esmaspäev, veebruar 08, 2016

Pullerits: Kes sobib teatemaratonil meekonna neljandaks liikmeks?

Kolm meest on koos, neljas on puudu. Kes?

Tartu teatemaraton arvatavasti toimub. Mullu läks seal ju edukalt: enamasti poolprofessionaalsetest ja endistest suusatajatest koosnevate võistkondade järel sai PSJJ, kus sõitsin avavahetust, lihtsurelike seast parima, 12. koha. Aga tänavu?

Igaks juhuks, toonuse hoidmiseks, käisin eelmisel nädalal pisut suusatamaski. Kokku nelja korraga 5:17 ja 79,5 km. Laupäeval 1:22.13ga 21,1 km (rajal oli ka ajaloolane Pärtel Piirimäe ning nüüd harrastajate seas kõva lõpuspurdiga maanterattur Kristjan Oolo) ning pühapäeval, totaalses sulas, 1:42.43ga 22,7 km.

Tegelikult on me võistkonnal sedapuhku mitte just kerge seis. Silver Eensaar, mitmekordne kestvusorienteerumise maailmameister, ja Indrek Teppo, Eesti paremaid triatleete, otsustasid jääda mängust välja. Niisiis saatsin küsimuse Eesti jalgpallikoondise kauasele kaptenile Raio Piirojale:

«Kuidas oled meelestatud Tartu maratoni teatesõidu osas, kui see peaks Tehvandi radadel toimuma, nagu praegu plaanitakse? Vist üks väheseid võistlusi... Mina ja Jaanus Laidvee pigem läheksime, kui ka tuleksid, otsiksime neljanda osalise juurde.»

Piiroja (fotol all paremal) vastas tosina minuti pärast: «No sellisest meeskonnast oleks patt välja jääda. Mina olen käpp.»

Nüüd oli vaja leida viimane, neljas liige. Kõigepealt rääkisin Vahur Teppaniga, kes tuli üle-eelmisel nädalavahetusel Eesti meistrivõistlustel 15 km sõidus neljandaks, kaotades koondislasele Algo Kärbile kõigest 34 sekundit. Mis on imeline tulemus, sest ma ei ole näinud, et Teppan eriti trenni teeks, küll aga olen näinud, kuidas ta varahommikust hilisõhtuni muude tööde ja kohustustega ringi tuuseldab. Aga Teppan ütles, et ei saa kahjuks tulla, sest on juba lubanud startida meeskonnas, kes läheb kaitsma mullust esikohta.

Seejärel helistasin olümpia pronksmedali- ja MM-võistluste hõbemedalimehele Jaak Maele (fotol vasakul). Kuna lubasin kõne algul talle, et helistan talle suusahuvilisena, mitte ajakirjanikuna ning meie vestluse sisu kuskil ei kajasta, siis seda siin ka ei tee. (St ei kajasta.) Kokkuvõttes võin öelda nii palju, et Mae on teatemaratoni päeval oma tööasjadega hõivatud ega saa tulla.

Siis helistasin endisele laskesuusakoondise liikmele Margus Aderile, keda isegi Eesti spordi biograafiline leksikon märgib ühe minu suusatreenerina (teisena on kirjas Kalmer Tramm). Ader andis mulle tänavu ühe näitliku treeningtunni, mille kestel nägin, kui ilusasti ja hoogsalt ta uisku sõidab. Ta ei saanud kohe vastust anda, sest plaanid olid alles selginemisel. Aga päeva lõpuks pidi ta tunnistama, et ei saa kahjuks tulla, üks muu sõit tuli ette.

Niisiis ongi neljas sõitja praegu puudu ning seni alati kaasa löönud meeskonna PSJJ osalus küsimärgi all. Millest oleks kindlasti tuline kahju, kui see nii jääkski, sest sel juhul ei saa teatemaraton ka erilist ega ammugi mitte pädevat meediakajastust. Seetõttu läheb siit teele küsimus Eesti suusaringkondadele, kas kusagil leidub mõni suusataja, kes sooviks meeskonnaga PSJJ (Pullerits, Piiroja, Laidvee) liituda ning sedasi selle võistluse Eesti üldsuse silmis ja huviks päästa. Liitujale on kaks tingimust: ta peab olema minust hulga kõvem suusataja ning ta nimi ei tohi olla selline, mis spordihuvilistele suurt midagi ei ütle.

Kas saame selle meeskonna nädala lõpuks kokku või ei saa, mis?
******
Goblin Valley, Utah, 1. mai 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1: Priit Pullerits pärast mulluse Tartu teatemaratoni avaetappi köhimas. Foto autor: Kalev Saar, Postimees/Scanpix
Foto 2: Mullusel teatemaratonil 12. koha saanud meeskond PSJJ (vasakult) Raio Piiroja, Jaanus Laidvee, Indrek Teppo ja Priit Pullerits. Foto: Priit Pullerits
Foto 3: Meeskonna PSJJ ankrumees Raio Piiroja kihutamas mullu Tartu teatemaratoni finišisse. Foto autor: Priit Pullerits
Foto 4: Jaak Mae suusaliidu peasekretärina jaanuari lõpus Eesti meistrivõistlustel Mammastes. Foto autor: Margus Ansu, Postimees/Scanpix
Foto 5: Raio Piiroja mullu suvel Pärnus. Foto autor: Mailiis Ollino, Pärnu Postimees / Scanpix

60 Kommentaarid:

At 11:22, Anonymous Anonüümne said...

"Raio Piiroja mullu suvel Pärnus."

Päris raju pilt.:)
Kiitus, Mailiis Ollino!

 
At 12:33, Anonymous Anonüümne said...

Vahele eelmise postituse teemasse kuuluv ajakirjanduslik uurimisküsimus - kas Elva-poolse TM-raja kunstlumesüsteemi planeeringu jaoks on detailplaneeringud tänaseks läbi arutatud, arutamisel või alles algatamata? http://www.keskkonnaamet.ee/public/KMH/JT_regioon/dokid/KMH_aruanne_Maraton_27082014.pdf

 
At 12:51, Anonymous Anonüümne said...

Juhul kui ähvardatakse võistlusest kajastus tegemata jätta siis äkki tõesti Kelk leiab mõne väärilise näo kes vastab loetletud diskrimineerivatele tingimustele. Mõnes mõttes tundub selline ad hoc tiimi kokkupanemisega pingutamine nigu ülepingutamisena. Lase parem latt madalamale. Las Martin tuleb ja kooserdab ankrumehena natuke rajal ja näitab, et kas tal peale Priimäe tsiteerimise siin blogis ka pedelikkusest eristavaid omadusi on. Käevarres paistab Martinil särtsu palju olevat aga kas õlavarres ja jalgades kah suusblogi trollil jõudu jagub ning kas ta PP-le suudab 100m jooksulgi konkurentsi pakkuda? Laskumisel võiks ju suuta, kui õiged suusad alla saab ning määrdemeister kah hea on.

 
At 13:00, Blogger Priit Pullerits said...

Mehed, lugege mu tänast kuukommentaari kah, kellele üldse tasub Eesti spordis raha eraldada:
http://tartu.postimees.ee/3574697/priit-pullerits-idiootne-rahakulv

 
At 13:09, Anonymous Anonüümne said...

http://www.estoloppet.ee/et/uudised?news_id=90

 
At 13:16, Anonymous Anonüümne said...

Martin Šmutov või Hannes Võrno võiksid ankrumeheks hakata!

 
At 13:27, Anonymous Anonüümne said...

Grete Kaim kirjutas nädalavahetusel, et talle võib viisakaid Teatemaratoni kutseid edastada!

 
At 13:32, Anonymous Anonüümne said...

Miki andis kohtulikult karistatud eeskujule medali - tubli Eesti riik

 
At 13:42, Anonymous Anonüümne said...

Vaata Priit, need vanemad kelle töö lapse kallal silma paistab on piisk meres. Enamikul see töö nii välja ei tule. Kuidas eraldad terad sõkaldest? Veel hullem, juhul kui hakataksegi oma laste treenimise pealt kopsakat lisatasu maksma, siis tekib juurde nö lihtsa raha jahtijatest lastepiinajaid. Selline asi pole massiliselt kindlasti aktsepteeritav.

 
At 13:52, Anonymous Anonüümne said...

No sellisest meeskonnast oleks rõõm välja jääda. Mina ei ole käpp.

 
At 14:05, Anonymous Anonüümne said...

Tartu Maratoni eelsõidud viiakse üle Tehvandile.

 
At 14:27, Anonymous Anonüümne said...

12:51, hästi pandud, kümnesse!

 
At 14:28, Anonymous Anonüümne said...

13:27, vähemalt inimese nime võiks ikka suuta õigesti kirjutada!
Seega - Grete Gaim.

 
At 15:13, Anonymous Anonüümne said...

Kurb on see kui tõsuselt Priit seda sõitu võtab. Tingimus : Olgu kõvasti parem kui mina ja prominentne.
Miks peavad teised sellist "lödipüksi" kõvematele kohtadele vedama kui ta väärt on?

 
At 15:24, Anonymous Anonüümne said...

I.Kelk räägib teatemaratonist ja avatud rajast.

 
At 15:34, Anonymous Anonüümne said...

5. Tartu Teatemaraton ja Avatud Raja sõidud toimuvad 14. veebruaril 2016 Tehvandi kunstlumeringil. Tehvandil on sõidetav 2,6km pikkune ring, mida Teatemaratoni iga vahetus läbib kolm korda (teatesõidu pikkuseks 4x7,8km). Avatud Raja osalejatele on saadaval 6 ja 12 ringi variant ehk vastavalt 15,5km ja 31km distants.

 
At 15:58, Anonymous Martin said...

Hr Pullerits,
võtke mind! Mul on väga võimas lõpuspurt.
Käisin Jõe tn juukslas, seal oli laua peal teie Postimees+. Miks te ajalehes varjatud reklaami teete? Sellel näitlejal Mihkel kes ta oligi, oli A & T müts peas.

 
At 16:09, Blogger Priit Pullerits said...

Ma ei saa aru, kuidas reklaam oli varjatud, kui A&T logo paistis mütsil selgelt välja ja silma. Mis seal varjatud oli?!?

 
At 16:21, Anonymous M said...

Ega see töll seal suure A & T kirjaga mütsis tasuta sadade tuhandete lugejate Postimees+ laupäevalehe "Elustiili" esikaanele roninud?
Igapäev ta A & T mütsiga ringi ei käi, selge ju.
Palju pappi liikus?
Kergitage natuke telgitagust, hr Pullerits!

 
At 16:31, Anonymous Anonüümne said...

Ehh, eh, eh, Martin teeb siin kupumassaaži juuksur-ilusalongile varjatud reklaam. Ilueedi. Priit peaks sellise ilupoisi kindlasti omale kampa võtma.

 
At 16:49, Blogger Priit Pullerits said...

Allar Levandi on praegu sillas, kui palju A&T siit läbi käib. Ohohoo! Aga raha ei liikunud.
See A&T teema on näide, kuidas saab tekitada tühjal kohal teemat ning rääkida mingi asi justkui muuseas nähtavaks.
Tühi plära kõik... See meid edasi ei vii. Küsimus on, kes täna suusatama läheb. Peale minu.

 
At 16:55, Anonymous Martin, spordimedioloog said...

Ei ole tühjal kohal. Võtke laupäevane Postimees+ Elustiili esikaas ette. Näitleja Mihkel mis-ta-nimi-oligi on müst sügavalt laubale veetud. valge suusamütsil otsaesisel on suurelt sinine kiri "A & T". Kui see ei ole reklaam, mis asi see siis on? Kuidas Postimehe reklaamiosakond sellise asja läbi lasi?
Äkki Postimehes mõned osavad teevad firma kulul product placement arvel endale lisateenistust?
Ja tegelikult, kas mitte siit blogist ei ole palju kordi läbi käinud, kuidas A & T Tartu kaupluses ajakirjanikule Pulleritsule lüüakse alati kummid täis - tasuta?
Äripäeva ajakirjanikel - kui nad seda blogi peaksid jälgima - kuluks ära asja uurida.

 
At 17:02, Anonymous Anonüümne said...

Nagu kõigile teada, käib Pullerits A&T spordis oma velopeedi rehve pumpamas. Kas pärast "Elustiili" esikaant on rehviõhk järgnevaks 10 aastaks tasuta?

Hoopis rohkem nuputamist pakkus Pulleritsu laupäevane purjetaja Keith Luuri stoori. Mis ajendas Pulleritsu purjetamisest kirjutama? Kas tõesti on Pullerits kartma löönud Äripäeva ajakirjanike ees? Kus on link mida tavalugeja ei näe? Võru Rattaralli 2014 protokoll andis sellelegi küsimusele lahenduse.

 
At 17:17, Anonymous Anonüümne said...

Täna on ludritamise päev. Homme laseme masseerida. Ülehomme kui rada pole ära sulanud, siis jälle rajal. Seni aga kiibitseme PP-d.

Kurvastusega peab nentima, et viimaste treeningute järelnähud jäävad kuidagi lühiajaliseks. Siit tekib küsimus, et kuidas väikese vaevaga seda algset efekti korrata. Kas tuleb ära jätta mullivannitamine või tuleb hakata hoopis ratast väntama? Võimalik variant on ka veel lumes sääretõste jooksu harjutada. See raip on vägagi efektiivne treening aga suht nüri. Juba vene ajal olid suuremad lidumise meistrid selle metoodika omale püsitreeningkavva võtnud.

Ja üleüldse on väljas sihuke kevadine meeleolu, et targem oleks suusad talvevahasse tõmmata ja ära pakkida.

 
At 18:09, Anonymous Anonüümne said...

1) Palju maksab reklaamitellijale Postimees+ laupäevalehe esikülg? Ei tea? Ballpark figure, olgu 8000 €.
2) Postimees+ esiküljel ilmus A & T suure logoga pilt, modelli peas mütsil.
3) Toimetaja Priit Pulleritsu kinnitusel rahaliikumist Postimehe kassas ei toimunud.
4) Harrastussuusataja ja -ratturina tuntud Pullerits on A & T püsiklient, saab mitmeid teenuseid tasuta.
- -


 
At 19:35, Anonymous Anonüümne said...

Olete te segi selle A & T reklaami jutuga läinud, ära hakkab juba tüütama?
Ah, ehk küsite nn. reklaamiosakonnast?

 
At 19:48, Anonymous Anonüümne said...

Ei tule TMi raames mingit sõitu, irriteerige või intrigeerige palju jaksate. Masendav, et suusatalv läbi ja peagi tuleb sadulasse asuda. Ma vaatan, siin on õige seltskond vastamaks pehmetele küsimusele, kas uuele velohooaejale vastu minna Läti värvides kombes või sini-must-valges, ah?

 
At 21:20, Blogger Priit Pullerits said...

Keith Luuri story on tõesti kõva pähkel pureda. Sellest ei suuda küll mingid ÄP jumbud sotti saada. Näidake teie, et olete noist paremad! Või ei olegi...?

Vahur Teppan võttis mind täna sprindirajal rajalt maha. Ütles, et tahab mu rutiinist välja lüüa. Lõigi. Siit teine küsimus: millega?

Hommikul vaatan, kuidas ülesannete lahendamine läks. Hommik ju õhtust targem.

 
At 21:30, Anonymous Anonüümne said...

Üldiselt olen maru sini-must-valge pooldaja ja tolereerin ainsa kirjana hilpudel vaid kas EST, EESTI või ESTONIA ja asjaga seotud numbrit ning oma nime. Ilma rahata ma enam silmahakkavat reklaami ei kanna. Tootja firmamärki veel tolereerin. Samas käivad need makstud reklaamidega hilpude kandjad ikka jubedalt pinda. Õnneks pole siin nood viidatud hilpude reklaamlogod veel rahavooge genereerivad. Lisaks on need hilbud väga spartalikud. Kahju kohe miljonäridest kes seda kandma peavad. Silmaga nähtamatud omadused on muidugi tähtsamad kuid moegurmaanile ei ole sealt küll miskit rabavat näha. Mu meelest võiks ikka hea hilp kohe pilgu peale viskamisel jätta sellise aadeliku keskklassi kuvandi aga mitte sihukest prostat mamili visiooni. Täna ongi see häda, et kui poodi lähed siis valik on kuidagi kirju ja beibelik. Ise vormi nikerdamiseks peaks arutult palju aega pühendama ja seetõttu tuleb valida halbade ja väga halbade valikute vahel. EOK võiks vähemalt teha miski ülaltoodud kriteeriumitele vastava koondise ja vabatahtlike fännide rõiva seeria, mille selga tõmbamisel mõjuksid sa kui eralennukist välja astuv gentelman.

 
At 21:57, Anonymous Anonüümne said...

21:30, kui te täna pea peale kukkusite, kas oli ka väga valus?
Aga proovige nüüd numbrit 112, see peaks teile sobima kui valatult!

 
At 22:06, Anonymous Anonüümne said...

Kärp PP meeskonna ankrumeheks!

Tuttav lugu (treeneris odamees ja kergeraksuliit):

http://sport.postimees.ee/3574139/pettunud-algo-karp-olen-suusaliidule-justkui-sponsor

 
At 22:20, Anonymous Anonüümne said...

Priit, VT soovitas lõike sõita, alustuseks näiteks 10 x 200m?

 
At 22:27, Anonymous Anonüümne said...

VT pani takistusrada läbima?

 
At 22:44, Anonymous Anonüümne said...

PP (21:20), alustaksin vastuse vormistamist üldisemast: kui loogiliselt võtta, siis RP ja PP peaksid sõitma teates klassikat, vaba jääks Laidveele ja loogiline, et uus mees oleks vabatehnikat jagav Oolo (Äripäeva ajakirjanikele: siin ristuvad Kilgi keemikute, PP hõimlaste, personaaltreenerite, kolmandaks jäänud konservatiivide ja suusamäärijate jõuvertikaalid). Seega Teppan jagas nõu klassikatehnika kohta, millist?

 
At 22:45, Anonymous Anonüümne said...

Või põlvetõstejooks ja hüpped treppidel?

 
At 22:47, Anonymous Anonüümne said...

Imet ei juhtu(TM).

http://www.yr.no/place/Estonia/Valgamaa/Otep%C3%A4%C3%A4/long.html

Märtsis ka lootust pole(Alutaguse, Haanja).

http://kodu.ut.ee/~mkaasik/pikkilm.htm


Võhmamehed, rattad kuurist välja.



 
At 00:33, Anonymous Anonüümne said...

Purjetamine - Roomassaare, augustikuu algus, Zoom8 MM, sponsor: Eesti Meedia

---

Äkki Pullerits jäi trennis keppidest ilma.

 
At 01:27, Anonymous Anonüümne said...

OK, nüüd arusaadav. Kuna Postimees on Zoom8 MM-i sponsor, siis saadeti Priit promoartiklit kirjutama. Vanameister paneb vingelt, raske on viimasel ajal ilma kommertsita lugu tuvastada.

 
At 07:49, Blogger Priit Pullerits said...

Peaaegu õige, 22;27, kuigi kas keppideta slaalomi jms läbimine on päristakistusraja läbimine, aga põhimõtteliselt õige vastus. Teie võit! Palju õnne!

Aga ärge unustage põhiteemat! Kes saab teatemeeskonna neljandaks liikmeks? Otsingud kestavad ja mis seal salata, on juba ületanud Eesti Vabariigi piiridki.

 
At 07:51, Blogger Priit Pullerits said...

Ja Eesti sport sai muidugi järjekordse hoobi. Väga paljud jäid oodatud ainetest ilma:
http://pluss.postimees.ee/3574839/kumned-tuhanded-ampullid-tundmatuid-aineid-jousaalidele

 
At 12:42, Anonymous Anonüümne said...

21.30, ei tasu siis enam muretseda Eesti koondise ja/või fännide vormi pärast, kui humorist ja rätseppmeister Võrno EOK presidendiks saab- härra lubas vormide disainimise oma mureks võtta.
Aga suusatamisega paistab küll tuuga olevat. TM jääb ära ja see muu tilulilu nädal enne- isegi kui see toimuma peaks, siis no ei huvita. Ei huvita ka see, kellega PP koos seal teatesõidus nalja teeb.

Pikka liugu!

Toits, taas pigem jooksumees

 
At 14:23, Anonymous Anonüümne said...

no olgem ausad, 99% tartu maratonil osalejaist ei huvitu karvavõrdki sellest, kas keegi pullerits ka stardis on või mitte.

 
At 16:28, Blogger Priit Pullerits said...

99% arvamusel pole nagunii mingit tähtsust. Tähtis on, mida arvab too 1%. (USAs nimetataksegi seda väikest, kuid ülikaalukat osa ühiskonnast one-percenteriteks.)

 
At 16:57, Anonymous Anonüümne said...

1% TM osalejatest on arvestatav hulk inimesi.

 
At 17:09, Anonymous Anonüümne said...

one percenter. A member of an "outlaw" motorcycle gang.

 
At 17:53, Anonymous Martin said...

Terane tähelepanek, 17:09! Ainuüksi "Vanity Fair"-ist ammutatud teadmistega kaugele ei jõua.
Ajakirjanik Pullerits kahjuks ei selgita, kas ta ise kuulub 1-percenterite hulka.

 
At 17:57, Blogger Priit Pullerits said...

Selleks tulebb kuuluda Eestis 13 000 hulka. Peab veidi statistikaameti andmetes tuhlama, et midagi arvata.

 
At 18:29, Anonymous Anonüümne said...

Reaalsem on 800. Massidele käib protsendiarvutus üle jõu. 1% on kujund.

 
At 18:59, Anonymous Üks massist said...

Mis suurus on 800, 18:29?
Jäi segaseks, vähemalt mulle.

 
At 19:30, Anonymous Anonüümne said...

Tartu maraton küsis et kas tahad 2.8km ringil soperdada või pool raha tagasi. Kusjuures vastates oli keeruline leida loogikat kus kohast saaks selle poole raha tagasi variandi valida.

Kus kolmas variant? Mitte rahvahääletus ei otsusta mis tuleb vaid igaüks individuaalselt. Kes ei taha võtab pool raha kes tahab läheb hullab kunstlumeringil Hundid söönud jne.

 
At 19:43, Anonymous Tasuta said...


Maratonile saab tasuta registreeruda.
Registreerunu saab kiidelda, et vähemalt tahtsin, aga näed...

 
At 19:58, Anonymous Anonüümne said...

Priit, sa unustasid oma artiklis "Idiootne rahakülv" ühe sportlase mainida. Epp Mäe, ka tema isa on maadlustreener ning oli Epu esimene treener. Henn Põlluste on Heiki Nabile ka isa eest. Ma võin küll eksida, aga Henn Põllustel oma naisega lapsi pole teatud põhjustel. Seetõttu ta suhtub ka Heikisse nagu Mati Alaver Veerpalusse. Viimastel aastatel on maadluses medaleid toonud H. Nabi ja E. Mäe. Noorteklassides ja meestes on saadud ka viiendeid kohti. Erik Aps täiskasvanute EM-il olnud mõne aasta eest viies. Tema isa on maadlustreener. Noorteklassis sai üks noormaadleja ka viienda koha, ka tema isa on maadleja ja poja fanaatiline toetaja. Tõsi ta on, häid tulemused tulevad ainult fanaatikutelt, spordisüsteem ei toeta küll mitte kedagi.

 
At 21:56, Blogger Priit Pullerits said...

Tänan sisukate täienduste eest, 19:58.

 
At 23:22, Anonymous Anonüümne said...

Täiesti valest eeldusest kirjutatud artikkel. Loetlete näiteid treenerist isa-sportlasest laps, aga selline loetelu ei tõesta ju midagi. Osa teie toodud kuulsatest paaridest on tuntud dopparid. Ajakirjanduslik pask. (Jätkame Lennart Mere lainel).

 
At 00:38, Anonymous Anonüümne said...

"Eesti sport sai järjekordse hoobi" - lugege artiklit uuesti, tegemist oli ju soome kaubavahetusega ;)

Seda odavat kraami tippsportlased 2016 pealegi ei peaks tegema..

 
At 01:01, Anonymous Martin, tudeng said...

Fermat Suurest Teoreemist olete kuulnud? Tõenäoliselt olete. Matemaatika üks müstilisemaid lahendata saladusi 17. sajandist. Haritud inimesena olete siis tõenäoliselt ka kuulnud, et 1995. a õnnestus Andrew Wilkes nimelisel matemaatikul Fermaa Suur Teoreem lõpuks ära tõestada. Kui teie käest küsida, kas Fermat Suur Teoreem on tõestatud, siis - haritud inimesena - tõenäoliselt vastaksite, et jah, on küll tõestatud.
Kust te seda teate? Kas olete Andrew Wilkesi tõestust lugenud. Ei ole lugenud? Kust te siis teate, et teoreem on tõestatud? Ah lugesite ajakirjandusest? Postimehes kirjutati. Või Tiit Kändler Päevalehes kirjutas. Aga kust te teate, et tõestus ka tõesti tõene on? Matemaatikutel lipsab tõestustes vahel vigu sisse. Võib-olla peaksite külastama Ülikooli loenguid. Kus prof Pärtel Piirimäe põhjendab teaduslikult, kuidas toimus Paju lahing. Te ei ole Ülikooli matemaatikaloenguid külastanud.
Mis annab teile siis alust väita, et Fermat Suur Teoreem on tõestatud? Ainult pime usk ajakirjanduses esitatusse. Seal arendab aga ajakirjanik Pullerits teooriat, et efektiivseim tippsportlaste kasvatamise viis on ema-isa treeneriks. (Kogu Nõuk. Liidu spordiajalugu tõestab vastupidist.) Kas Pulleritsu teooria on tõestatud? (Empiiriliselt põhjendatud) Jah, nagu ka Fermat Suur Teoreem! -- Sitta tuleb laotada sellisele kapsale, mis kasvab. Priit Pullerits, originaal: L. Meri.

 
At 02:56, Anonymous Anonüümne said...

Berliini maraton 2015
1 Kipchoge, Eliud (KEN) M30 Kenia +00:00 02:04:00
2 Kiptanui, Eliud (KEN) MH Kenia +01:21 02:05:21
3 Lilesa, Feyisa (ETH) MH ETH +02:57 02:06:57
4 Mutai, Emmanuel (KEN) M30 Kenia +03:46 02:07:46
5 Mutai, Geoffrey (KEN) M30 Kenia +05:29 02:09:29

Pavel Loskutov 2:08:53 (2002)

Kommentaarid on liigsed

 
At 08:59, Anonymous Anonüümne said...

Olgem täpsed BMW Beriliini Maraton, nii nagu Škoda Tallinna Jäähall, muig.

 
At 09:24, Anonymous Anonüümne said...

KUKU: Laskesuusakoondise meeste intervjuu Tartu teatemaratonist.

 
At 08:54, Blogger 柯云 said...

2016-03-18keyun
hollister outlet
coach factory outlet online
cheap jordans
louis vuitton outlet online
louis vuitton handbags
oakley sunglasses
coach outlet store online
louis vuitton outlet
ugg outlet online
asics shoes
burberry scarf
ugg boots
kate spade outlet
pandora jewelry
ray bans
louis vuitton handbags
coach outlet store online
mcm
lebron shoes
ugg outlet store
louis vuitton
christian louboutin outlet
coach outlet store online
louis vuitton
coach factory outlet
replica watches
louis vuitton outlet
louis vuitton handbags
longchamp handbags
celine outlet
toms wedges
true religion jeans
coach outlet
nike sb shoes
michael kors outlet online
polo ralph lauren
coach factory outlet
p90x
michael kors handbags

 

Postita kommentaar

<< Esileht