kolmapäev, juuli 04, 2012

Pullerits: Kes tuleb lookas toidulauaga rattavõistlusele?

Kas selles riigis on veel kõvu mehi või on enamik juba euroopalikult pehmed ja lodevad?

Kes arvab ja usub, et tema on kõva mees, saab seda ratta seljas tõestada 22. juulil, pühapäeval. Siis toimub Tartust lõunas Vooremäel mitte ainult Eesti, vaid kogu Baltikumi kõige raskem ühepäevane rattavõistlus, palju raskem kui paljuräägitud Haanja100. Võistluse nimi Vooremäe3000+ tähendab, et 6x17,5 km ehk 105 km pikkusel rajal on rohkem kui 3000 tõusumeetrit. Kui eelmisel nädalal koos Art Soonetsi, Leho Ripsi ja Viljar Kannimäega rada testimas käisin, kogunes tõusumeetreid ühe ringi peale 614 ehk kuue ringi peale ligi 3700.

On siin riigis mehi, kes sellise katsumuse vastu peavad?

Eelmine aasta sai Vooremäe3000 (siis veel ilma plussita) esimesel võistlusel, mille võitis Kaupo Raagi ja Tarmo Mõttuse ees 5:50.46ga Kannimäe, tulemuse kirja 33 osalejat. Neist 22 läbisid kõik kuus ringi, noist viimane mees 10:03.45ga. Kuna tulemuse saavad protokolli kõik, kes läbivad kas või üheainsa ringi, ei sea peakorraldaja Ripsi startijaile mingeid piiranguid. «Ühe ringiga saavad hakkama kõik, kes on metsas rattaga sõitnud,» kinnitab ta. Sellegipoolest olgu lisatud, et enamik rajast on tehniliselt üksjagu keerukas single track, lisaks on rajal downhilli laskumine, kuid nagu oma kogemuse põhjal võin kinnitada, saab tolle kolmest-neljast hüppest rahumeeli kõrvalt mööda sõita.

Rips, kes varasemelt on küündinud Elion Cupil 300 parema sisse, väidab, et vähemasti temasugusele on rada kogu pikkuses sõidetav. Rohkem kui kehalist ponnistust nõuab Vooremäe rada Ripsi sõnul aga hoopis vaimset pingutust, sest iga ringi järel võib paratamatult tekkida tahtmine võistlus pooleli jätta. Lisaks hakkab vaimu rajalt kõrvale ahvatlema tõsiasi, et Vooremäe 3000+ on Eesti kõige parema ja rikkalikuma toitlustusega spordiüritus, mille kõrval kahvatuvad isegi Klubi Tartu Maraton külaliste ala tasuta söögid-joogid. Tagatipuks tuleb igal ringil sõita söögikohast mööda tervelt neli korda – eks proovige ahvatlusele vastu panna! Neis kohtades selgub, kes on tõeline spordimees ja kes on rohkem kerge saama peal väljas.

Menüü, olgu märgitud, algab värskelt küpsetatud kana-, sea- ja kalkunilihast, jätkub vorstide ja suitsuvorstiga ning lõpeb kookide-küpsiste-tortide-kringlitega ja puuviljadega. Väga võimalik, et tööle tulevad ka pannkookide küpsetajad. Juua, muide, ei ole samuti mõtet rajale kaasa vedada: kokat ja boržommi ja lahjendatud spordijooki ja vett saab, nagu tähendatud, neli korda iga ringi jooksul.

Miks ikkagi korraldada sellist võistlust? «See on fun!» vastab Rips. «Tahtsin tuua Eestimaale võistluse, mis oleks raskuselt võrreldav raskema rahvamaratoniga Kesk-Euroopas, nagu näiteks Salzkammergut ja Grand Ride.»

Miks see nii pikk peab olema? «Korralik maraton kestabki üle kuue tunni,» kuulutab Rips.

Aga miks toidulaud peab nii lookas olema? «Tahan näidata,» seletab Rips, «et osavõtutasu eest saab pakkuda palju rohkem kui tops spordijooki ja paar banaanitükki.» Eks tal ole toetajaid ka, nagu Eesti Terviserajad ja Haaslava vallavalitsus, ET-Bike, Extreme Sport ja Planet Sport ning Karni Lihatööstus.

Osavõtutasu on 10. juulini registreerides 30 eurot, pärast seda tõuseb 35 euroni ning võistluspäeva hommikul koha peal 40 eurot. Registreerida saab Vooremäe3000+ koduleheküljel. Auhinnad on kolmele paremale mehele ja kolmele paremale naisele. Lisaks on suur tõenäosus, et iga osaleja saab osa toidukraami koju kaasa.

Kes on julge ja hakkaja ning söandab kolme nädala pärast Eesti raskeimal rattavõistlusel starti tulla?
San Diego, California. 8. aprill 2011. Pildistanud Priit Pullerits.

Foto 1: Viljar Kannimäe, mulluse Vooremäe 3000 võistluse võitja, kihutamas nädal tagasi Vooremäe rajal. Foto autor: Priit Pullerits
Foto 2: Leho Rips, Vooremäe 3000+ võistluse korraldaja, laskumas nädal tagasi Vooremäe rajal. Foto autor: Priit Pullerits
Foto 3: Leho Rips Vooremäe 3000+ raja downhilli lõigul. Foto autor: Priit Pullerits
Foto 4: Viljar Kannimäe Vooremäe 3000+ raja metsaalusel lõigul. Foto autor: Priit Pullerits
Foto 5: Art Soonets Vooremäe 3000+ raja kiirel laskumisel. Foto autor: Priit Pullerits

70 Kommentaarid:

At 11:41, Anonymous Anonüümne said...

22.07 on ka Tartus esimene nn. superlinnatriatlon. Igaüks valib, mis mis talle huvitav ja kontimööda on.
http://tartutriatlon.ee/event-info/

iseenesest muidugi tore kui lõuna-eestis üht-teist lisaks klubi Tartu Maraton üritustele ka toimub.

Edu Sulle Priit Vooremäel!

Sulev

 
At 12:01, Anonymous Anonüümne said...

Kas selles riigis on veel kõvu mehi või on enamik juba euroopalikult pehmed ja lodevad?

22.07 selgub, millises kategoorias PP maandub, 26.06 seisuga ei ole tal küll põhjust ennast kõvaks meheks pidada.

ain

 
At 12:20, Anonymous Anonüümne said...

kus on pealdises märge "kommertstekst" ?

 
At 13:36, Anonymous Anonüümne said...

"Oletame, et ajakirjanik ei luba soodustuse eest ja temalt ei küsita vastutasuks mitte midagi. Miks see siiski häirib? Väga lihtne – tegemist on ametipositsiooni kasutamisega selleks, et võita endale privileege. Inimene, kes kasutab ära mingi võimuga (ajakirjandus seda on) seostuvat ametipositsiooni, muutub automaatselt kaasinimeste silmis ebausaldusväärseks.

Küsimus ei ole niivõrd selles, mida ta konkreetsel juhtumi puhul vastuteeneks teeb või ei tee, vaid isikuomadustes – on oht, et inimene seab ametiülesannetest kõrgemale isikliku heaolu ja kasutab positsiooni iseenda, mitte ühiskonna, lugejate hüvanguks. Ajakirjaniku puhul polegi niivõrd tähtis mitte see, mida ta sellest murutraktorifirmast hiljem kirjutab, nutikam seda ei teegi. Pigem on ohtlik see, mis ta kirjutamata jätab – kas siis teadlikult või alateadlikult paneb inimene ennast olukorda, kus tal oleks ebamugav mõnda teemat puutuda, kuna ta on sidunud ennast ja oma ametipositsiooni soodustusega.

Neile ajakirjanikele, kes kahtlevad, kuidas on õige käituda, on heaks orientiiriks eetikakoodeks. „Ajakirjanik ei võta vastu ametikohti, soodustusi, tasu ega kingitusi, mis tekitavad seoses tema ajakirjanikutööga huvide konflikti ja võivad vähendada tema usaldusväärsust.” Ent tegelikult pole õiglase maailmatunnetusega inimesele koodeksit vaja, sest nad ei kasuta positsiooni isikliku heaolu parandamiseks. Eetikakoodeks annab ülevaate elukutse esindajate käitumispõhimõtetest väljapoole elukutset – annab kindlustunde, et ameti esindajad käituvad väärikalt. Koodeksile saab viidata, kui nad seda ei tee. Lihtsam on ametkonna sees probleemidega tegeleda, vajadusel töösuhted lõpetada."

 
At 13:37, Anonymous Anonüümne said...

See blogi hakkab vägisi klikikogumise klubiks muutuma!

Asjalikku pole siin enam ammu midagi.

 
At 13:38, Anonymous Anonüümne said...

PS! Nagu tähele panete, siis järjekordselt on tegemist ülima demagoogiaga - Haanja 100 mõttetu aga see Vooremaa on thumbs up!

Orav

 
At 13:40, Anonymous Anonüümne said...

neljapäev, Märts 08, 2012
Pullerits versus dr Holden: Mis on suusarajal õige mehe mõõt?

 
At 13:53, Anonymous Anonüümne said...

Registreerunud võistlejad II Vooremäe 3000 + võistlusele 28.06.2012 seisuga 11

 
At 14:10, Anonymous Anonüümne said...

Ise olen 5x osalenud H100, kus mõned aastad ka H150 sõidetud. Arvan, et H150 on ikka karmim sõit, kui Voormäe 3000+. Õige mees antud teemal rääkima on see, kes mõlemad sõidud teoks teinud. Nii et Priit, tee ära ja anna siis hinnang.
Ise osalen Tartu linna triatlonil.
NB! H100 on väga rikkalik toidulaud (lõpus sokolaad, banaanid, snacid, coca jne)rääkimata Kubija hotelli saunast ja toidust.

 
At 14:14, Blogger Heiki said...

Priit, suur tänu blogi eest!
Anonüümsed, palun rohkem heatahtlikkust!

 
At 14:36, Anonymous Anonüümne said...

Ma mõtlen kah, et palju parem on lugeda sellist teksti kui alavääristavat, vaenu ja viha õhutavat 8.3.2012 blogiteksti.

Praegu on näha, et ka selline heatahtlik tervisesporti promov tekst ajab rahva pöördesse. Pole vaja intriigi välja imeda , rahvas suudab intrigeerida ka ise. Samas oleks meil olemas PP näol rahvasporti armastav imago. Intriigi võiks jätta siiski intervjuudesse. Vinguviioldamine blogis jätab nigelama mulje kui ürituste heade külgede esile tõstmine.

Ahjaa, täna lugesin, et miski sotsminni ametnik teenis riigi taskust 100k€ kuid trahvina tagastas 0,12k€. Kas meie riik ongi nii mannetu, et moosivargale tehakse lehes häbi ja viioldajad pääsevad kapokate käest puhtalt nagu ka selle nädala weekendis PP poolt kirjeldatavad tegelased?

 
At 14:41, Anonymous Anonüümne said...

Pildid ei kannata kriitikat, Priit fotokooli :-)

 
At 15:28, Anonymous Anonüümne said...

Ärme nüüd nori piltide kallal. Oluline on piltide sisu,mitte tehniline kvaliteet. I foto on selgelt näha, et kodanik teeb hüpekat otse sadulas istudes. Pärast hüppe lõppu sai tast oletatavasti eunuhh.

Ülejäänud fotodelon peamine siiski maastik - õigemini pehme porirada, mis ütleb asjatundjale, et rehvivalik on väga väga oluline. Seega rohkem tolerantsust ja fotokoolkonnata pilt räägib rohkem kui juurdelisatud promotekst. Tegu ikkagi dok-fotoga, mitte sätitud klõpsuga, mis kiire pildi tegemiseks vajab poolprofessionaalseid reflekse ja sobilikku kaamerat.

 
At 16:20, Anonymous Anonüümne said...

Pole H100 miili sõitnud, kuid H100 ja Vooremäe 3000 küll. Eelmisel aastal olles H100 võistlusel läbinud 70km hakkas korraks raske, siis meenus Vooremäe 3000 ja kohe hakkas palju kergem. Mõlemad sõidud rasked, kuid Vooremäe 3000 on ikka väga väga raske, seal juba puhkamise kohta pole.

Üleüldse tundus mulle, et lugu ei tee mitte teisi võistluseid maha, vaid märgib ära, et ka midagi sellist on toimumas. Positiivne ju vms?

PS: märkasin, et võistluse kodulehe on asjalikum galerii olemas. http://vooremae3000.eu/?page_id=184

 
At 18:04, Anonymous Anonüümne said...

"Üleüldse tundus mulle, et lugu ei tee mitte teisi võistluseid maha, vaid märgib ära, et ka midagi sellist on toimumas. Positiivne ju vms?"

Siin tuleb vaadata eelkõige konteksti - oma meeste võistlust promotakse aga samas analoogset üritust pigem lahterdatakse mõttetuks!

 
At 23:00, Anonymous Anonüümne said...

kaks küssat
1) kes maksab seekord pulleka osavõtumasku?
2) kas maaomanikega ikka kokkulepped tehtud?

 
At 11:02, Anonymous Anonüümne said...

Jõudu tublidele L-Eesti meestele vahva ürituse korraldamisel!
Pahatahtlikud kommentaatorid, kustkohast teie küll tulete?
Tehke ise enne midagi ära ja siis kritiseerige, kurat!

 
At 11:29, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 12:11, Blogger Priit Pullerits said...

11:29 - olete jõudnud uuele, "kõrgemale" tasemele - nüüd hakkavad kommenteerijad juba üksteist ka mõnitama... Mis teil, inimesed, viga on? Millest teil puudu jääb? Palun andke teada, ehk suudame kamba peale teid kuidagi aidata.

 
At 12:21, Anonymous Anonüümne said...

1211 pöördub kommenteerijate poole ja avaldab usku, et tema 2 ininese kambal (PP ja AS) on võimalik lugejaid aidata. Tore! Väga on abiks see kui edaspidi kirjutab PP just selliseid positiivseid nuppe nagu praegune blogiartikkel. See aitab, aitab kõvemini kui sa usud!

 
At 12:26, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 12:47, Anonymous Anonüümne said...

Priit 12:11 pakkus oma abi.

Oleks hea, kui Priit selgitaks, kuidas meie, kommenteerijad, tema artiklite peale käituma peaksime.

Kui Priit artiklis ennast kiidab (ja ridade vahelt lugedes ennast teistest kõrgemale seab), mida me siis vastama peaksime?

Kui Priit paneb ära, milliseid kommentaare ta siis ootab (eriti nendelt, keda see ärapanemine otseselt puudutab)?

Muidu meie, harimata lugejad, kommenteerime artiklit lähtudes otse selle stiilist, nagu ka juba Riho 12:26 õigesti märkis.

 
At 12:55, Blogger Priit Pullerits said...

Riho, 12:26 - jälle see vana jutt... ma olen sellest nii väsinud ja tüdinud nagu vanast katkisest plaadist. Ikka et algtekst ja algtekst... No mis sel algtekstil viga on, et selle peale peab teisi inimesi mõnitama ja solvama hakkama? Ja mis oli viga eelmisel algtekstil? Ma esitasin oma argumendid, põhjendasin neid rohkem kui keegi kommentaatoreist oma vastuargumente. Ma ei ütelnud mitte kellegi kohta isiklikult midagi solvavat ega mõnitavat. Kui kaua võib ajada seda umbluud, et algtekst ja algtekst... te lugege algteksti, tooge välja konkreetselt see koht, kus ma olen teid võ ikedagi teist isiklikult solvanud või mõnitanud, ja siis tulge rääkima algtekstist. Ma ei ole siin kuue aasta jooksul kokku ka oma algtekstides kellegi kohta teist nii palju kriitilist öelnud, nagu mõni kommentaator on ainuüksi ühe sõnavõtuga sappi pritsinud.

Riho, palun, ehk aitab sellest vanast ja sisutust "laulust", et blogipidaja on kõiges süüdi. Vaadake üle, kui ei usu: võrreldes kommentaatorite tekitatud stiiliga kommentaarides on minu algtekstide stiil väga tsiviliseeritud ja vaoshoitud. (Tjah, need kõige vägevamad "pärlid" kommentaatoreilt olen ära kustutanud, nii et üldine pilt kommentaatoreist võib olla mõneti retušeeritud.)

 
At 13:13, Anonymous Anonüümne said...

kui blogipidaja süüdi ei ole, siis miks teistes sarnase külastatavusega blogides pole analoogilist probleemi

 
At 13:13, Anonymous Anonüümne said...

Aga Priit, mida me nende provotseerivate artiklite peale siis ikkagi tegema peaksime?

 
At 13:27, Anonymous Anonüümne said...

Priit,mõnitada ja solvata ma küll kedagi ei soovinud.Kui see nii tundus siis vabandan.Veel vähem soovin ma blogipidajat süüdistada.
Riho.

 
At 13:49, Blogger Priit Pullerits said...

Riho, kõik okei, oleme asja nüüd omavahel ära klaarinud ja nagu öeldakse, siit on nüüd hea edasi minna. Teiesuguse inimesega, nagu 13:27 jäetust järeldan, on hea asju ajada. Kui ma oma 12:55 vastulauses teile olin liiga järsk, siis vabandan vastu, aga ausõna, mind on surmani ära tüüdanud need süüdistused, et blogipidaja on süüdi. Ma ei hakka siin ütlema vastuseks seda (nt mõl. 13:13-le), et kui ei meeldi, ega te pea siin lugemas ja kirjutamas käima. Ainus, mida ma soovin, on see, et mõnigi neist minu süüdistajatest näitaks, kuidas ükski minu sissekanne on konkreetselt kedagi isiklikult ja nimeliselt mõnitanud ja solvanud. Seda ei ole. Aga kui vaatate kommentaare, siis ei pea minema sageli kaugemale 2.-3. kommentaarist, kui näete, kuidas mulle isiklikult kõige jõhkramal moel kallale tullakse.

Olete mõistlik mees, Riho, aitäh, et kirjutasite 13:27.

 
At 14:18, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 14:28, Anonymous Anonüümne said...

13:37 - Miks te siis tulete siia klikkima, kui juba ammu pole midagi asjalikku lugeda?

Kuna Teie kommentaari sisu on niivõrd mitteasjalik, siis seeläbi on nüüd ka minu kommentaar teemast mööda, aga ma püüan Teid lihtsalt siinsamas harida ja öelda, et ärge postitage sellist s...a, kui midagi asist öelda ei ole.

eM.

 
At 15:02, Anonymous Anonüümne said...

PP 13:49: "Seda ei ole. Aga kui vaatate [...] kuidas mulle isiklikult kõige jõhkramal moel kallale tullakse."

Järelikult on põhjus milleski muus kui "isiklikus ja nimelises mõnitamises ja solvamises" blogiomaniku poolt.

Elementaarne loogika.

Samas on selge, et kommentaarid ei teki tühjale kohale, vaid lähtuvad ikka blogipostitusest. Selle tõestuseks võib tuua asjaolu, et kui blogipostitust pole, siis ei ole ka seda saatvaid kommentaare. See tähendab, et ikkagi on algtekstis miskit sellist, mis paneb kommenteerijad selliseid kommentaare kirjutama. Järelikult kui eesmärgiks on saada negatiivsetest kommentaaridest lahti, siis piisab lihtsalt see häiriv faktor blogipostitustest kõrvaldada.

Kommenteerijad on ka korduvalt välja toonud, mis see häiriv faktor on. Et aga Priit selle suhtes midagi ette võtnud ei ole, siis jääb mulje, et ta ei tahagi sellistest kommentaaridest lahti saada, vaid on nendega rahul. Kui nii, siis võivad kommenteerijad ka edaspidi vabalt selliseid kommentaare kirjutada.

 
At 15:28, Anonymous Anonüümne said...

Anonüümne ütles...

13:37 - Miks te siis tulete siia klikkima, kui juba ammu pole midagi asjalikku lugeda?

(Anonüümne ütles...
See blogi hakkab vägisi klikikogumise klubiks muutuma!
Asjalikku pole siin enam ammu midagi.13:37)

Kuna Teie kommentaari sisu on niivõrd mitteasjalik, siis seeläbi on nüüd ka minu kommentaar teemast mööda, aga ma püüan Teid lihtsalt siinsamas harida ja öelda, et ärge postitage sellist s...a, kui midagi asist öelda ei ole.

eM.

14:28

Tänan heade soovituste eest! See et eM. ei oska ridade vahelt lugeda on juba harituse küsimus :-)

 
At 15:29, Blogger Priit Pullerits said...

..."Samas on selge, et kommentaarid ei teki tühjale kohale, vaid lähtuvad ikka blogipostitusest."

See on liiga primitiivne ja pealiskaudne lähenemine ning tõlgendus.

Esiteks, nagu näha - kas või selle postituse puhul -, siis paljud ei vaevu algteksti lugemagi, vaid kukuvad kohe puusalt tulistama autori pihta... nad ei räägi teemast. Ja kui neilt küsida, miks nad seda nii teevad, siis järgneb mingi hägune ja ebamäärane umbluu-jutt, mille ainus mõte on kaude või otse autorit süüdistada.

Teiseks, mõnitavad ja solvavad kommentaarid ei lähtu blogipostitusest, vaid need lähtuvad nende kommentaaride jätjatest ehk autoritest ning sedasi kirjeldavad ka neid kommentaatoreid, nende loomust ja olemust ja isikut. Mitte ükski algtekst ei käse siin hakata sõimama. Mul on omad vaated, ma esitan ja argumenteerin neid siin, ma ei sõima siin ju kedagi. Jah, ma väljendan end jõuliselt, kohati, nagu öeldakse, reljeefselt, aga ma ei sõima, ei mõnita oma tekstides mitte kedagi - näpp püsti sellel, kes saab kinnitada, et ma teda olen algtekstis isiklikult sõimanud ja mõnitanud ja solvanud!

Kolmandaks, märgite, et jätan osa hulle kommentaare alles, ja väidate, et just selliseid tahangi saada. Ei, ma jätan need alles seepärast, et peale nende üksikute valjusti kisajate ja mõnitajate käib siin sadu teisi inimesi, kellele need kommentaarid on silmaavajaks, milliseid hirmsaid inimesi leidub meie ümber, kes on nurga tagant valmis igaühele kaikaga äsama, kui vaid ise seejuures märkamatuks saab jääda, ja selle argpüksliku teo pärast siis rõõmu tunda ja seda isegi kangelasteona esitleda.

 
At 15:43, Anonymous Anonüümne said...

30.06.2012 Õhtulehe fututoimkond:"Priit Pullerits toimetab Favoriiti ja ei pea blogi". Selles mõttes on seemet. Nimelt tundub, et mõni õrnahingeline anonüümik omab blogi kommentaaride suhtes telefoniõigust. Kui asi on tõesti nii kaugel, siis on viimane aeg mõelda ÕL soovituse peale.

 
At 15:57, Anonymous Anonüümne said...

" Jah, ma väljendan end jõuliselt, kohati, nagu öeldakse, reljeefselt, aga ma ei sõima, ei mõnita oma tekstides mitte kedagi - näpp püsti sellel, kes saab kinnitada, et ma teda olen algtekstis isiklikult sõimanud ja mõnitanud ja solvanud!"

Võtame selle blogipostituse esimese lause, mis käsib blogilugejal tõestada autorile, et lugeja pole mingi euroloru. Tegemist on isiklikult solvava intrigeeriva sissejuhatusega millest saab mööda vaadata vaid PP tekstidega karastunud lugeja. Tõsi nimesid ei ole mainitud ja see võimaldabki väljaelada kogutud sappi ennast vandumisega esileküünitavate kodanike kallal.

 
At 16:21, Anonymous Anonüümne said...

paar päeva tagasi sõimas PP lollakaks kommentaatorit, kes viitas, et PP ei ole enam Eesti Spordiajakirjanike Liidu liige.

 
At 16:24, Anonymous Anonüümne said...

Priit näib arvavat, et osa inimesi lihtsalt on õelad ja kurjad. Mina nimetaksin hoopis sellist lähenemisviisi primitiivseks. Ükski inimene ei ole kogu aeg ühes ja samas seisundis, vaid reageerib keskkonnast tulevatele stiimulitele. Vastasel korral ei saakski ta elus püsida. Tõsi, võib olla kalduvusi mingit laadi tegevusele, aga selle tegevuse reaalseks sooritamiseks peab olema mingi ajend. Antud juhul on selleks ajendiks ilmselt blogipostitus. Jah, kommentaarid võivad lähtuda autorist, aga ajendiks on blogipostitus. Järelikult on postituse autoril mõju postitusele saabuvate kommentaaride stiilile. Seega sõltub autori tahtest, millises suunas ta seda mõju rakendab ja kas ta üldse tahab seda teha.

Muide, see autorist lähtumise teooria on rakendatav ka Priit Pulleritsu enda suhtes. Kuidas peaksid tema "loomust ja olemust ja isikut" kirjeldama need teinekord ebatsensuursed sõnad ja käratused mõnede kommentaaride autorite aadressil (vahet pole mis põhjendusega)? Ja kui ta mõne kommentaari ära kustutab ja omapoolses kommentaaris selle autorit veel takka sajatab, siis kumb nendest kommentaaridest lugejale kõlama jääb?

 
At 17:03, Blogger Priit Pullerits said...

Ma tõesti ei viitsi siin teiega vaielda ja targutada, aga kui ütlete, et minu kirjutised on ajend kellegi käitumisele, siis mis seal ikka - järelikult olen väga mõjuvõimas inimene, kes suudab pelgalt üksikute sõnade abil panna suuri hulki inimesi oma ürgseid instinkte, mida enamik peita üritab, ja alateadlike kihke avalikult välja elama. Eestis vist teisi nii mõjuvõimsaid inimesi kuigi palju ei ole? Tänan komplimendi eest, 16:24!

 
At 17:19, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 17:48, Anonymous Anonüümne said...

Teemast: kas sa ise osaled Priit?

 
At 20:39, Anonymous Anonüümne said...

Timo Palo koos norraka Audruniga lõpetas paari päeva eest suusa- ja kajakiretke põhjapooluselt Teravmägedele: http://www.arcticreturntour.com/

 
At 20:39, Anonymous Anonüümne said...

"Pöidlaid homseks, et kogu pask minust vaid mööduks. Kas siis meetritega või millimeetritega, vahet pole. Peaasi, et mööda läheks."

 
At 23:02, Blogger Andres said...

Arvestades seda, kui palju on siin blogil lugejaid, on negatiivsete kommentaaride hulk väga väike - ca. 1-2% lugejatest annab negatiivseid kommentaare. Ülejäänud 98-99%-le blogi meeldib - muidu siin lugemas ei käidaks.

Üks päris hea võimalus negatiivsetest kommentaaridest lahti saada on nii, et neile üldse mitte reageerida - kas jätta avaldamata või kui avaldada, siis mitte vastata. Negatiivse kommentaari andja ootab ju üldjuhul kõige rohkem sõjakat/närvilist/vihast vastust - siis on tema eesmärk täidetud ja rahulolu tagatud.

 
At 09:22, Anonymous Anonüümne said...

"Pullerits: Miks ETV eelistab europööbli ala meie mehe alale?"

Kas see ei ole vaenu õhutamine - spordi kuningaks tituleeritud jalgpalli europööbli alaks nimetada (pigem võib europööbli alaks lugeda jalgrattasporti, sest väljaspool Euroopat seda väga ei harrastata erinevalt jalgpallist - mitut rattaspordi tiitlivõistlust sa tead Priit?)


"Vaatasin eile Eurospordi kanalilt Tour de France’i avaetapi viimast 30 kilomeetrit – väga huvitav oli!" - nii suur rattafänn sa siis oledki, vaatad 30min ja ei suuda oma meest isegi üles leida - vihje stardiprotokollis on Reinu number täitsa olemas.

Ja sa imestad miks sellised vastandavad kommentaarid - või mängid lihtsalt lugejatega lolli!?

 
At 11:07, Blogger Priit Pullerits said...

Aitäh, Andres Keba, hea nõuanne, nii teengi.

Teadmiseks kõigile, kuidas edaspidi toimin: kui teie kommentaaris on midagigi, mis on mind solvav, halvustav vms, siis läheb see kustutamisele, olgu selle põhjuseks vaid üksainus kohatu sõna ja olgu üleäänud 99,9 protsenti pealegi asjalik jutt. Nagu öeldakse: üks tõrvatilk meepotis...

Näide: 09:22 läheks kustutamisele viimase nelja mind isiklikult ründava sõna pärast. Siin jätan selle erandkorras üles, et oleks reaalne eeskuju käepärast.

 
At 11:44, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 12:19, Anonymous Natuke faktidest said...

Oi, oi, oi, kui blogi autor võtaks aega vastata ja ei tegeleks sobimatute kommentaaride analüüsimisega. Kuid võib-olla enam eelmise sissekande postitusi ei loeta.

Igatahes jätkame telelainel, sest Emor sai, nagu selgub, täna valmis eelmise kuu kokkuvõtte ja jalgpalli ülekaal on nii masendav, et seda on isegi piinlik kirjeldada.

Laiemalt vaadeldes on kohe näha, et eelmise aasta juunis oli ETV share, mis on teletegijatele kõige olulisem näitaja, 10,6 protsenti, kuid tänavu lausa 16,8! Jalgpalli toel 6,2 protsenti juurde, see on müstiline number, võttes arvesse, et Eestis on üldse neli kanalit, kes 6 protsenti saavutavad.

Miks ma arvan, et jalgpalli toel? Sest kuu kahekümnest vaadatuimast saatest on kümme kohta jalgpalli käes: 1., 2., 4., 5., 6., 9., 10., 13., 15. ja 16. koht.

ETV saadete topp 10 on seega samuti jalgpalli täis.

Šahh ja matt. Ootaks huviga blogi liidri hinnangut nii tele, U-19 publiku kui ka mitme teise väite osas, kuid on tunne, et seda võibki ootama jääda ning enne saavad teed ja tänavad suusaküpseks :(

 
At 12:30, Anonymous Anonüümne said...

kohatu sõna

 
At 12:39, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 12:52, Anonymous Anonüümne said...

Lisaks "natuke faktidest" väljatoodule võib arvata, et arvestatav osa Eesti teleauditooriumist vaatas EM finaalturniiri teistelt telekanalitelt.

 
At 15:31, Anonymous Anonüümne said...

09:22 kommentaari anonüümne autor

Vabandad siiralt sinu ees, kui sind solvasin, ei olnud taotuslik. Hindan sind kui oma ala tunnustatud tegijat, kuid on hetki mil ei mõista, kas sa tegelikult ka mõtled seda, mis ütled või teed seda meelega, et kõlapinda saada!

Valge kinnas

 
At 22:48, Blogger dr Holden said...

Kiired ajad ja satun Priidu blogi lugema harvemini kui tahaksin. Seekord aga poleks tahtnud sattudagi lugema, sest lugupeetav ajakirjanikuhärra külvab oma blogis lausvalet, öeldes näiteks nii: "Siis toimub Tartust lõunas Vooremäel mitte ainult Eesti, vaid kogu Baltikumi kõige raskem ühepäevane rattavõistlus, palju raskem kui paljuräägitud Haanja100."

Pean siinkohal vajalikuks ära märkida, et Haanja100 raames sõidetakse ka Haanjas 100 miili ehk 160,9km pikkune ja üle 2000 tõusumeetriga ühepäevane rattavõistlus, mis on kindlasti raskem, kui PP poolt selles postituses promotav Vooremäe 3000+.

Rohkem-vähem maanteeratturina tuntud PP ei adu, et rada ei tee raskeks mitte ainult tõusumeetrid, vaid mingi asi veel - olgu see siis pinnase koostis, raja keerukus vms. Lihtsa tõestusena, et PP on valel rajal, võiks tuua eelmise aasta Vooremäe ja Haanja100 miili võitja või viimase mehe ajad. Vahe on nii võitja kui viimase aegades ca kahe tunniga Vooremäe kahjuks. Kumb sõit on siis raskem, kas kaks tundi kiiremini sõidetav või kaks tundi kauem vaeva nõudev sõit.

Tegelt on tore, et Leho sihukest sõitu korraldab, olen ka ise selle sõidu toetaja, nimelt valmistan sõitjate numbrid. Kahju ainult, et kaks head Eesti rattaüritust sattusid nö oponentidena Eesti ärapanemiskonveierile ehk siis sellesse blogisse.

Peace!

 
At 23:27, Blogger Priit Pullerits said...

Lp Valge kinnas, vabandus vastu võetud.

Vastuseks teie tõstatatud küsimusele: soovitan hoida lahus argumente ja argumendi esitaja isikut, siis ei teki ka probleeme ega solvumisi.

Dr Holden, ma arvan, et tehke dr Rispiga duellil selgeks, kellel on raskem üritus. Mina ei oska siin tõesti kohtumõistjaks olla. Enda naha päästmiseks võin öelda seda, et rääkisin Haanja100 100 km sõidust, mitte sellest pikemast.

Ja veel: ma saan aru, et dr Rips on doktor, aga mis alal on dr Holden doktor?

 
At 00:10, Blogger dr Holden said...

Meil ei ole Lehoga midagi selgeks teha, on Vooremäe 3000+ ja on Haanja100 miili. Kaks vägevat võistlust, mis kaunistavad Eesti rattamaastikku. Muuseas, Leho on üks neist 26-st ratturist, kes on seni kõik kaheksa Haanja100-t lõpetanud. Sama kõva mees on näiteks ka sinu kolleeg-konkurent Villu Zirnask. Ma oleks ise ka kindlasti Vooremäel stardis, aga kahjuks olen sel päeval 40 moskvalasega Võhandul kanuumatkal. Money rules!

Selle doktori asjaga on nii, et Leho on doktor (selleks õppinud), mind on aga just nimelt Haanja100-t heaks ravikuuriks pidavad patsiendid (ratturid) hakanud aja möödudes kutsuma nö hulluarstiks-doktoriks, kes neile nö igasügiseseid ravikuure korraldab. Ise ma pole endale seda tiitlit võtnud ja eks veidi häbi on ka, aga noh, kui rahvas nii tahab-nõuab, las ta siis olla. Ka dr Lehoga telefonitsi rääkides nimetame üksteist doktoreiks.... :)))

Aga sina said oma naha päästetud, sest tõmbasid ilusti tagasi ja jätsid otsustameise korraldajate kaela....

Peace!

 
At 21:08, Blogger Priit Pullerits said...

Ei, dr Holden, ma arvan, et teil on küll üht-teist selgeks teha, sest mäletan, et dr Rips ütles mulle, et Vooremäe 3000+ on igal juhul palju raskem kui Haanja100, lisaks väitis dr Rips, et Vooremäe 3000+ on Baltimaade kõige raskem rattarada. Ja kui dr Rips on kõik kaheksa Haanja100 võistlust lõpetanud, siis usun, et ta annab endale aru ja teab, millest räägib.

Aga Taaramäe laupäevase sõidu osas - mul oli juba eile, reedel tunne, et täna teeb ta midagi vägevat. Ja tegigi! Loodetavasti jõuab järjest rohkematele kohale, kui huvitav ja põnev on rattasõit - eriti võrreldes jalgpalliga. Millele on meil jalgpallis kaasa elada? Mitte millelegi. Aga rattaspordis? Rein Taaramäele, kes, erinevalt Eesti jalgpallureist, ei ole statist Euroopas, isegi mitte maailmas!

 
At 22:29, Blogger dr Holden said...

Sa ajad ikka oma joru, 100 ja 100!!! Ma räägin sajast miilist ehk saja kuuekümne koma üheksast kilomeetrist ja seda pole Leho läbinud.

Kuigi ta oleks selleks kindlasti võimeline.

Aga tegelikult ju vahet ei ole, kumb on raskem, usun, et mõlemad sõidud läbinud mees, näiteks Tarmo Mõttus, võib öelda, et mõlemad on ikka sigarasked.....

 
At 08:21, Anonymous Anonüümne said...

to dr.Holden -
Ära Priidult vabandust oota.
Nagunii on tal õigus.
ALATI!

PS. Loodan, et seda postitust ei eemaldata, sest siin pole midagi solvavat, ainult paljas kiitus!

 
At 22:35, Blogger sk8erboi said...

mainäe küll pulleritsu nime V3000 registreerinute nimekirjas??

 
At 12:25, Blogger Unknown said...

qihang0904,nike running shoes for men
air max
cheap oakleys
michael kors outlet online
adidas originals store
polo bedding
oakley sunglasses
timberland outlet
longchamp le pliage
abercrombie & fitch,abercrombie outlet,abercrombie kids
michael kors outlet online sale
cheap oakley sunglasses
louis vuitton handbags
cheap uggs for sale
cheap ray ban sunglasses
ray ban outlet store
ray-ban sunglasses
coach purses
coach factory outlet
prada sunglasses
gucci bags
toms wedges,toms.com,toms promo code,toms shoes outlet,toms canada,toms shoes sale
tod's shoes
barbour uk
louis vuitton
michael kors outlet
cheap ray bans
oakley sunglasses
ugg boots sale
oakley sunglasses
louis vuitton handbags
louis vuitton outlet
white timberland boots
kobe 8
nike sb dunks
nike trainers
michael kors purse
q

 
At 02:36, Blogger oakleyses said...

new balance pas cher, sac longchamp, hogan, true religion jeans, kate spade handbags, nike air max, air max, north face, ray ban pas cher, air jordan pas cher, true religion outlet, nike air max, ralph lauren pas cher, north face, louboutin pas cher, coach purses, sac guess, lululemon, coach outlet, timberland, nike roshe, longchamp pas cher, michael kors, burberry, air force, true religion jeans, lacoste pas cher, tn pas cher, nike air max, abercrombie and fitch, true religion jeans, hermes, vanessa bruno, michael kors, nike free run uk, michael kors, ray ban uk, ralph lauren uk, coach factory outlet, nike blazer, mulberry, michael kors, coach outlet, converse pas cher, nike free, vans pas cher, oakley pas cher, nike roshe run, hollister, hollister pas cher

 
At 02:48, Blogger oakleyses said...

bottega veneta, giuseppe zanotti, mac cosmetics, nike air max, north face outlet, longchamp, lululemon, soccer jerseys, mont blanc, new balance, celine handbags, baseball bats, oakley, ralph lauren, babyliss, louboutin, valentino shoes, insanity workout, vans shoes, nike trainers, iphone 6 cases, asics running shoes, reebok shoes, mcm handbags, beats by dre, ferragamo shoes, chi flat iron, hollister, jimmy choo shoes, nike huarache, wedding dresses, nfl jerseys, instyler, p90x workout, ghd, north face outlet, herve leger, abercrombie and fitch, iphone 6s cases, iphone 6s plus cases, iphone cases, hollister, soccer shoes, ipad cases, birkin bag, nike roshe, s5 cases, iphone 6 plus cases, timberland boots, iphone 5s cases

 
At 02:52, Blogger oakleyses said...

louis vuitton, converse, canada goose outlet, michael kors outlet, michael kors handbags, pandora jewelry, moncler, hollister, ray ban, sac louis vuitton pas cher, moncler, lancel, ugg boots uk, bottes ugg, doke gabbana outlet, moncler, coach outlet, montre pas cher, louis vuitton, moncler outlet, canada goose, louis vuitton, moncler, michael kors outlet online, doudoune canada goose, thomas sabo, moncler, karen millen, juicy couture outlet, toms shoes, wedding dresses, converse outlet, canada goose, moncler, vans, marc jacobs, links of london, hollister, pandora jewelry, moncler, canada goose uk, ugg,uggs,uggs canada, nike air max, swarovski, canada goose, pandora charms, ugg,ugg australia,ugg italia, swarovski crystal, supra shoes, canada goose, pandora charms, barbour jackets

 
At 05:29, Blogger Unknown said...

20151127xiaodaige
camisetas futbol baratas
tiffany outlet
swarovski crystal
oakley sunglasses
ferragamo shoes
moncler outlet
discount oakley sunglasses
michael kors outlet online
cheap ray ban sunglasses
longchamp handbags outlet
nike air max
cheap ugg boots
rolex watches
gucci,borse gucci,gucci sito ufficiale,gucci outlet
black friday deals
christian louboutin outlet
nike air huarache
michael kors handbags sale
new balance shoes
oakley sunglasses wholesale
north face outlet store
michael kors outlet sale
cyber monday 2015
michael kors handbags wholesale
hollister canada
mbt shoes outlet
canada goose outelt
tiffany and co
tods shoes
pandora outlet
ferragamo outlet
coach outlet online
ray ban outlet
tory burch outlet online
chanel handbags outlet
cheap nba jerseys

 
At 05:23, Anonymous Anonüümne said...

Ma ei usu kohta love ilm kuni kohtasin sõber ja minu kes rääkis mulle kõik DR.otutu, kes tõi oma ex-poiss tagasi, isegi siis, kui ta rääkis mulle, ma ei uskunud teda sest ma arvasin, et ta tahtis sama võlts õigekirja rattad raha ära võtta. Kuigi andsin ta võimaluse seletada kõike ta on räägi mulle DR.otutu, ma ütlesin talle, et on palju scammers, kes tahavad võtta oma raha ja ma ei ole kunagi ohvriks, kuigi minu pruut, kes abielluda mind kuule: Oletame nüüd jäänud Mina ootan kannatlikult teine mees kuigi ma armastasin teda nii väga. ta ütles mulle et see DR ei ole on tõeline võlts üks ja ta on aidanud saad tagasi oma lähedastega, siis ma palun teda nii kuidas seda loitsu toimib ja millised on nõuded, mida ma enne ta enamus armastus ilm kohta mulle? ta ütles mulle, et ma peaks emailitaks talle dr.otutuhealinghome@hotmail.com ja ma ütleks, mida ma tahan. Ma tõesti saatsin talle ja ütle talle, et ma vaja minu ex poiss tagasi ja ta ütles mulle, et mu sõber juhtis teda mulle õige ja ka miks olen ma kahelda tema töö? ta ütles, et tema töö on 100% kindel ja garantiid, et keegi on kunagi tulevad tema templis ja ka ei muutu. sain jalustrabatud ütles mulle tema sõnad ja mõtlema tulid minu arvates, et kuidas see dr teab kõike me rääkisime varem. ta ütles enne, kui ta saab alustada minu olukorras, et mul on usku ja usaldust teda ja jäta muude õigekirja ratas ja oodata kannatlikult oma mis kui võin öelda kõike seda näidatakse teha sai minu väljavalitu tagasi tund aega. ütlesin Okei, ma usun, ja luban, et koos teiega üksi, siis ta andis mulle vormi täita, mida ma tegin ja saata talle oma piltidega ka ja ka pildid minu endine armuke. Ta vastas mulle 30 minutit hiljem ja ütles mulle, et jumalatele vaja mõningaid objekte, et enamus õigekirja mind ja minu probleem on väga lihtne, kui ma saaks need üksused. siis kui küsin temalt, et kuidas ma saan need üksused ja kuidas saata see tema armastuse loitsu valamist, ta ütles mulle, et ma peaks muretsema umbes, et on olemas kaupade müüja siin oma kodumaal, mis võib saada punkte minu jaoks. seejärel küsin temalt, kui palju see maksab mulle, et osta kõik need teemad? ta ütles mulle, mis ma saadan talle täie kindlusega pärast tundi hiljem ta helistas mulle ja ütles mulle, et on lahendatud minu probleem, et pean ootama tund aega, et minu armastus küsib pärast mulle, mis ma tegin vastavalt tema sõnad , kui ta oli umbes 6 pm minu ex helistas mulle, et kui olen kodus, et ta taha mind kiiresti näha. ütlesin talle, kõik on hästi, ta ütles, et jah, siis ma ütlesin talle, et ta võib tulla, minu ex mees tuli tagasi mulle ja ta küsib andestust et ta ei tea, mida tuli tema peale loota. õigus nüüd olen nii õnnelik, sest mulle taas Minu väljavalitu tagasi ja on plaanis meie pulmapäeva, mis on tulemas varsti, ma helistasin dr ja tänan teda väga ja küsida, mida ma teen teda nagu kallinemine, ta ütles mulle ma tuleks unustada ja hoida oma raha et ta ei ole inimesed raha pärast, vaid aidata inimesi, et tuleb abi seal kõik ta vaja mul teha on anda talle rohkem tunnistusi, et inimesi, kes vajavad abi tuleks posti teda ka sellepärast olen siin täna minu ütluse andmisest. Sinu hea Jumal ja jätkata õnnistagu teda ja anna talle rohkem pika elu heaolu ja tarkust. See on dr e-posti aadress drotutuhealinghome@hotmail.com saate ka whatsapp teda läbi oma telefoni numbri +2349051417394

 
At 00:30, Blogger Josephine Roland said...

Olen nii uhke ja õnnelik, et olen siin oma tööga jagamas, DR PRINCE IDIALU. Ma lihtsalt ei suuda uskuda, et nüüd on minu endine abikaasa tõesti tagasi minu põlvili, esitades rubiini roos, mis palus mul teda tagasi võtta ja ta oli kurb ja vabandas mind lahkudes ja põhjustas mulle valu pärast abielu lahutamist eelmisel aastal. Ja kogu see ime juhtus pärast seda, kui ma tellisin kiiret 24 tundi DR PRINCE IDIALU võimas loitsu, mille ta pani mind ja mu abikaasa. Söör, ma olen täna kogu maailmas väga õnnelik naine. DR PRINCE IDIALU, sa tõesti tegid seda ... Jah .. See on ime ja igavene rõõm ja rõõm mind ja minu perekonnale täna. Ma olen nii õnnelik ja ma ei tea, kui palju teile tänulikkust ja tunnustust edasi anda söör. Ja kogu maailmale võtke temaga ühendust, kui vajate kohe kiiret abi, sest on tagatud, et ta teid aitab. Saatke talle e-kiri (princeidialu@outlook.com või helistage või küsige +1(845)731-5643)

 
At 18:31, Blogger Anonymous said...

Mis suur ja inspireeriv lugu! Ma olin abielus seitse aastat ilma lapseta, sellepärast hakkas mu abikaasa tegutsema kummaline, tulles viimasel ajal koju ja ei veeta enam minuga aega ja ta lahutas mind. Nii et ma olin väga kurb ja kadunud elus, sest mu arst ütles mulle, et mulle ei ole mingit võimalust rasestuda, mis tõesti muudab mind õnnetuks. kuni ma kohtusin sõbraga, kes rääkis mulle DR ODIONist internetist, kuidas ta on aidanud paljusid naisi selle sarnase probleemiga, mida ma läbin, et võtsin temaga ühendust: (drodion60@yandex.com) ja selgitasin talle . ta rääkis mulle kõik, mida pakkuda, enne kui ta sai taasühineda õigekirja, et tuua mu abikaasa tagasi, ja ta saatis jõulise palve, mida ma pidin öösel öösel ütlema, kui ta armastuse loitsu pani. See oli ime, 24 tundi hiljem tuli minu ja ainus abikaasa mulle tagasi ja vabandas kõik, mida ta on teinud, ja ütles, et ta on täielikult valmis mind toetama, mida ma tahan, helistan kiiresti DR ODIONile ja ütlesin talle, mis oli sel hetkel käimas ja ta valmistas ette ning saatis mulle taimset ravimit, mida ta ütles, et ta ravib kõiki soovimatuid haigusi või infektsioone, mis on mind peatanud, et neid rasestuda, ning andis mulle teada, kuidas seda enne abikaasaga kohtumist kasutada. Vaadake pärast seda kohalike maitsetaimede ja juurte kasutamist, paar nädalat hiljem hakkasin mind tundma raseduse märke, tõesti olin rase, et ma just selle kuu 1. juunil sünnitasin. Ma luban, et annan kogu maailmale teada DR ODIONist, et säästa oma suhteid ja anda mulle ka lapsed, et võin täna uhkelt omaenda nime kutsuda. Iga naise jaoks, kes arvab, et see on võimatu, on siin võimalus naerata ja tuua oma perele õnne, võtke ühendust DR ODIONiga e-posti teel aadressil: (drodion60@yandex.com). või WhatsApp teda kaudu +2349060503921 Tõepoolest, ta on Jumal saadetakse tagasi kaotatud armastajad ja tuua teile õnne ...

 
At 18:31, Blogger Anonymous said...

Mis suur ja inspireeriv lugu! Ma olin abielus seitse aastat ilma lapseta, sellepärast hakkas mu abikaasa tegutsema kummaline, tulles viimasel ajal koju ja ei veeta enam minuga aega ja ta lahutas mind. Nii et ma olin väga kurb ja kadunud elus, sest mu arst ütles mulle, et mulle ei ole mingit võimalust rasestuda, mis tõesti muudab mind õnnetuks. kuni ma kohtusin sõbraga, kes rääkis mulle DR ODIONist internetist, kuidas ta on aidanud paljusid naisi selle sarnase probleemiga, mida ma läbin, et võtsin temaga ühendust: (drodion60@yandex.com) ja selgitasin talle . ta rääkis mulle kõik, mida pakkuda, enne kui ta sai taasühineda õigekirja, et tuua mu abikaasa tagasi, ja ta saatis jõulise palve, mida ma pidin öösel öösel ütlema, kui ta armastuse loitsu pani. See oli ime, 24 tundi hiljem tuli minu ja ainus abikaasa mulle tagasi ja vabandas kõik, mida ta on teinud, ja ütles, et ta on täielikult valmis mind toetama, mida ma tahan, helistan kiiresti DR ODIONile ja ütlesin talle, mis oli sel hetkel käimas ja ta valmistas ette ning saatis mulle taimset ravimit, mida ta ütles, et ta ravib kõiki soovimatuid haigusi või infektsioone, mis on mind peatanud, et neid rasestuda, ning andis mulle teada, kuidas seda enne abikaasaga kohtumist kasutada. Vaadake pärast seda kohalike maitsetaimede ja juurte kasutamist, paar nädalat hiljem hakkasin mind tundma raseduse märke, tõesti olin rase, et ma just selle kuu 1. juunil sünnitasin. Ma luban, et annan kogu maailmale teada DR ODIONist, et säästa oma suhteid ja anda mulle ka lapsed, et võin täna uhkelt omaenda nime kutsuda. Iga naise jaoks, kes arvab, et see on võimatu, on siin võimalus naerata ja tuua oma perele õnne, võtke ühendust DR ODIONiga e-posti teel aadressil: (drodion60@yandex.com). või WhatsApp teda kaudu +2349060503921 Tõepoolest, ta on Jumal saadetakse tagasi kaotatud armastajad ja tuua teile õnne ...

 
At 01:39, Blogger Annie Maxwell said...

Dr Okosun aitab mind oma ex, kes me kolm aastat tagasi lahusime, tagasi tuua. Ma tõesti hindan seda väga ja soovin, et saadaksite talle e-kirja: okosunhomeofsolution@gmail.com või whatsapp +2348026905065.

 
At 09:31, Blogger Bella said...

Tere kõigile, kes vajavad abi,
Tahan teile India arsti tutvustada, ta aitab teil teie probleeme lahendada.

Kui soovite, et Herb rasestuks.
Kui soovite, et õigekiri tooks teie endise / väljavalitu tagasi.
Kui soovite, et raha tuleks alati teie juurde.
Kui soovite, et teie ettevõte kasvaks.
Kui soovite, et keegi teie järel kaoks.
Kui soovite kohest raha rituaali.
Kui soovite valimisi alati veinida.
JNE. Valge maagia meister aitab teil isegi igasuguseid haigusi ravida, ta on võimas arst, temaga saate ühendust võtta e-posti teel. wightmagicmaster@gmail.com
Või WhatsApp: +17168691327

 
At 09:32, Anonymous Anonüümne said...

Sõnad ei suuda väljendada seda head tunnet, mis mul on pärast seda, kui DR WIGHT tegi minu jaoks suurepärase töö. Kui mu sõber rääkis mulle DR WIGHTi kohta häid asju, pean lihtsalt proovima ja minu üllatuseks see kõik läks, ütles DR WIGHT mulle. Täna olen õnnelik, sest elame abikaasaga õnnelikult koos. DR WIGHT WhatsApp +17168691327. DR WIGHT on oma sõna järgi mees, peate vaid järgima kõiki tema antud juhiseid. Sest kui ma küsisin sõbralt, kui hea on DR WIGHTis töötada, vastas ta: Ta maksis asjade eest. DR WIGHT palus tal selle eest maksta pärast seda, kui oli maksnud abikaasale, kes kavatses ta rahule jätta, ei jätnud ta teda enam kunagi. Ta ütles, et abikaasa palus temalt andestust. Maksin ka kõigi PUNKTIDE eest, kui DR WIGHT seda palus. Ja kogu töö, mille DR WIGHT minu heaks on teinud, on olnud edukas. Täna olen õnnelik naine. Kontakti e-post DR WALE :. wightmagicmaster@gmail.com VÕI WhatsApp:
+17168691327

 
At 18:14, Blogger Anonymous said...

Armastus ei anna kunagi alla, ei kaota kunagi usku, on alati lootusrikas ja püsib igas olukorras. Ma annan Jumalale kogu au selle eest, et tõi minu ellu dr Ige Ajayi, kes aitas mul tagasi saada mu naise, mille tõttu ma üheks aastaks lahutasin. Olin viimane inimene maa peal, kes nõustus tõsiasjaga, et loitsud eksisteerivad või toimivad, alles siis, kui mind suunati veebis dr Ige Ajayi juurde, kes on oma võimsate loitsudega nii paljusid inimesi aidanud. Mul polnud muud võimalust, kui proovida, sest 3 kuud pärast lahutust alandati mind depressiooni tõttu töökohal, sest ma ei tea, mida teha, et ta tagasi saada, kuid tänan Jumalat, et kasutasin Dr. Ige Ajayi, et saada oma õnn ja armuelu tagasi 48 tunni jooksul. Just eelmisel nädalal edutati mind tagasi oma ametikohale ja olen siin, et jagada oma kogemusi selle mehega, keda kutsutakse dr Ige Ajayiks. Ma ei tea, mida sa täna läbi elad, aga tea, et igas olukorras on alati väljapääs. Dr Ajayi valmistab ette ka selliseid loitsusid nagu loitsumäng, tööloits, lahutuse peatamiseks mõeldud loits, mis tahes haiguste raviks mõeldud loits, kaitseloits, edukaks saamise loits, jõukas ja võimsa kohtumõistmise loits E.T.C. Võtke ühendust e-postiga drigeajayi@gmail.com. Telefon/Whatsapp +2348057393990

 

Postita kommentaar

<< Esileht