kolmapäev, juuli 10, 2024

Pullerits: Kuidas ma jalgpallifanaatikutele vastulöögi andsin

Jalgpalliajaloolane ja -ekspert Indrek Schwede, kellega õppisime ühel ajal (kuid mitte samal kursusel) Tartu Ülikoolis ajakirjandust, võttis ette minu jalgpallikained seisukohad ning asus nendega polemiseerima, mis omakorda ärgitas mind talle vastulööki andma. Ega viimast sõna saa eales vastaspoolele jätta.

Postimehe kolleeg tuletas meelde mullu Eesti korraldatud U17 vanuseklassi tüdrukute EMi. Eesti kaotas Šveitsile 0:4, Saksamaale 0:5, Hispaaniale 0:6. Veelgi rohkemat räägib pealelöökide arv: vastavalt 3:25, 2:23 ja 0:40. Kokku 5:85. Ehk sellal, kui vastane teeb 17 pealelööki, teeb Eesti ainult ühe.

Eesti jalgpallifanattide unistus EMile jõudmisest on suur ja ilus ainult seni, kuni sinna lõpuks kohale jõutakse ja mängima tuleb hakata. Kas on ununenud 0:8 Saksamaale või 1:8 Belgiale?

Keda jalgpall jätab külmaks, nagu mind - selgituseks vaid nii palju, et mind ärgitab jalgpalli teemal sõna võtma selle ala suhtes valitsev arulage, mõõdutundetu ja totter fanatism -, sellele pakub loodetavasti suuremat kaasaelamist minu vestlus Parvel Pruunsillaga kapo teemal. Teisisõnu: kaks litakat ühe päevaga.

Foto: Eesti jalgpall. Paide Linnameeskond kohtub 4. juulil Paides JK Narva Transiga. Mäng lõppes 2:2. Foto autor: Dmitri Kotjuh, Järva Teataja / Scanpix

46 Kommentaarid:

At 13:57, Anonymous Anonüümne said...

Schwede võrdlused. Gruusia 5 milj elanikku on jalgpall nr 1 sport. Nagu mäletame kolmandik NSVL meeskonnast oli grusiinlased. See näitab et tugev põhi on. Eestil seda ei ole.

 
At 16:13, Anonymous Anonüümne said...

Kui võrrelda vuti skaalas siis Pullerits pani Schwedele 7:0

 
At 16:26, Anonymous Anonüümne said...

Nagu rannamees rotti

 
At 16:32, Anonymous Anonüümne said...

Ja ei pannud mitte ainult Schwedele. PP FB küljel kirjutab Õhtulehe peatoimetaja Martin Šmutov PP loo kohta:

Täiesti võimatu aru saada, mida sa öelda tahad.
Lapsed ei peaks sporti tegema? Sellest huvikoolist on sirgunud Eesti Vangelis ja nüüd rohkem ei saa? Et huvikoolid võiks olla aktiivsemad ja nupukamad, et endale huvilisi leida?
Või tahad hoopis kohtuda Eestit olümpiale esindama minevate sportlastega ja neile näost-näkku öelda, et nad on suht lohhid, sest olümpial tõenäoliselt viimaste seas? Et need olümpialased oleks pigem võinud minna viiulit õppima?
Või peaks teiste alade esindajad veelgi enam jalad tagumiku alt välja võtta ja hakata ka lasteaias lastega tegelema?
Või, et ärge unistage, leppige sellega, mis teil on ja kes te olete? Ma oletan, et üldjuhul siis luuserid, kes kuhugi tippu ei jõua. Et ärge unistage ja ärge soovige õnnestumisi ja ärge tehke nende nimel tööd, sest selle vastand on parem? Kas see on sõnum?

PP vastab talle:

Mida siin arusaamatut on?! Ütlen selgelt seda, et hoolimata sellest, et Eesti jalgpall röövib lapsi nii teistelt spordialadelt kui teistelt huvialadelt, ei ole Eesti jalgpallil ette näidata midagi, mis toetaks suuri, avalikult välja öeldud unistusi pääseda EMile või EMile, sest Eesti jalgpalli tase on jätkuvalt Euroopas ja maailmas vilets ning ei ole ka ühtegi märki, et see kuskil paremaks läheks. Kas nüüd said aru? Imestan, et suure lehe peatoimetajal puudub suure pildi nägemise võime ja funktsionaalse lugemise oskus ning selle asemel hakkab ta nokkima juhuslikult valitud detailide kallal, arendades nende otsa oma meelevaldse narratiivi. Aga no jah, nii see kollane ajakirjandus ju toimibki.

Ai raisk, kuradi valus, kurradi-kurradi valus. Ilge litakas vastu!

 
At 18:52, Anonymous Anonüümne said...

Väga head litakad!

 
At 21:22, Anonymous Anonüümne said...

Ma olen üpris tihti PP suhtes kriitiline ja lausa pahane. No ei mõista lihtsalt, miks tal üht või teist on vaja öelda-kirjutada. Aga see, milliste argumentidega ta Eesti jalgpalli on ette võtnud, on kiitust väärt! Olen ka kunagi ise olnud seotud meie jalgpalli eluga, läbi oma lapse "mängijakarjääri" aga samas ise hoopis teisi spordialasid harrastanuna ja nende alade rõõmude-muredega äärmiselt hästi kursis olevana võin raudkindlalt väita - nähtus, Pohlaku juhitav Eesti jalgpall on oma pikaajalise, hullumeelse, räigelt huiava müügitööga tekitanud korvamatut kahju väga paljudele spordialadele, et mitte öelda, kogu spordisüsteemile. Priit, anna tuld lambanahksetele!

 
At 21:33, Anonymous Anonüümne said...

Eesti klubijalgpallilt täna suurepärane tulemus. Sisse lasti lüüa alla kümne värava. Arvestades Eesti jalgaplli taset võib olla rahul. 0 : 5 kaotus on märkmisväärne eneseületus.

 
At 21:47, Anonymous Anonüümne said...

(Nendest) huiamistest ei tea me (mitte) midagi. Mingi hobi kritiseerimine lastel on jamps. Kui laps ei tao vutti siis peksab ta oma liigesed sodiks tasuta rularampil, mida poetatakse igale poole nagu seeneniidistikku. Rääkimata sellest, et odavatel rampidel eneselõhkumine käib kõva paugutamise saatel nagu muusikakooli trummiklassis. Kas selline nö kodu lähedal laamendamine on vutile tõesti parem alternatiiv kui laps ei kuula oma seniilse vanema elutarku soovitusi? Mõtleme veel, palju käeluid lõhutakse vutiga askeldades võrreldes rampidel askeldamisega. Imelaps Kelly lapsepõlve teame me kõik.

 
At 22:11, Anonymous Anonüümne said...

PP on õigel rajal. Jalgpall ei ole Eesti ala. Mõni ronaldo võib ju kunagi sündida aga talle on vaja kõrvale gigaldot ja zahhartšenkovi. Neid pole kuskilt võtta.

 
At 22:11, Anonymous Anonüümne said...

Tänase 0:5 kaotuse parim hetk oli Aet Süvari küsimus minngile flora sellile AK spordiuudistes - saite küll 0.5 pähe, aga kas siit on midagi positiivset ka kaasa võtta?
Appiiii, tule taevas apppppiiii!
Äkki mõni võhmamees on sattunud koos A.Süvariga mõnele välisreisile ja oskab vastata küsimusele - kas Aet napsitab välimaal kõvasti?

 
At 22:20, Anonymous Anonüümne said...

Šmutoviga läks jutt Erki Noole veel kellegi ja tahte peale. Et jalkaga kuhugi jõuda peab 11 erkinoolt korraga olema. Vaata mis tööd Leedus tehakse kossuga, aga neilgi jääb puudu, ei ole mansasse võtta korraga marciulionist sabonist sokku ja šarunast, andekaid poisse kes neegrisatsile karnauhhi paneks. Püramiidi laius peab lai olema.

 
At 22:22, Anonymous Anonüümne said...

Süvari loetles EMi parimaid hetki. Top-5 sattus ka vihmasadu, mis mingi mängu hetkeks peatas. Selline põnev mäng on jalgpall.

 
At 23:45, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits isegi halastas. Litakas oleks võinud teravam olla.

 
At 00:11, Anonymous Anonüümne said...

Ei no mida vutti, mis väljund on rula ja tõuksiulludel? Las taovad palli. Vutt annab üldise vastupidavuse. Keskkoolis läheb enamikul see huvi mööda ja otsitakse mõistlikumat alternatiivi. Kahjuks ükski köaveriõpetaja ega muu ala treener veterane ei soovi. Kõik on ainult laste pearahade nillimise peal väljas ja vanematega tegeleda ei soovita.

 
At 01:42, Anonymous Anonüümne said...

22:11
Alati on midagi positiivset kaasa võtta! Näiteks see, et ei kaotatud 0:6 või rohkem.

 
At 09:37, Blogger Priit Pullerits said...

Aitäh, 21:22, see on rõõmustavaim tulemus, kui need, kes seni pole minuga nõustunud, on otsustanud mind ära kuulata ning leidnud, et kirjutatus on jumet.

Olete imestanud, miks on vaja sageli üht-teist öelda-kirjutada. Siin on kaks asja. Esiteks, ajakirjaniku ülesanne ongi tuua välja ka neid asju, mida teised ei taha kuulda või näha. Teiseks, ega tõest mööda vaadates või seda kalevi alla lükates tõde olematuks tee. Mina ei karda asju välja öelda nii, nagu need on, mingu see pealegi avaliku arvamusega vastuollu. Enamgi veel: ainult sellistel kirjutistel ongi väärtust, mis valdava arvamusega kaasa ei nooguta, vaid mis vaatlevad ka asju teistest külgedest.

 
At 11:01, Anonymous Anonüümne said...

9:37 kes keelab klaveriõpetajatel teha samasugust ajupesu lastele nagu lambanahad teevad? Ütleme otse ja kõvasti LAMBANAHAD TEEVAD KAASAEGSET TURUNDUST, pilliõpetajad aga elavad nõukaaegse rasva pealt kus hiir jooksis ise kassi kõhtu.

 
At 11:31, Anonymous Anonüümne said...

Lambanahkade püramiidskeemi resultaate saame näha juba täna UEFA konverentsiliiga mängudelt.

 
At 11:39, Anonymous Anonüümne said...

Eile anti puute eest penalt peale löögis sooritamist. Kui pall oleks kohe väravasse läinud saanuks ka penalti veel. Nii saab kaks värvat peaaegu ühe löögiga. 21. sajandi jalka!

 
At 12:30, Anonymous Anonüümne said...

Vastates 21.47-le.
Erinevalt jalgpallist on võimalik jõuda trikisuusatamises maailma parimaks, nii uskumatu kui ka mitte...ka tulevikus! Trikisuusatajad tõepoolest kukuvad harjutades vahest ikka, aga luumurdude sagedus ei ole märkimisväärselt suurem vs.teised spordialad kus esinevad jällegi teised terviseriskid mida te ei maini üldse. Jalkas ristatsideme või meniski trauma on sagedaim jällegi. Harva olen päri Priiduga, aga tal on tuline õigus olnud, et jalkal ei ole perspektiivi ja noored tõmmatakse ära teistelt spordialadelt. Ahjaa...trikisuusatamise ajastu on ka paljude arvates saanud lõpu, aga te eksite! Minge vaadake just noori 5-18 aastaseid ühel noortesarja etapil.
Volli

 
At 12:57, Blogger Priit Pullerits said...

12:30: "Harva olen päri Priiduga, aga tal on tuline õigus olnud, et jalkal ei ole perspektiivi ja noored tõmmatakse ära teistelt spordialadelt."

Jah, just see on see, mille pärast sõna võtan ja teemat hoian. Esiteks, jalgpall ei jõua Eestis kunagi kusagile, mistõttu selle ala arendamisse panustamine on raha tuulde loopimine. Ja teiseks, tõepoolest, meil ei oleks nt kümnevõistluse värskeimat Euroopa meistrit, kui ta poleks jalgpallist õigel ajal tulema saanud.

Jalgpalli roll saab Eestis olla ainult ettevalmistus teiste aladega tegelemiseks, sest seda ma möönan, et laste toomiseks sporti on jalgpall hea ja tulemuslik. Aga nad ei tohi jalgpalli kauaks pidama jääda. Teiste alade treenerid peaks saama käia skautimas, et äkki leiavad nad sealt eeldustega pikamaajooksja, odaviskaja, maadleja, kelle iganes - küll nende silm ära tabab. Kui konkreetsemalt ettepanek teha, siis nt iga septembri esimesel kümnel päeval peaks olema teiste spordialade treeneritel õigus, lausa kohustus käia jalgpallitrennides, et sealt muudeks aladeks perspektiivikaid noori enda trenni viia. Sel juhul olen ma nõus muutma oma suhtumist Eesti jalgpalli ja selle rolli. Vastasel juhul jääb jalgpall endiselt Eesti spordi suurhävitaja rolli.

Olen rääkinud.

 
At 12:57, Anonymous Anonüümne said...

Eesti jalgpalli jääbki saatma lambavestis muinasjutuvestja tume vari.
Suusatamises olid Mati pojad, jalgpalli puhul saame rääkida matipoegade armeest.

 
At 13:14, Anonymous Anonüümne said...

Õige jutt Pullerits. Toetame.

 
At 13:45, Anonymous Anonüümne said...

Kui madal peab olema IQ, et ei saada aru vutiturunduse kõvast tasemest ja olematust olesklemistest muude alade esindajate poolt. Pullerits on nagu Eesti kommunist, kes hakkab vastu kapitalistlikule reklaamile. Tore, põhimõtteliselt jah, ega reklaam pole muud kui kauba pähemäärimine. Seega võib vabalt panna kinni Postimehe ja kõik erakanalid, sest need toimivad ainult reklaamituludest ja omanike sponsorlusest, et neile sobivat kapitalistlikku maailmavaadet levitada.

Kes kurat keelab teistel hobitreeneritel hakata ka turundama, kes, näidake, kes!

 
At 13:59, Anonymous Anonüümne said...

Turundama? Kes turundab? Mida turundab?
See eelmine kommentaar on lausa nali.
Kas vanamemmele 3th EUR tolmuimeja “müük” on müük?

 
At 14:53, Anonymous Anonüümne said...

See tolmuimeja müük on hea küsimus. Tegelikult näitab see ju seda, et kuidas vanainimesel on väärtused paigas. Ta ju ei osta tolmuimejat, sest tal pole seda pappi. Ta võtab "vereimemise" teenust kogu spektrist. Kõigepealt loeb Postimehest sobivat tinistavat sisuturundust, mille kobeda raha eest on haltuurat tegevad ajakirjanikud, kes koguvad pappi punaste kivide vahele hullama minekuks, valmis meisterdanud. Siis hakkab otsima sobivaid reklaame ja komistab müüja otsa, kes müüb selle järelmaksuga kasutades kõrge "kirvega" laenuhaide kiirlahendusi. Seda kõike tehakse oskusliku suunamise saatel. Söönuks saavad haid, "müüjad", sisuturundajad, meediafirmad. See ongi kapitalism oma eheduses. Penskarit ei koori ainult tolmuimeja müügimees. Sama valem käib kaasas vutiga. Surutakse sõltuvust tekitavatele vastupandamatutele ahvatlustele.

Miks vanamemm ei lähe Moabi aga ostab tolmuimeja? Sest keegi ei viitsi talle Moabi turundada. Küll aga teab tolmuimeja müügimees, et memmel on kehva tolmuimeja, sest kellegil pole head masinat ja pressib tervisele, et kuidas kõik filtrid ja veed toimetavad ja puhastavad ja kui tugevalt imevad ja kuidas kõike saab sättida. Lõpuks Memm saab aru, et tervis on tähtis ja tahaks kaua elada aga neetud haigusi levitavad tolmulestad ei anna talle võimalust. Ja nii ta arvabki, et vaja on võtta võlgu ja lehes ka räägiti, et bakterid ja lestad on pahad ja hea riistaga tervis tuleb mühinal. Nii see käib. Kes kurat keelab memmele selgeks tegemast, et Moabis on head ioonid, kontakt pisikukandjatega puudub ja soe on hea haigetele liigestele ja et kõik kuulsused eelistavad mõnda nädalat veeta heas ja soojas, et tervist turgutada ja eluaastakesi juurde saada. Kes kurat keelab seda tegemast ja ütlemast, et suu uus tolmuimeja toimib reklaamitult ainult pool aastat ja siis tahab suurt rahasüsti saada hoolduseks. Keegi ei viitsi memmega nii tegeleda, sest pakutava toote marginaal on tilluke aga "rahaimemise" masinal suur.

Kurja juur on klaverimängu müügimehe olematu motivatsioonilaks. Siin on ju teada, et kuidas müüvad Eesti tudengid Ameerikas raamatuid. Otsitakse välja lastega pered ja rõhutakse tuleviku unistuste peale. Müük käib üles alla ja parimad tulevad lennukiga koju ja lähevad järgmine aasta jälle tagasi. Samasugune huiamine käib nagu tolmuimejategagi. Klaveriõpetaja peab samamoodi minema ja suhtlema sihtgrupiga. Meil on aga nii, et klaveriõpetaja kärgib lastega. Mõni ime siis, et pianiste kasvab vähe peale, kedagi selline värbamissüsteem ei kõneta positiivselt. Liiga vähe on vanemaid, kes nui neljaks tahavad oma võsukese muusikuks harida.

 
At 14:58, Blogger Priit Pullerits said...

Niisuguse lähenemisega, nagu kirjutab 13:45 avalauses, jõuame ju sinna, et "kui madal peab olema IQ, et ei saada aru narkoäri kõvast tasemest ja olematust olesklemistest teiste meelierutavata alade [kultuur, kirjaandus, kunst, muusika jne] esindajate poolt".
Ehk teisisõnu: on asju, mis mõjuvad massidele nagu narkootikum (nt jalgpall), ning on arulage nõuda, miks teised, nooblimad, mõistlikumad, suursugusemad valdkonnad ei ole enda vajalikuks ja asendamatuks tegemisel nii külge- ja ligitõmbavad ning atraktiivsed nagu narkootikumid.
Sellepärast, et mänguvälja tasandada, tulebki jalgpalli pidurdada ja teisi alasid soosida.
Loogiline ju. Millest siin raske aru saada on?

 
At 15:02, Anonymous Anonüümne said...

Kui petukauba "turundusest" jõud (IQ) üle ei käi, siis tuleb kahjud sisse võtta.

 
At 16:19, Anonymous Anonüümne said...

Kas keegi usub tõesti, et Johanna-Maria Lehtme oli võimeline ise korraldama Eestis kampaania raha kogumiseks ning Riigikokku valimiseks? Alguses tundus kõik nii selge ja usutav, kuid probleem tekkis alles pärast valimisi. Kellegi valulävi sai selle sündmusega ületatud ja edulugu lõppes. Vutiga on samuti. See mismoodi kampaaniat tehakse ei koti kedagi enne kui ületatakse kriitiline lävi. Hetk kui nad saavad reaalse võimu ligi siis koristatakse see segment ära.

 
At 16:52, Anonymous hillar said...

Kui jalgpallitrenn tömbab Eesti lapsed/noored hypoteetiliselt teistelt spordialadelt, muusikakoolidest ja muudelt elualadelt endale, siis midagi pole teha, administratiivselt kätt ette ju ei pane ja hea kui noored end veidigi liigutavad.
Enamus jalkatrenni lapsi töenäoliselt tahavad/viitsivad vaid paar korda nädalas kergelt palli togida, tösisemalt ja systemaatiliselt pingutamata. Sellise kvaliteediga pyramiidi aluselt on raske hiljem tulemusi toota.

 
At 16:56, Anonymous Anonüümne said...

Üks süsteemimees näitas justkui ausust. Hurt astus Flora jalkameeskonna peatreeneri ametist tagasi peale kolakat mingilt keskpäraselt meeskonnalt.
"«Tänan Norbertit ja tema tiimi heatahtliku ning pühendunud töö eest esindusmeeskonna juhendamisel ja uue meeskonna ülesehitamisel. Asjad liikusid suures plaanis selliselt kui eeldasime, samas tuleb tagantjärele tarkusena tunnistada, et me ei suutnud mingeid asju ette näha ega toimima saada,» rääkis FC Flora president Pelle Pohlak."
Küll Pelled, Rulled ja muud pohlakud ebaõnnestujale uue koha leiavad, vähemalt leiab ERR taktikalaua taga koha.
Kuid küsimus pole Hurdas, vaid selles, miks jalkasüsteem on nii vildakas ja tulemustelt kohutav. Pullerits püüab seda avada, kuid vastutuld lastakse tugevalt. Vaadake või Õhtulehe vana peeru Soidro üllitist. Vastased hoidku sama joont mis PP - argumendid, faktid.
Kogukond, nüüd on vaja Padrele tuge teha!

 
At 17:01, Anonymous Anonüümne said...

Me oleme alati Padre selja taga toeks.

 
At 18:27, Anonymous Anonüümne said...

Kui see on hobitgevuse kriis siis sellises kriisis ma thangi olla! Rohkem poe midagi öelda. Müts maha lambkasuka ees. See mees tuleb panna kaitseministriks või kaitseväe juhatajaks ja leitkse ka raha 9% SKP-st laskemoona ostmiseks.

 
At 21:57, Anonymous Anonüümne said...

Tolmuimeja müüja annab vähemalt raha eest asja vastu. Hoiulaenuühingusse pandud raha pandi 90% ulatuses penskaritelt pihta. Selleks kasutati loomulikult ka müüdavat lehereklaami, mida osteti pätsatud rahaga. Eks ajakirjanikele maksti ka palka sellest. Ja kas ükski penskar nutab või härra Paet kes samuti nende õnnetute seas on. Ei. Sest kõik läksid omal soovil marketingi ja turunduse õnge. Ei huvita sellise probleemi tekkimine teisi. Nii nagu ei huvita kedagi klimberdamise õppurite arvu kahanemine vutimängijate arvel. Süüdi on neil juhtumitel ainult turundus, mida ühed teevad ja teised pole siiani selle tegemist äraõppinud. Veider, et turunduse tuludest toituv ajakirjanik on järsku hakanud oma toitja kätt hammustama hakanud. Võtaks ette kõik nö. ebaausa turunduse harrastajad aga ei. Räägitakse ärategemise tuhinaga vaid jäämäe tipust. Milleks selline silmakirjalikkus, seda on vastik lugeda. Kapitalism ongi oma olemuses turu manipulatsioon ja kokkuleppeline kartellindus. See on elumudel. Vaatan Pulleritsu vuti juttu ja näen Don Quijotet tuuleveskitega võitlemas. Äkki on aeg minna siiski Moabi puumadega maid jagama.

 
At 23:00, Anonymous Anonüümne said...

21:57, teil on rohud võtmata jäänud.

 
At 00:04, Anonymous Anonüümne said...

See on hea kui vutt tekitab vigastuse millega on igasugusel rahmeldamisel teravate tippude tasemel kriips peal. Siis leiab lõpuks ka ala mida tehakse endale meelelahutuseks ja toonuse hoidmiseks. Karm aga õige. Sõda on veel karmim. Ja keegi ei hooli neist kes võitlevad ning hukkuvad. Paar kurba sõna ja sõdimine läheb edasi. Vaevalt, et klaverimängija oskustest raketi väljasaatmisel mingit kasu on. Parem tagugu noored vutti. Saavad füüsiliselt ajateenistuse küpseks ja ei tegele tänavatel trikitamise ja rahu häirimisega. Rahu on põhiline. Vaevalt keegi on õnnelik kui naaberkorteris klaveril heliredelit harjutatakse.

 
At 05:01, Anonymous Anonüümne said...

Postimehe veeb paneb jalgpalli uudiseid nagu vändrast saelaudu. Küll EM kuidas keegi neegu on vigastatud ja meie kohalikud mansad kellegagi mängimas käinud. Vaevalt keegi neid artikleid loeb

 
At 05:03, Anonymous Anonüümne said...

Kogu või pool tõde keda kotib?
https://sport.delfi.ee/artikkel/120306954/kogu-tode-mangust-kalev-laks-klubi-ajaloo-esimest-euromangu-juhtima-aga-maksis-lopuks-ikkagi-kooliraha

 
At 10:56, Anonymous Anonüümne said...

Mallukas näitas tussut oleks hea spordiuudis. Võhmamehed ka loeksid.

 
At 11:09, Anonymous Anonüümne said...

Loeksime küll.
Lembit, võhmamees

 
At 12:16, Anonymous Anonüümne said...

No mis Soidro soig Õhtulehes?!
See on täielik lati alt läbijooks. Tegelikult läbiminek.
Aga ärme imesta: üks on ikkagi Eesti nimekaima lehe kogenud ja palju õppinud tipptegija, teine on sopalehe vabakutseline autor. Eks siit joonistubki taseme vahe juba välja.
Väidelda saab ikkagi ainult argumentidega. Need on Õhtulehe autoril palju nadimad. Õieti neid polegi.

 
At 12:26, Anonymous Anonüümne said...

👍

 
At 13:28, Blogger Priit Pullerits said...

Kommentaar Postimehes minu kolumni alt:

Kui kuulata aga seda, kuidas karjuvad, sõimavad ning ropendavad noored jalgpallurid, võislustel ka nende vanemad ja treenerid, siis võib öelda - eesti jalgpalli tulevik on tume. Intelligentsed vanemad ei saada oma lapsi jalgpallipööbliga suhtlema. Võrk- ja korvpalli puhul on Eestis hoopis intelligentsem publik, mängijad, nende vanemad ja treenerid. Jalgpall on pööbli madalate instinktide väljaelamise mäng.

 
At 13:33, Anonymous Anonüümne said...

Õige kommentaar. Jalgpall on tõesti pööbli meelelahutus. Eestis seda sorti palju ei ole järelikult konkurentsivõimelise satsi tegemine ei õnnestu.

 
At 15:16, Anonymous Anonüümne said...

Pulerits õige!

 
At 15:57, Anonymous Anonüümne said...

Ei pea päris üksüheselt võtma, aga kui palju on korvpallis või võrkpallis muu rahvuse esindajaid. Mõned on ja nemad on väga viisakad.

 

Postita kommentaar

<< Esileht