neljapäev, mai 16, 2019

Pullerits: Lubame Mukunga Eesti eest Tokyo olümpiale!

Neli aastat tagasi rääkis Tiidrek Nurme treeningupartner, Keeniast pärit Ibrahim Mukunga Wachira, et tahab võistelda Tokyo olümpial. Aga mitte Keenia koondise eest. Ta ütles, et tahab võistelda Eesti eest.

Tokyo olümpiani on jäänud veidi üle aasta. Ja nagu näitas Mukunga eelmisel nädalavahetusel Tartu jooksuüritusel Otepäält Elvasse, on ta Eesti jooksjatest jätkuvalt parem.

Praeguse seisuga ei paista peale Rasmus Mägi teist jooksjat, kes võiks Tokyos võistelda Eesti eest. Arvestades maratonijooksu normide tagasihoidlikkust on tõenäoline, et mõni Eesti maratoonar ikka Tokyosse pääseb. Aga tõenäoliselt suudaks Mukunga joosta ükskõik kellest neist kiiremini. Ta on end aastatega piisavalt tõestanud.

Niisiis: laske Mukunga Eesti eest Tokyosse!

See oli muidugi nali. Nii ma ei mõtle. Ja sellist mõtet mitte mingil moel ei toeta. Isegi sel juhul, kui Mukunga peaks saama Eesti kodakondsuse – mis on muidugi vähetõenäoline, sest vaevalt ta eesti keele piisavalt selgeks saaks, et sooritada kodakondsuse taotlemiseks vajalik eksam (neli aastat tagasi rääkis ta väga halvasti isegi inglise keelt, nii et Nurme pidi tema juttu tõlkima), ja mingeid teeneid tal Eesti riigi ees ka ei ole, mis võimaldaks talle kodakondsuse n-ö vastutuleku korras.

Hoolimata sellest, et ajakirjandus on püüdnud luua hoiakut, et immigratsiooni tuleks suhtuda toetavamalt, vastutulelikumalt – loonud sel moel, et küsimusi esitades ja teemasid püstitades on immigratsioonivastasust lastud paista taunitavana –, olen ma selle vastu, et riik annaks kergesti kodakondsuse neile, kes võiks teda spordivõistlustel esindada. Selliseid sissetoodud sportlasi ei ole Eestile absoluutselt vaja. Mida me sellest saame, kui Mukunga saakski mõnel alal olümpiale? Medalit ta sealt nagunii ei tooks. Ja isegi kui võiks tuua, siis minu nägemuses ei ole meile selliseid sissetoodud sportlaste medaleid vaja. Kellele oli vaja Vladimir Reznitšenko medaleid epees? Mis need Eesti spordile ja rahvale andsid?

Niisiis jäägu kõik nii, nagu on olnud seni: et Eestit esindaksid eesti sportlased, mitte mujalt maailmast siiasõitnud, ükskõik kui muidu toredad inimesed, kui abivalmis treeningupartnerid või kui tahes suure Eesti eest võistlema pääsemise sooviga nad ka pole. Eesti spordist ja spordisüsteemist ei pea saama mingi arengumaade inimeste humanitaarabiühendus.

Foto 1: Ibrahim Mukunga Wachira võidab möödunud pühapäeval Tartu jooksuüritusel 24 km distantsi. Foto autor: Sille Annuk, Postimees/Scanpix
Foto 2: Ibrahim Mukunga Wachira võidab tänavuse Viljandi järve jooksu. Foto autor: Elmo Riig, Sakala/Scanpix
Foto 3: Ibrahim Mukunga Wachira tänavusel Viljandi järve jooksul, tema kannul treeningupartner Tiidrek Nurme. Foto autor: Marko Saarm, Sakala/Scanpix
Foto 4: Ibrahim Mukunga Wachira on võitnud mulluse Paide-Türi rahvajooksu. Foto autor: Dmitri Kotjuh, Järva Teataja / Scanpix

26 Kommentaarid:

At 14:13, Anonymous Anonüümne said...

Mukunga nimi on 4 korda Viljandis kivisse raiutud,
kas poiss selle ajaga eesti keele on ära õppinud?

 
At 16:52, Anonymous Anonüümne said...

Imelik postitus?

 
At 18:11, Anonymous Anonüümne said...

Kas Mukunga käib Maarjamaal tööl?

Kui Mukungal oleks eesti naine ja lapsed,
kas tal siis oleks õigus televiisoreid ja tolmuimejaid meie jooksupoiste eest ära võtta?

 
At 18:27, Anonymous Anonüümne said...

Ja mis pügalaga teda siis eemal hoida?

 
At 19:22, Anonymous Anonüümne said...

Tundsin kuidas loo alguses vererõhk tõusma hakkas.

 
At 20:26, Anonymous Anonüümne said...


Noh selle Mukunga pealt ei tuleks Eestile isegi medaleid. Saaksime vaid tema turismireise kinni maksta. Keenia koondisesse ei pääseks mees isegi ässadele ketsipaelu kinni siduma

 
At 21:00, Anonymous Anonüümne said...

Võtame Mukungale linalakk neiu naiseks. Siis tuleb väikseid mukungasid. Küll need juba Eestile medaleid toovad. Kindel pauk!

 
At 21:33, Anonymous Anonüümne said...

Ema geenidest sõltub ikka ka väga palju. Kui ema on ikka paras raskeveohobune, ei sealt siis jooksumehi tule. Võtame näiteks Andrus Veerpalu lapsed. No ei ole neis üheski isa andekust. Olgu see siis dopinguga või ilma

 
At 22:13, Blogger Priit Pullerits said...

Vaadake, isegi kui Mukunga võtab eesti naise ja saab temaga lapsed, siis mina ei suuda lugu pidada mehest, kes seetõttu loobub oma kodumaast ja ütleb ses mõttes lahti oma päritolust, et hakkab esindama uut riiki. Mõelge ise: kui te võtaksite näiteks ameeriklanna naiseks või Venemaalt venelanna või kelle iganes, siis miks peaks te loobuma sellest, et olete Eesti esindaja ja hakkama selle pärast, et teine poole on välismaalane, tolle välismaa ehk antud juhul USA või Venemaa esindajaks? Mina küll seda ei teeks. Ma jääks truuks oma isamaale, kodumaale, sünnimaale - Eestimaale.

 
At 22:24, Anonymous Mart, alfaisane ja värvikas said...

Mehed, härra Pulleritsule tuleb au anda ja õppige, kuidas käitub oma kodumaa patrioot! Võtan kaabu maha.

 
At 23:17, Anonymous Anonüümne said...

Kui PP-d lugeda peab kaabu niikuinii näpus olema.

 
At 23:39, Anonymous Anonüümne said...

Kas Pullerits on laupäeval Ööbikuoru stardis, et Ameerikamaa laagris kogutud vorm realiseerida?

 
At 23:45, Blogger Priit Pullerits said...

Kui ma mööda igasuguseid Eesti võistlusi ringi kooserdaks, jääks tudengite tööd parandamata. Näiteks sel nädalal kulus selleks 11 ja pool tundi. Rekord!

 
At 00:19, Anonymous Anonüümne said...

Jajah, vaja ajusid kammida. Kuule, Priit. Mis jama seal juravisonil oli kus mingi trikiga manipuleeriti 4 inimese vaba tahtega skaalal 1-999 ja saadi tulemuseks 1 triljondiku tõenäosusega numbrikombinatsioon, mis peegelpildis paistis sõnana eurovision? Kas euroopas eksisteerib vaba tahet või kõik tulemused lepitakse enne alati kokku?

 
At 08:58, Anonymous Anonüümne said...

Mina suudaks küll teist riiki esindada ja ka dopingu arvatvasti võtaks vastu et oma sooritust parandada. Sest "ma ei jää ju vahele ja kõik teevad seda".
Nimetage mind nüüd selgrootuks limukaks kui tahate , igal juhul on viimane optisoon parem kui patriotsimi rauda taguda ja oma nahavärvi imetleda. Sport on küll äri ja show business. Patriotism on vaid õhuke boonuskiht, ilma milleta saab suurepäraselt hakkama. Viimast on ka spordiajalugu korduvalt tõestanud.

Huu

 
At 09:22, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Pole kunagi lasknud pimestada ennast Huu säravatest sõnavõttudest. Olen alati haistnud nende taga limukaliku selgrootust, riigireeturlikust ja äraostetavatust. Nüüd on tõde siis mehe enese poolt paljastatud. Kuigi paljud meist on tõdenud, tundnud lausa omal nahal või kogenud oma silmaga, kuidas lõdipükstest ja sitakottidest kasvavad seda blogi regulaarselt külastades tõelised mehed, siis padusotsi puhul see kõik ei kehti. Selleks, et sots muudaks oma väärtushinnanguid ( mida tal tegelikult ja polegi) on vaja veel intensiivsemat blogi lugemist või siis lausa individuaalset lähenemist. Võimalik, et väga paadunud tegelaste puhul ei olegi enam midagi teha. Sots lihtsalt jääb sotiks ja tema puhul ei ole mingit lootust, et hr Pulleritsu blogi kasvatav mõju esile pääseks.

 
At 09:24, Anonymous Anonüümne said...

Mina isiklikult üldse ei imestaks, kui selguks, et Huu on omasooihar ja transvestiit

 
At 09:42, Anonymous Anonüümne said...

Ärge nüüd nii õnge ka minge, et Huu igat sõna kulla pähe võtate, irriteerib nagu PP vahetevahel.

 
At 10:15, Blogger Priit Pullerits said...

Siin lähevad minu tõekspidamised Huuga kardinaalselt lahku. Huu püüab sotsidele omaselt siduda patriotismi rassismiga ("oma nahavärvi imetelda"), aga inimene, kel pole armastust oma kodumaa ja esivanemate pärandi, oma kultuuri ja keele vastu, oma rahvuse vastu, ei ole tegelikult normaalne inimene. Inimesel on vaja juuri, on vaja teada ja tunnetada, et ta kuskile kuulub. Lobjakas nimetab seda halvustavalt tribalismiks, aga kes on Lobjakas, seda me ju suurepäraselt teame. Need, kes vahetavad isikliku kasu nimel kodakondsust, on just need, kes on võimu vahetudes esimesed kaasajooksikud ja kollaborandid, need on need, kellele miski pole püha, need on need uue maailma "kodanikud" või biomass, nagu nende kohta on tabavalt öeldud, kelle vaikival toel saab maha suruda rahvusriike, rahvustunnet, kodumaa-armastust ja muud ilusat ning kaunist, mis tegelikult teeb inimesest tõelise inimese.
Ma siiralt loodan, et Huu mõtleb vähemalt mu sõnade üle, enne kui tuleb taas oma müüdavust postuleerima - ja peaasi, et ehk ka korrigeerib oma hoiakuid ja tõekspidamisi.
Seni aga pean paratamatult küsima; mis on teiega juhtunud, eesti inimesed, et te selliseks olete saanud?

 
At 10:55, Anonymous Anonüümne said...

Lauristini kätetöö, õied. Tema õpetusel on koolitatud õpetajaid, kes lähevad kaasa imperialismi ja kogukondade kokku mikserdamise ideoloogiaga. Nüüd paneb ta kokku uut programmi, mis viib järgmised 20 aastat meid edasi liberaalse segunenud ühiskonna sohu.

Küsime, et kas see on hea? Pampersid on ka head, kui täis pissida. Eriti alguses, siis läheb mõnusalt soojaks. Erinevalt püksi laskmisest ei saabu pampersitel külma faasi enne, kui neid on küllastumise piirini täis soristatud. Edasi on lihtne, tuleb need uue vastu vahetada. Nt nagu toimuvad valimised. Tekib uus valitsemiskooslus ja siis on hea soristada, kuniks soristamise piir saabub. Refid soristasid 20 aastat enne kui piir kätte tuli. Eestlased on ikka tuimad. Siia on hädasti immigrante vaja, siis on kooslus selline, et ei saa enam nii pikalt kaua soristada. Siis nõuaks tormine rahvas vahetust 10 aasta tagant.

 
At 11:09, Anonymous Anonüümne said...

10:55 paneb asja paika ilma pikalt soristama.

 
At 11:12, Anonymous Anonüümne said...

Lubage-lubage, sest siis on jälle üks harrastajate tippude seas ja saab nöökida, et maksamaksu eest keegi poodiumist kalendri kaugusel sörki harrastamas... Palju Mukungal vanust, mis perspektiiv eesolevaks olümpiaks?

 
At 13:07, Anonymous Anonüümne said...

Mul on juured, mul on kodumaa. Keegi pole seda mult ära võtnud ja peale kaht nädalat komandeeringus ihkan tavaliselt kiirelt juba koju tagasi.
Samas ei ole mu kodumaa ohus ja seda ei pea seda ka kellegilt tagasi võtma, nagu igapäevaselt pasundatakse.
Taga targemaks, seda peab minema tegema veel euroopasse. Sic!

Ka mina pole selle poolt et suurvõistluste medaleid peaks hakkama "sisse ostma."

Ja teadagi te patriotismi. 39 ja 40. oli ka selliseid rinna vastu tagujaid küll.
Selline üliagarus ja üle forseeritud patriotsim on naivistlik ja rumal, nagu kõik äärmuslikus. Nagu seda on ka non stop vaenlaste otsimine ja jätkusõda iseenda varjuga.

Ja kui kergelt lendavad sildid :) Omasooihar, sots (ega ma ei mõsita siiani miks nemad vaenlane number 1. on? Kas sellel positsioonil polnud vahepeal Eesti200 juba?), transvestiit. Vahva!

Huu

 
At 14:35, Anonymous Anonüümne said...

Huu on täitsa vunts, õige eesti mees. Pulleritsu poolt tahaks ka veidi olla, aga teada värk et tema tegeleb valetamisega juba professiooni poolest.

 
At 15:25, Anonymous Anonüümne said...

Tahaks mõlema mehega sõber olla aga nüüd selline lõhe.
Kas Padre oma Moabi hotellitoa aknale SMV lipu jättis? Kas hotelli fuajees gloobusele risti kehtima pani?

 
At 16:34, Blogger Priit Pullerits said...

Mul polnud Moabis hotellituba, mul oli maja.

 

Postita kommentaar

<< Esileht