esmaspäev, oktoober 03, 2011

Pullerits: Kes on minu salaallikad?

Paralleelselt sellega, kui eelmise nädala Tartu Ülikooli kliinikumis veetsin, arenes mul huvitav eravestlus, mille käigus sain teada, et Eesti Suusaliit hoiab teraselt silma peal sellel, mida kirjutan, ja samuti neil, kes olla minu salaallikad. See ei olnud mulle uudis. Sedasama oli mulle juba suvel rääkinud veel üks Eesti Suusaliidu tegelane - et nad teavad küll, kes mulle sensitiivset infot toob. Aga eelmise nädala lõpus läks eriti huvitavaks.

Vaevalt olin saanud puhtsüdamliku ülestunnituse, et salaallikail on silm peal, kui mulle tuli vägagi graafiline materjal, kes asjameeste arvates nood salaallikad võiks olla. Ja mis eriti huvitav: nagu aru sain, on potentsiaalsed salaallikad tolles materjalis lausa tõenäosuslikus järjestuses - kõige peamised allikad ikka kõige ees. See on põnev materjal - ja nagu ikka, jääb järgneva materjali allikas saladusse.

Jaak Mae: Pullerits pole eales varjanud oma poolehoidu Mae vastu, mis on tõenäoliselt tingitud tema õiglustundest, et miks tema on pälvinud Alaverilt vähem tähelepanu kui Andrus Veerpalu. Juba sellal, kui Pullerits käis aastaid tagasi Eesti suusakoondise suvises laagris Otepääl, oli näha, et kõige paremini klappis tal suhtlus just Maega. Selle kinnituseks on ka Torino olümpial juhtunu, kus Mae kutsus Pulleritsu võistlejate boksi, kuhu ajakirjanikke ei lasta, ning andis talle seal terve leheküljelise intervjuu. Eesti suusatajatest on Pullerits kasutanud meedias just Maed kõige sagedasema allikana. Ja kui Pullerits suvel kirjutas, et Mae hakkab Otepää MK-etapi juhina saama 50 000-eurost palka, avaldas ta Mae telefonikõne järel lehes vabanduse, et on summaga eksinud - see on midagi sellist, mida enamik ajakirjanikke kunagi ei vaevu tegema.

Raul Olle: Pulleritsu kirjutistes teine sage allikas suusatajate leerist. Pullerits on kasutanud tema ekspertarvamusi ka oma blogis. Lisaks on Pullerits palunud ja saanud Ollelt treeningunõu, mõni hooaeg tagasi üritas ta palgata Ollet Tartu maratonil endale tempotegijaks ehk jäneseks ning ühel Otepää MK-etapi eelsel šõuvõistlusel oma teatemeeskonna liikmeks.

Anatoli Šmigun: teadaolevalt Eesti ajakirjanikega ei suhtle, sest nood ei ole temasse piisavalt tunnustavalt suhtunud, kuid aastate tagant jäi silma, kuidas andis Pulleritsule - kes nõukaaegse inimese ja vene kroonus käinuna valdab hästi vene keelt, erinevalt noorema põlvkonna ajakirjanikest - ühes Tallinna autosalongis naeratades pika usutluse. Nad istusid kõrvuti nahkdiivanil nagu vanad tuttavad. Pärast seda ilmus Pulleritsult pikk kirjutis, mis näitas, et Eesti naiste suusatamise allakäigus on süüdi hoopis Mati Alaver ning Anatoli Šmigunil pole sellega vähimatki pistmist.

Pavo Raudsepp: kuigi Raudsepp on süüdistanud Pulleritsu oma suusatajakarjääri lõppemises - Pullerits avaldas Raudsepa pillatud sõnad, et tal on ükskamakõik, mis koha saab Eesti Salt Lake City olümpial teatesõidus, misjärel Alaver ei pannud teda meeskonnas väljagi -, on ta kiitnud Pulleritsu oma karjääri kõige paremaks toetajaks, kui tänu Pulleritsu innukale sekkumisele pääses ta suurde sporti tagasitulekut üritades Davosi MK-etapil starti. Estoloppeti võistlustel on nähtud, et nad suhtlevad nagu vanad semud siiamaani.

Urmas Välbe: Pullerits kirjutas kunagi ühes Klubi Tartu Maraton väljaandes Välbest pika kangelasloo, millest oli näha, et neil on usalduslik läbisaamine. Samuti on ilmne see, et Eesti koondise määrdemeestest sai Pullerits kõige paremini läbi just Välbega, kes oli alati valmis talle kõike kommenteerima ning tema lugude juurde ka kelmikaid pilte tegema.

Tarvo Kiudma: mõni aasta tagasi Norras Beitostöleni MK-etapile sõites istus Pullerits bussis kõrvuti just Kiudmaga ja vestles temaga kogu pika teekonna. Mõni aasta tagasi, kui Pullerits enne Otepää MK-etapi eelset šõuvõistlust hooldetiimide boksides kukkudes kulmu vigastas, viis Kiudma ta enda poole ning tegi seal kulmule õmbluse. Kiudma pidi startima Pulleritsuga samas tiimis, kuid keelitas pärast kulmutraumat Pulleritsu startimast loobuma.

Jaanus Pulles: Pullerits on aidanud oma mitme kirjutisega tutvustada Pullese veetavat terviseradade projekti. Kord tõi Pulles Pulleritsu isegi oma isikliku autoga Tartust Haanja maratonile ja viis sealt koju tagasi.

Angela Veerpalu: Pullerits on kirjutanud pika leheküljelise loo Angela Veerpalu varjuna - kuidas Angela elas kaasa Andruse sõidule Otepää MK-etapil. Samuti oli Pullerits esimene Eesti ajakirjanik, kellele Angela Veerpalu andis Torino olümpial intervjuu pärast mehe teist olümpiavõitu. Pullerits on käinud mitut puhku koos Postimehe peatoimetaja ja fotograafiga Veerpalude pool, mille kohta on ajakirjanduses ilmunud ka fotosid.

Lauri Rannama: aastaid tagasi kirjutas Pullerits Rannamast Postimehe tagaküljel pika loo, kus rääkis temast kui suusakoondise võimalikust tulevasest peatreenerist ning pälvis selle eest isegi spordiajakirjanike konkursil preemia. Teada on Pulleritsu nn nõrkus inimeste vastu, kellel on ette näidata teadustöös häid saavutusi. Samuti on teada, et Rannama on aidanud Pulleritsu trauma ravil, ning kuuldavasti on aidanud isegi ühte tema järeltulijat.

Kristjan Thor-Vähi: andis pärast seda, kui Kristina Šmigun oli Torino olümpial võitnud kaks kuldmedalit, pitsarestoranis Pulleritsule pika intervjuu, pikema kui kellelegi teisele, kus tunnistas esimest korda, et Kristina on valmis mõelnud, et tahab võita oma kolmanda kulla Vancouveri olümpial.

Eesti laskesuusatajad (ennekõike Roland Lessing, Priit Viks, Kauri Kõiv, Eveli Saue, Kadri Lehtla): ligi aasta tagasi avaldas Pullerits Postimehes pika kirjutise laskesuusatajate rahalistest raskustest, misjärel kultuuriministeerium otsustas noid toetada poole miljoni krooniga. Pole vähimatki põhjust arvata, et tolle artikliga laskesuusatajaile osutatud heategu ei jää ajakirjanikule kõige väärtuslikuma kauba, sensitiivse infoga tasustamata, seda enam, et laskesuusatajail on kõrvalseisjate ja murdmaasuusatajate konkurentidena alust poetada Pulleritsule nii mõndagi, mis suusatajaile kasuks ei pruugi tulla.

Kalmer Tramm: tegi aastaid tagasi vähemalt kaheks hooajaks Pulleritsule individuaalseid treeningplaane, vastutasuks tegi Pullerits temast Eesti ajakirjanduses ühe arvamusliidri. Pullerits ei ole Trammi kohta avaldanud kunagi ühtegi kriitilist sõna, ehkki Eesti naissuusatajate tulemused ei ole just sellised, nagu alaliit ja avalikkus soovivad näha.

Aivar Rehemaa: Pullerits on üks enim Rehemaast kirjutanud ajakirjanikke. Kord avaldas ta temast leheküljelise intervjuu ainuüksi sel puhul, et Rehemaa sai aasta vanemaks, kusjuures tegemist ei olnud ümmarguse tähtpäevaga. Samuti on Pullerits korduvalt avalikult rääkinud, kuidas ta käis Otepääl Rehemaal külas ning Rehemaa oli talle üksipulgi oma sporditegemisest rääkinud. Samuti on teada, et Pulleritsu sümpaatia kuulub sageli nn underdogidele, kes kõigi raskuste ja takistuste kiuste üritavad oma soovitud tulemust saavutada. Ühtlasi on teada, et Pullerits on oma lugudes pööranud tihti tähelepanu ka Aivar Rehemaa õe Jana sportlikele püüdlustele.

Andres Jõesaar: meediainimesed hoiavad alati kokku ja vahetavad infot. Pulleritsu läbisaamine Jõesaarega on ilmselgelt hea, sest endise kahevõistlejana on Jõesaar seisnud just selle ala eest ning Pullerits kirjutas mõni aasta tagasi pika loo, kuidas kahevõistlejad on jäetud vaeslapse ossa. Liiati oli Tartu Ülikooli rektori professor Alar Karise kokku kutsutud ajakirjandusõppe arengut puudutaval arutelul istunud Pullerits nõukogu saalis kõrvuti just Jõesaarega.

Tiit Pekk: Pekk on intelligentne mees, kellele meeldib, kui tema vastas on teine arukas ja haritud inimene, mistõttu ei maksa imestada, et Pullerits kirjutas temast kui tegelikult vähemärgatavast tegelasest pärast Salt Lake City olümpiat pika portreeloo, et Pekk rääkis just Pulleritsule pikalt-laialt sellest, kuidas suusatamises karistusi määratakse (sh eestlastele), millest Pullerits tegi omal ajal suusaliidu suusaväljaandesse ühe oma sisukama suusaloo, ja Torino olümpial oli näha, kuidas muidu äärmiselt hõivatud Pekk võttis aja maha, et minna ja anda pikk usutlus just Pulleritsule.

Jaan Martinson: teadaolevalt vahetab Pullerits Õhtulehe juhtiva suusaajakirjanikuga alatasa infot. Neil on ilmselt kujunenud tööstiil, kus üks räägib ühele ühte ja teine teisele teisi jutte, et niiviisi allikaid paremini peita, sest avalikkuses ei oska siis keegi kokku viia, kust teave tegelikult pärineb. Suure tõenäosusega saab oletada, et info Šmigun-Vähi suuskade pärandamisest Veerpalu tütrele tuli just Pulleritsult, kuid realiseeris selle Martinson.

Jaanus Teppan: Pullerits avaldas aastate eest Teppanist pika tunnustava loo, mille peale oli Alaver sunnitud talle helistama ja andma märku, et ta on hakanud ühte meest liialt kiitma. Teppanit on mitut puhku nähtud Estoloppeti maratonidel Pulleritsule joogipudelit ulatamas. Samuti on Pullerits kasutanud teda allikana oma paljudes suusalugudes. Tagatipuks on teada, et Tartus saab Pullerits hästi läbi Teppani poegade Jaagu ja Vahuriga, keda ta on samuti aidanud oma kirjutistes asjatundjatena rohkem pildile pääseda.

Arti Arakas: Pullerits on väheseid ajakirjanikke, kes on Arakalt kunagi üldse mingeid kommentaare saanud ja kellele on Arakas soostunud oma spordihuvist rääkima. Avaliku info andmeil kuulub Pulleritsule Arco Vara IPO-ajast ka firma aktsiaid.

Tiimar Laine: nii nagu Pullerits, on ka temaga enam-vähem sama vana Laine endine keskmaajooksja. Suvel kirjutas Pullerits Laine seikluspargist Otepää külje all küljepikkuse loo, kus maalis pildi, kui põnev ja üksjagu heidutav see on.

Margus Ader: on koostanud Pulleritsule treeningplaane, samuti laenanud talle võistlusteks oma varustust, alati Pulleritsu ergutanud ja motiveerinud. Liiati on Ader tuntud mehena, kes ütleb asju julgelt välja, ei tiku midagi ilustama ega varjama.

Silja Suija: just Pullerits aitas suurde sporti tagasitulekut üritanud Suija suurele meediapildile, kui kirjutas temast esimesed pikad lood. Samuti oli Pullerits pikka aega Tartus Silja Spordi n-ö kuldklient, kui hankis kogu varustuse sealt ja käis seal võistlusteks suuski ette valmistamas.

Piret Niglas: Eesti ajakirjandusauhinna pälvinud Pulleritsu lugu Eesti naiste suusatamise probleemidest algas just Niglaselt saadud näitega, kuidas Alaver oli pannud naiste koondise koosolekul kõigile peeglid lauale ja käskinud sinna vaadata, et naised veenduksid, kui paksud nad on. Sellise intiimse tõsiasja paljastamine lubab eeldada, et Niglas on rääkinud Pulleritsule veel palju lugusid.

Rait Pallo: Pallo on usin Klubi Tartu Maraton neliküritusel osaleja nagu Pulleritski. Kuni viimase ajani on Pullerits olnud ainus ajakirjanik, kes on Pallo saavutustele ajakirjanduses tähelepanu osutanud.

Alar Arukuusk:
just Pullerits oli see, kes andis mõni aasta tagasi Arukuusele teada, et noored inimesed, kes Tehvandi hüppetorni vaateplatvormile pileteid müüvad, kasseerivad küll raha, aga piletit vastu ei anna. Väheusutav, et Pullerits tegi seda vähimagi omakasupüüdliku eesmärgita.

Materjali lõpus on küsimus: kas nimekiri on täielik või on keegi siit puudu?
******Scenic Bajada Loop Drive, Tucson Mountain District, Saguaro National Park, Arizona. 3. aprill 2011. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1: Jaak Mae (paremal) kuulamas Eesti Suusaliidu presidenti Sandor Liivet, kes ilmselt püüab teda veenda, et ta Pulleritsule rohkem siseinfot ei jagaks. Foto autor: Tiina Kõrtsini, Õhtuleht/Scanpix
Foto 2: Raul Olle edastamas Holmenkolleni MM-võistlustelt infot - pole täpselt teada, kas teisel pool toru on Postimehe esindaja. Foto autor: Joosep Martinson, Õhtuleht/Scanpix
Foto 3: Urmas Välbe näitab, et tal on erinevate allikatega suhtlemiseks eri telefonid. Foto autor: Marianne Loorents, Õhtuleht/Scanpix
Foto 4: Angela Veerpalu näitab 2002. aasta detsembris Postimehe endisele peatoimetajale Urmas Klaasile (vasakul) ja ajakirjanik Priit Pulleritsule abikaasa auhindade kogu. Foto autor: Margus Ansu, Postimees/Scanpix
Foto 5: Aivar Rehemaa kuulab hoolega, kas räägitakse ka midagi sellist, mida tasub kõrva taha panna ja edasi rääkida. Foto autor: Arno Saar, Õhtuleht/Scanpix
Foto 6: Sellise foto lasi Priit Pullerits teha oma seitsme aasta taguse loo juurde, mis rääkis Jaanus Teppanist (vasakul kastekannuga) kui Eesti suusatamise tulevikulootuste ettevalmistajast. Puul istuvad (vasakult) Sandra Kullas, Piret Pormeister, Marika Kustavus, Algo Kärp ja Ats Uiboupin. Foto autor: Lauri Kulpsoo, Postimees/Scanpix

68 Kommentaarid:

At 12:25, Blogger Jaagup said...

Vaadates lauseehitust, kasutatavaid väljendeid ja tiitlite nimede juurde lisamist, tekib mul kahtlus, et tean, kes võiks selle tüki autor olla. Samas ei ole see minu kahtlustatav üldsegi suusaliiduga seotud, vaid hoopis üks Norra suurkorporatsiooni palgal olev ajakirjanik, kes ka blogi peab.

Igal juhul, väga sarnane Pulleritsu enda tekstidega.

 
At 13:22, Anonymous Margus said...

Njaa. Kõik suusatamisega seotud isikud on Pulleritsule tänu võlgu. Kas võib olla, et Priit on ristiisa kaliibriga mees?

 
At 13:30, Anonymous Lennart Mägi said...

Priit, millal on oodata raamatut "Kõik Alaveri mehed", kus te koos Pahviga kirjutate kuidas teie kangelaslik uurimistöö (koos "Sügava kurgu" abiga) viis suusaliidu paljastamiseni? Ning loomulikult sellele järgnev samanimeline film, peaosades Brad Pitt (Priit Pullerits) ja Jason Statham (Peep Pahv).

 
At 13:49, Anonymous Allika Test said...

Olen väga usaldusväärsetelt isikutelt kuulnud, et on kaks suurepärast informatsiooni allikat. Need on agentuurid NSR (Naised Saunas Rääkisid) ja NTSR (Naised Teises Saunas Rääkisid).

 
At 13:52, Anonymous Anonüümne said...

Oot!
Sellest filmist on juba 6 osa Joseph W. Sarno juhtimisel. Seni on seal näitlejatena olnud Linda Lovelace ja Harry Reems.

Eesti on väike riik ja siin filmile raha ei raisata. Meil tehakse paremal juhul teleseepi.

 
At 14:26, Anonymous Anonüümne said...

Priit oleks tänuväärt uurimismaterjal mõnele psühholoogia eriala magistrandile. Teemadeks võiksid olla "Lapsepõlves saadud vähese tunnustuse mõjud keskeas PP näitel", või ka "Iseenda eksimatuks pidamise sündroom PP näitel" või ka "Mõõdutundetu kiituse lunimise sündroom PP näitel". Materjalipuudust igatahes karta pole :)

 
At 14:44, Anonymous Anonüümne said...

Priit Pullerits on maletaja

 
At 15:18, Anonymous Anonüümne said...

Priit, väga huvitav lugemine! Tekkis paar tehnilist küsimust selle tekstiga seoses. Kas sa oled seda toimetanud? Kas sa kirjutasid selle üles allikaga vesteldes tehtud märkmete põhjal? (Sellele küsimusele pole vaja vastata, kui see riivaks allika kaitset vms muid sulle töös olulisi huvisid.) Või said teksti failina ja see on tõepoolest sellise keelekasutusega kirjutatud?

Kui viimase küsimuse vastus on jah, siis oletan, et ESL on tellinud mõnelt PR-agentuurilt Pulleritsu analüüsi. Võin võtta lahjemat sorti mürki, et ESLis ei ole ühtegi nii kirjaoskajat ja analüüsivõimelist isikut, kes uudaks sellise professionaalsusega kirjutada. Ja sellist tööd ei tehta tasuta. Kas me maksumaksjatena maksame nüüd kinni juba ka ESL uudishimu? Mida paganat!

 
At 16:30, Blogger Priit Pullerits said...

Lp 15:18 - no ma kuidagi ei tea, kes selle kõik kinni maksab või kas üldse selle eest makstakse. Aga jah - ja see on vastus ka Jaagupile 12:25 -, seda materjali tuli ikka toimetada ja mõnes kohas ka faktiliselt veidi putitada (kohtumise koht Anatoli Šmiguniga, näiteks), sest ei ole kasulik, kui valed väited (mis auhinna millise kirjutise eest olen saanud; et ma ei palganud Raul Ollet sugugi ainult söötjaks-jootjaks; et Pulles viis mind Haanja, mitte Tamsalu maratonile, jne, jne) ringlusse lähevad, ja ma ikka vast ise tean kõige paremini, kus ruumis Jaak Mae või Kristjan-Thor Vähi mulle Torino olümpial intervjuud andsid, jms.

Lennart Mägi ettepanek on väga huvitav, kujutan ette, et sellest võiks saada tõeline spordi bestseller, eriti kui kampa võtta veel teisigi suusatamisest kirjutavaid ajakirjanikke. Ma arvan, et mind võiks mängida siiski George Clooney, ta on selliseid tõsisemate tegelastega filme teinud, nagu "Good Night and Good Luck" ja nüüd pidi tulema üks film valimiskampaania telgitagustes toimuvast.

Allika Testi allikaid ei ole ma mitte kunagi kasutanud, sest ei ole naiste saunas käinud. Kuigi, olgu tõe huvides öeldud, et ka Mati Alaver on kahtlustanud mind ühe nimetatud agentuuri teenuste kasutamises. Asjata. Ka alusetult.

 
At 17:25, Anonymous Anonüümne said...

Nagu artiklist on aru saada, on ajakirjanik PP enamikku Eesti suusatajaid, kellest üldse on midagi kirjutada, kajastanud positiivses valguses. Ka suusatamisega seotud asjalikumaid inimesi. Miks peaks eeldama, et enamus neist suusatajatest ja suusatamisega seotud isikutest siis PP-le infot ei anna ? Allikas ei pea ju olema mitte üks või kaks konkreetset inimest vaid pildi saab ikka kõige paremini nii kokku, kui paljudelt asjaga seotud inimestelt tuleb natuke infot ja sellest tekibki tervikpilt. PP on kõigi asjaosalistega pikalt suhelnud - loomulikult ta teab, mida kelleltki küsida. Sarnane mudel töötab paljudes elu- ja ärivaldkondades - ega see Eesti suusatamine ja suusaliit ka midagi liiga keerulist ei tohiks olla.

 
At 17:33, Anonymous Anonüümne said...

Selle teksti on päris kindlasti kirjutanud Pullerits ise.

 
At 18:00, Blogger Priit Pullerits said...

Austatud 17:25 - tänan teid asjaliku ja kogu problemaatikat laias laastus õigesti avava kommentaari eest! Asi on tegelikult lihtsam, kui see kaugelt paistab, on ju? Ei mingeid salakavalaid vandenõuteooriaid ega muud säärast - kõige aluseks on lihtne inimlik ja siiras suhtlus. Seetõttu ei saa ma ka kuidagi aru, miks mõned ringkonnad tegelevad paaniliselt salaallikate otsimisega ja nende kahtlustamisega ning igasuguste memode ja aruandluste koostamisega. Rääkimata omavahel kahtluste külvamisest, et kes rääkis, kes rääkis... mulle on sellest räägitud imelisi lugusid, kuidas jahitakse neid, kes rääkis, kusjuures mõnikord on jahtijaks need, kes ise rääkisid!

 
At 18:10, Blogger Jaagup said...

Kas äkki oleks võimalik üles panna hoopiski originaalne toimetamata "graafiline" materjal, mis väidetavalt Suusaliidul Sinu kohta koostatud on?
Ma arvan, et see oleks paljude lugejate jaoks isegi huvitavam, kui praegune variant. Hetkel on ilmselt sees palju toimetaja hinnangut, samas huvipakkuvam oleks just Suusaliidu hinnang erinevatele suhetele. Saaks naerda ka Suusaliidupoolsete faktivigade üle.

Või ehk sellist graafilist materjali tegelikult ei eksisteerigi?

 
At 19:51, Blogger Norrakas said...

"Anonüümne Margus ütles...
Njaa. Kõik suusatamisega seotud isikud on Pulleritsule tänu võlgu. Kas võib olla, et Priit on ristiisa kaliibriga mees?"

Kõik peale Veerplau!!!

 
At 21:41, Anonymous Anonüümne said...

Kellelegi pole saladus, et Pulleritsu tähtsaimad allikas on tema blogi lugejad, kommenteerijad.
Aga Pullerits ei kaitse oma allikaid. Hoopis vastupidi, avaldab kommentaatorite IP aadresse. Mis on lugejatega sõlmitud privaatsuskokkuleppe räme rikkumine*.
Rääkimata ajakirjanduse kuldreeglist: oma allikaid kaitstakse iga hinna eest.
Mis näitab, et mees ei oska infoga ümber käia. Sellisele mehele ei jagatagi infot. Kurb!
Paljud spordiblogide omanikud on oma blogidesse pannud viite ka Pulleritsu blogile. Kahetsusväärne, sest nii suunatakse ausatelt lehtedelt blogisse, kus aimamatu kommentaatori IP blogiomaniku poolt avaldatakse!
Vanem põlvkond mäletab, kuidas loeti Holger Puki raamatust

vElIrAnD oN pRoVoKaAtOR

Kas peab ka Pulleritsu blogi eest hakkama hoiatama? Seda küll ei tahaks..

Priit, näita, et blogi näol on tegu ajakirjandusväljaandega, kus peetakse privaatsuskokkulepetest ja allikakaitse põhimõtetest kinni - ja kõrvalda avaldatud IP aadressid. Ehk nagu juristid ütlevad, Cease & Desist.
Küll muutub ka kommentaatorite suhtumine Sinusse paremaks, kui
ise teiste õigusi austad.

16:23

*Standardne IP aadresside privaatsuspoliitika on et neid kasutatakse ainult veebiserveri tööshoidmise ja lehe külastatavuse statistika eesmärgil.

 
At 21:51, Anonymous Anonüümne said...

P.S.

Kusjuures paljud, väga paljud Pulleritsu staarkirjutised on noh, ütleme ... saanud inspiratsiooni blogi kommentaaridest (anonüümsetest!)

 
At 22:38, Anonymous Anonüümne said...

Selle on PP ise kirjutanud ja põhjus on lihtne: pask on majas selle "informaatori" teema kohapealt ning PP teeb nö. välistamistehnikat ehk annab rahvale avalikult nimed ette mõttega, et avalikustatud nimesid pesta.

Mati

 
At 23:32, Anonymous Anonüümne said...

Väike nõuanne neile, kes Eesti suusatamise telgitaguste kohta tundlikku teavet juhtuvad valdama ja tunnevad, et sooviksid seda ajakirjanduses avalikustada.
Tuleks mõelda, kas mehe puhul, kellele kommenteerijate privaatsus on null ja kes kirjutab stiilis "kui eelmise nädala Tartu Ülikooli kliinikumis veetsin, arenes mul huvitav eravestlus", - allikakaitse ka peab (= kuidas on tagatud, et heauskliku teabeandja ajakirjaniku tekstist välja ei saa peilida? Ei ole ju tagatud!).
Ei, ma ei väida, et Pullerits on ESL provokaator. Mees on lihtsalt oma märgi täis teinud.

 
At 00:31, Anonymous Anonüümne said...

Käies ka suusaringkondadega läbi, siis ega seal ärksamate inimeste seas seda "uskujate" seltskonda väga paju ei paista olevat, seega pikk nimekiri "kahtlusalustest" on täiesti usutav.

Ja üleüldse tundub mulle, et tublisid südametunnistusega inimesi, kes vajalikul hetkel kella lõid on vähemalt... mitu.

P1

 
At 01:44, Anonymous Ano Nüümne said...

Mida me teada saime? Üks jõuab alles nüüd järeldusele, et Pullerits on provokaator. Teine kahtlustab, et Pullel on laudas mitu kitse. Kolmas lahterdab Triibu ristiisa kaliibriga tegelaseks. Muide, omamoodi püandiga sõnademäng - Priidul pole ühtegi poega, kes tema perenime edasi viiks. Ja Jumal tänatud! Neljas samastab autorit Brad Pittiga. Viies pöördub tagasi eelmise sissekande kommentaariumis PP poolt esitatud vale ja ebaeetilise käitumise juurde.

Maletaja Pullerits otsustab vastukaaluks kahida delikaatsete isikuandmete avalikustamisega - väidetavalt pole ta kunagi naistega saunas käinud ja tunneb tõmmet George Clooney vastu.

Bottomline - sellise värgiga tegeleb keset esmaspäevast kõige magusamat tööaega omast arust kvaliteetleheks pidava ajalehe vanemtoimetaja. Ja mina ajalehe tellijana pean selle värgi kinni maksma. Masendav.

 
At 09:15, Anonymous Anonüümne said...

Juhul KUI Priit Pulleritsul on õigus, ja miks ei võiks olla, sest talle võib küll mitmeid vähemolulisi asju ette heita, aga valetamist loodetavasti mitte, ja taoline lähteülesanne ja graafiline leht ESLi ringkondades eksisteerib, siis niisugustest ülesande püstitajatest on kahju.

Raske võib olla, kui pead oma lähikondsetest ja õpilastest pingerida koostama, et kes ööpimeduses salatunnelite kaudu teisel poolt rindejoont käib. Kurnav võib olla niisuguse sõjapildi enesele loomine.

 
At 09:58, Anonymous Anonüümne said...

Nimekirjade koostamine käib organiseeritud ühiskonnaga kaasas ja on sama loomulik nähtus nagu sünd või surm. Isegi surnud on nimekirjades.

Kui sind pole mõnes nimekirjas, siis pole sind olemas.

Siin on toodud kasusaajate nimekiri mis on koostatud avalike allikate põhjal. Põhimõtteliselt on siit puudu varjatud juhtmed, kes pumpavad nt listitud nägudelt välja sensitiivset inffi. Nüüd tuleb lekete avastamiseks hakata lekitama intrigeerivaid kuulujutte ja vaadata, et millisesse kanalisse surutud kuulujutt jõuab ajakirjaniku kõrvu ja kui kiiresti see protsess toimub. Nõnda on võimalik väljaselgitada tõelised kanalid.

Loomulikult on sellest listist puudu nt kõik Liive kaaskondsed, kes tema infole ligipääsu omavad ja teised ESL-i juhatuse liikmed ning nende infolele ligipääsu omavad kaaskondsed. Kuid need on juba lihtsam juhtum, sest nemad on siseringist ja nende nimed on kõik teada ning nendele tilgutatud infi levimine on jälgitav. Oskusliku juttude levitamisega peilitakse kitsed välja ca 4-5 intrigeeriva kuulujutuga.

Seega kõik kes nüüd sügavast kurgust kuristavad, peavad kahjuks oma mulgu kinnitoppima, kui nad oma nime ei taha näha ebasoovitavate inimeste listis.

 
At 11:19, Anonymous Anonüümne said...

Miks peab ajakirjanik töötama salaallikatega? Kogu salaallikatelt tulev inf on ju selline, mida ei saa dokumentaalselt tõestada ei lugejatele ega muudele organitele. Mismoodi rahvas sellistesse lasteaia siselistides sobrajatesse ja muudesse Kopenhagen-stiilis koputajatele põhineva infi edastajatesse suhtub, seda oleme korduvalt näinud. Priitu mõnitataksegi ju põhiliselt sellepärast, et tema töömeetodid pole läbipaistvad, kusagil haiglas teki all peetakse huvitavaid eravestlusi ja joonistatakse skeeme jne.

 
At 13:31, Anonymous Anonüümne said...

Heade allikate saladus on peidus selles, et nende isikut ei ole võimalik tuvastada - ei seoste, positiivsete artiklite või mille iganes põhjal. Sestap peaks Priidu allikaid otsima pigem sealt, kus neid kuidagi olla ei tohiks. Inimeste seast kellega ta justkui ei tohiks läbi saada jne. Teine võimalus on, et suusaringkonnad on Alaveri&Co suhtes nii üksmeelselt rahulolematud, et antud nimekirjast varustavad Pullekat infoga pea kõik. Ehk siis raske oleks jõuda konkreetse persoonini. See tekitab aga omakorda küsimuse, miks ei ole Suusaliidus midagi muutunud. Nii, et jõuame tagasi ikkagi selleni, et informaator(id) on pigem inimesed, kellest me seda kõige vähem oodata oskaksime. Või siis on Alaver&Co mingil põhjusel nii kõval positsioonil, et kuigi kõik on vastu, ei piisa sellest nende murdmiseks. Mis omakorda tekitab küsimuse, mis on need trumbid ebapopulaarsete taskus.
Huvitav on see nimekiri aga selle poolest, et see näitab ilmekalt Pulleka suhteid suusaringkondade tippudega - olgu see siis Pulleka toimetatud tekst või mitte. Ka siin kommentaariumis on vahel väidetult, et tõsised suusailma inimesed temaga ei räägi. Nimekiri tõestab aga vastupidist.

hindrek

 
At 14:33, Anonymous Anonüümne said...

Mida peaks tegema, et Venemaa vanglate tsoonidest pärit kõnepruuk 'kitsed' välja juurida? Ehk aitaks see, kui selle sõna kasutajad endale teadvustaksid, kust sõna pärit on? 'Kits' (kozjol) oli see, kes kõigi tsoonielanike poolt vihatud vangivalvuritele isikliku meelehea eest kaasvangide peale kaebas. Seda sõna tõesti ei ole sobilik praegusesse Eesti ühiskonda ümber tuua. Ammugi ei kõlba seda jõhkralt halvustavat sõna kasutada nende kohta, kes ajakirjanikuga räägivad.

 
At 14:41, Anonymous Anonüümne said...

21.41

See raamat on "Tuli pimendatud linnas" ja autoriks Eno Raud.

 
At 14:44, Anonymous Sokk said...

Kellegi väitmine, nimekirjad ja tegelik elu ei lähe kokku. Hindrek Riikoja võib väita, et pärast asumist Kuku raadio etteotsa on Kuku tase jäänud samaks. Võta aga tänavalt inimene ja küsi - valdav enamus pole tehtud muudatustega rahul. Sama on ka Pulleritsu nimekirjaga. Et Arukuusk hakkab PP kitseks? Never ever.

Kitsedest. Erinevate riigikordade, ajajärkude, kogukondade jms ajal/jaoks omandab sama mõiste erinevaid tähendusi. Kui vanglažargoonis tähendas "kits" 14:33 poolt kirjeldatut, siis suusablogi kontekstis tuleb "kitse" all väga selgelt mõista PP salaallikaid. Kits on ju tore loom, mõni annab isegi piima ;)

 
At 15:00, Anonymous Anonüümne said...

Nõustun Sokuga.

""kitse panema" tähendab tänapäeva noorte slängis kaebama. "
allikas

 
At 15:22, Anonymous Anonüümne said...

Mina astun PP. kaitseks julgelt välja ja ütlen, et mees tunenb oma tööd ja teeb seda hästi! Teadmisega, kui lihtne on kitsa valdkonna spetsialisti ja nö. omal alal väga kõvat tegijat rääkima saada. Ja see pole mingi "varjatud allikas", vaid inimene, kes on süsteemis "mutrikese staatuses" , ta kuuleb näeb paratamatult üht-teist, aga "mutrike" on ta edasi, ilma tunnustuse, tähelepanu ja preemiata. Aga pinged, eriarvamused, arusaamatused, kadedus, hukkamõistmine ja ärapanemine, on igal pool teema, kus rohkem kui 2 inimest kollektiivi moodustavad. Ja süsteemis olevad "suured" räägivad selle pärast, et samas süsteemis olevad "mutrikesed" ei viitsi(loe, on väsinud ja tüdinenud) nende kuulamisest. Aga "suured" tahavad oma ideid ja tegemisi ka kellegagi jagada - ilma auditooriumita tunneks nemadki ennast kehvalt ja tunnustuseta. Üks näide, K. Zilmerit ja P. Vainu ei ole ma nõus enam siis ka kuulama, kui mulle peale makstakse - sest see kõik on olnud ja jubedalt väsitab:) Õnneks kasvavad uued üliõpilaesd ja müügiinimesed peale!

Nimelt pole enamusel eestimaalastest õrna aimu ka, mis seal suusaliidus toimub, kui rasked on meeste treeningud, millised rahad liiguvad, kes on kelle lemmik, jms. tegelik reaalsus.

Kõik, kes PP-ga kokku puutunud, teavad kui avatult ja siiralt ta räägib, küsib ja suhtleb(Tiit Pekk on sama stiiliga) ja sellises olukorras piisab vähesest, et "varjatid allikas" rääkima saada. Vii ennast allika jaoks olulise teemaga kurssi, tunnusta, kiida ja palu paar sõna öelda. Ja mis juhtub? Kui räägitakse allikaga, kellele tema teema(elutöö, uurimus) on südamelähedane, siis teate isegi, et me oleme võimelised südamelähedasest asjast rääkima tunde - tunneks vaid keegigigi minu ja minu tegemiste vastu huvi. Sest www-ühiskond on külm ja pealkirjadepõhine. Suhelda mitte lihtsalt ei taheta, vaid ka enam ei osata... NII LIHTNE SEE ONGI!

Kusjuures allikas sellises situatsioonis ei taju ennast allikana, talle lihtsalt meeldib südamelähedasest teemast rääkida.

PS.
olen 20 aastase staaziga müügimees ja tean, mida räägin. Olen eesti tipptegijatega erinevates valdkondades rääkinud nii sensitiivsetel ja õrnadel teemadel, et kui selle kõik raamatuna müüki paiskaks - siis peaks eestist ära sõitma. Muidugi ma ei tee seda, st. ei hakka kirjastajaks ega ajakirjanikuks, sest mulle on läbi minu toodete ostmise korralikult tasutud. Ja mul on olnud au olla "suurematest-suuremate" pihitoolis. Mis saab mul olla selle vastu, kui ära kuulamise eest ka heldelt peale makstakse...

 
At 15:42, Anonymous Anonüümne said...

No vot mina ei saa sellistest pihiisadest aru, keda on võimalik kinnimaksta. Kui sa kuuled ikka alatusi, mis nõrkuse hetkel välja lobisetakse, siis kuidas sa selle teadmisega edasi elad, jätad endasse ja muutud libeda näoga küünikuks, keda ei soovi rohkem kohata kui ostu-müügitehingu hetkel?

 
At 16:50, Blogger Priit Pullerits said...

Aitäh, 15:22, arusaamise ja aruka jutu eest. Enamik (mitte kõik!) teisi anonüümseid kasutab siin jälle võimalust isiklikult mulle ära panna. Sellistest võiks isegi kahju olla, aga ei ole. Nad tõestavad oma... ma ei teagi, mida, aga igatahes ei ole see midagi head ega ilusat.

 
At 18:17, Blogger Madis said...

Ma arvan, et ajakirjandusliku ning blogindusliku male osas teeb Priit siin kõigile tuld. Loomulikult pole ta ilmeksimatu.
Kui arvate, et Kliinikumi eravestluse saab tuvastada, siis lugege see lõik uuesti ja teoorias võib sealt mitte midagi välja lugeda. Pole ju mainitud, mis meetoditega see eravestlus läbi viidi :-) Tänapäeval on selleks mitmeid võimalusi.
Ehk siis: fakti avaldamine ei tähenda täies ulatuses faktide avaldamist. See on midagi sellist, nagu ülekuulamisel osade faktide rääkimata jätmine. Valitakse endale vähem kahjutegevamad faktid, mis avaldatakse ning suurem osa jäetakse rääkimata.
Loodetavasti seletasin arusaadavalt faktimanipulatsioonidesse puudutavat.

 
At 20:53, Blogger Priit Pullerits said...

Jah, Madis, ka mina ei saa aru, mida osad siin nõuavad. Et mingi privaatsusleping lugejatega on rikutud? Ma ei mäleta, et oleksin sellise kunagi sõlminud. Pealegi, millega ma seda rikkunud olen? Millise liugeja identiteedi, et ta on näiteks Jaak Mae või Raul Olle või kes iganes, olen ma siin avaldanud? Et IP aadressid olen avaldanud? No mida! - need on blogi kõige all pruuni riba allservas oleva ristküliku peale klikkides kõigil näha - need on avalikud andmed! Küll on rumalaid ja tülinorivaid inimesi me ümber, kes ei häbene ka, kui oma lolli juttu suust välja ajavad. Aga mis neil häbeneda - nad ju argpükstest ninatargad anonüümikud. Tegelgu pigem teemaga - miks mõned alaliidud peavad otsima enda keskelt salaallikaid?

 
At 21:05, Anonymous Anonüümne said...

Igal isikul on õigus oma arvamusele ja kellegil pole kohustust oma nime avaldamiseks avalikus ruumis. See kas blogijale too arvamus meeldib või ei on tema probleem. Arvamuse avaldamine ei tähenda ärapanemist vaid eriarvamust. Eriarvamuste mittesallimine on omane autoritaarsetele isikutele. Õpetaja töö on kahtlemata üks autoritarismi vorme. Mina soovitan seda hoiakut blogisse mitte kaasa võtta ja elu muutub lihtsamaks. Muide, ma ei seedi andmete liste. Need on maru igavad, nagu ka siin esitatud nimekiri. Neid peab huvitavaks tegemiseks kõvasti töötlema (mitte manipuleerima) võimalikult objektiivsest lähtepunktist vaadeldes. Antud listi mõte on ainult siis kui kõik sealolevad isikud on järsku hakanud insider jutte edasi kõllama omakasu eesmärkidel. See on ebareaalne. Järelikult puudub avaldatud listil vähemalt ilma tõenäosuseta igasugune mõte. Vot sihuke mõte tekkis tolle igava jutu kohta. Võta või jäta. Ise tead. Aga võibolla ma ei olegi sihtgrupp. Esmane sihtgrupp on kindlasti listis avaldatud nimed ise. Mõnel neist võib see tagumiku keema ajada küll, kui ta alusetult sellesse listi ja totaalselt vale tõenäosusega on sattunud.

 
At 21:57, Blogger Priit Pullerits said...

21:05, see pole mingi eriarvamuse avaldamine, kui anonüümselt rünnatakse, solvatakse, sinu kohta valetatakse, sind valedes asjades süüdistatakse jne. Siin ei ole midagi diskuteerida. Mõistate? Arvamus peab olema argumenteeritud ja tsiviliseeritud, mitte kedagi (sh blogipidajat) mõnitav.

 
At 22:19, Anonymous Anonüümne said...

Olen siinkohal küll Priiduga nõus, et vaba maa, vabad inimesed. Kui siin lugemas ja kommimas ei käi, miskit ei juhtu - palka ära ei võeta, käsa ei väänata - milles siis küss? Ei tasu omale maohaavu negativismiga tekitada, kasulikum oleks mujalt meeldiv ja sobiline keskkond leida.
Aga teemast - kui ka osa SL nimekirjast on õiged, ja kindlasti on, saab ka selgeks, miks asjad on just nii, nagu nad on. Veerpalud tulevad ja lähevad, toitmist vajavad suud jäävad.

 
At 22:21, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 22:53, Anonymous Anonüümne said...

Huvitav juhtum. Tegin täna õhtul - oli juba pime - pärast eilset rattatrenni pikema rahuliku jooksu ja tagasi tulles sattusin Tähtvere pargist läbi tulema. Teate, seal taga alleel, kus ainult mõni harv latern märgadele mahalangenud lehtedele nõrka valgust heidab. Edenen päris reipas tempos, kuid äkki näen kaht kuju üks sadakond meetrit pargiteel kahekesi midagi õiendamas. Harilikult kui pimedas kahtlast silman, valin lihtsalt teise tee. Ei tea ju, pätt või joodik või kes veel. Täna aga oli pika jooksu peal juba parajalt väsimus peal ja otsustasin julgelt edasi minna.
Aga paistis, et minust kohkuti rohkem. Mind märgates kahtlased kujud kähku eraldusid, üks neist, tugevam astus kiirel sammul minust mööda. Jõudsin veel vaadata, et küll läheb ilusa nõtke vahelduvsammuga. Ja käte töö oli hea. Mees võis olla sportlane või vähemalt looduse poolt spordi tegemiseks ohtralt andega varustatud. Teine, kiitsakam kuju aga pani rabistades teisele poole, põõsastesse. Ainult prilliklaasi välgatus käis veel ja läinud ta oligi.
Maast leidsin kägardunud paberilehe. Tõstsin selle üles, sest ma olen loodust hoidev ja armastav spordi huviline, kui näen geelipakendit maas, siis alati tõstan üles, et sportimise rajad prahist puhtad hoida. Hoidsin paberilehte silmade ees ja püüdsin nõrga pargilaterna valguses (Tartu linnavalitsuse säästureziim!) uurida mida sinna oli kirjutatud. Suutsin välja lugeda pealkirja: MINU ALLIKAD Selle alla oli kritseldatud igasuguseid nimesid, telefoninumbreid, inglise keelseid sõnu. Hästi palju oli soditud ja maha tõmmatud. Mingeid kriipsu jukusid ja kuradeid oli joonistatud. Ükski nimi ei ütelnud mulle midagi.
Aga oli juba päris pime ja hiline. Tõusis tuuleiil ja rebis lehe mul käest..

 
At 23:26, Anonymous Anonüümne said...

Sattusin täiesti juhuslikult sellisele sissekandele nagu seda on Wikipeedia artikkel Priidust. Ja sattusin sinna nii, et vajutasin blogi all servas asuval counter.zone.ee lehel olevat ühte aadressi.

Ning Wikipeedia kirjutab nii:
"Ma imetlen teda. Tema persoon on toonud muidu hallile spordimaastikule värvi ja vürtsi. Ma olen väga õnnelik selle üle, et just praegu on meil olemas Priit Pullerits, ja ma olen väga õnnelik, et ta just suusatamisest huvitub." – Mati Alaveri arvamus Priit Pullerits'ust.

Paljudel kindlasti tekkis küsimus, millal korüfee sellise tsitaadiga maha sai. See on avaldatud 2005.a aprilli EPL-s Marii Karelli artiklis "Priit Pulleritsu unikaalportree".

Siit omakorda tekkis mul endal küsimus, et kas Alaver oli seda hinnangut andes täie tõsidusega asja kallal või tuli väljaöeldu ka juba tol ajal läbi sarkasmiprisma?

Mati siin vaevalt sellele vastab ja kui ka vastaks siis..., mitte et see vale oleks, aga ta ei pruugi ka tõe rääkimine olla (nagu uuemal ajal härrad peenemalt väljenduvad).

Seega jätaks selle sinnapaika ja küsiks hoopis blogiomaniku käest, et Priit, mida Sina arvad, kummaga oli tegemist?

P.S. Minu postitusest palun mitte välja lugeda asju, mida seal ei ole ja mitte panna suhu sõnu, mida ma ei ole öelnud.
Kuna ka endale ootamatult sellisele avaldusele sattusin, siis küsin puhtalt sportlikust uudishimust ja ilma vähimagi sarkasmivarjundita, saamaks taustsüsteemile täiendavat kildu veel Torino olümpia eelsest ajast.

 
At 23:31, Anonymous Anonüümne said...

Mina ei kannata silmakirjatsejaid. Teate, ma tunnen nad läbi Interneti kah ära. Näiteks Maamehe stiili matkiv anonüümik, kes asub pagan teab kus, tuleb siin silmakirjalikult tänitama, et kui ei meeldi, siis tõmmake uttu. Vähe sellest, ta seda täitsa anonüümselt, ilma oma signatuuri alla kribamata.

Minu meelest on selline teiste kukele saatmine klassifitseeritav tahtliku vaenu õhutamisena silmakirjaliku kommenteerija poolt. Jah, elus tuleb valida pooli ja kaotada süütust, paraku kaob süütusega ka populaarsus ning tõsiseltvõetavus. Ega siin blogis pole lipitsemisest tolku. Üldiselt sellist mula ignoreeritakse. Priit on jõehobulikult paksu nahaga ja teda siinsed torked ei häiri.

Tegelikult Priit mulistab ja püherdab siin kommentaariumi mudas suure mõnuga ning üritab leida mudasogasest veest inspiratsiooni viidikaid. Ega nad suurt ei toida, kuid toovad tema lehelugudesse sügavust juurde. Siit saadav inspiratsioon on nagu pipra-sinepikaste tema tavapärastele mahukatele lugudele. Seetõttu ta siin kommenataariumis aega veedabki ja laseb ennast mõnuga torkida. Blogilood muutuvad küll igavamaks aga kommentaarid võitluslikumaks ja kommenteerijaid kribama innustavamateks. See on siin perpetum mobile, seda protsessi ei ole võimalik maamehelike manitsustega seisma panna. Vale vajub ja õiglus võidab igavesti!

 
At 00:30, Blogger Saakal said...

Kas allikad ka teisi nimesid nimetavad või on AV ainuke? Ülejäänud kaader on ikka väga vakka olnud? Kui on millest rääkida siis rääkigu suud puhtaks - parem korralik kulutuli, mille tulemuseks on viljakas pinnas, kui võssa kasvanud mets...

 
At 08:23, Anonymous Anonüümne said...

23.31
Miskipärast ei näinud teie postituse all signatuuri, mille puudumist mulle ette heitsite.
Blogipidaja annab võimaluse anonüümseks jääda, mida ka kasutan.
Mind ei koti karvavõrdki, kui leiate, et olete kukele saadetud. Teie probleem. Neiokõstõl olekski ehk parem eemale hoida.

22.19

 
At 09:00, Blogger Priit Pullerits said...

22:21, ja ma ei lisa teie poole pöördudes ette nimme lühendit lp., kustutasin teie kommentaari, sest ründasite seal minu perekonda. Seda ma ei luba ning kui te üldse mees olete, mitte s***junn, siis te võlgnete siin samas kommentaariumis avaliku ja täis- ja pärisnimelise vabanduse minu pere liikmetele. Kui te seda ei tee, siis ärge siia enam kunagi tagasi tulge ning siin sõna võtke!

Lp 23:26 - nagu te teate, siis ükski suhe ei kulge lineaarselt ühel ja samal nivool, ikka on seal sees kõikumisi. Need Alaveri sõnad aastal 2005 (?), usun, et olid väga siiralt öeldud, sest siis olid Eesti suusatamise kuldajad ja Eesti suusatamisest oli kirjutada ainult head ning mulle meeldis suustatamisest kirjutada, tegin seda kirega, ja ilmselt see Alaverile meeldiski. Ega Alaver on tark mees, ta tunneb ära, kes mida mõtleb ja teeb ja jagab ja oskab hinnata neid, kellest talle kasu. Aga ajad muutusid ja nii on muutunud ka meie suhted. Nagu nägite, siis ega Alaveri selle postituse nimekirjas mu allikate seas märgitud polnud, mis on tõesti tõsi, kinnitan; me ei ole suhelnud vist juba kaks-kolm aastat, v.a mõned tered siin-seal. Kas sain anda piisava vastuse?

Lp 23:31 tabab nii mõndagi päris teraselt. Aga ega mu nahk päris jõehobulik ka ole, eriti siis, kui rünnatakse mu lähedasi inimesi, kes siin asjasse ei puutu, ja kui minu vastu minnakse anonüümselt pahatahtlikuks, norivaks, pealehüppavaks jne. Võtke anonüümselt sõna, kui teil on midagi asjalikku ja mõistlikku öelda, et anonüümne kallaletung, süüdistamine jms ajab, nagu Art Soonets mõnikord ütleb, s*** keema, ja seda ma ei kavatse sallida (tarbetu võõrsõna - tolereerida).

 
At 10:43, Anonymous Anonüümne said...

Priidule, 9:00.
See võis olla öeldud jah ka varem kui 2005, konkreetsemalt netiavarustest ei selgu, varaseim leitav viide on Karelli artiklis.

Ega ma oskagi Sinu (oleme elus Sina peal, jään selle juurde) selgitusele vastu vaielda ja see võis nii olla küll, vähemalt tundub loogiline.
Seega liigitame vastuse piisavaks.
23:26

 
At 12:04, Anonymous Anonüümne said...

Nimekirja pikkus viis mõtted omamoodi radadele.

Esiteks Priit mainis, et nimekirja on toimetatud faktide jmt osas. Huvitav kas nimekirja on kedagi lisatud? Tuues nö mängu ilu jaoks välja kõik, kellest Priit mõne toreda artikli kirjutanud või pikemalt vestelnud suusaringkondadest.

Teiseks, kui oletada, et nimekiri oligi selline nagu siin välja toodud, siis pakun, et suurem osa nimekirjast on Priidule puru silma ajamiseks ja soovitakse jätta muljet, et ollakse eksiteel.

Kolmandaks, intrigeerivamaid vihjeid saab Priit suurema tõenäosusega nn siseringi kõrvalt olevast pundist, kes niivõrd kuivõrd suhtleb nn siseringiga. Ka selle ringi inimestest on Priit positiivseid, toetavaid lugusid kirjutanud sh siin blogis. Pealegi võib selles siseringi ümbritsevas grupis kopitada kibestumise alged, mis loob soodsa pinnase soovitud sihiga avameelsuseks.

 
At 12:45, Anonymous Anonüümne said...

Õige 22:19! Tõmbaks küll uttu aga näe Priidu killud ja kommenteeriate remargid lausa rebivad magnetina siia tagasi. Eesti tasuta meediamaastikul on see üks parimaid saite.

23:31

 
At 17:00, Anonymous Anonüümne said...

Tulin vaatama, kas väidetavalt "Eesti tasuta meediamaastikul ühe parima saidi" staarautor, kes kirjutisi tavatseb alustada "go f*** yourself!" (ja lõpetada "Mölakas!") - on uue kirjatükiga maha saanud.
Aga võta näpust. Okey, will check back later..

 
At 17:06, Blogger Priit Pullerits said...

Vaadake, ärapanijad ja teised ülbajad ka, siin on vahepeal asi nii teravaks läinud, et enam ei saa niisama midagi teha ja toimetada - eile käisin ligi kaks tundi härraste Glikmanite jutul Tallinna kesklinnas, nad väljendasid ka muret, et au teotamise eest on kahjutasud liiga väikesed. Ja kui need mehed tegutsema hakkavad, siis - watch out, what you say here. Ligi kaks tundi, mehed, ligi kaks tundi - kujutate ise ette, see ei ole odav lõbu! Ja te räägite siin mingist uuest sissekandest?! Las ma kindlustan siin enne seljatagust, siis alles vaatame, kes siin mida üldse ütlema hakkab.

 
At 17:29, Anonymous Anonüümne said...

Ah Glikmanid avaldasid seisukohta, et au teotamise asjades on honorarid liiga väikesed? Turg peaks ka selles vallas asjad paika panema.
Käik andis ilmselt võimaluse diskreetselt kohtuda allikatega. Tallinna kesklinn pakub selleks häid võimalusi. Paremaid kui Tartu. Võib ju vaksali WCs poti taha teateid jätta jms. Aga tippõigusbüroos on kohtumised kindlas ja meeldivas keskkonnas - ja mis eriti hea: kvalifitseeritud õigusabi on alati kohe võtta.

 
At 17:49, Anonymous Anonüümne said...

Oih, mul läks praegu seda advukaadi juttu lugedes kõht lahti. Ei mitte jutu pärast, vaid nende just Vormsi tuntuks teinud roiskund viidikate pärast, mida rannarootslased ja nende järeltulijad on osavalt hapendanud ja peldiku haisuga koos konserveerinud. Vähe sellest, nende pasalõhnaliste kilude eest küsitakse ka pappi ja takkatippu makstakse nende eest veel s..aks palju. Elamuse saamiseks aga piisab vaid haisu sissehingamisest ilma kübetki pealehammustamata. Ma ei kujuta ette mis kõht siis veel teeb kui neid peale vahitmise ka suhu panna. Advukaadi jutt on selle kõrval väga mage nali. Loodetavasti nädalavahetusel saab ikka lugeda, mis probleem neil honoraridega on.

 
At 20:07, Blogger Priit Pullerits said...

Mitte honoraridega ei ole probleem, vaid sellega, et au teotamise eest on karistuseks määratav kahjutasu liiga väike. Aga kui härrased Glikmanid juba midagi ette võtavad - sain nende õigusfilosoofia alustest põhjaliku aimduse -, siis tavaliselt on see, mida nad saavutavad, Eesti mõistes n-ö pretsedenti loov ehk seadus- ja õigusloomet kujundav. Mis kokkuvõttes tähendab seda, et kui Glikmanid nüüd peagi asja ette võtavad, siis lähevad teatud kraanid ka minu suunas lahti ja mõnel mehel, kes liiga ülbelt suud pruukinud, näiteks sellel, kes mind eelmise postituse all valetamises süüdistas, on pill peagi lahti ja vesi ahjus. Aga nii peabki olema, loogiline ju. Hakkate lõikama seda, mida ise olete endale külvanud. Ei maksa isiklikult kurjaks minna - mis ma olen kogu aeg rääkinud. Aga ei ole tahetud kuulata, õigust on tarkninadel ülegi jäänud.

 
At 21:28, Anonymous Anonüümne said...

See käik Glikman & Glikman õigusbüroosse on nagu kahtlane. Kahtlemata saaks Leon Glikmanist nädalalõpu persooniloo. Columbia Ülikooli alumnus intevjueerimas Harvard Law School'i kraadiga meest - mis võiks veel kaunim olla.
Aga ma ei usu, et see on tõeline põhjus. Ei usu ka, et seal mingeid hagi esitamise plaane peeti. Kuigi siinse blogi pealt võiks kohe vabalt oma 10-20 au teotamise hagi sisse anda.
Seal pidi ikka midagi veel olema. The Plot Thickens.

 
At 21:47, Anonymous Anonüümne said...

Varem oli Priit Pulleritsu blogi hea meelelahtuslik ja hariv lugemine spordist ja muust. Nüüd käib põhimöll kommentaariumis. Jääb mulje, et Pullerits blogib eesmärgiga nö. tõmmata kommentaariumis "teemat". Enam ei ole eesmärk hüva infot ja muljeid edastada vaid provokatsiooni kasutades ärgitada imimesi kommenteerima, et siis neile kommentaariumis veelkord ära panna.

Kahju, et ilus asi on perse keeratud - nii Pulleritsu kui ka kommenteerijate poolt.

Mina astun maha, enam seda blogi ei külasta ja ei loe.

Mati

 
At 22:07, Anonymous Anonüümne said...

PP on päris lapsikut teksti hakanud panema,pole siia mõtet enam ronida.

 
At 22:12, Anonymous Anonüümne said...

Priit, julgen sügavalt kahelda, et Sind valetamises süüdistaja lõppkokkuvõttes kaotajaks jääb. Kui oled trükitud kujul ja suures tiraažis avaldanud elementaarset valeinformatsiooni, siis see tegu ei aegu. Isegi kui G-vennad menetlevad tüübi süüdlaseks, maksab ta trahvi ära ja elab edasi. Kas inimesed hakavad seepärast Sinusse teistmoodi (loe: paremini) suhtuma?

 
At 22:22, Anonymous Anonüümne said...

Arvata võib, et G-vennad hea pilguga ei vaata kuidas nende kolleeg AV kaasusega avalik-õiguslikus ringhäälingus tasuta megakajastust lõikab. Ja ega Eesti Energia (loe: maksumaksja rahast) jt sponsorite makstud ESL advokaaditasud ka väike summa ole - isegi G-vendadele. Teine suur konkurent VK on rajalt maha võetud. Advokatuuris on ees huvitavad ajad.

 
At 23:06, Blogger Priit Pullerits said...

Hea küll, ära rääkisite: homme tuleb uus kont närimiseks anda.

 
At 23:28, Anonymous Anonüümne said...

Kas juriidiliselt pole mitte nii, et kui ma valin kommentaari postitamisel anonüümse variandi, siis ma sõlmin bloggeriga sisulise lepingu, et blogger ei tohi minu IP-d mingi tühise au kaasuse puhul avaldada, kuna blogger ja blogipidaja lubavad anonüümset eneseväljendamist? Ainuke põhjus selle tava rikkumiseks võib olla juhul kui kommentaaris ähvardatakse massihävitusrevade kasutamise jm analoogsega. Muud juhtumid on puhtalt blogi omaniku enese vastutusel. Eesti internetiliikluse pealtkuulamiseks peab aga olema samuti miski kohtuluba, mida samuti ei hakata au juhtumitel väljastama, eriti juhul kui blogipidaja on hoolimatult jätnud oma kommentaaride rubriigis anonüümse teatesaamise võimaluse vabatahlikult lahti. Kapol on kah anonüümne telefon, kuhu võib jätta vihjeid juhtivate riigiametnike seotusest altkäemaksu juhtumitega. Sinna võib samuti anda teateid, mis loomulikult teotavad kellegi au aga kellegil ei tule isegi pähe, et anonüümset kanalit pidi saabunud signaali alusel signaali andjat hakatakse au teotamise kohtukeissidega vintsutama. Homeeriline naer :) Seega on PP läinud G-de mängutoomisel käesoleva blogi kommentaaride raames libedale ja enesele väga kulukale ning häbiväärsele teele. No samas ma pole nüüd jurist ja ei tea neid kõiki neid anonüümsena esinemise õigusi kah täpselt. Jänkide maal naerdakse ilmselt PP vandekohtunike poolt suure häälega välja aga no Eestis - kes seda teab kui G-d möllama hakkavad.

 
At 23:36, Anonymous Anonüümne said...

23:28, teil on õigus. Arutlete loogiliselt, täitsa nagu jurist. Siiski peab mainima, et tsiviliseeritud ühiskonnas on õigusabi kasutamine igaühe õigus ja täiesti normaalne nähtus. Seetõttu tuleb ainult heaks kiita, et Pullerits pealinna käigu ette võttis ja tippjuristidel need asjad endale selgeks laskis teha. Kulus kaks tundi ja hunnik raha, kuid usutavasti õppetund läks asja ette.

 
At 23:54, Anonymous Anonüümne said...

P.S.

ERR on saatnud oma töötaja Steivi Sparta jõusaali harjutama, avaldades seeria reportaaze "Steivi elu" (a la Täär valmistus). Nüüd on Steiv saanud seljavigastuse! http://sport.err.ee/steiv/c0b2d8cc-a035-4cf8-9da6-f78712a51838

Holy cow! Ameerikas keeraks iga Personal Injury Lawyer siit ERRile (ja Spartale) sellised kahjunõudehagid kaela, et riik köhiks seda raha mitu aastat välja.

 
At 00:00, Anonymous Anonüümne said...

>23:54
Nõustun selle mõttega 100% Õnneks sõlmisid ERR juristid usutavasti oma töötajaga siisiki sellise osaluseksperimendi lepingu, kus kõik riskid ja kahjud jäävad füüsilise isiku enda kanda. Täpselt sama tehnikat kasutavad vähemalt eraTVkanalid oma tõsieluseriaalide tegemisel ja ma kukun suu imestusest ammuli pikali, kui ERR seda tehnikat ei praktiseeri.
23:28

 
At 00:19, Anonymous Anonüümne said...

Kirjutasin sinna Steivi blogisse väikese nõuande mõelda ja arsti ning juristiga nõua pidada, kas oma selja tuksi keeramine tööandja huvides on ikka mõtekas.
Sparta klubist olen kuulnud ainult head ja nende treenerite kvalifikatsioonis pole kahtlust, kuid ERR teeb "Steivi elus" minu arvates raske ajakirjandusliku eetikavea, jättes vaatajale mulje, nagu oleks tegu sõltumatu harrastajaga. Tegelikult on Steiv ERRi töötaja ja saab jõusaalis rassimise (ja oma tervise rikkumise) eest tõenäoliselt tasu. Töötajaks olemist mainitakse ainult esimeses saates.

 
At 00:22, Anonymous Anonüümne said...

>>sõlmisid ERR juristid usutavasti oma töötajaga siisiki sellise osaluseksperimendi lepingu, kus kõik riskid ja kahjud jäävad füüsilise isiku enda kanda.

Vaat siin ongi vaja töötaja poolset juristi (ei pea olema tingimata Glikman), kes veenvalt näitab (vajadusel ka kohtus), et selline leping on mitte tasakaalus, vastuolus heade kommetega, Eesti tööseadusandlusega, EL direktiividega jne.

 
At 00:27, Anonymous Anonüümne said...

"Steivi lood: Esimesed karjed" - ja see on 2. saate pealkiri. Vaene mees polnud varem üldse jõusaalis käinud. Juures on graafiline videomaterjal õudsesse grimasse kõverdunud näoga "harrastussportlasest" Smithi kangi rinnale sikutamas! Sealt PIDI vigastus tulema. Vist ka kõige madalama, 1. kategooria treener võib selle kohta asjatundjana tunnistusi anda.

 
At 10:13, Anonymous Anonüümne said...

Huvitav, et Gea Muru on välja jäänud.

 
At 22:02, Anonymous Anonüümne said...

Apart from the design of engagement rings, another important consideration when going
ring shopping is your particular choice of jewelry store.
The lavish beauty of a pink engagement ring will
astound even the most discriminating admirer. Like color, we can settle for
impure diamonds because our normal, human eyes won't be able to see them.

Also visit my website pink-diamond engagement ring

 
At 21:49, Anonymous Anonüümne said...

A� The rectangular shape and the bolted studs, which accent the tank watches, came from the styling of the Army
tanks, of that time. Even the most discerning eye would often
be unable to tell the difference. Hamilton Mens Watches have always been known
for their accuracy and simplicity, this model will not disappoint.


Look into my website: luxury watches **

 
At 03:37, Blogger Unknown said...

link situs terbaru sabung ayam www ayam laga com

 

Postita kommentaar

<< Esileht