kolmapäev, detsember 06, 2017

Pullerits: «Jälle suusad?»

Palju õnne, Eesti - solvumiskultuur on meie maal jõudnud täiesti uuele tasemele. Kui seni solvusid solvujad selle peale, et kellegi kohta öeldi kuidagi, siis nüüd solvutakse, kui millegi (sic!) kohta öeldakse midagi. Kuhu edasi?

Lisaks käsitleb ajakirjandus sedasorti pseudoteemasid, nagu Prisma raamatureklaam, ühesuguse malli järgi. Kinnitamaks, et too mall sobib igasse olukorda, on järgmine lugu, inspireeritud Õhtulehe loost «Kisa suhtlusvõrgustikus: Prisma solvab raamatusõpru ja autoreid?». (NB: see ei ole siin mõeldud naljaloona; see on mõeldud näitlikustamaks ajakirjanduse šabloonset skandaalitekitamist.)

Mitmed mäe-, murdmaa- ja vigursuusatajad, nagu näiteks Aivar Lehema, Tormis Paine ja Kerli Sildalu on suhtlusvõrgustikus pahased Startlandi ja Davai Ekspressi suusatamist mahategeva reklaami üle. Kauplused ise soovitavad kampaaniat võtta huumoriga ja mitte solvuda.

Eesti Suusaliidu esimehele Andres Läänele spordikaupluste reklaamkampaania ja selle seletused ei meeldinud. «Piinlik oli nende reklaamplakatit näha. Ja kaupluste seletus ei veena,» ütles Lääne spordiblogile.

Vastukampaania algatanud murdmaasuusataja Lehema peab kampaaniat läbimõtlematuks ja halvustavaks. «Vastukaaluks sellele oleme teinud Facebookis külje «Jälle suusad!», kuhu saab üles laadida pilte suusatavatest lastest. Kutsume osalema nii peresid, lasteaedu, koole, spordibaase kui ka kõiki teisi. Näitame, et suusad pakuvad rõõmu, mitte ei kurvasta.»

Spordipoed ütlesid Lehema suhtlusvõrgustiku postitusele saadetud vastuses, et kampaaniaga soovitakse pöörata tähelepanu erinevatele kingiklišeedele, mistõttu ongi kampaanias neli küsimust «Jälle suusad?», «Jälle saapad?», «Jälle sokid?» ja «Jälle kepid?».

ETV «Suusapäeviku» saatejuht Lembitu Männi nimetas kampaaniat lolluseks. «Arvan, et meediaväljaanded võiksid oma veebikülgi kaunistada bänneriga nutvast lapsest, kes küsib: «Jälle Startland?» või «Jälle Davai Ekspress?». Ja oleks tore vaadata, kas Startlandi ja Ekspressi rahval on hea meel sellist asja näha. Aga siiski, kokkuvõttes arvan, et haisvat rumalust ei ole vaja torkida, las ta lämbub oma mustuse sisse,» kommenteeris Männi spordiblogile.

Startlandi perepakettide kommunikatsioonijuhi sõnul pole kindlasti kampaania eesmärgiks kutsuda üles inimesi suuski endale ja teistele mitte ostma.

Davai Ekspressi turundusjuht ütles blogile, et kampaania eesmärk on pöörata tähelepanu sellele, et kauplustest saab muudki kui suuski – valida saab lausa sadade toodete vahel.

«Kui läbimõeldud kingi tegemisel osutub valituks hea suusapaar või pikad kepid, mis saajale rõõmu pakuvad, on see ainult positiivne. Lisaks tasuks mainimist, et toetamaks kingiklišee ideed pakub Davai Ekspress sel aastal uuendusena ka 90 päevast lumegarantiid. Ehk kui jõuluvana toodud suuskadele millegipärast lund alla ei saja, saab suusad koos kviitungiga Davai Ekspressi tagasi tuua ja samaväärse kauba vastu väljavahetada,» märkis ta.

«Soovitaksin suhtuda kampaaniasse huumoriga ja mõnusa eneseirooniaga. Ilmselgelt on iga reklaami eesmärgiks tähelepanu tõmmata ja meediamürast silma paista. Hea kampaania puhul tõstatub ka arutelu käsitletud teema osas. Nagu näha, siis see [mittesuusa]kampaania on oma eesmärgi täitnud – tõmmanud tähelepanu ja pannud inimesed arutlema, milliseid kingitusi sel aastal oma lähedastele teha. Praegu ei ole plaani kampaaniat muutma hakata. Jõulukampaania on väljatöötatud koos reklaamiagentuuriga BloodySnow, kes on ka selle kampaania teostajad,» lisas Startlandi esindaja.

*Kõik tegelased on väljamõeldud ning nende võimalik kokkulangevus pärisinimestega juhuslik ning igal juhul absoluutselt pahatahtmatu.

Fotod 1-4: Esimene tõeline ja korralik suusalumi ja esimesed suusatajad 6. detsembri keskpäeval Tartus Tähtvere spordipargis. Fotode autor: Kristjan Teedema, Postimees/Scanpix

25 Kommentaarid:

At 19:32, Anonymous Anonüümne said...

Olen solvunud odava klišee paroodia pärast eelkõige seetõttu, et Männi on kadunud. Äkki ei teeks nalja tehes pulli kadunutega?!

 
At 20:01, Anonymous Anonüümne said...

Need reklaamid on kohalik mure. Suur mure on aga see, et maailma parimad vene hokkeistid ei pääse olümpiale. Delfi kirjutas artikli teemal et vene hokimehed tahavad kangesti laulda kodumaa hümni, AGA NEID EI LASTA OLÜMPIALE!!! Kas mitte see ülekohus ei peaks kõnetama meie kogukonda?

 
At 20:22, Anonymous Anonüümne said...

On aeg pakkuda hokipoistele kodakondsust. Medal tuleb. Võidurahade maksmine ajab näpud põhja. Äkki lepivad pädeva mehe käepigistusega?

 
At 21:15, Anonymous Anonüümne said...

Mehed! Lugesin Postimehest rõõmsat uudist! Putin kandideerib presidendiks! Mehed! Meil on raske. Aga kui Putin saab presidendiks, siis pole mured nii rasked kanda!

 
At 21:19, Anonymous Anonüümne said...

Kas Kelk on raja sisse sõitnud?

http://www.ilmateenistus.ee/ilm/ilmavaatlused/sademed/

 
At 21:56, Blogger Priit Pullerits said...

Jah, ringil tegevus käis, aga ainult vabatehnikas.

 
At 22:18, Anonymous Anonüümne said...

Noo, lõunas on ikka väga ilus vaatepilt! Peab seda siis nädalavahetusel vaatama ja proovima tulema. Loomulikult jälle suusad!

 
At 22:24, Anonymous Lume memm said...

Number 1!

 
At 22:46, Anonymous Anonüümne said...

Tehvandi on tegija aga kaugel. Kui minna sinna siis on patt jätta väisamata lõunanaabri märjukese poodi. Seega jääb patriotismi puhangu tõttu sinna minemata.

TV- s küsiti just, et miks sinna poodi minnakse? Pean tunnistama, et ma pole ükski aasta joonud nii palju õlut kui see aasta. Tõsi. Käisin lõunas sportimas See on mu ainuke eneseõigustus. No ja kuna hind on lõunas madalam siis majanduslikult mõtlev inimene ei saa ju jätta odavat kraami ostmata. No ja nii see läks. Õnneks ei kaotanud kodumaa minu pealt aktsiisitulu. Paradoks? Loogiliselt mõeldes mitte. Ainuke probleem on, et aktsiisi tõusu tõttu tarbisin oluliselt rohkem märjukest.

 
At 07:31, Blogger Priit Pullerits said...

Mäletan, kui Peep Jõgi, Eesti kõigi aegade andekamaid korvpallureid, kes on nüüd manalateed läinud, tuli Tartus endisesse EPA võimlasse Paavo Russaku trenni. Olin siis 5. või 6. klassi poiss. Pääsesin Russaku gruppi nibin-nabin. Olin seni käinud ligi aasta Turu tänava spordihoones Eha Sügise trennis. Uue kooliaasta algul tuli Russak, keda peeti Tartu kõige kõvemaks ja autoriteetsemaks treeneriks, Sügise gruppidest endale paremaid välja valima. Ega ma millegagi silma paistnud, aga seda mäletan küll, millega Russakule ilmselt korra silma jäin. Meie vastu mängisid mingid tema poisid ning üks ta grupi pikemaid sai vaheltlõike, läks üksinda korvi peale, küsimus oli põhimõtteliselt asja vormistamises, aga siis tulin tagant spurtides suure hooga, jõudsin talle korvi all järele, hüppasin üles ja panin ta viskele puhta kulbi. Ju siis mingeid võimeid on, vaatas vast Russak, ennekõike kaitses. Õigesti vaatas. Sest kui hiljem korvpalli mängisin, olin just kõva ja visa kaitsespetsialist. Kooli korvpalliturniiril võtsin alati vastasvõistkonna kõige paremat mängijat, ülesanne oli ta ära väsitada; ülikoolis mängisin alati vanema kursuse parima mängumehe Mart Soidro vastu; ja Eesti noorte jooksjate laagris aastal 1982 võtsin kaitses Harri Sügist nii visalt, et ta ei saanud terve mängu jooksul palli puutudagi, mis ajas teda närvi, nii et ta koguni väitis, et nii ei tohi mängida.

Peep Jõgiga käisin trennis koos vaid mõne nädala. Ta tuli Russaku gruppi kuskilt Nõo kandist siis, kui sügis oli juga hoo sisse saanud. Ta paistis kohe oma võimekusega silma. Oli osav, nõrke, kiire õppija. Sai kohe trenni parimaks. Aga te mõistate nüüd isegi, et kui sellised mehed käivad trennis, siis saad aru, et sul pole mõtet selle alaga tegeleda. Ausalt öeldes nii nagu ma Russaku gruppi viimasena pääsesin, nii ma seal ka viimaseks jäin. Paari kuu pärast tulin tulema. Ega kahetse. Korvpall ei olnud kindlasti minu ala.

Kahju, et ma siis ei tabanud jooksmist tõsiselt võtta. Kindlasti ei räägiks me siis tol puhul siin 1.55,9-st.

 
At 11:49, Anonymous Anonüümne said...

Individuaalselt seadistatud treeningu korral oleks Tartumaa noore talendi PP võimed ulatunud rahvusvahelise klassi piirimaile - 1.45 Nii arvasid Tšikin ja Karikosk, Eesti jooksutreenerid nõusolevalt.

 
At 12:07, Anonymous Anonüümne said...

Meil spordilaagris öeldi selliste meeste kohta kes pikkadele kulpe ladusid ja jooksukrossis järgmist poole minutiga võitsid et "tõeline siberlane". See oli ühesõnaga väga tõsine kompliment. Kui külapoisid tantsuõhtule pressisid siis selline mees võttis neil konkreetselt natist kinni ja tõstis ukse taha. Olid ajad ...

 
At 12:13, Anonymous Anonüümne said...

Priit, aga mine suusatama, kes sind keelab? Keelab keegi?

 
At 12:38, Blogger Priit Pullerits said...

Täna annan teile värske kogemuspõhise ülevaate suusa- ja lumeoludest.
Siit saab ja hakkab saama adekvaatseimat ning usaldusväärseimat suusainfot Tartu linnas.
Nii et on koht, millele võite loota.
Ülevaade peagi.

 
At 12:47, Anonymous Anonüümne said...

Sport eriti ei huvitagi enam, lihtsalt pikad "matka"distantsid huvitavad ja saaks juba lumekoorikule, kihutama.

 
At 13:44, Anonymous Anonüümne said...

to 12:38
Kui usaldusväärne see info on kui eilnegi oli kõigest pooltõde.

 
At 14:36, Anonymous MargusM said...

selle blogi tõe- ja usaldusvääringu järgi saab siit koguaeg 100% õiget infot.

 
At 14:48, Anonymous Anonüümne said...

Margus, millal võtad vastutuse vale, demagoogia, tõe moonutamise ja trollimise eest?

 
At 15:11, Anonymous Anonüümne said...

Esimene suusalumi oli siiski oktoobri lõpus, mitte detsember

 
At 15:12, Blogger Priit Pullerits said...

Jah, nimetage siin mõni asi mu sissekannetes, mis on valesti olnud! Suured asjad on kogu aeg olnud väga õiged, alates sellest, kuidas Kiku ja Andrus tegid vana Edgariga jõulukaarti ning kuidas Veerpalu dopinguproov oli positiivne (kui sellest mujal üldse ei räägitud veel) ja lõpetades infoga Tanel Kangerti kohta. Kui mõni väidab, et siin on ka valet, siis vaadake, kust see vale tuleb - kommentaatoritelt. Mina ei saa seda endale lubada, et valet avaldan.

 
At 15:55, Anonymous Anonüümne said...

Jah kõik on õige. Kui kommertsmeedia vaid lollitab lugejat, siis Padre söödab mett ja leiba. Oleme tänulikud.

 
At 16:33, Anonymous Anonüümne said...

Keegi urood on Tähtvere rajad ATV-ga üles kündnud. Kui juubeliaasta eelõhtul tähendab ikka veel mõne jaoks selline teguviis "kõva mees" olemist, siis tööd on meil veel palju teha...

 
At 16:59, Anonymous Anonüümne said...

Padrel oma kontaktide võrgustikuga on lihtne see urood välja selgitada. Kui vennike hiljem kuuri alt leitakse kanepinöör kaela ümber, siis me mõistame mis tegelikult juhtus.

 
At 04:05, Blogger Unknown said...

adidas yeezy boost
kobe shoes
longchamp bags
vanvan cleef and arpels
converse outlet
led shoes
light up shoes
yeezy wave runner 700
air jordan
kobe byrant shoes

 
At 10:10, Blogger Unknown said...

qzz0725
coach outlet online
pandora charms
coach outlet
moncler outlet
longchamp handbags
balenciaga sneakers
canada goose jackets
air huarache
tory burch outlet
longchamp handbags

 

Postita kommentaar

<< Esileht