kolmapäev, november 22, 2017

Pullerits: Kümme karmi küsimust seoses Tanel Kangertiga

POOLED KÜSIMUSED OOTAVAD VEEL ÕIGET VASTUST. PALUN PINGUTAGE!
Siin on paljud ette heitnud – alusetult, nagu ikka –, et olen neile nädala jooksul rääkinud Tanel Kangerti (fotol paremal) räägitust edasi seda, mida nad nagunii teavad. Tegelikult see muidugi nii ei ole. Olen neile ja teile rääkinud seda, mina nemad on ja teie olete arvanud, et Kangerti kohta teate, ilma selleks faktilist kinnitust omamata. Teisisõnu: teil on olnud ainult oletused ja arvamused. Aga nüüd, tänu minu reporteritööle, on teil lõpuks ka faktid. Palju õnne!

Teeme nüüd väikse katse, kui palju te Kangerti kohta tegelikult ja iseseisvalt teate. Esitan teile kümme küsimust lähtudes sellest, mida Kangert üle-eelmisel pühapäeval Eesti spordimuuseumis rääkis – ja vaatame, kui kiiresti siin õiged vastused teilt tulevad. Ja kas üldse tulevad.

Esiteks: millist hooaega peab Kangert oma kõige paremaks ja miks?

Teiseks: mida on Kangerti sõnul vaja selleks, et mõni eestlane võiks Belgia classicutel tegusid teha?

Kolmandaks: kes on meeskonnas see liige, ilma kelleta on Kangerti väitel Tour de France’il võimatu head tulemust saavutada? Vihjeks ka: see mees ei ole peatreener, klubi direktor, massöör, füsioterapeut, mehaanik jne? Õige vastus: kokk (11:01).

Neljandaks: mille poolest erineb rattaproffide palgaarvestus meie kui tavakodanike palgaarvestusest? Õige vastus: profid arvestavad aastapalka, meie, mitteprofid ehk tavakodanikud, kuupalka (11:16).

Viiendaks: mida nägi Kangert enda kinnitusel tänavusel Giro d’Italial saatusliku kukkumise ajal väga detailselt?

Kuuendaks: miks ei sobi Kangerti sõnul talle paljud Tour de France’i tõusud, aga Giro tõusud sobivad paremini? Õige vastus: Kangertile TdF-i tõusud ei sobi, sest need on väga pikad ja keskmiselt 5%-lised (tema sõnul tuim astumine), millest ka rasked mehed suudavad raske rauaga üles pressida; Kangertile meeldivad lühemad, rohkem kui 10%-lised tõusud. (Heiki)

Seitsmendaks: millest jääb Kangertil enda sõnul kõige rohkem puudu, et ta võiks edukalt sõita ka neil võistlustel, kus on munakivilõike? Õige vastus: Kangert tunnistas, et tal ei ole munakividel lihtne, sest kaalub liiga vähe; tema sõnul on munakividel eelis 80-kilostel ja raskematel meestel, kes kividel nii palju ei põrka. (Heiki)

Kaheksandaks: millise füsioloogilise eripära tõttu eelistab Kangert teatud tingimustes tingimata elektroonilist käiguvahetajat?

Üheksandaks: mille poolest erineb Kangerti sõnul gruppetto tegevus laskumisel teinekord võistluste liidrite laskumisest?

Kümnendaks: millistel võistlustel saab eriti määravaks Giuseppe Martinelli panus ning milles see panus seisneb? Õige vastus: saab eriti määravaks Belgia, Itaalia ja Prantsusmaa classicutel, sest ta tunneb põhjalikult kõigi sealsete võistluste teid ning teab, kus on kunagi midagi juhtunud ja ette võetud. (MargusM, 20:48)

Selleks, et vastamine läheks libedamalt ning püsiks ülevaade, millised küsimused on juba vastatud, siis kommentaaride lahtrisse kirjutatud õiged vastused kannan siia küsimuste järele koos lisandusega, kes on õige vastuse andnud (kui te nime alla ei pane – ja enamik kardab seda nagu vanakurat välku –, siis jääb õige vastuse andjale tunnustuseks vaid vastuse esitamise kellaaeg).

Näis nüüd, suured rattasõidu, Kangerti (ja Moabi) spetsialistid, kas saate täna õhtuks kamba peale kõik küsimused vastatud. Aeg läks!

Foto 1: Tanel Kangert lõpetamas tänavust Tartu rattamaratoni. Foto autor: Tairo Lutter, Postimees/Scanpix
Foto 2: Tanel Kangert (vasakul) lähenemas tänavuse Tartu rattamaratoni lõpujoonele. Foto autor: Tairo Lutter, Postimees/Scanpix

87 Kommentaarid:

At 10:38, Anonymous Anonüümne said...

Tunnistan ausalt. Ei tea mina ühtegi vastus. JA veel ausamalt öeldes ei huvita need küsimused ja õiged vastused mind ka. Oluline on medal. Kui medalit ei ole siis on loll see kes põhjendusi ei leia. Miks on vaja kõikide häda põhjendustega kursis olla? Elu on lihtsam. Sport on karm.

 
At 10:46, Anonymous Anonüümne said...

Ei oska isegi arvata ühtegi vastust.

 
At 11:01, Anonymous Anonüümne said...

Kokk

 
At 11:03, Blogger Priit Pullerits said...

Tubli, 11:01. Kolmandale küsimusele on õige vastus olemas.

 
At 11:03, Anonymous Anonüümne said...

Pukk

 
At 11:16, Anonymous Anonüümne said...

Aastapalk

 
At 11:17, Anonymous Anonüümne said...

Hooaeg 2016

 
At 11:36, Blogger Priit Pullerits said...

Jah, 11:16, see oli ka minu Arteris ilmunud Kangerti loos kirjas, et rattaproffidel käib arvestus aastapalga järgi, meil, tavakodanikel, kuupalga järgi. Punkt teile ja neljas küsimus ka vastatud. Kaheksa küsimust on veel jäänud.

 
At 12:03, Anonymous Anonüümne said...

Ega see aastapalk mingi saladus olnud. Välismaa profispordis see juba aastast 1952.
Priit Padre The Thunderbolt Man, olete langenud mugavustsooni.

 
At 12:22, Blogger Priit Pullerits said...

No kui see siin kõik nii mugav on, siis pillake käisest vastused ka ülejäänud kaheksale küsimusele, mis vastamata.

 
At 12:41, Anonymous Anonüümne said...

Ei ole mugav. Mina ei teand ühtegi vastust.

 
At 14:01, Blogger Heiki said...

Küsimus nr. 6: TdF tõusud on liiga pikad ja lauged, kus ka raskemad mehed suudavad suure rauaga üles minna. Giro'l aga kuni 10 km, aga järsemad.

 
At 14:02, Blogger Heiki said...

Küsimus nr. 7: Massist. Munakivide ületamine raskematel on palju sujuvam. Tehnika loeb muidugi ka. Nibali 2014 TdF sellepärast ette sai ja ka jäi, et ta tehnika on ikka nii hea.

 
At 14:03, Blogger Priit Pullerits said...

Tubli, Heiki! See kõlab peaaegu nagu Kangerti suust. Kas olite pühapäevasel kohtumisel temaga? Kui jah, siis ärge rohkem teiste elu kergeks tehke, las nuputavad ise ka ja tõestavad seda, mida nad siin eelmisel nädalal väitsid, et räägin asju, mida nagunii kõik teavad. Vaatame siis, kuidas nende teadmistega siin lood on.

 
At 14:04, Blogger Heiki said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 14:06, Blogger Heiki said...

Olin. Ok, rohkem ei vasta. Ja sa võid ka mitte üle ühe minu vastuseid arvestada. :)

 
At 14:09, Anonymous Anonüümne said...

Kunagi vist päevaleht kirjutas kuidas kohalikud tifoosid võtsid Girol prantslase sadulast maha ja andsid peksa. Kuna Danielo Kangerto on peaaegu itaalia zemljak siis naudib ta Girol turvalist olukorda. TdF jälle on kättemaksu oodata. Profijalgratas pole teil mingi poputamise laager.

 
At 14:09, Blogger Heiki said...

Kommenteerin siia juurde veel nii palju, et 2h Kangertit kuulata on nagu 2 aastat http://www.cyclingnews.com/ lugeda. Kogemus maksab. See oli väga kasulikult veedetud aeg.
https://photos.app.goo.gl/1l9FUFmHJeoLl4LJ3

 
At 14:11, Blogger Priit Pullerits said...

Väga õige, Heiki, ka 9. vastus (14:04), aga kustutasin selle ära, sest las teised ka nuputavad ja näevad vaeva, ei ole vaja neile kõike kandikul kätte tuua. Igatahes selle küsimustiku võitjaks võib teid küll juba ette kuulutada.

 
At 14:15, Anonymous Anonüümne said...

Räägiks millegist huvitavast kah. Nagu näha pole siin isegi Kangerti fänne kohal, kes nõudsid Priidu tähelepanu Astanakale. Räägime millestki mis selle blogi valdavat enamust huvitab. Nt Priidu laupäevane Arteri intervjuu teadlasega. Dopingukütt Kristjan Port ütleb teadlaste kohta aga nii:"Isegi teadlased on hakanud petma, kuna päeva lõpuks pole oluline tõde, vaid kuulsus ja sissetulek." Ja selle lause valguses avaldub Priidu kirjatöö nõrkus. Küsimata jäi oluline küsimus, et kas teadlane põletab raha ja tegeleb pettuse konstruktsiooni punumisega, millest ainult tema aru saab ja ajab rahastajatele lihtsalt kärbseid pähe? Miks kardab muidu julge ajakirjanik esitada säravaid küsimusi. Kas tõesti on meie konnatiik nii väike, et sisuliste küsimuste esitamisel kuivab tööpõld lihtsalt kokku? Mina usun, et tark teadlane oleks suutnud anda keerutamata selge vastuse ja kellegile ei jääks muljet, et mees haibib ennast.

 
At 14:17, Blogger Priit Pullerits said...

Vaat siis, rattamehed (??), kuulake teisi ka, nagu Heiki, mis tal on Kangerti jutu väärtuse kohta öelda, kui mind ei usu. Ma saan aru, et siin on mõnele mehele eluküsimus vastu haukuda, kui väheväärtuslik ja vale ja mõttetu kõik on, mis ma teen ja räägin. Aga näete, siin ütleb mees, et 2 tundi Kangertit kuulata annab rohkem kui teie moodi aastaid miskit välisveebis tuhlata. Ma ka imestasin, kohe siiralt imestasin, et tean Tartus enamikku mehi, kes ratast sõidavad, aga Kangertiga kohtumas ei näinud neist mitte kedagi. Mis nad tegid? Sügasid kodus kummi (rehvi) või?

 
At 14:19, Blogger Priit Pullerits said...

14.15, vale jutt - ma ju küsisin, et Northwesterni ülikool kordas tema katset ja ei saanud sama tulemust - et milles asi. Näete, te pole isegi mu intervjuud korralikult lugenud...

 
At 15:04, Anonymous Anonüümne said...

Miks läks Kirsipuu Astanast minema? Kas ei olnud piisavalt tööd?

 
At 15:14, Anonymous Anonüümne said...

Kas meeskonnasõitu trennis proovitakse või minnakse külmalt peale?

 
At 15:49, Anonymous Anonüümne said...

14:19 - Te ajate jama (demagoogiat) Priit. Teie küsimus oli hoopis:"Mida see näitab?"

 
At 16:18, Anonymous Anonüümne said...

Hüsteeriline mees järelikult.

 
At 16:22, Blogger Priit Pullerits said...

Ja mida teie susimine siin näitab, 15:49. Milles teie probleem on? Mis rahu ei anna? Olete kade, et inimene on suutnud midagi teha? No minge ja küsige teadlaselt, ta on lahke, kindlasti seletab teile, kui miski teile rahu ei anna. Tema artikkel on ilmunud Science'is ja kui te teadusest midagigi teate, siis see peaks teile palju ütlema.

Palun vastake ikka enne Kangerti küsimused ära, siis tulge siin minu blogis oma küsimustega välja. Teil on kuus küsimust veel vastamata. Paljuvõitu, arvestades, et tööpäev hakkab juba lõppema. Aga mulle siin teie anonüümsed kaaslased väitsid, et mul pole Kangerti kohta mingit uut infot - ja nüüd istute, mokk maas, ega tule miskit tarka kellegi suust (peale Heiki).

 
At 16:23, Anonymous Anonüümne said...

Priit sa kohtled oma rahvast kõva käega. Küsimused on karmid ja neid on palju, tervelt 10. Kas me oleme väärt seda?

 
At 16:44, Anonymous Anonüümne said...

Hr.Pullerits on kunn ja on auasi kui ta meid kõva käega kohtleb. See ongi väga hea.

 
At 16:47, Anonymous Anonüümne said...

Vaata Priit. Dopingukütt teab, kuidas petetakse spordis ja teaduses. Spordipettusega võib väikeriigi au allavett lasta aga teaduspettustega on võimalik põhjendada midaiganes poliitilist jama. Tänaseks on eestlaste geeniuuringutega haigustega võitlemise sildi all kogutud info, mille alusel võime liita kokku Lääne-Venemaa ja Liivimaa (sh Tartu) üheks domineeriva geenipõhiseks multikultuurseks riigiks. Mis tugineb teadlaste arvamusel, et geneetiliselt ühesugused inimesed peavad olema ühes riiklikus vormis. Ja selline riik sünnib tänu teadlastele kes põletavad metsiku kiirusega finantseerijate raha. Jutt tuleb tark ja keegi ei suuda sellest läbi närida. Tunnustus käib asja juurde, loomulikult ja siis on hea demagoogiliselt näidata kriitikute peale, et nad on lihtsalt kadedad.

 
At 16:55, Blogger Priit Pullerits said...

Okei, lp 16:47, teaduses on tõepoolest palju jama ning hulk teadust on lihtsalt teadus teaduse pärast. Kuid kõige hullem on see, millele te otse ei viita - teaduses valitseb karm poliitiline korrektsus. Teatud asju ei hakka teadlased üldse uurimagi, sest teavad, et sellest tuleb ainult paksu pahandust, kuna tulemused toovad välja selle, mis on kuulutatud tabuks, nt see, et mustanahaliste IQ on madalam kui minusugustel. Muidugi leidub uusi "uuringuid", mis tõestavad konjunktuurselt, et see nii ei ole, aga nood uuringud on niivõrd manipulatiivsed ja selektiivsed ja objektiivsusest irdunud, et tõsimeelsed teadlased vaid irvitaks nonde üle - kui neid selle eest lahti ei lastaks. Aga lastakse. Seepärast ongi kõik vait ja ei ütle midagi, kui mõned ajavad otsest jama, mida aga poliitiline ja ideoloogiline paradigma oma sõgeduses toetab. Vt nt, kuidas "The Bell Curve" maha on tehtud.

 
At 17:23, Anonymous Anonüümne said...

Lugesin intervjuud teadusemehega. See on juba kõva töö. Avaldan tunnustust. See ei ole sul jutuke suuskadega alla laskmisest või nahkkera veeretamisest eksootilise kõrbeprintsi osalusega osaühingus.

Aga et eesti inimeste genoom ameerika riskikapitalistidele jälle maha parseldatud, siin on kuri karjas. Siin peame eesti meestega maleva kokku ajama aga mis meie väeti jõud jumalarahva loodud paradigmade ja belli kõverate vastu on nagu tuule puhang telliskivi seinale. Aga valus on sellegipoolest. Kurgus pitsitab.

 
At 17:46, Blogger Priit Pullerits said...

Heakene küll, 17:23 ja mõni teine ka, ärge ajage nüüd lugejaid, lihtsaid spordimehi, mäest alla libisejaid ja mäest üles väntajaid, oma genoomide ja Belli kõveratega puntrasse ja kõverasse. Las nad püüavad need lihtsad Kangerti-küsimusedki esmalt ära vastata; oleks asi seegi. Varsti päev õhtal ja enamik veel vastamata. Kas siin leidub mõni, kes suudab spordimeeste au pisutki päästa? Või jälle võtan kindla, konkurentsitu võidu - nagu alati.

 
At 18:45, Anonymous Anonüümne said...

Härra Pullerits, te hindate meid üle nagu alati. Spordimehed oleme vaid nime poolest. Tulemusi ju ei ole. Üle 7,5m kaugust ei hüppa. Alla 14min 5k ei jookse. NBAs toksivad kossu korea ja kõigi aafrika riikide ossid. Isegi lätlased. Ja türklased. Aga mitte eestlased. Mis on spordimehe au? Ei ole seda. Kui oligi, siis ammu mammona vastu vahetatud. Kunagi teadsin kõiki eesti rekordeid peast. Enam mitte. Vanasti laulsin eesti hümni. Enam mitte. Osalesin innuga neliküritusel. Enam mitte. Nüüd müün kodust viina. Pole sporti, pole aud, pole midagist. (viina ikka on)

 
At 21:11, Anonymous Anonüümne said...

Jah Priit, tunnistan , et mulle meeldis teadlasega intekas just seetõttu, et vastused jätsid samasuguse mulje nagu jätavad mulje oma tegevusest petised ning manipulaatorid. Puudu jäi aga selge terav küsimusteseeria mis võimaldaks lugejal otsustada, et kas on tegu naiivse pühaku või kavala nihverdajaga.

16:47

 
At 21:15, Anonymous Anonüümne said...

Mure vaimse tervise pärast

Kui varem võis pea igas loos leida mingi vihje Moabile, siis nüüd on umbes 7 lugu järjest Kangertist. Hakkab normi piiridest väljuma. Tolerastid ehk kannatavad seda, aga tõsised spordimehed enam mitte. Kas Te näete kogu seda kupatust ka unes, hr. Pullerits?

Kuidagi üheülbaliseks läheb. Võiks olla konstruktiivne (loe: positiivne) analüüs meie tennise-naiste tublidusest.

 
At 21:27, Anonymous Anonüümne said...

Tahaks lugusid ameerika naiste hingeelust.

 
At 22:07, Anonymous Anonüümne said...

21:27, loe Kanepi raamatut, sealt leiad nii mõndagi, loodetavalt ka põnevat, üksildase naise hingeelust.
Seksistki tulevat juttu.
Siin, vabariigi parimas spordiblogis, pole sellistele narrustele kohta.
Ime, et lambakarja siseelust veel lugusid ei taha!

 
At 22:50, Anonymous Anonüümne said...

Mees on neli aastat Kangertit ignoreerinud, nüüd peab enda omaks nagu Sildarut, Moabi ja tartu ovaali.
ja meie peame tänulikud oleme?
Mõistame su demagoogiat ja provotseerivat möga, kusjuures kurb on see et sa mõtled kõike mis kirjutad tõsiselt.
Sa arvadki et lugeja on sitakott.
Ära alahinda lugejat , vastast. Kunagi.
Järgmine kord kui asfaldil maoli oled on naerjaid , parastajaid mitu korda rohkem.

 
At 22:55, Anonymous Anonüümne said...

Kangert on Kangert, aga miks osa spordimegi teda kummardavad nagu kerge lambakari? Miks peab üldse kedagi kummardama?! Ameerika naistel on üksjagu rikkalikum hingeelu kindlasti.

 
At 00:16, Anonymous Anonüümne said...

Sel ajal kui Känx Tartus spordimuuseumis enda muljeid jagas, toimus rööbiti, kahe domineeriva Eesti rattaklubi sõprusduell jalgpallis. Kes olid need klubid, mis oli lõppskoor

 
At 00:32, Anonymous Anonüümne said...

Ajal kui tsiklistid vutti tagusid, ahistasid pallurid ööklubis mutte poolte sundimatul kokkuleppel. Kes keda?

 
At 08:36, Blogger Priit Pullerits said...

Tuletan teile meelde, asjatundjad, et kuus küsimust on teil vastamata. Juba ööpäev hakkab täis tiksuma. Enne edasi ei lähe, kui eelmine peatükk pole edukalt suletud. Nii et andke oma parim - või teil tõesti ei ole enam ainsatki käiku võtta? Ongi toss väljas, kui grupp tikub lagunema?

See 00.16 küsimus ei huvita küll mitte kedagi. Palun mitte risustada.

 
At 10:57, Anonymous Anonüümne said...

Räägi Priit, et millal ilmub teadlase intekale järg, kus selgub, et kas tegemist on pühaku või skeemitajaga? Mis motiveerib sind haipima, kas tõesti artikkel teadusajakirjas? Tõe huvides võiks rääkida ka, et palju on üldse avaldatud viimasel kümnendil eestlaste artikleid teadusajakirjades.

 
At 11:47, Anonymous Anonüümne said...

Priit, palun täpsusta, kuidas saab Kangertil olla palgaarvestus aasta- , mitte kuukaupa? Kas ta saab siis kogu aasta palga kätte hooaja alguses või lõpus? Minu teada vähemalt Eesti seadused sellist skeemi ei lubaks, et kõik palgamaksud jms maksad näiteks aasta alguses või lõpus, pärast enam sotsiaal ning tulumaksu ei maksa, aga TÖR-s on kirjas?

Lauri

 
At 12:59, Anonymous Anonüümne said...

Halastage härra Pullerits! No kust meie teame neid proffide trikke ja saladusi?

 
At 15:31, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits andis lubaduse, mida ta ei suuda pidada. Olen 100% kindel, et järgmine peatükk avatakse enne, kui siinsetele küsimustele vastused saadud.

 
At 15:42, Anonymous Aleksander said...

Asjatu lootus sul. Padre on ennegi oma karmi meelelaadi demonstreerinud. Enne uut ei tule kui küsimused pole vastatud.

 
At 15:44, Anonymous Anonüümne said...

See küsimuste voor on kaval nipp puhkusele minekuks. Jätad küsimused üles ja kuu aja pärast hakkad alles klaarima.

 
At 16:00, Anonymous Anonüümne said...

Teile sitakottidele kuluks üks korralik peapesu ära. Loodame et Padre võtab ette kui aega saab. Aga ega ei tea ka, ta selliseks poliitkorrektseks muutunud viimasel ajal.

 
At 17:03, Blogger Priit Pullerits said...

Mis puhkus, 15:44? Täna lumistel radadel rattaga 1:26 kirjas.

Lauri, kui meiesugused lähevad palka kauplema, siis meie räägime kuupalgast. Et tahan saada 2500 eurot kuus kätte, näiteks. Profiratturid kuudega ei kauple. Neil on läbirääkimistel jutuks, kui suur aastapalka nad saama hakkavad. Ehk siis et tahan 170 000 eurot saada - kõik saavad aru, et jutt on aastapalgast, sest selles käib arvestus, mitte kuupalgas. Kas sai nüüd asi selgemaks.

Äkki, Lauri, aitate ka mõne vastusega siinsed hädapätakad välja?

 
At 19:02, Anonymous Anonüümne said...

Härra Pullerits, olge nüüd lõvi ja pange uus lugu hakkama. Kangert on tubli mees aga Astana tiimi sisesest ierarhiast ei saanud me midagi teada. Veel oleks tahtnud teada eraldistardi etappidest. Need oli huvitav vaadata ja esikümne mehed olid vist rattamaailma austuse teeninud. Sakslane kõrgus üle teiste aga muus osas oli ta üllatavalt vilets. Miks nii?

 
At 20:48, Anonymous MargusM said...

ma ütleks et Priit ja Lauri on viigis. Aastapalgana kaubeldakse sellepärast et rattatiimid on justkui europrojektid, neil on aastaeelarved ja nii nad rehnutivad.. see ei tähenda et ratturitele palka igakuiselt ei makstaks.
..ka mõned omapoolsed heietused küsimuste osas:
2) Belgia klassikutele on kindlasti õnne vaja, kuid ratturina eeldab sellist ründaja tüüpi kes kannatab järske lühikesi mägesid ja munakivi lõike sõita ja suudab neist kiirelt taastuda, see on kõige tähtsam, sest olukorrad vahelduvad päris kiiresti.. meil selliseid võhmamehi pole.
8) võibolla on elektrooniline käiguvahetus kindlam kui mäepeal juba punasesse oled sõitnud siis võib mehhanilisega käiguvahetus juba raskendatud olla ja alati ei õnnestu.
9) liidrid laskuvad kiiremini kui grupeto.
10) Martinelli oli koos Kirsipuuga DS ametis, Kirsipuu juhatas sileda etappe, ja tema mägiseid. ehk olid ka kevadised ühepäevasõidud Martinelli juhtida, ta ju mitmeid võitnud.

 
At 22:07, Blogger Priit Pullerits said...

MargusM vähemasti proovib, aga teised? 10. punktiga on ta tõele väga lähedal, aga mitte veel täkkes. Ülejäänud jäävad tõest kaugemale. Teiste pakkumised?

 
At 22:33, Anonymous Anonüümne said...

Korrektne on öelda hooaja palk mitte aastapalk

 
At 22:55, Anonymous Märt, hobikorras riistvõimleja said...

Kanks võiks mõne vihje hädasolevatele sitakottidele kribada, ta peaks neid vastuseid veel mäletama.
Mul endal on ka selline lugu, et ühtegi mõtet ei tiku ligi, millega oleks väärikas Padre palge ette ilmuda.
Peas on ainult amatsoonid ja nende gigantlik heitlus ühe õlletootja telgis...
Mage lugu, mehed, ma tean, aga nii on. Olen vähemalt teie ja peremehe ees aus.

 
At 23:36, Anonymous Anonüümne said...

Oli siis õlleka üritus kaemist väärt? Arvasin, et kehva järellainetuse tõttu polnud sündmus eriti positiivseid emotsioone tekitav. Vaatajad jõid ennast täis ja unustasid selle sündmuse. Kas võidufond oli pärisraha või voutšer mida saab kulutada turniiripileti soetamiseks ja mida sponsorid muidu niisama jagavad? Sellisel juhul oli tegu õllejoojate petmisega, illusiooniga! Ahh ma ei saa Märdist aru, et kui kaua pidi ta riistvõimlemises pausi pidama, et see üritus teda erutas. Ja Priidul on ideed täiesti otsas. 2 nädalat ratsutab Kanksuga. Mingi ühiskondlik karistus kaotatud kihlveo eest ilmselt. Hoiduge palun hasartmängudest. Näete igasugune loomingulisus kaob ära. Jääte kännu taha kinni ja sojute korduvalt küsimustest. Ahh, võiksin pikalt lobiseda aga praeguseks aitab.

 
At 23:44, Anonymous Anonüümne said...

või et 2h vestlus Kangertiga annab suurema ülevaate kui aastaid teemas sees olemine ja lugemine , vaatamine?
30min sõit Taaramäega annab võimsamad jalalihased kui aastane treenimine?
Ansipiga rattasõit Tartusse annab rohkem infot olukorrast riigis kui aastane konjuktuuri instituud töö?
MOAB'i omanikuks saab see kes seal kõige rohkem käib?

Nagu lastekirjandit loe.

 
At 11:00, Blogger Priit Pullerits said...

MargusM, 20:48, teie ei ole siin mingi kohtumõistja, et kas on viik või mitte. Ei ole mingit viiki, vaid on minu võit, sest õige vastuse ütleb Kangert, ja Kangert rääkis selgelt aastapalgast ja et see erineb kuupalgaarvestusest, nagu on enamikul. Samuti ei rääkinud ta mingist hooajapalgast, 22:33, vaid just aastapalgast. Kangert teab, millest räägib, teie ärge tulge siin targutama.

Aga kuna teised on nii kehvakesed, siis annan ikkagi Martinelli eest MargusM-le punkti, millega ta on tõusnud Heiki järel kahe eelvastajaga 2.-4. kohta jagama. Õige vastus tekstis küsimuse järel.

 
At 11:07, Anonymous Anonüümne said...

Väga südantsoojendav lugeda et Märt on siiras ja aus Padre ja ka meie vastu. Selline on tänapäeval harv ja väärib tunnustamist.
Mis puudutab amatsoone siis peaõkirjad enne matši olid väga imalad a la supermatš jne. Eile oli Postimehes Tamla kokkuvõte kui vägev suur ja võimas matš oli kokkuleppest polnud juttugi jne. Kui lugeda kommentaare siis ei ole lugu nii ilus midagi. Näha olevat olnud matši 3-setiseks venitamine ja kehvapoolne pallivahetus. Ise mängu ei näinud aga usun kommentaare rohkem kui sisuturundusjuttu.

 
At 11:57, Anonymous Anonüümne said...

See aastapalk võistkonna alade profispordis pole miski ime. Nii tavaline et selle kohta ei küsitagi. Võib ka hooaja palgaks nimetada sisu on ju ikka sama. Rääkige hoopis mis on üldised lepingupunktid. Et juhul kui sportlane enam tööd ei saa teha siis mis protsent välja makstakse? Aga lugege Postimeest. Seal seisab et kui vägistati aga ei tea täpselt kes, siis oli see Weinstein!!!

 
At 12:39, Anonymous Anonüümne said...

Eestis teavad algkoolilapsedki et treener vägistas Kaia aga siis tuli Weinstein ja vägistas nad kõik!

 
At 12:45, Anonymous Anonüümne said...

Ruka MK'l 2 TH meest punktidel. Pole paha.

 
At 13:49, Anonymous Kuljabin Viktor said...

12:45 kuidas me nii madalale oleme langenud? Eestil on maadluses tõstmises poksis ja vehklemises olümpia kullad. Ujumises ei ole aga see ongi pehme ala. Ka suusatamises on. Mingi mk punktide lugemine on meiesuguste jaoks lati alt läbi. Kuninglikul alal tsiklismis on olümpia kuld. Okei maailm läheb eest ära ja me ei jõua enam kaasa võistelda. Aga see ei tähenda et iga normitäitja olümpiale lähetada. Mingit imaagot ja renomeed peab ju hoidma. Või mis? Kui ei ole keskmikkegi, siis ei ole, ja tagaotsa rahvast areenile ei saada. Meie rahvas ei saanud aru aga kui Londoni olümpial meite naisvõistleja tuli finisisse koos selliste riikide esindajatega kellede nimegi polnud varem kuulnud. Olge ikka lahked. Samal ajal Läti sai staadionil hõbeda. Tegelikult ma ei tea isegi mis jama siia kirjutasin ja miks. Aga pidage vastu mehed. Hoidke rahvuslikku vabaduse leeki oma rinnas põlemas.

 
At 14:28, Blogger Priit Pullerits said...

Palun nähke nüüd pisutki vaeva, et Kangerti-küsimused ära vastata, sest uus lugu, ja suure uudisväärtusega, on valmis, aga ei saa seda enne käiku lasta, kui vanad teemad pole klaaritud. Andke ükski kord mingigi panus, näidake, et olete millekski suutelised, mitte lihtsalt niisama ei käi siin kilkamas. Mina ju pingutan teie nimel - võiks niigi palju vastu anda, et teete siin seda rõõmu, et suudate viis seni vastuseta küsimust ka siiski ära vastata.

 
At 15:33, Anonymous Anonüümne said...

Vasta ise - saad vaevast lahti

 
At 15:59, Anonymous Anonüümne said...

Vaata eilset 15.31 kommentaari. Nii lähebki. Ei saa sa siin neid vastuseid. Heikil keelasid vastamise ära, teisi (peale MargusM) ei huvita.

 
At 16:48, Anonymous Anonüümne said...

Härra Pullerits ärge piinake meid! T Kangert on äss, teie olete kunn, Märt on riistvõimleja, kas sellest ei piisa?

 
At 17:10, Anonymous Anonüümne said...

Lepiks Priit vähemalt kokku, et kui sa uut kirjatükki ei raatsi üles riputada, siis sa vähemalt ei spämmi oma soovi mingitele tobedatele küsimustele vastuseid saada. Siin blogis pole ju vastajatele peaaegu kunagi mingit (sponsori)au(tasu) antud. Mõttetu on isegi liimile minna. Kellele see ikka muljet avaldab kui peale Kanksu ja Priidu keegi veel mõttetutele küsimustele vastuseid teab. Oleks siis küsimus, et kuhu on maetud miljon ja auhinnaks oleks õiges kohas selle leidjale jätmine, oleks hoopis teine tera. Siis võiks isegi 100 küsimust ära vastata kui usuks, et jälle mingit kahtlast kokkumängu ei ole, kus raha antakse just neile kellele see on mõeldud.

 
At 17:37, Anonymous Anonüümne said...

Heiki oleks kõik ära vastanud aga ta läks Padrega kokkuleppele. Nõrk mees!

 
At 18:12, Anonymous Anonüümne said...

TH pani kõik sitakotid täna paika. Vägev esitus, elagu TH.

 
At 20:23, Anonymous Anonüümne said...

Kas Pärtel Piirimäe on Moabist tagasi? Nii huvi pärast küsin.

 
At 21:23, Anonymous Jaan Ploom said...

Nagu mingi hale titt kaagutab, et vastake ja vastake. Ei allu Teie provokatsioonile ja pistke anaali oma hambutu lällamine

 
At 21:29, Anonymous Nora Notslar said...

20:23, kas esineb ilmutusi, et Pärtel jäi suvel kaljuprakku kinni ja elab seal peamiselt õhust ja armastusest siiani?
Võib-olla peaksid päästeoperatsiooni organiseerima enne kui hilja?

 
At 21:45, Anonymous Kilvamees said...

5. küsimus
Kangert nägi kukkumise ajal väga detailselt maad ehk asfalti.

 
At 21:50, Anonymous Vändra rattaklubi "Suured Vändad" said...

Kaheksas: Kanksil on lühikesed näpud.

 
At 22:50, Anonymous Anonüümne said...

Reede õhtu, mehed ei olegi restoranis. Tervitame Aavo Pikkuusi eilse sünnipäeva puhul!

 
At 23:28, Anonymous Anonüümne said...

Luuavartest tuli täna veidi pauku, aga kus Aivar on, kas olümpiale ikka mees jõuab?

 
At 23:29, Anonymous Anonüümne said...

Mine ... oma küsimustega. Lähen cyclingnewsi lugema.

 
At 23:34, Anonymous Anonüümne said...

Küsimus 11.
Millal kuulis Pullerits esimest korda nime Martinelli.

1. aastast 1997 mil mees tegi tegusid Marco Pantaniga
2. aastast 2003 mil mees tegeles Simoni ja Lion Kingiga korraga
3. eile Tanel Kangertlilt.

Huu

 
At 23:37, Anonymous Anonüümne said...

Aivar on OÜ-s Mulgi Õun

 
At 00:40, Anonymous Anonüümne said...

Mis on siinse viktoriini point? Labane aja venitamine postituste vahel, nõrk!

Natuke tugevam variant oleks kui Priit lubaks järgmise postituse kirjutada 10000 tähemärgiga lugejaid huvitaval teemal ja iga vastamiseks kulunud sekund arvestatakse uue artikli tähe lubadusest maha. Aga raske on leida sobivat teemat. Seega oleks targem, et blogiperemees lubab Kelly põlve või Kanksu käe paranemist toetada 100000 sendiga ja iga vastamiseks kuluv sekund vähendab sendi võrra seda summat. Viktoriin lõppeks siis väga kiirelt.

 
At 09:50, Blogger Priit Pullerits said...

Pakutud 5. ja 8. vastus ei ole õiged.

Piirimäe oli suvel Moabis vaid neli päeva, tagasi juba enne sealt, kui ma sinna saabusin. Küsimus: kui palju kulutas ta Moabis ööbimisele? Äkki sellele oskate vastata, kui Kangerti teemad niiiii üle jõu käivad.

 
At 10:05, Anonymous Anonüümne said...

Kangert nägi ju enda ees liiklusmärki, mis oleks tal äärepealt pükstesse augu rebinud, kui need oleks pleki ja toru vahele kiilunud. Tõsi, ma ei mäleta, mis märk see oli, vist mingi nooleke.

 
At 12:09, Anonymous Anonüümne said...

Postimehes tore lugu meie kossumeeskonna liikmetest. Supervennad, lausa raudmehed, panevad profiratturitele ära nende enda alal. Väga talendikad ja töökad, juba 45 minutit enne trenni on kohal ja trenni ära teinud. Super nalja- ja pullivennad, suurepärased sisekliima tekitajad.
Aga kuidas siis kõige tähtsam, meeskonnana esinemine ei õnnestu? Milles siis asi? Kas treener ei oska supermehi kasutada? Kuhu need erakordsete füüsiliste ja vaimsete võimetega mehed kaovad kui on vaja ametlik kossumatš pidada?
https://m.postimees.ee/section/146/4322921

 
At 14:22, Anonymous Anonüümne said...

Ilmselge suurendamine. Tegelikud supermehed on hoopis Padre ja tema kamraadid. Sitked, vastupidavad, plahvatuslikku kiirust arendavad tublid nalja- ja seltskonnamehed kõik.

 
At 15:40, Anonymous Anonüümne said...

Kossumehed saaks tüdrukutelt padjasõjas kolki. Aga vaatame Padre Pulleritsu ja tema kamraade. Tallinn põlvili pandud, Moab vallutatud, Alpid ja Dolomiidid selili, Riia linn ootab veel alistamist. Noh?

 

Postita kommentaar

<< Esileht