esmaspäev, märts 11, 2019

Pullerits: Kas nüüd alles läheb suusatamiseks?

Mõned imestavad, miks vahepeal oli vaikus. Aga seepärast, et reedel oli mul tähtis kohtumine. Väga tähtis. Ja salajane. Nii salajane, et sellest ei tea mitte keegi. Kestis ligi poolteist tundi. Ja kuigi ma pole andnud lubadust, et sellest teistele rääkida ei tohi, käib selliste kohtumiste juurde niisugune konfidentsiaalsusnõue endastmõistetavalt. Arvatavasti sai see, kellega kohtusin, vajaliku informatsiooni, mille põhjal edasi talitada.

Laupäeval ja pühapäeval lootsin, et tuleb külma ja saab suusatada. Ei tulnud. Pidi suusatama vesistes ja tuulistes oludes. Laupäeval oli Tähtvere spordipargis minek nii kitine, et sain Atomicega keskmiseks kiiruseks vaid 13,15 km/h, ja seda kõigest 11 km pikkuse sõidu kohta. Pärast olin nii rampväsinud, nagu oleks 80 km sõitnud. Pidin tegema pärastlõunal lausa uinaku. Vaat, kuidas mõjub see, kui pead rügama ja lennukust ei ole. Pühapäeval panin alla siiski auguga Fischerid ja kohe oli minek parem, keskmine kiirus 15,55 km/h, kogu distants 17,2 km.

Täna, esmaspäeva hommikul kella poole 11 ajal võtsin taas Atomicud, sest oletasin, et Tähtvere spordipargi rada võib olla jäine ja see kriibib Fischerid liiga ära. Kuid rajatraktor oli teinud hommikul head töö. Pühapäevane lumi, mis oli must, täis oksa- ja lehepuru, oli kõik tagurpidi keeratud ning vastu vaatas vaat et lumivalge rada. Sõitsin 17,6 km keskmise kiirusega 16,4 km/h. Aitas küll, sest ega nüüd käi enam millekski valmistumine. Käsil on lihtsalt talve pikendamine.

Kuid kevadele peab ka hakkama tasapisi mõtlema. Selleks tuleb üldfüüsilist vormi hoida, sest igaks juhuks tasub end valmis panna nii mõnekski ettevõtmiseks, mis loodetavasti tuleb palju aktiivsem kui see, mis sai sügisel ette võetud ja lühidalt jäädvustatud. Millised teie plaanid on?

Fotod 1 ja 2: Ambla spordiklubi suusatajad 7. märtsil. Fotode autor: Dmitri Kotjuh, Järva Teataja / Scanpix
Foto 3: Suusatajad Tähtvere spordipargis 25. jaanuaril. Foto autor: Sille Annuk, Postimees/Scanpix

46 Kommentaarid:

At 13:34, Anonymous Anonüümne said...

Kas Pullerits kohtus Kindraliga?

 
At 13:42, Anonymous Anonüümne said...

Priidu kõik salakohtumised ühese eesmärgiga.
Et saaks hüüda: "Saite sitakotid!".
Huvitav kas see on ravitav?

 
At 15:51, Anonymous Anonüümne said...

Ikka Kindral kohtus Pulleritusga.

 
At 15:52, Anonymous Anonüümne said...

Jah, nüüd alles läheb suusatamiseks. Esimeste suusahuvilistega on juba ka Eesti politsei ühendust võtnud. Saab näha, et kellele suusk alla pannakse.

 
At 16:00, Anonymous Anonüümne said...

Kindral võeti kinni ja PM ei teinudki otseülekannet.

 
At 16:07, Anonymous Anonüümne said...

Nüüd ootaks küll kommentaari.

 
At 16:33, Anonymous Anonüümne said...

Maha magati jah, isegi sakslased teadsid sellest varem. Mis toimub?

 
At 16:57, Anonymous Anonüümne said...

Kes arreteeriti? ega ometi härra Pullerits?

 
At 18:21, Anonymous Anonüümne said...

Kus Meie Andrus on?
Kas Pullerits teab?

 
At 18:32, Anonymous Anonüümne said...

Elu keeb, aga Kindrali pole täna isegi pildile suudetud püüda.

 
At 19:49, Anonymous Anonüümne said...

18:32-le
https://sport.err.ee/918745/tartus-kinni-peetud-mati-alaveri-vahi-alla-ei-jaetud

 
At 22:02, Anonymous Anonüümne said...

Kui ekre nüüd valitsema hakkab teeb Padre blogis suurpuhastuse. Klopitakse välja nii sitakotid, rehvid, kahesajalised ja sotsid. Vaid monarhistid saavad loa jääda ja loodame et Huule tehakse erand. Ehk saab veel mõni armu.

 
At 22:03, Anonymous Lembitu said...

Mehed, mis toimub?!
Mõtlete suuri mõtteid?
Või näpite pigem ja sügate jälle niisama ning kasu mitte milliliitri eestki?
Vägagi saamatu ja dekadentslik positsioneerimine...
Ma küsin, kes Matile appi läheb, kas tõesti peab Padre jälle ihuüksinda Norra mafioosnikute ja nende sabarakkudega lahinguid pidama hakkama!
Vähe piinlik pole?

 
At 22:08, Blogger Priit Pullerits said...

Olgu mis oli, aga nüüd on küll liiale mindud: hakati Matit vahi alla viima ja uurima, nagu oleks tegu ei tea kellega. Kui meie Matile rahvusvahelised tegelased kallale tulevad, siis sealt jookseb selle blogi punane joon: omade kaitsele tuleb asuda siis, kui võõramaalased talle kallale tormavad. Mati tuleb esmalt tule alt välja tuua, küll pärast ise omavahel klaarime - see on siinne ametlik positsioon.

 
At 22:09, Anonymous Anonüümne said...

Õigeid küsimusi küsid. On jah piinlik. Aga meist ei ole tegijaid. Ega panijaid.

 
At 22:30, Anonymous Anonüümne said...

Vaatamata kõigele toetan Priidu positsiooni. Omasid välja ei anta. Olgu nad nii suured sullerid kui tahes.

T

 
At 22:32, Anonymous MargusM said...

Priit, kas sa oled ennast soodaks suusatanud?
Postitus on nagu on kuid viimane kommentaar on ikka täiesti joga.. meie Mati, võõramaalased tormavad kallale.. elu nagu makaronivestern!

 
At 22:35, Anonymous Lembitu said...

Vat nii, mehepojad, kuulsite?
Padres on jätkuvalt väärikust ja mehisust seista meie-nemad rindejoonel esireas, täis valmisolekus vaenlast halastamatult rappida ja loojakarja saata.
Aga ülejäänud, on meil veel MEHI järel?!

 
At 22:53, Anonymous Anonüümne said...

Usume, et Mati on heades kätes! Pilv kaitseb. Pääseb komakohaga aga pääseb.

 
At 23:12, Anonymous Anonüümne said...

No siin kohapeal pääseb kindlalt, aga tegusid on piiritaga tehtud ja seal on seadused karmimad.

 
At 23:26, Anonymous Anonüümne said...

Jama lugu. See on jube. Saksa täpsus ei tõota mooramaa meestele head. Jänes šampust ei joo ja julge hundi rind on lõpuks haavleid täis. Ootaks aga esmalt süüdistused ära. Kindral on kindlasti võimekam kui praegu paistab.

 
At 00:12, Anonymous Anonüümne said...

Roosna annab tuld,

"N-ö ajakirjandusliku rehabiliteerimisega läks kõige kaugemale Postimehe ajakirjanik Priit Pullerits, kes detsembris suisa nõudis: tooge Alaver koondise juurde tagasi! „Arvestagem õiglaselt, et ega Alaver ju milleski süüdi jäänud. Seetõttu on need seitse aastat, mil ta on pidanud tundma end Eesti suusatamisest tõrjutuna, liiga pikk karistus. Ebaõiglaselt pikk karistus,” kirjutas Pullerits kirglikult."

 
At 00:17, Anonymous Anonüümne said...

Stagna ajal oli kombeks ridade vahelt lugeda.
Mida artikli algusega Priit Pullerits meile öelda tahab ?

1. Asi oli nii "salajane" ja "konfidentsiaalne", et see tuleb meiesugustele "sitakottidele" siin kohe välja lobiseda.
Priit Pullerits ei hinda vastaspoolt (kellega kohtuti) kõrgelt, arvatavasti.

2. Eeldada et leheneegritega tegemist tehes jääb midagi salajaseks-konfidentsiaalseks on enamasti sama rumal ja naiivne nagu mustlasega hobusekaupa teha.
Pole ka ime et Priit Pullerits vastaspoolt kõrgelt ei hinda.

3. Tsitaat: "Arvatavasti sai see, kellega kohtusin, vajaliku informatsiooni, mille põhjal edasi talitada."
"Arvatavasti sai see" viitab 50:60 tõenäosusega et vastaspool on nii rumal et selles just kindel ei saa olla et ta informatsiooniga midagi peale oskab hakata.
"mille põhjal edasi talitada" on samasugune 50:60 tõenäosus et vastaspool just ajupotensiaaliga ei hiilga ehk ei ole ise võimeline olukorda hindama ja vajab targema juhiseid.

Arvatavasti (mulle hakkas see sõna kohe meeldima :)) oli vastaspooleks samasugune ullike nagu Tammjärv, kes saab varsti aru et mida rohkem ja kauem ta leheneegritega kokku puutub seda lollim lammas ta lõpuks on, aga seda ta arvatavasti :) praegu veel ei tea.


 
At 06:52, Blogger Priit Pullerits said...

Täiesti võssa, 00:17. Spordiga polnud seal midagi pistmist. Vastaspoolel istus väga kõva ja mõjukas tegelane.

 
At 08:22, Blogger Priit Pullerits said...

Mehed, soovime siinsele pikaajalisele võitluskaaslasele prof Pärtelile neljapäevaks edu!

Tartu Ülikooli mõtteloo professor Pärtel Piirimäe peab inauguratsiooniloengu „Orjus ja vabadus Eesti mõtteloos“.
Neljapäeval, 14. märtsil kell 16.15 toimuva inauguratsiooniloengu eesmärk on vaadelda, kuidas mõistete „orjus“ ja „vabadus“ tähendusväli ja kasutusviisid on Eesti mõtteloos pikas plaanis muutunud ning milliste teooriate ja argumentidega on eri aegadel orjust põhjendatud, õigustatud ja kritiseeritud.

 
At 08:30, Anonymous Anonüümne said...

Kahju et härra professor pole leidnud aega siinsele võitluslikule kogukonnale epistlik lugeda. Kuumasid krönigsbergi vallutajaid oleks tulnud jahutada, selgitada neile alalhoidlikkuse mõttelugu ja tähendusvälja.

 
At 09:16, Anonymous Anonüümne said...

Kuhu Pärtel inaugureerub?

 
At 09:52, Anonymous Anonüümne said...

Siinsele kogukonnale loeb epistlit üks mees. Professor Pullerits. Siinse kogukonna spirituaalsele mõtteloole annab tähendusvälja üks mees. Professor Pullerits.

 
At 10:00, Anonymous Anonüümne said...

8:30 on alla jäänud siinse kogukonna meelestatusele. Endine pangaorjade pidaja Jüri rääkis ÄP raadios, et ajaloolased on intriigidest nii läbi põimunud, et nemad sobivad poliitilistesse sasipundardesse kõige naturaalsemalt. Neil on intrigeerimine veres. Nüüd siis väänatakse vabaduse ja orjuse teemal. Mõni võiks refereerida seda üritust või veebi tv-na üle kanda. Tegelikult on aga küsimus selles, et kas vabariik ja tema kodanikud on vabad või suurriikide orjarahvas.

Vanasti oli seaduseks 10 käsku. Nüüd on seadusi nii palju, et kui ühes riigis oled õige mees, siis teise riiki vabalt liikudes oled kurjategija. Võta siis kinni. Võib, kindlalt öelda, et tänapäevane vaba maailm tähendab seda, et me kõik oleme nagu Schrödingeri kassid - samaaegselt pühakud ja kurjategijad kõik oleneb sellest, et millises riigis meie tegudelt kate ära tiritakse.

 
At 10:11, Anonymous Anonüümne said...

10:00 väga täpselt formuleeritud. Väga kuradi täpselt aktsenteeritud. Nüüd pole muud kui ootame akadeemiliselt haritud härrade remarke.

 
At 10:25, Anonymous Anonüümne said...

Delfis kirjutab Jurtšenkov väga ilase kommentaari.

 
At 10:38, Anonymous Ants, kooner võhmamees said...

See on ju huumor, Mati kinni pidamine ja suur uurimine. No kas Mati ei või anda Saksa spordifüsioloogi numbrit teisele inimesele, kellel selleks ilmselge vajadus ja küsib - kuidas saada kiiremaks suusatajaks? Ikka massaazhid ja toitumine ja lubatud meetodid olid mõttes! Et pilt ette saada on vaja muidugi ka vereanalüüse ja eri aegadel eri treeningperioodide järel ja vere välja võtmine on ju tavapärane toiming kõigis maailma polikliinikutes, kõigil meil on verd välja võetud. No olgu, nüüd on politsei uurimine ja nagu Pahv ütles siis see on ikka teine asi, siin tõmmatakse kõik liistule! Sittagi, Mati ei pea midagi ütlema ei kahtlustatava ega süüdistatavana. Ennast või lähedasi süüstavate ütluste andmisest on õigus keelduda isegi tunnistajal. Kahtlustataval on õigus täielikult ütluste andmisest keelduda. Austria menetluse alla Mati toimetamine Eestis või Kasahstanis ei käi mitte kuidagi. Austerlastel pole temast sooja ega külma, muidu oleks Matil juba Seefeldi operatsiooni ajal poisid ukse taga olnud, samuti oleks Andruss hotelli juurest kaasa haaratud. Meil suure käraga alustatud ja mitte kuhugi jõudnud kriminaalmenetlusi küllalt. Neiku on kriminaalkurjategija, et tahtis raha sporti tuua, no mis siis - elab nagu mishka ja käib ikka vastuvõttudel. Tallinna Sadama mehed hakkavad kah vaikselt ära libisema, Savikas, Soorm jne. No keda kotib. Eksperdina Mati Karlovitši poole ikka pöördutakse edaspidigi ja miks ka mitte Lance Armstrongi moodi alustada oma youtube'i kanaliga, et jagada tarkust ja anda adekvaatseid kommentaare maailma asjade kohta. Kuulajaid oleks kuulsal suusaprofessoril üle ilma. Kõigil meil on omad patud hinge taga.

 
At 12:18, Anonymous Anonüümne said...

Ants, tahad oma patte meie hinge taha riputada? Ei lähe läbi vennas.

 
At 12:23, Anonymous Kärna Ärni said...

Kas Pullerits põrutab kevadel üle ookeani Moabi?

 
At 13:19, Anonymous Anonüümne said...

Noh, kas nüüd just kas küsimus nii pidi. Täpsem oleks küsida, et kas salakohtumine oli seotud sinna kanti ühisekspeditsiooni ettevalmistamisega?

 
At 13:53, Anonymous Anonüümne said...

Loodame et mitte. Ajad ja olukorrad on veel mõnda aega komplitseeritud. Mitte mingil juhul ei tohi Padre kodutanumalt lahkuda. Saatku mõni ustav semu Keskmäestiku radadele kui muidu ei saa.

 
At 14:36, Anonymous Anonüümne said...

Samuti on vastamata küsimus kas härra Saarepuu teadis poolte haanja tiimi meeste kergest tervise parandamise skenest, mida pahatahtlikud läänlased dopinguks nimetavad? Selle küsimuse peaks omavahel selgeks rääkima et hiljem poleks
YOU JUST CRY ME A RIVER, BRO

 
At 14:53, Anonymous Anonüümne said...

Saarepuu valedetektori alla. Neid suusatajate pisaraid oleme liiga palju näinud. Lehenuiaga võmm kuklasse faktidega, küll siis laulavad.

 
At 15:18, Anonymous Anonüümne said...

TÜ olulisemate sündmuste ülekandeid võib näha - https://www.uttv.ee/esileht . Seal on ka Tulekul rubriigis, huvipakkuv loeng väljas.
Saagem teadlikuks!

 
At 16:10, Anonymous Anonüümne said...

Unustage oma detektor. Nagu tited. Kogukond ometi teab, mis on tõde ja mis valskus. Küll Padregi teab tõde läbi oma siseinfo kanalite, ta lubas vaid keele ammaste taga pidada. Pole põhja eesti sitakottidel vaja Lõuna meeste saladusi teada.

 
At 16:58, Anonymous Anonüümne said...

Siinkohal jääb üle vaid nõustuda. Lõuna eesti liitub tulevase tõmbekeskuse Riia ja Warssaviga. Põhja eesti sitakotid jäävad moslemite teenindajaks. Padre on meister globaalse malelaua nuppude liigutamisel.

 
At 18:30, Anonymous Anonüümne said...

Tartu ülikooli ühikad on moslemitest pungil ja Eesti keel loengusaalides allakäiguspiraalis. Kasvatame endale uut "euroopalikku eliiti". Niiet pole ka lõuna Eestil siin midagi hõisata.

 
At 22:08, Anonymous Anonüümne said...

Ma olen Põhja Eestist aga alati Priit Pulleritsu poole hoidnud. Võitleks meeleldi PP ja tema semudega ühise Eesti asja eest. Kui vähegi võimalik. Tervisi, Rait.

 
At 22:39, Anonymous Anonüümne said...

Rait sul muskel on? Võhmamees oled? Ekre tõrviku rongkäigul käisid? Kui kõigile kolmele Jaa vastad, siis võid kampa saada küll. Viimase talve tulemused kirjuta siia üles ja welkam.

 
At 20:13, Anonymous Anonüümne said...

Kuidagi kurvameelseks kipub see komentaarium kujunema.Siin humoorikamat lugemist päevateemal Pärnu mailt: https://www.lugejakiri.ee/dopinguskandaal-otsapidi-ka-rahvaspordis-joulumae-suusamaratonil-kasutati-veredopingut/

 
At 16:00, Anonymous Anonüümne said...

20:13 näpud ninna sulle!

 

Postita kommentaar

<< Esileht