teisipäev, veebruar 13, 2018

Pullerits: Kas hooaja maksimum on nüüd käes ja kõrgpunkt saavutatud?

Siin näete kahte finišit Tartu teatemaratonil. Esimene on minu finiš, rõõm Raio Piiroja ja Grete Gaimi võistkonna alistamise üle. Kogu 16-kilomeetrise lõpuetapi pelgasin, et Gaim jõuab millalgi järele, muule mõelda ei saanudki: jõuab? Ei jõua? Jõuab? Ei jõua? Hirm oli naha vahel, et jõuab. Pelgasin, et varem või hiljem see juhtub. Ja kui siis viimasel kahel kilomeetril, mil ta püüdis mu vaateulatusse, suutsin ta rünnakule vastu astuda, olin loomulikult finišijoonel ülirõõmus. Ausõna, see kõik – käed taeva poole, kõvahäälne võiduhüüe – tuli iseenesest, täiesti spontaanselt. Meeskonnakaaslane Assar Jõepera, Fotoluksi juht, ütles seda pilti kommenteerides: «Fotograafilises mõttes ütleb pilt alati rohkem kui tuhat sõna ja kui pilti vaadata, siis mul on küll tunne, et me tegelikult võitsime.»

Nagu näete, saab ka seitsmenda koha üle tunda ehedat ja siirast rõõmu. Kui see tuleb kõvas võitluses, ja tuleb kahtlusega, kas ikka tuleb või mitte.

Sellega võrreldes võib kindla peale ja ülekaalukalt esikohale sõitmine ja esikoha võitmine pakkuda palju vähem emotsioone, nagu on näha vasakul kõrvalolevalt Ardo Säksi pildilt, kus Henri Roos toob Spordiklubi CFC meeskonna võidukana Tartu teatemaratoni finišisse.

Kõige alumine pilt näitab ja kinnitab, et andsin teatemaratonil endast viimastel kilomeetritel kõik. On, mida meenutada! Nüüd võib vist suusahooajale edukalt joone alla tõmmata, sest see, mida käesoleva talve vähese treeningtöö pealt on olnud võimalik saavutada, on ju nüüd saavutatud, kas pole nii? Vaevalt edasi enam miski paremaks minna saab.
Foto 1: Priit Pullerits toob võistkonna PSJJ Tartu teatemaratonil üle lõpujoone seitsmendana. Kauguses paistab finišisirge alguses Grete Gaim. Foto autor: Ardo Säks
Foto 2: Henri Roos toob Spordiklubi CFC meeskonna võidukana Tartu teatemaratoni finišisse. Foto autor: Ardo Säks
Foto 3: Grete Gaim on jõudnud Tartu teatemaratoni finišisse, Priit Pullerits puhkab sellal maas juba jalgu. Foto autor: Ardo Säks

29 Kommentaarid:

At 20:46, Anonymous Anonüümne said...

Aga mis põhjusel Priit TM-il ei stardi?

 
At 21:17, Anonymous Anonüümne said...

Teksti lugemata õige vastus küsimusele: jah.

 
At 22:02, Anonymous Anonüümne said...

Ka mina jäta TM vahele. Osa põhjuseks töö, teiseks põhjus vähene treenitus. TM ei ole hea 50km klassika trenni pealt sõitma minna.
Kõrgpunkt käes?
Nu see on tõesti küsimärki väärt.

Huu

 
At 22:11, Anonymous Anonüümne said...

Kahtlemata on 2018 aasta kõrgpunkt blogiautoril käes. Edasi enam paremaks ei lähe.

 
At 22:18, Anonymous Anonüümne said...

Et siis nüüd hooga trepist alla?

 
At 22:30, Anonymous Anonüümne said...

Jah, jajah. Tegelikult mulle natuke isegi ülestõstetud kätega pilt meeldib. Mehes on joonel veel huumorimeelt. Seega ei pannud rajale kõike. Lihtsalt valetas, et pingutas. Lasi sealiugu. Väga mõistlik on nüüd võidusõidule punkt panna. Keskenduda meelelahutusele. Protsessile. Mõnus aeroobne matk vaatemängulisel ovaalil. Mõni äge muuvi kaameraga äkki? Kui kaamera stabiliseerimisevarustuse peale raha kahju pole raisata, siis võiks ju matkata kõik kodukandi ametlikud suusarajad läbi. 100 km saaks aastapäeva tähistamiseks lõdvalt kokku. Kuigi, mis oleks sellise km-i tagaajamise mõte. Mõttetu! Aga heameelega vaataks videot, kus oleks kõigi Eesti suusaradade ägedamad vaated ja Priit vilksatas kuskil seal puude vahel. See oleks selline äge tugitoolisportlase meelelahutus. Võib-olla mõni isegi innustub sellisest videost ja läheb ka ise Läti viinaralli asemel talvist metsakohinat nautima.

 
At 23:28, Anonymous Anonüümne said...

kolhosnikud! Mitu klassikarada laulupeol kõrvuti maha saab ilma mulda freesimata?

 
At 12:29, Anonymous Anonüümne said...

Postimehes soojendatakse OMi teatesõidu koosseisu. Nüüd oleks vaja eestlaslikku kavalust. Kaevata fisile et 4s mees on aige ja jätta starti ilmumata.

 
At 12:40, Anonymous Anonüümne said...

Mina jätan ka TM vahele, sellise niru talve pealt on täispika distantsi ettevõtmine enese piinamine. Poolikul on ei näe mõtet :)
P

 
At 13:05, Anonymous Anonüümne said...

"Nüüd võib vist suusahooajale edukalt joone alla tõmmata, sest see, mida käesoleva talve vähese treeningtöö pealt on olnud võimalik saavutada, on ju nüüd saavutatud, kas pole nii?"

Priit, ei ole nii, Suur Mõõduvõtt - sõitude sõit - alles ootab.
Stardis näeme!

 
At 13:13, Anonymous Anonüümne said...

Suur Mõõduvõtt tuleb kevadel kui Peninukimaa ja Pedemaad rammu hakkavad mõõtma.

 
At 13:50, Anonymous Anonüümne said...

Esimene kommija püstitab huvitava küsimuse, et miks Priit Tartu Maratonile ei lähe. Tegelikult nii palju kui aru saan, on vastus sellele lihtne. Priit on ju aastaid näinud kõva vaeva, et teha TM-st Suur Mõõduvõtt. TM oli lihtsalt üks suur kolisev rahvasõit, aga alles pärast seda, kui eikusagilt ilmus Priit, sai sellest Eesti alfaisaste Suur Mõõduvõtt. Tänu talle on hakatud taas TMi sportlikust poolest rääkima. Ma ei pea silmas neid, kes sõidavad pjedestaalile. Pean silmas neid, kes võitlevad paari järgmise saja koha peale. Nende joaks on saanud TMist prestiizhiüritus. Aga mitte tänu Kelgule. Ütleme ausalt, et Eesti spordimeeste jaoks on TMi suureks teinud Priit Pullerits. Aga mis on olnud Kelgu tänu selle eest, et üks mees on heast ja vabast tahtest teinud ära maine ja turundustöö, mille eest oleks Kelk pidanud maksma mingile mõttetule PR-kontorile viiekohalise summa, aga tulemust poleks ikkagi saanud? Tänu on see, et Kelk otsustas mängida lumehelbekest ja solvuda, kui Priit tõi välja tema korraldatud rattaralli kitsaskohad. Ja siis otsustas takkapihta Priidule veel kätte maksta. See on väga mage lumehelbekeste põlvkonnale iseloomulik lapsik käitumine. Mina saan küll suurepäraselt aru, kui Priit seejärel kogu Kelgu üritusele selja keerab. Ausõna, ma ise keeraks ka.
Kokkuvõttes: nagu mõni mees ütleb: ükski heategu ei jää karistamata.

 
At 13:56, Anonymous Anonüümne said...

13:50 väga õige kurram väga õige jutt.

 
At 14:03, Anonymous Anonüümne said...

13.50 - ausõna, mina keeraks ka selja aga ei saa - esiteks kes teab, kes seda hetke just varitseb ja teiseks nimi on juba kirjas ja suusad määrimisele viidud.

 
At 14:42, Anonymous Anonüümne said...

Ajakirjanduse kuldreegel on, et skandaal müüb. See võimaldab hoida teemat üleval. TRM vajab hädasti meediakajastust. Iga ärikas teab, et there is no such thing as bad publicity! Seega need oinad, kes näevad Kelgu ja Pulleritsu hõõrumises viha ja kättemaksu on oinad, keda meedia- ja suusahundid on maru osavalt haneks tõmmanud.

 
At 14:50, Anonymous Anonüümne said...

Millele sa vihjad 14:42? Et PP ja Kelk on semud?

 
At 15:14, Anonymous MargusM said...

13.50 laskub liialt ilukirjanduslikku liialdusse..
"..on TMi suureks teinud Priit Pullerits" - võibolla 5% jaoks.
"..Priit tõi välja tema korraldatud rattaralli kitsaskohad" - rattaralliga on kõik hästi, Priit lihtsalt on lumehelbeke. Priit ise ju tahab marudalt panna ja laduda kuid ei saa hakkama. Kas edaspidi peaks Kelk paluma Priidul Tartu Vangla juurest kohe aedikusse pöörata 4-ks tunniks rahunema?

Priit kollase ajakirjanikuna teab et skandaal ja intriig müüb ning seda ta igaltpoolt üritab ka üles kerida, millest on kahju et paljulubavalt andekas mees ei suuda ennast kuidagi edasi arendada.. eks vanust on ka, ja nii ta üritabki ennast Postimehes pensionini ära lohistada kuid liiga pikk aeg minna.

 
At 15:38, Anonymous Anonüümne said...

Olid kunagi semud nn doktor ja kirjamees. Mehed läksid tülli blogipidamise pärast ja ohsaa ime, reaalse semutsemise lõppemisel, kadus siinse blogi värsketest uudistest ka doktor.

On muidugi ka teine versioon. PP lihtsalt valetab, et ta peab blogi pro bono. Tegelikult on tal tööandja poolne kohustus meediapartnerina kajastada TRM-ga seonduvat oma blogis. Sobing või nii. Lihtsalt tunded pannakse sellesse kohustusse blogilikult sisse. Sellisel juhul pole loomulikult tegu semutsemise vaid veidrate trikkidega äripartnerlusega. Tartlaste vaim, mis muud.

 
At 16:05, Anonymous Anonüümne said...

Hirmkarmid olümpiakommentaarid PP-lt Kuku raadios!!! Täna näitas valusalt ära, kuidas lätlased on läinud Eestist talispordi arendamisel vuhinal mööda. Taevale tänu, et Eestis on veel mõni mees, kes suusamäärde klappimise küsijate ja olümpiasööklast kondoomide lugejate kõrval suudab ka suurt pilti näha ja seda selgelt kommunikeerida. Mehel on haaret, see on lollilegi selge.

 
At 16:08, Anonymous Anonüümne said...

Lgp 16:05 räägi palun rohkem. Ei kuulnud kukut ja järelkuulamist kah ei saa.

 
At 16:19, Anonymous Anonüümne said...

Kõike peab kaaluma "suhtes". Võib ju kilgata et Eesti parim koht 16 on päris hea. Aga võrdleme oma lumeta balti naabritega. Lätiga parem ei võrdle, neil päris uisutamise neljas koht ja kelgutamise medalid soolas. Leedul laskesuusatamise 13.koht. Isegi kui oleks vastupidi: neil 16 ja meil 13.koht? Laskesuusa 16 oleks igal 100 juhul üle kahevõistluse 13.kohast, sest olgem ausad, kahevõistlus on ala mis jääb kahe silma vahele.

 
At 17:01, Anonymous Anonüümne said...

Ei teadnudki, et Kelgu väljalaskega mehed võivad lumehelbekeste populatsiooni alla kuuluda)))

 
At 17:05, Anonymous Anonüümne said...

Lumehelbeke on kibestunud ja mitte vähe.

Priit Pullerits: Tartu maraton kui pühapäevane piinapink

https://tartu.postimees.ee/4408297/priit-pullerits-tartu-maraton-kui-puhapaevane-piinapink

 
At 17:11, Anonymous Anonüümne said...

Selgeltnägija PP lubab seal kirjutises TM-ile sula ilma, kuigi ükski prognoos pole seda näidanud.
See on tase. Kuhu veel?
Arusaamatu kirjatükk.

 
At 07:34, Blogger Unknown said...

longchamp outlet
basketball shoes
goyard bags
moncler outlet
nike huarache
adidas tubular shadow
yeezy shoes
kevin durant shoes
yeezy boost 350
longchamp handbags

 
At 12:16, Blogger Unknown said...

qzz0419
michael kors outlet
online nike shoes 75 off
valentino outlet
coach outlet
nike huarache
michael kors outlet
cheap oakley sunglasses
polo ralph lauren outlet
yeezy boost 350
cheap jordans

 
At 05:25, Blogger Unknown said...

www0525

air max 90
kevin durant shoes
adidas wings
air max trainers
fitflops
oakley sunglasses
michael kors handbags
true religion outlet
coach handbags
asics shoes

 
At 05:24, Blogger Unknown said...

www0705

pandora charms
mulberry handbags
michael kors outlet
air more uptempo
polo ralph lauren
christian louboutin outlet
ugg outlet
uggs outlet
ferragamo shoes
polo outlet

 
At 04:15, Blogger Unknown said...

jinyi921
moncler outlet
coach outlet
coach outlet
canada goose outlet
ferragamo belt
ralph lauren polo
true religion
nike shoes
off white jordan
adidas outlet

 

Postita kommentaar

<< Esileht