
• omab IV taseme treeneri kutsetunnistust
• on viimasel kolmel hooajal juhendanud treenerina Eesti naiste murdmaasuusatamise B koondist;

PP: allpool lühendan:
3. massööri stipendiumile
4. suusatamise noortespordi projektide juhi stipendiumile
5. suusatamise spordiprojektide juhi stipendiumile

6. parima naissuusataja stipendiumile
Eesmärk: stipendium on mõeldud suusatajale erialaseks enesetäiendamiseks ning koolituseks.
6.1 Stipendiumi statuudid stipendiaadile:
• on Eesti kodanik
• on kuulunud vähemalt 10.a. Eesti A-koondisse;
• on saavutanud OM-lt ja MM-lt medaleid;

7. suusatamise taustajõudude stipendiumitele

Taotlusega ühes peab esitama viimaste aastate tegevuse loetelu ja kirjelduse.
Taotluste esitamise lõpptähtajaks on 28.06.
Konkursiga saab tutvuda MTÜ Smigunide Suusaklubi vahendusel.
Info ktv@team.ee või 683 0771, 501 4477.
***
Selle teate johta käivad küsimused on küllap liiga rasked, et neid läbi hammustada. Siin tulevad nädalavahetuseks lohutusringi küsimused:

1. Kes Eesti tippsportlastest riputas välislaagris sauna uksele sildi, et õhtupoolikul olgu saunalava tunniks ajaks ainult tema päralt?
2. Kes Eesti tippsportlastest on põdenud juba mitu aastat sama haigust, millega on maadelnud kümmekond aastat Aigi Vahing?
3. Kes Eesti tippsportlastest on öelnud, et naised ja neegrid pole inimesed?

Head nuputamist!
******
Kääbusšnautseri kahekuused kutsikad. 26. september 2010. Pildistanud Priit Pullerits.

Foto 1: President Toomas Hendrik Ilves kätlemas tänavusel emadepäeva kontserdil Estonias Anatoli Šmiguniga (vasakul), tema kõrval aasta ema Rutt Šmigun. Foto autor: Mati Hiis, Õhtuleht/Scanpix
Foto 2: Anatoli Šmigun Vancouveri olümpial pärast Kristina Šmigun-Vähi hõbemedalivõitu medalipeol. Foto autor: Joosep Martinson, Õhtuleht/Scanpix
Foto 3: Aigi Vahing. Foto autor: Kristjan Lepp, Kroonika/Scanpix

23 Kommentaarid:

At 17:59, Blogger Madis said...

Priit, kui mul rahaga pole midagi muud peale hakata, siis võin ju ka seda kuulutuste avaldamise peale kulutada. Või mis? Igaühe enda asi, kui natuke seadusi väänata soovitakse ja sellepärast vaja teatiseid avaldada.

 
At 18:55, Anonymous Anonüümne said...

Ei näe kuulutuses mingit salapära. Šmigunide tiimi liikmetel on raha vaja MTÜ arvelt kätte saada. Ei puutu absol asjasse, et Kiku tippspordiga lõpetas. Milleks maksta makse, kui on olemas ka muud võimalused ehk stipendiumid. JOKK.

 
At 20:52, Anonymous Anonüümne said...

Ei saa mitte midagi aru. Palun kas keegi selgitaks tausta!

 
At 21:09, Anonymous Anonüümne said...

Eesti Spordiregistri koondaruanne 2009 märgib MTÜ Smigunide Suusaklubi andmete kohta "Ei soovi esitada". Maksu- ja Tolliameti veeb näitab, et MTÜl oli vähemalt 2006. a antud tulumaksusoodustus. Selle saamiseks, nagu teada, peab olema täidetud rida tingimusi, sh peab MTÜ tegutsema avalikus huvis, mitte kitsa isikute grupi huvides.. Rohkem teavet internet ei paku.

 
At 08:38, Anonymous Anonüümne said...

Kõige üldisemalt öeldes, arvan, et viguriväntasid on mujalgi. Pole Pullerits ainus vigurivänt. Toetan Pulleritsu viguriväntade kiusamisel.

 
At 11:08, Anonymous Anonüümne said...

1. Pakun, et see oli Erki Nool, kes tahtis naljateha. Lollid naljad Erkil, ütlesid seepeale tõenäoliselt koondisekaaslased.
2. Ma ei tea kes on Aigi Vahing, kuid pildi järgi otsustades pole tal suurt füüsilist tõbe. Võib-olla on tal tähehaigus. Siis tuleb kohe meelde Erki Nool, kes on midagi samalaadset kogu aeg põdenud.
3. See peab olema poliitikasse, eeskätt mõnda rahvuslikku erakonda läinud sportlane. Seal ju räägitakse nii (Ene Ergma nt räägib, et eestlasi peab olema 10 miljonit - aga palju venelasi, juute jne võiks olla? jne) See võis olla näiteks Erki Nool. Normaalse inimesena ja kümnevõistlejana (Daley Thomson!) sellist lollust ta muidugi ei mõtle, aga ajakirjanik tõenäoliselt võttis tema sõnad kavalalt kontekstist välja.

 
At 12:18, Anonymous Anonüümne said...

to: 11.08

Sina Rein?

 
At 12:25, Blogger Priit Pullerits said...

21:09 ja 08:38 - ka mulle tundub see asi hämar ja segane. Seepärast peakski seda asja vaagima. Skeemitamised, usun, et ei meeldi ühelegi korralikule kodanikule.

11:08 - kõik pakutud kolm vastust on valed. Et õigetele inimestele ei langeks halba kahtlust, olgu kinnitatud, et Erki Nool ei ole ühegi kolme küsimuse õige vastus.

 
At 14:04, Anonymous Anonüümne said...

No pakun ka omalt poolt.

1. Andrus Värnik, täiesti kohvipaksu pealt
2. Siin kohal võiks Priit täpsustada kas tegu on nais- või meessportlasega. Võrdlus Aigi Vahinguga kallutama pakkuma naissportlast, seega äkki on Kaire Leibak
3. Jälle tuleb Värnik ära proovida vist

 
At 14:10, Anonymous Anonüümne said...

Jüri Jaansonil olevat (olnud) mingi haigus, aga ma ei mäleta mis haigus see oli.

 
At 17:40, Blogger Priit Pullerits said...

Nii uskumatu kui see ka ei tundu, aga Värnik ei ole samuti õige vastus ühelegi küsimusele.

Muide, täna tegin esimese rullikutrenni, 22 0,85 km pikkust ringi ehk 18,7 km 1:23.24ga. Võtsin rahulikult, ei mingit rahmeldamist, et asjaga harjuda. Ja teate, keda ma rullsuusatamas nägin? Kuna eelmised küsimused on olnud liiga rasked, siis ehk see on lihtsam. Vihjeks nii palju, et ta on endine korvpallur, mänginud ka Eesti koondises (minu teada isegi EMil), ja mina olin esimene, kes temast pisutki pikema loo tegi. See ilmus kas 1993. või 1994. aastal minu toimetatud Favoriidis, Toomas Kalve tegi sinna hea pildi veel juurde. Kes on see korvpallur? Muideks, ta ütles, et rullsuusatamine on väga mõnus (sõitis nn uisusuuskadega).

 
At 18:41, Anonymous Anonüümne said...

Pakun, et Tarmo Kikerpill

 
At 20:01, Anonymous Anonüümne said...

Kahjuks ei saa pakkumisi teha. Pole isu lehti riisuma minna. Haiguste teema eest võib ka trellid tulla

 
At 21:21, Anonymous Anonüümne said...

Mind küll ei häiri see "skeemitamiste" teema. Mis siin ikka nii väga vaagida on?!! Ja kade ma ka ei ole!

 
At 02:04, Anonymous Anonüümne said...

Holmes chuckled and wriggled in his chair, as was his habit when in high spirits. “It is a little off the beaten track, isn’t it?” said he.

Tuntud juhtumis "The Red-Headed League" algas ka kõik imelikust ajalehekuulutusest. Heategevusühing "Punapeade Liit" (http://et.wikipedia.org/wiki/Punapeade_liit) otsis punapäiseid vähemalt 21 a vanu mehi, kes väga korraliku tasu eest (£4 1890. a vääringus) ainult kahel tunnil nädalal Briti Entsüklopeediat ümber kirjutaks...

Watsoneid on palju, Sherlock Holmes'e ainult üks..

 
At 09:54, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 19:36, Anonymous Anonüümne said...

Tarmo Kikerpill tegi esimesed korvitrennid aastal 1992

 
At 23:00, Anonymous Anonüümne said...

Nad ei saa muidu raha välja võtta, kui avalikku konkurssi ei korralda:
"Teave avaliku konkursi kohta avaldatakse vähemalt ühes kohalikus ajalehes või üleriigilise levikuga päevalehes" https://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=258002

Kuna nad on tulumaksuvabastusega MTÜde nimekirjas, siis raha on maksuvaba.
https://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=13260556

"(1) Tulumaksusoodustusega mittetulundusühingute ja sihtasutuste nimekirja (edaspidi nimekiri) kinnitab pärast asjatundjate komisjonilt soovituse küsimist Vabariigi Valitsus korraldusega.
(2) Nimekirja kantakse mittetulundusühing ja sihtasutus (edaspidi ühing), kes vastab järgmistele nõuetele:
1) ühing tegutseb avalikes huvides;
2) ühing on heategevuslik, see tähendab pakub sihtrühmale, mille toetamine tuleneb tema põhikirjast, kaupa või teenust peamiselt tasuta või muul kasumit mittetaotleval viisil või maksab sihtrühma kuuluvatele isikutele toetust;
3) ühing ei jaga oma vara või tulu ega anna materiaalset abi või rahaliselt hinnatavaid soodustusi oma asutajale, liikmele, juhtimis- või kontrollorgani liikmele"

Peab ainult vaatama, et ise ei ole MTÜ liige. Seadus esitab siin formaalse nõude, millest mööda minna on ju lihtne. Nii et tõesti JOKK.

Huvitav et MTÜ Spordiselts Sparta (http://www.spartasport.ee/) pole tulumaksuvabastust taotlenud. Jõusaalitreeneritele võiks ju maksuvabalt stipendiume maksta. Aga võib on taotlenud, aga pole saanud, sest mille poolest erineb Sparta tegevus rahvusvahelisel kapital põhineva MyFitnesse
(http://www.myfitness.ee/ettevottest) tegevusest? Üks ettevõtlus, mitte mingi aatemeeste seltsielu.

 
At 00:06, Anonymous Anonüümne said...

Märkusena: tulumaksusoodustus kehtib MTÜ'le tehtud annetuse osas. st annetaja saab selle maksuvabana deklareerida.

 
At 08:56, Anonymous Anonüümne said...

Aigi Vahingu probleem on ülesöömine, vast siis Kaia.
T

 
At 10:07, Anonymous Anonüümne said...

PP tegeleb järjekordselt pelleris sonkimisega.

Mida õpetab meile Šmiguni kuulutus?

1. Medalid tulevad siis, kui medalite autorit toetab mittetulunduühing, mis on kantud tulumaksusoodustusega ühingute nimekirja.

2. Eestis on jagatakse tulumaksusoodustusega ühingutena registreerimise õigust kõige võrdsematele, vastavalt pädeva troika otsusele.

3. Troika soosingu saamiseks tuleb mokk maas hoida, innukalt võimulolijaid kummardada ja mitte esineda.

 
At 10:51, Blogger Unknown said...

www0416ed hardy uk
coach outlet online
fitflops sale clearance
ravens jerseys
cheap oakley sunglasses
coach outlet online
oakley sunglasses wholesale
discount oakley sunglasses

 
At 04:29, Blogger Unknown said...

jinyi921
nike outlet factory
coach outlet
kate spade handbags
nike shoes
nhl jersey
jordan clothing
canada goose outlet
kate spade outlet
tod's outlet
ugg boots clearance

 

Postita kommentaar

<< Esileht