kolmapäev, august 09, 2017

Pullerits: Millised sportlased väärivad põlgust?

Kas vanast armastusest, pikkadest heledapoolsetest eha-aegadest või lihtsalt suvisest mugavusest midagi targemat teha, tunnistan, et olen mitmel õhtul vaadanud Londonist kergejõustiku MM-võistlusi. Hea meel on olnud näha, et näiteks minu omaaegsel lemmikalal, meeste 800 meetri jooksus, osales poolfinaalis mitmeid päris eurooplasi. Ja palju ei puudunud, et sel alal oleks läbi ja lõhki õiged eurooplased saanud kolmikvõidu (fotol vasakul). Ent samas, küllap olete isegi märganud, tuleb areenile palju, palju sportlasi, kes esindavad riiki, mida nad loogiliselt ja aumehelikult võttes ei peaks esindama.

Eriti hull on asi just seetõttu, et kodakondsus, mis on saanud Läänes (ebainimliku bürokraatia survel) inimese keskseks identiteedi tunnuseks ja määrajaks – sest rahvus ja muu säärane on ära põlatud –, on muutunud kõige pesuehtsamaks kaubaks, mida ostetakse, müüakse, vahetatakse. Minu arvates on see jõle ja vastik.

Mõelge sellele nüüd korraks enda pealt. Te olete eestlane, eks. Olete sündinud Eestis. Räägite eesti keelt. Te sugulased, samuti sõbrad ja tuttavad on Eestist ja enamasti ka eestlased. Olete Eestist ja eesti asjast sünnist saati läbi imbunud. Ja nüüd vastake küsimusele: miks, kuradi päralt, peaksite te Eesti kodakondsusest lahti ütlema ja võtma näiteks Rumeenia või Portugali või Ecuadori või Mehhiko kodakondsuse?

Ja veel: kas arvate, et pärast sellist sammu peaks kõik teised eestlased teile ütlema, et tubli, ja teile aplodeerima? Ärge lootkegi!

Jah, ma tean, mis siin õigustuseks tuleb. Et kui oled näiteks Keeniast, siis on raske saada Keenia koondisse, aga lihtne on saada Katari või Bahreini või Türgi koondisse. Ja et kui abiellud näiteks rootslasega ja lähed elama Rootsi, siis miks mitte võtta samuti Rootsi ehk abikaasa kodakondsus.

Sellised argumendid, õigemini eneseõigustused on otse öeldes jama. Ja seda, et need on jama, tõestab meie oma Eesti sportlane.

Meil on kümnevõistleja Maicel Uibo, kes on õppinud Ameerikas, tuli kolm aastat tagasi isegi USA üliõpilasmeistriks, tuli eelmisel MMil Pekingis kümnendaks ning abiellus tänavu veebruaris Bahama kiirjooksja Shaunae Milleriga, kes tuli eelmisel aastal Rio olümpial 400 meetri jooksus võitjaks. Nüüd pange tähele, mida me nende puhul näeme!

Näeme seda, et Maicel Uibo (fotol vasakul) ei võtnud kõigi nende aastate järel USAs Ameerika kodakondsust, vaid jäi truuks Eestile.

Näeme seda, et ta ei ole pärast abiellumist võtnud ka Bahama kodakondsust, ehkki Bahama värves oleks tiitlivõistlustele kindlasti kergem saada, kui suurte kümnevõistluse traditsiooonidega Eesti lipu all.

Näeme seda, et Shaunae Miller võttis küll mehe nime lisaks – nüüd on ta Shaunae Miller-Uibo (all fotol paremal) –, aga ta ei ole võtnud Eesti kodakondsust, ehkki Eesti eest pääseks ta tiitlivõistlustele ilma, et peaks koondisekoha eest vaevagi nägema.

Ja nüüd vastake, millise kuradi argumendiga õigustada kõiki neid, kes on hüljanud oma sünnimaa ning esindavad riike, mille hingekirjas on nad pelgalt kui medalimasinad!

Ja öelge, miks peaks sellistest sünni- ja isamaa reeturitest (öelda, et hülgajatest, kõlab õigustamatult pehmelt) lugu pidama ning neile võistlustel aplodeerima?

Minu õpetaja professor Juhan Peegel õpetas mind, öeldes, et ajakirjanik sa võid olla, aga inimene pead olema. Teda parafraseerides ütlen, et sportlane sa võid olla, aga oma sünni- ja isamaale sa pead truuks jääma.

Vastuväited? Oh, parem ärge üritagegi, teete end vaid lolliks.

Foto 1: Meeste 800 meetri finaal Londoni MMil. Finišijoonel vasakult inglane Kyle Langford (4. koht), poolakas Adam Kszczot (2. koht) ja võitja prantslane Pierre-Ambroise Bosse. Foto autor: Reuters/Scanpix
Foto 2 Eritreast pärit, kuid Rootsis esindav Meraf Bahta (vasakul), 2014. aasta Euroopa meister 5000 meetri jooksus, jäi Londonis MMil 1500 meetri jooksus üheksandaks. Foto autor: Reuters/Scanpix
Foto 3. Keeniast pärit Rose Chelimo tuleb Bahreini särgis Londonis maratonijooksu maailmameistriks. Foto autor: Chine Nouvelle / SIPA / Scanpix
Foto 4: Maicel Uibo (vasakul) Rio olümpial, kus ta jäi kümnevõistluses 24. kohale. Foto autor: AFP/Scanpix
Foto 5: Bahama jooksja Shaunae Miller-Uibo Londoni MMil 400 meetri poolfinaalis. Foto autor: AP/Scanpix

73 Kommentaarid:

At 13:53, Anonymous Anonüümne said...

On palju rõvedamaid nähtuseid. Näiteks see kuidas briti ja prantsuse valge publik alati oma aafriklasele kaasa elab. Kõrval vaevleb kõhna valge poolakas või tšehh, aga oi kuidas briti publik on õnnelik kui nende must lihamägi enne finišisse jõuab.

 
At 14:16, Anonymous Anonüümne said...

Mister Pullerits, my dear!
Tänane sport on töösuhe. Leping ja palk. Võitjad saavad veel maja või boonuse. Kõik õnnelikud. Me peaks aafriklaste pärast kes Türgi või araabiamaade koondistes hoopis rõõmu tundma, sest on loodetavasti regulaarse palga peal. Bahrein ja Katar saavad oma lipu meediasse. Eks neilgi ole oma eesti asi ajada.
Kui ma kord mökitasin et miks O Tänak lõhub autot ja raiskab raha, siis vastuseks sain kuulirahe et kuna auto aknal on eesti lipp, siis välismaalased vaatavad ja mõtlevad et oooooo, estoooonia!

 
At 14:40, Anonymous Terane televaataja said...

Priit Pullerits mulle tundub, et Te olete maotu limukas ja lisaks veel ka sitakott.
Loomulikult peab niivõrd rängale süüdistusele järgnema ka mingigi selgitus. Ja selgitus on järgmine.

Ei olnud just ammu kui Teie sulest ilmusid järgmised read "Kirjutasin kunagi PMis suure loo, kui Justin Catlin oli paaria ja keegi teda võistlema ei tahtnud, et anname poisile Eesti kodakondsuse, viib Eesti lipu 100 m sprindis maailmakaardile. Kõik naersid, et mis jama ma ajan. Aga nüüd, näete, on Catlin maailmas numero uno - ja meiega pole tal enam mingit pistmist".

Tsiklistid ja võhmamehed - on tõeks saanud meie suurim hirm, meie juht ja õpetaja, või padre, nagu teda ka vahepeal on kutsutud, on osutunud kahepalgeliseks provakaatoriks. Kas ta ka vasakliberaalide ja homode palgal on - seda peab veel uurima.

Vastuväited? Oh, parem ärge üritagegi, teete end vaid lolliks.

 
At 15:58, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Kurbusega südames pean tunnistama, et 14.40 kirjutab väga küll väga raskeid sõnu, kuid see tundub olema puhast kuld. Tõepoolest. kui juba suur juht ja liider tuulelipulikult käitub, siis pole midagi imestada, et tublid mehed ja võitlejad usu kaotavad ja meeleheitest moslemiks hakkavad

 
At 16:43, Blogger Priit Pullerits said...

Oi, mehed, mehed, kuhu on küll kadunud teie võime teksti mõista ja konteksti aduda? Te ei taipa üldse enam suurt pilti näha, et kogu see Catlini idee oli ju targu osutav iroonia ja hoiatus, et keegi ei hakkaks spordimaailmas ässadega kauplema. Kuidas küll saab kõike nii lamedalt lüües võtta ja lugeda? Kuhu jääb nüansirikkus?

Tagasi kodakondsuse teema juurde, mille sissekandes tõstatasin! Ja palun asjalikult arutada.

 
At 16:59, Anonymous Anonüümne said...

Täpselt! Te mehed ei adu ju üldse konteksti! Te olete ju lambad! Loete küll aga oma arunatukest kaasa ei liiguta. Padre kirjutab teile kulda, mida vana Peegel ise õpetas, aga teie? Ei mingit väärikust ega eneseaustust. Haugute nagu koerad.

 
At 17:32, Anonymous Anonüümne said...

Priidul on õigus! Sellisel pornograafial pole mingit õigustust. Samas tuleb keenlastest aru saada. Neil seal tuhat meest kes 10km 27min mehed on. Aga eluke tahab parandamist.

Kas te härra Pullerits kod Teigamäega olete rääkinud? See kaval rebane mölliks kindlasti paar keenia poissi ja tüdrukut kodakondseks. Kuskilt leiaks kasuvanemad ka. Sest kaua keenlane Tiidrik joosta viitsib?

 
At 18:59, Anonymous Anonüümne said...

Kes on Justin Catlin?

 
At 20:56, Anonymous Anonüümne said...

Väga õige küsimus lgp 18:59! Aga las ajakirjanikuhärra ise vastab sellele

 
At 22:44, Anonymous Anonüümne said...

Postimehes jälle viiruse jutt. Ei unustata lisada et H Jagor langes tõppe ja seetõttu jäi välja. Kus on tõde? Nagu me tv-st nägime kihutas Heinrich neegritega võrdselt esimesed 200m. Kas see on viirusega võimalik? Või langes mees siiski liiga optimistliku algtempo ohvriks?

 
At 23:10, Blogger Priit Pullerits said...

Mis neegritega võidu?! Too jooks võideti Jagori tippmargi masti ajaga. Aga mis teema see siin üldse on?

 
At 09:26, Anonymous Anonüümne said...

Klassika. Ajakirjanik, Peegli õpetuse järgi - hunt lambanahas, kes peab oma territooriumiks riigipiire, kus kehtib tema emakeel, vahutab täna irooniliselt kodakondsusest kui kaubastunud väärtusest kuigi just ise oli selle idee maaletooja Eestisse. Ja kas ta vastab 18:59 iroonilisele märkusele? Loomulikult ta lihtsalt ignoreerib seda torget, sest tema käes on blogis võim ja vägi ja au igavesti.

 
At 09:45, Blogger Priit Pullerits said...

...kuigi just ise oli selle idee maaletooja Eestisse - tere talv! Päris peast soe.

 
At 11:29, Anonymous vasakpoolne Süüria gaypagulane said...

Vähem põlgamist ja rohkem mõistmist!

 
At 11:34, Blogger Priit Pullerits said...

Mõistmisest alistumiseni (Houellenbecq!) on vähem kui pool sammu.

 
At 11:34, Anonymous Anonüümne said...

Peame vaatama asja praktilise külje pealt. Palju on Keenias elanikkonda? 48 miljonit. Küsi Tiidrikult mida nad seal teevad? Kõplavad põldu ja jooksevad. Võtame ühe kõva noormehe kes jookseb kiiresti. Ometi jooksevad mõned veel kiiremini. A koondisesse ei pääse. Mida teha? Joosta porgandikoti eest aastaid kohalikke murdmaajookse ning seejärel oma põldu edasi kõblata? Aga kui külas käib rikas araablane kes pakub majakest, autot ja Keenia mastaabis ulmelist kuupalka? Tulevikuvisioon on ka parem kui kodusõja-Keenias kitsi karjatada? Futbolistid, korvpallurid, jalgratturid saavad oma profitiimi eest võistelda ilma et kodakondsust peaks muutma. Kergejõustiku tiitlivõistlused on veel esialgu rahvusriigi põhised.

Nojah Katar ja Bahrain. Aga britt ja prantsus? Kas nemad võivad andeka aafriklase koju tuua ja talle kiirkorras kodakondsuse anda peatset tiitlivõistlust silmas pidades?

 
At 11:46, Anonymous vasakpoolne Süüria gaypagulane said...

Põlgamisest vihkamiseni on veel vähem poolsamme. Ja vihkamine mõjub vihkaja tervisele väga halvasti. Ei mingit panemist enam...ainult ripsutamine

 
At 11:48, Anonymous Ainar said...

Härra Pulleritsul nagu ikka tuline õigus ja sitakoti nimetust väärivad need, kes talle vastu vaidlevad.

 
At 12:29, Anonymous vasakpoolne Süüria gaymoslemist sitakott said...

Ainaril on õigus, väärin sitakoti nimetust.

 
At 12:52, Blogger Priit Pullerits said...

Siin on veel üks aspekt: paljudel juhtudel, nt just Prantsuse ja Briti, aga ka Belgia ja Hollandi puhul kõlab sissetoomise õigustamiseks argument, et nemad toovad sportlasi oma põlistest asumaadest - nagu peaks see asja kuidagi õigustama ja pehmendama. Tohoh tonti - otse vastupidi: see on kolonialismi põlistamine tänapäeval, ei muud! Noh, mis nüüd ütlete, ah?

11:34-le - ka kergejõustikus on rahajookse küll ja küll. Vaadake nt MMi maratoni - seal oli väga vähe tõeliselt kõvasid aafriklasi kohal, sest nood käivad jooksmas rahajooksudel. Mis keelab neil Bahreini, Katari ja Türgi eest jooksjatel oma maa, Keenia või Etioopia eest rahajooksudel osaleda. Teie argumendi järgi võiks siis kõik leedukad, kes oma rahvusmeeskonda ei mahu, tulla üle Eesti lipu alla, sest siin on headele korvpalluritele alati ruumi - kas nii, mis? Ja edasi: miks leedukad seda ei tee, saaksid ka koos Eestiga nt EMile, aga praegu mängivad mingite Praženikaide ja muude tundmatute kohtade klubide eest?

 
At 13:28, Anonymous MargusM said...

kui juba Priit teab Prazenikai meeskonda siis see ei saa ju tundmatu olla.
Võin eksida kuid korvpallis on vist leegionäride arv piiratud 2tk per meeskond?
Idee on aga kuldaväärt (mõlemale osapoolele), hakake aga leedukatelt uurima kas nad in iiga uhked, rumalad või midagi kolmandat et nad Eesti lipu all ei võistle...

 
At 13:54, Anonymous Anonüümne said...

Härra Pullerits paugutab nii külmasid argumente, et sitakottidel jäävad lõuad krampi.

 
At 14:20, Anonymous MargusM said...

..nii on, lõugadele jäi soojendus tegemata ja juba lõunaks on krambis : l
Põlastama ei peaks kedagi, see näitab indiviidi enda madalat läve kuid dopingu kasutajate üle küll õigustust pole.. samuti ebasportlike sportlaste üle.
Siin teile üks tõeline põlastusobjekt- Mahiedine Mekhissi-Benabbad

 
At 14:31, Anonymous Anonüümne said...

Pole sel Mekhissil häda midagi. Võtaks ta meeleldi kodakondseks ja balti matši võidaks mees 10 aastat järjest. Euroopakatelt tuleks kuld ka ära. See et maskotid lõuga saavad on normull.

 
At 15:01, Anonymous Anonüümne said...

Mekhissi on tubli , populariseerib kergejõustikku. Kui Bolt ära läheb jäävad tribüünid tühjaks. Mekhissi-sugused kuumad poisid näitavad et võistlus ei lõpe finiši ületamisel.
Eestil juba ammu kergejõustikku ei ole. Ega muud nomaalset sporti.

 
At 15:22, Anonymous Anonüümne said...

Ega siis Mekhissi üksi. Nõgisto lubas Rannapil luugid kinni peksta ja keegi ei pahanda.

 
At 15:30, Anonymous Anonüümne said...

Üldlevinud arusaam on, et Pulleritsu blogi loevad vaid sitakotid. Küsimus on ainult selles, et kas nad on sitakotid, sest loevad seda blogi või loevad nad seda blogi, sest nad on sitakotid?. Ehk siis, kas selle blogi lugemine teeb sitakotiks, või meelitab see sitakotte lihtsalt ligi?

 
At 15:35, Anonymous Anonüümne said...

Aga jaga 15:30 enda kogemust. Kas sa oled juba sitakott või tunned et oled selleks saamas.

 
At 15:37, Anonymous Anonüümne said...

Eelmisel aastal oli keegi Albert kes lubas kõigil Pulleritsu kritiseerijatel kered kuumaks kütta ja mõned isegi üles puua. Kui oled seotud siinse blogiga siis hoolitse et testament tehtud oleks.

 
At 15:43, Anonymous Anonüümne said...

15:30, stand-up koomik oled?

 
At 15:44, Anonymous Anonüümne said...

To 15.35 Olen pisut segaduses, kuid arvan ja loodan, et ma pole eos sitakott ja kui suudan edaspisi, sellest blogist eemale hoida, siis on mul lootus paraneda. Kuidas on lood teiega?

 
At 15:53, Anonymous Anonüümne said...

15:44, enesele hinnangut ei anta. Hinnangu annavad teised. Kui võtta su kommentaar semantilise suurendusklaasi alla, siis oled printsipiaalne sitakott.
Seda veel et katsu eemale hoida jah, nakatad veel süütuid noori lugejaid.

 
At 16:00, Blogger Priit Pullerits said...

No ma vaatan, et siin on vähemalt sama kuumad poisid, nagu Mahiedine Mekhissi-Benabbad. Või too nakatas teid?

 
At 16:08, Anonymous Doktor Vatson said...

15:53 Lugesin teie kirjutist ja analüüsin seda eri nurkade alt. Lasin teha isegi kompuuter uuringu. Midagi pole teha, diagnoos on 100% sitakott ja lisaks ravimitele residentne. Soovitan eutanaasiat.

 
At 16:10, Anonymous Anonüümne said...

Pilt 5 - võhmamehed, kas kiidame heaks?
Olite kurvad ka, et eila medalita jäime?

 
At 16:15, Anonymous Anonüümne said...

Oleme kurvad jah. Eesti medal läks vett vedama. Neljas koht küll pole paha.

 
At 16:24, Anonymous Anonüümne said...

Mehed te olete lolliks läinud. Mingite murjanite, kes isegi eesti lippu all ei võistle, ei ole meie medalid, ega kohad. Ärge ajage rohkem sellist sitakoti juttu, muidu tuleb doktor Vatson ja paneb teile diagnoosi

 
At 16:34, Anonymous Anonüümne said...

Olend genazvale täitsa rahulik. Trall Shaunae medali ümber oli huumor. Kui omadest asja ei ole aga lõõpida tahaks ikka, siis Maiceli abikaasa medali ümber selline kohvilaua jutt oli.

 
At 16:44, Anonymous Velsker said...

Hea Doktor Vatson, te võite ju isegi olla residentne, kuid ravimitele saab olla resistentne.
Mõikate?

 
At 16:46, Anonymous Arubal sündinud neeger said...

Kas ma jooksuvõistlustel osaleda tohin, kuna mul on Hollandi kodakondsus?

 
At 16:49, Anonymous Anonüümne said...

Ei või välistada et tulevikus, kui härra Pullerits leebub ja võtab EKJL juhtimise enda tiiva otsustab Shaunae Eesti kodakondsuse kasuks. Plusse on ju hulgi: sinine id kaart, talvel on nädal aega lumi maas, alaliidu eesmärgistatud juhtimine jne. Lapsed saavad 10 olümpiastarti teha. Laulupidu. Tantsupidu.

 
At 16:52, Anonymous Anonüümne said...

Kuule neeger, sa vist juhuslikult ei tea, et selle blogi lugejatel on kapis valge koonusekujuline müts.

 
At 17:18, Anonymous Anonüümne said...

Lgp Vatson, valge inimese solvamist siin blogis ei tolereerita. On mul õigus härra Pullerits?
Lähematel päevadel katsuge ööbida sugulaste juures. Tervise eest peab hoolt kandma.

 
At 18:11, Anonymous Anonüümne said...

Solvamist ja asjata mölisemist jääks vähemaks kui kasutataks Kodusõja aegset taktikat - süüdlasel käed ja jalad kinni siduda, särk maha ja kuuma rauaga viisnurk rinnale põletada. Väga valus protseduur aga tõhus. Mokakõbin lõpeb kohe.

 
At 18:23, Anonymous vasakpoolne Süüria gaymoslemist sitakott said...

Tahaks ka kodakondsust. Võin teivast teha kui vaja. Või hernele keppe panna.

 
At 18:49, Anonymous Anonüümne said...

Sina moslem pole kommar. Sinuga on lihtne. Nöör kaela ja teine ots laternaposti ümber.

 
At 19:13, Anonymous Anonüümne said...

Gatlin ja Houellebecq

 
At 21:29, Anonymous Anonüümne said...

No hakkab pihta ugri spordiporr. Pool aastat on tehtud juttu finaalist, soojendusel paneme 88 ja siis avakatsel 76m. Jaan Talts viskaks lumelabidat ka kaugemale.

 
At 21:45, Anonymous Anonüümne said...

Härra Pullerits teeme nii et kui odamehed finaali ei pääse kirjutate Postimehes mürgise artikli kaergejõustiku rehepaplusest. Teema olgu see et kui võistleja 3x võistlustel finaali ei jõua, siis lõpeb see turismus. Meie poisid panevad tõesti septembrikuus Kohilas või Pärnus 86m, kuid kui ikka suurel võistlusel ei tule, siis pole suurvõistluse närvi ja pole mõtet kohta kinni hoida. Olgu see välismaareis nii magus kui tahes.
Kui härra Pullerits loo ära teete, siis tunnistan et olete Eesti Kunn, Leedu Prints ja number 1 spordiajakirjanik.

 
At 21:48, Anonymous MargusM said...

Spordiporri asjus oled just õiges kohas, siin on seda aastaringselt.
Lumelabidaga on keerulisem, see ei lähe normi alla, kuid siin tuleb abiks eestlaste leidlikus, tuleb uus spordiala leiutada- lumelabidavise v. heide?
Priit kas sa ikka teadvustad endale et sa siin kommentaariumis toetad ja soodustad rassismi? Kui need ülevalpool olevad kommentaarid siia alles jäävad siis sa muutud kaasvastutajaks.

 
At 21:49, Anonymous Anonüümne said...

Hr Pullerits, mida te arvate LAV meesjooksjast Caspar Cemenjast, kes konkureerib naistega?

 
At 22:12, Anonymous Anonüümne said...

MargusM te olete vist õige noor ja püksid sõeluvad ka püüli? Härra Pulleritsu blogi ei ole mingi multikulti kauplus, kus suvalised liberid ja töllmokad karistamatult mökitavad, siin on jäme ots karuste eesti meeste käes kes ei karda alasti tõesõna välja ütelda. Ning vajadusel püksirihma maha võtta. Ma tõesti olen väga üllatunud. Kujutad sa poja ette et Padre kardab mingeid brüsseli tšinovnikuid? Kurat isegi Suur-Saksa vürstid tunnevad jänest põues kui Leedu Prints blogi kirjutab.

 
At 23:19, Blogger Priit Pullerits said...

Täna õhtupoolikul Tartu raeplatsil Tartuffil tund aega Poola näitlejanna Magdalena Boczarska intervjueerimist rahva ees inglise keeles koos kohese eestikeelse suulise tõlkega mult endalt. Vaat nii! Saaksite hakkama? Pääseksite üldse löögile?

 
At 07:50, Anonymous Anonüümne said...

to 23:19
Paluks siiski põhjalikumat ülevaadet kumb peale jäi ,
pani Sztuka või pan Pullerowitz?

Kas "pikk õhtune jalutuskäik" ka toimus :))

 
At 07:54, Anonymous vasakpoolne Süüria gaymoslemist sitakott said...

Aga meil Süürias intervjueeris üks mees neli tundi Poola maailmakuulsat vigursuusatajat Adam Malyszekki tehes samal ajal sünkroontõlget Senegali spordireporterile kes intervjueeris Leedu tervishoiuministrit ise samal ajal laudlinikut heegeldades

 
At 09:32, Anonymous Seenior semiootik said...

Pani Boczarska on ju kõva triatleet, kellest kirjutab isegi Runner's World!
https://www.youtube.com/watch?v=c2njsMsOOAQ
http://www.runners-world.pl/ludzie/Magdalena-Boczarska-Nic-nie-musze-moge,5166,1
http://www.plotek.pl/plotek/56,78649,12333042,magdalena-boczarska,,4.html

 
At 10:42, Anonymous Anonüümne said...

Kõiki rahvuseid nüüd võrrelda muidugi ka ei saa. No saab, aga need võrdlused ei päde. Jutt jumalast õige, et leedukad ei tule Eestisse kossu mängima. Aga Senegali (Bamba Fall) võiks tulla küll. On teatud riigid, kus oma rahval on oma riigist natukene rohkem "savi" kui eestlastel, leedukatel, soomlastel... ega need eestlased, soomlased, leedukad ju ei lähegi teiste riikide eest võistlema. Võimalik, et ongi ainult mõni erandjuhtum. Nendest meestest ma saan aru ka, kes tahavad teise riigi alla võistlema minna, pagulastest saan ka aru, sest siin ju hea. Küsimus on pigem selleks, miks mingid riigid neid vastu võtavad?
Ole Einar Bjöerndahlen on ju norrakas, ta naine Dombrachova ju valgevenelane, nad saavad ka kenasti hakkama oma riigi eest võisteldes.

Neid aafrika poisse võtavad vastu ju ainult needsamused riigid, kes ka pagulasi enda juurde kutsuvad. Teatud riigi sportlased küll süüdi pole, et nad teise lipu all võistelda tahavad. Oleks ma ka mingi x riigi vend. Ma tuleks ka Rootsi kui mind vastu võetaks. Aga eestlasena ma ei teeks seda never-ever.

 
At 10:43, Anonymous Artur said...

Mulle isiklikult tundub,rõhutan isiklikult, et Priit Pullerits õhutab rahvaste vahelist vaenu, viha ja verevalamist. Võib-olla leidub mõni asjalikuma kehalise struktuuriga sell, kes astuks Priidule ligi ja räägiks silm silma vastu, nagu see meil Narvas kombeks on!?

 
At 11:55, Anonymous Anonüümne said...

Riigi esindamise kontseptsioonist on tänapäeval üldse raske aru saada. Mõni ehk esindab, aga enamus esindavad klubi või pigem iseennast. Mis see Kirt eile intervjuus ütles? Et teeb sporti iseenda mõnusa tunde pärast. See ongi enamusele inimestele põhiline, olgu nad sportlased või mitte. Keda või mida Priit Magdalena Boczarska intervjueerimisel esindas?

 
At 13:05, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Artur, mulle isiklikult ( rõhutan isiklikult) tundub hoopis, et sina õhutad vaenu ja kutsud inimesi üles vägivallatsema

 
At 13:28, Blogger Priit Pullerits said...

Lp 11:55, Kirt ja kes iganes võib sporti teha iseenda rõõmuks, aga ilma riiki esindamata ta tiitlivõistlusele ei pääse. Mitte mingi valemiga. Kogu lugu. End of discussion.

 
At 13:35, Anonymous Anonüümne said...

Härra Pullerits! Too Magdalena on kahtlemata kena naisterahvas, aga kas saaks lähemas tulevikus teha intervjuu lätlanna Laura Ikauniecega? Rohkem pilte võiks ka juures olla. Arvata on et siinse blogi spordimeestel tekiks kohe lisa motivatsiooni ja energiat trenni teha. Õhtul peaks käed ka teki peale panema. Kõike head soovides Einar, Harjumaa.

 
At 13:44, Anonymous Artur said...

Olgu Kägu, parfraseerime blogi pealkirja siis kehakultuurlasele arusaadavamalt - millised ajakirjanikud väärivad põlgust ja kas leidub mõni sportlane, kes seda blogi autorile silm silma vastu suudab väljendada?

 
At 14:56, Anonymous Anonüümne said...

Jah läti Laura on võimas naine. Millised jalad! Milline rind! Sajakümmemilline! Vaatasin IAAFi lehelt sportlaste profiili. Tal on 4 alal psremad isiklikud rekordid kui Maicelil. Nii et intekas oleks väga ajakohane.

 
At 05:38, Blogger Unknown said...

michael kors outlet
michael kors outlet
air jordan
michael kors outlet online
yeezy boost 350
adidas nmd r1
nike mercurial vapor
nike roshe one
nike lebron 14
tory burch shoes

 
At 06:11, Blogger raybanoutlet001 said...

ralph lauren outlet
baltimore ravens jerseys
coach outlet
detroit lions jerseys
coach outlet store online
nike trainers
ugg boots
ugg outlet
pandora outlet
ugg boots
2017.8.26

 
At 11:04, Blogger raybanoutlet001 said...

coach purses
cheap nfl jerseys
boston celtics
coach outlet online
cheap oakley sunglasses
coach outlet
nike shoes
raiders jerseys
nike shoes
nike outlet

 
At 04:36, Blogger Unknown said...

real jordans for sale cheap
stephen curry shoes
kd shoes
pandora jewelry
golden goose outlet
nfl jerseys
fitflops sale
chrome hearts online
kyrie irving shoes
cheap nfl jerseys china

 
At 10:16, Blogger raybanoutlet001 said...

canada goose sale
tennessee titans jersey
tods outlet
coach outlet store
cheap jordans
true religion outlet
coach factory outlet
nike air max 90
cheap oakley sunglasses
nike tn pas cher

 
At 04:13, Blogger adidas nmd said...

yeezy boost 350
nike soccer shoes
michael kors handbags
nike air huarache
saints jerseys
chicago bulls jersey
pandora outlet
oakley sunglasses
green bay packers jerseys
polo ralph lauren outlet

 
At 05:44, Blogger Unknown said...

air force ones
longchamp longchamps
pandora bracelet
vans shoes
atlanta falcons jersey
asics running shoes
nike huarache
curry 4
adidas superstar
nike polo

 
At 09:36, Blogger Unknown said...

nike huarache
redskins jerseys
polo ralph lauren
polo ralph lauren
christian louboutin shoes
fitflops sale clearance
christian louboutin outlet
nike trainers
michael kors handbags sale
ralph lauren outlet

 
At 08:57, Blogger Unknown said...

zzzzz2018.7.13
pandora
ray ban eyeglasses
fitflops
moncler outlet
longchamp bags
off white shoes
christian louboutin outlet

 

Postita kommentaar

<< Esileht