reede, september 17, 2010

Pullerits: Mis tulemuse toob Tartu rattamaraton?

Eilsel, Tartu rattamaratoni eelsel viimasel ühistreeningul Tartu Velo klubi grupis otsustasin lõpus pisut segadust külvata. Õigemini, taktikut mängida (rõhuga sõnal "mängida"). Lõpusirge alates pedaalis punt liiga loiult. Juba mõtlesin, et kas seekord ei lähegi tulistamiseks. Nihkusin siis rivi vasakule äärele ja ootasin, kuni vastutulevad autod olid kõik mööda sõitnud. Grupp kulges endiselt rahulikult. Otsustasin pisut juurde panna ja tõmbasin vasakult ette. "Ohohoo!" kuulsin õla tagant grupist põnevil hüüdeid. Selge märk, et kõvemad mehed vaatasid, et nüüd läheb taas lõbusamaks. Kamraad Art Soonets, Scanpixi fotoagentuuri pealik Baltimaades, kes seekord oli välja tulnud mägirattal (nagu Viljar Kannimäegi [TRMi stardinumber 56], kes oli nädala eest kogu grupi sportlaste keeli öeldes ära karistanud) ja piidles sündmuste kulgu tagantpoolt, ütles, et niipea, kui ette liikusin, "tõusid kõigi meeste persed püsti".

Aga, ärge unustage, et seekord olin otsustanud teha asja teisiti. Oleks ju igav, kui oleksin taas püüdnud ees tempot kruvima hakata. Ma ei üritanudki seda teha. Otse vastupidi. Nihkusin ette ja lasin jala sirgu. Kõrvalreast pakuti, et palun-palun, mine aga. Aga me ei kavatsenudki minna. Seni, kuni teistega ees vastastikku meeldivusi vahetasime, tabas üks bike'i-mees seisaku ära ja tulistas tagant nagu püssist. Isegi minusugune sai aru, et liiga vara. Ometi otsustas enamik talle järele söösta. Kohe hakkas viuh ja vauh tulema rattureid nii paremalt kui vasakult. Hoidsin oma otsest trajektoori, et kellelegi mitte ette keerata. Siis, kui enamik möödas oli, haarasin ka ise sarvedest ja püüdsin veel päästa, mis päästa annab. Muidugi ei andnud midagi päästa. Nagu Soonets oli juba paar kilomeetrit enne lõppu mulle öelud: "Šanssi ei ole." 9. koht.

Kuid Soonets on pakkunud, et Tartu rattarallil võiksin küll varasemast palju parema tulemuse teha. Ta põhjendab seda erialase treeninguga, mida olen läbi suve ratta seljas teinud. Ainult et häda on selles, et ma ei suuda teda hästi uskuda. Maanteesõit pole siiski maastikusõit. Maantee kilometraaž on ligi 2600, aga maastiku kilometraaž null. Tõsi, naise maastiku-Optimaga olen tööle-koju jms sõite teinud suve jooksul üle 450 km, aga see maastikurattakogemus ju ei loe. Liiati, ma ei tunne, et olen sagedase rattasõidu tõttu nüüd parem ja võimekam rattur. Tagatipuks lähen taas starti võõra rattaga. Hindrek Riikoja, endine kolleeg Postimehes, laenas oma maatikuratta nagu eelmisel aastalgi.

Eelmisest aastast on mul kirjas 725. koht ajaga 3:30.02. Ausalt öeldes ei saa öelda, et olen tänavu rattaga oluliselt rohkem treeninud kui mullu. Üle-eelmine aasta olin 728., aeg 3:42.29. Parim koht on 2007. aastast - 671. Siis oli distants 87 km ja aeg 3:58.18.

Pühapäeval on mul stardinumber 653. Millised on pakkumised - kui mitmendana ma Elvasse võiks jõuda?
******Sillaotsa, Alam-Pedja looduskaitseala. 8. august 2010. Pildistanud Priit Pullerits.

Fotod 1-3: Jõulumäe rattamaratoni algus. Fotode autor: Ants Liigus, Pärnu Postimees / Scanpix

35 Kommentaarid:

At 15:34, Anonymous Anonüümne said...

vahet ei ole mitmendana, peaasi, et jõuad. See võõras ratas ei tohiks küll eriline takistus olla, eriti kui ta on ikka enam vähem sinu kasvu inimesele mõeldud ning sadul õnenstub sammuti enamvähem paika saada. Väga paljud on sinuga siuliselt samas seisus, et suvi otsa väntavad maanteerattaga ja maastikurattale vahetavad 1x aastas ca nädal enne TRM-i.

P

 
At 15:49, Anonymous Anonüümne said...

Koht sõltub teistest, aeg endast.
Pakun, et sõidad tuntavalt kiiremini kui eelmisel aastal (pean silmas kaotust võitjale)
T

 
At 16:02, Anonymous Anonüümne said...

Usun et eelmise aasta ajast 3:30 oled ca 15 min kiirem(+7,14%) ja lõpetad parema ajaga kui Rips Leho eelmisel aastal 3:17 koht 421.
Kas see aeg tagab parema koha kui 421 ja oled parem kui Leho ei julge pakkuda, aravn et mitte.

Sellel aastal tundub rada kiirem olevat ja on olnud hea suvi rattatreeninguteks.

Küsimus: Mis vormis lähed sõitma?
Lühikesed püksid ja lühike särk?

Ise lähen Sinu eelmise aasta aega sõitma(+13,93%).

Priit

 
At 16:08, Anonymous Anonüümne said...

Koht tuleb ikka sinna 671-725 kanti,kui mingit äpardust ei juhtu. Noored ja alles alustajad võivad aastast aastasse tulemuste paranemist näha,juba aastaid treeninul aga loksub kõik omale kohale ja saavutatu ületamiseks tuleks treeningmahte juba oluliselt suurendada.

 
At 17:00, Blogger Priit Pullerits said...

Nojah, vanust palju, treenitud ka juba üksjagu... siis tulebki kõrvalteguritest abi otsida. Kohtusin just Ain-Alar Juhansoniga (kuidas see nüüd oligi... et tippsportlased pidid PPst kõik suure kaarega eemale hoidma...), kes jagas põhjalikku distantsil toitumise-joomise nõu ja andis kolm SIS geeli ka, võistluse igaks etapiks (algus, keskosa, lõpp) spetsiifilise.

 
At 17:05, Blogger Rain said...

Selle kilometraaziga peaks 300 hulka küll jõudma. Seda muidugi juhul kui treeningud ikka arendavad on olnud;)

 
At 17:33, Anonymous Anonüümne said...

666

 
At 19:45, Anonymous Anonüümne said...

Kas Ain-Alar Juhanson on tippsportlane või endine tippsportlane? Kui Pullerits peab teda tippsportlaseks, siis millise viimase aja tulemuse põhjal? Isegi spordiroodus on mehel keeruline palgalehel püsida. Ain-Alari aeg on läbi kahjuks

 
At 22:12, Anonymous Anonüümne said...

Tippsportlastega on nagu presidentidega - nende nime ette ei ole kombeks panna "endine".

Muide: In 2008, Estonian athlete Ain-Alar Juhanson had his best ever finish at the Ironman World Championships in Hawaii, finishing 13th (8:46:43). In doing so, he also recorded the fastest bike split of the day, a scorching 4:26:15. -- sinna ei ole väga palju aega tagasi.

 
At 22:35, Anonymous Anonüümne said...

Mõistan. Allar Levandi ON tippsportlane. Jaan Talts ON tippsportlane. August Englas ON tippsportlane.

 
At 22:51, Blogger Vigurivänt said...

Koht tuleb kindlasti parim, mis kunagi olnud. TRM on sisuliselt MNT võistlus maastikul. Kannata ära maastikul sõidud ja taas kruusale tulles ole pundi küljes kinni, siis ei kuku kaugele. Ka siis, kui juba maha oled jäänud, ära lase nina norgu, sest punt laseb mingil hetkel jälle jala sirgu. Aga liiast kangutada ka ei soovita, kui tagant on keegi tulemas, siis pigem oota ära ja looda, et teevad tööd ja aitavad esimestele järgi. Alguses peab terav olema, aga ei tohi oma võimeid ülehinnata.

 
At 09:07, Anonymous Anonüümne said...

"Selle kilometraaziga peaks 300 hulka küll jõudma."

Eelmiste aastate statistika põhjal peaks 300 sisse sõitmiseks veel vähemalt teist niipalju sõidetud olema, isegi Priidu sarnase multitalendi puhul :)

 
At 12:32, Anonymous Anonüümne said...

Pakun, et stardis oled 400 ja finisis u 500 kohal.

Kirjuta siis ka tugev reportaaz. See võiks alati umbes nii: "Siia Elva mändide alla on kogunenud tuhanded: punastes, kollastes, rohelistes trikoodes mehed. Ausalt, värvikirevust on siin rohkemgi kui gay-paraadil! Ja millised kehad! jne"

 
At 15:36, Blogger Priit Pullerits said...

Aitäh, Tarmo, asjalike nõuannete eest! Lõpuks on kellelgi ka midagi konstruktiivset öelda.

Aga tjah, ega vist tule ka see aasta. Tulemust, mõtlen. Eile proovisin esimest korda MTBd, 20 km asfaldil, väga ebardlik - no ikka ei veere, selleks, et 30 km/h kätte saada, pead ikka asja tõsiselt võtma. 24-25ga võid küll tiksuda, aga mis kiirus see on... Kahjuks pole minu ala. Vist, jah, ei tule siit midagi...

 
At 17:52, Anonymous Anonüümne said...

kas MTB 30km/h polegi enam üksinda sõites mugavusala?

 
At 07:07, Anonymous Anonüümne said...

Täielik amatöör hindab, millised nõuanded on konstruktiived, millised mitte! Priit ise tunnistas end rattaasjanduses täielikuks võhikuks, ent omete ei takista see asjaolu rattaasjanduses hinnanguid andma. Vat see on tase! See pole isegi naljakas mitte.

 
At 14:47, Anonymous Anonüümne said...

naistest 16 ;)

 
At 16:29, Anonymous Anonüümne said...

Tubli priit, 18. naine ja oma vanuseklassis koht kaks korda parem kui mullu, fotoagentuuri pealik ka ainult sekundi kaugusel. Õnne!

 
At 19:13, Anonymous Anonüümne said...

Sõita laenatud varustusega?? See ei ole amatöörlus, see on avantürism

 
At 19:26, Blogger Priit Pullerits said...

Kogu tõde tänasest mudatsirkusest homme hommikul. Siis vaatame numbrite taha.

Seni võiksite siin arutada, miks mõnes inimeses, nagu nt 07:07 keeb seesugune viha ja õelus. Ei tea, kas tal hakkas sellest mürgisest kommentaarist ka parem? Kui mulle on Tarmo nõuanded konstruktiivsed, siis nad seda on. Aitäh, Tarmo!

Aga mis ma ikka teise inimese kurjust siin võimendan. Täna oli rajal nii palju lahkeid ja sõbralikke ja abivalmis mehi - hoopis neile peab tähelepanu osutama. Hoopis nemad väärivad tunnustust ja kiitust! Aitäh kõigile, kes toetasid rajal hea sõna või väikese tõukamisega ja kes ei saanud vihaseks, kui ma neile, sorry, sitta keerasin. Eriti selle eest tunnustus punavalges rattadressis Jürile. Teiste täpsem kiitus siis homme. Seniks puhkame jalga, eks. Ja küürime ennast, riideid ja ratast.

 
At 19:51, Anonymous Anonüümne said...

Lahe oli
kas Sa mu maokat nägid Priit?
terv
peip

 
At 19:52, Anonymous Anonüümne said...

Tõestatult on ju teada et kõige lihtsam ennast tõsta on kedagi alla tõmmates.
terv
Peip

 
At 20:57, Anonymous Ants said...

No jah, vist tehnilised probleemid. Igal juhul oli Priit üsna kurb Peebu kandis ja hädaldas käiguvahetuse teemadel. 2500 kilometraazh peaks kindlasti võimaldama 300 peale sõita. Kui 5000 kilometraazhiga veel ettepoole ei jõua siis on andetus ilmne.

 
At 22:09, Anonymous Anonüümne said...

Mis nüüd siis minu artuskäigul valesti läks?
Pullerits, alati ei tasu neid takka kiitjaid uskuda. Need on hullemad vaenlased, kui kõige värvikama sõnavaraga maapeale tagasitoojad.

 
At 22:38, Anonymous Anonüümne said...

Kas ajuloputus kuulus samuti küürimismaratoni hulka?

 
At 08:28, Anonymous Anonüümne said...

to:ants


2500 kilometraaziga ei jõua kuidagi esi 300,kui need on maanteel olnud ja ma arvan,et pea pooltel,kes maratonile läksid,on kilmetraaz yle 2500!

 
At 09:05, Anonymous Anonüümne said...

Priit, kui tahad spordis midagi ära teha, siis siin on eeskuju:

http://sport.delfi.ee/news/kergejoustik/eesti/eestlane-pustitas-kaimises-maailmarekordi.d?id=33245475

40. koht oma vanuseklassis ühel rahvaüritusel ei ole küll see, milles peab pikalt jahuma.

 
At 09:11, Anonymous Anonüümne said...

"Alguses peab terav olema, aga ei tohi oma võimeid ülehinnata."

Priit, kuidas täitsid seda konstruktiivset nõu?

 
At 10:03, Anonymous Anonüümne said...

->9:05


Aga ikka sa loed seda jahumist ju.

 
At 11:13, Anonymous Anonüümne said...

10:03
Lugemine ei tähenda veel heakskiitmist

 
At 11:36, Blogger Priit Pullerits said...

Tõesti, mõttetu jahumine siin viimastes kommentaarides.

 
At 20:45, Blogger Unknown said...

Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-post: (maviscalos_laen_laenamine@outlook.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post (amaah.credit.offer@gmail.com). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne
nädalas.

 
At 10:24, Blogger 柯云 said...

2016-01-15keyun
celine bags
ugg outlet
canada goose outlet
cheap ugg boots
tory burch boots
ralph lauren
louis vuitton outlet stores
coach outlet store
tiffany jewelry
canada goose outlet online
ralph lauren
kids lebron shoes
uggs on sale
swarovski crystal
p90x
ray ban outlet
cheap oakley sunglasses
louis vuitton
christian louboutin outlet
kate spade outlet
louis vuitton outlet
burberry sale
ralph lauren outlet
coach outlet
michael kors outlet online
louis vuitton
timberlands
uggs boots for women
coach outlet
ugg boots
michael kors outlet
vans sneakers
chanel outlet
ugg boots
ray ban sunglasses
ralph lauren outlet
michael kors handbags
oakley sunglasses cheap
air max 95
louis vuitton outlet stores

 
At 06:51, Blogger raybanoutlet001 said...

ugg boots
polo ralph lauren
saics running shoes
carolina jerseys
ugg boots
nike huarache
michael kors uk
ugg outlet
polo ralph lauren
moncler jackets
2017.7.19

 
At 11:25, Blogger Unknown said...

zzzzz2018.6.22
reebok
nike shoes for men
louboutin shoes
saics running shoes
coach outlet online
nba jerseys
christian louboutin outlet
cheap jordans
christian louboutin outlet
kate spade outlet

 

Postita kommentaar

<< Esileht