pühapäev, august 13, 2017

Pullerits: Veel üks rünnak meie ühiste vaenlaste vastu

Lähte rattamaraton võis ju olla tore - kuigi pärast võistlust meeste kommentaare kuulates nii öelda ei saa, ent sellest hiljem -, aga suures plaanis ei ole sel võistlusel mingit tähtsust. See ei muuda elus mitte midagi. Ei muuda isegi see, et Martin Loo (fotol paremal) võitis Gert Jõeäärt ja Alo Jakinit nelja ja poole minutiga ning Caspar Austat kaheksa minutiga.

See kõik on ajutine, tühine ja kaduv. Olulisi tegusid tehakse mujal.

Tegusid tehakse avalikul areenil. Just seal tuleb endast parim anda, seal tuleb panustada. Sest seal määratakse kogu riigi ja rahva edasine liikumissuund ja valikud.

Nädal tagasi avaldasin Postimehe toimetuseküljel loo "Eesti-foobia paradoksid", kus ründasin Eesti halvustajaid ja alandajaid meie seas. Esmaspäevase Postimehe toimetuseküljel võtan loos "Häbitud värvivahetajad" üles veel ühe järjest põletavama teema, kodakondsuse liiga kerge kinkimise, ja arvustan seda kergejõustiku MMilt toodud näidete varal. Mõlemad kirjutised ründavad vasakliberaalse maailmavaate esindajaid. "Eesti-foobia paradoksidele" ei osanud rünnatud midagi vastata, sest - ja see oli eriti kaval nõks! - kasutasin nende ründamiseks nonde oma võtteid - efektne, kas pole? Ei usu, et vastased "Häbitutele värvivahetajatele" samuti midagi mõistlikku vastu oskaks kosta.

Need kaks kirjutist on minu viimaste päevade panus Eesti suunamisse, palju olulisem panus kui see, mitmenda koha sain Lähte rattamaratonil. Aga tollest tuleb ka lugu - kuid tähtsad asjad ennekõike.

Foto 1: Martin Loo Lääne-Virumaal Rattabaasi rattakrossil. Foto autor: Marianne Loorents, Virumaa Teataja / Scanpix
Foto 2: Eesti kümnevõistleja Maicel Uibo abikaasa, Bahama kiirjooksja Shaunae Miller-Uibo (paremalt teine) jääb Londoni MMil 200 meetri jooksus kolmandaks. Foto autor: Chine Nouvelle / Sipa / Scanpix

40 Kommentaarid:

At 21:32, Anonymous Anonüümne said...

Ah mis sa ajad. Ikka sportlased võistlevad, mitte riigid. Omavahel tuleb parim mees või naine välja selgitada, mitte aga riik, kus keegi sündinud on. See viimane on sportlikus mõttes vaid taustainfo.

 
At 23:14, Anonymous Anonüümne said...

Kellegi Tiit Kuuli kommentaar PM veebiküljelt:
Oi kui hea. Pullerits on viimasel ajal tõsiselt väga heaks kirjutajaks hakanud. Selliseks, kes ei pea häbenema oma väljaütlemisi ja kellegi ees kummardama, et teda ikka avaldataks.

Tuleb nõustuda.

 
At 09:44, Anonymous Anonüümne said...

Ma arvan, et siin on veelgi töhtsam teema, et sport oleks ikka sport:

http://sport.delfi.ee/news/kergejoustik/mm2017/vastuseta-kusimus-mida-teha-molemasooliste-atleetidega?id=79170842

 
At 14:34, Blogger margus Kivirüüt said...

Semenya jooksis Londoni MM finaalis 800 m. 1:55,71 kui õigesti mäletan. Ehk siis saab öelda et on olnud esimest korda kiirem kui blogiomanik (1:55,9).
aga Lähte oli raske, esimest korda üle aastate oli raskusi et peale finisit koos rattaga auto juurde jõuda. Küll oli hea meel siis et olen tavaline rahvasportlane ja ei pea kellegi ees vabandama miks siis täna nii kehvasti.

 
At 15:24, Anonymous Anonüümne said...

Postimehes kirjutab keegi Merilin Luuk MM-i kokkuvõtte? Märkimisväärselt kehvasti kirjutab. Kas PM-is asjalikud meesterahvad otsas, kelle kirjutet kokkuvõte ei oleks nii amatöörlik? Tundub Et PM -il on oma lugejast kama kaks.
Miks arvatakse et Balta oleks pidanud finaali saama? Kas spordiajakirjanik ei suuda meeles pidada sportlase viimase poolaasta tegemisi? (Balta vigastus).
Ikka veel nimetatakse Šadeikot piigaks? Kas ta pole juba 28aastane?
Palju olulisem kui rikaste naftariikide sportlaste ostud (mis pole siiski massilised, teise ešeloni leedu korvpallureid või soome hokimängijaid pole ju Katar üles ostnud) on olematu tasemega onlain spordimeedia. Martinsoni, Roosna ja teiste jutukesed on vaid pelk klikbait meedia. Kusjuures tihti tasuline ka.

 
At 15:37, Anonymous Anonüümne said...

Tolle Tiit Kuuli kommentaariga ei nõustu. Vanasti oli härra Pullerits parem - vabam, hoogsam, julgem, fantaasiarikkam. Täna on kuningas kuidagi kammitsetud. Kirjutab turvalistel teemadel, hoidub süüdlaste nimelisest nimetamisest. Kumab läbi "davaite žit družno" paradigma. Tekstimeister on ilmselgelt loorberitele puhkama jäänud. Mugavustsooni pidama jäänud.
Kui tänased žurnalistikatipud peavad end guru Juhan Peegli õpilasteks, siis kas homsed kirjatsurad loevad ennast uhkusega Pulleritsu-kooli meesteks?

 
At 17:08, Anonymous Anonüümne said...

Peremees ja tema Kube:

https://www.sportfoto.com/ee-et/p/3179481

 
At 17:34, Anonymous Anonüümne said...

Tehke järgi ...

http://sport.postimees.ee/4210543/video-vaata-kuidas-mart-seim-teeb-12-kukki-turjal-270-kg-kaaluv-kang?_ga=2.171457444.50981637.1502698595-316727790.1487086663

 
At 17:36, Anonymous Anonüümne said...

Priidu ja sisseostetud teema aegund, see juba liialt palju läbi käinud.
Tõelised sündmused olid Lähtes, anna tulla räägi kuidas oli 14 aastaste ässadega võidu uhada?

 
At 18:01, Anonymous Anonüümne said...

17:34, miks keegi peaks Seimi järele tegema? Seleta palun.

 
At 19:21, Blogger Priit Pullerits said...

Kae, kugu Ahto L. on kukkunud: nutab PMis fentanüüli ohvreid taga! On tal probleem narkoga? Leidis ka, keda haletseda...

 
At 20:05, Anonymous Anonüümne said...

Lugesin seda. Lobjakas küll, aga lugu on siiski kurb. Palju tähtsam meile kui sportlaste kodakondsus.

 
At 20:09, Anonymous Anonüümne said...

17:34, miks peaks me Seimi järele tegema? Kas sa ise teed? Tundub et oled tühine sitakott.

 
At 09:32, Anonymous Anonüümne said...

Art sõitis õhukummidega?

 
At 10:16, Anonymous Anonüümne said...

Priit Pullerits, kas Te olete päris loll või niisama lahmite?
Seda ma suudan isegi mõista, et Teil neist 100-200 iga aastaselt fentanüüli üledoosi tõttu surevast noorest on ükskõik, mul isiklikult on ka näiteks Teie lähisugulastest ükskõik, kuid niipalju võiksite ikka aduda, et raha nende üledooside jaoks tuleb Teie taskust. Mõikate? Või pean veel lihtsamalt seletama, võtteski Teie rahakotist kõik seal oleva raha ära ning lisaks Teie "uue" ratta võtan ka ära ning müün 430 euro eest maha. Raha eest ostan uue koguse narkot ja kotitäie Komeedi komme. Saate probleemi olemusest äru?

Kuna Te matemaatikas väga tugev pole siis teen Teie eest ühe tehte ära. Proovige nüüd mõttega kaasas püsida, ei tohiks üle mõistuse käia.
Politsei hinnangul on kuni 20 000 süstijat. Keskmiselt kolm doosi päevas. Iga doos maksab kümme eurot. Päeva käive on 600 000 eurot, aasta maht 219 miljonit. Keskmiselt iga inimese taskust läheb aastas umbes 160 eurot kogu selle jama otseseks rahastamiseks läbi varguste. Kaudsetest mõjudest ma ei räägigi, see on teist sama palju juurde. See oli nüüd väga lihtsustatud käsitlus, ajakirjanikuna võiksite ilmselt taibata, et tegelikkus on veel kordades keerukam, vaatamata sellele, et Ahto L arvamused pole ka mulle alati vastuvõetavad.

Lõpetuseks võiks proovida mõelda ka selle peale, et kes on need, kes selle 219 miljonit oma tasku pistavad. Kasumimarginaal selles äris pole mingid tühised 5 või 10 %, kasumimäär on märksa parem. Kasumimäär on isegi nii kõrge, et jätkub ka sponsorluseks. Kuid see on juba uuriva ajakirjanduse teema, see pole enam mõnus jutuvestmine õdusas kohvikus koos sellele järgneva jutukesega laupäevases lehes.

 
At 10:34, Anonymous Anonüümne said...

Vägaväga pahaendeline vaikus on Eesti kohal küll. Kellel veel aidsi pole, see sureb varsti lihtsalt hirmust ja igavusest.

 
At 11:04, Anonymous Anonüümne said...

10:16 on lähedal probleemi idule. Samas kapitalistlik elukorraldus, kus inimesed jagatakse varakult kastidesse vastavalt päritolule, toob kaasa selle, et paljud ei suuda liikuda üldise vooluga kaasa ja vajavad puhkust. Puhkemomendi otsijaid leiavad maru kärmelt üles narkospetsid, kes söödavad tasuta kraamiga omale poolearuga kliente sisse, et hiljem sundida neid juba liikuma selles 10:16 nimetatud rattas, mille viimane vaatus on üledoos ja lahkumine noorelt. Mõnes mõttes on narkodiilerid nagu hundid kes nopivad elust välja ullikesi ja likvideerivad nad omal viisil nende omal vabal tahtel. Sellest skeemist joonistub välja inimese vaba tahte olemus. Seda põhimõtteliselt ei ole ja ta allub võimekamate isendite kavalusele. Samal põhimõttel töötab ju ka reklaamiajakirjandus, kes otsib üles inimeste nõrku kohti, et sundida neid vabatahtlikult ostma tarbetut nodi, et saaks oma ajakirjanikele maksta palka uue kube ostmiseks. Ja sellest viimasest seosest tulebki otsida PP vimma põhjust AL jutukese vastu. AL saeb oksa, millel istub PP, lihtne!

 
At 11:42, Anonymous Anonüümne said...

Peremees, kas Lähte sõidust reportaaži ei tulegi?

 
At 11:50, Anonymous Anonüümne said...

Mehed, särgid maha ja nibud kikki! #PulleritsShirtlessChallenge

ega meiegi viletsamad ole. Vaevalt et blogilegend Harku Karvajalal vaid jalad karvased on. Pildid üles!

 
At 12:44, Anonymous Anonüümne said...

Enne kui härra Pullerits pole oma dabroo-sõna andnud, ei toimu siin mingit poseerimist, paljalt või ilma.

 
At 13:47, Anonymous Anonüümne said...

Kuulge teie, karvase rinnaga mehed, kas lugesite Postimehest MM-i kokkuvõtet? Merilin Luuk jutustab seal väga ümara poliitkorrektsusest nõretava lookese. Kuidas ikka "kuningat" ei tohi solvata ja et Kanter peaks õlle asemel piima jooma? Mida kurat? Lastele kirjutame?

Teine teema oleks küsiks kuidas tundub see Mo Farah legend? Medaleid on jah palju aga vaimne pool? Bekelel on poole vähem kulda, aga tema oleks nagu ikka rohkem meeles kui Farah?

 
At 06:07, Blogger raybanoutlet001 said...

skechers shoes
adidas nmd
jordan shoes
michael kors handbags
coach outlet online
nike store
seahawks jersey
nba jerseys
christian louboutin sale
nike blazer
2017.8.26

 
At 10:59, Blogger raybanoutlet001 said...

browns jerseys
new orleans saints jerseys
clippers jersey for sale
buffalo bills jerseys
christian louboutin outlet
hugo boss sale
coach outlet store online
cheap jordan shoes
fitflops sale
ferragamo outlet

 
At 10:06, Blogger raybanoutlet001 said...

christian louboutin shoes
minnesota vikings jerseys
michael kors outlet
san antonio spurs jerseys
nike huarache
nike blazer
ralph lauren uk
clippers jersey for sale
jordan shoes
armani outlet

 
At 03:53, Blogger adidas nmd said...

cheap ray bans
san antonio spurs
rolex replica watches
coach factory outlet
cheap oakley sunglasses
mbt shoes
christian louboutin outlet
cheap jordan shoes
boston celtics jersey
ralph lauren uk

 
At 05:21, Blogger Unknown said...

longchamp outlet
fitflops sale clearance
patriots jerseys
adidas stan smith
air jordan
ferragamo belt
nhl jerseys
yeezy shoes
ferragamo sale
links of london

 
At 07:17, Blogger Unknown said...

cheap jordans
harden shoes
adidas nmd r1
tory burch shoes
michael kors outlet online
adidas ultra
pandora jewelry
led shoes
nike cortez
michael kors outlet

 
At 10:07, Blogger Unknown said...

www0416ray ban sunglasses
denver broncos jerseys
new orleans saints jerseys
coach factory outlet
new york giants jerseys
coach outlet
ralph lauren uk
los angeles lakers jerseys
boston celtics
coach outlet store online

 
At 12:07, Blogger Unknown said...

qzz0419
nike air jordan
polo ralph lauren
kate spade outlet
cheap jordans
rayban sunglasses
true religion jeans
mulberry handbags
jordan shoes
polo ralph lauren
converse shoes

 
At 04:01, Blogger raybanoutlet001 said...

zzzzz2018.4.27
golden state warriors jerseys
coach outlet
ecco outlet
basketball shoes
true religion outlet
chicago bulls jersey
cheap basketball shoes
michael kors outlet
polo lacoste
mbt shoes outlet

 
At 05:02, Blogger Unknown said...

qzz0606
tory burch outlet
ugg boots
cheap jordans
michael kors handbags
polo ralph lauren
new balance shoes
ray ban sunglasses
mizuno running shoes
ugg outlet
tory burch outlet

 
At 04:41, Blogger Unknown said...

20180607 xiaoou
kyrie 4
gucci outlet online
true religion jeans
jordan shoes
michael?kors?outlet?online
coach outlet
lebron shoes
broncos jerseys
michael kors outlet online
off white clothing

 
At 04:33, Blogger Unknown said...

www0705
chrome hearts outlet
oakley sunglasses wholesale
oakley sunglasses
under armour outlet
columbia sportswear
ugg outlet
le coq sportif shoes
polo outlet
san antonio spurs jerseys
canada goose outlet

 
At 07:46, Blogger Unknown said...

off-white
nike air max
links of london
kobe 9
john wall shoes
air force ones
air max 90
balenciaga
yeezy boost 350
michael kors purses

 
At 05:07, Blogger jeje said...

coach outlet online
moncler jackets
ralph lauren uk
moncler online
moncler online outlet
pandora
kate spade outlet online
golden goose
pandora outlet
longchamp handbags

 
At 05:56, Blogger 5689 said...

zzzzz2018.8.6
pandora charms
canada goose uk
nike presto
basket nike femme
hugo boss outlet
nike factory outlet
ralph lauren uk
coach outlet
canada goose jackets
pandora charms

 
At 05:36, Blogger Unknown said...

www0820


ecco outlet
pandora jewelry
ralph lauren uk
ed hardy clothing
kate spade outlet
nike air max
ugg boots on sale 70% off
pandora charms
pandora
new nike shoes

 
At 05:42, Blogger Unknown said...

www0912

golden goose
ugg outlet boots
bottega veneta
kate spade outlet
canada goose outlet
pandora charms
superdry uk
ralph lauren polo
off white shoes
mlb jerseys


 
At 04:07, Blogger Unknown said...

jinyi921
prada shoes
vibram five fingers
pandora outlet
michael kors outlet
red bottom shoes
christian louboutin outlet
coach outlet
issey miyake
yeezy boots 350
prada handbags

 
At 06:41, Blogger Unknown said...

coach outlet handbags
coach outlet stores
golden goose starter
stephen curry shoes
nike hyperdunk
jordan retro
adidas eqt support adv
tory burch outlet
michael kors
jordan shoes

 

Postita kommentaar

<< Esileht