neljapäev, november 30, 2017

Pullerits: Kuidas ma jälle spordiga televiisorisse sattusin

Lugesin eile õhtul parajasti Vanity Fairi (fotodel), kus oli juttu New York Timesi ja Washington Posti lehesõjast president Donald Trumpi kajastamisel ning, mis mind eriti hämmeldusse ajas, Harvardi ülikooli püüdlustest keelustada meestudengite ühendused, sest nood kujutavad oma väidetavalt padumaskuliinse ja üdipatriarhaalse kultuuriga ahistamisohtu ning ei sobi auväärse kõrgkooli väärtusruumi - mis tegelikult on järjekordne näide, kuidas Ameerika on liberaalsuse sildi all toimuva lauskeelustamisega kaldumas totalitarismi (seal loos oli hea lause väärastunud mitmekesisustaotluse kohta: They want a campus where everybody looks different but thinks alike) -, kui järsku, umbes kella kümne ajal õhtul, hakkasin telerist rääkima.

Proovisin täna hommikupoolikul veebis leida toda klippi, et teilegi siin näidata, aga ei leidnud. Selle asemel leidsin aga hiljutise «Reporteri» loo iseendast ja oma sporditegemistest. Vaadake ja kommeneerige siis seni seda ja kui leiate eile näidatud klipi, linkige too ka kommentaariumi!

Fotod 1 ja 2: Ajakirja Vanity Fair hiljutised esikaaned. Fotode autor: Reuters/Scanpix

28 Kommentaarid:

At 11:35, Anonymous Anonüümne said...

Priit,linki ei leia,aga see oli tõesti eile õhtul kella kümne paiku,ehk siis viimane meeldetuletus esseede saatjaile.(aega jäi veel 2 tundi).Palju esseesid tuli ja kas neid kunagi lugeda ka saab?

 
At 11:43, Anonymous Anonüümne said...

Postimehe toimetus ootab konkursitöid kuni 1. detsembrini 2017 meiliaadressil essee@postimees.ee. Essee pikkus ei tohiks olla enam kui 5500 tähemärki koos tühikutega. Täna , vaatasin just kalendrist, seega eksimist ei saa olla, on 30.11.2017. Seega on aega täpselt 12 tundi 17 minutit oma loomingu kirjapanemiseks ja Priidule lähetamiseks.

 
At 13:09, Anonymous Anonüümne said...

Härra Pullerits on meile eeskujuks

 
At 14:06, Anonymous MargusM said...

13:09 eeskuju? huvitav milles?

 
At 15:41, Anonymous Anonüümne said...

Kas 1.12.17 on kaasaarvatud esse esitamiseks või, siis ju veel päevake aega?

 
At 17:45, Anonymous Anonüümne said...

http://blogger-holden.blogspot.com.ee/2017/11/milking-cash-vol-5-and-last-time.html

 
At 19:07, Anonymous Anonüümne said...

IK küsib: "Maratoniaasta 2018: mis on Sinu eesmärgid?"

Peremees ja teised võhmamehed, kas vastasite sellele kirjale?

 
At 19:38, Anonymous Anonüümne said...

Priit Pullerits30. november 2017 18:44
Tubli töö! Ainult aru ma ei saa, mis vainamine ja kes vainab... mina küll mitte. Mis mul teiste asjust asja.

 
At 23:38, Anonymous Anonüümne said...

Millal PP H100-le jõuab?

 
At 10:23, Anonymous Anonüümne said...

17:45 äkki selgitad, et miks on vaja promoda kellegile raha kinkimist? Iseenesest õige tegu aga kui hakkad vaatama, et seda kõike tehakse justkui ajakirjaniku härrale koha kättenäitamiseks, siis ei tundu see üritus eemaltseisjatele kuidagi mõistliku tegevusena. Eestis toimub palju heategevusi, kuid see on tõesti esimene, kus raha andja kinnitab, et ta teeb seda kättemaksuks ajakirjanikule tolle verbaalse halvasti sõnastatud märkuse eest. No teate. Kas endal tõesti paha ei ole? Eriti huvitav on see, et saaja ei näita kuskil, kes tema toetajad on. Tundub selline poliitika olevat. Enamjaolt ei taha toetajad endale liigset tähelepanu kui just mingi erilise jamaga pole hakkama saadud, mis vajaks puhastamiseks kella külge panemist.

 
At 10:45, Anonymous MargusM said...

Millest sa räägid? tee omale selle "milking cash" teema ajalugu selgeks.
See on järjekordne lugu kus sinu ajakirjanikuhärra on ennast teiste tegemistesse arvamusliidriks toppinud.

 
At 11:05, Anonymous Anonüümne said...

Läks ajakirjanikuhärra sõbraga tülli, tegi natuke pahandust. Sõber võttis neid sõnu südamesse ja Alustas heategevusega, unustamata igakordselt meenutamast, et kes on tema heategevuses süüdi. No ei ole siiras ja hea mainega lugu, no ei ole. Vaata kuidas tahad.Esimene kord , arusaadav, emotsioon vajas väljaelamist, teine kord noh kah, kolmas kord kannatame ära aga viies kord on halvasti kõlav trollimine. Võiks ju igakordselt siis ka adekvaatsele selgitusele lingi panna ja tegelikult oleks ilus kui heategevus ja lüpsmine ei oleks ühes artiklis. Jõulud, ju nõu!

 
At 11:31, Anonymous Anonüümne said...

Tuleb välja, et Vedel Nuudel on hoopis Õuna Uss

 
At 11:52, Anonymous Anonüümne said...

Paneme siia siis ka lüpsmise loo lühikokkuvõtte mille autoriks on 21:12 :

Andega pole Pulleritsul aga mingit küsimust. Pulleritsu on kirjutamistalendiga ülekülluslikult õnnistatud.
- -
Mõni teine on nii kinni kui kinni. Samas püsiva tööga võib äkki peidus olnud talent avalduda.
Näiteks Holden. Kusagil 2006-7, siis, kui Pullerits oma Suusablogi alustas, olid Pullerits ja Holden sõbrad. Holden ei olnud siis veel doktor. (Ei olnud väitekirja ära kaitsnud). Elas Tallinnas Nõmmel ja kirjutas lühikesi kommentaare ERR Suusafoorumis. Peamiselt suuskade määrimisest ja kuidas mitte ära külmuda. Käis ka tihti Suusablogis ja kommenteeris. Pulleritsul ei olnud siis veel palju lugejaid. Holden oli neist üks aktiivsemaid.
- -
Olukord aga muutus kusagil 2010, kui doktoriks saanud Holden tegi oma blogi. Eks ta võttis malli Pulleritsult. Kirjutamisannet, tuli välja, et Dr Holdenil oli. On ju ta lõpetanud Võru Gümnaasiumi inglise keele eriklassi. Stiililiselt olid Holdeni blogilood väga Pulleritsu moodi. Mahlakas keel ja maamehelikult muhe huumor (millest Pullerits vahel arugi ei saa) olid aga originaalsed ja kindlaks plussiks. Holdenil hakkas kogunema lugejaid, tema blogi populaarsus tõusis.
- -
Mingil hetkel jõudis see ka Pulleritsule kohale. Eks ta tunnetas konkurendi ilmumist. Reaktsioon oli kiire tulema. Pullerits süüdistas oma blogis otsesõnaliselt Holdenit rahvasportlaste "lüpsmises" (ingl milking the cash). Holden ei jäänud võlgu, avaldades omakorda mõistukõnelisi sarkastilisi blogikirjutusi "Tartu kõrendsportlasest", soovitades sel "sõstramahla purkipanemisele" keskenduda (võrdlusviide Holdeni enda eduka äritegevusega). Sellepeale nõudsid mõlemad üksteiselt avalikku vabandamist. Ise muidugi esimest sammu mitte tegemata. Lugu viiski nii eestlasliku üksteise ignoreerimisvande alla panemisega. Seni ei ole veel kumbki Nobeli kirjanduspreemiat saanud.

 
At 13:09, Anonymous Anonüümne said...

Kahjuks ei selgu, kuidas see annetussumma on kogutud. Kas see on võetud võistlejate osalustasust või on see kogutud võistlustasudest eraldi. Kui on tegemist esimese juhuga, on tegu küll näotu: võtta osalustasudest teatud osa ja anda see kellelegi edasi justkui oma heategevus. Mõni mees saab teistelt kogutud raha arvel poosetada ja näidata ennast kui heategijat, ehkki need, kes tegelikult head tegid, on nii väikses kirjas, et neid pole fotol võimalik tuvastadagi. Imelik mulje jääb, kui uhke pealispinna alla süüvida ja kriitilisi küsimusi küsida.

 
At 14:34, Anonymous MargusM said...

13.09 sai justkui soovitatud asjaga kurssi viimist?!
Tsiteerin siis otse tüvitekstist:
"Teen siis regamise lahti, ca 30% tavahinnast kõrgemalt. Süümekaid ei tunne, sest kogu osalustasuks makstav raha läheb otse heategevuseks, ehk siis kanname osalustasudena laekuva raha sada prossa edasi nendele, kes seda vajavad"
Kui mingit eriti spetsiifilist raportit soovid siis pöördu juba otse Holdeni poole mitte ära siin ehkuta sel teemal või mine kommenteeeri õiges blogis.

Väike soovitus, süüvi pigem iseenda uhke pealispinna alla.

 
At 17:24, Anonymous Anonüümne said...

Aga noil regajail ju ei jäänud valikut!! Kui Holden oli tõstnud regamistasu 30 protsenti kõrgemale, siis see on enda ehtimine heategevuse raames võõraste sulgedega. Seletan: kujutage ette, et valmistate ja müüte mõnda kaupa. Kauba omahind on 10 euri, panete kasumi jagu kaks otsa ja saate hinnaks 12 eurot. Aga siis mõtlete, et teeks õige heategevust ka ja panete kolm euri veel otsa ja saate kokku 15 eurot. Nüüd võtate iga müüdud asja pealt kolm eurot ja annate selle oma nime all ja sellest etenduse tehes kellelegi heategevuseks. Kuulge tüübid, see on ju sama hea kui eesti klassikalises loos mõned mehed on äiapapa viinadega tolle tütrele kosja läinud! Õige oleks see, kui kauba hind on 12 euro ja jätate kauba ostjale valida, et kui tahad, maksa 15 arvestuse ja teadmisega, et kolm läheb heategevuseks, aga kui ei taha, saad kauba ikka 12ga kätte. Aga öelda, et kauba hind on 15 ja võtta sealt siis kolm ning anda need oma nime all suure heategijana kellelegi heategevuseks -- see on küll enda võõraste sulgedega ehtimine. Herr Holden võlgneb küll suurema seletuse oma teoviisi eetilisuse kohta.

 
At 18:12, Anonymous Anonüümne said...

Mina saan aru, et kogu 130% läks heategevuseks ja üritus korraldati tegelikult tasuta.

 
At 18:29, Anonymous Anonüümne said...

Tra küll! Haiged inimesed olete siin. Inimene orgunnib oma vabast ajast asja ja toetab seda toetust vajajaid ja siin käib mingite haigete molkuste arutelu teemal, et pildil ei olnud osavõtjate nimesid võimalik välja lugeda! Olen 100 prossa kindel, et see ei saanud olla ükski osavõtja, sest enamus seal käinutest on seda teinud juba aastaid ja teevad kindlasti veel kui aga Holden korraldada viitsib.

 
At 18:44, Blogger Priit Pullerits said...

Ah, mehed, mis te tühjast kisute! Lugege siin mu järjekordset jõulist steitmenti!

https://arvamus.postimees.ee/4330449/priit-pullerits-luhinagelikud-mahitajad

Kas mina ainsana pean kaine mõistuse eest seisma või mõni teine ka veel ikka üritab seda teha?

 
At 20:19, Anonymous Anonüümne said...

Tänane Haanjasuusalumi.

https://www.facebook.com/kadri.parts/videos/pcb.1784167248283517/1784165261617049/?type=3&theater

 
At 21:04, Anonymous Anonüümne said...

Pulleritsul on eestlase kompleks, seal, kus naela näeb, tekib kinnismõte, et see on pihtalöömiseks.

 
At 21:52, Anonymous MargusM said...

kuule 17.24 kas sul tehti ajuopp ja kõik võeti peakolust välja?
loe vaastust uuesti ja nagu mainisin kui vajad täpsemat inffi siis mine Holdeni blogisse ja küsi, oleks päris huvitav vastust näha : )

Priit siin sa küll eksid, ei ole selles mingit tühja (tühisust). Mis alustel sa heategevust tühiseks nimetad? Piinlik..

 
At 07:46, Blogger Unknown said...

fitflops sale clearance
golden goose
nike basketball shoes
lebron soldier 10
balenciaga shoes
converse shoes
curry 3 shoes
lebron shoes
kyrie 3
nike air max

 
At 12:19, Blogger Unknown said...

qzz0419
oakley sunglasses
air jordan 4
coach outlet store online
mbt shoes
coach outlet online
tory burch outlet
red bottom
yeezys
イッセイミヤケ
lions jerseys

 
At 05:22, Blogger yanmaneee said...

jordan 4
cheap oakley sunglasses
crazy explosive
nike air force 1
nike air huarache
yeezy shoes
golden goose
af1
yeezys
hogan outlet online

 
At 05:59, Blogger raybanoutlet001 said...

zzzzz2018.5.19
oakley sunglasses
true religion jeans
true religion outlet
nike factory outlet
coach outlet
jordans
nike factory store
adidas superstar
michael kors outlet online
nike chaussure femme

 
At 06:11, Blogger 5689 said...

prada handbags
kate spade outlet
superdry clothing
polo ralph lauren outlet
nike air max 95
cheap basketball shoes
ray ban sunglasses
moncler jackets
polo ralph lauren outlet
snapbacks wholesale
zzzzz2018.8.6

 

Postita kommentaar

<< Esileht