reede, august 11, 2017

Pullerits: Aitab nautimisest. Hakake ükskord pingutama!

Mida Eesti sportlased Londonis kergejõustiku MM-võistlustel tahavad?

Siin viimatiste areenile astunute vastuseid.

Magnus Kirt: «Üritan võistlust nautida.»

Janek Õiglane: «Eesmärk on MMil nautida võistlust ja seda melu.»

Karl Robert Saluri: «Tahaks midagi lahedat teha.»

Ma saan aru, et silmad peas punnis ponnistades head tulemust enamasti ei tule. Sest lähed krampi. Aga öelda lihtsalt, et lähen võistlust nautima, on ka – ja ma ei kavatsegi siinkohal ette-taha vabandada – puhtalt amatöörlik. Üdini harrastajalik.

Tippsportlane peab minema ja panema. See, mis Londonis toimub, ei ole mingi Lähte rattamaraton. Need on ikkagi MM-võistlused, kus maailma paremad võistlevad oma seast parima selgitamise nimel. Sinna ei tasu minnagi, kui sul pole selget ja kõrget sportlikku eesmärki.

Ja kui sul seda pole, siis jäädki areenil pehmeks. Sest pole võistluseks piisavalt häälestunud ega täielikuks pingutamiseks valmis.

Nautida võivad oma võistlust need, kes plaanivad minna homme Lähte rattamaratonile. Sealhulgas mina. Mina võin vastata nii – ja antud juhul vastangi, kuna igasugune maastikusõidu ettevalmistus tänavu puudub –, et «üritan võistlust nautida» ja «tahaks midagi lahedat teha».

Aga isegi see ei tähenda, et kavatsen täiesti pehme jalaga sõita. Täna õhtul lasen Tartu A&T Spordis tubeless rehvidesse isegi piima panna. Tulge umbes kella kuue ajal õhtupoolikul vaatama, kui ei usu.

Foto 1: Eesti kümnevõistlejad (vasakult) Janek Õiglane, Karl Robert Saluri ja Maicel Uibo Londonis MM-võistlustel. Foto autor: Tairo Lutter, Postimees/Scanpix
Foto 2: Ksenija Balta põrub MM-võistlustel kaugushüppe kvalifikatsioonivõistlusel. Foto autor: Tairo Lutter, Postimees/Scanpix
Foto 3: Tänavune Valgehobusemäe rattamaraton. Foto autor: Dmitri Kotjuh, Järva Teataja / Scanpix

54 Kommentaarid:

At 15:48, Anonymous Anonüümne said...

Õige härra Pullerits! Spordipedagoogika lonkab mõlemit jalga. Eestisugune väike riik ei peaks tingimata võistlejat välja panema, olgugi et normatiiv täidetud. Valusamalt paistis see silma Londoni om il 2012 kui naiste maratonis tuli meie võistleja kõrvuti ikka väga eksootiliste riikidega nagu Tuvalu ja Scheiselli saared.

 
At 15:49, Anonymous Anonüümne said...

tubelessi kiidame heaks, kas kevadel ei pandud piima või hoiti enne müüki sellepealt kokku?
Siiski ma soovitaks lasta rinnapiima panna on tummisem, ärge üle doseerige!

 
At 16:42, Anonymous Artur, otsekohene mees Narva ja Kõpu vahelt said...

Õige väljendusviis on, et PP tahab näha porri! Mida muud tähendab panema? Ja tõsi - porr müüb. Lehed on täis porri, ajakirjanikud teavad, et see müüb. Süütu teki all nautimine ei tee ju raha. Elementaarne ju, et tekk peab olema pealt ära võetud. Siis vähemalt saab kaasaelada. Seega ei mingit rõivaste all nautimist. Pange paljalt!

 
At 18:58, Anonymous Anonüümne said...

Arturile vitsa.

 
At 19:01, Anonymous Anonüümne said...

Kuule Artur juntsu. Sinusuguseid kukkesid siin ennegi nähtud. Võta heaga vaiksemaks, vaata tulevad kurja näoga onud sulle ukse taha ja napsavad nokust kiini. See võib väga valus olla. Aga siis on hilja kahetseda.

 
At 19:06, Anonymous Artur, vagast veest said...

Õppisin just tehnika selgeks kuidas kurja näoga käratsevad kuked vagaseks teha. Tahan seda nippi natuke veel lihvida. Hädasti oleks vaja julgeid vabatahtlikke.

 
At 19:14, Anonymous Anonüümne said...

Artur-Korgipead ei tea ju, et põhi olemas on, aina ulbivad.

 
At 23:15, Anonymous Anonüümne said...

Kas mina üksi panin tähele et britid ei oska programmi koostada? Reede õhtul parimal tv ajal pole muud vaadata kui vasaraheidet?
Ühel õhtul olid sama tunni sees meeste 400m ja 800m finaalid ehk väga magusad alad ja teisel õhtul oli järgemööda naiste kuul ja naiste vasar ehk väga igavad alad?
Juhtusin YLE pealt nägema Coe intervjuud ja siin ma meelega ei kasuta tiitlit. Sest jutt oli väga mage. Lausa piinlik. Tervitan eesti sportlasi kes londonisse ei läinud.

 
At 01:14, Anonymous Mihkel said...

Sul võib täitsa õigus olla, 23:15.
Aga mitte sellest ei tahtnud ma rääkida.

Mehed, kuidas käesolevat kommenteerime?

Minu arust täiesti nitsegoo.
Või mida auväärsed stammlugejad arvavad?

 
At 09:14, Blogger Priit Pullerits said...

Lp 23.15, mida Coe siis rääkis ka? Vanasti oli ta ikka briti konservatiivide partei liige, kas nüüd on põlvist nõtkuma löönud?

Mehed, palun kiiret abi. Moblas Endomondo GPS ei tööta, ei restart ega reinstall ei aita. Mida teha? Ilma selleta jääb täna Lähte rattamaratoni logi loomata ja teil lahkamata.

 
At 09:15, Anonymous Anonüümne said...

Kümnevõistlejad on läbiaegade olnud parajad nautijad. Pole kuulnud, et vastupidavusalade mehed oleks sellist retoorikat kasutanud. Teine, mida olen tähele pannud on tatorveeringud. Meie oda mees on nagu kloun, õlavarrel on suur ämblikuvõrk.

 
At 09:35, Anonymous Anonüümne said...

Miks meie kümpitegijate piimavuntsid on?

 
At 10:04, Anonymous Anonüümne said...

Kas teate missugune saab olema Delfi pealkiri kui juttu tuleb Dafne Schippersist?

"Maicel Uibo abikaasa konkurent võitis kulla".

 
At 10:12, Anonymous Anonüümne said...

Mihkel mida sa ise selles pildis näed? Millest vaimustuses oled? Mis teeb selle pildi eriliseks teiste sarnastega võrreldes?

 
At 10:53, Blogger Priit Pullerits said...

10.04 - 5+!

 
At 11:20, Anonymous Anonüümne said...

Pildil on jõutreeninguga ära rikutud naised. Eriti see vasakpoolne. Mina ei näe seal midagi ilusat.

 
At 11:50, Anonymous Anonüümne said...

Coe lt võeti intervjuu pärast Mo Farahi võitu. Kiitis kõvasti et pidi olema briti kõigi aegade parim jooksja. Siis ütles et Farah saavutab isegi parimate jalgpallurite ja kriketimängijate klassi ???
Näete sõbrad siin on tõestus kuidas suhtutakse läänes sporti. Esimene kriteerium on sissetulek. Kuna Ruuni ja Bekkam teenivad suurema nutsu, siis JÄRELIKULT on nad paremad sportlased kui kergej. ratturid ja ujujad, kes ei teeni nii palju.

 
At 13:05, Anonymous Anonüümne said...

Härra Pullerits, nagu rahvas nõudis, siis millal on Laura Ikauniecega intervjuu? Andrei käest saab teada millal on vaba aeg ja pidi üldse Tallinnas elama?

 
At 14:05, Anonymous MargusM said...

Mehed, Priidul hädaolukord 9:14 aga teie jahute siin teabmillest!
Endomondol endal muidugi GPS-i pole, see on telefonil. Samamoodi kui mikrofon või kaamera on telefonil. Erinevad programmid lihtsalt kasutavad neid vahendeid..
Parim viis lahendust leida on siiski guugeldada veaprobleemi oma telefoni margi järgi.
..selline takkajärgi soovitus Priidule..
Ootame asjalikku sporditeemalist sissekannet Lähte sõidust.

 
At 14:48, Anonymous Anonüümne said...

Farah on saanud palju medaleid kuid siiski, midagi on puudu. Ei ole seda õiget karismat kuigi uhkeldab kuke harjaga. Ehk härra Pullerits oskab õige diagnoosi panna? Või mõni harrastuspsühholoog?

 
At 14:50, Anonymous Mihkel said...

10:12, ilu näen. Kenad ja vormis tüdrukud.
Et mis pildi eriliseks teeb?
Tegu eesti mehe naisega. Teised välismaa atleedid, veelgi vähem maailma kõrgeimas tipus olevad medalivõitjad pole eestlasega abielus.
Nii lihtne see asi ongi.
(Eriline on enamasti kõik see, mis pole tavaline.)

 
At 15:18, Anonymous Kalmer, purilendur ja harrastusaednik said...

Kui pildil on inimene, siis kujutab see ikkagi konkreetset inimest a priori. Mitte seda mis linnas ta sündinud on või kellega abielus. Kuna me kõik oleme teda tv-st mitu korda näinud, siis puudub pildil "too parempoolne naine on eesti mehega abielus" uudisväärtus.

Teine naine olgu või vormis on meheliku välimuse ja olekuga. Tippsort ei ole naistele soodus, aga pole midagi teha, elatist peab teenima.

 
At 15:29, Anonymous Anonüümne said...

Mihkel ja Kalmer, sitakotid olete mõlemad, aga ärge muretsege, tuleb Padre Pullerits ja ütleb kummal teist õigus on. Seniks pange käed teki peale.

 
At 15:35, Anonymous Anonüümne said...

Teeks ikka spordist ka juttu. Eile kiideti kõvasti Salurit et korralik tahtejõud ja suur tulevik. Tippsport on halastamatu. Tahe võib olla raud, aga hädasti oleks vaja 10cm kasvu ja 20kg kaalu juurde.

 
At 16:00, Anonymous Anonüümne said...

Mida jälle null! Jälle finaali ukse taha! Soojendusel 88, kuid võistlusel baranka!
Nii Shaunae kui Maicel vajavad mõlemad isalikku hoolitsust ja teadmistepõhist järelevaatamist. Seega, üürivad Tartusse korteri, päeval käivad Priidu juures loengut kuulamas ja õhtul staadionil hr Pullerits vaatab järele et kõik intervallid ja kordused tehtud saaks nagu plaan ette näeb.

 
At 17:52, Anonymous Anonüümne said...

Nii võiks olla küll. Eesti spordis, kultuuris ja kirjanduses on krooniline isafiguuride puudus.

 
At 23:35, Anonymous Anonüümne said...

Õiglane nautis võistlust ja sai 4. koha. Kirt läks hullult pingutama ja jäi 11. kohale. Õpi, Pullerits!

 
At 00:11, Anonymous Anonüümne said...

Kas peremehel oli Kubega eila avapauk, kuidas läks?

 
At 00:53, Anonymous Anonüümne said...

Priit, lühikesel maal, lödipüks!

 
At 01:29, Blogger Priit Pullerits said...

Vähemalt olin rajal! Aga teie ise?

 
At 01:32, Anonymous Anonüümne said...

Olin ja pikal

 
At 01:51, Anonymous Anonüümne said...

Lödi mis lödi. Tahaks kuulda, mida PP jüngrid oma padre kaitseks välja mõtlevad.

 
At 09:09, Anonymous Anonüümne said...

Eile need kurikuulsad nautijad segasid mul ETV-st vaadata teisi finaale. Keerasin Soome kanali peale, mis näitas võistlusi neutraalselt, ehkki ka neil oli väljas odamees. Ometi suudeti näidata oda, kõrgushüpet ja 5000m jooksu sekka asjatundlikud ja emotsionaalsed kommentaarid. Ma ei tea, kus need sellised emotsioonitud reporterid sinna jõuavad! Jõle nilbe oli näha kümnevõistlejaid palajaste ülakehadega peale viimase ala lõppu nagu Lasnamäe venelaste kamp.

 
At 10:45, Anonymous Anonüümne said...

Oli tõesti nilbe

 
At 10:51, Anonymous Anonüümne said...

Ma ei saa sellest ENNE võistlust optimismist aru. Kommides oodati et Kirt saab medali.
Eesti saadab jätkuvalt mittekonkurentsis sportlasi suurvõistlustele. Milleks? Odaviskajad tegid kahe peale ainult ühe ÜHE! õnnestunud viske ja sedagi 83m. Näe tšehh pani finaalis isikliku rekordi. Mis segas Kirdil 86m visata?

 
At 11:22, Anonymous MargusM said...

Pullerits tegi turistisõitu, esikümnes valdavalt M16 ja M14 poisid. Polegi rohkem midagi kommenteerida..
Pikal sõidul on Loo näidanud meistriklassi, 5min edu Jõeääre ees.
Täna on Euroopa XC meistrikad ja mitu meie meest tules, hoiame ikka pöidlaid et tiitel Eestisse jääks!

 
At 12:55, Anonymous Anonüümne said...

Vader läheb Vueltat sõitma. Tsiklistide kogukonnal jälle rõõmsad päevad ees ootamas. Härra Pullerits peaks kommentaariumist rehaga üle käima. Palju asjatundmatut mökitamist on.

 
At 13:50, Anonymous Anonüümne said...

Kommenteeriks ka aga natuke kardan. Siinses tõsiste meeste blogis kui niisama roosat mannavahtu suust välja ajad siis annavad peksa ka.

 
At 14:02, Anonymous Anonüümne said...

13:50 aga miks ka mitte? Dutchbääge on kõik kohad täis, ükski blogi kus norm pauguvendasid kohtab. Padret peab tunnistama, et tõsist blogi peab.

 
At 14:42, Anonymous MargusM said...

Ühe õnnetus on teise õnn.. Rein peab tõenäoliselt Planckaert-i tänama et Vueltale sai.
Planckaert kukkus mõned päevad tagasi ja on seetõttu mängust väljas..

Priit edastas oma eilse sõiduga uut sõnumit: "Aitab pingutamisest. Hakake ükskord nautima!"

 
At 15:02, Anonymous Anonüümne said...

Kuule Margus. Härra Pulleritsu ei kritiseerita. Härra Pullerits võib soovi korral tagurpidi rattasadulas istuda ja mitte keegi ei ütle paha sõna. Millal see sulle puupeale pärale jõuab?

 
At 17:32, Anonymous Anonüümne said...

Härra Pulleritsult väga karm kirjutas Postimehes, kiidame heaks

 
At 18:39, Anonymous Anonüümne said...

Priidu artikli all on päris häid kommentaare, eriti just Tõnis Siimu oma.

 
At 18:51, Anonymous Anonüümne said...

Seda jah et võimsad neegersportlased on üle, kuid eilses 4x100m finaalis olid japsid ja hiinlased 3 ja 4. Prantsuse neegrid jäid kaugele maha. Samas hiina on viimastel aastatel alati teatefinaalides esindatud olnud. Neil on valikut.

 
At 19:14, Anonymous Anonüümne said...

Kuulge sitakotid! Padre näitab teile kuidas taas vormi tõustakse, aga teie mölisete! Peale pikka puhkust kõrbepäikese all Mooaapis alustatakse taas vormi timmimist. Kerged treeningud üksi ja grupis, natukene lõike, siis väiksemat sorti võistlus. Varsti juba pikem panemine ja TRM-il ainult inisete kui Priit atrõõvi läheb! Ei mingit lödipükslust!
Raul, vana truda mees

 
At 19:25, Anonymous Anonüümne said...

Kurat võtaks üle pika pika aja normaalne kommentaar Raulilt, Tööjõureservide vanalt sõjaratsult. Õigus see on, sporti peab tegema intelligentselt, nagu Priit Pullerits ja tema sõbrad. Siis pole ka neegersportlaste seljatamine utoopia.

 
At 05:17, Blogger Unknown said...

reebok outlet
hogan outlet
true religion jeans
real jordans
lacoste outlet
hogan outlet online
chrome hearts
kobe 11
golden goose
pandora jewelry

 
At 06:07, Blogger raybanoutlet001 said...

longchamp handbags
fitflops
ugg boots
omega watches sale
michael kors handbags
gucci sito ufficiale
nike air huarache
hugo boss suits
adidas nmd
ralph lauren outlet
2017.8.26

 
At 11:04, Blogger raybanoutlet001 said...

coach outlet
air jordan 4
mlb jerseys wholesale
coach outlet store online
nfl jerseys
gucci outlet
fitflops sale clearance
polo ralph lauren
cardinals jersey
giants jersey

 
At 07:19, Blogger Unknown said...

converse outlet
cheap jordans
nike roshe
derrick rose shoes
golden goose
off white hoodie
vans shoes
yeezy shoes
asics shoes
nike air presto

 
At 05:16, Blogger jeje said...

christian louboutin outlet
ralph lauren uk
pandora charms outlet
ralph lauren uk
cheap ray bans
nhl jerseys wholesale
nike shoes for women
christian louboutin shoes
ralph lauren uk
canada goose outlet

 
At 05:44, Blogger 5689 said...

zzzzz2018.8.6
giuseppe zanotti
coach outlet online
nike shoes for women
pandora
louboutin shoes
dsquared2
canada goose jackets
mbt shoes outlet
coach outlet
ralph lauren uk

 
At 05:37, Blogger Unknown said...

adidas nmd
michael kors handbags
converse shoes
yeezy boost 350 v2
yeezy
golden goose
adidas stan smith men
michael kors outlet
adidas superstar
pandora bracelet

 
At 20:01, Blogger Unknown said...

bandar adu ayam online s128 paling aman

 

Postita kommentaar

<< Esileht