neljapäev, oktoober 06, 2011

Pullerits: Kuidas saavutada neliküritusel võidukas tulemus?

Pole vähe neid mehi - vaadake endale otsa, äkki olete ka teie üks neist? -, kes pole ajapikku suutnud hoiduda väidetest, et harjutan liiga ühekülgselt. Aga mis spordis loeb? Loomulikult, spordis loeb tulemus. Ja see ei jäta ühekülgsuse jutus kivi kivi peale.

Vahepeal on ilmunud Klubi Tartu Maraton tänavuse nelikürituse tulemused ja need on ausalt öeldes jahmatavad. Heas mõttes jahmatavad. (Siin saavad kõik need, kes kurdavad, et enamik teateid on negatiivsed, lõpuks oma positiivse ja ilusa uudise.) Seal selgub, et mitte ükski minuvanune ega minust vanem osaleja ei lõpetanud kokkuvõtlikus arvestuses minust eespool. Mis tähendab seda, et suusatamise, jooksu, maantee- ja maastikurattasõidu tulemuste liitmisel pole ükski minust vanem mees minust parem. (Ja naistest ärme hakkame siin rääkimagi - neist parim jäi ikka jupp maad tahapoole; ehk kui sättida minu nimi Exceli tabelis arvutiekraanil kõige ülemisele reale, siis parima naise Alma Sarapuu nimi jääb kõige alumisele reale. Et miks sellest räägin? Väga lihtne: seepärast, et ajakirjanduslikus tekstis on üks tõhusamaid vahendeid sõnumi kohale viimiseks selle piltlikustamine - nii palju siis teile ka meediakoolitust, täiesti tasuta.)

Selline tulemus, et ükski minust vanem mees ei saanud minust paremat tulemust, teeb loomulikult heameelt. Kas teile ei teeks? Kas teie ei oleks rõõmus, kui avastate enda kohta midagi analoogset? Kindlasti oleksite. See on ju endastmõistetav. Ja ainult kade inimene võib seda pahaks panna, hakata selle kallal norima ja selle üle ilkuma. Või ette heitma, et kõik minuvanused ja vanemad ei teinud kõiki nelja ala kaasa. Aga mis see minu mure on? Võistlus käib ju nende vahel, kes kohale tulid, ja Tartu neliküritus on kõige suurema osavõtjate arvuga nn kompleksüritus terves Eestis, kui mitte kogu Baltikumis. (Ei tea, kas Soomes ja Rootsis ka midagi sellist toimub?)

Tõsi, üldjärjestuses langesin mullusega võrreldes koha võrra tahapoole, 31. realt 32. reale. Koefitsientide kogusumma oli see-eest tänavu parem kui eelmine aasta (mida väiksem arv, seda parem), vastavalt 4,824 ja 4,889. Eelmine aasta olnuksin tänavuse koefitsientide summaga 26. Aga see on "oleks", nagu on "oleks" ka see, et kui suusamaratonil poleks pidamismääre juba 15-20 km järel täiesti ära kulunud, siis jõudnuksin tänavu ilmselt 30 parema sekka. Samas võib ju vastukaaluks öelda, et kui rattarallil poleks sõit teises grupis nii hästi välja tulnud, võinuksin jääda vaat et 40. kohastki tahapoole.

Tegelikult pole ka 32. kohal miskit viga, eriti arvestades, et otse minu ees lõpetasid sellised tuntud harrastussportlased, nagu Pait Hirv ja Ivar Ivanov. Ja vahetult minu selja taha jäid Toomas Jõgeva, kes aastaid tagasi "pärandas" mulle oma Tartu nn jooksumaratoni teise grupi stardinumbri (ta oli mu mälu järgi haigestunud ja ta number oli saadaval, kõik käis Klubi Tartu Maraton vahendusel legaalseid teid pidi, ärge üritagegi siin midagi "punuma" hakata), ja Emeri Lepp, keda ei aidanud kõrgemale kohale isegi alla kolme tunni läbitud rattamaraton. Kaasblogija Art Soonets sai 52. koha.

Aga see pole veel kõik. Tartlaste arvestuses sain Arvi Suurpere ja Margus Kauri järel kolmanda koha. Mis siis, et omavanuste ja vanemate seas parim koondtulemus ja tartlaste arvestuses kolmas koht ei too Klubi Tartu Maratonilt mitte mingisugust medalit, diplomit ega äramärkimistki. See pole tähtis, ja vaevalt keegi selle nimel kaasa lööbki. Mina küll mitte. Oluline on ju see rahulolu, mille igaüks oma tulemusest ise saab. Ei leia, et mul rahulolematuseks alust võiks olla.
******
Scenic Bajada Loop Drive, Tucson Mountain District, Saguaro National Park, Arizona. 3. aprill 2011. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1: Tartu rattamaraton Ande ja Puka toitlustuspunkti vahel. Foto autor: Margus Ansu, Postimees/Scanpix
Fotod 2 ja 3: Priit Pullerits väntamas Tartu rattamaratoni finiši suunas, kannul endine Eesti jalgpallikoondise mängija Marek Lemsalu. Fotode autor: Tiia Luht
Foto 4: Priit Pullerits (paremal heleda vestiga) autasustab Postimehe aastatellimusega Tartu rattamaratoni võitjat Tanel Kangertit (pjedestaali kõrgeimal astmel). Foto autor: Tiia Luht

53 Kommentaarid:

At 09:34, Anonymous Kaido said...

Ei oska muud kosta kui, et palju õnne! Saavutatud tulemus on kõigiti austusväärne.

 
At 09:40, Anonymous Anonüümne said...

Well done!

Ent... Kui sättisin Pulleritsu nime "Exceli tabelis arvutiekraanil kõige ülemisele reale", siis parima naise Alma Sarapuu nimi tuli ekraanile vertikaalsuunas umbes 2/3 kohal, mitte ei jäänud "kõige alumisele reale". Mõni nimetab seda maletamiseks, mõni millekski muuks, aga järjekordselt läbimõtlematu kujund. Paratamatult tuleb Pulleritsu teksti eelarvamusega suhtuda.

 
At 10:17, Anonymous Anonüümne said...

Tubli Priit! Mis sul aastane treeningmaht on olnud (km,tunnid), et selle tulemuseni jõuda? Pakun, et paljudel nn rahulike pikkade treeningute meestel, naiselt võib see väiksem olla.

 
At 10:18, Blogger Priit Pullerits said...

Aitäh, Kaido! Ja palju õnne, 09:40 - ilmselt on teil suurema ja palju ulatuslikuma ekraaniga arvuti kui mul. Minu arvutis oli tulemus täpselt selline, nagu kirjeldasin, siin ei olnud mingit manipuleerimist - mis mõte sel olnuks? Lihtsalt tegin oma Postimehe arvuti ekraanil tähelepaneku ja otsustasin seda tekstis ära kasutada.

 
At 10:21, Blogger Priit Pullerits said...

10:17, aitäh heade sõnade eest. Mahtu kahjuks ei oska öelda, ausõna, ei ole kokku löönud. Vaatasin oma kalendermärkmikust, et viimastel kuudel umbes 5-6 tundi nädalas.

 
At 10:33, Anonymous Anonüümne said...

Vaieldav väide - " Aga mis spordis loeb? Loomulikult, spordis loeb tulemus.". Kuna siin on juttu "vanurite" spordist, siis enamusele selleealistele on olulisem mõnus tunne, mida sportimine annab. Kui lisandub ka hea tulemus, on tore, aga see pole peamine.
r.

 
At 10:34, Anonymous Anonüümne said...

"Mis siis, et omavanuste ja vanemate seas parim koondtulemusi" kui lõik osalejad läbi käia, leiab selliseid ilmselt rohkem, kes endast vanematest esimene on. "Kaasblogija Art Soonets" mida ta siin bloginud on? Aga tubli saavutus igatahes.

 
At 10:35, Anonymous Anonüümne said...

Erinevates taustsüsteemides paistavadki asjad erinevalt - ükskõik kas tegemist on Exceli tabeli kuvamisega ekraanil või sõnakasutusega teise inimese aadressil. "go fuck yourself" võib PP seisukohalt tunduda asjakohane, aga kõrvalvaataja jaoks paneb selline väljend ajakirjaniku suust muigama.

 
At 11:42, Anonymous Anonüümne said...

....vanaema mul vanasti kostis poleks-oleks jutu peale, et kui tädil ratta all oleksid, oleks ta omnibuss...tünnilauaseaduse kohaselt ongi löpptulemus täpselt nii hea kui on nörgim lüli, aga sellegipoolest jäärapäine kangekaelsus, visadus, järjepidevus jne, on viinud rahulolu tekitava löpuni ja kui see löpptulemus pole ka eriti viletasam kui möödunud aastane, siis seda enam...
Tüüpilisele eestlasele kohaselt mis siin ikka kiita, aga noh-jah...önnitlused ja edukaid uusi tulemusi uuel aastal, eelnevalt aga harjutamislusti ning önne ja tervist....
Lugupidamisega Maamees

 
At 12:13, Blogger Priit Pullerits said...

Aitäh, Margus, Rae vallast ja mõõdukas jooksuhuviline, nii sisuka ja huvitava analüüsi eest! Seda oli lust lugeda. Suur tänu, et viitsisite süüvida ja oma järeldused nii põhjalikult lahti kirjutada. Selliste meestega on hea asju ajada, kes ei torma sappi valama.

Ja aitäh ma Maamehele, kes minu arust esindab siin sellist talupoeglikult skeptilist meelt, heade sõnade eest. Teile ka edu ja õnne! Ja teie sõnavõtud on alati oodatud, need on stiililt rikastavad ega lähe kunagi mu meelest kurjaks.

Omalt poolt analüüsile lisaks, et miks ma võisin omavanuste seas nii ees olla. Siin on sõnum noorematele meestele, enne kui nad minusuguseid veterane õrritama tulevad. Nimelt: 46 on vist selline vanus, kus organism ei pea enam paljudel piisavalt vastu. See on paratamatu, et aastatega toimub kulumine, liigesed jäävad jäigemaks - ja nii tulevad ka traumad. Minu teada on Aivar Veril trauma. Eile tegime rullisõitu Peip Reediga, kes kurtis, et tal on ka traumasid ja hädasid olnud. Ja ega ma isegi veatu mees ole: hakkasin pärast rattahooaega jooksma, aga parem põlv jäi imelikult valusaks. Lasin doktor Leho Ripsil seda haiglas vaadata ja ta ütles, et mis seal ikka - tüüüpiline jooksja põlv, viitas igasugustele ohtudele ja kulumistele. Nii need jooksud sedapuhku läbi saidki.

 
At 13:25, Anonymous Anonüümne said...

Nii need jooksud sedapuhku läbi saidki.

Ei usu et siin tänavugi mingit uuendust toimus-kohe igapäevased 10km-sed otsad peale ja kiirelt vigaseks :)

 
At 13:29, Anonymous Anonüümne said...

Pisar tuleb silma, PP liigutavatest tänusõnadest:)
M

 
At 14:18, Blogger Priit Pullerits said...

13:25, ei alustasin 6,5 km pikkuste otstega, hästi aeglases tempos. Starost ne radost, ütlevad venelased. Ja õigesti ütlevad.

 
At 14:29, Anonymous Anonüümne said...

Priit,ära keksi---50-selt olin top 20-s,sinuvanuselt top-10 pidevalt ja võib- olla oleks veelgi paremini,kui oleks osanud rattaga sõita ja kukkumisi vältida.See selleks- ei taha ennast kiita ,aga sulle soovitan kõva üldfüüsilist,ainult siis tõused ettepoole.edu sulle.HD

 
At 14:32, Anonymous Anonüümne said...

Aastas korraldatakse Eestis 5 maratoni, 6-8 poolmaratoni, 12 ümber järve jooksu, 2 rabajooksu, 1 energiajooks, jne jne; - 30 rattamaratoni, 15 rattarallit, arvutu hulk väiksemaid rattasõite; - 20 suusamaratoni, 30-40 suusasõitu, jne jne. - lugematul hulgal spordiüritusi.
Võistlusi ja tulemusi valides saab kokku panna suvalisi (!) edetabeleid, nii tõestada ükskõik kelle "paremust" ükskõik kellest.
Osalesid hooajal ainult ühel jooksuvõistlusel. Kuidas saad väita, et oled üldse edetabelikõlbulik?
Aga hea spin'i oled teabele andnud küll.

 
At 14:38, Anonymous Anonüümne said...

Loodetavasti siis kui hädad möödas ikkagi jätkad, aga siis esialgu veelgi ettevaatlikumalt ja lühemalt . BTW-aeglane tempo ei ole pääsetee ,põrutusedoos on ikka ~samasugune jookse sa sama maad aeglaselt või kiirelt.

Aga tulemuse ees müts maha!

13:25

 
At 18:49, Anonymous Anonüümne said...

Priit, osalenuks ka sina nädal enne TRM-i toimunud Tallinna Maratonil, siis tulnuks ilma igasuguse kahtluseta võrdlusalust muutma hakata... Kuid julget pealehakkamist ja teravat sulge ka edaspidiseks !

 
At 23:23, Anonymous Anonüümne said...

PP ütleb spordis loeb tulemus. Õige. 4ürituse võitis R.Pallo. P.Pullerits jäi 32 kohale. Pealkirja küsimusele peab vastama R.Pallo. P.Pullerits vastaku küsimusele kuidas saavutada 4üritusel 32 koht.

 
At 09:27, Anonymous Anonüümne said...

Priit Pullerits on Tartu Postimehes läbi surunud järjekordse üllitise, mida tema Krivoshapka nimetaks Головокружение от успехов.

Ja nagu tihti, ei saa mees mööda ilma maletamiseta. PP: Tokyo tenniseturniir kuulub maailma turniiride reitingus alles neljandasse gruppi. Tegelikult: WTA klassifikaatori järgi kuulus Tokyo turniir Premier 5 klassi, millest kõrgemad on ainult Grand Slam ja Premier Mandatory. Seega siis Tokyo turniir on kolmandas grupis, mitte neljandas.

 
At 11:33, Anonymous Anonüümne said...

No mis tänasesse üllitisse PM-s puutub siis see oli küll täppislöök naelapea pihta, eriti kui vaadata seda mõttetut aziotaazi mida keerutatakse üles tänaõhtuse palliveeretamise taustal.

 
At 12:34, Anonymous Anonüümne said...

Sama siin, 23:23.
Pealkirja läbi lugenud, ootasin, et saame teada kuidas Rait Pallol õnnestub pingelise juhtiva töö kõrval spordiüritusel selliseid suurepäraseid tulemusi saavutada.
Aga võta näpust. Ajakirjanik on hoopis kirjutanud loo ... endast, 31-32. koha omanikust. Pealkirjaks sobiks siis paremini ehk "Kuidas teha 32. kohast 1. koht?".
* * *
Milles näete täppislööki, 11:33? Ma näen pigem nurgatagust kobisemist, eesmärgida pisendada Kaia Kanepi suursaavutust (saavutust, millele on , muide, tunnustust avaldanud Toomas Leius). Löögivõime on hoopis Kaia Kanepil. Kanepi serv üle 200 km/h, hoia jah parem nurga taha, surkija ajakirjanik, et juhuslikult ette ei jää.. 8)

 
At 12:59, Anonymous Anonüümne said...

Ootaks ka Raidu näpunäiteid:)Samas oleks tore kui rattameeste neliküritus muutuks ikka tõeliseks multisportlase ürituseks, nt lisatakse juurde ka rulluisumaraton ja plaanitav sügisene täispikk jooksumaraton.

 
At 13:49, Blogger Priit Pullerits said...

12:34, mis, te arvate või, et kõik peaks olema samasugused argpüksid nagu teie, kes te ise hoiate oma anonüümsusega nurga taha ja siis soovitate seda ka teistele? Ei, mina ei ole selline argpüks nagu teie ja ei kuula ka teie argpükslusele õhutavat nõu. Mul, erinevalt teist, on nii palju kodanikujulgust, et ma suudan ja võin ja tahan oma sõnade eest ka vastutada. Mina ei karda seda, mida mõtlen ja ütlen - erinevalt teist. Teie, nagu näha, kardate oma sõnu, oma mõtteid. Mõni mees selline...

 
At 13:54, Anonymous Anonüümne said...

Mitmendal kohal on Kaia Kanepi maailma tennise edetabelis? Vist u 30 kohal? Siis umbes sama kõrgel kui Pullerits Tartu nelikürituse edetabelis. Kas Pullerits võiks Rait Pallot ükski kord - mõnel tõsisel üritusel - võita? Ei tea. Ei tunne Papa Rapallot nii hästi. Aga paari aasta eest oli neliürituse võitja vist Raul Ollet. Ja Ollele Pullerits küll kunagi ära panema ei ole suuteline. Seepärast ongi mees Kaia Kanepi suursaavutuse üle kade?

 
At 14:05, Anonymous Anonüümne said...

PP täna: Mina ei karda seda, mida mõtlen ja ütlen - erinevalt teist.

Samas tunnistas PP 18. juuli loo all kommentaariumis, et näost näkku suhtlemises
1) ta pole ülbik
2) internetis kommimisega võrreldes jääb kuraasi kõvasti vähemaks

Kas ma eksin, kui järeldan siit, et välja julgetakse öelda ainult internetis ja tavaelus on PP nagu iga teine M45 vanuseklassi vänt?

 
At 15:15, Anonymous Anonüümne said...

Kaia Kanepi suurvõit on ja jääb lõppeva töönädala spordialaseks tippsündmuseks. On reede, kell kukub ja spordiradadele siirduvad harrastajad - mõni võtab maanteerattast viimast, mõni teeb juba imikat - saavad Kaia Kanepi võitudest ainult innustustust!
Pangem tähele, mida Kanepi maailma esireketi alistamise järel ütles: "Hea vormi korral võin igal ajal võita ükskõik keda". Ja seda ütleb maailma 30. reket. Tõestades oma kuulumist tippklassi. [Kas Pullerits saaks öelda: hea vormi korral võiksin võita 25. koha meest - Pullerits ei ütle seda].

Anonüümsusest: No oma nime all avaldan end eeskätt väljaannetes, kes maksavad korralikku honorari. Hea põhimõte, eks? 8)
12:34

 
At 15:34, Blogger Priit Pullerits said...

...ei ole hea põhimõte, väga isekas ja sitt põhimõte - kõike ainult rahas mõõta. Mina näiteks ei teeni selle blogiga midagi - kui ma teie moodi mõtleksin, siis ei oleks seda blogi olemas, nagu poleks paljusid muid asju siin maailmas, mida inimesed teevad heast tahtest ja selleks, et teistele rõõmu pakkuda.

Ja muide: hea vormi korral võidan ma 25. koha meest, võidan ka 1. koha meest.

Küsimus on selles, kas ja kuidas õnnestub see hea vorm kätte saada. Nagu ka Kanepil.

 
At 15:45, Anonymous Anonüümne said...

>> hea vormi korral võidan ma 25. koha meest, võidan ka 1. koha meest.

Meeldiv kuulda! Just seda oligi vaja lisada. Cojones!

 
At 16:24, Anonymous Anonüümne said...

Töönädala lõpetuseks on üks TASUTA demagoogia õppetund oma ala tunnustatud meistrilt igati tänuväärt kingitus. Aitähhhh!

 
At 16:39, Anonymous Anonüümne said...

Priit, juba mitmendat korda kirjutad: "kaasblogija Soonets", mida see tähendab?

rumal

 
At 17:02, Anonymous Anonüümne said...

kui sa nii kõva rahamiis oled siis maksa edaspidi osalustasud omast taskust ja sõida oma transpordiga võistluspaika. näita üles head tahet.

 
At 17:33, Anonymous Anonüümne said...

Muide, blogiomanik ei tohi kommentaare kustutada, ilma et ta ära põhjendaks, miks üks või teine kommentaar kustutati. Selle kohta on olemas Avaliku Sõna Nõukogu otsus! (tehtud ühes vastavas kaasuses)

 
At 18:34, Anonymous Anonüümne said...

Iseenesest tubli saavutus, aga kuidas seda nüüd reglementeerida. Arvestus Priit Pullerits ja vanemad, ei tea kas Priit on sellekohase sooviga juba nelikürituse korraldajate poole pöördunud.

 
At 18:57, Anonymous Anonüümne said...

Kaia kanepi on WTA edetabelis momendil 46 kohal. Lisaks priidu artiklile veel, et läbilõige eesti spordiajakirjandusest on valdavalt selline - eesti sportlane või võistkond on väsinud, vähe kokkumänginud jne, vastane aga alati tippvormis.

 
At 23:51, Anonymous Anonüümne said...

Ma olen küll rohkem suusamees, aga Eesti tegi II poolajal ikka super mängu ja näitas end ka sitas seisus küpse meeskonnana ning mitte esimene kord selles tsüklis.
Priit, Su ennustus küll ei täitunud, kuid loodetavasti pole Sa kibestunud. Turniiri lõikes on jätkuvalt veel kõik võimalik.

Pudelid lahti, korgid pealt, SUPER!

 
At 23:59, Anonymous Anonüümne said...

Miks siis nüüd suur realist PP eksis?

 
At 00:35, Anonymous Anonüümne said...

Täna telekast mängu vaadates oli mul piinlik, et olen Priit Pulleritsu kaitseks mõnel korral välja astunud. Luban puhtsüdamlikult oma seltsimeeste ees, et enam seda ei juhtu.

 
At 00:39, Anonymous Anonüümne said...

Kas jutt on jalgpallist? Ettevaatust - hästi on teada, et Pulleritsu meelest jalgpall on täiesti külmaks jättev mäng.

 
At 01:07, Anonymous Lennart Mägi said...

Kusjuures Pulleritsu artikkel oli seekord täiesti asjalik. Enne kuulsat "realisti ennustust" on kirjutatud täiesti korralik meediakriitika (natuke noriksin siiski selle kallal, et Tokyo WTA turniir oli siiski kolmandas kategoorias, mitte neljandas. WTA finaalturniir on siiski täiesti eraldi üritus, mitte tavaline tuuri osa). Muus osas pole midagi ette heita. Pööraksin teiste kommenteerijate tähelepanu sellele, et kriitika käib spordimeedia, mitte Kanepi pihta. Ja ka mina, kes ma pean ennast Kaia Kanepi fänniks #1, hoidsin eelmise nädala kolmapäeva õhtul mitut puhku peast kinni, kui kuulsin ja lugesin millist iba Kanepi-Wozniacki mängu kohta aetakse. Andres Vaher: "Wozniacki on maailma parim naistennisist." "No ei ole!" hüüdsin ma mõttes vastu. Samasugust jura tuli ka õhtustes ERR-i spordiuudistes Anu Sääritsa suust. Sama hästi oleksin ka mina võinud sellise artikli kirjutada.


Aga nüüd selle "realisti ennustuse" juurde. No teate härra Pullerits, realist teab, et tolle mängu tulemust ei ole võimalik ette ennustada ja ei hakka sellise lollusega tegelemagi.

 
At 01:23, Anonymous Anonüümne said...

Priit Pullerits (paremal, heleda vestiga) teab - kõige olulisem on pildil olla. Inimesed peavad sinust rääkima, siis oled tegija. Põhjus, miks inimesed sinust räägivad, pole oluline. Tihti piisab mainstreamist erinevast hoiakust, kuid kindluse mõttes võiks lisada ka mõne näpuka faktides ja tekst oleks nutikas lõpetada ebakompetentse ennustusega. Nii tuleb klikke mühinal.

 
At 09:04, Blogger Priit Pullerits said...

17:02, mis sa sobrid teise rahakotis, ah? Häbi ei ole või?

17:33 - lolliks olete läinud või??? Et ei tohi teie kommentaare kustutada??? Äkki väidate järgmiseks, et toimetus peab ka kõik saabunud kirjad avaldama??? Kustutan teie lollused siit nii, et mingit jälgegi ei jää järele! On selge?

Aitäh, 01:07, lõpuks ka üks inimene, kes lugeda oskab ja suudab ja saab aru sellest, millest seal kirjutatud - et teema ei olnud Kanepi kui tennisist ja isik, vaid teema oli arulage fänlus ja spordiajakirjanduse kriitikameele puudumine. Teistele, kes seda ei suuda näha: palun lugege kirjutist veel kord, mõttega, mitte samasuguse emotsionaalse laenguga, nagu te sporti vaatate, mis arusaamisvõimet pärsib.

Eesti jalgpallimängust. Vaadake, olen spordiennustusega omasoodu vaikselt tegelnud aastaid, sest ka mina loodan ja ihkan näha teatud tulemusi. Ja mitte kunagi ei ole veel juhtunud, et see, mida ma loodan ja mille välja kuulutan, täkkesse läheks. Mitte kunagi! Alati läheb risti vastupidi. Seega oli ainus võimalus aidata kaasa Eesti koondise võidule, kui kuulutada ta avalikult kaotajaks. Räägin täiesti tõsiselt.

Ja lugege ka kirjutise kõige viimast lõiku! Seal on sellest juttu, mida siin just eelmise lõigu lõpus ütlesin. Kõik on must valgel tõestatud, ei mingit bluffi.

Tänan tähelepanu eest! Head trenniisu!

 
At 10:06, Anonymous Anonüümne said...

Üks ajakirjanik, olete ehk kuulnud - Kalle Muuli
spordivõistlusel sai rattameeste keeles "kuuli".
Ja põhjus, ütleme eesti keeli,
mees ei tarbind õigel ajal geeli.
Aga teine ajakirjanik, Pullerits
ei taba allikas - on vargakeeles "kits"!

 
At 10:06, Anonymous Anonüümne said...

Tont võtaks!
Ma pidasin ka kahtlaseks, kas ikka Iirlaste kodus suudetakse võita.
Kui teise poolaja ja Vassiljevi väravad olin ära näinud, mõtlesin, et täitsa tublid poisid.
Nüüd avanesid silmad – võidu tõi hoopis PP, kuulutades meeskonna avalikult kaotajaks.

 
At 11:03, Anonymous Anonüümne said...

The Belfast Telegraph kirjutab, et Worthingtonil on masendava allajäämise järel Põhja-Iirimaa treeneri kohalt kinga saamine garanteeritud.
Mitu dopinguga vahelejäämist on Eestis vaja, et Mati Alaver kinga saaks? Argumentatsioon on vist, et MA on asendamatu, polevat ühtegi teist meest, kes treeneritööd jagaks. Huvitav olukord on aastate jooksul tekkinud.

 
At 12:47, Anonymous Anonüümne said...

Kõigepealt - kõva tulemus sul!! Enne TRM vaatasin, et peaksin sulle ikka koti pähe tõmbama, aga liiga kiire rada nullis need võimalused ning ei olnud ka kõige parem minek. Küsimus oli, et kuidas saavutada 4üritusel võidukas tulemus, siis see on lihtne - jooks määrab kõik. samal tasemel ehk 100 ja 400 vahel et võita 0,1 punkti on vaja olla jooksus 7 minutit kiirem, et sama võita suusas on vaja vahet 24 minutit ja MTB rattas 18 minutit. Teine koht on rattaralli stardigrupp, kas saad I gruppi või ei saa ja siis üks huvtav asi mille avastasin, tuleb suur 150 grupp 40 sekki sees finisisse ja esimese ja viimase vahe on 0,03 punkti, seega tuleb finisis ikka hullu panna et saada parem koht (kui see on eesmärk) ning loota jumalale et püsti jääd. Samas kui korrutada 100nda koha jooksuaeg kahega on see suusa 100nda aeg ja koefitsendiga 1,8 saaksime aja baigi jaoks, seega võiks ka vahed punktides samamoodi jaguneda, aga ei jagune. Need kalkulatsioonid on ligikaudsed, kuna seosed ei ole seal pöördvõrdelised, st et kui ma oma jooksuajast 1:52 parandan 6 minutit saan 0,1 punkti rohkem, kui 12 minutit siis 0,18.
Järelikult peaksin jooksu treenima, kuna triatloni tarbeks läheb mul seda niikuinii vaja, siis järgmine aasta plaanin jooksutrenni ka teha.
Emeri

 
At 12:50, Anonymous Anonüümne said...

PP: PM artikli teema oli arulage fänlus ja spordiajakirjanduse kriitikameele puudumine.

Kas ma saan õigesti aru, et PP süüdistab ajakirjanikke põhjendamatus lemmikute pushimises?

Sellisel juhul saab öelda ainult üht - kits kärneriks. Ja "kits" on antud juhul otseses mõttes.

Võtame ette siinse blogi eelmise sissekande, kust on näha, keda Pullerits on püüdnud ise pushida. Kipub ühe käe sõrmedest puudu jääma, et kokku lugeda need, kelle suhtes on PP käitunud samamoodi, nagu nüüd oma kolleegidele ette heidab.

Kokkuvõttes sai järjekordselt kinnitust PP moto - käige minu sõnade, aga mitte tegude järgi.

 
At 13:23, Anonymous Anonüümne said...

kokkuvõttes on siiani vastuseta pealkirja küsimus kuidas saavutada neliküritusel võidukas tulemus??? jäta üks trenn vahele ja täida lubadus. lugejat on petetud.

 
At 15:53, Anonymous Anonüümne said...

1. Pole saladus, et Tartu neliüritus on sätitud eelise loomiseks õllekõhuga meestele, kes joosta ei jõua. Poleks ratta, suusa ja jooksu suhe 4:2:1, oleks edetabel ka hoopis teine.
2. Mees väldib kõiki teisi üritusi ja rihib trenni ainult T4üritusele. Osaleks ta ka mujal, siis poleks selline trenn jätkusuutlik.
3. Sõidetakse kuhugi üritusele, siis on Pullerits alati varmalt kaasasõitja. Nimetage seda kuidas tahate, mina nimetan seda oskuseks end mitte väsitada.
4. Mees kasutab Kalmer Trammi jt koondise taseme treenerite programme. Need mehed oskavad loomadest võistluse päevaks kõige viimase välja pressida.
5. Laenatud varustus suuskadest ja pükstest ratasteni.
6. Loomupärane andekus, mida järjekindlalt ise eitatakse.
7. Sõtimine Postimehe logoga kombes. Arusaadav, et ajakirjaniku vastu rajal keegi tõsiseid võtteid rakendada ei julge.

 
At 17:32, Anonymous Anonüümne said...

15.53 kommenteerinule.

Teie viimane väide:
"Sõtimine Postimehe logoga kombes. Arusaadav, et ajakirjaniku vastu rajal keegi tõsiseid võtteid rakendada ei julge."
tekitab küsimuse, et kui tegemist pole ajakirjaniku või lihtsalt hirmsa inimesega siis kasutate tema suhtes võistlusel mingeid muid (tõsiseid) võtteid? Sooviks ka paari näidet "tõsise võtte" kasutamisest.

 
At 01:52, Anonymous Anonüümne said...

Millist ala silmas peate? Igal alal oma võtted. Eelkõige on küsimus konkurendi psüühika mõjutamises. 8) "Kuumades paikades" panevad ajakirjanikud ikka endale vestid PRESS üll. Siis neid ei puututa.

 
At 11:50, Anonymous Anonüümne said...

AP teatab, et WADA on kehtestamas uut, nn biomarker testi, millega saab HGH kasutamist mõõta tunduvalt pikema aja vältel. Test tahetakse ametlikult kehtestada ootamatult, v-o juba Sotsi olümpial.
http://skirun.ru/2011/10/05/biomarker-hgh-test/

Kuidas see mõjutab Eesti suusakoondise ettevalmistust? Milliseid ümberkorraldus uue testi ilmumine suusameeste treeningettevalmistuses kaasa toob?

Küsimus peatreener Mati Alaverile. Kes ajakirjanikest selle intervjuu võtab?

 
At 10:54, Anonymous Anonüümne said...

Aga miks peakski sinust VANEMAD mehed sinust paremad olema? Kui oleks ükski, siis peaksid ju silmad peast häbenema ...
Ah-jaa - Aino Sirkel oli ju ka sinust tagapool!

Võrdlema peab endavanustega ja noorematega!

Mart (sinust mõned aastad vanem ning ei võrdle ennast ka noorematega)

 
At 10:50, Anonymous Anonüümne said...

Komplimendid härra ajakirjanikule. Ja veel Soome ja Rootsi kompleksyritustest-Soomes Kalevan kierros (jooks, suusk, uisk, söudmine, rata ja orienteerumine) ja Rootsis Vasaloppet (lisaks suusamisele kuulub sarja veel maastikuratas ja jooks)

 

Postita kommentaar

<< Esileht