kolmapäev, märts 02, 2016

Pullerits: Millega lõpeb sõnasõda Aivar Rehemaaga?

Esmaspäeva õhtul, päeval, mil olin Postimehe Tartu väljaandes avaldanud jäleda poliitkorrektsuse äraspidiseid tagajärgi kritiseeriva sporditeemalise kuukommentaari «Mustad võidavad», läksin Ameerika Ühendriikide suursaadiku James D. Melville Jr-ga õhtusöögile Eesti poolesaja parima restorani hulka kuuluvasse Polposse, kus vanasti, nõukogude ajal käisid mõned tudengid, kes sportlike saavutustega ei hiilanud, hiilgamas tollal Humala nime kandnud asutuses õlle joomisega. Ma ei osanud lihtsa inimesena arvata, mis meil suursaadik Melville’iga teemaks tuleb, seetõttu keskendusin lumises ja miinuskraadidega linnas kõndides pigem sellele, et lahata endamisi, miks tänavune suusahooaeg on osutunud üksjagu vaevaliseks. Sest oletada võis, et ega suusatamine suursaadikuga küll jutuks ei tule. (Huvitav, kas USA välisministeerium hakkab nüüd mu blogi viimaks monitoorima?)

Ma ei saa öelda, millest me suursaadikuga rohkem kui kahe tunni kestel rääkisime. Sellised kohtumised on kaetud teatud laadi saladuse looriga. (Kuna uudishimu selle vastu on kindlasti suur, siis nii palju võin avaldada, et küsisin tema arvamust, millega ta seletab Donald Trumpi hiigeledu USA eelvalimistel.) Ent siinset konteksti arvestades on küllap vähemalt sama huvipakkuv see, mis järeldusele jõudsin suusatamise küsimuses.

Tegelikult on vastus lihtne: kehv ja heitlik talv. Kui lumi maha ei tule, tekivad kahtlused, kas suusahooajast üldse asja saab. Need kahtlused ei lase end just täisjõuga mobiliseerida. Kui lumi lõpuks tuleb, aga siis peagi haihtub, süvendab see üksnes tunnet, et talv ongi vastu taevast ning kahandab motivatsiooni veelgi. Siis käidki lihtsalt suusatamas, põhimõtteliselt «linnukese» pärast, et treeningukord kirja saada, mõtlemata eriti treeningu eesmärgile ja kvaliteedile. Ja kui vahepeal muutub maa nii mustaks, et jätad suusad nädalavahetusel sootuks nurka ja istud juba sadulasse, ongi tulemus see, et sinust pole enam täisvõitluslikku suusatajat.

Nagu pole sel hooajal mehe eest võitlejaid ka Eesti parematest suusatajatest, kelle hulgast Aivar Rehemaa avaldas tänases Eesti Ekspressis pika pihtimusloo, miks tal hooaeg on untsu läinud ning kes on selles süüdi. Teiste seas mainib ta ka mind. Sest olin maininud teda kurikuulsas Tallinna TV telesaates, kus esinesin koos olümpia pronksmedalimehe Jaak Maega. Rehemaal oli selle peale öelda järgmist:

«Paar nädalat tagasi ütles näiteks Priit Pullerits, et ma peaksin suusatamise ära lõpetama. Mul pole ammu sellist tunnet olnud, aga siis tundsin, et kurat, mida sa ka tead? Kes sa oled, et mulle ütlema tuled? Kui lähedased mulle ütleksid, et enam välja ei tule, siis ma mõtleks selle peale, aga Pullerits ajakirjanikuna küsis viimati minult midagi vist viis aastat tagasi. Tule ja uuri, miks mul tänavu need kohad 50 ligi on! Kui olekski nii, et mul on kõik hästi, olen täitsa terve, aga saan ikka selliseid kohti, siis ma lõpetaks ära, aga see aasta on meeletult raske ja meeletute tagasilöökidega.»

Rehemaa oli juba paar päeva pärast minu esinemist Tallinna TVs saatnud mulle telefonisõnumi. Uurisin just juristilt ja sain, et võin selle sõnumi siin avaldada, sest Rehemaa oli selle saatnud mulle kui ajakirjanikule ning teades, et olen ajakirjanik, sest esinesin tolles saates, mille peale ta reageeris, ajakirjanikuna, mistõttu kirjavahetuse saladuse kaitse tema sõnumile ei laiene. (Niisiis, olge ettevaatlikud, kui mulle midagi saadate, see kõik võib minna teiste silme ette ilma, et ma teilt endalt selleks luba või nõusolekut peaksin küsima.)

Aga ma ei avalda siin seda, mida Rehemaa mulle kirjutas. Nagu mul on vabadus ja õigus tema kirja avaldada, on mul ka vabadus ja õigus seda mitte teha. Otsustan mitte teha, sest antud olukorras võiks see paista madala kättemaksu ja pahatahtliku õelusena, mida ma ei soovi. Sest mul ei ole Rehemaa vastu isiklikult midagi, ei ole kunagi olnud, nagu mul ei ole midagi selle vastu, et ta mind Eesti Ekspressis kritiseeris. Tal on selleks samasugune õigus, nagu oli mul õigus teda TVs kritiseerida.

Küll aga on mul täielik õigus avaldada see, mida ma Rehemaa saadetud sõnumi peale talle kirjutasin:

«Ega sportlased mõnikord enne paugutama hakka, kui keegi neile avalikult kõvasti äratuskella helista. Loodan, et tekitasin edasiviivat sportlikku viha. Kui see tõukab tagant ja innustab, et küll ma sellele PP-le veel näitan, ja kui see toob soovitud kõva tulemuse, siis on mul ainult hea meel, kui sain kaasa aidata. Pane kõvasti ja näita kõigile tindinäppudele!»

Eelmisel pühapäeval nägin Rehemaad Aegviidu lähistel tund enne Tallinna maratoni starti. Ma ei taha kunagi olla kellegagi vaenujalal, see on mõttetu ja tobe. Niisiis, kui teda nägin, astusin talle ligi ja surusin käe pihku. Rehemaa võttis mu käe lahkelt vastu, naeratas lõbusalt (üldsegi mitte kibedalt, olgu rõhutatud), ütlesin talle isegi paar toetavat ja turgutavat sõna (kahjuks, ausõna, ei mäleta, mida), sest lõppude lõpuks, usun, et ega me mingid verivaenlased ole.

Pärast tänast kirjutist Ekspressis on Rehemaa tulemuste teemaline džinn aga pudelist suurejooneliselt välja lastud (pardon odava klišee pärast) ning edasi tuleb tal endal tõestada, et ta ükskord ometi selle tulemuse, mida kõik on temalt juba kümme aastat oodanud, siiski ära teeb. Või muidu jääbki tema vastulöök tänases Ekspressis - nii mulle kui paljudele teistele - järjekordseks tühipauguks.

Kas siin lõpus peaks, nagu nüüdsele kentsakale ajastule kohane, korraldama küsitluse: ennusta, kas Rehemaa võidab järgmisel MMil või olümpial medali! Vähemast ei ole mõtet rääkida. Neljas koht on ju jama, nagu on Eesti spordi ajalukku raiunud Kaido Kaaberma.
******
Clouds over San Rafael Swell, Utah. 2. mai 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1: Aivar Rehemaa (keskel) Peeter Kümmeli ja Siim Sellisega suusahooaja eelsel pressiüritusel. Foto autor: Stanislav Moshkov, Õhtuleht/Scanpix
Foto 2: Aivar Rehemaa mullu novembris Kuusamo MK-etapil Soomes. Foto autor: Mati Hiis, Õhtuleht/Scanpix
Foto 3: Aivar Rehemaa Skandinaavia karikaetapil Jõulumäel. Foto autor: Mati Hiis, Õhtuleht/Scanpix
Foto 4: Aivar Rehemaa võistlemas Val di Fiemmes. Foto autor: Mati Hiis, Õhtuleht/Scanpix
Foto 5: Aivar Rehemaa tunamullu sügisel hooaja eel Tallinnas. Foto autor: Tairo Lutter, Postimees/Scanpix

52 Kommentaarid:

At 22:05, Anonymous Anonüümne said...

Kas Rehemaa jõuab sel hooajal mk punktikohale?
Ootame pauku luuavarrest.

 
At 22:54, Anonymous Gelmut, Ida-Euroopa parim suusaanalüütik said...

22:05, Paraku ei jõua ja pauku peame ootama uuesti järgmisel hooajal.

Siin tuleks nüüd natuke tausta selgitada.
Nimelt on Rehemaa jaoks MK-sari selleks korraks juba lõppenud. Hooaeg lõpeb esimest korda Kanada Tuuriga, mis algas eile ja kestab 12.märtsini, 12 päeva jooksul 8 võistlust.
Kui sa aga Tuuri esimesel etapil polnud stardis, siis ka ülejäänud etappidel enam startida ei saa ja nii polegi Zimmil sel hooajal ka parima tahtmise korral enam võimalust startida.
Ehk siis järgmine aasta uue hooga!

Meilt on jäänud Tuurile sõitma veel ainult Ränkel, kes sai täna 17,5km klassika mass-stardis 52. koha. Sellis sai ringiga ja võeti maha.
Kümmel lendas küll Kanadasse kohale, aga esimese etapi starti siiski ei jõudnud...

Seega, kui see hooaeg distantsipunktid üldse veel jutuks võtta, siis kõik lootused saavad olla ainult Ränkeli peal.

 
At 23:29, Anonymous žürii esimees said...

Ja päeva preemia läheb seekord Vanameistrile, sest kaheldamatult on väga hea ja nauditava(te käikudega) sissekandega tegemist. Kiitus konsiiliumilt!

 
At 00:22, Anonymous Martin said...

Hr Pullerits, your burrito has no beef. For a long time already.
Pange oma blogi põlema!

(Ei,teist ei saa Hemingwayd ega Truman Capotet. Isegi Andrus Kivirähki mitte. )

 
At 06:34, Anonymous Anonüümne said...

Martin, kas oled endale juba selgeks teinud Bruno Sauli ja Peeter Sauli erinevuse? Vöi arvad seniajani, et Bruno Saul on poksiga tegelenud maestro?
kah Priit

 
At 09:47, Anonymous Rene said...

Aga ennustagem, millal saab Priit Pullerits Bonnieri preemia?
Senised laureaadid: https://et.wikipedia.org/wiki/Bonnieri_preemia

 
At 09:50, Anonymous Anonüümne said...

Martin 00:22....
Miks sa käid öösel siin blogis ennast välja elamas ja rahuldust otsimas?
Las Priit kirjutab,see on tema töö ja hobi.
Selle asemel,et siin soovitada Priidul blogi põlema panna
soovitan ma sulle näiteks:
1.Mine pritsi Delfi kommentaariumites oma tatti?vaata kui palju seal teemasid,kus saad kaasa rääkida ja saad oma rahulduse kätte
2.või mine redtubi ja ihu seal oma kangi rahulduse saamiseks!

 
At 10:24, Anonymous Anonüümne said...

üks viiskümmendviiskomaüheksa

kui nüüd võrrelda nooruspõlve tulemusi, siis Rehemaa on tulnud juuniorite maailmameistriks, mis mu arvates kaalub ikkagi üles selle legendaarse aja üksviiskümmendviiskoma üheksa.
Rehemaa on tulnud ka mõned korrad individuaalselt eesti meistriks, nii et päris iga tubli harrastussuusataja ei peaks ikka ta kallal ilkuma.
Selline on lihtsalt ta hetke tase maailma kontekstis ja mujalgi inimesed suusatavad ning püüavad esireas olla.
"Veerpalusid" ei sünni siia eestisse liiga tihti...

 
At 11:18, Anonymous Anonüümne said...

jah, 10:24 - ilusasti öeldud ja kokku võetud. vale koer haukus vale karavani peale.

 
At 11:34, Anonymous Anonüümne said...

See sõnasõda lõppeb nii, nagu Priit tahab, sest temal on võim oma arvamust igal (temale sobival) hetkel avaldada.

 
At 12:31, Anonymous Anonüümne said...

Aivar on Eesti Meister ja meie aja kangelane.

http://www.fis-ski.com/dynamic/athlete-biography.html?sector=CC&competitorid=50261&type=result

 
At 12:38, Anonymous Anonüümne said...

Jah, Priit, kuni Bonnieri pole, senimaani pole sa ka ajakirjanik.

 
At 12:46, Blogger Priit Pullerits said...

Mehed, vabandust, mul ei ole praegu aega Aivariga sõnasõda pidada, palju suuremad asjad on ees. Näiteks see, kuidas üks riigis ülikõrge reitinguga asutuse esindaja lõhkus oma sõidukiga Kesk-Eestis 2 km suusarada (vaja ära kuulata ka teine pool; fotod ja koguni filmilõik olemas!) ning kuidas varsti, seoses kevadega, lahvatab uus salakaval teema, mille üle Eesti tsiklismusekohtunikud on hakanud juba pead murdma.

 
At 13:08, Anonymous Anonüümne said...

Tubli Priit! Loodan, et selle dziibikangelase nimi, fotod ja videod saavad avalikuks.

 
At 13:09, Anonymous Anonüümne said...

12:38, oi need viinamarjad on hapud... :D

 
At 14:28, Blogger Priit Pullerits said...

Hapud, hapud, seepärast ma neid ei nooligi.
Aga avalikuks saab see suusarajajuhtum küll, üles lähevad fotod ja video. Aga olge valmis jahmatuseks, kust see rikkuja on pärit. Esialgne uurimine viib Eesti mastaabis ootamatult kõrgele. Mitte personaalselt, vaid ennekõike institutsionaalselt.

 
At 14:44, Anonymous Jörmid isamaalased Ülu ja Uunu, kaksikvennad said...

Väga hea, Priit, igasugusele jõmmlusele ja endast ei tea mida arvavatele tegelastele - kes, nagu kui hakkab vähegi asjaks minema, ennast reeglina kohe ka täis satuvad - kindlalt lõuga!
Kui üldse, siis ainult selline käsitlus võib anda mingigi positiivse tulemuse.

Või metsas suusaradu lõhkuma! Tule mõistusele kusik!!
Ai oleks vaid see tegelane meile ette jäänud, oleksime selle orangutangi jalgapidi puu otsa rippuma tõmmanud! Seal on sellise alaarenenud primaadi koht. Kuradi m*nn!!

 
At 15:02, Anonymous Anonüümne said...

Lp eelmine, ära omista inimlikke omadusi orangutangile. Tema ripub hea meelega puu otsas, nii käsi- kui jalgupidi. Ja on täitsa okeilt arenenud.

 
At 16:39, Anonymous LP said...

orangutan, seltsimehed, orangutan, tanguputru võite kodus sisse vihtuda.

 
At 16:47, Anonymous Anonüümne said...

06:34
Bruno Saul sündis 1932. aastal Narva linnas, õppis aastatel 1947–1951 Tallinna Elektromehhaanika Tehnikumis ning aastatel 1951–1956 Prof. M. A. Bontš-Brujevitši-nim. Leningradi Elektrotehnika Sideinstituudis (mille lõpetas raadioinsenerina).

Narvas sündinud poiss ei osanud poksida? Tahate seda väita? Bontš-Brujevitši Instituudis oli poks kõrgel järjel. Putini ütlust ikka teate? "Kui kaklus on vältimatu, siis tuleb lüüa esimesena" Leningradi, praegune Sankt Peterburg.

Martin

 
At 19:16, Anonymous Anonüümne said...

Martin kui reaktsioon Pulleritsu ajakirjanikundusele. Mina härrasmehena, ei hüppaks Rehemaaga, kes PP-d äsja Tallinna Suusamaratonil kottis, kottis, ja oi kuidas kottis. Nõnda kottis, et PP peaks ajakirjanikuameti lausa tükiks ajaks maha panema ja kojameheks hakkama.

Mõlema mehe kohta (Martin & Pullerits) sobiks teeselda võrdluseks sarnast ogarust, et nagu ma magaks Kim Kardashianiga iga öö, kuigi ma seda ehk ainult ette kujutasin. Mõni mees, näed, arvakski, et magab, kui ette kujutab. Tugeva kujutlusvõimega tüübid.
Martinil on reaktsioon, aga mõistust veel napib.

 
At 20:12, Anonymous Anonüümne said...

Ma just mõtlesin, et kui üks on oma ala tipp Eestis ja teine samuti, siis kui vahetada rollid, kumb on vastase alal kõrgemal tasemel. Jutt käib Aivar Rst ja Priit Pst.
Välek.

 
At 20:44, Anonymous Anonüümne said...

No oletame, et Aivar tuleks MM-l pjedestaalile ja seepeale kuseks Pulleritsu täis lihtsalt, pärast mõtleks mingi põhjenduse välja.

 
At 21:42, Blogger Priit Pullerits said...

Intelligentsed mehed siin sõna võtmas...

 
At 22:19, Anonymous Anonüümne said...

Ai kurja, see 14:28 postitus käib vist Kõrvemaa pika ringi kohta, mida üksjagu tihti songitakse. Tahaks nende tegelinskite nimesid-nägusid kuskil häbipostis näha küll. See sobiks hästi näiteks autahvli kõrvale üles riputada, tasakaalustatuse mõttes.

 
At 22:51, Blogger Priit Pullerits said...

Homme tuleb see lugu, videoga ja puha.

 
At 00:47, Anonymous Ants Käbi, rattaspordi veteran said...

Kuhu selle looga nüüd nii kiire on? Mis kihu teid kirjutama ajab?
Laske ikka enne eelmine läbi lugeda.

 
At 01:29, Anonymous Anonüümne said...

Hea Ants,
kas too aeg, kui koolis lugemist õpetati, teie mitte poppi ei teinud?
Kui selline kahjatsusväärne teguviis siiski aset on leidnud, siis tagumine aeg oleks asi nüüd vanuigi lõpuks käppa saada. Ega surm ju ka lõpmatult oota...

Aga kirjutamine, peab nentima, vähemalt mõne lihtsama lause piires, on teil päris loetaval tasemel omandet, seega lootusetu lollpea te ei ole.
Olge ikka meheks ja kiiret arengut soovides!

Lugupidamisega,
Sass

 
At 08:37, Anonymous Anonüümne said...

See tulevane lugu tundub olevat sarnane ja tühine Rehemaa looga, ehk tüli norimine. Tüüp sõitis oma maasturiga korraks üle suusaraja, ja mõtle, mis ta nüüd korda saatis, hea et üle suusa ei pannud.

 
At 09:53, Blogger Priit Pullerits said...

Korraks?! 1.5 kuni 2 km sõitis! Päise päeva ajal.
Ära võta suud paksu täis, kui ei tea, milles asi tegelikult.

 
At 10:38, Anonymous Anonüümne said...

Ja need jäljed pole kaugeltki ühekordne juhtum... Siin on asja rohkem kui küll.

 
At 10:38, Anonymous Anonüümne said...

Priit,kus see lugu on?
mul juba terve nett läbi loetud,aga nu pole....

 
At 10:40, Blogger Priit Pullerits said...

Kannatust, kannatust! Kes kannatab, see kaua elab. Kuhu teil kiiret?

 
At 10:59, Anonymous Anonüümne said...

Peab ütlema, et kui lugesin Rehemaa lugu siis tundsin üle pika aja, et ajakirjanik on suutnud klikijahi unustada ja avanud sportlase. Ei mingit parastamist ja mõnitamist. Ilus ja inimlik lugu oli. Ootaks, et PP ka teinekord mõne Eesti suusataja/sportlase sarnaselt avada suudab ja väärikalt tema mured ära kuulaks.

 
At 11:02, Anonymous Indrek said...

Antud artikkel käib nüüd Valgehobusemäe terviseraja kohta. Kuid Estoloppeti Tallinna maratoni foorumis käib jutt Kõrvemaa radade regulaarsetest rikkujatest.

Väljavõtted:

M, 27.02.2016 17:54
Keskosas ca 3 km oli mingi dziibiga hälvik rajal kündnud. Võiks panna rajakaamera sellele peale raba lõigule, saaksime kenad pildid autahvlile.

Aegviidust, 27.02.2016 21:29
See suusarajal sõitja on maniakaalne. Rajatraktor kohtas teda täna hommikul kella 6 paiku! Vastassuunas, läks kohe värskele suusarajale, sõitis läbi piirdelintide. Tumedam Mitsubishi Pajero, vanem mudel

Jüri, 28.02.2016 05:57
korve.ring@gmail.com
Paneme pidevalt Pikanõmme tee mõlemad otsad puude ja lintidega kinni, kuid puud visatakse eest ära ja lindid sõidetakse autode ja saanidega lihtsalt julmalt katki. Kui keegi kohtab suusarajal autot või saani kirjutage number telefoni ülesse ja andke meile teada.

Lisaks on veel kusagil mainitud radadel sõitnud Volkswagen passatit.

Selle teema võiks laiemalt käsile võtta.
Ma soovitaks sinna kusalegi panna metsakaamera, mille liikumisandur kohe üle GPRS-i märku annab ja MMS-i või e-mailiga pildid saadab.

 
At 11:14, Anonymous Anonüümne said...

see artikkel oli täielik jama. kaitsevägi eksis rajale. ikka juhtub. asi kah, millest mull puhuda. taaskord. igav "paljastus".

 
At 11:21, Anonymous Anonüümne said...

11:14 õige jutt. Jälle tulistas Priit paukpadrunitega.

Skandaalne on kogu loos see, et vabas looduses keelatakse inimesel teha oma tarbeks pilti. Selle eest tuleb kahjuks kaitsevägi platele panna. See on isikuvabaduse seaduseväline piiramine.

On Priidul mune, et Terras liistule võtta? Miinimum on EOK kandidaadi Võrno grillimine, see ei vaja ju mingeid mune, sellega saavad ka naised hakkama.

 
At 11:26, Anonymous Anonüümne said...

Ja see tahab olla Pulleritsu kui pjedestaaliväärlise ajakirjaniku positsioon - kaks jälge üle tema lumest raudtee!

 
At 11:27, Anonymous Anonüümne said...

Äkki seal käis sõda?

 
At 11:27, Anonymous Anonüümne said...


Eestpoolt PP loost Rehemaa jutt "Tule ja uuri, miks mul tänavu need kohad 50 ligi on! Kui olekski nii, et mul on kõik hästi, olen täitsa terve, aga saan ikka selliseid kohti, siis ma lõpetaks ära, aga see aasta on meeletult raske ja meeletute tagasilöökidega.»
Natuke imelik jutt AR poolt: minu arvates hinnatakse sportlase elu/edu ikka ja ainult absoluutskaala tulemuste järgi. Kedagi ei huvita (ega peagi) kuidas ja läbi mille need saavutatud on. Sportlane võib selgitada hea ja kehva tulemuse tagamaid, mitte otsida vabandusi. Ka terve olemine on osa sportlase elus.
Toivo

 
At 11:56, Anonymous Anonüümne said...

11:27(1), selle peale te ei tule, et äkki istus autos 2 lolli?
See on igal juhul palju reaalsem seletus.

Vähemalt tehti juntsudele ülevalt poolt selgeks, et täieliku jama kokku keerasid ja pandi armu paluma.
Asi seegi, loodetavasti jäi sellest midagi ka meelde.

 
At 12:03, Anonymous Anonüümne said...

Suureks puhutud väike arusaamatus.

 
At 12:07, Anonymous Anonüümne said...

Tükk aega mõtlesin, et miks on vaja käe peale kirjutada auto number ja muu stuff kui mobla on käepärast. Tuleb välja, et sõjaväelasi on informeeritud, et vaenlane monitoorib elanikonna mobiile ning suudab rööprähklemisprogrammidega panna kokku sinna salvestatud info sateliitide ja raadioluure kaudu hangitud infoga. Siit tekib küsimus, et kes on "vaenlane"? Teadupärast on analoogne süsteem olemas meie liitlastel. Liitlastel on aga sõbraliku andmevahetuse korras üht teist jagada nii otse kui läbi vahendajate ka "vaenlastega". Seega tekib küsimus, et kas sõjaväelased pelgavad tehniliselt väga võimekat vaenlast või hoopis info väljavoolu liitlaste süsteemist?

 
At 12:19, Anonymous Anonüümne said...

Millisest Tallinna tv telesaatest jutt käib, mis Rehemaa endast välja viis?

 
At 12:28, Anonymous Anonüümne said...

12.19 vaata varasemaid postitusi, kuskil seal oli ka kommentaarides otselink.

 
At 12:59, Anonymous Anonüümne said...

12.28 mida pole, seda pole. huvitav, et rehemaa nii usinasti tallinna tv'd jälgib. suure suuskurina peaks ta vaid sööma, trenni tegema ning magama. ju suur sõber Mae tõttas kohe refereerima.

 
At 13:21, Anonymous Anonüümne said...

12:59 - on on, blogi kubiseb viidetest. Elementaarne arvutioskus ja otsingute tegemise grammatika tuleb ära õppida esmalt.

 
At 13:25, Anonymous vaata siit said...

http://suusk.blogspot.com/2016/02/pullerits-kuidas-ma-kohtusin-oleg.html#c8884931428082954971

 
At 13:39, Anonymous Anonüümne said...

See Rehemaa jutt oli nagu nutulaul. Ega keegi ei käsi sporti teha, see enda vaba valik. Kui organism ikka ei pea vastu, tuleks tõsiselt millegi muuga tegelemist kaaluda. 10 aastaga peaks olema selgeks saanud, mis piirid kehal on.

 
At 13:44, Anonymous Prööksti said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 17:27, Blogger قمم التميز said...

شركة عزل اسطح
خدمات عزل الاسطح من الخدمات التى فى حاجة الية فى المكان فاذا اراد ان تقوم باعمال العزل لاى اسطح فى المصانع – المنازل – الفلل ... وغيرها وتبحث عن افضل الخدمات التى تساعد فى الوصول الى افضل ما تتمنى ان ترى علية النتائج فعليك ان تتعاون مع شركة عزل اسطح بالاحساء
التى تحقق اعلى مستوى من العزل بالاعتماد على افضل المواد المخصصة فى القيام باعمال العزل والتى استطاعت ان تتاكد ان اعمال العزل التى تتم بالخيش المقطرن والسيلتون من افضل الخدمات المثالية المميزة التى تحقق اعلى مستوى من العزل دون ان يؤدى الى ظهور اى عيب فى اعمال العزل .
لا تكتفى شركة قمم التميز بالقيام باعمال العزل فى منطقة معينة بل تسعى الى الوصول الى اى مكان فى شرق الرياض – جنوب الرياض – غرب الرياض – وسط الرياض من اجل ان تحقق خدمات العزل لجميع عملاء الشركة الكرام . شركة عزل فوم بالاحساء
تهتم شركة عزل اسطح بالقيام باعمال العزل الحرارى من خلال الاعتماد على افضل الطرق المثالية وافضل الخدمات المميزة فى القيام باعمال العزل بالاضافة الى ان الشركة تهتم باعمال الكشف الدورى من فترة الى اخرى من اجل ان يتم التحقق ان اعمال العزل تمت كما هو مطلوب فى المكان . شركة تسليك مجاري بالاحساء
العزل الحرارى يساعد فى حماية الاسطح من التعرض الى ارتفاع فى درجة الحرارة وتسربها عبر الجدران فى فصل الصيف بالاضافة الى التعرض الى التصدعات وعوامل المناخية المختلفة التى تتعرض الية فى فصل الصيف نتيجة لشدة الحرارة التى تظهر التشوهات فى المبانى ايضا من اهم الطرق الحديثة التى استخدامت فى العديد من الدول الاوربية لانه يساعد فى حماية المبنى من التعرض الى الحرارة المرتفعه او التعرض الى التسربات للمياة والحفاظ على المبنى من اى مشاكل وعوامل مناخية ، فاعمال العزل للفوم اختصار لكل طرق العزل والتى تساعد فى الحفاظ على المبنى .
كشف تسربات المياه بالاحساء
تسربات المياه مشكلة تؤدى الى التعرض الى عدد من المشكلات الاخرى ، فالاهمال فى تسربات المياه يؤدى الى التعرض الى الكثير من المشكلات التى نحن فى غنى عنة فاذا تعرض الى التسربات وتعرضت الى ظهور عدد من المشكلات الاخرى مثل سقوط الدهانات والتعرض الى مشاكل الرطوبة فعليك ان تتواصل وتتعاقد مع شركة قمم التميز المخصصه فى اعمال الكشف عن تسربات المياه والتى تحقق افضل ما تتمنى ان ترى علية المكان من خلال القيام بالاتى :- شركة مكافحة حشرات بالاحساء
1- الاهتمام باحدث الاجهزة المخصصة فى اعمال الكشف وبالاضافة الى التعرف على اساليب الكشف التى تتلائم مع مكان التسرب .
2- الاعتماد على العمالة المدربة الكاملة التى تحقق افضل مستوى من النتائج من خدمات التنظيف والكشف والاصلاح والتى تحقق افضل ما تتمنى ان ترى علية المكان .
شركة تنظيف منازل بالاحساء
اذا اراد ان تقوم باعمال الاصلاح والتخلص من التسربات المتواجدة فى المكان بالاضافة الى البحث عن الاسباب التى ادتت الى التعرض الى تلك المشكلة حتى لا تحدث مرة اخرى فعليك ان تتعاون مع شركة قمم التميز المتخصصة فى اعمال الكشف عن تسربات المياه والتخلص من مشاكل التسربات .

 
At 08:25, Blogger yanmaneee said...

nike huarache
kobe byrant shoes
adidas iniki
curry 4 shoes
christian louboutin
air max 270
nike basketball shoes
true religion
pure boost
michael kors outlet online

 

Postita kommentaar

<< Esileht