teisipäev, aprill 10, 2012

Pullerits: Kuidas ma avastasin "Alpimajas" salasõnumi?

Tänane Eesti Päevaleht avaldab suure leheküljelise graafiku, kus võrdleb, kui palju on reedel ETV ekraanil linastuval põnevussarjal "Alpimaja" seost Andrus Veerpalu dopingujuhtumiga.

Eile õhtupoolikul, pärast trenni, lõpetasin seriaali avaosa vaatamise. Salaallikas ERRist, täiesti legitiimne, andis mulle ftp-juurdepääsu esimesele osale. Sest reedel võib mul seriaali vaatamisega kiireks minna - miks, see selgub loodetavasti nädala lõpus.

Hea seriaal on. Algab põnevalt, palju on reaalse eluga paralleele, muusika tõstab hästi dramaatilisust, pildikeel on samuti pinevust tekitav, dialoog on tugev. Soovitan vaadata!

Eesti Päevalehe tänasel graafikul on üks rasvane viide: "Esiletõusnud ajakirjanik".

Selle all on kirjas: "Suusablogi pidav Postimehe ajakirjanik Priit Pullerits."

Olen ainus ajakirjanik, keda on skeemil mainitud. Aitäh kolleegidele Eesti Päevalehest! Näiteks Eesti Ekspress avaldas aasta tagasi Veerpalu saaga taustaloo ega maininud mind ega mu blogi poole sõnagagi. Nüüd seadsid Postimehega konkureeriva lehe kolleegid õigluse jalule.

Aga seriaali esimene osa avaldas nii sügavat muljet, et see tuli mul meelde isegi vahetult enne uinumist. Millegipärast läks mõte sinna, kus esimene osa just katkes. Peategelane, suhtekorraldaja Martin (Ivo Uukkivi), küsib: "Kas doktor Ivask?" Ivask on esimese osa järgi kogu kurja juur, patustanud ujumiskoondise arst, kes väidetavalt andis ujujatele kasvuhormooni.

Ivask, Ivask... jooksis see nimi mul läbi pea. Millegipärast hakkasin seda nime vaatama vaimusilmas tagurpidi. Kui jätate k-tähe ära, saate tagurpidi lugedes "savi". Savi? Savi! Toomas Savi?

On see alles osavalt peidetud salasõnum! Või siiski ei ole, on pelgalt juhus?

Mis teie arvate, kumb variant on õige? Mina tean. Et kust? Aga ma olen ju öelnud, et olen siin ainus, kes reaalset reporteritööd teeb, mitte luulusid ei levita. Helistasin stsenarist Indrek Harglale ja sain teada, et... (kõik põnevad asja lõpevadki põneval kohal).
******San Diego Museum of Man, Balboa Park, San Diego, California. 6. aprill 2011. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida kaks korda pildile.)

Foto 1: Telesarja "Alpimaja" kaks peaosalist, keda mängivad Ivo Uukkivi ja Kärt Tomingas. Foto autor: Mihkel Maripuu, Postimees/Scanpix
Foto 2: Telesarja "Alpimaja" võtted Radissoni hotellis. Filmitakse stseeni ujumisliidu pressikonverentsilt, kus ajakirjanike ette astuvad dopinguga vahele jäänud ujumiskoondislased ja nende treener. Foto autor: Mihkel Maripuu, Postimees/Scanpix

26 Kommentaarid:

At 19:10, Anonymous Anonüümne said...

Väga naljakas > teletorni kaitsja ja vabakutseline = PP;D miks EPL sihukest jaburdust trükib? Kui siit otsida mingit luulut, siis vast seda, et PP viimaste päevade hüperaktiivsus on seotud tema liikumisega vabakutseliste leeri. Mul on EPL luulude ettemanamisega siiski raskusi - äkki keegi oskab soovitada häid seemneid mida legaalselt soetada võib kuid mis aitaksid eelnimetatud luulusid paremini oma vaimusilmas ettekujutada? Seemnetest pressitud Viru Valge siin enam ei aita.

 
At 19:57, Anonymous Anonüümne said...

Naljasaatest salasõnumi otsija on otse öeldes skiso. Selliste sarjade mõte ongi reitingu huvides lahata tõsielu paranoiasid. Mehed, see fantaasia ei paku huvi. Meil käib praegu kohtulahing ja huvi pakub ainult selle tulemus. Kui saaks totalisaatoril selle tulemusele panustada siis mõnuga paneksin sinna 1k€ likku.

 
At 20:13, Anonymous Anonüümne said...

Mis pidi panustada soovid ?

 
At 20:16, Anonymous Anonüümne said...

Nii, et teeniks.

 
At 20:56, Anonymous Anonüümne said...

Järjekordne tühi postitus eelmise tuliseks läinud teema summutamiseks. Õhus on ilmselged ületreenimise ilmingud.

PS! Paluks ka err ftp paroole kuna tegemist avalik õigusliku kodanikele kuuluva asutusega. Su kekkamine läheb kellegile nüüd kalliks maksma.

 
At 21:04, Anonymous Anonüümne said...

"legitiimne juurdepääs", kaugele näha, et tegu on filoloogiga :)

 
At 21:15, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 21:22, Anonymous Anonüümne said...

Reporter PP on siiski oma tööd halvasti teinud. Esimese pildi allkirjas on naisnäitleja nimi täitsa puusse läinud. Jätan õige nime väljaselgitamise reporterile... :)

Siim

 
At 21:34, Blogger Priit Pullerits said...

Aitäh, Siim, veale osutamast. Taas usaldasin liiga Scanpixi pildiallkirja... Parandasin vea ära. Kust need vead Scanpixi tekivad? Eks kulude kokkuhoiust, fotograafid peavad tegelema pildistamise ja piltide töötlemise ja kirjeldamise ja ülespanemisega, sellist asjapulka nagu traditsioonilises mõttes photo editor pole Eesti kokkutõmmatud ajakirjanduses juba ammu.

 
At 08:07, Blogger Priit Pullerits said...

Muide, unustasin mainida, et "Alpimajas" on väga hea stseen igasuguste naiste juhikarjääri propageerivate feministide ja naisõiguslaste nina pihta. Nimelt tahab naispeategelane parteiliinis karjääri teha, valimisnimekirjas kõrgele pääseda, ütleb, et on selle nimel seitse aastat partei koridore nühkinud. Ta läheb õhtul hilja koju. Kodus teatab pubekast laps, et võtku ema praeahjust söök. Ema läheb kööki, võtab oma tööasjad. Laps küsib, kas ema on vaadanud õpetaja saadetud kirja - muidugi ei ole. Sest ema teeb ju karjääri. Võtab köögiski tööasjad ette. Laps küsib, kas ema andis allkirja, sest tal on seda vaja, et kunstiklassi pääseda (või umbes midagi sellist). Ema ütleb, et ei ole andnud, et tal ei ole täna aega, ja kui laps ütleb, et tal on seda väga kiiresti vaja, siis ema tõukab allkirjastamise ikka edasi, sest tal on ju vaja tööasju ajada. Ja edasi - ainus, mille peale ema veidigi emotsiooni näitab, on siis, kui laps teatab, et ta rääkis ja arutas midagi isaga. Ja nüüd tuleb hea dialoog! Ema: ma olen sulle mitu korda öelnud, et ei tohi minu selja taga isaga rääkida. Laps emale: aga sa oledki kogu aeg minu poole seljaga.

Braavo, Indrek Hargla!

Aga kahju, et see väga oluline ja kõnekas stseen ilmselt muu teema sisse ära upub. Kuid jätke see meelde ja pange seda tähele, kui seriaali vaatate. See on sotsiaalselt kõige kõvem stseen tolle sarja avaosas! Ja võib-olla kogu Eesti teleproduktsioonis.

 
At 08:27, Anonymous Anonüümne said...

08:07 Kirjelduse järgi väga ameerikafilmilik stseen. Ei imesta, kui selletaolised juba eesti tegelikkuses aset leiavad.

 
At 09:08, Anonymous Anonüümne said...

Kas võib siis järeldada, et kui isad niimoodi käituvad, siis see on kuidagi normaalsem?

Feminist

 
At 09:25, Anonymous Anonüümne said...

Feminist 09:08: See peab olema väga feminiseerunud isa, kes ütleb "Ma olen sulle mitu korda öelnud, et ei tohi minu selja taga emaga rääkida".

 
At 10:03, Anonymous Anonüümne said...

Priit Pullerits ütles...

Ja nüüd näpp püsti neil, kes siin üritavad MMile või EMile jõuda!

Ei näe ühtki näppu, isegi vaimusilmas mitte...

Aga te pongestage edasi, oma pulsikellade ja pulsitsoonide ja anaeroobsete ja aeroobsete lävede jms-ga. Mina naudin seda, et mul on kaks jalga all, et nad vaatamata 47. eluaasta lähenemisele veel liiguvad, ja päris hästi, ja sellest on mulle küll ja küll. Ja iga mees, kellele ära panen, on seejuures vaid protsessi boonuseks. Ja uskuge, neid mehi on palju, kes kaotavad, kuigi nad kasutavad pulsikella ja treeningplaane ja on nooremad ja jälgivad lävesid jne jne. Miks, miks nad kaotavad? Vaat see on suur aasta küsimus!

17:13

Punkt 1 - miks sa alahindad iseennast?

Punkt 2 - Miks nad kaotavad? Sest nad naudivad sportimist ning nende eesmärk ei ole sulle iga hinna eest ära panna, kui oleks küll siis ka paneks! Kuulsid ise kuidas 300 eesti ratturit Hispaanias laagris käis, kui sa siin palju kekkad siis on järgmine aasta sama palju esimese lume laagris ja mis siis su tulemustest saab. Soovitan sul soojalt oma retoorikat muuta ning elu nautima hakata, muidu väsivad su blogi lugejad sinust samamoodi nagu Ansipist.

PS! Keskerakondlik retoorika ei sobi sinu parempoolse maailmapildiga, juhul kui ta on sul parempoolne!

 
At 15:56, Blogger Priit Pullerits said...

Kuna enamikul ei paista olevat siin midagi tarka öelda, siis ütlen ise lähtudes ikka sissekandest: Eda-Ines Etti teeb üllatavalt hea ja veenva ja usutava rolli (Martini lahkumineva pruudina [girlfriend ja tüdruksõber on idiootne Ameerika sõna - mis sõber?! aga noh, kui armastust ei ole, eks siis räägitaksegi sõprusest...]). Jälgige seda! Filmis on ju peamine mängida silmadega, ja ta teeb seda hästi. Auhind parima lühirolli eest Eesti ekraaniteoses peab talle minema.

 
At 17:09, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 17:14, Anonymous Anonüümne said...

Hakkan uurima kes sulle paroolid andis ja vaatame mis saama hakkab!

PS! Loodame et su edevus kellegi tooli ei kõiguta!

 
At 17:55, Anonymous Anonüümne said...

Kui neid seoseid otsitakse, siis kas ei ole se ujuja tüdruk kuidagi sarnane, ühe hetke parima eesti naisujujaga. Priit on see nii.

 
At 21:01, Anonymous Anonüümne said...

Ei ole seekordne jutt ka parem kui eelmised. Ainult mingi intriigitsemine ja salatsemine. Ei taha enam seda blogi lugeda.

 
At 13:32, Blogger Toivo Ellakvere said...

"Aga kahju, et see väga oluline ja kõnekas stseen ilmselt muu teema sisse ära upub."
ei uppunud, imho

 
At 16:07, Anonymous Anonüümne said...

Feminist paneb täiega mööda
Loomulikult pole alkohoolikust isa normaalne. Samas, kui laps ise tahab temaga suhelda siis miks keelata?
Tavaliselt teismeline tütar ise ei tahaks tast midagi teadagi ju.
Siin jäi mulje et karjeristist ema jaoks võis olla kaalutletud otsusega, ja kaasa poleks presidendi vastuvõtul vastuvõetav välja näinud.
Ntks too spordiajakirjanik oli äkki lapse isa.

 
At 04:09, Blogger Unknown said...

qihang0630burberry outlet online
coach factory outlet
nike tn pas cher
gucci
air force 1
oakley sunglasses discount
fitflops outlet
coach outlet
longchamp pas cher
coach outlet store online
michael kors outlet
michael kors outlet online
oakley sunglasses sale
mcm outlet
sac longchamp
prada handbags
ray ban sunglasses
toms shoes outlet
ray ban wayfarer
burberry sale
true religion outlet
pandora charms
coach outlet online
nike blazer
oakley sunglasses outlet
ray ban sunglasses
mont blanc pens
toms shoes
gucci outlet online
cheap ray ban sunglasses
cheap snapbacks hats
cheap soccer shoes
cheap ray ban sunglasses
hollister clothing
michael kors bag
chaussure louboutin
mont blanc pen
louis vuitton pas cher
kate spade handbags
nike tn
ralph lauren
q

 
At 12:33, Blogger Unknown said...

www0516
minnetonka outlet
ferragamo outlet
mulberry bags
ray ban sunglasses
nobis outlet
canada goose
prada outlet
michael kors outlet
marc jacobs outlet
ralph lauren pas cher

 
At 06:57, Blogger Unknown said...

www0803



golden goose shoes
kate spade outlet
moncler uk
hugo boss outlet
adidas superstars
coach outlet
polo ralph lauren outlet
nike air max 95
oakley sunglasses wholesale
moncler outlet

 
At 10:37, Blogger Unknown said...

www1020

vibram five fingers
adidas yeezy
true religion jeans outlet
superdry uk
ugg outlet boots
moncler outlet
longchamp outlet
mbt shoes
canada goose
asics shoes

 
At 17:17, Blogger amany said...


اعالى الخليج تقدم افضل نقل للعفش و الاغراض من الرياض الى الاردن و عمان

نقل عفش من الرياض الى الاردن

شحن عفش من الرياض الى دبي

 

Postita kommentaar

<< Esileht