teisipäev, veebruar 07, 2012

Pullerits: Kuidas suusamassid end diskrediteerisid?

Keegi selle blogi lugejaist mõtles, et teeb üldsusele suure heateo, korraldades küsitluse, kas minu seljavalu, millest eelmises postituses juttu, on tõsi või häma. Praeguse seisuga on tulemused sellised, et ainult 16 protsenti ehk iga kuues vastanuist usub, et mul on tõepoolest selg haige.

Just tulin Tartu parima füsioterapeudi Margus Mustimetsa juurest. Ta sai mind erandkorras vastu võtta. Tund aega tegeles minuga - küll on ikka fantastilised oskused! Ta sai kohe paari minuti järel, lastes mul mõnda harjutust teha, aru, kui tõsine või vähetõsine on probleem. Ta ei jõudnud, muide, ära imestada, kuidas on võimalik dendropargi ligi 5 km pikkust ringi, kus on seitse tõusu, ja mõnest neist päris järsud, kolm korda järjest paaristõugetega sõita.

Siis pani mind kõhuli lamama ning hakkas spasmi tõmmanud süvalihaseid (nii ma temast aru sain) pehmemaks mudima, et need siis teatud kohtadest, kus nad valu tekitavad, lahti laseksid (see on minu interpretatsioon sellest, mida ta tegi - palun seda mitte täht-tähelt ega sõna-sõnalt võtta, kuid üldjoontes on kirjeldus tõene). Lõpus käskis mul lavatsil teatud asendeid võtta ning pressis mind täie jõuga. Ja näitas ka skeleti peal, kus on valu kolle.

Läks paremaks.

Nagu aru saite, olid lihased tõmmanud pingesse ja alumise sabakondi ning selle kohal oleva selgroolüli kokku surunud. Nüüd minge ja lugege eelmise sissekande kommentaariumidest, kui paljud oskasid kaugjuhtimise teel seda oletada.

Aga mis on siit peamine järeldus teistele? See, nagu viidatud küsitlus kujukalt tõestab, et massid, eriti anonüümsed, eksivad alati, ja suurelt, ning eriti veel siis, kui nad arvavad, et on targemad kui see, kelle kohta nad arvamust avaldavad. Ehk mida rohkem kuulate seda, mida ma siin räägin, seda õigemini talitate, ja mida vähem arvestate nende arvamust, kes asjast tuhkagi ei jaga - olgugi neid pealegi palju -, seda vähem on hirmu, et saate petta.

Aga Tamsalu? Seda maratoni, nagu kutsus üles Emeri Lepp, vötame mönuga, matkates. Tiimikaaslased ei lubanud mul igatahes kahesaja sisse sõita.
******
Great Southern Overland Stage Route of 1849, Anza-Borrego Desert State Park, California. 5. aprill 2011. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1: Venelane Dmitri Japarov (ees) ja itaallane Roland Clara Rõbinski MK-etapil. Foto autor: ITAR-TASS/Scanpix
Foto 2: Venelased Konstantsin Glavatskihh (vasakul) ja Maksim Võlegžanin Rõbinski MK-etapil. Foto autor: ITAR-TASS/Scanpix

69 Kommentaarid:

At 14:41, Anonymous Anonüümne said...

Tartu parima füsioterapeudi Margus Mustimetsa

Millisele objektiivsele kriteeriumile tuginedes pakute Mustimetsa Tartus parimaks? Ja ei maksa põhjendada, et "Teie arvates". Kui aluseks on "PP arvamus", siis pigem inimesed peavad seda ebausaldusväärseks. Muide, nagu ka viidatud küsitlus näitas, arvab enamik by default, et PP luiskab.

 
At 14:53, Anonymous Anonüümne said...

Pühapäeval toimub 1. Tartu Teatemaraton. Tule ka Sina oma meeskonnaga ja ole osaline uue traditsiooni loomisel!

Priit mis sellest ettevõtmisest saanud on ja kas 100m sprinti ka sõitma lähed?

 
At 14:55, Anonymous Anonüümne said...

Sellest küsitlusest saab välja lugeda, et sa ise ei ole enam usaldusväärne!!!

 
At 15:14, Blogger Priit Pullerits said...

...ei, ei saa. Sellest küsitlusest saab välja lugeda, et eksivad need, kes arvavad, et mind ei saa usaldada. Mina olen usaldusväärne, nagu viimased sissekanded siin on kinnitanud - lugege veel, kui ei usu.

 
At 15:14, Anonymous Anonüümne said...

Oh sind! Ise küsid eelmises postituses, et kes saaks head nõu anda, ja nüüd tembeldad kõik nõuandjad lolliks?!

 
At 15:20, Anonymous Anonüümne said...

Kuuluvus kas 16% vöi 84% hulka ei paku huvi, aga nagu ennist öeldud, et suur mees, aga varsa aru....Kas nüüd peale arstivisiiti suudad endale tunnistada, et natuke läbimötlematu samm oli see nädalavahetuse treening. Kas VT ka selle heaks kiitis(kiidaks) vöi toimisid täiesti iseseisvalt. Kui iseseisvalt, siis teksti üks osa, kus köneldakse, et uskuge, mis ma räägin...ümber tölgendatuna läbi huumoriprisma löpeb sellega , et köigil on vöimalus end vigaseks suusatada. Öppetund elust enesest, ei muud....
Aga nüüd köik ammu hammast ihunud. Vöimalus on Priidule laupäeval rajal kott pähe tirida, sest rajale siirdutakse matkastiili harrastama....Tulevikus ei mäleta enam keegi seda, et selg haige oli, statistika räägib oma keelt....
Veel nii palju, et ennetada taas vöimalikku olukorda, et küsimus tekib transpordiga, siis Maamees siirdub suure-suure ökojalaga täiesti üksi Alutaguse poole teele laupäeva hommikul. Vöimalus on täiesti tasuta paar huvilist kaasa vötta, Tartust...
Head paranemist, Maamees

 
At 15:27, Anonymous Anonüümne said...

Maamees, kas ainult variant Alutaguselt Tartusse tagasi oleks mõeldav?

 
At 15:38, Anonymous Anonüümne said...

Käisin ja lugesin, et ühes postituses viidati vitamiinijoogile, mis aitab nii füüsilisi kui mentaalseid krampe/spasme ennetada. Kipub reklaamiks.

 
At 15:40, Anonymous Anonüümne said...

15.27 eks ikka ole, aga ainult peale maratoni toimumist! Maamees

 
At 15:41, Anonymous Anonüümne said...

Kiidan Maameest, kes valmis sõitasoovijaid tasuta peale võtma. Mitte nagu mõni tindininast eputrilla, kes kogu aeg klapitab, et kuidas reisijate vahel bensuraha jagada. On veel kompleksivabu mehi ja see teeb südame soojaks. Well done, Maamees!

 
At 15:42, Anonymous Anonüümne said...

1. Mass on loll.
2. Mass on manipuleeritav.
Need on kaks asja, mida Pullerits on Marju Lauristinilt ülikoolis õppinud ja mis talle on pähe jäänud.

 
At 15:49, Blogger Priit Pullerits said...

Lp Maamees, aitäh huvitava transpordipakkumise eest, aga kas te ei karda, et see rikub mänguilu, kui saan teada, kes on Maamees. Mitte et ma seda kuskile kõllama läheks, oma allikaid ma hoian, kui nad ei soovi liigset tähelepanu, aga... parafraseerides Kissingeri (nooremad mehed muidugi ei tea, kes see veel säärane on), et kurat, kellele ma helistama pean, kui tahan helistada Euroopale, siis: kellele ma helistama pean, kui tahan helistada Maamehele?

 
At 16:19, Blogger Karli said...

Maamees on paberitega (vabaaja)treener, nii et talt võib autos nõu küsida, kuidas treening kui tsükliline protsess vigastusi saamata üles ehitada. Vähemalt teoorias peaksid küll abi saama.

Kuidas võiks üheksatunniste nädalamahtudega harjutav harrastussportlane teha regulaarset kombineeritud lihashooldust (venitamine, massaazh, saun jms), nõnda et ka kümne aasta pärast korralikult liikuda saaks, selleks tuleb ilmselt mõni teine nõuandja täiendavalt juurde otsida. Oletan.

 
At 16:56, Anonymous Anonüümne said...

Kõike seda, mida teeb Tartu parim füsio* võid ka ise teha.

 
At 17:07, Anonymous Anonüümne said...

Parim ikka!

Priit on kunagi maininud, et keegi Kristjan Oolo on maailma kiireim sprinter - esmaspäeval siis näeb, kas see fakt ka tõele vastab!

 
At 17:35, Blogger Madis said...

Maamees helistab ise Sulle, Priit!
Tasuta :-)

 
At 18:39, Anonymous Anonüümne said...

Ikkagi kummitab küsimus, mida hr PP järjekindlalt ignoreerib. Mis sai teatemaratoni projektist? Kas PP eemaldati võistkonnast või loobus ta omal soovil.
Suure hurraaga kirjeldati löögivõimelise meeskonna loomist ning salatseti selle liikmete osas. Nüüd aga ei kippu ega kõppu.
Priit, ole mees ja tunnista üles, et manipuleerisid taaskord lolli massiga või siis lihtsalt valetasid. Kumb on?

 
At 19:08, Anonymous Anonüümne said...

Krisjan Oolo on kas just maailma kiireim, aga kindlasti hea sprinter, kui ta juba Andrus Veerpalul endal suutis närvid üles ütlema panna.
Aga selle 100m maailmarekordi ürituse - korraldatakse vist kusagil kaubanduskeskuse parklas? - kohta peab küll arvama, et "lõbus viisik" a.k.a. Eesti sprindikoondis otsib endale meediaväljundit. Palju kombede ja keppidega poosetamist, tõenäoliselt lõbusad spordigeeli tüdrukud tutvustavad keemiat või mingeid sponsorite tooteid. Keegi teenib veidi raha, keegi saab veidi meediakajastust, jne. Mingi hulk lolle (=mass) tuleb kohale vahtima. Nii nagu selliseid üritusi tehakse. Aga miks mitte.
Tänase blogikande pildid on väga ilusad. Jälgige kuidas mehed sünkroonis sõidavad!

 
At 19:48, Anonymous Anonüümne said...

Matkamise juttu olen ma lapsest saati igal võistlusel kuulnud, aga lõpuks on ikka nii nagu mu hea töökaaslane ütleb: "pauk käib, loll valmis."
Janno

 
At 20:20, Anonymous Anonüümne said...

Piltide sünkroonsus on illusioon.
I pildil on tegu vastase markeerimisega, et käiguvahetustele õigeaegselt reageerida. II pildil on kartellileppe otsustav faas lükatud finišisirgele. Pinge tõuseb!

 
At 21:21, Blogger Priit Pullerits said...

Aitäh, 19:08, vähemalt keegi märkab, et ma ei pinguta üksnes sõnade ja suuskadega, vaid ka piltidega.
Täna, pärast eilset Tallinna-päeva, läks kirja 13,5 km vabatehnikas hästi aeglases tempos ja hästi kergel rajal 59.40ga. Homme taas Tallinna - ühel meediakonverentsil Kumus on palutud diskussioonipaneeli juhatada. Neljapäeval algab ülikoolis õppetöö, nädal-kaks tagasi oli mu kursusele kirja pannud juba 84 tudengit. Ja siis küsite, miks tulemus tulla ei taha...

 
At 22:01, Anonymous Anonüümne said...

Kuidas sellesse Bonnieri nüüd suhtuda? PP kirjutas ju kõik oma blogis juba varem ära, Pahv-Koch vaid kordasid lehes üle. Nemad kandideerivad, PP ei midagi.

 
At 22:55, Anonymous Anonüümne said...

Nii et madala intensiivsusega trenn täna ja jäi veel varugi?

 
At 22:56, Anonymous Anonüümne said...

Priit, miks on kõik su postitused provokatiivsed ning kisuvad alati erimeelsusi ülesse? Kas muud moodi ei õnnestu lugejaid meelitada? Või on siin ikkagi mingi muu põhjus, miks skandaale pidevalt ja teadlikult üritatakse tekitada?

 
At 23:08, Anonymous Anonüümne said...

Oletan, et põhjus on selles, et skandaale ülesvõtvat meediat kardetakse ja siis saab teisest uksest müüa meediakoolitusi - nendele samadele juhtkondadele ja juhatustele, keda esiküljel materdatakse.

 
At 23:21, Blogger Priit Pullerits said...

Kus siin need provokatsioonid on? Kirjutan nii, nagu elu on. Elu ei ole sirgjooneline ega üdini harmooniline ega vastuoludeta. Kus te sellist elu olete näinud?

Jah, 22:55, see oli selle talve kõige madalama intensiivsusega trenn. Ma ei julgeks seda trenni alla liigitadagi.

22:01 - hea küsimus. Minu idee oli algul, et Bonnierile võiks kandideerida Pahv ja Koch ja Visnapuu EPList ja Martinson ÕList ja mina PMist/blogist Eesti Suusaliidu valesid ja vassimisi paljastavate kirjutiste eest. See olnuks väljaannete-ülene minu arust suure potentsiaaliga kandidatuur, kus fookus olnuks ESLi tegevusel laiemalt, mitte vaesel Veerpalul, kellel on FBs palju toetajaid ja küllap mujal ka, kõik olulised väljanded olnuks esindatud, sest see oligi lõppeks tiimitöö, ja usun, et sel kandidatuuril olnuks jumet. Mis arvate? Kõik nimetatud osalised olid päri, rääkisin nendega läbi. Aga otsustajad otsustasid teisiti. Otsustajate õigus. Nagu mul on õigus oma arvamusele ja selle väljendamisele.

 
At 23:24, Anonymous Anonüümne said...

Keegi selle blogi lugejaist mõtles, et teeb üldsusele suure heateo - see heategu on puhtalt sulle enesele Priit. Saad sellest omad järeldused teha - ja seda kõike tasuta!

 
At 23:28, Anonymous Anonüümne said...

Aga selle 100m maailmarekordi ürituse - korraldatakse vist kusagil kaubanduskeskuse parklas? - kohta peab küll arvama, et "lõbus viisik" a.k.a. Eesti sprindikoondis otsib endale meediaväljundit. Palju kombede ja keppidega poosetamist, tõenäoliselt lõbusad spordigeeli tüdrukud tutvustavad keemiat või mingeid sponsorite tooteid. Keegi teenib veidi raha, keegi saab veidi meediakajastust, jne. Mingi hulk lolle (=mass) tuleb kohale vahtima. Nii nagu selliseid üritusi tehakse. Aga miks mitte.

Miks sa nii kibe oled - igati tänuväärt algatus!

 
At 23:35, Anonymous Anonüümne said...

Mis tulemusest Priit räägib? Nende tulemustega jääb nälga...

 
At 00:31, Anonymous Ants said...

Kas Maksim Võlegžanini edu oma kaasmaalase ees on tingitud sellest, et tal on pulsikell või sellest, et ta libisemisjalg on suurema kaldega ette (mis nagu reedaks, et tema libisemisamplituud on pikem, kuna hoojalg on samas positsioonis)? Ise olen maratonidel märganud, et edu toob pigem suurema ette kaldega jalg ehk pikem libisemisfaas. Eat this pildi analüütikud!

 
At 00:49, Anonymous Anonüümne said...

Noh, ega mul sprindikoondise vastu pole midagi. Treeninguteks vajalik sponsoriraha ei kuku taevast, ei anna riik, ei ESL enesest.. Peeter Kümmel on tubli. Kuulsin sellest 100m maailmarekordi üritusest poole kõrvaga ja kujutasin ette kuidas see võib toimuda. Nüüd lugesin põhjalikku uudist http://uudisvoog.postimees.ee/?DATE=20120207&ID=276163 ja pean ütlema, et kujutlus ei petnud mind.
Mõned momendid on siiski tähelepanuväärsed. Juba teine ESL egiidi all korraldatud üritus lühikese aja jooksul, kus kuulsad ja kummalised spordis üksteisega võistlema pandud: "Rahvasprindis osalevad kutsutud ja tuntud külalised kõige erinevamatelt elualadelt." Tegu on muidugi pseudospordiga. Võiks isegi öelda spordi profanatsiooniga. Aga ärgem nii rängalt öelgem. Ameerikas on populaarne spordiala wrestling. Tundub, et Eestis omadab murdmaasuusatamine mõningaid wrestling'u elemente. Mis on tegelikult üllatav, sest Eesti suusamütoloogias on kesksel kohal olnud ikka tõsi-rahvuslik mehiseimast mehisemate meeste (ja naiste) Eesti Rahva Talvine Laulupidu - Tartu maraton. Kui nüüd ESL egiidi all korraldatavad üritused võtavad comme dell' arte või lihtsamas keeles - palagani tunnusjooni, siis see on üllatav areng tõesti. Kuulsate ja kummaliste võistlustel jääb Pulleritsu taoline jänni; seal on vaja hoopis teisi oskusi; Jan Uuspõld, kes lõikas, sohki tegi ja distantsi üldse ei lõpetanud, kuulutatakse võitjaks. Olen siin blogis kommentaarides mitu korda välja ütelnud mõtte, et suusatamist võiks Eesti teatris kajastada. Nüüd asi sinnapoole liigub, 8)

 
At 01:33, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 08:25, Anonymous Anonüümne said...

to Ants

mulle tundub, et nad ei liigu päris sünkroonis ja tagumine mees on libisemisfaasi juba lõpetamas ning esimene jalg liigub "tagasi". Seda siis käte ja suusakeppide kaldenurga järgi. Selle pildi järgi ma libisemise pikkuse kohta järeldusi ei teeks.

 
At 08:31, Blogger Priit Pullerits said...

Millest räägite, 01:33? Teiesugused soperdajad ja lahmijad ja ilkujad - teie siin sõna ei saa, viskan teid kogu täiega prügikasti, ja sinna olematusse te jäätegi. Otsi (nimme sinatan seesuguseid) endale mõni teine tribüün, sa nõmedik. Selge?

 
At 08:42, Anonymous Anonüümne said...

"Ma ei julgeks seda trenni alla liigitadagi." Aga ära siis ütlegi, et trenn. Ütle, et käisid suusatamas, suusatamist nautimas. Saabki ilma trennita suusatada ka.

 
At 08:52, Anonymous Anonüümne said...

Pealkiri võiks olla: Iga kuues usub Pulleritsu!

 
At 09:59, Anonymous Anonüümne said...

Bonnierist veel... Kas need ajakirjanikud end ühiselt ei oleks saanud esitada või on esitamise ainuõigus toimetustel?

 
At 10:35, Anonymous Anonüümne said...

Bonnierist veel:
Suusaliit käitus ebaõnnestunult, miks ajakirjanikud auhinna peaks saama, mis nende kangelastegu on?

 
At 10:43, Anonymous Anonüümne said...

Kui ühte ajakirjaniku usub ainult iga kuues, siis on viimane aeg peeglisse vaadata ja hakata ajakirjanike(u) mainet parandama.
See vabandus, et ajakirjanikul oli õigus, ei maksa midagi. Mis mõtet on ajakirjanikuna toimetada kui lugejad kirjutatut tõsiselt ei võta.
Kui eesmärk on olla meelelahutaja, siis võib seda muidugi olla, tubli amet igati, aga siis ei tohiks end ajakirjanikuks nimetada ja seeläbi ajakirjanduse ja ajakirjanike mainet kahjustada.
Aga eks igaüks teeb vastavalt oma võimetele ja võimekusele. Meil on vaba maa ja kellegilt vastutustunnet nõuda on asjatu.
Kül aga saame hinnangut anda ja suhtumist näidata, seda näitab ka iga kuuenda usk.

 
At 11:00, Anonymous Anonüümne said...

"Panin Priitu" eile...ei mitte selles möttes, vaid vötsin eeskuju, et treening peab olema mitmekesine ning vastavalt hetke tujule. Paaristöuked. Olles nutikam, kavalam ja köike muud, siis 3korda soojemates oludes ja profiilgi oluliselt inimsöbralikum, Harku-Nömmel, kokku 23km, aega kulus 1.40, libisemine värskelt sopsatanud lumel vilets....tulemus: väga-väga hea uni ja nüüdseks meeletult valutav selg, justkui oleks karukaisutust tunda saanud. Kas nüüd siis olin ikka targem?
Hea uudis eile öhtusse oli see, et Alutagusel suusatatakse 2 ringi ehk teisisönu tänavu rada profiililt polegi nii kergete killast vörreldes varasemate aastatega. Maamees

 
At 11:24, Blogger Priit Pullerits said...

...kuulge, tarkpead, 24 vastanu seast teha sotsioloogilisi järeldusi, nagu teete - peast olete põrunud või? Minge võtke TÜs Lauristini või Vihalemma kursusi, kuni veel hilja pole, selle asemel et suusatada.

 
At 11:36, Anonymous Anonüümne said...

Priit kas sa tead kuidas valimit koostatakse? Palju sul blogis päevas unikaalseid lugejaid on?

 
At 11:39, Anonymous Anonüümne said...

"Panin Priitu" eile...ei mitte selles möttes, vaid vötsin eeskuju, et treening peab olema mitmekesine ning vastavalt hetke tujule. Paaristöuked. Olles nutikam, kavalam ja köike muud, siis 3korda soojemates oludes ja profiilgi oluliselt inimsöbralikum, Harku-Nömmel, kokku 23km, aega kulus 1.40, libisemine värskelt sopsatanud lumel vilets....tulemus: väga-väga hea uni ja nüüdseks meeletult valutav selg, justkui oleks karukaisutust tunda saanud. Kas nüüd siis olin ikka targem?
Hea uudis eile öhtusse oli see, et Alutagusel suusatatakse 2 ringi ehk teisisönu tänavu rada profiililt polegi nii kergete killast vörreldes varasemate aastatega. Maamees"

Kehvapoolse libisemise kohta on see igati viisakas tulemus 23km, aega kulus 1.40

 
At 11:45, Anonymous Anonüümne said...

Priit 11:24 Nagu näen, võtad omaks, et üks kuuest on halb seis. Nüüd püüad end õigustada küsitluse tõsiseltvõetavust kahtluse alla pannes. Tunnista endale, et midagi see siiski näitab.
Muide sina ehitad oma konstruktsioonid tihti ainult ühe inimese ütlusele ja loodad, et sellest piisab. Nimetad seda ühte ütlejat kõige kõigeks ja mot.
Vähem demagoogiat!

 
At 12:41, Blogger Priit Pullerits said...

Ma teen ajakirjandust, 11:45, mitte sotsioloogiat. Nii palju võiks ikka asjadel vahet teha. Ja ise mitte demagoogitseda!

 
At 12:45, Blogger Priit Pullerits said...

Tühja jauramise ja oma tobedate küsimustega minu väärtusliku ja unikaalse aja raiskamise asemel arutlege pigem järgneva üle.

Kultuuriministeeriumi pressiteade
8.02.12

Kultuuriministeerium: tippspordi toetamine on olnud tulemuslik

Täna avalikustatud Riigikontrolli aruanne riigi tegevusest tippspordi toetamisel kinnitab, et Eesti spordisüsteemi rahastamise tase on hea. Hinnang tugineb teadlaste poolt välja töötatud metoodikale, mis uurib spordisüsteemi oluliste elementide arengutaset konkreetses riigis. Saavutusspordi rahastamine ja edu rahvusvahelisel tasandil on omavahel seoses. Seda tõestab ka Eesti tippsportlaste suur edu rahvusvahelistel võistlustel.

Kultuuriministeeriumi asekantsler spordi alal Tõnu Seil selgitas, et riigi esmane ja kõige olulisem ülesanne on luua kõigile tingimused igapäevaseks spordiharrastamiseks ning ministeerium peab jätkuvalt oluliseks kõigi spordialade toetamist. Auditis välja toodud ettepanekut, et tippspordile tuleks seada selged eesmärgid, mida oleks võimalik planeerida ning mille täitmist oleks võimalik hinnata, asekantsler Seil ei jaga. Tema sõnul tuleb luua tingimused tipptulemusteni jõudmiseks, aga saavutussport ja tippsport iseenesest ei saa olla eesmärgiks omaette, samuti ei ole võimalik tipptulemuste osas eesmärke seada ning medaliarvestust planeerida.

Asekantsler Seil ütles, et spordi toetamise põhimõtted on läbipaistvad, kuid neid saab veelgi täiustada. Rahaeraldamise veelgi paremaks toimimiseks on ministeerium ette valmistanud määruse "Riigieelarvest Kultuuriministeeriumile spordi toetamiseks eraldatud vahendite jaotamise kord" uue tervikteksti, mis muudab spordiorganisatsioonidele eraldatavate toetuste jaotamise protseduuri veelgi selgemaks.
"2012. aastal eraldatakse spordialaliitudele toetust juba uute kriteeriumide alusel. Sport on Eestis detsentraliseeritud ning spordialaliidud oma otsustes iseseisvad," märkis Seil.

Kultuuriministeerium jagab auditis toodud seisukohta, et suuremat tähelepanu tuleks pöörata noorte talentide leidmise ja arendamise süsteemile. Selle tõhustamiseks plaanib Kultuuriministeerium lähiajal koos spordialaliitudega arutada andekate noorte või juunioride vanuseklassi kuuluvate sportlaste tulevikuvõimalusi.

 
At 12:59, Anonymous Anonüümne said...

Mis ühendab valemängijat Contadori ja eksperimentaalajakirjandust viljelevat blogipidajat? Ei, see ei ole nõrkus baski härjaliha vastu, vaid diilerid toidulisandeid turustavast firmast.
Veenduge ise, foto kõneleb kurba tõsiasja:
http://sport.postimees.ee/730396/565-paeva-ootamist-toi-maksimum-karistuse/
P.S. Enne suusasprinti tuleks ikka need A- ja B-proovid ära teha, et mitte jätta küsimusi õhku.

 
At 13:54, Anonymous Anonüümne said...

Kasutades veiste kõrvamärgistusi, tuvastas Baski terviseinspektor, et kõnealused loomad olid tapetud Felipe Rebollo tapamajas ning seeläbi jõuti lõpuks ka algallikani ehk karjakasvataja Lucio Carabiaseni. Carabiase kariloomi on varem korduvalt testitud ning seni pole keelatud ainete kasutamist täheldatud.

Nimelt oli WADA teooria, et Contadorile tehti 20. juulil vereülekanne ning selleks, et seda varjata, süstiti talle järgmisel päeval ehk 21. juulil plasmat ja tõenäoliselt sattus just niimoodi klenbuterool tema organismi, kuid kuna hematoloogilised parameetrid ei viidanud vereülekandele, ei pidanud CAS seda kuigi vettpidavaks teooriaks.

Võttes arvesse, et Contador tarvitas suurel hulgal toidu­lisandeid ning kuna varem on mitmed sportlased toidulisandite tõttu positiivse dopinguproovi andnud, sealhulgas on proov näidanud just klenbuterooli tarvitamist, leiti, et nende asitõendite valguses on kõige tõenäolisem, et klenbuterool sattus Contadori organismi toidulisandite kaudu.

CASi peasekretär Matthieu Reeb rõhutas, et kogu protsessi jooksul oli kõige olulisem see, et arutelu all polnud mitte positiivne proov, vaid see, kuidas Contador klenbuterooli manustas.

«Fakt on see, et ta andis positiivse proovi ja selle põhjal tehti ka otsus,» selgitas ta. «Polnud ühtegi põhjust, miks pidanuks sportlase karistusest vabastama.»

 
At 13:56, Anonymous Anonüümne said...

29-aastane Contador eile CASi otsust ei kommenteerinud, kuid eeldatavalt annab ta täna pressikonverentsi. Hispaanlasel on võimalik karistus edasi kaevata Šveitsi ülemkohtusse, kuid seni pole kohus CASi otsuseid väga tihti muutnud.

Saaga jätkud!

 
At 14:35, Anonymous Anonüümne said...

Priit 12:41 Kas sinu sõnum on see, et ajakirjanik võib kirjutada mida iganes, faktipõhisus, nagu sotsioloogias, pole oluline?

 
At 14:58, Anonymous Anonüümne said...

http://tartumaraton.ee/internetis-registreerunute-nimekiri-teatemaraton

siit nimekirjast igatahes "unistuste" teatenelikut ei leia

 
At 15:10, Anonymous Anonüümne said...

Iga kuues usub Pulleritsu - kas tõesti? Ju see nii siis tõesti on. Sotsioloogilise küsitluse tulemusi pole põhjust mitte uskuda. Aga mis need näitajad teistel ajakirjanikel on? Palju usub Pahvi näiteks?

 
At 15:13, Anonymous Anonüümne said...

14:58 funktsionaalse lugemisoskusega on probleeme, sinu viidatud aadressil on järgmine tekst:

Nimekirjas ei kajastu:
1. Klubis Tartu Maraton registreerunud
2. Hawaii Expressis registreerunud
3. Klubi poolt väljastatud arvega registreerunud

 
At 15:27, Anonymous Anonüümne said...

Priit,
kas Sa Peeter Kymmel Show'le ka lähed? Vähemalt pealtvaatajana või PM ajakirjanikuna? Tead kuidas meie mehed MK etappidele pääseksid(ja seejuures konte murdmata)? Kümmeli suusatrupp võiks hakkama esinema naiste ja meeste sõitude vahel suusashow-etendustega. See oleks värskendavaks meelelahutuseks kui Võlegzhanini, Cologna, Tsernoussovi ja Kershaw masti mehed omavahel arveid klaarivad!

 
At 16:09, Anonymous Anonüümne said...

PM:
Teiste hulgas lähevad maailmarekordit üritama näiteks Tartu abilinnapead Tiia Teppan ja Raimond Tamm, ettevõtjad Veljo Ipits ja Neinar Seli ning Postimehe ajakirjanik Priit Pullerits.
«Nagu Mati Alaver kunagi ütles, ei lähe Jaak Mae kunagi starti mõttega, et tulla Veerpalu järel teiseks, nii ka mina mitte,» kommenteeris Pullerits oma ambitsioonikat eesmärki.

 
At 16:12, Anonymous Anonüümne said...

Pulleritsu ülakeha muskulatuur (selle puudumine) ei luba tema väljavaateid maailmarekordit püstitada kõrgeks pidada.

 
At 16:59, Anonymous Anonüümne said...

«Nagu Mati Alaver kunagi ütles, ei lähe Jaak Mae kunagi starti mõttega, et tulla Veerpalu järel teiseks, nii ka mina mitte,» kommenteeris Pullerits oma ambitsioonikat eesmärki.

Rõõm kuulda, et Pullerits ei lähe starti mõttega, et tulla Veerpalu järel teiseks. Milliseid mõtteid veel ajakirjanikuhärra veel eirab?

 
At 17:27, Anonymous Anonüümne said...

Anonüümne ütles...

14:58 funktsionaalse lugemisoskusega on probleeme, sinu viidatud aadressil on järgmine tekst:

Nimekirjas ei kajastu:
1. Klubis Tartu Maraton registreerunud
2. Hawaii Expressis registreerunud
3. Klubi poolt väljastatud arvega registreerunud

15:13

"siit nimekirjast igatahes "unistuste" teatenelikut ei leia"

funktsionaalse lugemisoskusega on probleeme - huvitav mis osas?

 
At 21:39, Blogger AinK said...

«Nagu Mati Alaver kunagi ütles, ei lähe Jaak Mae kunagi starti mõttega, et tulla Veerpalu järel teiseks, nii ka mina mitte,» kommenteeris Pullerits oma ambitsioonikat eesmärki.

Pullerits versus Seli, tõesti ambitsioonikas eesmärk. Krt, see pole sport vaid spordi mõnitamine.

ain

 
At 22:07, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits on pandud Catch-22 situatsiooni. Ei lähe, siis öeldakse ise ju hädaldasid, et sind ei kutsuta. Lähed, oled nagu valge vares pullivendade ja õllekõhtude hulgas.

 
At 01:25, Anonymous Anonüümne said...

Täärile ja Jan Uuspõllule on ilmunud konkurent - Hannes Hermaküla.
Sprindikoondis on vist jala sirgu lasknud. Kas MK järelejäänud etappideks valmistutaksegi. Neid etappe on ikka neli-viis veel kindlasti: Falun, Oslo,..

 
At 08:39, Anonymous Anonüümne said...

Eestlased võiks arvestades oma suusakoondise potentsiaali luua uue spordiala "suusavõitlus", mille eesmärgiks on kas üksi või grupiviisiliselt jõuda enne vastast libistades finishisse ning vastase takistamisel on lubatud kõik võtted. Sellel alal on menu!

 
At 09:47, Anonymous Anonüümne said...

to: AinK

Seli on kindlasti oluliselt kõvem sportlane kui Pullerits. Suusatamises on Priit kõvem, kuid 100 m pole suusatamine. Ilmselt 100 m rekord on Selil kõvam, kuid praeguse kehakaalu juures 100 m jooksus tal võimalust ei ole. Suusatamises polegi vast vahekord nii suur.

 
At 10:01, Anonymous Anonüümne said...

to:9.47
Ma pidasin silmas momendi jõudude vahekorda suusatamises. Olgu distants kasvõi 100 m, ikkagi ei ole tegemist võrdsest klassist konkurentidega.
Oleks tegemist vasaraheitega, siis poleks PP-l õhkõrna võimalustki.

ain

 
At 10:05, Anonymous Anonüümne said...

17:27 kui üleval on poolik nimekiri, kuhu pole kõiki osalejaid märgitud, mis tähtsust siis sellel on, kui seal kellegi nime pole? Mida see teadmine meile annab? Kui, siis seda, et ühel mehel näpud sügelevad, aga öelda pole midagi.

 
At 10:06, Anonymous Anonüümne said...

Kui Alutaguses maratonist plaanid kirjutada ja korraldajale helistada, siis võiksid uurida, miks maraton sel aastal 2x20km toimub.

P.

 
At 10:56, Blogger ek said...

Lumeoludest Alutaguse maratonirajal jaanurarilõpu seisuga räägib korraldaja siin artiklis:
http://pr.pohjarannik.ee/alutaguse-maratonirada-vajab-lisalund/

Kuna peale seda pole märkimisväärset lumelisa seal tulnud, siis seis nii ongi ja otsustati 2x20 variandi kasuks.

 
At 23:00, Anonymous Anonüümne said...

Priit, kunagi kirjutasid, et ostsid uued kepid ja läksid ka neid uuenduslikke sõrmetugesid Virusse katsetama. Jaga kogemust. Tunnen sportlikku huvi, kas hakkas kusagilt pikema maa peale ebameeldivalt tunda andma? Ise veel Virusse ei riskinud neid vidinaid jätta. Samas hakkas selle kepi rihm randmele ning kergelt veel seni tunda. Vist jäi halvasti kindale.

 
At 07:52, Anonymous ÄN said...

Käisin ka ise pöidlatugedega Virut sõitmas ning vastan, et ei hakanud ebameeldivalt tunda andma. Tundus, et pigem oli kasu.

 

Postita kommentaar

<< Esileht