esmaspäev, detsember 18, 2017

Pullerits: Miks maailma parimat rattaproffi tuleb karistada täie rangusega?

Pulleritsu blogi anonüümne kommentaator: «Nulltolerants saab tähendada ainult tervete arstimeid mittetarbivate sportlaste osalemist võistlustel.»

Täiesti nõus kommenteerijaga! Ja nüüd võtame selle valguses liistule Chris Froome’i. Mehel oli lubatud kopsurohu doos kaks korda üle lubatu. Kaks korda!!!

Teeme teile asja lihtsalt arusaadavaks. Kujutage ette, et arst ütleb teile, et võite võtta kümme ühikut ravimit, see limiit on saanud igalt konsiiliumilt heakskiidu, ja te teate, et kui võtate rohkem, satute intensiivi ja võite ära surra. Kas te võtate kakskümmend ühikut, isegi kui teile tundub äkki, et võib-olla on enesetunne ühel päeval kehvem kui tavaliselt, et äkki paneks omast tarkusest kaks korda suurema doosi sisse? Okei, võtate 11 või 12 ühikut, loodate, et ehk see ei tee hullu. Kuid kaks korda rohkem!?!

Aga näete, Froome, nagu teame, võttis kaks korda rohkem.

Sellised asjad ei juhtu juhuslikult. Kindlasti leitakse mingi hädine vale ja õigustus, aga ainult lollid ja lihtsameelsed usuvad toda. Sest kahtlemata pidi Froome teadma, tema tööandja Sky meeskond pidi teadma, et tal on lubatud võtta vaid kümme ühikut, et edasise puhul satub ta «reanimatsiooni» (range uurimise alla) ja «võib ära surra» (sportlasena võistluskeelu saada). Lõppeks on Froome ikka professionaalne sportlane, ja mitte algaja proff, vaid kogenud. Ja kahtlemata on Sky meeskond äärmiselt professionaalne, kus igasugune rumal isetegevus peab olema välistatud – seda enam, et kõik ju teavad, kuidas jalgrattaspordis on dopingukasutajaid jahitud, ja kindlasti jahitakse edasi.

Ja nüüd on maailma parimal tuurisõitjal ning maailma parimal rattameeskonnal sellised arstid ja nõuandjad, kes lubavad sportlasel võtta lubatust kaks korda suurema doosi, eirates teadmist, et see on dopingureeglite rikkumine!? Sellised nõuandjad ei tuleks mitte ainult vallandada, vaid neilt ka tsiviil- või mis iganes muu hagiga ka kõva valuraha sisse nõuda. Kui Skys on nii lollid nõunikud ja abimehed, oleks nad võinud palgata kas või mind nõuandjaks, ma oleks öelnud ka ilma erilise ettevalmistuseta, et ei tohi rohkem rohtu võtta, kui on lubatud, ammugi ei tohi kaks korda rohkem rohtu võtta, kui lubatud. Mis siin keerulist on?! Kõik on üliselge. Siin mindi teadlikult petmise ja sohi tegemise teed. See on ebaaus kõigi teiste ratturite, Froome'i konkurentide suhtes.

Lisaks, nagu teame, vastutab sportlane ise selle eest, mis sodi ja kui palju sodi talle sisse satub. Siin ei ole midagi arutada. Siin tuleb raiuda Froome’ile range ja karm disklaff – edaspidiseks teistele õpetuseks. Kui nulltolerants, siis nulltolerants. Siin ei ole midagi õigustada. Kas keegi tõesti usub, et Froome ei teadnud, mida ta teeb või mida arst teeb? Selliseid asju ei tehta umbluu.

Aga ma pole veel lõpetanud.

Teiseks, kui Froome vajab rohte, et võistelda, siis palun – koligu invasportlaste klassi. Ei ole nii, et näe, mul sai poole mäe peal hapnik otsa, järelikult on mul tervis ohus, niisiis pean lisaaineid juurde võtma, et hapnikku ikka peale tuleks. Kui ei jõua, siis ei jõua – ja ongi kõik. Astu maha ja tunnista, et võimed enamat ei võimalda. Ma ka ei jõua endast kõvematega ratta seljas ega suusatades kaasa minna, mul ei tule ka piisavalt hapnikku peale; aga ma lepin sellega, mitte ei lähe õiendama ja nõudma, et kuna Vahur Teppanil või Rein Taaramäel järel ei püsi, siis pean aineid saama.

Kuradi seakari, mitte tippsportlased. Kui oled haige või puudega, siis ära roni tervetega võidu kihutama, eriti veel siis, kui tahad selleks ajada endale sisse keemiat, mida teised ei tohi ajada. Võib-olla mõnel on kahju, et oled astmaatik, aga kui oled astmaatik, pole sul vastupidavussporti asja. Nagu kätetul pole asja tõstesporti. Või nagu mul kui lühinägelikkusega inimesel pole asja piloodiks. Mul ei ole Froome’i suhtes küll mingit kaastunnet. Kas teil on?

Rahustuseks minu teine video maailmakuulsa Suur kanjoni servalt: hommikupoolik Grand Canyon Village'ist ida poole sõites.

Foto 1: Chris Froome võidukana tänavu juulis. Foto autor: PA Wire / PA Images / Scanpix
Foto 2: Chris Froome eelmise aasta suvel Sky meeskonna vormis. Foto autor: PA Wire / PA Images / Scanpix
Foto 3: Chris Froome ja Sky meeskond treenimas Mallorcal. Foto autor: Reuters/Scanpix
Foto 4: Chris Froome Vuelta ehk Hispaania velotuuri võitjana. Foto autor: Reuters/Scanpix
Foto 5: Chris Froome lööduna Rio olümpial. Foto autor: PA Wire / PA Images / Scanpix

52 Kommentaarid:

At 10:27, Anonymous MargusM said...

jahh, elu on must-valge.. te ju olete nõus et pudelivaras ja liiklushuligaan on seda elu lõpuni ja halastamatult selleks ka jääb. Igasugu vabandavad sissekanded "oih, ei pannud tähele!" ei päde.
Ootame kogu blogosfääri hinnangut, karmi ja halastamatut nagu väljendab ennast Pullerits.

 
At 11:02, Anonymous Neeme, Pulleritsu blogi anonüümne kommentaator nr.2 said...

Ma pole kunagi aru saanud kuidas selline õlgade ja kopsudeta mees võhmaspordialal ülivõimas saab olla. Mägedes ronimiseks pead kerge olema, aga kopsumahtu on ikka vaja?

 
At 11:09, Anonymous Anonüümne said...

MargusM, sa nagu samal ajal võtaks suhu, kui kommentaari kirjutad.

 
At 11:44, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Ei mul ei ole Froomist samuti kahju, sest sellised teistest "võrdsemad" sportlased nagu Froom,Björgen, Sundby jne rikuvad kogu spordi ära. Kui ühel sportlasel on legaalselt lubatud tarbida sooritusvõimet tõstvaid aineid, mis teistele keelatud, siis on tegemist dopinguga ja siin pole millestki rääkida. 100 % hr Pulleritsuga nõus.

 
At 12:02, Blogger Priit Pullerits said...

Õiglane ja võrdne oleks asi siis, kui ka kõik teised saaksid kasutada täpselt seda sama rohtu samades kogustes, nagu Björgen, Froome ja Sundby. Aga miks ei saa? Miks mõni saab eelise?

 
At 12:03, Anonymous MargusM said...

11:09 sai võetud jahh, loodan et sulle traumat ei põhjustanud.

Kes on väitnud et Froomel kopsumahtu pole? küsimus pigem hapniku omastamises, VO2max.

Mägedemehed ongi parajad luukered, vaata kasvõi Taaramasinat uue tiimi piltidel.
Rattasõidus ainult kopsud ei loe, seal on igasugu FTP ja power data värk tänapäeval (südametöö, aeroobse töö võime, laktaaditaluvus, nagu ikka.. FTP peaks selle kompoti kõik kokku võtma testsõiduga ja siis edasi arendad oma FTP-d seni kuni sein ette tuleb)

 
At 12:05, Anonymous Anonüümne said...

Kui PP võtaks astmarohtu, kui palju paraneks Suurel Mõõduvõtule tema aeg-koht?

 
At 12:14, Anonymous MargusM said...

PS.
ei ole ka mina Froomi poolt kuigi pigem arvan et soovitus ja kinnitus sellekohta et kõik on normis tuli Bradfordi või arsti poolt.
Kuid mulle meeldib kuidas SKY tõi rattasporti Marginal gains, võttis tiimi juppideks ja pani palju efektiivsemalt kokku kui keegi iganes enne oli mõistnud.
Kahjuks see tähendab robotiseerumist ja näitab et rattasõit on jõudnud maksimumi piirini.

 
At 12:17, Anonymous Anonüümne said...

Oleks PP omal ajal vene treenerite kätte antud kes jooksutasid intervalle do upora. Selle poisi kapatsiteet oleks olnud 1.45 ja 3.36 poole pikemal maal.

 
At 14:02, Anonymous Anonüümne said...

Nõus, eriti arvestades seda, et TeamSky ju oli ise see kes tuli suurde rattasporti suure bravuuriga - rakendame ainult nulltolerantsi, oleme maailma ausaim, puhtaim, läbipaistvaim jne,
See astmarohuga vahelejäämine on ju ainult jäämäe tipp. Tõenäoliselt kasutati/kasutatakse seda tunduvalt kõrgema oktaanarvuga dopingu peitmiseks/manustamiseks.
Kogu see nende muinasjutt aususest ja nulltolerantsist on täielik jama, pehmelt öeldes.
Froomey imeline transformatsioon aastal 2011 on siiamaani täielik müsteerium vähegi kriitilisemat mõtlemisvõimet omavale rattaspordisõbrale
– mees kes sageli oli hädas ajalimiiti jõudmisega, ja sõna otseses mõttes ei omanud mitte ühtegi tulemust, hakkas päevapealt Grand Toure võitma…?
Ja mis on veel tülgastavam - kui poleks olnud uurivat ajakirjandust ( a la LeMonde ja The Guardian) siis keegi ei teaks siiamaani midagi.
Ilmselt oli Sky ka ise täiesti veendunud, et kogu see case pühitakse kenasti vaiba alla, vastasel korral Froome ei oleks julgenud vaevalt nädal enne asja ilmsikstulekut, et lähen ja teen 2018 Giro/Tour duubli…
Ega tegelikult see väga suur üllatus ei olnud – arvan, et mõnel kõrgemal tegelinskil sai sellest USPostal2 versioonist villand ja küsimus on nüüd vaid selles kas ta saab veel ühe võimaluse või on karjäär lõppenud.
Samas, õigeksmõistmise korral ei kujuta küll ette kuidas ta Touril osaleda saaks, mehel peavad raudsed närvid olema kui tead et hordid vihaseid prantslasi ootavad sind raja ääres mädanenud tomatite ja uriinikottidega☺
Aga nagu igal muinasjutul on lõpp ja algus, siis ka see lugu sai/saab peatselt lõpu, ainuke vahe on selles et antud lool ei saa olla õnneliku lõppu…..

 
At 14:06, Anonymous Anonüümne said...

Pean Priiduga täna 100% nõustuma ( see üsna haruldane juhus).
Sellised juhtumid varem olemas, kus Ulissi ja ka teine Itaalia rattur said põmmdi kiirelt 9 kuuse keelu.
Froomy puhul aga jobutatakse, udutatakse. Miks? Miks tehakse Sky'le ja Froomele erandeid?
Sky puhul tuleb järjest rohke välja halle laike ja mööda piiri kõndimise, nii et see "marginaalsus määrab" jutt muutab iga aasta järjest silmakirjalikumaks. Mina pean siiani nende silmakirjalikumaks tembuks selle et nad lasid lahti Julichi kes tunnistas et 90'ndatel. Epo't kasutas. Mehe kes oli hingega rattaspordi juures ja ülihinnatud treener. kelle pro karjäär jäi valesse aega. Sky omas 0 tolerantsi ja see fakt oli piisav et mehest lahti saada. Hästi, olgu 0 , siis 0. Samas ei keelanud see tolerants palgata hollandi arsti kes oli Rabobanki teamis teada oma kurja kuulsusega.
Nagu enamus jutte senini pro teamides, kes alustavad sõnadega et nemad teevad asju uut moodi ja puhtalt.
Vsevjovi loogika siin kohal tappev. Sellised asjad, jutud varem kordi olnud, kõik lõppenud nii nagu alati.
Froome peab kaotama oma Vuelta võidu ja saama 9 kuuse keelu ..punkt!

Huu

 
At 14:09, Anonymous Anonüümne said...

14.02 hea sellist postitust lugeda. Rõõm et keegi rattasporti ka pikemalt jälginud on.
Priit siit sulle õpetus. Rattaspordi tundma õppides on vaja rohkemat. Kasvõi 10 aastat cyclingnewsi. Ei piisa mitte 2h. Kangertiga, mis on kahtlemata kvaliteet aeg.

Huu

 
At 14:10, Anonymous Anonüümne said...

Froome ja tema tiimi Salbutamol pettus on eriti kaval. Lugege viidatud linki. Mängiti selle peale et Froome tohib astma raviks Salbutamoli lutsida. Sel rohul on veel teine, palju olulisem efekt mägedekuningas-ratturi jaoks! See alandab kaalu, kuid säilitab lihased.

https://pvcycling.wordpress.com/2017/12/16/the-truth-behind-chris-froomes-doping

 
At 14:11, Anonymous Anonüümne said...

Kui võidad liiga palju , või liiga pikalt ei meeldi see kellegile. Kõik hakkavad bla..bla..blaa.
Midagi sellist ütles kord Armstrongi kuulus treener/ arst. Dr. Ferrari

Huu

 
At 14:16, Anonymous Anonüümne said...

to 14.10

Lisaks on tegu potensiaalse "masking agentiga", mis aitab teisi dopinguaineid proovis kinni mätsida.

Huu

 
At 14:30, Anonymous Anonüümne said...

Rattamaailmas käivad asjad kiiresti. SKY moodustati 2010 ja juba kahe aasta pärast vedasid Wigginsi TdF võitjaks. See MARGINAL GAINS oli vaid häma jutt mille varjus susserdati. Nagu see hiinlaste kilpkonnavere joomine kus noored tüdrukud jooksid 10k alla 30min.
Meeskonna liider oli dopitud aga tuli juhiti kõrvale jutuga et meeskond teeb niivõrd head tööd?

Astanal jäi kunagi b-koosseis nimetud poisid dopinguga vahele. Kas nende peal katsetati uut dopsi? Kes ütleb? Nibali putkas nimetusse araablaste meeskonda. Mulle oli üllatus et meeskondade arvestuses oli see tema uus mansa ühel suurtuuril koheselt kõrgemal kohal kui Astana. Kas Astana nimi juba nii määritud et keegi nimekas rattur sellega liituda ei taha?

 
At 14:37, Anonymous Anonüümne said...

Kui võidad liiga palju , või liiga pikalt ei meeldi see kellegile. Kõik hakkavad bla..bla..blaa.
Midagi sellist ütles kord Armstrongi kuulus treener/ arst. Dr. Ferrari

---------------------
Seal viidatud artiklis öeldakse, et on võimalik ka puhtalt GT võita, aga sa teed seda 1, maks 2 korda, siis on su ressurss kulultatud ja aidaa. Ferrari kliendid kippusid nii 5-6 korda võitma.
Wigginsi ja Froome puhul oli asi nii et mehed võitsid siis kui nemad seda tahtsid.

 
At 14:43, Anonymous Anonüümne said...

Tõsise huvilise jaoks oli 2h Kangerti kvaliteetaega pettumus. Teada ei saanud me ju midagi olulist. Anname endale aru et profiratta tiimi liige lepingukohustustega seotud, mis välistab saladuste ja delikaatsete asjade rääkimise. Aga osav ajakirjanik nagu PP kahtlemata on oleks võinud halli tsooni tungida vabalt.

 
At 14:53, Anonymous Anonüümne said...

14:09 nii on.
Väljamaa veebis kirjutatakse vägagi huvitavaid asju. Ja kommentaarides.

Padre võiks meile palju pajatada. Aga tal kahjuks pole aega. Kui palju kulub tal siinsete kohalike sitakottide karjatamise peale aega ja energiat?

 
At 14:55, Anonymous Anonüümne said...

Sport on surnud.
Eile õhtul näitas spordiuudistes, kuidas Björgen võitis klassikatehnikas kahte kaasmaalast. Mis tunne oli?
Väga veider tunne. Esiteks sellepärast, et nii palju kui mäletan ennast, olen terve elu huviga oodanud suusatamise MK etappe. Kuidas kodus papa kirjutas vaheaegasid ja Tiit Rääk ning Toomas Uba kommenteerisid. Laupäeval jäeti muud tegevused pooleli ja vaadati terve perega suusatamist. Kui päike paistis, siis kibelesin teleka ees, et saaks juba läbi ning ise ka suuskadele.
Eile aga sain aru et ma isegi ei olnud kuulnud, et kuskil oli MK etapp. Veel vähem, kus ja mis tehnikas.

Björgeni ja norrakate juubeldamine tundus nagu oleks iseendal varba küüne alt pinnu kätte saanud. Endale teeb tõesti suurt rõõmu.

Usk võistlussporti on saanud minu silmis tohutu hoobi Veerpalu ja Šmiguni dopingujuhtumite tõttu. Olid nad siis või ei olnud? Keegi aru ka saab?

Hakkas see jama pihta ikka palju varem, CJ Hunter, Marion Jones.
Nüüd Armstrong, Froome.

Armstrongi juhtum mõjub umbes sellisena, kui vanemad lähevad oma üles kasvatatud lapse juurde ja tunnistavad, et nad polegi ta päris vanemad.

B-to

 
At 15:06, Anonymous Anonüümne said...

Ei ole nii mustvalge. Mehed tegid valskust, seal polnud parata, konkurents on laial rindel ja võrdseid mehi palju. Šmigun võis olla puhas, aga saatus kuri.

 
At 15:11, Anonymous Anonüümne said...

Ei ole Armstrongi juhtum midagi nii erilist teistest. Ameerikal, kogu maailmal oli kangelast vaja. Nad said selle. See et rahvas tunneb suurt pettumust tähendab seda et samastuti oma sangariga.

 
At 15:38, Anonymous Anonüümne said...

Naiste sport on komplitseeritud ka ilma dopinguta. M Jones oleks võitnud ka ilma steroide söömata. Oli tal meesterahva keha varuks.
Sellest hoolimata karjus Osila orgastiliselt Määäärion Jouns kui see 20m enne teisi finišisse jõudis. Helarile oli positiivset kangelast vaja.

 
At 15:50, Anonymous Anonüümne said...

Hoopis huvitavam on spekulatsioon et mis kui AV ei oleks veebr 2011 vahele jäänud? Oleks näiteks 2010 hooajal karjäärile kriipsu alla tõmmanud?
Kas oleks mehele andestatud? Asjaomaste ring ju teadis, et suured sõidud tulid väikest knihvi tehes. See et meie, eesti rahvas ei teadnud ei tähendanud et väljamaal poleks teatud. Timmitud norrakaid ju niisama lihtsalt, "rohkem trenni tehes" ei võida.

Kuidas on rootslased suutnud oma puhast palet hoida? Kas G Svan oli niivõrd üle talent, või oli toonane olukord soodne? Ei võetud kontrollis aineid kinni? Või hall tsoon nii lai?

 
At 16:17, Anonymous Vsevolod Tjulenin, endine spordimetoodik ja jalgrattasportlane said...

Lugupeetud Seltsimehed! Võitluskaaslased! Spordimehed!
Meie siin austame lgp härra P de Couberin i põhimõtteid. Meie seisukoht - Ei dopingule!
Käesolevaga ja ühtlasi teeme sm. Pulleritsule ülesandeks, austavaks ülesandeks olles punktuaalne, edastada seesamane seisukoht kodanik Christopher Clive Froome le (sündinud 20. mail 1985 Nairobis).

 
At 17:24, Anonymous Anonüümne said...

Froome puhul saab rakendada Sundby analoogse case lahendust ehk väike näpuviibutus ja elu läheb edasi.

 
At 19:17, Anonymous Aadu, metsavaht said...

Sm Tjulenini seisukoht on mulle väga selge ja ühinen selle leeriga. Ma võin ka allkirja anda, kui keegi pdf-i üles laeb.
Froome is a fucking son of the doping!

 
At 19:24, Anonymous Anonüümne said...

Mul käis ka peast läbi sõna fuck! Kuidas iganes seda kasutada. Ei ole mõõdukas, vaid 2x pilvedes.

 
At 19:33, Anonymous Anonüümne said...

Ärge ilkuge. Asi on tõsine. Keegi võiks arengutel silma peal hoida. Meie ajakirjanduselt pole seda väga loota. Jääbki vaid hr.Pulleritsu ja tublide anonüümsete kommentaatorite erainitsiatiiv.

 
At 19:48, Anonymous Anonüümne said...

Asi on kuidagi lootuses, ja valitsemises. Kes tõmbab niite? Inimesi peetakse kirjaoskamatuks. Hiinlased paljunevad, seda rohkem, mida enam on soojust. Asi on vastutuse õrnemas jaotuses, et mitte ilu kätte surra. Antikristus valitseb maad. Probleem.

 
At 20:10, Anonymous Anonüümne said...

Näe kaasteeline R Taaramäe kirjutab kuidas raske treeninglaager võib ka mõnus olla, poistega Guadalupe saarel. Trenn ja pidu koos! Mis mulle asja juures enim meeldib on et mees kirjutab oma sotsmeedias ilusas eestikeelses keeles. Enamus meie spordisangareid panevad raudselt puu-inglišši.
Eriti edasijõudnud keele osas on kuulus rallisõidumees kes kirjutab oma nime all otse:
Next year we must go harder and bigger.

 
At 20:25, Anonymous Anonüümne said...

Päästetud saavad õiged ja need kes on suusablogi kommentaariumis heas kirjas.

 
At 21:18, Anonymous Anonüümne said...

Kristina Šmigun-Vähiga on lood lihtsad. Juriidiliselt on Kiku puhas, kuidas asjalood päriselt on, seda ei tea keegi. Aga selle aitab välja selgitada blogiperemees ise. Täiesti mõistetav, et Šmigun-Vähi ei saanud juriidilise protsessi käigus kommentaare anda. Tänaseks on kõik läbi ja asi klaar. Kui Kiku oli puhas kui prillikivi, siis pole tal ju keeruline anda Priidule pikka ja korraliku intervjuud, Priit oskab õigeid küsimusi ju küsida küll. Mis põhjusel peaks Kiku sellest keelduma ??? Kui oled puhas, siis oleks see ju ainuõige tee Kiku puhul. Nii nagu essa kord 2002, isegi nüüd 2014, tuli vähemalt usutavalt oma valedetektoriga välja. Aga nüüd oleks kolmas kord ka vaja ühe põhjaliku intervjuuga tõestada, et mis värk oli. Kui intervjuu käes, küll siis rahvas otsustab. Aga kui ta ei soovi intervjuud anda, siis jääb hais külge tõesti, nii nagu ütles Kowalczyk.

Nii et Priit, ürita Kiku kätte saada.

 
At 21:32, Anonymous Anonüümne said...

Rahvas on muutunud.

 
At 22:17, Anonymous Anonüümne said...

Rallisõidumees: The life has changed.

 
At 22:23, Anonymous Anonüümne said...

Haa - jälle kämaras
õige on ilma 'the' artiklita

 
At 22:49, Anonymous Anonüümne said...

Veerpalu muutis rahva ära ja nüüd The Kiku andku vastust, jah?

 
At 00:39, Anonymous Anonüümne said...

Kiku juhtumi lõpp rõõmustava tulemusega on rahulolu tekitav. Selle juhtumi võib koos AV omaga rahulikult ära arhiveerida. Räägime, et mis saab edasi. Õiglane on lõpetada ära sportlike rekordite registreerimine. Maailmarekordeid võib registreerida Guinessi rekordite raamatu tarvis, kuid sportlik arvestus tuleb lõpetada. Probleem on selles, et iga aastaga läheb dopingu piir karmimaks mis toob ühel hetkel paratamatult ka selle, et rekordeid ei ole enam võimalik puhtalt tehagi. Ilmselge tõestus selle kohta, et varasemad rekordid ei vääri kohta rekordite arvestusse. Selle asemel võib pidada arvestust näiteks hooaja rekordite või viimase jooksva viisaastaku rekordite üle. Loomulikult peab olema üldine nulltolerants dopingu kasutamise suhtes. Ah, et siis pole sport huvitav. Nojaa. Eks ta ole. Profisportlased teevad raha eest tsirkust ja tahavad pakkuda väärt etendust. Mõistetav. Võib-olla jätta neile võimalus oma tööd teha, nagu kaskadööridele on jäetud võimalus elu ja tervisega riskida. Samas ei ole sellistel pullidel mingit teed riikidevahelistele jõukatsumistele. See porr peab lõppema. Valigu kas raha või riigi lipuvärvide esindamise au vahel. Mõlemat ei saa.

 
At 10:54, Anonymous Anonüümne said...

00:39 väga kõva kommentaar.
Õnnitlen Priit Pulleritsu et tema blogis niivõrd asist kommi pannakse.

 
At 12:37, Anonymous Anonüümne said...

Vaid härra Pulleritsul on voli ja õigus hinnata kommentaaride kvaliteedilisuse määra ja obstsöönsuse taset.

 
At 12:56, Anonymous Anonüümne said...

Kes vana asja meelde tuletab...

https://arvamus.postimees.ee/296081/priit-pullerits-meie-uus-ass

 
At 13:15, Blogger Priit Pullerits said...

Megahea lugu ju! Aitäh meenutamast.

 
At 14:15, Anonymous Anonüümne said...

Hea et meil siin on isafiguur kindlalt paigas kes lahendab õiglaselt kõik tülid ja pahandused.
http://m.delfi.ee/article.php?id=80536522

 
At 14:19, Anonymous Endel said...

Hr Pullerits teie lugu on hea küll, aga tunnistage, et see on veel parem lugu? http://sport.delfi.ee/news/kergejoustik/maailm/dopinguskandaali-kistud-gatlin-minu-treeneri-avaldus-oli-sokeeriv?id=80533494

 
At 15:15, Anonymous Joakim, Pulleritsu blogi anonüümne kommentaator nr.6 said...

Endel, anna andeks aga oled tõeline sitakott!
Esiteks ole nüüd mees ja seleta mille poolest on see lugu parem? See ei olegi lugu, vaid refereering maailma uudisteagentuuride uudisest.
Teiseks, ei ole olemas lugusid, mis oleksid paremad Padre Pulleritsu lugudest. (kurat seleta nagu lapsele).
Kolmandaks kus on sinu hinnang teemale? Ülimalt viisakusetu on visata link delfi artiklile et säh lugege. Võid kindel olla et asi on loetud juba enne sinu meenutust, nii et lingi kopeerimine on täiesti üleliigne.

 
At 15:56, Anonymous Anonüümne said...

Sulle Joakim kuluks ka üks keretäis ära. Aga loodame et hr Pullerits tuleb ja siin korra majja lööb.

 
At 16:23, Anonymous Anonüümne said...

Tore, et pätid vahele jäävad ja pole paha, et omad ära pääsevad. Aga rääkides autori ravimiannuse kirledustest, siis kas siin ikka ei saa kõnelda demagoogiast? Tõesti, 10 tableti asemel 20 normaalne inimene sisse ei kühvelda, vast isegi mitte tippsportlan. Ent minul oli möödunud nädalal mitu päeva 40 kraadi palavikku ja siis võtsin küll ühe 400mg ibuka asemel kaks. Ehk siis kaks korda rohkem kui soovitatud, lubatud.

 
At 16:30, Anonymous Anonüümne said...

Ibuprofeeni on lubatud maksimaalselt 3200mg ööpäevas.

 
At 04:04, Blogger Unknown said...

nike cortez women
michael kors outlet
yeezy boost
nike roshe run
nike air zoom
nmd r1
adidas ultra boost
nike air vapormax
adidas yeezy
gucci belt

 
At 06:08, Blogger 5689 said...

zzzzz2018.8.6
ray ban eyeglasses
michael kors outlet
pandora jewelry
off-white clothing
manolo blahnik shoes
ugg boots clearance
christian louboutin outlet
ralph lauren uk
coach outlet
uggs outlet

 
At 06:00, Blogger Unknown said...

www0912

coach outlet factory
michael kors outlet
true religion
salomon shoes
skechers shoes
converse trainer
moncler jackets
jordans
canada goose outlet
ugg boots clearance


 
At 04:28, Blogger Unknown said...

jinyi921
nike outlet factory
coach outlet
kate spade handbags
nike shoes
nhl jersey
jordan clothing
canada goose outlet
kate spade outlet
tod's outlet
ugg boots clearance

 

Postita kommentaar

<< Esileht