esmaspäev, september 08, 2014

Pullerits: Kuidas teha rekordiline trenninädal?

Mis te arvate sellisest sportlikust pühapäevast? Hommikul kell 7.30 äratus, siis eineks kolm kartulit praetud munaga ning kaks šokolaadiküpsist tassi kohviga ning 8.10 ratta selga, et sõita Tallinna maanteed pidi Puurmanist edasi Pikknurmele, seal keerasin paremale, kus ees ootas 7,3 km kruusateed, kuni jõudsin Sadukülla. Miks sinna?

Seal pildistasin endise algkooli hoonet (fotol paremal), sest Postimehe pildiarhiivis sellest fotot pole, aga ühe kirjutise juurde on mul seda vaja; hoonest on küll pilt Õhtulehe arhiivis, aga milleks seda neilt osta, kui võib foto ise teha? (Muidugi oleks võinud läkitada pildistama Postimehe fotograafi, aga milline kulu see olnuks: autojuht, fotograaf ja bensiin.) Fotod tehtud, sõitsin Sadukülast edasi Jõgeva lähistele, kus keerasin lõunasse ning sõitsin maale (kokku 81,4 km), kus tõstsin isaga üle kahe tunni suuri puujurakaid – see liigitub siis üldkehalise ettevalmistuse alla, eks? – ning õhtupoolikul pedaalisin sealt tagasi Tartusse (30,8 km).

Eelmisel nädalal sõitsin kõvasti rohkem kui ükskõik millisel varasemal nädalal selle aasta jooksul. Tsükkel algas juba laupäeval, sest üle-eelmise nädala äripäevadel, nagu mäletate, pühendusin rohkem epeevehklemisele.

L, 30.8. – 33 km (59.14), keskmine kiirus 33,4 km/h
P, 31.8. – 50,5 km (1:31.35), kk 33 km/h
E, 1.9. – 33 km (58.41), kk 33,7 km/h
T, 2.9. – 60,4 km grupiga (1:48.55), kk 33,25 km/h
K, 3.9. – 33,7 km (56.55), kk 35,5 km/h
N, 4.9. – 66,3 km grupiga (1:57.59), kk 33,7 km/h
R, 5.9. – 41,9 km (1:00.27), sh 21,5 km auto tuules kiirustrenn
L, 6.9. – 42,3 km (1:17.08), kk 32,9 km/h
P, 7.9. – 81,4 km (2:29.52), kk 32,6 km/h + 30,8 km (54.41), kk 33,8 km/h
        
Lõppenud nädalal sõitsin seega kokku 389,8 km, aega selleks kulus 11:24.38; keskmine päevakilometraaž – 55,7.

Kui täna õnnestub ja aega jätkub, siis peaksin õhtupoolikul lõpetama kümnepäevase tsükli.
******
Jaanus Laidvee preparing to descend into Mickey's Hot Tub on Hell's Revenge Trail, La Sal Mountains in the background, Moab, Utah, 25. aprill 2012. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1: Jalgrattur Hispaania päikese all Vuelta võistlustrassi lähistel. Foto autor: AP/Scanpix
Foto 2: Saduküla endise koolimaja hoone Jõgevamaal Puurmani vallas, nüüd asub selles vaid kümnekohaline lasteaed. Foto autor: Priit Pullerits.
Foto 3: Suur põld Mullavere voorel. Foto autor: Priit Pullerits. Pildistatud 7. septembri hilisel pärastlõunal.

68 Kommentaarid:

At 10:13, Anonymous Anonüümne said...

Miks on härra Laidveed kirjeldava pildi allkiri inglise keelne?

 
At 10:22, Blogger Priit Pullerits said...

Selleks, et kui keegi välismaal (USAs) Google'is otsib näiteks "Hell's Revenge Hot Tub", siis ta saab pildi koos allkirjaga, millest ta aru saab.

 
At 10:26, Anonymous Anonüümne said...

Kas Mukunga ja tema trennisemu Tiidrek jagavad auhinnarahad pooleks nagu Touril tehakse?

 
At 10:28, Anonymous Anonüümne said...

Aga kui keegi Venemaal Googeldab, ei saaks ta sittagi aru ju.

 
At 10:29, Anonymous Anonüümne said...

Pooleks pooleks.
Mukunga on väike. Talle piisab 30% küll.

 
At 11:28, Anonymous Anonüümne said...

Huvitav oleks teada mis on Jooksuportaali kirjutajate kodune keel?

Kiireim naine oli Läti tunnustatud pikamaajooksja, ...

mnjah, et siis osad pikamaajooksjad on tunnustatud, teised aga mitte. Kahju neist viimastest, aga mis sa ära teed? Poliitika.

 
At 12:55, Anonymous Anonüümne said...

Kuidas teha, kuidas teha. No kuidas muudmoodi ikka teha kui treenides. Hea teema.

 
At 13:44, Anonymous Anonüümne said...

What a week it was! Priit Pullerits on tõesti kõva mees. Väga kõva mees. Oleks selliseid mehi vaid rohkem!

 
At 14:05, Anonymous Provokaator Kõps said...

Ärge spekuleerige. Eesti riik ja rahvas seisavad kui raudpolt. Paet ka ütles et kõik NATO riigid peavad nautima ühesugust turvalisust. Eks ta ole.

 
At 14:06, Anonymous Anonüümne said...

13:44 täitsa nõustun

 
At 14:16, Anonymous Anonüümne said...

Aga tõsi ta on. Oleks seltsimeeste Paeda Mihkelsoni Ansipi Rõiva ja THI asemel sitked, eesmärgikindlad, oma rahvusest hoolivad mehed (a la PP) siis oleks meil elu nagu paradiisos.

 
At 14:32, Anonymous Anonüümne said...

Mister Pullerits should be The Chief Superintendant of the Baltic and Nordic states. Only in this case the peace and discipline could be maintained.

 
At 14:49, Anonymous Anonüümne said...

Venemaa on avanud enam kui 20 aastat vanad kohtuasjad, mis võivad viia kriminaalsüüdistuse esitamiseni inimestele, kes keeldusid 1990ndate alguses Nõukogude armeesse minemast (vt Postimehest täpsemalt).

Priit küll vene armeest kõrvale ei hoidnud aga kordusõppusi oled ju kindlasti eiranud. Nii, et pole midagi imestamisväärset kui ühel päeval on PP veetud Moskvasse kohtupinki ja saadetakse karistust kandma oma vana väeosa sööklasse kartulikoorijaks.

Olukord on juba nii hull, et Venemaa paugutab kõikidel rinnetel. Küll möllatakse Ukrainas, röövitakse inimesi Eestis ja süüdistatakse leedukaid sõjaväeteenistusest kõrvalehoidmisest. Euroopa ei oska sellepeale midagi muud kosta, et me oleme sügavalt mures. Egas midagi, palume minister Paetil saata veel ühe diplomaatilise noodi. Kui piisav arv noote koos saab Putin oma laulu valmis.

 
At 14:57, Anonymous Anonüümne said...

Asjad on kurjad. Nii kui nad seal oma Novorossiija valmis saavad, läheb balti riikide kui NATO osanike kottimiseks. Eks venelane on näinud, et ei tule sealt muud kui murelikkuse noote, ning kui pikalt jamada, jäävad ka need tulemata. Eks nüüd naato riigid nutavad sooje pisaraid baltikumi kui mittekaitstava regiooni naatosse võtmise pärast.

 
At 15:37, Blogger Priit Pullerits said...

Jah, 14:49, olen kordusõppusi eiranud.

See juhtus vist 1987 talvel. Sain kutse, et tulgu laupäevaks sõjakomissariaati. Mõtlesin, et mida fakki, mul on ülikoolis õppetöö - tõepoolest, oli prof Jüri Talveti väliskirjanduse loeng. Siis tuli loengusse teade, et kurat, miks ma sõjakomissariaadis ei ole - marss sinna. No läksin siis kohale. Küsiti, miks ei tulnud määratud ajaks. Mina, et kas te siis ei tea, et mul on ülikoolis loeng ja minu kohus tudengina on korralikult õppida, mis peale mult küsiti, aga mis siis, kui sõda oleks alanud. Igatahes määrati mulle viis rubla trahvi, mille hoiukassas ka ära maksin (Spordilehes sai keskmise pikkusega uudisloo eest umbes neli rubla). Pärast rääkisin sellest loost TÜ sõjalise kateedri ohvitseridele, nood ütlesid, et no mingit kuradi trahvi ei tohtinud need tüübid mulle küll teha.

 
At 16:06, Anonymous Anonüümne said...

Tundub, et rekordilisest trenninädalast ei huvituta eriti. Praegune julgeoleku seis on igal juhul tähtis, kuid selle teema kattevarjus haistan TR-i kõigi aegade parimat kohta blogipidajale. Suure tõenäosusega algab lõpuprotokolli esimene number 4-ga, arvestades mahtusid, siis võibolla ka 3-ga!

 
At 16:16, Anonymous Anonüümne said...

Miks need mustad jäljed seal mägedes on? Rehvijäljed? Arvatavasti käivad lodevad ameeriklased seal oma jeepidega sonkimas ja purgeri pabereid aknast välja loopimas.

 
At 16:18, Anonymous Anonüümne said...

Kuulake siseminister Pevkuri sõnavõtte alates reedest. Kriisikommunikatsioonist ja üldse kriisiolukorras käitumisest ei tea see mees küll midagi. Rääkimata, et sisuliselt väga nõrk, käib kõik suure kokutamise saatel. Piinlik!
Hädasti oleks vastavat väljaõpet vaja.

 
At 16:49, Blogger Priit Pullerits said...

Lp 16:16 - Hell's Revenge Trail, millel seekordne Utah-pilt on tehtud, on ametlik maasturite rada. Nonde rehvidest ka need mustad jäljed. Ei mingit traagikat - veel kord: tegemist on ametliku maasturite rajaga.

 
At 18:18, Anonymous Anonüümne said...

Hr Pullerits, aga mida teeksite, kui praegu kutse saaksite? Mljadzii serzant Pullerits ilmuda laupäeval kl 6:00 Pälsoni nurgale. Kas saadaksite venelased pikalt?

 
At 19:16, Anonymous Anonüümne said...

Rahvuslikult meelestatud ajakirjanikul Pulleritsul, kes oma keha regulaarselt treenib, saab venelastele olla ainult üks ja kindel vastus: Ei. Isegi viis tuhat eurot ei suudaks seda otsust kõigutada. Aga kas saame kõigis nii kindel olla?

 
At 20:09, Anonymous Anonüümne said...

Ärge arvake et Pullerits venelasi pelgab. Pullerits ei karda mitte kuraditki. Näiteks enamus studente väristas toona seltsimees Arnold Koobi ees. Üks väheseid kes saba jalge vahele ei tõmmanud oli PP.

 
At 21:19, Anonymous Anonüümne said...

Kas preili Säärits on transis??

 
At 21:19, Anonymous Just nõnda said...

Pullerits ei karda mitte kuraditki.

 
At 21:20, Anonymous Anonüümne said...

Priit on teoreetik, mitte kunagi praktik, praktikas ta teoretiseerib.

 
At 21:31, Blogger Priit Pullerits said...

18:18 - ütleks: pošol nahhui!

20:09 - jah, nii see on. Oli see 1. või 2. kursuse sügisel, enam ei mäleta, aga aeg oli 1980ndate keskpaik, kui ajakirjandustudengeid pandi/sunniti Tartus oktoobri- ja maiparaadi rahvale kommenteerima. Sunniti mind ka. Mind kutsus välja isegi TÜ parteiboss, kellele keeldusin, et mina ei kommenteeri, mille peale ta ütles, et siis helistab rektor Arnold Koobile, aga ka see ei pannud mind meelt muutma. Helistaski. Koop aga ei võtnud vastu. Minu võit - lahkusin kabinetist ilma, et oleksin lasknud end punapropaganda teenistusse värvata. Minge pekki! Reportaaži tegi ära üks küllaltki tuntud reformierakonna riigikogulane koos mehega, kes on pidanud mitmeid ameteid siin ja seal, ent vähe kuskil püsinud. You guess!

 
At 21:31, Anonymous Anonüümne said...

Priit, kas närid juba küüsi?
Et miks?
No nii suur mäng on algamas, et isegi ERRi kommentaator on kontakti reaalse maailmaga juba kaotamas...

 
At 21:36, Blogger Priit Pullerits said...

Ja täna, esmaspäeva õhtul kümnepäevase tsükli lõpetuseks 34 km 59.34ga, keskmine kiirus 34,24 km/h. Veereb küll ju.

 
At 21:38, Anonymous Anonüümne said...

Ok, mängime, aga kas see refi riigikogulane oli ka ajakirjandustudeng? Ja too teine?

 
At 22:35, Blogger Priit Pullerits said...

Jah, mõlemad.

 
At 22:48, Anonymous šerlok said...

Refi liikmed riigikogus, kes vanuselt on sealkandis:
Andrus Ansip, Urmas Kruuse, Igor Gräzin, Jürgen Ligi, Valdo Randpere, Rein Lang, Jaanus Tamkivi, Urve Tiidus, Urmas Klaas, Väino Linde, Rait Maruste, Laine Randjärv, Mati Raidma, Aivar Sõerd, Tarmo Leinatamm, Meelis Mälberg, Tõnis Kõiv, Peep Aru, Kalev Lillo.

Neist ajakirjandust võis õppida:
Urmas Kruuse, Rein Lang, Jaanus Tamkivi, Urve Tiidus, Urmas Klaas, Väino Linde, Laine Randjärv, Tarmo Leinatamm, Meelis Mälberg, Tõnis Kõiv.

Kas viimase "kümne väikse neegriga" oleme veel õigel teel?

 
At 23:16, Anonymous Sherlock said...

Oot-oot, kas on siis nii, et silmas peetud isik ainult õppis mõnda aega ajakirjandust?
Sest minu teada pole ükski praegune reform-riigikogulane ajakirjanduse diplomiga.

 
At 23:41, Anonymous Anonüümne said...

PULLERITS: Saadaksin venelased pikalt!
Teatavasti on Eestis arvestatav kogus mehi, kes teeninud nn nõukaajal Nõukogude Armees. Milline on nende meelsus? Kas nende hulgas võib olla viiendat kolonni? Ukrainas on ärevad päevad. Sõjaväeteenistuse arvestuskaardid on Venemaa sõjaväearhiivides alles. Nende järgi oleks kerge sobib kontingent välja otsida ja kasvõi Eesti Posti teenust kasutades meestele sõjaväekutsed koju kätte saata. (Rahvastikuregistrist saab ka elukohad kätte.) "Saadaksin venelased paugupealt pikalt", ütleb Postimehe vanemtoimetaja ja ülikooli ajakirjandusõppejõud Priit Pullerits. "Kui vaja, siis krõbedate sõnadega". Juba nõukaajal hiilis toonane TRÜ ajakirjandustudeng sõjaväekohustusest kõrvale. Sõjakomissariaadist saadetud kutsele ilmuda kordusõppustele eelistas tema .. professor Talveti väliskirjanduse loengut. "Sain veel selle tembu eest neli rubla trahvi.Tollal oli see suur raha. Aga maksin ära", meenutab ajakirjanik.

 
At 00:08, Anonymous Anonüümne said...

Mida noist komsomolkustest ja kommaritest enam rivistada, hoopis imelikum on meid nüüd kui spordimehi puutinlasteks pidada. Selge see, et PP-d keegi ei röövi.

 
At 08:50, Anonymous Anonüümne said...

Priit laseb suures kaares argpükside ja keelekandjate kommidele.
Aga, täna pole enam miski kindel. Postimees kirjutab, et tegelikult on Putin lääne kannupoiss. Vaat siis, kas tegime panuse valele kaardile?

 
At 09:28, Anonymous Anonüümne said...

TRÜ päevist räägitakse veel sellist lugu, et olnud kord üliõpilaste pidu, paras labrakas. Ajaloo ja keemia teaduskondade komsomolijuhid, praegused ministrid ärimehed hakkasid kommunistlikke kõnesid pidama. Pulleritsul läks äkki nägu süngeks, silmad pöörlema, tõusis püsti ja ütles "Eesti saab vabaks". Tekkis surmvaikus. Pullerits pani uksest välja. Staadionile.

 
At 09:45, Anonymous Politruk said...

Hea mälu teil, 09:28. :)

 
At 12:58, Anonymous Georg, kiilaspea said...

Kuidas siis selle maailmaklassi meeskonna loomisega jääb? Arutelu ei saanud nagu õieti alatagi kui juba läks vaidlemiseks. Lõpuks sõimas keegi asjapulk teisi kommentaatoreid kärnasteks töllideks ja sinnapaika asi jäigi?

 
At 14:28, Anonymous Anonüümne said...

Tõsine trenninädal on ikka 500-1000km,eks? Ja sellest taastumise järel näitab kontrolltest 3-5% töövõimekasvu

 
At 15:25, Anonymous Anonüümne said...

Aga mehed, mure pole mitte profimeeskonna olemasolu, vaid midagi hoopis nahalähedasemat.

Ei väsi kordamast, et iseseisva piirivalve likvideerimine oli räigeim riigivastane tegu meie taasiseisvuse ajal. Aeg annab arutust ja ootan siiralt, et see riigivaenulik punt satub ka kohtupinki kunagi. Kapo saaks siin kaasa rääkida selles osas, et avalikustada Veb fondiga seotud tegelased, kaua te pead liiva alla peidate, kogu see vöimuladvik on seotud ju venelaste luureorganitega. Me riiki on hävitatud teadlikult, inimesed lahkuvad Eestist kuna neil ei ole vöimalik oma pere toita, mitte laiskusest, nagu väidab juhmi näoga muuseumidirektor. PPA-s läbi viia kohene audit ja selgitada kogu piirivalvamisega seotud kitsaskohad. Plats tuleb neist politseiametnikest puhtaks teha, kes lausa mönutundega piirivalvet hävitavad. Aitab juba sellest jamast, piirivalvurid, tehke suud lahti, ma tean ju väga hästi, kuidas teid selles PPA-s nöögitakse. Sellese peaks juba öiguskantsler sekkuma. See, mis seal toimub, vajab kohest sekkumist. Kui mitte praegu, siis millal veel.

 
At 15:51, Anonymous Anonüümne said...

Aga purgeri paberid? Kas neid ikka loobitakse palju raja äärde maha? Kas tüüpiline ameeriklane jaksab vahel autost välja ka tulla? Kas ameeriklased jaksavad harrastada ainult neid alasid kus mootor jalge vahel neid edasi viib? Või heal juhul jõuavad vist rattaga mäest alla ka sõita? Kui tõstukiga ülesse saab muidugi? Nüüd sai palju küsimusi, aga ise pole seal maal käinud.

 
At 16:05, Anonymous Anonüümne said...

Valged ameeriklased nagu PP, kesklassi haritud, asjadega kursis olevad inimesed on tegelikult väga sportlikud. Isegi ameerikas. Igas riigis on. Jalgpall ja mootorisport on pööbli harrastus. Sa oled ju näinud vutipublikut tribüünil?

 
At 16:58, Blogger Priit Pullerits said...

15:51 ei tea Ameerikast ja ameeriklastest mitte muhvigi. Ma küll ei viitsi talle asju seletada, avardagu ise oma silmaringi.

 
At 18:57, Anonymous Anonüümne said...

Kas ainult mulle tundub, et blogiomanik jälle ülbab?

 
At 19:24, Anonymous Vidrik, kossusõber said...

Nii nagu on kapten laevas ja president kadriorus, nii on vaja ühte kes ülbitseb. Ning otse loomulikult ei saa selleks anonüümne sitapea. Seega, blogi omanikul on absoluutne õigus ülbitseda. See on isegi väga tervitatav. Siis ei lähe kergelt meelest, kes on kapten laevas.

 
At 19:36, Anonymous Anonüümne said...

Kurram ma ütlen, Leedu mängib Türgiga ja paar mintsa enne lõppu on viik. Ütleksin et Leedu mängib viimase 15 aasta kõige sitemat korvpalli. Ei ole kombinatsioone, ei ole individuaalset meisterlikkust. Aga kuidagi läbi häda, läbi ussi emmi on mehed ikka veel konkurentsis. Vaat mis tähendab vana rasv ja suur ülbus. Miha helli ma ütlen! Kuidas saab nii sita mänguga poolfinaali? Aga näed saab. Gou Lietuva gou!

 
At 19:42, Anonymous Anonüümne said...

Ma olen tähele pannud sellist paradoksi, et mida rohkem PP ülbab, seda parem on blogi. Nii et gou gou, chase these sluggers down to the Gates of Hell!

 
At 19:51, Anonymous Anonüümne said...

Mille poolest sitapea, kes igale poole, isegi pealkirjade algusse, oma nime topib, on parem anonüümsest sitapeast?

 
At 20:26, Anonymous Anonüümne said...

Mina küll kusagil Priidu ülbamist ei näe. Võttes arvesse, mis keelepruuki opositsioon kasutab.

Viisakas saab olla viisakate inimestega ning praegu amokki jooksvad vasakäärmuslased ning pederastid ning lihtsalt müüdavad lurjused kindlasti viisakad ei ole.

 
At 20:27, Anonymous Anonüümne said...

Kõik on traksis ja hästi, aga Ohhoota tüdrukuid pole ammu olnud?

 
At 20:32, Anonymous Reino said...

Miks mind siin blogis müüdavaks lurjuseks nimetatakse? Mis õigusega? Kella 10 olgu vabandus olla või muidu .....

 
At 20:46, Anonymous Anonüümne said...

Mida rääkis apostel Siimon filisterlastele?
Aga seda, et täna ülbitsed - homme kahetsed

 
At 21:23, Anonymous Sherlock said...

Priit, ükski reform-riigikogulane pole lõpetanud ajakirjandust. Otsad kõik vees. Aitad ehk edasi?

 
At 22:29, Anonymous Anonüümne said...

ülbitsejatele peaks tisklafi panema, siis teavad kuidas end ülal pidada

 
At 22:46, Anonymous Anonüümne said...

Vasakäärmusele tuleb disklaf teha, et nad meie riigi rahule jätaksid. Eelmine Vabariik hävis just tänu sellele, et mõõdukad sotsid loeti ohututeks ning tänutäheks liitusid nad hävituspataljonidega ning panid toime selliseid hirmutegusid, mida meie ajalugu ei tunne.

Kõik sõimavad venelasi hoolimata et Punaarmee ei puutunud praktiliselt üldse asjasse, kogu õuduse korraldasid meie sotsid ning mõrvarite nimed on laialt teada.

 
At 22:52, Anonymous Anonüümne said...

Loll jutt. Ega siis Hävituspataljonid midagi väljastpoolt olnud. Ikka kõik ilusasti Punaarmee tiiva all. Sinu jutt umbes sama et eestlased küüditasid ennast ise.

 
At 23:28, Anonymous Anonüümne said...

Eestlased ise end ei küüditanud. Teisi eestlasi aga - nii, et oi-oi-oi. Ja küüditamisi, pidagem silmas on olnud rohkem kui üks või kaks.

 
At 00:47, Anonymous Anonüümne said...

Suurpäev on lähenemas.
T.Tarm on maratonitiimi blogis püsti pannud mitu tähtsat küsimust, millele SEB Tallinna maraton peab lahenduse andma.
Kas Priit Aus suudab 10km pakkuda lahingu Tiidrek Nurmele?
Aga miks peaks Aus Nurmele lahingut pakkuma? Võib-olla Aus võtab seekord jooksu mõnusa trennina. "Rahvajooksud on võrreldes staadionijooksudega mõnus feeling", lausus Aus Jooksuportaalile. Tundub, et Ausil pole mõtet munakivilõikudega rajal pongestada ja tervist ohtu seada. Las Nurme minna.

Hoopis huvitavam küsimus - mida T.Tarm ei maini - on aga kas lahutamatud trennisemud Ibrahim Mukunga ja Tiidrek Nurme saavad ka seekord üksteisega high five'i lüüa. Keenia jooksumehele on seekord jäetud palgi raskem ots (42 km - I koht - 8000 €), Nurme ise jookseb 10 km (I koht - 700 €).

 
At 08:09, Anonymous Anonüümne said...


Tarm loodab Fostilt kõva aega poolmaratonis? Fosti on oma 2014 tulemuse juba kiiduväärselt teinud. Ning jooksnud paar kõva jooksu veel peale. Kus on kevadel 1:03 jooksnud Vedehhin? Täitsa kadunud?
Kus on maratonitiimi liige Kivistik? JP kommiumi kinni panemisega on info meie jooksu konnatiigis päris sumbunud. Aga võib-olla parem ongi. Oleks piinlik lugeda. Jooksurahval on kirjakeelega raskusi:
tsitaat
Venelanna, Sokolova, oli teistest väga palju üle.

 
At 08:29, Anonymous Anonüümne said...

Mäletan-mäletan toda paraadi ja toda paraadireportaaži 1980ndatel, mille tegid uljalt ja kindlameelselt Hannes Astok ja Sulev Valner.

 
At 08:37, Anonymous Anonüümne said...

http://sellikujooksuklubi.eu/
Kes teab kes E Selliku klubis jooksevad, noortest? Kas Keio Kits ja Grete Tõnne veel treenivad seal? Kodulehel valitseb tühjus

 
At 08:54, Anonymous Anonüümne said...

No ma uurisin jah ameeriklaste kohta, pidid jah purgeri pabereid laiali loopima, kui autost välja jaksavad tulla, muidu loobivad autos istmete vahele ja kõiksugu panipaikadesse. Aga see selleks.
Nüüd tahaks veel teada miks see Jaanus Laidvee paljudel piltidel on? Suuskadel on ta alati kiirem, kuid jooksurajal kaotab mulle päris kõvasti. Miks nii?

 
At 09:02, Anonymous Anonüümne said...

Eesti spordile peaks kargu alla ajama, aga kuidas?

 
At 09:10, Anonymous Anonüümne said...

Praegu on valusamaid probleemesid kui sport.
Ka Ilves sai ümbriku. Mitte üksi Obama. Mis selles sisaldus, hakkab juba kuju võtma - Guantanamo vangide vastuvõtt, ........ Ilves lendas Kiievisse eurotoetusi arutama. Vaevalt Ilves ise oma tahtmist mööda kaunil sügisesel ajal, kui mugav oleks Ärmal puhata kuhugi Kiievisse roniks.
Niiet sõbrad, pingutage püksirihma

 
At 09:39, Anonymous Anonüümne said...

Kommenteerima olete toredad poisid, analüütikud aga sitad.

 
At 10:51, Anonymous Anonüümne said...

Jah mehed, analüütikuid teist ei ole. Samuti kossus ja jalkas jääte nulli peale, ehk täiega barankapoisid.

 
At 11:54, Blogger Unknown said...

shijun 7.9
michael kors outlet
jordan 6s
hollister kids
hollister kids
white timberland boots
ray ban sunglasses
hollister co
coach outlet online
jordan 4 retro
coach factory outlet
longchamp handbags
ray ban sunglass
jordan 13s
oakley frogskins
cheap chanel handbags
michael kors outlet
louboutin femme pas cher
abercrombie & fitch
louis vuitton outlet
louis vuitton
coach factory outlet
michael kors
chanel outlet online
michael kors handbags
air max shoes
louis vuitton purses
true religion sale
abercrombie store new york
michael kors outlet
mont blanc pen
michael kors uk
cheap jerseys wholesale
michael kors outlet online
chanel bags
hollister outlet
louis vuitton handbags
louis vuitton outlet
louis vuitton outlet
pandora rings
polo ralph lauren

 
At 01:25, Blogger Annika said...

Hehee. Meie maja ka siin pildis. Tegelikult on siin valeinfo. Lasteaed ei ole 10 kohaline. Maja on nimetuse saanud Saduküla rahvamaja. 18. Nov avatakse seal raamatukogu. Majas tegutsevad erinevad seltsid.

 

Postita kommentaar

<< Esileht