reede, märts 04, 2016

Pullerits: Millega üllatavad Haanja maratoni korraldajad?

Nüüdseks olete kindlasti lugenud mu ülevaadet Postimehes, kuidas kaitseväelased rikkusid teisipäeval autoga Valgehobusemäel umbes kaks kilomeetrit suusarada. Saan aru mõnede pettumusest, et lugu ei olnud piisavalt terav, sest enamik ju ootas, et tõmban rajalõhkujad liistule ja poon nad jalgu pidi metsavahele. Aga ajakirjanduses peab ära kuulama ka teise poole, antud juhul kaitseväe, sest ajakirjandus ei tohi olla ühe poole versiooni paljundaja. Kaitsevägi ütles, et tema esindajad sattusid rajale kogemata. Nüüd on igaühe asi, kas ta usub noid seletusi või mitte. Mina ei ole siin kohtumõistjaks.

Kokkuvõttes, kui te laiemat pilti näha tahate, siis küllap mõistate, et lihtne on igaüht, kes maasturi või ATVga suusarajale tuleb, hukka mõista, aga palju raskem on mõista. Võib-olla eksisid ka need, kes olla lõhkunud enne Tallinna maratoni sealse raja, samuti teelt või oli neil mõni riiklikult tähti ülesanne, näiteks salakütte taga ajada. Me ei tea seda, ja kui mu lugu kaitseväelastest midagi õpetab, siis seda, et ei maksa järeldustega olla liiga emotsionaalne ega ennatlik.

Aga nüüd Järvamaalt Haanjasse, kus, nagu oma üllatuseks eile õhtul Vahur Teppanilt kuulsin, toimub juba homme, laupäeval sealne maraton. Arvasin kogu aeg, et see toimub pühapäeval.

Korraldajate esindaja Aare Eiche pakkus, et ega seal liiga kiire lumega rada tule. Mis on muidugi hea, sest Eiche tunnistas, et loomulikult, nagu Haanja maratonil tavaks, on seal teravaid kurve. Tõsi, neljandal kilomeetril on üks ohtlik koht varasemaga võrreldes vähem, sest seal, kus rada läks varem soo peale, on vesi üles ajanud ja külmunud ning selle asemel on rada juhitud piki kergliiklusteed tollest kohast mööda. Ent Eiche sõnul on juurde tulnud üks ohtlike kurvidega lõik umbes kolmsada meetrit enne Lauga TPd, kus on pidanud tavapärast rada metsaveotööde tõttu muutma. Eiche lohutas, et too kurvidega laskumine pole siiski liiga kiire.

Korraldajad saadavad täna keskööl rajatraktori välja, et sissetõmmatud klassikajäljed saaks seejärel öö läbi taheneda. Mõned ilmaprognoosid lubavad öösel alates kella kolmest-neljast lumesadu, mistõttu lubas Eiche, et hommikul lähevad teele ka eessõitjad. Enamikku see muidugi ei morjenda, sest eessõitjaid on vaja ehk vaid kümnele kiiremale.

Aga esmalt tuleb korraldajail alustada täna pärastlõunal kella kolmest ühe sajameetrise lõigu ehitamist. Jutt on esimese ja teise TP vahelisest lõigust, kus selleks ajaks peaks lõppema täna metsavedu. Eiche lausus, et hoolimata kavandatavatest rajaehitustöödest võib too lõik siiski veidi pehmeks jääda.

Jäiseid kohti rajal ei ole, kinnitas Eiche. Ta lubas, et kurvilistesse kohtadesse, kus pöörde raadius läheb väikseks, rada sisse ei tõmmata. Valdavalt saab tema kinnitusel rajal olema kaks paralleelset jälge, v.a mõned metsavahelised kitsad kohad. «Rada on hea,» kõlas tema hinnang.

Täna, reede keskpäeval edastas Eiche, et Haanjas näitab termomeeter küll ühte soojakraadi, kuid lund see ei sulata, sest päikest pilvede tagant ei paistnud.

Homme tuleb osalistel olla valmis intervallstardiks. Kas gruppide vahel saavad ajavahed olema minut või kaks, seda ei osanud Eiche täna keskpäeval veel öelda, sest see sõltub ajavõtu korraldusest, millega tema ei tegele. Ta ütles, et tema teada lahutatakse lõpus intervallstardiga kaotatud aeg igaühe lõpuajast, kuid taas, olgu märgitud, ei ole see faktiväide, sest Eiche ei ole selle küsimuse eest vastutav.

Aga ega kõike peagi siin ette ära rääkima. Mõni asi võib ju ka üllatuseks jääda. Näiteks kas või ka see, kes homme üldse stardib ja kes mitte.
******
A road in San Rafael Swell, Utah. 2. mai 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1: Valgehobusemäe suusarada rikkunud kaitseväelane. Foto avaldatud foto autori loal.
Fotod 2 ja 3: Kaitseväelase kahjustatud Valgehobusemäe suusarada. Fotod avaldatud fotode autori loal.
Foto 4: Liibanoni patrullvõistluse meeskond 2007. aasta märtsis Haanjas sõjaväelaste MM-võistlustel murdmaa- ja laskesuusatamises. Foto autor: Lauri Kulpsoo, Postimees/Scanpix

69 Kommentaarid:

At 14:50, Anonymous Anonüümne said...

Milleks sellist udust pilti siia üles panna? Selliste fotode tegemise mõte ongi see, et pildistatav näeb foto tegemise protsessi ning läheb ähmi täis ja lõpetab oma kuriteo. Selliseid fotosid pole mõtet avaldada sest nii saavad kurja teo peal väljas olevad mehikesed aru, et ega iga klõps ei ole selgelt tuvastatav mida saab nende vastu kasutada. Kahjuks Priit just sellist signaali tahtlikult välja anda soovibki. See tekitab küsimuse, et kas ta võitleb paremaks muutuva Eesti eest või jõudu ja võimu omava ning kasutava kuritahtlike mõtetega inimeste eest. Ajakirjanik ei ole enam esimeses nooruses, et ei mõista milliseid signaale ta välja annab. Pigem jääb arusaamine, et tegu jälle tahtlikult kokkukeeratud käkiga. Priit võiks mõelda hoopis nii, et kui ajakirjandus ei tekitaks sportlastes ülemäärast aastate pikkust püsistressi olekut oma kgb-stiilis torkimistega, mida omal ajal kasutati dissidentide füüsilise tervise rivist välja ajamiseks, siis ilmselt oleks rahvas palju rõõmsam, kuna sportlaste tulemused oleksidki paremad. Loomulikult suusatamise puhul suutsid eestlased oma imeliste saavutustega norrakad välja vihastada ja viimastel oli vaja alustada alatut kgb-stiilis eestlaste suusaspordi õõnestustegevust. See on kõik arusaadav. Tänaseks aga pole norrakad enam Eestis miskit ja seetõttu oleks aeg ka säärane tümitamine lõpetada.

 
At 15:59, Blogger Priit Pullerits said...

14:50 puhul on selgelt tegu ülemõtlemise ilminguga. Aga eks ole ju niigi teada, et me ümber on palju vandenõuteoreetikuid.

Kuid homme! Mis toimub homme? Õige, homme ilmub Postimehes spordirubriigis mult väga intrigeerival teemal suur ja põhjalik lugu. Rattamehed, olge valvel!

 
At 16:21, Anonymous Anonüümne said...

Esimene härra ei mõtle ühti üle. Lauristin väidab EEs, et iga kümnes tudeng oli KGB koputaja. Edasi, vaadake hr Pullerits, te olete lühikese ajaga suutnud oma lapselikus otsekohesus õõnestada suusatajate kui rahvusspordiala harrastajate moraali ja kompromiteerida kaitseväge. Seltsimehed Sputnikust löövad heameelest käsi kokku.

 
At 16:35, Anonymous Ants Käbi, spordiveteran said...

Hr Pullerits,
mispidi teie Aare Eiche suuvoodriks olete?
Suusaharrastajad, kes Haanjasse tahavad, leiavad korraldajatelt teabe ise, sealt kust vaja.
Mis jaoks teie oma blogi kirjutate?

 
At 16:44, Anonymous Anonüümne said...

Priit lubas, et:
Aga avalikuks saab see suusarajajuhtum küll, üles lähevad fotod ja video. Aga olge valmis jahmatuseks, kust see rikkuja on pärit. Esialgne uurimine viib Eesti mastaabis ootamatult kõrgele.

Artiklis laseb ajakirjanik kõrvad lonti ja lepib sellega, et sõdurpoisid lihtsalt eksisid.

Ei imesta, kui ka homse rattaloo promo võib hiljem eksitava reklaami alla lahterdada.

 
At 16:48, Anonymous Martin said...

You ain't top drawer, hr Pullerits.
Ah jaa - teist pole ju enam tossuostjat.

 
At 16:50, Anonymous Martin, tudengpoisss said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 17:31, Blogger Priit Pullerits said...

Lp 16:50, pidin teie jutu kustutama, sest eks seda blogi käi piilumas ka konkureerivad ajakirjanikud ning see veel puuduks, et nad siit ideid saaksid. See, millest te kirjutasite, ei ole küll mu homse loo teema, kuid selle teie viidatud teema kavatsesin järgmiseks ette võtta. Olen sellest, millest rääkisite, samuti teadlik. Kogusin selle kohta täna ka juba veidi eel- ja taustainfot. Aga iga asi omal ajal.

 
At 17:52, Anonymous Anonüümne said...

Vaata Priit, sildistamine on nõukogude demagoogide eliitrelvastusena kasutusel endiselt kasutusel ka tänapäeval. Lihtsalt ütle, et keda teenid kas ainult Postimeest või täidad suurriigi tellimust?

 
At 18:08, Blogger Priit Pullerits said...

Panen teile siia turgutuseks homse loo... kaks viimast lõiku. Vaat siis, milline reklaamimeetod!

Ükskõik kui jabur võib tunduda mõte, et mõni auahne professionaalne harrastaja on valmis kulutama tuhandeid eurosid, et jõuda teistest viis meetrit varem mäe otsa, ei maksa salamootori abi endise elukutselise xxx sõnul alahinnata. «Isegi kui mootor annab ainult 10-15 lisavatti, on see pika maa peale väga oluline,» sedastab ta. «See ei ole sugugi väike asi.»
Vähemasti harrastusspordis ei maksa loota, et kohtunikud selle väikese mehaanilise asja kellegi sõiduvahendist kergesti üles leiaks. Või isegi seda otsima asuks.

 
At 19:31, Anonymous Martin, tudeng said...

Hr Pullerits!
Tunnistage üles, kas täidate mõne - või isegi mitme - suurriigi tellimus?

 
At 19:39, Anonymous Kokkuvõtvalt said...

Pullerits, kas olete mõelnud ajakirjanikutööst loobumisele ja niiviisi loobununa oma blogi edasi pidamisest? Sest teadaolevalt kuulub teile ajakirjanikuna teatav võim ja suusatajana ligipääs eraviisilistele sündmustele, eelpool nimetatud võimu kasutamisega. Avalikele sündmustele, nagu suusasõidud, suusoojaks põhjendamatu ajakirjandusliku tähelepanu tõmbamine on meie riigis taunitav, kuna ajakirjanikuna kaasate sündmustele neljanda võimu esindajana elanikkonda häirivat tähelepanu.

Teil on õigus Rehemaad kritiseeerida ja "motiveerida" eraisikuna, kuid ajakirjanikuna peaks teil olema säilinud eetika. Te ei ole treener hr. Pullerits.

Te osalete sündmuses eraisikuna, kuid kajastate seda hiljem ajakirjanikuna. Kui käite spordiüritustel, te ei esitle ennast ajakirjanikuna, vaid imbute rahva hulka märkamatult žurnalistina, kes pelgab hiljem anda "konkureerivale ajakirjandusele ideid".. Teil puudub blogis isikusõltumatus, te muutute siin žurnalistiks. Võimu ja ajakirjanduse (teie puhul ühes isikus) koostöö oli Natsi Saksamaa komme, ning on kuulutatud fašismiks. Süüdistuse kokkuvõte - Pullerits, te olete fašist. Rahulikku und!

 
At 19:52, Anonymous Lauris, Juhkentali, Tallinn said...

Täpipealt kümnesse, 19:39
Pullerits kasutab tihti oma ajakirjaniku positsiooni talle mingil põhjusel mittemeeldivate isikute ründamiseks. Talle samaga vastata aga ei saa, sest siis on kohe kisa taevani - appi! pekstakse! ma olen ajakirjanik! Press! Press! Ajakirjanik on puutumatu!
Eraisikuna on Priit Pulleritsul loomulikult õigus arvata nagu tahab, teised isikud, sündmused, seisukohad võivad talle mitte meeldida jne. Pulleritsust ei saa aga kunagi aru, kas ta räägin eraisikuna või ajakirjanikuna. Libe tüüp.

 
At 20:16, Anonymous Vambulo Vikat said...

Lugedes kahte Teie poolt pakutud lõiku, tekib küsimus. Nimelt, herr Priit, kas mitte preili Kalam, teie kolleeg Postimehes, pole mitte samat teemat juba käsitlenud ?http://sport.postimees.ee/3564233/tehnoloogiline-doping-kimbutab-rattamaailma

 
At 20:23, Blogger Priit Pullerits said...

Ma räägin loos, kas, kuidas ja mida võtavad rattamootorite vastu Eesti võistluste korraldajad, kohtunikud, sportlased, sest nüüd on nt UCI kaliibriga sõitudel kohustus kontrollida. Mul on Eesti fookuse ja tegelastega lugu.

 
At 20:50, Anonymous Anonüümne said...

Lugesin Defist ühe artikli kommentaariumi ja keegi oli öelnud kuldsed sõnad - Igal juhul edu nii Rehemaale kui ka Pulleritsule. Parandamatu optimistina loodan, et Rehemaa parim sõit on veel tegemata ja Pulleritsu provotseerivaim kirjutis veel üllitamata.
Ühinen tundmatuga.
Välek

 
At 21:10, Anonymous SK Pirita Purakas said...

Uusim leiutis, kas olete kuulnud, hüdrauliline mikropõrkur suusakeppides ja saapa kandades. Lisab 25 watti, homme pidid olema Haanjas fis ametnikud üllatus kontrolli tegemas. Kaine peaga ei usukski.

 
At 21:48, Anonymous Vambulo Vikat said...

Sel juhul vabandused härra Pulleritsu ees, ennatlike järelduste tegemisel.

 
At 22:02, Anonymous 14:50 said...

15:59 teksti semantiline analüüs ei jäta kahtlustki, et see mees on osalenud jõustruktuurides naabrite raketirusikaga ähvardamises, kuid pole kunagi suutnud näidata üles kodanikujulgust toimepandava kuriteo peatamisel. Kahju. Maega võrreldes on seda sitkust ju vähevõitu, kuigi pealtnäha nagu väga suurt vahet välja ei paistagi aga sisu on ikka totaalselt erinev. Tahan loota, et visuaal ja tehtud analüüs tekitas tegelikkusele mittevastava illusiooni. Loodetavasti ei olesee tekst häiriv :)

 
At 23:43, Anonymous Anonüümne said...

22:02,
kas olete üritanud abi otsida?

 
At 01:16, Anonymous Martin, spordimedioloog, Baltics Sports Semiotics (BSS) said...

Tarmo Vahter
Enno Tammer
Kaja Koovit
Kärt Karpa
Peep Sooman
Taivo Paju
Anneli Ammas
Mihkel Kärmas
Sulev Vedler
Birgit Püve
Peeter Raidla
Kadi Heinsalu
Krister Kivi
Tarmo Vahter
Piret Reiljan
Tuuli Koch
Rasmus Kagge

Rasmus Kagge?? Aga kus on Pullerits? Kas keegi on Pulleritsu näinud? Kas Pulleritsuga juhtus midagi?

 
At 09:25, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits avastas elektrimootori, järgmine nominent on otsustatud. Samuti avastas ta udupildi suusarajalt.

 
At 10:52, Anonymous Anonüümne said...

Lugesin Priidu loo läbi mootorite kohta. Mäletan seda itaalaste kisa et Cancellaral olid mootorid peal, mees aga pärast kiirendust sõitis kuni lõpuni ülejäänud pundist kiiremini ja muudkui kasvatas vahet. Ükski mootor ei suuda seda.

 
At 10:57, Anonymous Anonüümne said...

..täiendus,. See kuidas ta Caubergi tõusul Boonenil eest läks oli võimas küll. Roubaixil magas Boonen lihtsalt maha oli temast liiga kaugel.
Ja nii 2008-2010 oli Cancellara parim rattur minu jaoks üldse..mägedes hullas küll Contador aga see võim mis see mees suutis pedaalidesse panna oli muljet avaldav. Kasvõi kuidas ta Tour de Francel kollases särgis (peale proloogi) sprinteritel viimasel kilomeetril eest ära sõitis ja ette ka jäi.

 
At 11:43, Anonymous Anonüümne said...

Kimäärne Pullerits mehaanilisest dopingust sporditoimetuse kenadele noorkolleegidele: „Nah, see on minu teema!“, põhjustades neidudele emotsionaalseid kannatusi.

 
At 11:45, Anonymous Anonüümne said...

Natuke juttu ka 150 W mootoritega rataste tegijatelt http://www.goatbikes.com/section811599.html ja verivärsket katsesõidu juttu ka võistlusvormi kaotanud Daniel Lloyd kaasabiltehtud videoga.

 
At 13:16, Anonymous Anonüümne said...

14:50
Priit kardab rahva käes olevat võimu, selleks tuleb rahvast ülevaltpoolt suruda oma kasutatava võimuga, mis on hooti kangem kui rahva tegelik võim. Tuleb Priitu mõista - ega see kerge ei ole, ikkagi nagu ühe jala peal urineerimine.

 
At 15:31, Anonymous Anonüümne said...

Kas tõesti vanameister jälle esisajas, sarja tehnilisemal ja raskemal rajal (kui TM välja jätta)?
Tundub nii. Kõva!

 
At 15:42, Anonymous Anonüümne said...

Esisada oli täna kuidagi lahja, sinna pääsenud nimede järgi. Eks vasaloppet ja firmaspordi spartakiaad võttis oma.

 
At 16:08, Anonymous Ants Käbi, rattaspordi veteran, blogi lugeja 2006. aastast said...

Milline vahurteppanite ja kristjanoolodega lohisev poogeldus blogisse siis ilmub?
Hirmuga ootame.

 
At 16:21, Anonymous Anonüümne said...

Täna on Stalini surmapäev. Kui sain Siberist Eestisse tagasi hakkasin kohe sporti tegema. Sina Pullerits aga kirjutad oma blogis mingit jampsi,oled vist kommu.

Ants Käbi

 
At 16:52, Anonymous Anonüümne said...

Lugupeetav Ants Käbi,
Öelge ausalt, palun, kas Siberi kole külm võttis teil kurrud taastumatult ära?
Ma muidugi vabandan otsekohese küsimuse eest ja kindlasti on tegu väga kahetsusväärse ülekohtuga, aga midagi pole teha, nähtud read on niivõrd kõnekad ja kabuuri (tähendab: klaviatuuri) järgi haarama panevad.

 
At 17:00, Anonymous Anonüümne said...

Oma asi, mis kohale keegi tuleb. Tulgu või esimeseks, mind see ei koti.

 
At 17:20, Anonymous Anonüümne said...

Haanja statistikat.

Eelmise aasta 150 seast oli kohal vaid 1/3. Ülejäänud olid uued näod.
Eelmise aasta mehed sõitsid keskmiselt 3,5% ja PP 4,1% aeglasemalt ning need kes ei suutnud oma aega parandada sõitsid keskmiselt 4,6% aeglasemalt. Aega parandas vaid 7 meest, sõites keskmiselt 3,1% kiiremini kui mullu. Eelmise aasta osalejatest sõitis PP-st mööda 3 meest ja PP sõitis mööda 7 mullusest osalejast.

Kokkuvõttes sai PP esisajasse tänu mullusega nõrgemate osalejatele. Järeldus - Haanja maratoni tase on alla käinud. Seda on tegelikult näha ka 8 minuti nõrgemast võitja ajast mis on 6,5% kehvem kui mullu ja 3% nõrgem aeg kui mulluse esimese 150 osaleja kesmine aeg tänavu. Eks süüdistame loomulikult kõik ilma, mis ei lasknud piisavalt treenida ning liiga mainekaid konkureerivaid spordiüritusi, mis riisusid parimate sportlaste tähelepanu endale.

 
At 17:24, Anonymous Anonüümne said...

Kumb üldse osales, kas eraisik või surnalist?

 
At 17:27, Anonymous Anonüümne said...

Kas Aivar Rehemaa osales Tallinna Suusamaratonil tippsportlase või asjaarmastajana?

 
At 17:40, Anonymous Anonüümne said...

Kuule, 17:20. Kui "analüütik" võtab suusaanalüüsis aluseks ainult sõiduaja ehk kiiruse ja üritab sellelt pinnalt midagi järeldada, siis pole tegemist analüüsiga, vaid täieliku jamaga, millel peatumine oleks isegi suurem idiootsus kui selle kokku kirjutamine.
Võtke alustuseks kätte suvaline suusaõpik ja tehke endale ala ABC esmalt selgeks...

 
At 17:51, Anonymous Anonüümne said...

17:40 - väga kahju, et sa statistika numbreid ei tunne. Toodud on aja ja koha põhjal tehtud järeldused ning statistiline kokkuvõte. Ainult loll ei tea mis on statistika. Seniks aga loe oma raamatuid edasi.

 
At 18:09, Anonymous Anonüümne said...

Mustus ujub pinnale.

 
At 18:46, Anonymous Martin, spordiimagoloogia üliõpilane said...

Hr Pullerits!
Enne kui haanja-sõidu blogilugu hakkate kirjutama, visake pilk Linnar Priimäe artiklile Delfis: http://epl.delfi.ee/news/arvamus/linnar-priimagi-oo-sport-sa-oled-soda?id=73869673.
Seejärel mõelde, kas Teil ikka on mõtet kirjutada

 
At 19:26, Anonymous Anonüümne said...

Kui rohmakalt üldistada, siis Estoloppet on kaotanud pooled osalejad, lumerohkete talvede tuhandelt osalejalt sinna 500 kanti, ja eks tõesti konkurents ole seetõttu ka nõrgem, kuid mitte nõnda drastiliselt eesotsas. Kõvu mehi jagub ikka. Nüüd sellest Vasaloppetist, Marcialongast ja teistest võõrastest maratonidest. Muidugi tubli, et eestlasi jagub võistlema igale poole, kuid, kurat, meil on oma asi ka ajada, mida me nuumame rikaste ja roosade riikide üritusi. Kes kordki on käinud Haanjas, see teab, millist soojust kiirgub kohalikelt korraldajatelt, vabatahtlikelt ja pealtvaatajatelt, jah, neid on arvukalt. Auasi. Niisiis, mehed, igaüks, kes täna suusatas on kiitust väärt mees, naine, laps. See, et PP paugutas taas esisaja sekka, on väga vinge temp!

 
At 20:26, Anonymous Anonüümne said...

Ei paugutanud midagi, lihtsalt määre joppas, mis viga nii suksutada. Vana jooksja tuletas noorust meelde.

 
At 20:38, Blogger Tauno said...

Statistika on peen mäng. Numbritest olulisem on taust, mis numbrite taga. Ilma õieti mõistetud taustata on statistika numbrid täpselt sama targad, kui lauseid kordav papagoi filosoofide seltskonnas.

 
At 21:04, Anonymous Anonüümne said...

Põnev on, kas Pullerits laseb ennast aumehena tagantjärele diskvalifitseerida?..., kuna esines võistlustel ebaeetiliselt ja salaja ajakirjanikuna, ajakirjaniku "pressikaarti" esitamata. Nagu varas öösi.

 
At 21:11, Blogger Priit Pullerits said...

Vaatame huviga, millise piirini inimeste kurjus, õelus ja kadedus küünib. Paljud mehed on siin eriliselt täna "hoos". Vististi just need, keda täna Haanjas polnud.

 
At 21:48, Anonymous Anonüümne said...

Ootan, kui Pullerits pensile jääb, siis suusatan koos ausate inimestega. Priit, sul on võimalik ümberõpe, treial, keevitaja, lüpsja, sootehnik.. jne.

 
At 21:59, Anonymous Anonüümne said...

Täna on Priimäel õigus.

 
At 22:46, Anonymous Anonüümne said...

Huvitaks ka väga, millise süüdimatuseni hr, P küünib. Ameerikas võid sa naeratuse eest kedagi ära osta, mitte siin!

 
At 22:52, Anonymous Anonüümne said...

Priit andis stardis inteka. Kahjuks oli see samal tasemel nagu meie starsportlastel vahetult pärast võistlust. Ilmselt lavakramp lõi välguna sisse ja jutt muutus mulliks.

 
At 23:22, Blogger Priit Pullerits said...

Mölast näha, et mõnede meeste ego või enesearmastus on tänase sõiduga nokauti löödud, seepärast ka sellised eidelikult kibestunud ja hüsteerilised sõnavõtud. Sellega demonstreerivad nad ainult oma hädisust ja jõuetust ja nõrkust. Pange nimi alla, dolbojoobid, kui mehed olete, niisama ärge siia hüppama tulge. Tšainikud sellised...

 
At 23:29, Anonymous Anonüümne said...

Häh, Pullerits, kui sina haige olid, ei tulnud keegi otse hävitama, lasti olla.

 
At 00:00, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 00:06, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 00:25, Anonymous Martin, spordiimagoloogia, 3. k, TLÜ said...

Nagu oleks laksu all kirjutatud.

Pakuvad delfis Priimägi artikli "Sport, sa oled sõda" lugejad.
http://epl.delfi.ee/news/arvamus/linnar-priimagi-oo-sport-sa-oled-soda?id=73869673
Iga teise, aga mitte Priimägi puhul võiks nii väita.
Aga sellist "laksu", mis meie ajakirjanikke Priimägi moodi kirjutama paneks, Eestisse sisse ei toodagi.
Pulleritsult siis homme tõenäoliselt taas traditsiooniline rehash teatud-tuntud motiividest: vahur teppan, piiroja sms, suusa lipe (andis järele, lippas nagu loom) jne

 
At 00:37, Anonymous Hanno said...

Eks Pulleritsu kirjamehena kammitse parempoolne-liberaalne maailmavaade.
Mitte, et mehikesel endal veendumusi oleks ;), aga Postimees. Kelle leiba sööd, selle laulu laulad.

 
At 01:05, Anonymous Anonüümne said...

Mis laks, Martin? Priimägi täitis toimetaja kiirtellimust. Tuli nats rabe. Oleks aega paar korda korda üle lugeda olnud, oleks saanud nauditava kirjutise.

 
At 02:23, Anonymous Valdur said...

Mehed, kas te olete seeni söönud?
Sellist eidelikku ila ei kuule meil Suislepa naistesaunas ka mitte!

 
At 02:54, Anonymous žürii esimees said...

Tänase päeva parima kommentaari auhind tabavuse kategoorias läheb Taunole (20:38).

Kui peaks välja andma ka vastandauhinna, siis selle saaks otse loomulikult "analüütik" (17:20).
Sorry, härra, aga sellise rumaluse peale annab ikka tulla...

 
At 02:57, Anonymous Martin said...

"Mida arvad karikatuurist?", küsitakse suusakoondislaselt.
"Hea karikatiuur. Hiinlase ja usbeki järel olin tagant kolmas. Naera või ribadeks."

 
At 09:26, Anonymous Anonüümne said...

Täna siis Vasaloppeti päev.
Senikaua kui Swix sarja sponsis, oli kõik nö ameerika, see hooaeg astus aga esile Visma ja kohe keerati ka kraanid kinni.
Tahad ülekannet vaadata, käi 7.99 välja, ja nii iga maratoni eest. Haige hind!
Pakun kõhutundelt, et vaadatavus on seel hooajal kukkunud vähemalt kolm suurusjärku...
Stardis peaks olema Suur Dario ja ka kümned muud kõvad mehed, aga nihuijaadki sa vaatad, imeme kõik näppu.

Ja start peaks olema just antud.
Ski classics

 
At 10:01, Anonymous Anonüümne said...

2:54 esindab tüüpilist jõmmpoliitiku käitumist, kasutades vettpidavate argumentideta demagoogilist naeruvääristamist ja sildistamist. Ptuult tiibadesse oma poliitilise karjääri loomisel. Oled siit blogist välja sirgunud ja võid julgelt lavale astuda. Meie toetusele võid kindel olla!

 
At 11:13, Anonymous Anonüümne said...

Valdur täna ei haagi.

 
At 11:23, Anonymous Hommikune pornominut said...

Subjektiivse pilguga Pullerits veab Eesti harrastajatest sportlaskonna rappa. Seda ajukurdu, mis oli enesekriitikale avatud, lihvitakse pidevalt madalamaks. Pidurdajail on mitu nägu, on semioootikuid, Tartu Ülikooli "ninasid" ja ühe vitsaga neid lüüa on keeruline, sest igaühel on oma motiivid, üks tõmbab pidurit, et ilmaasjust sotti saada, sealsamas teine, keegi hunt lambanahas kasutab piduriabi, et riista sügavamale kurku suruda ja kasutada seda oma naba imetlemise teljena.

 
At 15:35, Anonymous Anonüümne said...

Kas osade kommenteerijate tuju läheb paremaks,kui saab midagi halba öelda?Võtke aega,minge tehke jooksutiir või törts suuska vahelduseks,ehk mõjub kosutavalt.

 
At 16:09, Anonymous Halb said...

Pane koma järele tühik.

 
At 21:02, Anonymous Anonüümne said...

Armutu hinnang tänasele suusatunnile on, et läbikukkumine, tunniplaanist täielik kõrvale hiilimine, instinktidele järeleandmine aga maru huvitav sõit.

Plaan oli täna lihtne, teha üks mõnus uisusuusa õppetund. Pidin alustama hästi rahulikult ja teises pooles kruttima ka sutsu tempot. Soetasin selle tarbeks spetsiaalselt auguga fišud. No ütleme nii, et sattusin meeldiva müügitöö ohvriks ja tänutäheks otsustasin tänada poodi korraliku kama soetamisega.

Seega ilus ilm, head suusad ja kvaliteetne suusarada ning siis kui endomondo andis mulle väga asjaliku tädi häälega stardilaksu, siis tormas must mööda suht kobeda tempoga uiskleja. No saate aru, sellele tundele on alustamise ärevuses raske vastu punnida. Ühesõnaga stardihetkega lendas esmane plaan põrgusse. No ja hakkasin siis panema seda "Suusatamise ABC" kirjas olevat vabastiili. Ladna, ma sellega teid ei piina "murdmaa ABC" on 10 korda pikema teema käsitlusega. Kahjuks ei selgu siit ühtegi suusatamise nüanssi. Õnneks on meil videoajastu ja siin näeme minu tänasele füüsilisele vormile vastavat sõidustiili. Klassikalise paaristõuke armastajana sobis just selline stiil mulle kõige paremini. Tempo läks suurepärase jänese ja ideaalse raja tõttu hooaja kiireimaks. Kuna lihased olid juba piisavalt konditsioonis, siis oleks võinud nii kühveldadagi lõputult aga vaid 5 minutiga õnnestus laktaat nõnda üles ajada, et tuli lasta jänesel oma teed minna ning ise siis rahulikule sõidule üle minna. Kahjuks varsti ilmusid lagedale uued jänesed, kes suutsid jälle stimuleerida rähnina keppe vastu maad toksima nagu dolbajoob. no ja jälle tõmbas laktaadiga liikumise kinni ja sama valem kordus veel ja veel. Siis aitas, vaatasin, et kui juba tunniplaani on nii kõvasti rikutud siis tuleb teha ka tänane sõit kolmandiku võrra lühem. Nii ta läks.

Kokkuvõtteks pean ütlema, et kui võrdlen samal rajal tehtud sõitude kõige lihtsamat statistilist näitajat nagu aeg varasemate aastate aegadega siis jah, tegu oli absoluutse läbikukkumisega. Kuigi suusad on head ja auguga, varem kasutasin ainult klassika rcs-e, siis kiirus on 20% väiksem, kuigi ma ütleks, et pingutan ikka sama palju. Kui keegi arvab, et mõjutavad tegurid on kuidagi seotud rajaga, siis las arvab. Mina vaatan peeglisse ja näen statistilise probleemi põhjust ka palja silmaga. Ma ei tegele enese petmisega, et süüdi on nohu, raja profiil, lumi, tuul, vesi, lumi, külm, määre, varustus või kombe tegija. Ma tean, et kell on armutu kohtumõistja ja teda ei huvita ületreeninud suusahullu haledad enese vabandused. Ma tean, et probleem on inimeses. Kui ikka ei jõua, siis ongi lihtsalt kehvasti valmistunud ja kõik. Nutt ja hala, et numbrid valetavad on enesepettus!

 
At 00:03, Anonymous Martin, spordiimagoloogi instituut, TLÜ, tudeng said...

Jah, ega hr Pulleritsu panus paaristõukelise nn "dolbajoobi" stiili populariseerimisse pole just väike.

ДОЛБОЁБЫ, ПИДОРАСЫ, ХУЕСОСЫ!

Suusatajad, jooksjad, rattamehed. Kes on kes?

 
At 11:22, Anonymous Kärna Ärni said...

Peremees, suusahundid ootavad Haanja sõidu reportaazi.

 
At 22:54, Blogger قمم التميز said...

شركة تنظيف
تهتم شركة قمم التميز باعمال وخدمات التنظيف فى اى مكان فى تنظيف الشقق – البيوت – شركة تنظيف منازل بالخبر
– المصانع واى مكان يحتاج الى اعمال التنظيف من اجل ان تساعد فى الوصول الى افضل ما تجدة من نتائج مميزة
تنظيف يحتاج للاشياء معقدة من الادوات ، مثل الغرف المنزل لها ادوات التنظيف الخاصة، الصالون المدهب يحتاج لمنظف الخاص ، وسطح فى المنزل يتطلب مواد متخلفة ، فكثير من المنظفات المطلوبة حتى تكون عملية التنظيف سهلة ومن المنظفات : مبيض التواليت ، منظف الحمام، المطهرات ، المنظف للنوافذ والارضيات والغسيل ، سائل الغسيل و اعمال المنزل الصغيرة يمكن انجازاها بفوطة جافة ومنظف جيد ، المنظف المصنوع بقل الامكنيات ، معلقتين من الخل الابيض مع لتر من الماء الساخن وضعهم فى بخاخة . بيكربونات الصوديم لتنظيف البلاط يمكن مزج ثلاثه اجزاء من الماء الساخن مع جزء من الصودا لتنطيف الفرن والثلاجة ، وبيكربونات الصوديم بقليل من سائل الجلى يتكون معجون سميك صالح لتنظيف الحمام ، يمكن استخدام بيكربونات الصوديم وضعه فى صحن صغير ولطرد الروائح الكريهة من الثلاجة ، كربونات الصوديم فعالة فى ازالة البقع الدهنية لانها قلوية ويجب لبس قفازات لاستخدامها . شركة تنظيف موكيت بالخبر
الخل الابيض وعصير الليمون يمكن تنظيف السطوح الزجاجية والخشبية المصقولة ، ويمكن استخدام الخل الابيض والليمون للتخلص من الروائح الكريهة والتعطير .
عند التنظيف يجب لبس القفازات لحماية الايدى من المواد المنظفه ، ويمكن لبس الفقازات عند غسيل الصحون وتكون مخصص لعمل فى المطبخ .
والمنزل النظيفة من غير فوضوى أجمل بكثير وافضل ،وإذا توفر جميع الادوات النظافة داخل بيت تكون عمليه النظافة سهلة ،شركة تنظيف كنب بالخبر
للتنظيف المنزل من اعلى الى اسفل ، اى تنظيف الغبار من اعلى الى اسفل ويمكن استخدام الاجهزة الكهربائية فى عملية التنظيف .
تنظيف النوافذ باستخدام قطعة قطنية فى مسح الزجاج وللتجفيف بورقة من الجرائد ، وتنظيف الاسطح الزجاجية للمنضدة باستعمال عصير ليمون ودعكها ثم تجفيفها بفوطة ورقية. ويمكن استعمال معجون الاسنان فى ازالة الخدوش الصغيرة من الزجاج . شركة تنظيف واجهات وزجاج بالخبر
لتنظيف الاثاث استعمال منظف على قليل من نشادر ، عدم وضع الاثاث فى أشعه الشمس فالشمس تجفف الأثاث ، للتخلص من الحلقات التى تكون على المنضدة بقليل من المنظف مع النشادر ثم مسحها بفوطة جافة ثم تلميعها بالملمع . شركة تنظيف خزانات بالخبر
لتنظيف الحمام باستخدام الادوات النظافة الخاصة للحمام فى الحمام ، تنظيف السيراميك والمرايا باستخدام مطهر الجراثيم وتنظيف كل شئ فى الحمام مثل مقبض الباب ومفتاح الكهرباء ، والتخلص من القاذورات فى الاركان الضيقة فى الحمام ، تنظيف الخلاطات المياه ومسحها بقطعة قماش مغموسة فى خل او زيت الطعام ، لتنظيف الحمام باستخدام المناديل المعقمة ومسح منطقة الدش والمرحاض .
شركة تنظيف واجهات حجر بالخبر
يمكن وضع جدول زمنى لتنظيف المنزل : ترتيب السرير وتغير ملايات السرير كل اسبوع ، غسيل الملابس اذا كانت العائلة مكونة من الاطفال يقومون بتوسيخ ملابسهم بشكل متكرر فيجب تنظيف البقع سريعا .
وغسل الاوانى الطعام باليد او فى غسالة الاطباق وغسلها يوميا لا نها تشكل العفن وقد تنيجة خطر ويسبب امراض .

 

Postita kommentaar

<< Esileht