reede, mai 12, 2017

Pullerits: Milline distants valida rattaralliks?

Kas teate, kes õhtuti jalgrattureid hirmsasti ohustavad? Vihje: neid on hiljem sealt, kuhu nad poevad, raske välja saada.

Vaat, kui käid sõitmas õigete meestega, kes tegutsevad teatud valdkonnas, saad ise ka targemaks. Nagu eile õhtul. Seal esitati mulle temposõidu ajal küsimus: millised putukad satuvad kõige sagedamini inimese kõrva nii, et neid sealt oma sõrmedega välja ei tõmba? Kõrvahark, pakkusin. Ei! Rohkem ei osanud pakkuda, sest tuli keskenduda kiiruse hoidmisele. Vaikimisi seatud eesmärk oli ju hoida tempot 40 km/h alla.

Teisel kohal, nagu selgus, on ämblikud. Aga esimesel? Esikohal, nagu teada sain, on ööliblikad. Ja vähe sellest – nood pidid eriti ohustama jalgrattureid, kes sõidavad õhtuti ja sõidavad paaris ning vestlevad, nagu näiteks fotol vasakul. Et kui keerad kõrva sõidusuunda, võib ööliblikas rammida kõrva sisse ja siis ei jää üle muud, kui kõrvaarsti juurde sõita – ilma arsti abita toda tegelast sealt välja ei urgitse.

Niisiis lõpetasin eile temposõidu ajal vestlemise, keerasin näo sõidu suunda ja vedasime tempo üle 40 km/h. Suu, muide, on kasulik kinni hoida. Aastaid tagasi, kui õhtul tempojooksma läksin, lendas herilane suhu ja suskas taha suulakke.

Kuid ärgem nende õuduslugude taustal unustame põhiküsimust: mis distants valida nädala pärast rattaralliks? Jutt on loomulikult Jõgeva rattarallist, mis on Eesti parima ja huvitavaima, ent kohati ka raskeima – küljetuultele avatud lõigud! – reljeefiga rattavõistlus. Pluss on seal see, et kui pikal sõidul maha jääd, võid juba pärast esimest või ka pärast teist 30-kilomeetrist ringi tagasi Jõgeva poole keerata. Seda teha ei tahaks – aga ka maha jääda ei tahaks. Ent stardinimekirja vaadates tõotab pikal, 110 km distantsil tulla väga kõva ja raske võidusõit: Gert Jõeäär, Alo Jakin, Silver Schultz, Kristjan Oolo... Lühemal maal on osalejaid praeguseks kirjas palju rohkem, aga sealgi on registreerinud terve rida väleda jalaga pedaalijaid Pelotoni klubist, alates lühikese nimega Kalev Intsist ning lõpetades väga pika nimega Cristen-Evary Sarapuu-Sikkaga. Aega valida ja otsustada veel jagub.

Esmalt tuleb täna, reede pärastlõunal käia ära Otepääl, kus mul on ettekanne Eesti Suusaliidu kolmepäevasel kevadseminaril.

Hea uudis on kõigile rattahuvilistele see, et on ilmunud ajakirja Ma Olen Jalgrattur seitsmes, maikuu number (fotol vasakul). Ja teate, kes sealt vastu vaatab? Ma ei pea silmas kaanepilti, kuhu on mahutatud tervelt 11 roosas või punases vormis naisratturit. Pean silmas seda, kes ütleb esikaane vasakus allnurgas: «Mulle meeldib rattasõidu ajal elu üle järele mõelda, trenniasjadele sealhulgas.» Lööge lahti lk 54 ja seal on lugu tsitaadi autorist, kel piltidel Astana vorm seljas, ning loo pealkiri tema kohta kuulutamas: «Nüüd olen ma jalgrattausku.» Jah, küllap arvasite ära: jutt on Mati Alaverist (fotol all paremal).

Eriti valus on see, et Alaver on pääsenud rattaajakirja paar lehekülge enne minu kirjutatud lugu. Mul, kui te olete äkki elust maha jäänud ja ei tea, on ajakirjas personaalne rubriik «Pullerits tutvustab kõvasid harrastajaid». Seekord kirjutan Nõo reaalgümnaasiumi direktorist Jaanus Järveojast, kes muu seas räägib ka sellest, miks ta ei ole pärast aastat 2012 osalenud enam mitte ühelgi rattarallil.

Harrastajaile pakuvad kindlasti huvi reportaažid kolmelt tuntud treeninguringilt. Liisi Rist kirjutab Tallinna-lähedasest Griša ringist (82 km), Paul Lõiv Tartu-lähedasest ringist, mis mullegi hästi tuttav (55 km: Lähte-Kukulinna-Vedu-Aovere-Luunja), ning Janar Jermakov ja Timmo Jeret annavad ülevaate Pärnu-lähedasest 60 km ringist. Aga mis on veel ajakirjas teemaks?

Giro d'Italia algab - missugused on kaheksa võtmeetappi?
Need naised elavad rattaelu kirega. Nad on roosad. Nad on Püssid.
Simple Summer Session läheb suvel Riia linna.
Kuidas saavad lumivalgest kangast erksavärvilised moomoo rattariided?
City Bike Tallinn esitleb seekord matka põhjarannikul.
Miks on vaja 36. Tartu Rattarallil leiutada jalgratast - Mar
gus Merisalu lugu.
Selle aasta Eesti meistrivõistluste järel tuleb coffee ride.
Mark Cavendish on suurtuuridel võitnud 48 etappi. Kes talle selles tabelis järgnevad?
Kuidas muuta Tallinn jalgrattasõbralikuks? Martin Voltri kümme mõtet.
Ja loomulikult pole see kõik.

Huvitav, kas Alaver tuleb tänasel suusaliidu seminaril minu ettekannet ka kuulama? Valasin lõunaks kurgust alla uue greibimaitselise Red Bulli, mis oli mõnda aega tagasi hõbedases karbis ei tea kust mu lauale maandunud, et saada etteasteks võitlusvalmis.

Foto 1: Öine rattasõit Viljandis. Foto autor: Marko Saarm, Sakala/Scanpix
Foto 2: Hawaii Expressi Gran Fondo Estonia Tartu-Viljandi rattasõit Tõrvas. Foto autor: Eeva Nugis, Valgamaalane/Scanpix
Foto 3: Tartu teaterattamaraton- Foto autor: Elen Kontkar, Õhtuleht/Scanpix
Foto 4: Ajakirja Ma Olen Jalgrattur seitsmes, maikuu number. Kaanepildi edastas Vahur Kalmre 
Foto 5: Mati Alaver. Foto autor: Aldo Luud, Õhtuleht/Scanpix

92 Kommentaarid:

At 13:19, Anonymous Anonüümne said...

Noo jaa. Ma küll ei arva et naiste püssiks nimetamine mingi eriline kompliment oleks. Siis selline labasus lausa ajakirja kaanele panna. No ma ei tea.
Tüüpiline eestlaste maitsetus ja ameerika ahvimine. Ei tea mida filoloog proua Morjam sellisest nilbitsemisest arvab?

 
At 13:20, Anonymous Anonüümne said...

Vabandust proua Mirjam

 
At 14:01, Anonymous Anonüümne said...

Kolm vaala millel seisab suur suusablogi - vabadus, vaprus, tsiklismus. Ning loomingulisus.

 
At 14:06, Anonymous Anonüümne said...

Nii on 14:01 P Pulleritsu juba ära ei osta. Ümber sõrme ei keera.

 
At 14:48, Anonymous Anonüümne said...

küsi vahelduseks ka neilt kes ikka ja jälle rattarallil osalevad, et miks nad seda ikka ja jälle teevad.

 
At 15:02, Anonymous Anonüümne said...

Eilne PP keskmine kiirus 33 km/h. Milleks ajada loba miskist 40 km/h kokkuleppelisest kiirusest? Üks tuntud telestaar on selliste sarivaletavate meeste tegevuse kohta öelnud väga selgelt - selline tegevus on mõttetu. Kui tahad muuta elu paremaks siis ole aus või vaiki. Sa võid teenida endale küll entroopia produtseerimisega taskuraha, kuid tulemuseks on see, et keegi sind ei usu ja sinu arvamused ei huvita ega mõjuta kedagi. Sa oled tühine asendatav mutrike suurte meeste mängus.

800m jama järelkajana väärib kordamist snaperski sõnavõtt siin blogis: "At 07:08,  snaperski said...
Natuke piinlik on see lugu, kuidas keskpärasest 800m tulemusest on saanud läbi selle blogi ajaloo mitmete teemade peategelane.
Naljakas ka see, et kultuurilises mõttes suvaliselt konstrueeritud 800m on tehtud oma lapsepõlveromantika taustal nii tähtsaks, et on tahenenud autori eneseteadvuses lausa isasuse etaloniks. See oli selle aasta alguses, mil autor väikestviisi haipis "Jooksjana sündinud" raamatut... Paistab, et ta pole seda siiski lugenud, sest just seal seletatakse ladusalt lahti, seejuures Harvardi teadlasele Daniel Liebermanile viidates, et inimene on sündinud justnimelt pikamaajooksjaks. Selleks et ellu jääda ehk isane olla, tuli joosta mitukümmend kilomeetrit antiloobi kannul ja ehk autor nüüd tõesti imestab - nad ei kihutanud, neile polnud tähtis sel hetkel emastele oma liikumise jõulisusega imponeerida, sest luges vaid see, kas õhtul tuuakse koopasse lihakäntsakas või mitte. 800m jooksja oleks hirmsa kisaga võinud kallale söösta ja paari minuti pärast nukralt ja väsinult oda peopesast pillata, sest antiloobid, kurjam, jooksevad lühikesi maid ikka väga kiirelt.

Nõndaks, paluks mitte afišeerida meid uhkeldama oma keskpärasusega loomariigis, vaid austama seda, et inimene on ellu jäänud ja suisa ajumahuliselt evolveerunud just tänu sellele, et meil oli jõudu ja kannatlikkust pikka jahti pidada."

 
At 15:17, Anonymous Anonüümne said...

On ainult ÜKS rattaralli.
Nii et 135km ja reede õhtul väike soojendustuur:

https://www.tartumaraton.ee/et/yritused/rattaralli/36/tdo/

 
At 15:38, Anonymous Valmar, pika jahi spetsialist said...

Suusablogi krestomaatia täieneb - meil oli kannatlikkust pikka jahti pidada.
Paluks see bold tähtedega kirjutada sinna kuhu vaja. Aitäh!
800m piisas väikeuluki kinni püüdmisest.

 
At 15:42, Anonymous Anonüümne said...

Võhmamehed, preili mäesuusakuninganna näitab arme.

https://www.instagram.com/p/BT4iG0sBwIA/?taken-by=lindseyvonn

Vonni loosung kõlbab ka Tartu Rattaralli verepulma.

 
At 15:48, Anonymous Anonüümne said...

Kas Pulleritsu etteastele järelvaatamine ka tuleb?

 
At 16:06, Blogger Vahur Kalmre said...

13:19-le. Kui loo ajakirjast läbi loete, siis saate teada, miks nad ennast ise Püssideks kutsuvad. Ja siis kommenteerige ...

 
At 16:10, Anonymous Anonüümne said...

Kilba. Mitme meetri pärast saab pruunkaru PP kätte, kui viimane on oma rekordvormis ja eeldame, et ta jookseb metsateel sama kiirelt kui tartaanil ning märkab karu 100 m kauguselt.

 
At 16:37, Anonymous Anonüümne said...

Kui karu PP-d ei märka ja jätkab emase põrutamist, siis ei saagi kätte, isegi kui PP on alavormis.

 
At 16:39, Anonymous Kilvaklubi "Hellad pead" said...

Veel kilba, mehed!
Kes on öelnud järgmised kuldsed sõnad?

"Ärapanemise ja tahapanemisega ei võida sa midagi. Tee oma asja hästi ja ole oma basseinis parim. Küll see au ja kuulsus siis ka tuleb," innustas ... kõiki, kes omal alal parimaks saada tahaksid.

 
At 16:47, Anonymous Anonüümne said...

Seni kui Priit esinebteeme siin kilva harjutusi:

Pruunkaru suudab joosta 3 km tempoga 50 km/h

Kui metsateel anda 800m jooksjatele start, siis elu päästab jänese taktika. Tuleb joosta kõige ees täis tempoga. Viimaste seast valib karu ohvri keda võtta rajalt maha. Oletame, et stardis ongi kõigil jooksjatel hirm suur ja punuvad kärmelt. Ohver jääks 100 m tagapoolt startivale pruunkarule käppade vahele 100 meetri pärast. 800 m võitjaks osutub mees, kellel on jaksu pärast esimese 150 m hirmu veel lõpuni punuda ohvri karjeid kuuldes. Otsustavaks saab 100 m läbimise aeg. Juhul kui kõik alustavad tempoga 13 s/100m siis ohver jõuab läbida 133 meetrit. Juhul kui kõige aeglasem lidub 12 s/100m siis jõuab ta joosta 165 m. Tempoga 11s/100m alustades jõuab aga karu järgi 209 meetri pärast. Seega panna on vaja! Eluga pääsemiseks on vaja suuta täiega panna 100-200 meetrit. Sellega otsustatakse liduja saatus. 800m jooksukiirusest on kasu vaid kullipilguga argpükstel. Nimelt märgates karu 2,2 km kauguselt on tõesti võimalik karuga samal ajal startides jõuda 3 km kaugusele enne kui küüned sisse lüüakse. Noh, aga selline asi pole metsas lihtsalt võimalik...

 
At 17:12, Anonymous Anonüümne said...

Palju olete kägisema hakanud lödipüksid. Keskenduge oma alale olgu see siis pikk maa või tsiklismus. Keskmaaks pole teist asja niikuinii.

 
At 17:44, Anonymous Anonüümne said...

Ära ise kägise, kukk! Tundub et on vaja suvel kommentaariumi kokkutulek teha, härra Pullerits. Ah, mida arvate? Saab pinged välja lasta. Käised üles käärida ja üks korralik mustlasmaadlus teha muidu üks pidev kägisemine käib.

 
At 19:06, Anonymous Anonüümne said...

Oh sõbrad! Nagu me kõik tunnistajad oleme siis hr Peaminister Kolesov toime ei tule. Selle asemel et vene kanad korralikult paika panna ajab mees mingit ümmargust pehmet ila suust välja. Ai et KE kuulub valijatele! Loll Jüri! Sulle kuulus, aga enam mitte. Hall kardinal sinu selja taga on Jaanake Toom.

Kui väga vajab see kõikuv vabariigike kindlat kätt ja otsustavat sõna. Härra Pullerits ei jooksnud küll 1.47, kuid vene perutavad baabad paneks paika iga kell.

 
At 19:10, Anonymous Anonüümne said...

Veel "Ma olen Jalgrattur" skandaalse kaanepildiga numbri (seksism ja naise keha objektiseerimine ei olegi üllatav, kui arvestada, et väljaande kaastööliste hulgas on omapäraste naistesse suhtumisega ajakirjanik Pullerits) juurde. Ajakirja vahelt leiad kupongi, millega saad soodust paljudes rattapoodises üle Eesti, muuhulgas müüb Hawaii Express sulle kvaliteetse Scott karbonratta aluratta hinnaga. Veloplussist saad iga ostu juurde Cube 700 ml firmapudeli, Aura veekeskuses tehakse sulle tasuta füsioteraapiat ja Spordipartneri kauplus-töökojas Pääskülas korrigeeritakse tasuta sinu sõiduasendit (silmameetodil). Aerobike Filter rallides pääsed "Ma olen Jalgrattur" eraldi stardigruppi, mis lastakse rajale eraldi aedikust. Sõidule saad veel kaasa tasuta geeli. See ei ole aga veel kõik! "Ma olen Jalgrattur" püss-naiste numbri ostjana osaled loosimises, mille võitja sõidab Tour de France-i vaatama. Grand Colombier, Mont du Chat, majesteetlik Col d'Izoard! Finiš kõigi unistuste linnas Pariisis Triumfikaare all. Reisile saad kaasa võtta kuni neli semu, kõigile teile antakse tasuta World Tour profimeeskondade autentsed replica-särgid (Astana Pro Team või Katjusha-Alpecin omal valikul). Kirsina tordil on kõigile kupongi lunastajatele välja pandud Eesti tsiklismi vaimse isa Pulleritsu väike lauafoto (punase lipsu ja kampsuniga), 11 x 8 cm, toetusjalaga, plastraam. Küsi kupongi oma ajakirjamüüjalt. Kui kupong peaks olema kaotsi läinud, siis saad uue kupongi "Ma olen Jalgrattur" toimetusest. Võta kaasa ostetud ajakirjaeksemplar. Küsi Vahur Kalmret.

 
At 20:26, Anonymous Anonüümne said...

Kui härra Pulleritsu käsi mängus siis võtan kriitika tagasi. Kõik on õige. Kõik on hästi.

 
At 20:31, Anonymous Karu laul said...

Vaadates IAAF punktitabelit selgub, et Priit suutis esimesed 200m läbida 428 punkti vääriliselt. Seega reaalses elus piisab Priidu paika panemiseks ja duellis viimaseks, karule lähimale positsioonile jätmiseks 26,15 sekundilisest tempost 200 m läbimiseks. Ja kui see aeg panna maratoni konteksti siis vastab sellele aeg 2:59:38. Seega kõik kes alla 3 tunni läbivad 42 km, võivad täie õigusega vastu oma rinda taguda ja ennast tegijaks tunnistada võrreldes Priiduga, kelle laul on reaalelus ilma püssi naiste abita juba ammu enne lauldud. Irooniline, et panija mees vajab pääsemiseks püssnaiste abi ;)

 
At 20:50, Anonymous Anonüümne said...

Kas tõesti lööb PP 110 km ees põnnama, kardab sisuliselt eraldistarti?

 
At 21:36, Blogger Priit Pullerits said...

15:02, kiirusearvutaja - kas teie siis tõepoolest ei olegi märganud, et kui tahate saada Tallinna-Tartu mnt-l keskmiseks kiiruseks 90 km/h, peate enamikus maad uhama 110-120-ga? Nii pidin eile minagi sõitma tunduvalt kiiremini, et saada kätte keskmist 33, sest kui vaatate km lõikude andmeid, siis esimesed 6 km lumes ja lörtsis ja vihmamärjal rajal ning pooleldi linnas oli kiirus väga väike, 25 ja ehk pisut peale. Ka maanteel oli hulk aeglasemaid lõike, näiteks tagasipöörded, mõned rahulikud kohad, kui lasime jala sirgu ja arutasime ööliblikate ja ämblike teemal jne. Kui vaatate veel km lõike, siis näete, et mitut puhku oli keskmine väga 40 ligi ja ka üle selle ning kõige kõvemal juhul koguni 47. Ma ei ole kuskil öelnud, et sõitsime kogu tee 40-ga, palun ärge pange mulle sõnu suhu ega omistage mulle väiteid, mida ma pole esitanud. Veel kord: uurige täpsemat sõidustatistikat!

Hr R. Alla on arusaadavalt pettunud, et jookseb kõvad tulemused, aga mitte keegi ei tea neid. Paraku, jah, ei piisa tänapäeval sellest, et saad nime protokolli. Neid nimesid on seal sadu. Mis neid eristab? Eristab lugu. Mina olen suutnud oma tulemustest luua loo, mida teab iga põlvepikkune poisike vaat et une pealt, aga enamik ei ole. Süüdistada mind, et mu tulemus on kuulsam, ei ole mõtet, pigem tuleb küsida endalt, kui kuulsusejanu on nii suur - aga on ju, sest miks muidu teise tulemust maha tegema tulla -, et mida ma ei ole teinud, et ka minu tulemused saaksid legendaarseks.

Kiitus 16:37-le väga vaimuka kommentaari eest! Naersin nii, et pisarad silmas. Hea, kui mõnel mehel siin ikka huumorimeelt ka on.

Karu küsimus on tekitanud palju furoori ning imenud 16:47-lt välja pika arvutuskäigu. Kiiduväärne on koorunud järeldus, et panna on vaja! Samuti nauditav kommentaar, aitäh!

19:06 lõppjäreldus on õige. Mina küll mämmerdis ei ole. Tänagi ütlesin suusaliidu seminaril Team Haanjale otse - kõik kuulasid, tundus mulle, hinge kinni pidades -, mis ma nende asjast arvan. Aga sellest mõne aja pärast - see oli äge üritus! Rehemaa Aivar, nagu kuluaarides kiideti, tegi samuti tugeva etteaste.

19:10-t ärge uskuge, see on puhas bluff.

Ja Karu laulu all esinev 20:31 ajab ka sellist pada, et hoia ja keela. Ta unustab ära, et mu 800 meetri esimesed 200 m pole minu 200 meetri absoluutkiirus, nii et kogu ta arvutuskäik tugineb valele eeldusele ning on seetõttu täielikult vildakas. Nõrk, 20:31, hiiglama nõrk.

20:50 - no kuulge, isegi Giro profid ei sõida 110 km eraldistarti! Nad ei sõida isegi 110 km meeskonnasõitu.

 
At 22:13, Anonymous Anonüümne said...

Vaadates eilset sõitu selgub, et 10% teekonnast on suudetud hoida napilt 40+ km/h keskmist kiirust. Algajad treenitud paugutajad hoiavad ilma tuules istumata sellist kiirust vähemalt kaks korda kauem. Vabandusi, nõrku, tuleb nagu Eesti eurolaulu armeel.

Karu laul näitab selgelt, et 800 m on nõrkade meeste distants, kes ei suuda karu eest põgeneda. Selles, ei väideta, et see on Priidu 200 m kiirus, vaid näidatakse, et selle distantsi kiirus pole reaalelus vajalik ei põgenemiseks ega saagi püüdmiseks. Reaalsuses on ikkagi vaja sprintida. Nagu mõista keerutavast demagoogilisest vastusest, pole ka Priidu tegelik 200 m kiirus oluliselt sugugi parem. Seega reaalelus loeb ikkagi see, kes karu eest plehku jõuab panna. Ja kes jääb saagiks. Tegelikult kaval mees ei pane otse mööda teed vaid silkab põiki läbi võsa. Sedasi jääb võimalus, et tegelikult jahib karu mööda teed kulgevat hästi nähtavat kiiremat ja suuremat saaki ning jätab puude vahele kadunud ja pikali liikumatult siruli visanud mehe oma huvisfäärist üldse välja. Noh aga Priit on ju linnavurlest kirjamees, ta ei tea karude hingeelust midagi.

 
At 22:24, Blogger Priit Pullerits said...

Aga kui karu asemel on gepard. No nii, eks tehke temaga arvutused ja siis targutage selle variandi üle ka, nagu oleks see reaaleluline. Lasteaed, ma ütlen!

 
At 00:07, Anonymous Jookse ära said...

Ei noh, Priit, kus Eestis gepardid vabas looduses jooksevad? Oleme ikka realistid. Kui karu eest võid veel pääseda pikali viskamisega, siis metssea rünnaku puhul sa ei jõua isegi eest ära hüpata, kuna reaktsiooniaeg on liiga pikk. Metssea eest plagama panemisel eluga pääsemiseks peaksid olema vähemalt kilomeetri kaugusel, sest ka tema jookseb karuga sama kiirelt kuid õnneks väsib kiiremini. Ainult see päästabki, teine võimalus on joosta kärmelt puu otsa. Seega on pääsemiseks vaja hoopis ülakeha treenitust. 10-võistlejatel on siin naturaalne eelis.

Juhul kui tahtlikult minna Mukungale külla ja teel sinna kohtad gepardit, siis päästab vaid varane märkamine vähemalt 343 m kauguselt. See on piisav, et läbida joostes ca 60m ja hea õnne korral on gepard sinuni jõudes piisavalt väsinud, et ta otsustab rohkem jahti mitte jätkata. Üldiselt pääseb selle elaja käest ainult see, kes esimestena plagama panevad. Kõige pikema reaktsiooniajaga sell jääb ilmselt sihikule ja tema võetakse ka rajalt maha.

 
At 00:11, Anonymous Martin said...

Väga õige, 00:07. Mukunga käest küsiti, kas ta jookseb lõvist kiiremini. "Ei jookse. Aga see pole ka oluline. Jooksen kiiremini Pimbost - ja see on määrav", ütles Mukunga.
Nii ongi, et Pullerits võis sela küll kiiret jooksu teha, 8 mehe hulgas eelviimasena aga pea kindel, et metslooma eest pääsu poleks.

 
At 00:39, Anonymous Aadu said...

Hr Kalmre, ajakirja nimi peab lööma, kohe ja otse. Teie oma ei löö, nii võitegi kaanele panna püssid ja sisse PP ja MA, aga lugejad ei leia seda üles. Kunagi oli siin teema blogipoja jalkameeskonna nimega. See oli Pärnu Linnameeskond. Saate ise aru kui iseloomutu see on. Siin sai kritiseeritud ja asjad hakkasid paremuse poole liikuma, nüüd on meil Pärnu Vaprus. Eks ole, palju parem. Parim oleks olnud muidugi Pärnu Kalur. Teie ajakirja osas oleks lihtsaim lahendus peaministri nimi Ratas, lennukust lisaks Kuradiratas, realiteet oleks Kuradi Ratas.
Teiseks, Martin, siinse blogi säravaimaid mehi, tulevikus sama sõnaosav kui PP ja mõjukuselt kõvem kui hr Lobjakas on kurtnud, et ei leia Giro kohta pädevat analüüsi, kas suudate mõne tabava lõigu oma ajakirjast siia ülesse riputada, ostuõrrituseks. Kuidasi ise hindate Kanksi võimalusi?
Kolmandaks, kuidas lahendaksite Kelgu ja Pulleritsu tüli. Te olite ju juba Arno Almanni ajal Tartu maratoni staabis, oskate mitme tule vahel olla. Sest eesmark on ikkagi ju kõik rahvuslikult meelestatud sportlikud mehed ühe mütsi alla tuua. See on põletav küsimus.
Lõpuks: traumad, kukkumised rattasordis. Teie ja PP kolleeg, hää radiohääl sattus eelmisel TRRil halba kukkumisse. PP pani individuaalselt maoli. Seda me teame, kuidas PP põeb, aga kuidas on ML asjast üle saanud?

 
At 00:47, Anonymous Anonüümne said...

Aadu pani otse kümnesse! Ehk nagu see nädal kombeks twelve points Kui selles numbris on kõigile neile küsimustele vastused, siis omandan ka esimest korda selle kommertsist leemendava nimega ajakirja.

 
At 01:17, Anonymous Martin, tudeng, TLÜ said...

Hea 00:39, olete ehk hr Kalmre vastu pisut liiga karm. Need on liiga rasked küsimused. Üks asi küll. Margus Merisalu on tore mees, seeniorharrastaja jne, samuti Leho Rips, praktiseeriv ortopeed-kirurg. Aga kui Pullerits kirjutab, ühes või teises väljaandes, siis ikka on ühed ja samad näod.

Girol on seis üsnagi hea. Kangert järgib iidset hiina õpetust, mille kohaselt kui oodata piisavalt kannatlikult, targalt ja kaua, võib näha oma vaenlaste laipu jões allavoolu ujuvat..

"Ma olen jalgrattur" on tõesti kehv nimi. Tobe, initsiatiivitu. Nagu mingi jobude leht (sry, hr Kalmre). Loodame, et noored ambitsioonikad - ja end juba tõestanud - mehed Aerobike-ist teevad ühe korraliku rattalehe. "Rattailm" jms. "Rattailm" aastatellimus võiks olla paketis EJL aastalitsentsiga.

 
At 01:38, Anonymous Martin, geopolitoloogia tudeng said...

"Rattamees" (ei sobi, diskrimineerib naisi), "Sõidumees" (sama), "Mul on jalgratas", "Sõidan rattaga"... Paljude halbade seast on valitud on ametlike politseiteadete sõna "teel pimedas liikunud jalgrattur jäi möödunud auto.."

Hea nimi on "Atrõõv". Võõrapärane? Who cares? Rattasporti tundvale inimesele see ei ole võõrapärane.

 
At 01:50, Anonymous Aadu said...

Atrõõv on priima!

 
At 02:33, Anonymous Anonüümne said...

Ja kaanel Tanel Kangert, särk eest lahti Abu Dhabis Richie Porte, Vincenzo Nibali, Alberto Contadori jt kuulsuste ees mäkke pressimas, Rein Taaramägi itaalis Girol-l vapustavalt kauni maastiku keskel etapivõidu poole kihutamas, või isegi Mihkel Räim Bakuus sprinterite heitluses võitjana üle finišijoone sööstmas..

 
At 03:02, Anonymous Martin said...

ENNE SURMA JALAGA PERSE VEEL
lajata
oma viimsel hüüdel lase kajada!
sülga, sõima ja sajata,
enne, kui öhe kaod sa.

 
At 08:36, Anonymous Kilvaklubi "Hellad pead" said...

Mehed, nii nõrgad oletegi?
Või tuleks pädevamat epiteeti kasutada - armetud sitakotid!
Aga teeme siis teile asja lihtsamaks.
Kas 16:39 toodud kuldsed sõnad on öelnud:

1. Priidu endine ülemus, kultuurisaadik Merit Kopli;
2. Priidu blogipoeg, tugev ninamees Raio Piiroja;
3. Priidu kaassaatejuht, kaunis ja alati särav bravuuritar Anu Saagim;
4. Priidu võitluskaaslane vasaktolerastia vastu, toriseja ja hetkel väga kibestunud Jürgen Ligi.
5. Priidu varasem suur eeskuju (isegi isafiguur?) spordi ja spordifilosoofia vallas, nüüdne märklaud verbaalsel võitlusväljal, legendaarne treener Mati Alaver?

 
At 09:43, Anonymous Anonüümne said...

"Ma olen jalgratas"

 
At 09:47, Anonymous Anonüümne said...

"Kaks kummi"

 
At 10:20, Blogger Siin said...

Kuidas saab Kalmre Priidu ja Kelgu tüli lepitada?
Priit paneb järgmise kirjutisega Kelgu ettevõttele vastu hambaid ja kodaraid. Kelk kehtsetab taas uued sanktsioonid. Nii uuesti ja uuesti.

 
At 10:40, Blogger Priit Pullerits said...

Kardan, et hr Kelgu sanktsioonide tööriistakast on ammendunud. Seal pole enam hoobasid.

 
At 10:50, Anonymous Anonüümne said...

Veel variante:
"Katkine Kodar"
"Lohvide Lohv!"
"Kindlalt Sadulas"

 
At 11:01, Anonymous Anonüümne said...

Eesti laul oli Euroviooni parim laul (tegelikult) ja A Pohlak on fifa eetikakomisjoni president. Väga erutav.

 
At 12:57, Anonymous Anonüümne said...

"Kett maha"
"Kett ei tule maha"
"Kett ei tulegi maha!"
"Ketipuru"

 
At 13:21, Anonymous Anonüümne said...

"Tagant sadulasse" ?

 
At 13:28, Anonymous Martin said...

Niisiis, rattatestide ja review-de asemel on "Ma olen jalgratas" asunud erinevaid naisi tutvustama. Lugejale ei pakuta teavet nagu mille poolest Pinarello Dogma on parem-halvem Specialized Roubaix-st (kõik see maksaks raha). Kas lõpuks vahetataksegi riiulit (sinna kõrgemale, "Maaja" jms seltsi)?

 
At 13:29, Anonymous M. said...

13:21, "Tagant sadulasse" on hea rubriiginimi. Kes seal kirjutaks? Ikka Pullerits.

 
At 13:35, Anonymous M. said...

"8" oleks hüperpop, rahvusvaheliselt arusaadav nimi rattaajakirjale.

 
At 13:55, Anonymous Anonüümne said...

Jahah, senjöör Aadu 00:39 on tõesti ülikõva analüüs Rattalehe aadressil.
Mitmeid olulisi hoovusi märgates paneks rõhku üleskutsele tuua rahvuslikult mõtlevad mehed kokku ühe mütsi alla. Kauneid naisi esikaanel kasutades see võibolla ka õnnestub.
Omalt poolt soovin rohkem kaastööd PP käest. Mehel on millest rääkida ning teeb seda väga kaasakiskuvalt.

 
At 15:35, Anonymous Anonüümne said...

Priit,
Miks on vaja Kelgul mingeid sanktsioone?
Ta pole piiranud kellelgi raha eest registreerimast. Sina tahad tasuta saada ja see on taunitav ka mitmete teiste poolt.
Ole mees, maksa oma sõit ja siis nurise konstruktiivselt, mitte ära süüdista korraldajaid osalejate lolluste pärast.

 
At 22:51, Anonymous Anonüümne said...

Kas teeme päevast kokkuvõtte?

 
At 13:07, Blogger Priit Pullerits said...

Täna, pühapäeva keskpäeval esmalt kümnese grupiga Tartust Elvasse keskmisega 32-33 km/h, siis tagasi juba treeniva ja arendava sõiduga paaris (grupp läks kuskile mujale) keskmisega 37-39 km/h (5 km lõikude keskmised).

 
At 13:18, Blogger Priit Pullerits said...

Ja kui ütlete, et teil pole trenniks aega, siis eeskuju saate siit:
http://naine24.postimees.ee/4107929/kas-te-toesti-ei-leia-trenniks-aega-votke-siit-eeskuju?_ga=2.249337671.1772531781.1494757023-1107269603.1479062068

 
At 17:31, Anonymous Anonüümne said...

Mis siis siinsed spordimehed sellest loost arvavad http://www.ohtuleht.ee/804431/video-vihane-bussijuht-viskas-rattaga-siseneda-soovinud-mehe-soiduvahendi-katki.

 
At 18:02, Anonymous Anonüümne said...

Kangert säilitas oma 18. koha aga kus teised Astana jobukakud?

 
At 18:02, Anonymous Anonüümne said...

Kangert 7 s täna - võimas.

 
At 18:42, Anonymous Anonüümne said...

Jah aga Nibali, Sitsiilia hai oli ikka eespool. Järelikult on kõva vana.
Usun et Priit Pullerits, Tartu Hai paneks professor Alaverile pika puuga. Olgu too või Astana dressis.

 
At 19:01, Anonymous Anonüümne said...

Nii see on, Priit Pullerits, Tartu Hai teab millal atrõõvi minna ja millal lõplik rünnak, elik finish-run ette võtta.

 
At 19:37, Anonymous Anonüümne said...

Vahet ei ole mõlemil mehel on oma tugevused,täitsa üks kamp siit vaadates.

 
At 21:42, Blogger Vahur Kalmre said...

Aitäh kõikidele vahvatele kommentaaridele, ka nendele, kes rattaajakirjale küll ausalt, küll vähem ausalt, uusi nimesid pakkusid. Usun, et Ma Olen Jalgrattur noppis sellest sõnamerest, et mitte öelda sõnavahust, mitmedki teemad üles, millest järgnevates numbrites kirjutada. (Muidugi oskaks ma lahendada Kelgu ja Pulleritsu vastasseisu, ei selles poleks midagi rasket ega ülejõukäivat, aga kas peab ...) Ah jaa, nii Kangerti kui ka Taaramäe pildid on ilmunud nii ajakirja kaanel kui sees, muuseas ka mitu pilti sellest, kuidas Taaramäe Girol etapi võitis (odavad need pildid polnud, rattamaailma tippfotograafi tehtud). Ah jaa veel, rattaajakirja aastatellimus oligi paketis rattaliidu litsentsiga (aitäh ka mõtte peale tuleku eest), ja neid võtjaid oli päris hulga. Nii et, aitäh kaasarääkijatele.

 
At 22:08, Anonymous Kilvaklubi "Hellad pead" said...

Tõmbame siis ka kilvanädala otsad kokku.

"Ärapanemise ja tahapanemisega ei võida sa midagi. Tee oma asja hästi ja ole oma basseinis parim. Küll see au ja kuulsus siis ka tuleb," innustas Anu [Saagim] kõiki, kes omal alal parimaks saada tahaksid.

Kuna õiget vastust ei tulnud, siis konjaki laseme ära kilvaklubis.

 
At 22:24, Anonymous Aadu said...

Hr Kalmre, aitäh vastamast! Nii on, Pullerits vaatas kah algul, et mida s**akotid siin vahutavad, hiljem pani nood samad mõttearendused kenasti oma nädalalõpu žurnaali üles nii kui miška...Muidugi, kui te kavatsete siit teemasid edaspidigi korjamas käia, siis peate PP-ga õigused selgeks klaarima, aga noh, kui Kelgu ja PP lepitamine on teie käes käkitegu (Soonets näituseks ei saanud hakkama), siis küllap laheneb seegi küsimus mängeldes.

Kanks paugutas täna tõesti võimsalt. Cataldo, raip, ei anna samas kuigi palju järele. Nüüd tulevad ratturitele koledad 2 päeva - puhkus ja ITT. Peame päkka.

 
At 22:24, Anonymous Vello, Aravete kilvaklubi said...

Noorem põlvkond ei tea, et Hardi Tiidus oli suur konjakisõber. Pärast kilva, tollase nimega viktoriini, hiljem hakati kasutama uudissõna mälumäng, mindi ikka Tiiduse juhatamisel kohvikusse - hiljem baari - ja konjaki kõrval aeti veel igasugust tarka juttu - seda viimast siis ka Hardi Tiiduse eestvedamisel.

 
At 22:47, Anonymous Kilvaklubi "Hellad pead" said...

Täpselt nii, Vello ütleb asja! Noorem põlvkond pange kõrva taha.
Näiteks meil kilvaklubis annavad põhilise käibe konjak ja õlu. Ei saa öelda, et elu just üksluine ja kiretu oleks.
Tuld, võhmamehed, nii spordiradade kui mõttelaudade peal!

 
At 23:15, Anonymous Anonüümne said...

Kanks on vist õllesõber või millest kõht kasvanud? Rase ei saa olla.
https://twitter.com/AstanaTeam/status/863796103333937152/photo/1

 
At 23:40, Anonymous Anonüümne said...

Rahu 23.15
Pole õllekõht midagi. Enamus ässad ventileerivad mägedes õhku sisse-välja "kõhu kaudu". Kui mees jaksab sellisel mäel 7 ndana üle joone tulla on olukord hea. Kui kõht ongi õlle joomisest, siis jätkaku..mõjub hästi.
Ja Priit olgu mureta , jagub Kelgul sanktsioone. Kuniks nime Priit Pulleritsu persona non grataks kuulutamiseni Klubi Tartu Maraton üritustel , kui eelpool nimetatu oma terroristliku tegevust jätkab. Kelgu ja tema korraldatava ürituste mustamise ja klientide eemale peletamisega.
Kas mina laseks sellise oma baari , kes igakord pärast õhtul nurka kuseks ja teisi külastajaks "peedistaks"?
Nu Pullerits saab koos Yana Toomiga oma mure Euroopa Inimõiguste kohtusse anda. Tal ju võimsad sidemed.

Lauri

 
At 01:38, Anonymous MargusM said...

23:15 ära järgmist õlut lahti tee, juba peksad segast..
Kui sa rattur pole, mis tuleb ka sinu kommentaarist välja, siis tea et ratturid hingavad alakõhuga, mitte rinnakuga. Puhas ökonoomitamine ja energia kokkuhoidmine : )
Eriti kasutavad seda mägedemehed sest nii on kergem, sprinterite kohta täpsemalt ei tea.

 
At 09:12, Anonymous Anonüümne said...

Kas mõni spetsialist võiks kommenteerida MargusM arvamust ratturite alakõhuga hingamisest.
On see nüüd päris tõsine jutt või tegu rahvaluule taasesitamisega?

Oleks hull lugu, kui sats lugejad hakkaksidki valede hingamisvõtetega tõusudest üles pressima...

 
At 09:43, Anonymous Anonüümne said...

9:12 - Sa siis ei tea, et naiste eripära on hingata rindu paisutades ja mehed pumpavad õhku peamiselt alakõhuga? Sooneutraalses ühiskonnas on muidugi rollid muutmas.

 
At 11:19, Blogger Priit Pullerits said...

Mehed, motivatsiooniks teile teadmine, et olete heas ja õiges kohas. Kolleeg, kes intervjueeris pikalt välisministeeriumi eriesindajat ELi juures Matti Maasikat, ütles, et hr Maasikas oli öelnud, et ka tema käib Pulleritsu blogi vaatamas. Seega, mehed, olete teinud õige ja kvaliteetse valiku, kui samuti siin käite - ja võite selle üle uhke olla.
Ja aitäh lugupeetud diplomaadile, et ta intervjueerijale nii väärtuslikku tõsiasja mainis, ning edu ja jaksu talle Eesti eesistumise ettevalmistamisel!

 
At 11:51, Anonymous Anonüümne said...

Nii on. Kalmre uneleb oma unelmate ajakirjast püssnaistega esikaanel, tegelikkus on aga see, et tegeliku info saamiseks, tegeliku tagatoa sahinate avastamiseks loetakse ikka PP esmasündinut blogi.
Mis Maasikas? Senjöör Ansip, president Toomas Hendrik ja paljud paljud teised loevad suusablogi. Isegi senjöör Ligi loeb, kuigi ei taha tunnistada.

 
At 14:10, Anonymous Martin, tudeng, TLÜ said...

MargusM, ärge ajage pada!
Profiratturid ei ole joogad, kes nabaalusega hingates mäkke palverännakuid teevad.
Õige hingamise õpetused kuuluvad soolapuhumise valdkonda. Spordis, eriti tippspordis pole neil mingit asja.

 
At 14:17, Anonymous Anonüümne said...

Rattamehed kas kuskil pole silma jäänud teemat selle kohta palju vastutuult sõites m/s tuulega suhe on protsendiliselt tõusuga.Juhtusin üks päev sõitma 70 km vastutuult üksi,pidev vastu tuul täielik ebaõnn:) .No oli raske,tuule puhang ilma jaama andmetel 6m/s .Keskmine kiirus 21 km/h kõrguste vahe distantsil 400m ümaralt.Kas annab seda kuidagi tõusuks ümber arvestada protsendiliselt ja pikaks jääks siis tõus?Vast siin leidub mehi kellele meeldib numbritega songlöörida.

 
At 14:33, Anonymous Anonüümne said...

14:17, mis ratas sul oli ja mis teel sõitsid, kas kartuli või viljapõllul? Numbrite järgi vaadates oled fatbike omanik, joujou, respect! Lihtsalt, et mis su numbriküsimuse mõte on? Selle rattaga on ilma numbritetagi tore sõita. Milleks siin miskite tuulte ja tõusudega üldse piinelda.

 
At 14:33, Anonymous MargusM said...

Martin, kas viimati sõitsid veel abiratastega? Sportlikult oled kunagi sõitnud?
Oled jätnud mulje kui selle plogi parim Guugeldaja ja Juutuubitaja, kasuta neid sihtotstarbekalt, mitte ära tule mulle pada ajama!!
Kusjuures justnimelt joogat ja pilatest kasutatakse hingamiselundkonna treenimiseks : ) nn. sügav hingamine. Why it is Important to Breathe Properly While Cycling

 
At 14:52, Anonymous Anonüümne said...

Hea blogi on. Kõigi spordiblogide isa. Koondab spetsialistid ühe katuse alla. Koondab rahvuslikult mõtlevad mehed ühe mütsi alla.
Ainuke oht on ajaloo moonutamise katsed aeg-ajalt ja isafiguuride solvamise üritused, mis küll haledalt läbi kukuvad.
Muus osas on väljavaated suurepärased.

 
At 15:01, Anonymous Anonüümne said...

14:33 mõtte selles millise mäega annab näiteks võrrelda kasvõi Girol olevaid 25 km pikkusi tõuse kas annab üldse võrrelda-saaks umbes pihta ilma kohale minemata kui hirm kõvad tüübid seal tipus tegelikult on.Sõit oli asfaldil maantee rattaga, seljas seljakott 4kg jagu tavaariga,töölt tulek nädalalõpus, tööväsimus jutt käib ehitus tööst mis siis on sisuliselt nädalpikkune trenn.ilma korraliku taastumiseta.

 
At 15:06, Anonymous Anonüümne said...

Ehitus tööd võiks nimetada täielikku mugavustsoonist välja tulemist.

 
At 15:09, Anonymous Anonüümne said...

Eks kõrged ELi eriesindajd ja diplomaadid hoia samadel eesmärkidel silma peal ka Objektiivil. Aga blogi on, jah, parem. Kõik on kui peo peal, mida lihtne eesti inimene, vanemapoolne maamees, endine spordimees suurest mängust arvab.

 
At 15:15, Anonymous Martin, tudeng, TLÜ said...

Hea MartinM,
Joogat ja pilaatest harrastatakse tunde liikumatus positsioonis viibides, vääga aeglaselt siis kõhtu vastu diafragmat tõmmates jne. Rattasõit profitasemel on hoopis midagi muud. Need mehed ei mediteeri seal!

 
At 15:18, Anonymous Anonüümne said...

Jah asi ei ole väsimuses või kuidas keegi valmistub ,asi puhtalt matemaatiline ja kõrgkooli läbinutele peaks selline arvutus piisavalt huvipakkuv olema.Puht eneseharimise eesmärgil püstitatud küsimus.

 
At 15:26, Anonymous Anonüümne said...

15:01 Aa, no jaa, lihtsaim võimalus on arvestada nii, et mehed väntavad Girol 300W. Paned omale võimsusmõõtja peale ja saadki aru, mis tunne on nii sõita. 400 m kõrguste vahet Eestis nigu ei teki. Peesitad kuskil eksootilisel soojal maal? Viska pilk siia ja saadki vastuse.

 
At 15:59, Anonymous Anonüümne said...

15:26 Kõrguse vahe asemel siis tõusumeetreid püst loodis arvestatuna tuli 400 m .Aga tänud viite eest,krt hea blogi kõik vastused saab siit kätte:)

 
At 16:19, Anonymous Anonüümne said...

Mitte ainult vastused, vaid ka juhtnöörid kuidas hingata, millal atrõõvi minna, kellele tohlakas panna jne jne

 
At 16:55, Anonymous Anonüümne said...

Kolossaalne wattide erinevus mis tekkib ikka vastu voolu sõites ,kui seda üksi teha.Niiet mehed üksi trenni ja vastu tuult murdma ,saab Girol olevate meeste 300 w keskmist tunda.

 
At 17:15, Anonymous Anonüümne said...

Kas Kaldre žurnaal Pulleritsule rojääliteid maksab? Sest siit saab tuult ja trende jälgida, ideid ammutada, lugejate meelsust nuusutada ning kaudselt koorub suusablogist JALGRATTUR ajakirja kasum?

 
At 21:07, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Mehed mis jama mõned teist kirjutavad?!!. Hr Pullerits ei hakkaks iialgi karu eest põgenema! Vastupidi, hoopis karu vaadaku kuidas pakku saab. Pealegi enamik siin on kindlasti täiesti raudkindlalt veendunud, et pätajalal oleks 800 meetris ajakirjanikuhärra vastu vähe shansse. Ainult poliitiliselt ebakindel ja väheharitud kontingent võib üldse midagi nii rumalat arvata ja kirjutada nagu oleks tavalisest pruunkarust hr Pulleritsule mingilgi viisil vääriline vastane.

 
At 21:52, Anonymous Anonüümne said...

Kägu tahab Priidus uljust upitades viia viimast saatusliku vea tegemiseni. Eilse emadepäeva puhul on põhjust üle korrata, sest kordamine on tarkuse ema! Rääkisime Priidu kukkumisest ennetavalt TRR lõpusirgel, PP ei õppinud ja kukkus, tulemuseks verepulm ja sidemete kadumine Kelguga. Hoiatasime Priitu, et on vaja kinnipidada LE-st, tulemus hulgiluu murrud. Karu eest hoiatame aga Kägu tahab, et Priit hakkaks karuga ülbama. Ehh, ega hoiatustest pole seni abi olnud. Mina ei tea mis saab. Me vist ei taha ka seda teada. Eks Kägu elab selle teadmisega siis edasi, et tema õhutas Priitu järgima tema "sinivaalalikke" juhiseid. Mõelge mehed ainult, et kui te jagate selliseid soovitusi, siis kes hakkab siia blogisse artikleid kirjutama ja siin modereerima? Täna on ju siin tore käija torisemas aga kus me leiame järgmise sama liberaalse blogi kuhu kogunevad eestimaameelsed kôva staminaga patrioodid?

 
At 22:14, Anonymous Anonüümne said...

Taevataat olgu tänatud! Hr Kägu just õigel hetkel tagasi. Põllutöö tehtud? PP lükatakse siin positsioonilt välja. Kutsus kolleegi appi, kuid huvid killustatud. Hr Kägu, teil on autoriteeti, lööge kord uuesti majja. Saatke siia imbunud liberalismusest mürgistatud element tagasi oma urgastesse!

 
At 22:35, Anonymous Kägu said...

To 21.52. Asendamatuid inimesi meil pole. Isegi suurt Leninint, kes ta oli nii üllas ( rahu tema põrmule), suudeti asendada. Kui uskuda sm Majakovskit, siis läks selleks vaja küll 400 000 inimest, aga näe saadi hakkama. Meil on siin teisigi vaheda sule ja terava vaistuga noori mehi peale kasvamas. Nagu näiteks noorhärra Martin ( semiootik, kui ma ei eksi). Tegelikult pole mingit põhjust muretseda, sest kuningas on veel troonil ja täies elujõus. Hr Pullerits on ainsa inimesena teeninud 100% maailmas enim hinnatud kõva mehe testis. Seega pole tavainimesel, mõtet ennast temaga võrrelda. Kohta kus hr Pullerits juhtub maa konaruse või libeduse tõttu kukkuma jääb aastateks auk, aga hr Pullerits ajab ennast püsti ja võitleb edasi. Jänkid on diskuteerinud selle üle, et kui Jack Norris teeb toenglamangus käte kõverdusi, siis kas ta surub ennest maast eemale või pigem siisiki maad endast. Seda sama võiks ilmselt rääkida ka hr Pulleritsu kohta. Pealegi kindlasti ei hakka hr Pullerits karuga ülbama, küll , aga saab karu seda kibedasti kahetsema, kui tema midagi sellist tegema peaks. Ühesõnaga lõpetage see vananaiselik muretsemine ja halin, sest kõik on kontrolli all.

 
At 22:56, Anonymous Anonüümne said...

Kuld, puhas kuld!

 
At 23:02, Blogger Priit Pullerits said...

Kuldsed sõnad, hr Kägu, et kõik on kontrolli all. Selle kinnituseks tuleb kohe uus artikkel, kuidas ma kontrollin Eesti suusatamist.

 
At 23:19, Anonymous MargusM said...

Kontrollite jee..
Ehk oled nõus Giro kontrolli enda kätte võtma? Tuuri lõpuks sooviks ikka Eesti parimat ratturit gc esilehel näha. Ideaalis 8-s.

 
At 06:12, Blogger raybanoutlet001 said...

red bottom shoes
off-white clothing
ralph lauren uk
nike outlet
oakley sunglasses
moncler jackets
golden goose sneakers
christian louboutin outlet
pandora charms outlet
oakley sunglasses
zzzzz2018.5.19

 

Postita kommentaar

<< Esileht