pühapäev, oktoober 14, 2012

Pullerits: Jube mats rattaässadele!

Jah, sellest on palju räägitud, et kui Lance Armstrongi võidud Tour de France'il tühistada, siis tõusevad võitjaks mehed, keda on samuti keelatud ainete kasutamise pärast karistatud. Samuti on sellest tükk aega räägitud, et Touri esiotsa mehed on kõik potentsiaalsed dopingupatused. Ent need ei ole ainult jutud ega kahtlused. Lugupeetud kolleeg Tarmo Vahter Eesti Ekspressist, minu hinnangul vaieldamatult Eesti parimaid ajakirjanikke, juhtis mu tähelepanu ühele New York Timesis ilmunud tabelile. Ausalt öelda see jahmatas. Tabel näitab, kui palju viimase 15 aasta Tour de France'i esikümnemehi on dopinguga vahele jäänud. Pilt on masendav. Seega oleks vist pidanud panema pealkirja ette hoiatuse nagu Elu24-s, et nõrganärvilistele mittesoovitav?
******
Blue Hills Road & GMC Terrain, Moab, Utah. 17. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1: Pekingi velotuur. Foto autor: AFP/Scanpix

49 Kommentaarid:

At 14:38, Anonymous Anonüümne said...

Korvpall 1 : Rattasport 0

Mõttetu dopinguala

 
At 14:56, Anonymous Anonüümne said...

Tabel on hirmus, aga tuleb mainida, et sealt tabelist on päris mitmed nimed veel puudu, kahjuks.
(Siin eelnev kommentaator kirjutas, et korvpall 1, rattasport 0. Ma ise usun, et ega pallimängud ka päris puhtad ei ole arvestades, millised koormused neil on.)

Samas tekib mul üks küsimus, et äkki on kolm nädalat rattaseljas ja mägedes võistlemist liig? Päris inimlik see ei tundu?

 
At 15:10, Anonymous Karl Eduard Raasik said...

Kui vaadata olümpial kuidas nba mehed vajadusel toore jõuga oma tahtmise paika panevad, siis tundub et NBA (nagu enamikus teistes usa profi(raha) liigades) on dopingukontroll NO-NO teema.

Muidugi neil on suur valik neegersportlasi kes on juba loomulikust enamikust valgetest füüsiliselt üle, ehk siis dopingu järele ei olegi vajadust.

 
At 15:12, Anonymous Anonüümne said...

Jääb mulje, nagu Lance Armstrong oleks kurjuse kehastus. Samas ma ei harva, et ta oleks hullem mees, kui tema vastu tunnistanud patused Levi Leipheimer, Hincapie jt. Niisamuti Jan Ullrich, Roberto Heras või Marco Pantani. Probleem oli või on laiem.
Samuti ei pea ma õigeks seda, et Tom Danielson, Christian Vande Velde, Levi Leipheimer jt. said kuue kuulise keelu. Kaks esimest hakkavad järgmisel aastal võistlema. Ütlevad, et armastavad seda sporti jne. Nad on samasugused pätid. Ma saan aru, et teisiti polnud sel perioodil võimalik. Eriti neil, kes tahtsid tuuril võistelda kõrgetele kohtadele. (Sprinteritel, nagu Kirsipuul nii hull asi vist ei olnud.)Kuigi Erik Zabel, maailma üks parimad sprintereid - võitnud 6 korda järjest rohelise särgi TdF-il - on tunnistanud dopingutarvitamist.

 
At 15:51, Blogger sk8erboi said...

kui lugeda USPS/DC meeste tunnistusi LA casest, siis võib pigem öelda, et küllap ka need ülejäänud vennad panid, lihtsalt pole vahele jäänud (veel)

 
At 18:47, Blogger Priit Pullerits said...

Kõigest hoolimata jätkan rattasõitu. Teisipäevast reedeni tuli paus sisse, sest olin Milanos (fashioniga peab ju ka kursis olema...), aga laupäeval tegin 41 km keskmisega 32 km/h ja täna 36 km keskmisega 31,9 km/h. Polnudki nii külm, panin suusakostüümi rattavormi alla. Kas keegi kuiva suusatamist ka üldse harjutada viitsib?

 
At 20:39, Anonymous Anonüümne said...

Ma ei tea kas keegi rattamailmaga kursis olev isik nüüd midagi uut kuulis . Tegu ju avaliku saladusega. Loodame et kunagi mõni eestlane vahele ei jää muidu rebib Eesti ajakirjandus nad ribadeks.

 
At 20:51, Anonymous Anonüümne said...

Loodame et kunagi mõni eestlane vahele ei jää muidu rebib Eesti ajakirjandus nad ribadeks.
--------------------------

miks te nii arvate? Üks keiss oli eelmisel aastal, aga midagi ei juhtunud.

 
At 21:16, Anonymous Anonüümne said...

to 20:51

milline jalgrattur jäi eelmisel aastal vahele? kui midagi ei tea, siis ära räägi. suusatamine ja rattasport on kaks ise asja.

 
At 21:45, Anonymous Anonüümne said...

Tubli, Priit! Kui ässad järgemööda eest ära kukuvad, siis on kõik lootused Sinu peal!

 
At 07:53, Blogger Priit Pullerits said...

...ehee, eks ma just selle peale tasahilju loodagi... Tuleb vaid varuda kannatust, et oma aeg ära oodata!

 
At 08:13, Anonymous Carl-Philip Dopp said...

milline jalgrattur jäi eelmisel aastal vahele? kui midagi ei tea, siis ära räägi. suusatamine ja rattasport on kaks ise asja.
----------------------------

on väi? Jutt on dopingust. Dopingu söömise koha pealt ei ole 2 eri asja. Suusatamises on ka ühisstart nagu rattas.
Veerpalu ja Armstrong mõlemad dopi-patused, ehk siis suusa- ja jalgrattasport EI OLE kaks ise asja.

 
At 08:16, Anonymous Carl-Philip Dopp said...

milline jalgrattur jäi eelmisel aastal vahele?
------------------
enne kommenteerimist tasuks lugeda. Algupärane kommentaator ütleb et dopingu puhul kistaks sportlane ribadeks. Jutt ei ole konkreetselt jalgratturist. Oled vist eesti jalgrattur et nii valushellalt reageerid?

 
At 09:36, Anonymous Anonüümne said...

Doping on rattasporti sisse kirjutatud! Vähe on neid kes suudavad loomulikult taastuda sellise mahu pealt (6h päevas 2 nädalat järjest)

 
At 10:09, Anonymous Anonüümne said...

Priit Pullerits ütles...

Kas keegi kuiva suusatamist ka üldse harjutada viitsib?

18:47

Sinu suurim hirm Lemsalu viitsib!

 
At 13:58, Anonymous Anonüümne said...

Miks peaks kuiva rattatrenni viitsima teha?

 
At 14:19, Blogger Priit Pullerits said...

...olete te märga rattatrenni teinud? Mina olen. Pärast olete ülepeakaela vesine ja porine. Muudkui nühi ja küüri...

 
At 14:38, Anonymous Anonüümne said...

kui pärast trenni on võimalik käia duši all ja pesta riided pesumasinaga, siis ei pea märga trenni kartma.

 
At 17:32, Anonymous Anonüümne said...

"Samas tekib mul üks küsimus, et äkki on kolm nädalat rattaseljas ja mägedes võistlemist liig? Päris inimlik see ei tundu?"
Sarnaseid rumalaid väiteid on kostunud ka Dtarvitajate suust, et etapid pikad ja kolm nädalat ja polevatki lootust ilma dopinguta hakkama saada!?
Kui statistikat vaadata, siis kes usub, et nt 1910 kasutati D-t aga sõideti 4700km 15 etapina keskmine kiirus 28km/h jne jne.
Kaasaegne tuur on just lühemaks/kergemaks tehtud. Seega väitega, et TdF Giro ja Vuelta on ju-ube rasked ja ilma ei saagi tegelikult ma ainult toetame mõtteviisi et "ilma ei saagi". Saab ikka kurat küll ainult keskmised kiirused on väiksemad.
Muide väidetavalt keskmised kiirused polevalt eriti vähenenud, kas siis ikka on kõik puhas?
Terv.Toomas

 
At 17:49, Anonymous Anonüümne said...

Huvitav kas Armstrong peab ka võidurahad tagasi maksma? Pole sellest midagi kuulda olnud. Kui ei pea, siis on selge miks nii paljud dopingut kasutavad. Vennad teenivad omale lihtsalt papi kokku ja hiljem naeravad palmisaarel.
Teet

 
At 19:41, Anonymous Anonüümne said...

Pealkirja järgi otsustades võiks arvata, et blogikande (remargi?) autor kavatseb, nagu ratturid ütlevad - "paugutada". Aga paugust ei tulnud midagi välja, visises kolleegi poolt (mis ajast Ekspressi ajakirjanikel on kombeks PM ajakirjanikele palukesi heita?) armulikult antud New York Timesi artiklikese ümberjutustuseks.. Nõrk, nõrk, dr Watson..

 
At 20:14, Blogger Priit Pullerits said...

Teet, 17:49, olen lugenud, et Armstrong pidi, jah, auhinnaraha tagasi maksma. Sponsoritega on teine lugu - oleneb noist, kas nad nõuavad midagi tagasi ja milline oli leping, et kas dopingu tarvitamise korral tuleb toetus tagasi maksta. Minu arust olekski see punkt, et võidusummad ja toetused tuleb vahele jäämise korral tagasi maksta, suurim dopingutarvitamise pidurdaja, kas pole nii? Vaat see on originaalne ja päästev ettepanek, eks ju?

 
At 21:01, Anonymous Anonüümne said...

Raha on ju kulutatud, kust ta selle tagasi võtab?

 
At 21:15, Anonymous Anonüümne said...

ÜKT.

 
At 21:17, Blogger Priit Pullerits said...

Selles trikk ongi, 21:01, et kui pettusega teenitud raha ära kulutad, on pankrott ja võid ülejäänud elu finantsiliselt korstnasse kirjutada. Siis vast enne ikka mõtled, kui lased süstla veeni torgata.

 
At 21:48, Blogger dr Holden said...

Vaadates kohaliku petturi Viioli käekäiku, siis ei ole mitte nii, et ülejäänud elu finantsiliselt korstnasse läheks. Nihverdab veel veidi, keiss aegub ja elab nagu Miška edasi.

Äkki võtad, Priit, kätte ja uurid seda, kuda see Viiol oma nõustamisega omavalitsustelt pappi saab ja seda riigile tagasi ei maksa!

 
At 21:54, Anonymous Anonüümne said...

Armstrongilt on keeruline rahasid tagasi nõuda. Kui mees on enamiku sponsorrahast vähivstasesse võitlusse panud, siis kuida sa neid tagasi hakkad nõudma. See oleks väga väga suur antireklaam. Nagu oleks ka nüüd livestrongi toetamisest loobumine. Ükski normaalne ettevõte ei lähe sellele riskile.
kui sportlane oleks keegi teine, siis poleks küll probleemi, aga Armstrong ja Livestrong ja vähivõitlus - kahtlane.

 
At 23:32, Anonymous Anonüümne said...

Veerpalu otsuse edasilükkamine teeb ka vist uusi rekordeid?

 
At 13:22, Anonymous Anonüümne said...

Veerpalu lugu näitab kui keeruline topingu tarbimine on. Selle väljauurimine kestab juba aastaid.Hetkel saab sellest välja lugeda ainult seda, et see ei ole ühe mehe sõu. Andrus ei ole nii keeruline mees, et tema isetegevust peaks niikaua uurima. Selle geissi taga on terve meeskond ja päris suur meeskond.

 
At 15:21, Anonymous Anonüümne said...

Reeglid ja normid ei ole üheselt mõistetavad. Muutujaid on palju, see kõik mõjutab komakohti ja saatusi.

 
At 16:50, Anonymous Anonüümne said...

Veerpalu mõistetakse õigeks - ju siis ikka on nii palju agasid, et otsustada ei saada.

Eestis prõmmitakse vastu rindu, et vaadake me tegelikult ei ole ju süüdi, prokuratuur loobus süüdistuse esitamisest. Mida Edgar kogu aeg räägib - meil on Eestis kallutatud jõud ning jõustruktuurid alluvad Reformaritele.

Väga raske on peale sellist fopaad Edgari argumentidele vastu saada :-)

Ma usun et spordimeestena loevad seda blogi nii Jürgen kui ka Andrus (Meelis ka) - mehed nüüd keerasite küll jama kokku!

 
At 17:30, Anonymous Anonüümne said...

Miks Priit enam suusatamises ei arene?

 
At 17:31, Anonymous Anonüümne said...

Jah pildil on naine :-)

 
At 18:14, Anonymous Anonüümne said...

Tere Priit,

Esmalt oleksid võinud Milanost 160 km itta reede õhtul sõita - kena üritus oli pühapäeval - oleks eestlastest kaasaelajaid rohkem olnud :). Õhtul sai Ryanairiga o/s/davalt veel koju tagasi ka ja mul oli autos ruumi küll.

Tegelikult aga imestan, sest kuskilt imbus uudis, et N tähega sporditarvete firma jätkab LA toetamist. Arvan, et sellesama LiveStrong vähivärgi pärast. Seal nende kõverik peal.
Krt, juba otsisin kõik oma N tähega sporditarbed välja ja panen põlema, kui uudis kinnitust leiab :).
AlarS.

 
At 19:50, Anonymous Anonüümne said...

Alar, kui juba juttu tegid, siis räägi lähemalt, mis üritusega tegu, saapavise või midagi?

 
At 20:33, Anonymous Karl Eduard Raasik said...

Nagu siin keegi eespool kirjutas et Armstrong genereerib ka patusena küllalt inkammi, seega loomulik et Nike sponsib edasi. Miks ta ei võiks seda teha? Doping on kuidagi tavaline täna. Võitled selle vastu, panedd inimesi isegi vangi, aga so what?

 
At 22:01, Anonymous Anonüümne said...

To: 19:50

Kena jooks järve ääres kaljude vahel, kus maraton, 30km ja 15km fun run kavas olid.

Karl Eduard Raasikule: See (millest sa räägid) on ikka ülim vastik pragmatism, kuhu ükski põhimõte ei mahu. Mulle see ei meeldi.
AlarS

 
At 22:49, Anonymous Anonüümne said...

Asi läheb aina hullemaks:

http://sport.delfi.ee/news/jalgrattasport/uudised/usa-meedia-nike-seisab-armstrongi-taga-kuna-aitas-kinni-matsida-positiivset-dopinguproovi.d?id=65120542

Põle mu põlvikud, dressipüksid ja kahjuks ka 2 TLN maratoni särki :(

Selge, et kohalik maaletooja pole süüdi, kuid mul pole muud väljendusvahendit sellele jälkusele...

 
At 08:23, Blogger Priit Pullerits said...

Toetan igati Nike'-vastaseid ja neid, kes peavad dopingu tarvitamist sigaduseks. Nike' varustust avalikult põletama ei hakka, aga nende riietust ega muid esemeid avalikus kohas ei kanna, samuti kavatsen väljendada selle spordimärgi suhtes igakülgset põlgust, kas või siin blogis, kui selleks põhjus tekib - juhul, kui saan piisavalt veenvad tõendid, et Nike on tõesti nii käitunud, nagu seni on kirjutatud. See dopingu mädapaise tuleb lõhki kiskuda ja asjaosalised (altkäemaksu andjad!) vangi panna.

 
At 09:15, Anonymous Anonüümne said...

Nike'i osas ühinen protestijatega.

Jaanitule ajal tuleb korraldada Nike-i tavaari ühispõletamine, et paksudele dopingumahitajatele anda konkreetne signaal sigatsemise ja turumanipulatsiooni vastu. Kõik ajalehed ja blogilehed (trükitud/prinditud kujul mis mu silma alla satuvad), kus ilmub Nike'i toode koos kaubamärgi esitamisega (sh varjatud kujul nt Scanpixi fotona), lähevad jaanilõkkesse ka ilma ühispõletamiseta.

 
At 15:38, Blogger GuidoMukk said...

Eestlase reaktsioon sõnale Armstrong on momentaalselt Veerpalu. Ega meil vist dopinguga patustajaid muid võtta polegi. Oleme ka selle mõttes ikka väike riik.
Mis puutub NY Times tabelisse siis see ei tohiks küll ameeriklasi lohutada. Mehed nagu Riis, Basso, Ullrich on mikrofonide ees nentinud et jahh tegin..andke oma karistus. Esimene veel u.13 aastat peale seda kui viimati võistles
Samuti Zabel..kes ilma välise surveta tunnistas et ka temal oli tollal Epoga kokkupuuted olemas.
Jahh see on nõiajaht..ja nõida ka taga aetakse. Mees kes aastaid manipuleerinud ja süstemaatiliselt petnud valetanud kõigile. Kes terroriseeris oma tiimikaaslasi ja teisi rattureid. Kes ei tahaks et saaks karistada mees kes etapile saabus ja lahkus helikopteriga.

 
At 15:39, Blogger GuidoMukk said...

ps.s kes see üldse Niket seni kasutanud on? Mina mitte

 
At 16:21, Anonymous Anonüümne said...

Võite oma Nike asjad lõkkest välja võtta: http://money.cnn.com/2012/10/17/news/companies/nike-lance-armstrong/index.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+rss%2Fmoney_latest+%28Latest+News%29

 
At 21:29, Anonymous Anonüümne said...

Vähemalt keegi peab ju oma firma hea maine nimel tegutsema, eriti, kui oles Fortune 500 listis....
Just said tikud ostetud, jäävad nüüd suviseid muid lõkkeid ootama..
A

 
At 11:40, Anonymous Jalgpallur said...

Muide - purjus peaga on ka üks Eesti amatööride tippu (noh, Eestis toimuvatel võistlustel pidevalt esikümnesse sõitnu) kuuluv rattur tunnistanud, et tema ja tema sõbrad kasutavad dopingut.
Muidugi - inimene võib täis peaga igasugu pläma ajada, aga..

 
At 02:33, Blogger oakleyses said...

tiffany and co, christian louboutin outlet, longchamp, oakley sunglasses, michael kors outlet, michael kors outlet, replica watches, nike air max, michael kors outlet, louis vuitton, michael kors outlet, prada outlet, cheap oakley sunglasses, oakley sunglasses, gucci outlet, prada handbags, michael kors, polo ralph lauren outlet, kate spade outlet, ugg boots, ray ban sunglasses, ugg boots, jordan shoes, ugg boots, nike outlet, burberry outlet online, longchamp outlet, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, louis vuitton outlet, michael kors outlet, louis vuitton, tory burch outlet, ugg boots, louis vuitton, louboutin, nike air max, louboutin outlet, chanel handbags, longchamp outlet, louboutin shoes, burberry, tiffany jewelry, nike free, uggs on sale, oakley sunglasses, replica watches

 
At 02:37, Blogger oakleyses said...

new balance pas cher, sac longchamp, hogan, true religion jeans, kate spade handbags, nike air max, air max, north face, ray ban pas cher, air jordan pas cher, true religion outlet, nike air max, ralph lauren pas cher, north face, louboutin pas cher, coach purses, sac guess, lululemon, coach outlet, timberland, nike roshe, longchamp pas cher, michael kors, burberry, air force, true religion jeans, lacoste pas cher, tn pas cher, nike air max, abercrombie and fitch, true religion jeans, hermes, vanessa bruno, michael kors, nike free run uk, michael kors, ray ban uk, ralph lauren uk, coach factory outlet, nike blazer, mulberry, michael kors, coach outlet, converse pas cher, nike free, vans pas cher, oakley pas cher, nike roshe run, hollister, hollister pas cher

 
At 02:49, Blogger oakleyses said...

bottega veneta, giuseppe zanotti, mac cosmetics, nike air max, north face outlet, longchamp, lululemon, soccer jerseys, mont blanc, new balance, celine handbags, baseball bats, oakley, ralph lauren, babyliss, louboutin, valentino shoes, insanity workout, vans shoes, nike trainers, iphone 6 cases, asics running shoes, reebok shoes, mcm handbags, beats by dre, ferragamo shoes, chi flat iron, hollister, jimmy choo shoes, nike huarache, wedding dresses, nfl jerseys, instyler, p90x workout, ghd, north face outlet, herve leger, abercrombie and fitch, iphone 6s cases, iphone 6s plus cases, iphone cases, hollister, soccer shoes, ipad cases, birkin bag, nike roshe, s5 cases, iphone 6 plus cases, timberland boots, iphone 5s cases

 
At 02:54, Blogger oakleyses said...

louis vuitton, converse, canada goose outlet, michael kors outlet, michael kors handbags, pandora jewelry, moncler, hollister, ray ban, sac louis vuitton pas cher, moncler, lancel, ugg boots uk, bottes ugg, doke gabbana outlet, moncler, coach outlet, montre pas cher, louis vuitton, moncler outlet, canada goose, louis vuitton, moncler, michael kors outlet online, doudoune canada goose, thomas sabo, moncler, karen millen, juicy couture outlet, toms shoes, wedding dresses, converse outlet, canada goose, moncler, vans, marc jacobs, links of london, hollister, pandora jewelry, moncler, canada goose uk, ugg,uggs,uggs canada, nike air max, swarovski, canada goose, pandora charms, ugg,ugg australia,ugg italia, swarovski crystal, supra shoes, canada goose, pandora charms, barbour jackets

 

Postita kommentaar

<< Esileht