pühapäev, mai 28, 2023

Pullerits: Verivärske võistlusvideo Tartu rattarallist koos verdtarretava intsidendiga

Sain valmis tänase Tartu rattaralli 60 km sõidu video. Seal on üks koht, mida nõrganärvilistel ei soovita vaadata. Lähiajal avan ka sõidu neid tagamaid, mida videos näha ei ole. Enamik olulisi asju jäi siiski kaadri taha ning nõuavad professionaalset analüüsi. Seniks head vaatamist!

Foto: Norman Vahtra võidab Tartu rattaralli pika sõidu. Foto autor: Margus Ansu, Postimees/Scanpix

19 Kommentaarid:

At 18:10, Anonymous Anonüümne said...

Noor poiss, kes seal kukkus, oli igati vinks-vonks peale kukkumist. Kargas püsti, haaras ratta ja kõndis tee äärde, ei nuttu, verd ega lonkamist.

 
At 18:16, Anonymous Anonüümne said...

Ei saa nüüd videost aru, kas paremal olnud mees lükkas poissi, või sõitis end tema lenksu külge kinni ?

 
At 18:28, Anonymous Anonüümne said...

Eks ta ole, kui sprindijalga pole ja kingkongidega ei taha rammu katsuda, siis tuleb loota tugevale ja koostööd mõistvale jooksikute grupile, et tulemust teha. Seekord ei õnnestunud.

 
At 18:39, Anonymous Anonüümne said...

Poisil oli sõidu ajal mingi jama ja põrkas ise mehega kokku. Ju kiirus oli kergel poisil liiga suur, et ei suutnud ratast otse hoida.

 
At 19:59, Anonymous MargusM said...

See kutt Priidu ees tegi super päästeka. Tõeline õnneseen, õnnitlused talle!
Ise sõitsin pikka ja poleks oodanud et näen niipalju veriseid mehi ja murtud raame.. aga see on võidusõit, cest la vie!

 
At 21:47, Blogger Taivo said...

Pakuks nagu sinises tüübi poolt tõukamisena/toetamisena (näha kuidas ta kehaga kallutas vastu poissi), et takistada noorel poisil enda ette sõitmast. Targem oleks võinud mööda lasta, mõttetu puksimine. Väga õnnelikult läks seekord.

Ja see ei olnud selles stardis (kell 10:05) ainus intsident, seal kuskil keskmiste hulgas ~30km suuremas grupis toimus samuti masskukkumine ja ilge kolin, pärast seda samuti kõik võtsid ülirahulikult.

Ja ka tegelikult alguses, kui keerata Lähte poole, mingi maasturiga tüüp oli vasakpöörde ära blokkinud ja tee eriti kitsaks teinud ja mõni rattur pani seal ka kohe pidurid blokki ning tekkis väiksematlaadi kokkupõrge, kellegi rattakompuuter lendas keset teed jne.

 
At 22:21, Anonymous Anonüümne said...

Üks tähelepanek, rattarallist võtab osa igasugu erinevaid inimesi, aga üht tüüpi sõitjad hakkavad juba pinda käima. Nimelt sõitjad, kes siis kas oma sõpruskonna või treeninggrupiga käivad grupisõitu tegemas, ja on harjunud kätega vehkima, üritades märku anda igast väiksemast kivist, august või takistusest. Selline käitumine peab ära lõppema, see teeb rohkem kahju, kui kasu. Nii suures rahvahulgas, kus on koos erinevate oskustega sõitjad, on antud tegevus ohtlik ja tekitab rohkem mõttetut pidurdamist ja üleüldist segadust. Ja see oli ka üks põhjus, miks kõrvekülas Taivo mainitud kukkumine toimus.

 
At 11:21, Anonymous Anonüümne said...

Videos märgitud koht ei vasta enam tõele. Hetkel on valgamaalane (NB!) P.Pullerits langenud 166. Vedu ja Luunja TPs mõõdeti kiiruseks vastavalt 34,4 ja 34 km/h, siis Luunja-Tartu ots lasti 32,85-ga. Finišieelne rahunemine maksis ca poolsada kohta.

https://championchip.ee/results/2357/1954673#details

 
At 11:32, Anonymous Anonüümne said...

Mehed, mis teil viga on? Olen mahutanud pruudi ja tema ratta kenasti auto salongi, algab sõit kodu poole. Keset Narva maanteed linna sees sõidab grupp väsinuid sõidurada okupeerides üksteise kõrval. Panite ohtu end kui teisi! Kui sõitsite Raadile, miks ei kasutanud Roosi tänavat? Täiesti absurdne käitumine. Peale kiire jala võiks olla ka jagav pea.

 
At 12:21, Anonymous Anonüümne said...

Tundub, et selle kukkumise põhjustas vasakult mööda trügiv rattur, ajades rütmi ja sassi ning sundis trajektoori muutma. Kukkujal polnud ruumi ja sinises härra ka ei raatsinud ruumi teha

 
At 13:01, Blogger Priit Pullerits said...

MargusM, igati nõus: Robert Laht (nr 5758; 246. koht) teeb tõesti efektse päästemanöövri. Huvitav oleks teada, kas see tuli lihtsalt nii välja või on lihvitud oskus. Selline manööver teeks au ka profisõitjatele.

 
At 13:26, Blogger Priit Pullerits said...

Pole hullu midagi, 11;21, minuvanuseid ja minust vanemaid lõpetas minust eespool ainult 14.

 
At 13:47, Anonymous Anonüümne said...

Proffid ei lasku nii kitsal teel sellistel kiirustel 4 meest kõrvuti. 2 äärmisel juhul või hanereas teoorias. Eks muidugi tehakse kodutööd ka mis rajal ees ootab. Õnneseened olete tõesti et midagi hullu ei juhtunud.

 
At 14:28, Anonymous Leida said...

Kui vastutustundetu on sellistel üritustel osaleda. Kuna seal osaleb ka palju vaktsineerimata inimesi, tuleks ennast kaitsta vähemalt maskiga. Sellised koroona levitamisüritused tuleks ära keelata! Meditsiinisüsteem on niigi üle koormatud, nüüd üritavad veel massikukkumisi ka organiseerida!

 
At 14:54, Anonymous Anonüümne said...

3 hullu olid kõrvuti ja kõige rumalam jäi maha. Selleks ongi heeblid rattal, et neid mõõdukalt sellistes situatsioonides rakendada ja mitte lollusi teha. Sõidetakse ikka otse, mitte diagonaali teistele külge.

 
At 15:35, Anonymous Anonüümne said...

"minuvanuseid ja minust vanemaid lõpetas minust eespool ainult 14."
Kahjuks sellist ametlikku võistlusklassi pole. Võib-olla olite Valgamaa vanameestest suisa 1.!

 
At 16:42, Blogger Priit Pullerits said...

Jah, ei olnud sellist võistlusklassi, aga see ei muuda olematuks seda fakti, mida tõdesin.

Ühest ma ei saa aru: miks on ratturite hulgas nii negativistlikke ja närvilisi reageeringuid sellele tõsiasjale, mis videos näha - kukkumisele kiiruselt 60 km/h.

 
At 17:16, Anonymous Anonüümne said...

Selliste kukkumiste vastu ei ole abi ei lendstardist ega lainetena teele saatmistest. Selliste hulludega koossõitmist on tark vältida. Ja kas pole nii, et pooled tollel videol 60 km/h laskumisel, olid üldse avatud liiklusega teel vastassuunavööndis?! See ei ole just mõistlik idee, et lihtsalt loodad sellises parves vastutulijast mööda pääseda.

 
At 18:05, Anonymous MargusM said...

Priit, on arusaamatu mis "reageeringut" sa ootad, ma ei kavatsegi kukkumiste osas positiivselt reageerida ja enamus neist on ikka amatöörlikkusest tingitud (ka kõik need mis ma ise olen kukkunud!). Selle pärast tulebki kasuks rohkem kui 1x aastas "mõõtu võtta", osaleda ntx Filtril vms..
Olen 100% nõus 13.47 ja 17.16 kaaskommenteerijatega, nii on!
Kukkumisi põhjustavad inimesed mitte üritus, selle korraldaja või maantee!

 

Postita kommentaar

<< Esileht