kolmapäev, mai 28, 2014

Pullerits: Miks tõelised mehed harrastavad vastupidavusalasid?

Mis alaga tegelevad tõelised ärihaid, tõelised alfaisased, tõeliselt suure raha liigutajad, et ennast tõestada? Ega te ometi arva, et nad mängivad labast ja proletaarset jalgpalli? Muidugi ei arva – nii palju on igaühel mõistust peas. Küllap aimate ka, millega nad tegelevad.

Jah, kui tõelised tegijad tahavad omavahel sotte selgeks teha, istuvad nad maanteeratta selga.

Peategelased:
William Ackman, 48, Pershing Square Capital Management riskifondi juht, vara koguväärtus 1,3 miljardit dollarit, lõpetanud Harvardi ülikooli;
Daniel Loeb, 52, Third Point Partners LLC riskifondi juht, vara koguväärtus 2,2 miljardit dollarit, lõpetanud Columbia ülikooli.
Lisaks veel pool tosinat jõukat ja edukat alfaisast, kes elavad Hamptonsis (ma ei pea ju ometi siin seletama nii elementaarset asja, mis on Hamptons ja kus see asub, ega ju?).

Ja nüüd lugege ise, mis edasi sai: see on Vanity Fairi veebiküljel loo «The Big Short War» esimese lehekülje all, vahepealkirja «It’s Not About the Bike» järel.

Nagu sellest loost näete, siis tõsised edasipüüdlikud alfaisased tegelevad just vastupidavusaladega. Mitte näiteks jalgpalliga. Miks vastupidavusaladega?

Aga sellepärast, et just vastupidavusaladel ilmneb mehe tõeline sisu. Sest vastupidavusaladel ilmneb mehe meelekindlus, tahtejõud ja muud kõige olulisemad isikuomadused, mis teevad mehest üldse mehe. Sest kui mees on võitleja, olgu äris või ükskõik, mis muul alal ta on leidnud oma kutsumuse, siis just vastupidavusalad aitavad arendada ja lihvida neid omadusi, mis on ka muus elus läbilöömiseks hädavajalikud.

Võib-olla, kui hästi otsida, leiate maailmas ka mõne eduka ja läbilöögivõimelise mehe, kelle kirglikuks harrastuseks on mängida jalgpalli. Aga pole mingi probleem leida maailmas tõeliselt edukaid ja läbilöögivõimelisi mehi, kes on vastupidavusalade pühendunud, lausa fanaatilised harrastajad.

See kõik ütleb mulle väga, väga palju. Loogiline, et inimesi tõmbab nende alade poole, kus ilmnevad nende parimad omadused, nende trumbid. Vastupidavusaladel ilmnevad tõeliste meeste parimad omadused.

Palju õnne, kõik vastupidavusalade harrastajad – te kuulute tõeliste, lugupidamist väärivate meeste hulka! Sest teis on sisu. Sisu nii spordis kui kindlasti ka muus, mis elus ette võtate. On suur au kuuluda teie väärikasse seltskonda.
******
Fins & Things Trail, Sand Flats Recreation Area, Moab, Utah, 24. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1: Ratturid Jõgeva rattaralli stardi ootel. Foto autor: Mihkel Jüri, Rattaprofid. Avaldatud Sander Maasingu loal
Foto 2: Ratturid Palamuse oru tõusu laugemal osal. Foto autor: Mihkel Jüri, Rattaprofid. Avaldatud Sander Maasingu loal. 

139 Kommentaarid:

At 11:03, Anonymous Anonüümne said...

Tohoh, mis seltskonda ma nüüd sattunud olen?

Kas ka piltidel on kõik tõelised mehed? Kas ka esimesel pildil on kõik tõelised mehed, kes ei jaksa isegi stardikoridoris sirge selja ja kahel jalal seista?

Mis vastupidavussport see on, kus trennid ja võistlused kestavad vaevu 2 tundi. Ka jalgpallimäng kestab vaevu 2 tundi.

 
At 11:11, Anonymous Anonüümne said...

1) Kui palju miljonäre jalgpalli mängivad?

2) Kas Jalgpallurid ei harrasta vastupidavusala? Kas jooksmine ei ole enam vastupidavusala? Kas 45+45 minutit ebaühtlase tempoga ringi joosta pole vastupidavusala?

Hahahaaa, Pullerits teeb ikka hommiku lõbusamaks.

 
At 11:21, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 11:32, Anonymous Anonüümne said...

Priit võiks kommenteerida selliste mittevastupidavusalade nagu tennis, golf, purjetamine jne harrastamise populaarsust ärihaide hulgas.

 
At 11:33, Anonymous Anonüümne said...

On kaks olulist teemat mis Priidul vere käima panevad - jalgpall ja homod.

 
At 11:37, Blogger Priit Pullerits said...

Ei kommenteeri, 11:32, need on puhtalt poosetamise ja rahaga lehvitamise alad. Seepärast nad paljude hulgas popid ongi.

 
At 11:40, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 11:51, Anonymous Anonüümne said...

No nüüd tabasid küll naelapea pihta Priit. Enamus haljale oksale jõudnud meestest jooksevad 50-daid ja selles vanuses ei suudagi paljud enam jalgpalli mängida - liiga raske on see füüsiliselt. 30 km/h keskmise tunnikiirusega rattasõit on seevastu mugavusala. Ja sinna kanti enamuse keskmised jäävad.

 
At 12:06, Anonymous Anonüümne said...

Tänud!

 
At 12:09, Anonymous Anonüümne said...

Õige spordiala on ikka Poks. Sellega tegeles selline suurkuju nagu Eri Klas. Ainult alates eelmise sajandi 70-ndatest seda väga ei harrastata, sest alagas pehmode aeg.

 
At 12:14, Anonymous Anonüümne said...

Nartsisissmus maximus.

 
At 12:19, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 12:24, Anonymous Anonüümne said...

Said Aouita harrastas jalgpalli

 
At 12:31, Anonymous Anonüümne said...

Ainus ja tõeliste meeste ala on võitlussport. Olgu selleks siis maadlus, poks, judo või mõni muu sarnane sport. Tänavakaklus sobib samuti. Et seal võita peab olema nii vastupidavust, kiirust ja jõudu. Kõike seda mida mees vajab.

Jalgpall ja jalgrattasõit, rääkimata tennisest, golfist ja muust taolisest on kehv aseaine ja tühine eputamine. Eriti veel jalgrattasõit kus igasugust füüsilist kontakti üritatakse vältida.

Enamusel meestest võitlusspordiga tegelemiseks julgus puudub. Selleks, et minna teise mehega üks-ühele mõõtu võtma on mune vaja. Vaid mõnel üksikul on need olemas. Alfaisase tunned ära sellest, et ta räägib millal ja kellele ta viimati lõuga sõitis. Pehmostunud mees seevastu kiitleb oma mannetute saavutustega jalgrattasõidus.

PP, millal sina viimati mõnele mehele lõuga panid? Oled sa üldse kunagi julgenud kellegagi üks-ühele minna?

 
At 12:32, Blogger Priit Pullerits said...

Kustutatud mehed, kui tahate mulle midagi isiklikult öelda, siis olge nii palju mehed, et pange oma täisnimi alla. Mina ju kirjutan oma nime alt. Ja oma blogis on mul õigus nõuda - ja seda teengi -, et ka teised lähtuks oma sõnavõttudes, kui tahavad mulle midagi isiklikult öelda, samast põhimõttest.

 
At 12:35, Anonymous Anonüümne said...

Kas tõelise sisuga spordimehel, kes vapper, tõeliselt mehine, julge ja aus, rääkimata õitselelöömata liidriomadustest on siiski nii lödipüks, et on asunud jälle kommentaare kustutama. Vahepeal oli juba täitse hea, tundus, et mentor kannatab kriitikat, aga ei. Ju said ka demagoogilised vastuväitet otsa. Kustutada on lihtsam.

 
At 12:37, Anonymous Anonüümne said...

Jälle see vana plaat - pange nimi alla. Ei pane. Tead miks? Sest sinu enda tehtud reeglid ja ligipääsud võimaldavad siis ilma nimedeta kommenteerida, ilma sisse logimata.

 
At 12:47, Anonymous Anonüümne said...

Võib arvata, et kõik asjalikud kommentaarid kustutatakse. Väga nõrk ja mitte meeste moodi käitumine!

 
At 12:51, Anonymous Anonüümne said...

Olles viibinud mõnes jooksjate ja ratturite ühises treeninglaagris, võin kindlalt väita, et keskmine rattur on jooksjaga võrreldes tunduvalt "pehmom", st. üldfüüsiliselt nõrgem, suurema kehakaaluga, suuremat mugavust nõudev. Aga raha on neil tavaliselt jooksjast veidi rohkem.
Kui 40-aastane "ärimees" otsustab sporti tegema hakata, siis tihti ei suuda ta enam normaalselt joostagi, rääkimata jalgpalli mängimisest, mis nõuab veel paremat füüsilist võimekust. Üheks väheseks võimaluseks ongi rattasõit, mis eeltoodud aladega võrreldes on harrastaja tasemel mugavussport.

 
At 13:04, Blogger Indrek Sarapuu said...

Kui vaja, käib kontaktvõitlus ka rattaspordis: https://www.youtube.com/watch?v=rRTlStScolw

 
At 13:07, Anonymous Anonüümne said...

Need seal joutubes on ju puhta alfaisased.

 
At 13:35, Anonymous Anonüümne said...

Alfaisase tunned ära sellest, et ta räägib millal ja kellele ta viimati lõuga sõitis.

Juhtival alfaisasel ei ole vaja kellelegi lõuga anda. Tema jaoks teevad töö ära noored jüngrid. Kunagi siin esinesid mingid Lemani poksiklubi poisid kes lubasid kõik Priidu vaenlased välja otsida (kasvõi maa alt) ja tümaks kloppida. Nii et olge ettevaatlikud.

 
At 13:38, Anonymous Anonüümne said...

Priidu vaenlased klopib tümaks nende endi halb karma. Nii on õiglane ja see teeb palju rohkem valu kui tavaline näopeks ja jalgadega udjamine.

 
At 13:47, Anonymous Anonüümne said...

Priidu vaenlased klopib tümaks nende endi halb karma. Nii on õiglane ja see teeb palju rohkem valu kui tavaline näopeks ja jalgadega udjamine.

 
At 13:54, Blogger Heiki said...

Mingi aeg tagasi sattusin lugema kirjutuse pealkirja - jalgratas on uus golf.

Ahjaa, see, et anonüümselt kommenteerida saab ei tähenda, et sedasi ka peab tegema. On viisakas pöörduda kellegi poole ja enne pöördumist ennast tutvustada (v.a kui isik, kelle poole pöördub tunneb juba sind).

Kahjuks aga jääb mulje, et kui nime kasutamine oleks kohustuslik siis kukuks selle blogi kommentaarium kokku.

Ärge peljake näidata välja oma mittenõustumist - mõelge kui igav oleks kui kõik oleksid ühesugused hallid hiirekesed.
Sellepärast ongi Priidu kirjutusi teinekord äge lugeda, et avastad mõttelt - no krt kuidas ta küll sellist jama (loe: minu mõttemaailmast erinevat juttu) sai kirjutada.

 
At 14:01, Anonymous Anonüümne said...

Pühapäeval toimub Tartu rattaralli, kuid eelneval päeval toimub kell 22.00 Tähtvere pargis võistlejate omavaheline mõõduvõtt tõeliste meeste spordialal. Kes viimasena lööb ongi tegelik rattaralli võitja.
Järgmisel päeval selgitatakse rattaralli võitja pehmode arvestuses rattarajal.

Saab näha palju siin blogis ka tõelisi mehi on.

 
At 14:01, Anonymous Anonüümne said...

vaata prulekas - see siin on ülima metairoonia püha kants...

sh

 
At 14:17, Blogger Priit Pullerits said...

Jah, Lp Heiki Pruul, oli küll rahameeste veebis selline kirjutis:
http://www.moneyweb.co.za/moneyweb-business-of-sport/cycling-is-the-new-golf
Samuti oli sama pealkirjaga kirjutis The Economistis: http://www.economist.com/blogs/prospero/2013/04/business-networking#sthash.R19RxfD7.dpbs
Ja nagu meilgi, leidub ka välismaal segaseid, kes vihaselt vastu vaidlevad - siis on lugu ärimehest, kes kuulutas jalgrattureile sõja: http://www.nzherald.co.nz/nz/news/article.cfm?c_id=1&objectid=10866166
Ja nagu ikka, peavad sellised arulagedad ja sõjakad vastuvaidlejad vaatama ette, et nad ise tappa ei saa: http://www.stuff.co.nz/dominion-post/news/8323890/Businessmans-anti-cyclist-article-ironic

 
At 14:20, Anonymous Anonüümne said...

http://sport.delfi.ee/news/varia/muu/treener-vene-lipu-alla-lainud-eesti-iluuisutajast-tugev-sportlane-peabki-esindama-tugevat-riiki.d?id=68767713

vaat õige jutt. Tugevad tsiklistid võiks Venemaad esindada. See on väärikas tegevus.

 
At 14:34, Anonymous Ricardo, alfaisane said...

Alpi riikides (itaalia prnatsus sveits hispaania (pürenee) on tsiklismus tõelise mehe mõõdupuu. Kes ikka oma vana colnago sadulas Col de Cirrano tippu väntab alla 3 ja poole tunni on tehtud mees elu lõpuni.

 
At 14:43, Anonymous Anonüümne said...

Hr Pullerits, teie kui äärmiselt laia silmaringiga isik ja kõigist asjust tegelikku tõde omav persoon - palun valgustage minusugust võhikut, kas on maailmas valitsemas mingi uus ja äärmiselt mehelik trend, mille kohaselt enda meheks olemist tuleb pidevalt laiemale lugejaskonnale promoda? Ärge võtke isiklikult, ma lihtsalt tahaks teada. Kui see nii on, siis ma hakkaks ka inimestele selgitama, et tegevused mida mina igapäevaselt teen, näitavad "tõeliseks meheks" olemist. Ja püüan leida paar näidet kusagilt väljamaalt samuti. Sest niiiiiivõrd tahaksin olla ka tõeline mees ja veel enam, et teised sellest kuidagigi aru saaksid. Ja veel - kas teiste inimeste ja nende tegevuste halvustamine teeks mind ka natuke rohkem "tõeliseks meheks" (natukene vahest Teie moodi).

 
At 14:53, Anonymous Anonüümne said...

14:43 pikk jutt, sitt jutt

aga ütleks ka sõna sekka. Nimelt, hakkab teravalt silma, et tsiklismus on veel puhas kants. Jalgpall seevastu, oi oi ei taha mitte mõteldagi. Esmaspäeal oli video juutuubis Prantsuse lahtistelt, kus vihma hakkas sadama, noh, katkestati siis mäng ja pruunid poisid hakkasid omavahel tantsus mõõtu võtma. Valus vaadata.
Igatahes, kui tuleviku valitsevat eliiti hakatakse valima, siis tehakse seda tõenäoliselt tsiklismo harratajate hulgast.

 
At 14:53, Anonymous Marko said...

Muidugi tegelevad nimetatud isikud ja miljonid teised jalgrattasõiduga, tegelen sellega ka ise hea meelega kuid miks peaks seda kuidagi vastustama jalgpallile ehk siis a la üks on äge, teine mitte. Kuidagi väga lapselik...
Paljud ei tegele jalgpalliga puhtalt sellepärast, et seda saab mõistlikult mängida alates vähemalt 7-8 kaaslase ning vaba mänguväljaku olemasolul. Kõik see vajab korraldust,aegade soodsat kokkulangemist mida ei vaja ratta selga hüppamine ega jooksu alustamine ja mis selgelt annabki eelise üksi harrastatavatele aladele antud kontekstis. Aga see ei pea sugugi tähendama, et jooksu, jalgrattaspordi, ujumise jms harrastajatele peaks nyyd jalgpall kuidagi negatiivne olema.

Ei mahu pähe, miks peab tegema seda kunstlikku antipropagandat teatud spordialade suhtes. Vägisi jääb mulje, et on algamas jalgpalli MM, mida vaatavad sajad miljonid nende hulgas alfaisased, jalgratturid, lödipüksid, rikkurid, edukad, ebaedukad jne. ning Pullerits ei suuda kuidagi sellest tõsiasjast üle saada ja üritab seetõttu jalgapallile kunstlikku varju heita.

 
At 15:01, Anonymous Anonüümne said...

Tõelised mehed ei mölise veebis, vaid teevad seda maanteel, tuul kõrvus vihisemas.

 
At 15:05, Blogger Uku said...

"Pullerits: Miks tõelised mehed harrastavad vastupidavusalasid?"

Vastuse variandid:

*Et oma mõtteid selgeks mõelda.
*Et kodust (kurja naise juurest) plehku saada.
*Eesmärk naabrist parem olla.
*Et olla eeskujuks lastele ja lapselastele.
*Et hoida füüsilist vormi.
.....

Või ei olegi tegelikult lihtsat vastust olemas?

Üks mu hea tuttav pikamaajooksja on kord öelnud (enda kohta), et kestvussport on üksildase inimese sport.....

Kas on?

 
At 15:28, Anonymous Anonüümne said...

Nartsissism, - või pigem aspergeri sümptomid?

Täiskasvanuiga: Aspergeri sündroomiga inimeste sotsiaalsed, kommunikatiivsed ja käitumisalased põhieripärad püsivad kogu elu.
Umbes 2 isikut 5-st jäävad täiskasvanuna suhtelliselt endasse sulgunuks, valivad üksinduse või valivad selle igal võimalikul juhul, mis avaneb erinevates olukordades. Sama suur suhtarv kuulub rühma, mida peetakse väga aktiivseks, kuid kes oma sotsiaalses läbikäimises teevad arvukalt iseäralikke asju. Nad kontakteeruvad pealetükkival moel, pööramata tähelepanu teise inimese reaktsioonidele ja tunnetele või sotsiaalsele kontekstile; räägivad valju häälega, kui neilt oodatakse sosistamist; lähevad hasarti ja näivad peaaegu maniakaalsed.
Väikesel osal areneb välja passivne meelelaad. Sõbraliku, pealtnäha süütu kesta all on paindumatu, visa, kompulsiivne, kitsi ja sageli ennast ülehindav hoiak.
Prognoos on Aspergeri sündroomi puhul väga varieeruv. Paljud tulevad hästi toime, aga nende sotsiaalse lävimise võime on endiselt piiratud.
Suhtumine ja ravi
Vaatamata olulistele sarnasustele, on kõik Aspergeri isikud üksteisest erinevad ja nende ravis peab pidama tähtsaimaks printsiibiks austust tema isikupära vastu. Väga varieeruv on nende intellekt, huumorimeel.
Üldiselt tuleb Aspergeri sündroomiga isikuid kohelda konkreetselt, rääkida faktidest ja sellest, mida pole võimalik kaksipidi mõista. Oluline on selge, lühida ja konkreetse informatsiooni andmine.
Struktuur, kord ja täpsus ning enamvähem planeeritud päevad – eriti vaba aja sisustamise mõttes – on esmase tähtsusega. Et nende argipäev enam-vähem kokkupõrgeteta kulgeks, on hädavajalik väga kindel tööplaan, olgu siis tegemist koolitöö, koduste ülesannete, oma toa kraamimise või hiljem töökohaga.

C.Gillberg “Aspergeri sündroom”, 2003

 
At 15:31, Anonymous Anonüümne said...

Lgp. 14:53
väga asjalik kommentaar teil. Püüan vastata. Jalgpalli kui sellist ei tee keegi maha. Oleks tulnud hoolikamalt lugeda. Protesti tekitas eelkõige EESTI jalgpalli mõõdutundetu ja "raske jalaga" propageerimine. Teil on õigus, jalgpall on kergesti alustatav (kampsunid kuhja väravapostideks) emotsionaalne mäng, kuid ma ei näe põhjust miks peaks Eesti mängima jalgpalli rahvusvahelisel areenil kui meil ei ole piisavalt suurt elanikkonda vähegi arvestatavate meeste esilekerkimiseks ja klimaatilisi tingimusi. Seletage mulle kas eesti oleks kehvem riik elamiseks kui meil poleks jalka koondist. Umbes sama fenomen et näiteks Taanil või Luksemburgil ei ole kettaheite olümpiavõitu. Aga kas teisi riike see morjendab? Ei vähimatki!
Näe Läti ja Leedu on leidnud oma sportmängude nišid, miks Eesti ei ole? Eesti EI SAA olla tegija jalkas, sest seal on 11 väljakumängijat. Eesti võiks olla tegija korvpallis, võrkpallis, kus on vähe mängijaid platsil.

 
At 15:38, Anonymous Anonüümne said...

15.31
Aga seletage mulle, kas Eesti oleks kehvem riik, kui meil ei oleks korvpalli või võrkpalli koondist. Äkki keelaks ära kõik need alad, kus meil suuri lootusi maailma tipuks saada pole. Las noored mängivad parem arvutitega. Ja vaatavad pallimänge telekast.

 
At 15:47, Anonymous Anonüümne said...

15:38 päris asjalikud mõtted ja ettepanekud teil. Tasub kaalumist. Ära keelama? Ei, kuid tiitlivõistlustest ei peaks osa võtma. Seel ei ole ju mõtet kui juba ette pikalt peksupoiss ollakse. Või siis võtaks juba sellise rooli, et olemegi teiste jaoks kerge ja suureskooriline võit. Ei tea. Parem siis juba mitte. Naabrid naeravad ja näitavad näpuga.

 
At 15:52, Anonymous Anonüümne said...

kus meil suuri lootusi maailma tipuks saada pole

Maailma tipust pole keegi rääkinud. Oleks siis tubli keskmik. Et ei peaks Fääri saarte käest 1:3 sugeda saama. Ungari on praegu keskmik. Aga maavõistluse peab Poola või Tšehhiga, mitte Gibraltariga. Okei eesti on väike riik, pidagu maavõistlus väikese ja vaese Moldovaga, mitte Gibraltariga. Kui vilksas läbi et G on oma mansasse briti 4 liiga mehed otsinud, kes maroko vanematest sündinud.

 
At 15:55, Anonymous Anonüümne said...

oi kurram! nüüd sai kommentaar imelik. Tähendab, pidasin silmas seda, et G. koondise mehed pole kohalikud pärlipüüdjad, vaid inglise alumiste liigade mehed, mis tähendab et tublid mängumehed.

 
At 16:10, Anonymous Anonüümne said...

Et kui vahepeal läheb kehvalt, siis kohe lahkume rahvusvaheliselt areenilt? Venemaad, Uruguaid, Serbiat oleme võitnud, mitmete teistega viigistanud, kelle jaoks Eesti on samasugune kääbus nagu Gibraltar Eesti jaoks. Pool aastat peale Eestile kaotamist tuli Uruguai Lõuna-Ameerika meistriks. Äkki nad ei olekski pidanud seal osalema?
Ja loomulikult tuleb ära unustada, et eelmises EM-valiktsüklis jõudsime play-offi. Soome näiteks pole sinna kunagi jõudnud. Kas nad peaksid rahvuskoondise mängitamise lõpetama?

 
At 16:13, Anonymous Anonüümne said...

Jalgpall on parem kui seks. Jalgrattasõit pidada olema veel parem.

Kas sul kodus naisega ikka kõik korras? Või äkki on jõulud sagedamini kui ühine voodiskäik?

 
At 16:40, Anonymous Anonüümne said...

Võidud Venemaa ja Uruguay üle olid ju sõpruskohtumised. Seal ei otsustatud midagi. vastane eksperimenteeris ja pani juuniorid platsile. Serbia läks kindlasti mütsiga lööma. Aga vaadake mängupilti. Telekast on ju kõik ilusti näha. Kuidas mängib Soome, kuidas Eesti (kelle mängus domineerib kaootilisus ja juhuslikkus). See et Soomet võitnud kuulub jalgpalli groteskide hulka.

 
At 17:06, Anonymous Anonüümne said...

Kuigi idiootidega vaidlemisel pole mõtet, toon siiski Uruguai "juunioride" algkoosseisu: Castillo, Lugano, Fucile, Victorino, Pereira, Perez, Rios, Ramirez, Forlan, Abreu, Hernandez.

 
At 17:10, Anonymous Anonüümne said...

Kui maailma tippu ei saa - siis lõpetame jalgpalliga tegelemise ära? Küsimus: mis alal me siis üldse tippu sada võiksime, kas kaerajaanis?
Sellise, üleskutse, et kui parimad ei ole, siis ärme üldse tee on äbariklik, eraklik ja kaotajalik üleskutse.

Jalgpalli vastustavad äbarikud punkt, see on samasugune elutõde, et me ei saa ilma hingamata elada.


->16:40

Ära luuleta juuniorite kohta.

 
At 17:15, Anonymous Anonüümne said...

Ei tunne kedagi sealt peale Forlani.
Ärge nüüd ajage küüneviha sisse. Kus oli juttu et peaks parimaks saama? Mängige nii et poleks häbi vaadata ja kõik oleks korras. Eesti koondise mäng koosneb peaasjalikult "palli puhtaks" löömisest. See ei ole ju jalgpall, vaid statsionaare häire olukord.

 
At 17:35, Anonymous Anonüümne said...

Ei tunne kedagi peale Forlani, aga peab ennast jalgpallispetsialistiks! Tõeline Kõvamees.

 
At 17:43, Anonymous Anonüümne said...

Aga anna omapoolne panus ja tutvusta suusablogi jalgpallisõbrale kes on
Pereira, Perez, Rios, Ramirez,
ning mille poolest nad siis maailmakuulsad on?

 
At 18:06, Anonymous Anonüümne said...

Kas keegi on väitnud, et Uruguai mängis Eesti vastu ainult maailmakuulsustega? Väideti, et mängisime juunioride vastu.

 
At 18:14, Anonymous Anonüümne said...

> Võib-olla, kui hästi otsida, leiate maailmas ka mõne eduka ja läbilöögivõimelise mehe, kelle kirglikuks harrastuseks on mängida jalgpalli.

Nikolai TARANKOV, Eesti kriminaalse allilma väidetav liider, obstšaki hoidja, autoriteet - mängib jalgpalli.

Jalgpall arendab sotsiaalseid oskusi ja isikuomadusi, mis on vajalikud ellujäämiseks sotsiaal-majanduslikes ja kultuurilistes miljöödes, kust pärit Fucile, Victorino, Pereira, Perez, Rios, Ramirez, Forlan, Abreu, Hernandez.. Laias laastus on Maailm üks globaalne geto ja see seletab ka mis jalgpall on nii populaarne.

 
At 18:23, Anonymous Anonüümne said...

Álvaro Pereira - Milano Inter - 55 mängu ja 6 väravat Uruguai eest, MM2014 koondises.

Diego Pérez - Bologna - 87 mängu ja 2 väravat Uruguai eest, 2014 MM koondises.

Gastón Ramírez - Southampton - 26 mängu koondises ja ka 2014 MM mees.

Egidio Arévalo, klubi mingi mehhiko oma, aga aastast 2006 juba 52 mängu Uruguai eest ja ka 2014 MM koondises.

See, et pole kuulnud, ei tähenda, et kehvade meestega tegu on

 
At 18:28, Anonymous Anonüümne said...

Mitmendas liigas ja mis mansas mängib Tarankov? Või toksib oma allilma liidrite seltskonnas?

 
At 18:32, Anonymous Anonüümne said...

Aga vaat selle pärast polegi Eestil mõtet jalgpallis võistleda, sest maailmas on lugematu hulk diego perezeid, keda küll keegi ei tunne, kuid kes sellest hoolimata lüpsavad raigosid ja reinusid igast asendist ja iga kell. Sest neil on jalgpalliks paremad eeldused ja soodsam keskkond.

 
At 19:06, Anonymous Anonüümne said...

...igast asendist ja iga kell.
Ajalugu mäletab muud - Eesti-Uruguai 2:0.

 
At 19:06, Anonymous Anonüümne said...

...igast asendist ja iga kell.
Ajalugu mäletab muud - Eesti-Uruguai 2:0.

 
At 19:28, Anonymous Anonüümne said...

Tarankov mängib Tallinnas Paksu Margareeta taga palliplatsil, seal kus vanasti oli madruste lõbustuspark. Vähemalt nii kirjutas Eesti Ekspress. See, kas pääsed temaga mängima, sõltub sinu kohast allilma hierarhias. Usutavasti mängib Tarankov 'Premier-liigas' ja temaga platsile saada on suur au.
Üldiselt tahaks aga jalgpallipooldajatele öelda, et tõmmake nah.. oma Perezite ja Fusiliotega. Uskuge mind, need kahtlased lakutud ja käetätoveeringutega, 'cool'-ide pedesoendugtega tüübid ei paku elus edasipürgivatele (ja jõudvatele) spordimeestele mingit huvi.

 
At 19:29, Anonymous Anonüümne said...

Miks ärihaid ei mängi jalkat? Kindlasti mängivad, eriti need, kes on noorpõlves selle alaga tegelenud. Priit ei tohiks nüüd nii spordikauge inimene ka olla, et ei saaks aru, et täiskasvanust peast pallimängu enam ära ei õpi, aga rattaga sõita mõistab iga mees. Kui inimene leiab spordikutsumuse täiskasvanust peast, siis on valikus tehniliselt lihtsad alad (vastupidavusalad, jõusaali treeningud jms). Pealegi, individuaalala on palju lihtsam harrastada, jalkas vaja ajada kokku terve seltskond võrdsel tasemel mehi, et saaks põnevat mängu. Jalgrattas, jooksus, suusatamises, golfis, tennises, seal piisab ühest või paarist inimesest, et seda ala harrastada. Priit tundub muidu normaalne mees, aga see jalkavihkamine on ikka liiast. Ma täiesti usun, et sa ise oled täiesti koba pallimängus, aga see ei tähenda, et selle alaga tegeleksid madalalaubalised. Ma usun, et see jalkavihkamine sai sulle saatuslikuks, et sind ei valitud sporditoimetuse juhiks. Soe soovitus sulle, kui sa jalkat vihkat, siis vihka, aga miks sa pead koguaeg oma blogis seda tegema? Jah, see on sinu blogi ja sul on õigus teha seda, mida heaks arvad. Aga jah, see on lihtsalt nõme ja lapsik! Aga kui sa sellest rahuldust saad, siis pane aga edasi!

 
At 19:36, Anonymous Anonüümne said...

19:28 täitsa vahva kommentaar sul, oled talent vist mitmel alal. Kirjuta veel, loeme huviga.

 
At 19:47, Anonymous Anonüümne said...

Te oinad olete asjast valesti aru saanud. PP jalgpalli "vihkamine" tuli meeletust ja mõttetust ažiotaažist meedias. Reklaamiga, eriti eesti olematu jalgpalli otsatu reklaamimisega TV-s ja raadios tegi ERR karuteene. Minagi, väike inimene pööbli hulgast tundsin ahistust jätkuva trummilöömise pärast mis tuli ETV-st iga pooltund 3 korda. See arutu palliinfo pommitamine tekitas okserefleksi. Oleks siis et ees seisaks maiuspala a la saksa - argentiina. Aga Eesti ja Gibraltar? Hiinas mängiv Oper? No olge nüüd ikka olge. Liigne reklaam annab soovitule vasstupidise efekti. Enne olin vutisõber. Peale 3 viimast aastat kui Eesti mäng oli alla igasugu arvestust, kuid meediapressingut seda enam, ei taha ma eesti jalgpallist midagi kuulda.
Mängige, laulge ja tantsige, kuid jätke tavakodanikud rahule. Nemad on samuti maksumaksjad ning tahavad õhtul vaikselt voodisse minna. Ei ole tarvis kõigile hinge määrida et Rähn andis söödu ja Motšnikov lõi värava. Aitäh!

 
At 19:59, Anonymous Anonüümne said...

Eriline kaalikas! :)
Või siis pidi lõpus ikka juba nii koomas olema, et ei saanud enam millstki midagi aru:
"Valus prohmakas: soomlane uskus, et võitis Giro d´Italial etapi!"

http://sport.delfi.ee/news/jalgrattasport/uudised/valus-prohmakas-soomlane-uskus-et-voitis-giro-ditalial-etapi-tegelikult.d?id=68770267

 
At 20:07, Anonymous Anonüümne said...

Priit-
jah, tõelised mehed harrastavad rattasporti ja üle 40-sed temposõitu, sest seal ei saa teiste tuules laiselda (ka kirumine ei aita!).
Ootame sind jätkuvalt Kambjasse- seekord siis 25.06.2014 Pangodi-Elva-Pangodi.Ainult 15 km.

 
At 20:07, Anonymous Oru Juhan said...

soomlased peaks tulema Eesti tsiklismo kooli õppima. Meie seda kunsti oskame. On see nii, et eesti mehed olid juba suursuguse NSVL-i tsiklismo eliit? Väravas, Pikkuus, Suun, Ljadov, Kuum

 
At 20:11, Anonymous Anonüümne said...

15km on pehmodele
35k on lödipükstele
75km upward on alfaisastele

 
At 20:23, Anonymous Anonüümne said...

Priit võiks teinekord, kui juhtub tegema intervjuud selliste ärimeestega nagu näiteks Sõõrumaa, Berman, Pant, Palts, Hääl, Kunila, Vooglaid, Prants, jne, jne öelda otse ja keerutamata, et nende eelistatud ala pole midagi muud, kui üks poosetamise ja rahaga lehvitamise spordiala.
Ja peale seda võiks esitada oma kandidatuuri uuele ERR-i sporditoimetuse juhi konkursile.

 
At 20:37, Anonymous Anonüümne said...

20:23 mis sul kipitab? Miks peaks Priit midagi sellist tegema? Intervjuu? Kandideerimine?

 
At 20:58, Anonymous Anonüümne said...

Sest PP on julge, kartmatu, otsekohene, aus ja ei karda kellelegi midagi öelda. Ka seda ei karda öelda, mida keegi teadagi ei taha. Ja sellele rikaste seltskonnale ütleb "tere" asemel, et "teil on rahaga liputamise spordialad" ja et "pehmod ja lödipüksid olete."

 
At 21:03, Anonymous Anonüümne said...

Mis te mehed jamate? Kas see on suusa ja ratta blogi või mingi hädaldamise buduaar? Nagu eespool mainiti õiged alfaisased tõmbaksid kohe lõuga. Minu meelest ka. Vaid külm tõus Col de Kuutsemäe otsa väärib jututeemat. Ja pikemat arutamist.

 
At 21:08, Anonymous Anonüümne said...

Paneks Pulleritsu meeleheaks jalgpalliteemalised rattariided rattarallile selga, aga sellest poleks kasu, peaks kõvasti pidurdama, et ta mind näeks :(

 
At 21:12, Anonymous Anonüümne said...

Jalgpall on lihtsalt jubedalt üles haibitud. Räägivad, et see on spordialade kuningas. Ei ole, on üks paljudest lõbusatest tegevustest. Milleks seda nii üle tähtsustada, nagu see oleks elu ja surma küsimus. Sama tobe ja radikaalne on muidugi ka väide, et kõik mitte-kestvusalade tegijad on lödiüksid. Aga seda jalgpalli võiks küll vähem pähe suruda, pooled spordiuudised on juba sellest.

 
At 22:12, Blogger Indrek Sarapuu said...

Miks autor ei vasta TT üleskutsetele? See on nagu elektripakettide müüjatega kaubanduskeskuses. Krt ma võin ju ühele selgeks teha et mul pole ta teenuseid vaja, teine kord mööda minnes tuleb jälle pakkuma.
Samas siin, PP on ammu oma sõna öelnud et teda see ala ei huvita, õige et rohkem tagasisidet ei anna. Kaua võib. Ma möönan ka et kohalolek vürtsitaks üritust aga see on ikka mehe enda otsustada.

 
At 22:28, Anonymous Anonüümne said...

No ja mis sellest siis muutuks kui ka PP ühel kenal päeval sõidaks eraldistarti. Üle 40km/h ta ei sõidaks ja alla 35 tulemust ka ei teeks. Teeks ilmselt kõva harrastaja keskmise tulemuse.
Ainus huvitav moment oleks seal, et kas korraliku eraldistardi varustusega teeks Priit keskmist üle 40km tunnis.
Tasasel maal teeks äkki isegi ära.

 
At 22:50, Anonymous Anonüümne said...

Kui mina noor olin, no nii 30 aastat tagasi, siis need keda palli(korv,jalka vms.) mängima ei võetud, kas siis oskuste puudumise või ka mõne muu põhjuse tõttu, hakkasid enamjaolt üksikalasid(nt. kergejõustik jms.) tegema. Alfaisastest ja otsustajatest oli asi ikka väga kaugel, vastupidi olid lood. Tänapäeval sunnib vanus ja ka võibolla vanad vigastused tegema pehmemaid alasid nagu tennis, rattasõit, suusatamine. Kas Pullerits tõesti nii arvab nagu kirjutas või provotseeris, ühtemoodi rumal mulje jääb mõlemat pidi.

 
At 23:03, Anonymous Anonüümne said...

22:50 tundub et peaksite olema vanuse poolest juba nö. kogemusega mees. Aga aastad pole tarkust lisanud. Sellest on kahju.

 
At 23:10, Anonymous Anonüümne said...

Vaid väga madala EQ-ga TV sporditoimetuse juht jätaks ära kasutamata hapukurgihooaega juunist augustini, et näidata jalka MMi 12.06.-13.07 ja TdFi 05.07.-27.07.

 
At 00:26, Anonymous Anonüümne said...

"Igas korralikus Eesti peres" on pühendatud ERR Spordile-le, kus hapukurgihooaeg kestab 9 kuud aastas

DIEGO PEREZ
Suure lõunamaise linna inimmeres
ühes suures, vaeses peres
sündis poisslaps Diego Perez.

Aga jalgpall oli veres!
Ja pall muudkui veeres, veeres..
Varsti oli koondises Perez

ja kauge Eesti rahvusteles.
Nüüd igas korralikus Eesti peres
ekraanil jookseb Diego Perez.

 
At 01:44, Anonymous Anonüümne said...

Reklaamipsühholoogiat tundvale inimesele (neid peaks Eestis kindlasti leiduma) tõenäoliselt ei jää märkamata jalgpalli visuaalne külg.

Reklaami üks põhivõtteid on pakkuda, istutada inimeste teadvusse ideid, mõtteviisi ja suhtumist nii, et inimene ise ei saa sellest aru. Reklaam toimib kujundite, arhetüüpide ja analoogiate abil. Sõnum (õigemini Käsk) ei tohi olla otsene, peab olema varjatud, kujunditesse peidetud.
Mida siis meile tegelikult sugereeritakse, millist mõtteviisi süstitakse meie alateadvusse - aga samuti juba retinaalsesse närvistruktuuri (mis asub kohe silma võrkkesta taga ja kus toimub informatsiooni esmane töötlemine ja filtreerimine) - kui ERR teleekraanilt ja ERR Spordi veebist suunatakse meile jalgpalli massiivne infovoog?

Kus võime veel näha hüplevat palli, millel oleks nagu maagiline jõud? Pallikest, mille liikumiselt ei saa silmi lahti, mis lummab nagu ... ei oskagi head võrdlust tuua.. mis lausa sunnib endasse vaatama nagu öös põlev lõke? -- Õige, ruletilaual!
Ja see ei ole juhuslik sarnasus. Pall on ümmargune, öeldakse jalgpallimängus - ja sama kehtib ka ruleti ning üldse õnnemängude kohta.
Hedge-fondide managerid, kes Manhattani Midtowni ennesõja perioodi co-op'ides elavad (siin peaks lugejale muidugi seletama mida tähendab pre-war period Manhattan Midtown co-op apartment) ei mängi jalgpalli. Ilmselt ei mängi nad ka kasiinos. Kasiinodes mängivad valdavalt lihtsad pensionärid, tõusiklikud või vähese haridusega ühiskonnakihid.
Olympic Entertainment suurfirma omanik, Eesti rikkuselt 2. mees, käib regulaarselt, pea iga päev Tallinna Spordihallis kergejõustikku harrastamas. Võib öelda, et temagi - nagu ka Connecticut'i hedge-fondide managerid - mängivad samuti õnnemängu.
Kuid muidugi on maa ja ilm mänguautomaadi taga kange ragistava Soome pensionäri või Eesti ehitustöölise - ja firma juhi vahel. Ühel pool (hedge-fondid) on ülipeened algoritmid. Teisel pool on 'ehk joppab' mõtteviis.
See ongi jalgpalli (ja selle teisendi - kasiinomõtlemise) olemus. Joel Lindpere, jalgpallistaar ja tollesama OlyBet käilakuju, viib need kaks asja loogiliselt kokku. Joelil joppab palliplatsil - sinul joppab OlyBeti õnnemängus. Palju ajukääru pole selleks vaja.






 
At 03:43, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits võlgneb blogi lugejatele õienduse. Snowden oli CIA/NSA, mitte GRU/FSB agent, nagu blogis väidetud. Vt NBC-le antud värske intervjuu.
Imelik - noorte ajakirjanike õpetajal ja Newsweek'is praktiseerinul peaks fact checking refleksiks harjutatud olema, kas pole?

 
At 07:32, Anonymous Anonüümne said...

Nüüd, kus kandideerimised selja taga saab isand Pullerits taas jalgpalli sõimamisele pühenduda, tema ja mõnede teiste jalkafoobide kurvastuseks pole jalgpallil ja jalgpalluritel sellest sooja ega külma, suuri laevu saadab ikka kajakate kisa (ja pasarahe)...
P.S.Veidi arusaamatuks jääb, millal ja mis asjaoludel jalgrattasõit mugavusspordist ainult tõeliste alfaisaste poolt harrastavaks vastupidavusspordiks ülendati?

 
At 08:55, Anonymous Anonüümne said...

Siis, kui alfaisaste pealik ise naise Optima seljast maanteeratta sadulasse ronis ja varbad "korvidesse" surus. Priidu tunnebki tavaliselt selle järgi ära, et arvamised muutuvad 180 kraadi kaupa. Ja ei grammigi vähem. Või rohkem. Seegi on alfaisase tundemärk: "Näete, ma pole mingi muidumees, et oma arvamust muuta ei julge. Mitte nagu enamus siinsetest kommenteerijatest, kes isegi nime ei julge alla kirjutada. Ma ütlen teile otse välja (näete, et ma olen julge ja ei karda kedagi - ja miks ma peaksingi?)et lödipüksid olete."

 
At 09:26, Anonymous Anonüümne said...

Kõik kes te arvate, et jalgpalli mängimine annab teile mingeid oskusi mida rakendada muudel elualadel - te eksite rängalt. Ainus oskus mida jalgpalli mängides arendate on oskus kuidas palli taga ajada. Ei midagi rohkem, ei midagi vähem.
Teleekraanidel on jalgpall muidugi kordades atraktiivsem kui jalgrattasõit. Kiirelt vahelduvad olukorrad, vaatemängulisus, kaks võistkonda ehk must-valge valik kellele kaasa elada, jne, erinevalt jalgrattasõidus kus eelmäng kestab tuned, palju võistkondi ja lõpplahendus sprindifiniši puhul kestab vaevu 10 sekundit. Jalgpalliga suudab suhestuda ja seda vaadata enamus inimestest, erinevalt jalgrattaspordist, mis nõuab spetsiifilist huvi ning mõningast ettevalmistust ja kannatlikust oodata sageli 4-5 tundi võitja selgumist.
Jalgpall on nagu Õhtuleht ja Postimees, igaüks leiab sealt midagi enese jaoks, erinevalt näiteks Sirbist ja Diplomaatiast, mis eeldavad mõningast ettevalmistust ja sügavamat huvi valdkonna vastu.
Analoogia põhjal võiks ju väita, et Õhtulehe ja Postimehe väljaandmine, mis ülekantud tähenduses sümboliseerivad jalgpalli, ei ole oluline, eelkõige tuleks keskenduda spetsiifilisele erialameediale. Olgu selleks siis Diplomaatia, Sirp, Kalastaja, vms.

Erinevalt Teist, lgp Priit, arvan, et need kaks ei välista sugugi teineteist, vaid vastupidi, rikastavad meie võimalusi teha ise valikuid. Varrovooglaiulikud ja priitpulleritsulikud soovid teha minu eest valikuid ei ole mulle, ilmselt ka kõigile teistele vastuvõetavad. Ma suudan oma peaga mõelda ja ise omale sobivaid valikuid teha. Ja kaugel sellest, et ma arvaks, et minu valikud peaksid Teile PP sobima. Täiskasvanud, teovõimeliseks tunnistatud inimese eelduseks ongi võime teha ise otsuseid, olgu need siis missugused tahes.

Vaatan, et osadel on ikka kange soov jõuda tagasi ajajärku kus otsuseid ja õigeid valikuid tegi riik või kõrgel ametipositsioonil olev inimene. Kõigil teistel tuli nende valikutega leppida. Putini režiim, mida blogi omanik on korduvalt toonud eeskujuks, liigub jälle selles suunas, et kuskil on keegi kes teab tõde. Meie õnneks oleme seekord pääsenud, kuid siiski on nii mõnelgi ihalus vanade aegade järgi jäänud.

 
At 09:42, Anonymous Anonüümne said...

Ihaleme vanade alade järgi neh. Olgu nüüd ratta peal näidatud, et on rinnus julgust TTd sõita.

Olgu alla 40km/h või hoopis 35km/h, kohale tulemine ja nautimine on olulisem! Mingit "eraldistardivarustust" võib vanaemale teleturus pähe määrida - enamik nendest kummastava kujuga asjadest annab tuntava mõju alles 40km distantsi peal.

 
At 10:10, Anonymous Anonüümne said...

Tõelisest vastupidavusalast võite lugeda Silveri blogist http://tpmv.blogspot.com/

 
At 10:35, Blogger AinK said...

Olen kunagi poisikesepõlves mitmete MM-de turniiritabeleid kaustikutesse kirjutanud, ajalehaväljalõikeid kõrvale kleepinud jne, seega ei saa öelda,et oleksin sünnist saadik jalgpallivihkaja, ei ole seda ka praegu, aga see, mis tänasel päeval jalgpallis sünnib ei ole enam ammu sport. Mingid suva 3-4 jorssi lepivad omavahel kokku, kes Eesti meistriliiga mängu peab võitma ja ERR kannab seda üle, mul kommentaatorina oleks peale sellise juhtumi ilmsikstulekt häbi seda spordiala edaspidi teleekraanil kommenteerida.
Eile peeti üks maavõistlusmäng: Kihlveopettus? Nigeeria väravavaht viskas palli oma väravasse. No kui see ei ole tsirkus, mis asi see siis on? Ei ole imestada, et sellise käitumise peale jalgpallivihkajaid tekib.

aink

 
At 10:39, Blogger Priit Pullerits said...

Milline rõõm, et siin on tõeliselt laia silmaringiga mehi, nagu 01:44, kes valdab teemat, mis on Manhattani co-op ja kes on Connecticuti hedge fundide managerid. Selliste erudeeritud inimeste seltskonnas on rõõm olla ja arutleda, mitte aga nende hulgas, kes pillavad nimesid, nagu Diego Perez jms tühised ühepäevaliblikad. Ka 09:26 on intelligentne, pole kahtlust, kuid tuua Varro Vooglaidu näiteks, kes midagi peale surub, on küll asja teistpidi keeramine: need on ikka sotsid ja reformarid, kes meile oma perversset maailmavaadet ja kooseluseadust kui ainuvõimalikku peale suruvad ning teisiti mõtlejaid tagurlikeks peavad ja foobideks sõimavad. Vooglaid on vaid vastureaktsioon reformarite ja sotside uskumisele, et nemad teavad, kuidas on õige ja hea. Te saate ju ise ka sellest aru, 09:26, on ju?

 
At 10:52, Blogger Priit Pullerits said...

Lp Ain, ükskord ometi oleme samal pool barrikaadi. Ka mina olin noorena suur vutisõber. Ma vaatasin kõiki MM- ja EM-mänge. Enamgi veel ja jätke see meelde, et enam ei peaks kuulma mingist lapsepõlvekompleksi jurast jms-st: ma vaatasin isegi NSV Liidu meistrivõistluste mänge, me pidasime vennaga omavahel ennustusvõistlustki, kas võidab nt Jerevani Ararat või Lvovi Karpatõ. Me peamine sportlik ajaviide maal oli jalgpall. Me mängisime omavahel - jah, kahekesi - läbi mitte ainult MMid, vaid ka Saksamaa ja kurat teab mis riikide meistrivõistlused. See käis nii, et hakkasid mingist punktist palli jala peal põrgatades värava poole liikuma - pall ei tohtinud maha kukkuda, siis oli kööga -, teine seisis väravas, ja siis püüdsid teda palliga žongleerides üle kavaldada ja ära petta, et see ikkagi suht väiksesse väravasse lüüa. Iga mäng koosnes kummalgi viiest sellisest rünnakust ja selliseid mänge pidasime teinekord päeva jooksul kümneid - no kuidas sa suudad muidu suve jooksul kõik Saksamaa meistriliiga kohtumised omavahel ära pidada ja Prantsusmaa ja Itaalia liiga omad ka. Penaltite löömine ja vintpallide harutamine, et lüüa neid kaugelt ristnurka, oli tavaline meelelahutus.

Nii, kui ma veel kelleltki kuulen, et ma pole jalgpalli mänginud ja ei oska ja sellest midagi ei ole teadnud, siis on selle väitega esineja idioot, debiilik, lammas, dolbojoob jne.

Mis on muutunud? Ma kasvasin suureks. Samamoodi, nagu ühel hetkel, ülikooliõpingute lõpus, ammendas end minu jaoks spordiajakirjandus, ammendas end märksa varem ka jalgpall. Sain aru, et see on poisikeselik, lapsik, tobe. Lühidalt, jalgpallile selja keeramine tähendas täiskasvanuks saamist. Nüüd on kummaline ja kentsakas vaadata, kuidas suured ja pealtnäha mõistlikud inimesed on endiselt kinni jäänud oma tatikapõlve, ja see haip, mis jalgpalliga massimeedias kaasneb, on lihtsalt tülgastav ja naeruväärne.

 
At 11:14, Anonymous Anonüümne said...

Priit(tahtmata kedagi solvata vms), siis kuidas saab pidada "tõeliste meeste" aladeks rattasõitu - siledaks raseeritud jalgadega mehed liibuvates kirevates kostüümides?

Oled sa näiteks tennist mänginud? Vastase ülekavaldamine erinevate löökidega, spurdid külgedele/edasi-tagasi jne.

Kas küsimus pole pigem sportlikus koordinatsioonis, mida paljudel pole ning siis tuleb valida tuim vastupidavusala? Olen näinud paljusid inimesi, kes hakkavad sporti tegema hilisemas eas, mitte lapsepõlves(sina küll vist siia alla ei kuulu) kes keeravad "peast ära"(ehk siis elu muutub ainult spordi ümber tiirlevaks)ning 99% tegelevad neist vastupidavusaladega sest koordinatsiooni tegeleda huvitavate aladega ei ole :)

 
At 11:29, Anonymous Anonüümne said...

http://www.independent.co.uk/sport/cycling/cyclists-are-more-intelligent-charitable-and-cool-than-the-average-person-says-study-9051434.html

13% vastajatest pidasid jalgrattureid intelligentsemateks ja lahedamateks võrreldes ülejäänud inimestega.
23% vastanutest ütles, et nad eelistaksid minna kohtingule ratturiga mõne teise spordiala esindaja asemel.
63% vastanutest tunnistas, et neile meeldib liibuv Lycra, mida rattariiete valmistamisel kasutatakse.

 
At 11:50, Anonymous Affirmatistov said...

88 kommentaari ja jõudsime kokkuleppele heita endalt jalgpalli häbistavad ahistavad ahelad ja ütelda nägemist vaimsele lödipükslusele.

 
At 12:12, Anonymous Anonüümne said...

Priit, nii nagu nõuad sina teistelt postitajatelt täpsemaid andmeid, kui vana, kui palju jne, siis ei piisa ka sinul sellest, et ütled, küll ma olin noorena nii "kõva" jalka mees. See on lihtsalt üks tühine väide. Ma olin noorena kõva rattamees, koguaeg sõitsin maal vanaema juures, mäest üles, mäest alla. Kes mind rattamaailmas võhikuks peab see on idioot, debiilik, lammas, dolbojoob jne.

Jalka on nõme, sest kihlveo pettused jms. Rattasport on äge, sest Kirsipuu on ainus, kes pole doppi pannud?

Nagu lasteaed siin!

Kui keegi tahab, et ma hakkaks tema rattatreeneriks, siis andke teada. Mul on suured kogemused, terve noorpõlve veetsin mägedel (küngastel) ja sõitsin ilma käikudeta rattaga.

Enam mulle rattasport ei meeldi, sest see on rikaste pärusmaa, tõelised alfaisased peaksid sõitma vana hea "kokukaga". Praegu on rattaspordis võimatu meeste võimeid võrrelda, kes sõidab 600 eurose, kes 10000 eurose rattaga.

 
At 13:01, Anonymous Anonüümne said...

Rattasõit kui rikaste spordiala (12:12)miks nii? Te võite minna joonele ja vahetada oma 600 ratta teise mehe 10.000 ära, sellest pole abi kui ise mees ei ole. Ise sõidan 1000.- rattaga ja tulemused pole harrastajate konkurentsis üldse nõrgad. Ma olen päris palju kordi tabanud ennast mõttelt, et tulemus ei jää kuidagi rattavaliku taha, pigem ikka enda suutlikuse. Rattasõit kui mugavusala, räägivad need kes ise ei harrasta, võta ratas ja pane mõnusa tempoga üksi 1,5h vastutuult ja pärast allatuult 1,5h. Miks ma ei jookse, põlved ei luba, teiseks puudub minu jaoks jooksus fun. Jalka on lahe aga promo tõesti ülevindi.
Päikest kõigile, pühapäeval TRR näeme,
Joel

 
At 13:34, Anonymous Anonüümne said...

Miks siis toodetakse erineva hinnaklassidega rattaid kui neil mitte mingisugust vahet ei ole? Kui rahaliselt kallid jooksud annavad TRRil kasvõi 1 km/h juurde, siis ajaliselt on see juba märkmisväärne tulemus. Millegipärast tarvitavad enamus spordigeele võistluse vältel. Alfaisane ei tarbi midagi, istub selga ja väntab. Vot see mees oli alfaisane, kes jooksis 42km ja 195m ja siis ära suri.

13:01. Miks teil on 1000 eurone ratas, miks ei ostnud 600 eurost ratast? Sõidab ju mees või lihtsalt oli 400 euri vaja paigutada kusagile?

 
At 13:46, Anonymous Anonüümne said...

Joelile -
rattasõit ON mugavusala!
Minusugune istub sadulas, toetab kõhu torule ja muudkui kerib lõdvalt TRR-l.
Tehtud!
Korduvalt (kuldmärk ammu käes) ...
Ainuke mõnus pingutus on temposõit.

On kirjutatud, et 15 km TT on Priidule vähe. Siit üleskutse - Priit, löö oma sõpradega kampa ja tehke meeskonna triatlon Otepääl - keegi ujub 1,9km, sina teed korraliku temposõidu 90km ja mõni sõpradest jookseb 10km. Oleks igati asine päev ja põhulõugadel suu kinni, sest kõkide osa-alade ajad eraldi võrreldavad!
Kas julged väljakutset vastu võtta?

 
At 13:56, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 15:03, Anonymous Anonüümne said...

13:34 - 1km/h on natuke liiga märg unistus, võrdsete sõitjate vahele TRR distantsil €120 ja €2000 jooksukomplektidega mingit 3km+ lõhet ei teki. Kui räägiks kolmest või kümnest sekundist, vot siis oleks juba jutu moodi.

 
At 15:24, Blogger Priit Pullerits said...

Ja tähelepanu, täna teatab Õhtuleht enne Eesti-Läti jalgpallimängu eel üle kahe külje pealkirjas:
"Kahurväga on Läti pommitamiseks valmis"
Vau! Võimas! Vägev!
Kui nüüd 4:0 ei tule - Eesti kasuks, loomulikult -, sest nagu loost lugeda saab, on Lätil mitu paremat meest eemal ja Eestil tuleb platsile parim koosseis, siis kuidas seda suurt ja uhket pealkirja tõlgendada, kui tuleb ainult 1:0 või 2:1?

See pealkiri on sama, kui ma kuulutaks: "Pullerits on Taaramäe tümitamiseks valmis". Kusjuures, ÕL pealkirja valguses, ei tähendaks see, et ma Taaramäed lihtsalt võidan, vaid et ma teen seda nokauteerides, minnes rajal mitu korda atrõõvi, ja kui siis Taaramäe järele jõuab, hing paelaga kaelas, lähen uuesti kontrasse, ja nii mitu korda järjest, kuni finišiks on Taaramäel absoluutselt toss väljas ja mott maas ja ma veeren esimesena üle lõpujoone, lai naeratus näol ja pikk-pikk tühi-tühi seljatagune.

Te peaks mind idioodiks, ja õigustatult, kui ma sellise avaldusega välja tuleks. Millegipärast jalgpallurite puhul peetakse sellis suurustleva ja ülbava pealkirja väljakäimist aktsepteeritavaks. Futbollihaigetel ikka tõesti katus sõidab...

 
At 15:24, Anonymous Anonüümne said...

15:03

120 eurot või 2000 eurot maksvad jooksud, vahe 3-10 sekundit. Kui vahe on 3 sekundit, siis tuleb sekundi hinnaks ca 600 euri ja kui 10 sekundit on vahet, siis tuleb sekundi hinnaks ligi 200 euri. Peab ikka päris rumal harrastaja olema, kes ostab kallima varustuse kui see kõige-kõige odavam??? Millegipärast ei ole kõikidel harrastajatel kõige odavam varustus, huvitav miks? Eestlaste jõukus on lihtsalt nii suur, et ei ole palju maksta 600 euri ühe sekundi eest? Seda täiesti suvalisel võistlutel, lõpetad mõnes suures grupis paar kohta ees või siis tagapool.

 
At 15:28, Anonymous Anonüümne said...

Lp P.Pullerits!

Teie kui kogenud sõnameistri - guru käest tahaks küsida, kuidas te teete vahet idioodi, debiiliku, lamba, dolbojoobi, lödipüksi, pehmo, ludri ja veel ehk mõne spetsiifilisema nimetuse vahel, kui enda oponente lahterdate. Tunnistan, et ootaksin natuke nende tiitlite lahtiseletamist, et ka ise nii kompetentselt ja efektselt erialaterminoloogiat kasutada.
Ette tänades
amatöör

 
At 15:39, Anonymous Anonüümne said...

Kui pommitamiseks ollakse valmis, siis ei tähenda see, et lätlastel ei oleks pommivarjendeid. See pealkiri ei tähenda ilmtingimata võitu. See tähendab, et ollakse valmis. Kas sellest tuleb kaotus või võit on juba teine teema. Kui PP oli Jõgevaks valmis, siis ei mõistnud me keegi sellest loost seda, et PP selle sõidu võidab. A PP katsub siin oma suunatud mõtteid ja piiratud adumist lugejate oma mõteteks teha. Ega matsilehe pealkiri õppejõule arusaadav ei peagi olema.

 
At 15:57, Anonymous Anonüümne said...

Eeloleval nädalavahetusel jätkub Eesti suviste rattarallide sari Tartu Nelikürituse raames peetava võistlusega. Pärast eelmise nädalavahetuse edutult lõppenud Jõgeva rattarallit, kus favoriidina alustanud Priit Pullerits lõpetas tagasihoidliku 79. kohaga, naaseb ta pühapäeval oma lemmikvõistluse stardijoonele võidumõtetega.
Priit Pulleritsu sõnul on ta Taaramäe tümitamiseks valmis. “Ma ei plaani Taaramäed lihtsalt võita, vaid et ma teen seda nokauteerides, minnes rajal mitu korda atrõõvi, ja kui siis Taaramäe järele jõuab, hing paelaga kaelas, lähen uuesti kontrasse, ja nii mitu korda järjest, kuni finišiks on Taaramäel absoluutselt toss väljas ja mott maas ja ma veeren esimesena üle lõpujoone, lai naeratus näol ja pikk-pikk tühi-tühi seljatagune” selgitas Priit avalikkusele saadetud pressiteates.
Priit lisas, et rattaralli eesmärgiks on võita kõiki oma igipõliseid konkurente ja suurendada nii veelgi oma kuulsust siin ja sealpool Tartu piiri. “Tänavuse aasta sihiks on tõusta Tartu gruppetto liidriks,” märkis Priit.
Tartu Rattaralli start antaks pühapäeval 01. juunil Tartu kesklinnast kell 10.00 ning pikem 133km distants kulgeb läbi Otepää, Kääriku ja Elva ning jõuab lõpuks otsaga tagasi Tartusse. Ralli moraalset võitjat on oodata finišisse kell 13.20.

 
At 16:00, Anonymous Anonüümne said...

Just nii Priit!
väga huvitav kokkusattumus. Märkasin minagi seda ülimalt suurustlevat Õhtulehe pealkirja ja kavatsesin kirjutada kommi teemal kuidas meedia on ENNE matši õhku täis.
Tegelikult peab mainima, et vist on asi taotluslik. Autor Viljar Voog on ennegi silma paistnud sarnaste omaenda egost lõhkevate ja tühje väiteid täis juttudega.

Mind lausa vaimustab sportlaste ja treenerite loogika. Või on neil teistsugune loogika kui reainimesel?
Tsitaat:
---------------------------------
"Meid pannakse kaitses rohkem surve alla ja minu jaoks on huvitav näha, kuidas me selle olukorraga hakkama saame. Ja muidugi asja teine külg on, et meil tekivad võimalused vasturünnakuteks, mida meil seni minuga olnud pole," rääkis Pehrsson.
---------------------------------

võrreldakse siis Gibraltari suhtes. Et kuna Läti on eeldatavalt tugevam ning ründab rohkem, JÄRELIKULT tekivad meil vasturünnaku võimalused.
???
No kulla mees, siis tekib rünnakuid palju vähem kui oli neid Gibraltari mängus. Mitu neid 2-3 rünnakust loodetakse resultatiivselt lõpetada? Teades Eesti meeskonna senist efektiivsust, arvan et Eesti peaks saama tükki 20 rünnakut, et ühes neist pall väravasse kobistada. Kas Läti lubab meile 20 rünnakut?

 
At 16:04, Anonymous Anonüümne said...

Miks arvatakse, et Läti on turniiri favoriit? Tugevaim peaks olema Soome. Eesti on olnud ikka lootusetu peksupoiss kui viimane võit oli 1938?

 
At 16:24, Anonymous Ärni Kärn said...

Muhe huumorimeel sul, 15:57. :))

 
At 16:25, Anonymous Anonüümne said...

Mis mõttes on Eesti parimas koosseisus?
Väga eidelik kraaksatus, faktikontrollija my ass nagu chew it maal seda öeldakse.

 
At 16:26, Anonymous Anonüümne said...

järg...rattasõit on mugavussport siis, kui sa selle enda jaoks mugavaks teed, kas gruppetos seanahka vedades või läbides etappi matkates! Endalgi juba ammu medalikomplektid koos :)
Lihtne mugavussport on jooksmine, võtad esikust ketsid ja lähed, vahet pole mis ilm on :) nojah male on veel mugavam :)
PP vanust arvestades, on tegemist ikkagi kaugelt üle keskmise sitke mehega!!!
Joel

 
At 16:30, Blogger Priit Pullerits said...

Ja see on nüüd teie arvates looming, lp 15:57, et võtate minu kirjutise ja panete sellele sousti juurde? Vaadake, nii võib igaüks teha. Mina võtsin eelviidatud Õhtulehe jalgpalliloo ja sain sellise resultaadi:

Priit Pullerits on oma uue, Pelotoni klubilasest juhendaja käe all teinud ühe stardi Jõgeval ning mehe senine saldo on nukker 79. koht. Pühapäeval puhuvad Tartu ümbruses aga sootuks uued tuuled, mil pole midagi pistmist Jõgeva kesklinnast vähem kui kümne kilomeetri kaugusel rulluvate voortega.

«Me keskendume tuulde võtmiste ja atrõõvide vahelisele tasakaalule,» selgitab juhendaja, mida ta pühapäeval rajal näha tahab. «Kui sõit käis Jõgevamail, siis me põhiliselt atakkisime ja keskendusime selle kvaliteedile. Nüüd me peame ka hästi tuules sõitma,» selgitas pelotonilane, et Tartu võistlus on teisest klassist jõuproov.

Treeneri sõnul ootab ta nüüd oma hoolealuselt rohkem kui eelmises võistluses, eriti kuna vastas on Balti võidusõitude favoriidid. «Meid pannakse atrõõvidega rohkem surve alla ja minu jaoks on huvitav näha, kuidas me selle olukorraga hakkama saame. Ja muidugi asja teine külg on, et hoolealusel tekivad võimalused kontrasse minekuteks, mida tal seni minuga olnud pole,» rääkis Pelotoni klubi juhendaja.

See tähendab, et Pullerits saab olema vähemalt atakkides ja atrõõvides senisest väledam: Jõgeva sõidult eemale jäänud Rein Taaramäe osalemine on enam kui tõenäoline. «Ma ei taha kõigi startijate nime avaldada, aga tema on üks sõitja, kellest sel võidusõidul võib tõesti palju abi olla,» sõnas treener Taaramäe kohta ja lootis, et ta leiab endale uue ja senisest tugevama koduklubi.

Seni Prantsusmaal sõitnud ja Cofidise eest kahel viimasel aastal ka kahel korral võidukalt üle lõpujoone sahistanud rattur on Tartus startimiseks valmis: «Olin väga hea, läksin muudkui atrõõvi ja tahaks, et Tartu sõidul oleks ka nii,» muheles mees ja ennustas hoogsat sõitu. «Mitte minu kahjuks muidugi, vaid vastaste kahjuks ikka,» lisab ta naerdes.

Nagu kindla Touri-mehe Taaramäe starti tulek näitab, siis mingeid katsetusi nagu eelnevatel velotuuridel Pelotoni klubi treeneril kavas pole: «Ma võin öelda, et suures osas mehed, kes alustasid sõitu Jõgeval, alustavad ka Tartus.» Lisaks soovib treener sõitjate abistamisega koonerdada.

Tegu on plaaniga, mis sobib kõikidele osapooltele: treener näeb, kuidas kannatavad sõitjad koormust, mis ootab neid sügisel algava Vuelta ajal, ning rattasõbrad ja sõitjad loodavad tugeva tempoga oma rivaale ja suuri konkurente nüpeldada.

Eesti koondise kapten Gert Jõeäär ei hakanud luuletamagi, nagu pühapäevane võistlus oleks lihtsalt üks mitmest võidusõidust, mis tosina päeva jooksul peetakse (pärast Tartu rattarallit sõidetakse järgmisel nädalal võõrsil siin ja seal). «Me sõidame need sõidud sõit sõidult ära ja igast ühest õpime midagi, aga lätlased ja Tartu rattaralli on kindlasti kaks mõjutavat tegurit. Naabritevaheline võitlus – see on alati olnud teistsugune,» rääkis Jõeäär.

 
At 16:54, Anonymous Anonüümne said...

Aitab nüüd belletristikast ja läheme asjade juurde. Olen ka varem kirjutanud et Taaramäe peaks "isemõtlemise" lõpetama ning ennast mõne tervemõistusliku vanema seltsimehe (heas mõttes seltsimehe) hoolde usaldama, kes talle elu, olu ja loogilist arutlemist õpetaks. Kuniks Rein ise kaela kandma hakkab. Andekas mees läheb muidu hukka. Kas me tahame ka järgnevatel hooaegadel kuulda juttu a la "olin hirmsas vormis aga mingid tšainikud hakkasid just siis lahti vedama kui mul jalad krampis ja kops kinni oli" ???
Miks Cofidis ei hooltse oma meeste eest? Trenni teeb ju Rein nagu jumal juhatab. Kas prantslastel siis mingit nou-haud ei ole? Või toimetavad nagu venemaal ja usas et vaid tipmist talenti abistatakse, teised vaadaku ise kuidas saavad?

 
At 17:59, Anonymous Luimu, õnnetuse hunnik said...

http://www.ohtuleht.ee/581706/viljar-voog-vutikoondise-paevik-fannid-rikkuge-latlaste-lounauinak-ara

Kas teadsite, et
1) vutikoondisel on olemas päevik,
2) sinna päeviksse on tehtud sissekanne kas alkoholi või mõne muu joovastava aine mõju all

Kui aega on, siis lugege seda jutukest ja mõlgutage kas jalgpall hõlmab laiu rahvahulki (nagu eespool on väidetud), või siiski ainult osa vähekindlustatud ja -haritud elanikkonnast?

 
At 18:34, Anonymous Anonüümne said...

Miks Cofidis ei hoolitse? Sest Taaramäe on 'basket case', treenitavuse mõttes. Vt guuglist mida see tähendab.

 
At 19:05, Anonymous Anonüümne said...

Priit, see, et saa spordivõistlustel üha tahapoole, nüüd juba teise poolde, oled vajunud, on mõistetav. (Isegi Keba sai Rapla Rullil 2014 sinust suhteliselt parema tulemuse). Kuid nüüd anonüümsetel kommenteerijatel (15:57) ka sinu enda põhialal igast asendist lõdvalt ära teha. See ei ole enam naljaks.

 
At 19:20, Anonymous Tõivet, sepa poeg said...

No aga seleta meile palun seda "basket case" asja oma sõnadega. Või on see nii keeruline teooria? Mul kahjuks ei ole guuglit arvutisse installeeritud.

 
At 20:04, Anonymous Anonüümne said...

Hah-hah, et ei tea, mis on basket case? Tuleb ajakirju lugeda. Ingliskeelseid. "Vanity Fairi" näiteks.

 
At 20:08, Anonymous Tõivet said...

Mina loen ainult vanades kultuurkeeltes - vene, kreeka, sanskritis kirjutatut. Inglišš on kehken- ja lödipükstele.

 
At 20:27, Anonymous Anonüümne said...

Jah, vanust neil kultuurkeeltel tõesti on. Kusjuures venelaste hulgas on hääli, et ukraina (ja ka valgevene) keel ei olevatki nagu päris keeled, tekkinud alles u 120 a tagasi. Ja et ukraina keel jäävad vaba konkurentsi puhul kindlalt vene keelele alla. Ukraina keeleteadlased seevastu väidavad, et ukraina keel, vastupidi, on väga vana keel. Vanem kui vene keel ja isegi tõenäoliselt vanem kui sanskrit. (Sanskriti allikas). Siinkohal peame aga kahjuks nentima, et vaba konkurents ei ole eesti keelele selles osas hästi mõjunud, et eestlased on hakanud oma lastele panema võõrkeelseid (või pigem väljamõeldud keele) nimesid.

 
At 21:14, Anonymous Anonüümne said...

Eesti pidi hirmsasti pommitama aga siiani ei midagi - niisama veeretamine. Esimene poolaeg läbi ja Läti oleks hoopis ise sisse pommitanud.

 
At 21:49, Anonymous Anonüümne said...

Hale palliveeretamine see Eesti mäng. Ei aita lisa raha, ei aita väljamaa treenerid. Tuleb poisid bõkkideks kasvatada ja kui vähemalt 30 meest mängib väljamaal paremates liigades, ehk siis tekiks mingi kvaliteedihüpe.

 
At 22:36, Anonymous Laane Jakup said...

Kommentaar Eesti ffutbolli kamanda kohta:
sööta ei oska, triblada ei oska, palli omaks võtta ei oska ja ka penalteid lüüa ei oska. Väravavaht aga ei suutnud vastaste ühtegi lööki ära aimata. Nagu võis arvata, tuligi KAOTUS.
Isegi Eesti venelased ei oska enam jalgpalli mängida.
Pohlak selle asemel et Gibraltari ja San Marinoga mängida oleks tulnud KÕIK treeningmängud Läti ja Leeduga pidada. Oleks ehk 0,5 punkti edasi arenetud. Aga nüüd oldi nagu poisikesed. Mitte ühtegi ohtlikku rünnakut.
Estonskii futbol.

 
At 22:55, Anonymous Anonüümne said...

Kle Jakub, sa ikka ei vaatanud tervet mängu vist - Kams läks 1-1-le, mille lätlaste väravavaht meisterlikult tõrjus. Seega ei saa sa väita, et ühtegi ohtlikku rünnakut ei olnud. Sul on tüüpilise tühikargaja jutt, kes tahab ennast tähtsaks teha. Loomulikult polnud mäng suurem asi - esimesed 20 minutit oli ok.

 
At 22:59, Anonymous Laane Jakup said...

93 minuti kohta 1 ohtlik rünnak. Meie poiste jaoks on vist väljak liiga suur.

 
At 23:08, Anonymous Anonüümne said...

1988 mängisid EÜE kokkutulekul Paiste ja Eisma rühmad. Poisid olid väheke õlut ka võtnud. Paremini mängisid kui Eesti koondis täna.

 
At 23:12, Anonymous Anonüümne said...

Ja mitu ohtlikku rünnakut lätlastel siis oli? Ka 1?

 
At 23:16, Anonymous Endel Õun said...

23:08, räägi ikka siis kõik ausalt ära kui juba vilet hakkasid laskma, krt, muru oli ka kindlasti palju rohelisem! Ahjaa, ka tüdrukud olid kahtlusteta palju ilusamad. :)

 
At 23:18, Anonymous Anonüümne said...

Lätlastel on hoki ja leedulastel koss. Eesti võiks ju peale aastatepikkust punnitamist vähemalt jalkat mängida naabritega võrdselt. Tundub et sportmängud (kuigi väga isased alad, eks) ei ole eesti meestele sobivad.

 
At 23:22, Anonymous Anonüümne said...

olid ilusamad küll jah. Sul on õigus Endel. Kahju et ilma jäid

 
At 23:49, Anonymous Anonüümne said...

Hoki ja jalgpall on eestlase mõttelaadile liiga kiired. Õige ka - miks peaksime olema nagu ahvikari?

 
At 23:51, Anonymous Anonüümne said...

Teateid rajalt

Huumori kategoorias hoiab Pullerits 124 tehtud kommentaari osas jällegi juba tavakssaanud 79. kohta.
Atrõõvis hetkel keegi anonüümne võistleja numbri 15.57 all.
Kommentaatoritel on kõva purakas sees, Pullekas on langenud taas india punti.
Kas kõigi Eesti blogijate hirm PP suudab veel tuulest väljatulla ja omapoolse vastuse anda. Kommenteerimine ei ole veel lõppenud. Karm paugutamine kestab kuni finišilipu langemiseni. Kas ja millega üha tahapoole langev endine vanameister suudab vastata? Kas temas on veel jõudu, et kontrasse minna? Saame näha.

 
At 23:52, Anonymous Endel said...

Sellest on tuline kahju (kui ühe kirgliku kommentaatori kombel väljenduda) jah! Aga mis teha, kui meil uue generatsiooni poistel on klassides suurelt jaolt pelmeenid ja - sõna kõige otsesemas mõttes - lödipüksid ringi müdistamas.
Ning siis imestatakse, et miks neid homosid nii ohtralt juurde tekib...

 
At 23:56, Anonymous Anonüümne said...

23:51, Pullerits is clearly bonking out. Uurige osundatud Vanity Fairi artiklist, mida see tähendab. 15:57 pani ikka paugu. 8)))

 
At 23:57, Anonymous Anonüümne said...

Kaidi ei olegi meeste teemal sõna võtnud?

 
At 00:45, Anonymous Anonüümne said...

Kommentaatorite selge võit. Hurraa!!!

 
At 07:57, Anonymous Jürgenson said...

Ära hõiska liiga vara. Küll vanameister veel kammbäki teeb.

 
At 09:53, Anonymous Kaidi, sportlik naisterahvas said...

Kaidi ei olegi meeste teemal sõna võtnud?

Ma võin ju võtta ka, as you like, oma arvamuse olen ma varem välja öelnud aga ma võin ju korrata, if you like. Mulle meeldivad konkreetsed, individuaalsed, parempoolsete vaadetega sihikindlad mehed nagu Pullerits, Ansip, Veeranna, Soonets, Kangert, Port ja nii mõnigi teine musklis reitega rikas ärimees tsiklisti läikivas kombes. Ei tahaks enam meenutada kuid vägisi tõuseb silme ette vaimne ja füüsiline lödipükslus eileõhtuses penaltiseerias. Tahaks sellised mälestused kustutada.
Aga nüüd pean ma tõttama.

 
At 10:05, Anonymous Anonüümne said...

Konnatiigi vaidlused tasemel kes on kõvem mees küla rattarallil. Hale on lugeda wannabe tippsportlase PP heietust teemal, kui macho ta ikka on, kui külavahel kimab rattaga. Maailmas on kuhjaga seenioride sõite, vot seal reaalses konkurentsis võiks PP näidata kas on ta ikka kõva mees või eelkõige jutupaunik ja enda imetleja.

 
At 12:56, Anonymous Anonüümne said...

PP näidata kas on ta ikka kõva mees või eelkõige jutupaunik ja enda imetleja

konkurentsitult parima spordiblogi peremees ei ole sul mingi jutupaunik. Ehk seletad anonüümne kui kõva mees sa ise oled? Ette tänades.

 
At 10:25, Anonymous Anonüümne said...

vastupidavusalade tegijad on kõhnad kui kilud ja nõrgad :)

 
At 03:40, Blogger oakleyses said...

tiffany and co, christian louboutin outlet, longchamp, oakley sunglasses, michael kors outlet, michael kors outlet, replica watches, nike air max, michael kors outlet, louis vuitton, michael kors outlet, prada outlet, cheap oakley sunglasses, oakley sunglasses, gucci outlet, prada handbags, michael kors, polo ralph lauren outlet, kate spade outlet, ugg boots, ray ban sunglasses, ugg boots, jordan shoes, ugg boots, nike outlet, burberry outlet online, longchamp outlet, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, louis vuitton outlet, michael kors outlet, louis vuitton, tory burch outlet, ugg boots, louis vuitton, louboutin, nike air max, louboutin outlet, chanel handbags, longchamp outlet, louboutin shoes, burberry, tiffany jewelry, nike free, uggs on sale, oakley sunglasses, replica watches

 
At 03:52, Blogger oakleyses said...

louis vuitton, converse, canada goose outlet, michael kors outlet, michael kors handbags, pandora jewelry, moncler, hollister, ray ban, sac louis vuitton pas cher, moncler, lancel, ugg boots uk, bottes ugg, doke gabbana outlet, moncler, coach outlet, montre pas cher, louis vuitton, moncler outlet, canada goose, louis vuitton, moncler, michael kors outlet online, doudoune canada goose, thomas sabo, moncler, karen millen, juicy couture outlet, toms shoes, wedding dresses, converse outlet, canada goose, moncler, vans, marc jacobs, links of london, hollister, pandora jewelry, moncler, canada goose uk, ugg,uggs,uggs canada, nike air max, swarovski, canada goose, pandora charms, ugg,ugg australia,ugg italia, swarovski crystal, supra shoes, canada goose, pandora charms, barbour jackets

 
At 06:05, Blogger منصتك الاخبارية said...

http://www.prokr.net/2016/09/furniture-transfer-companies.html
http://www.prokr.net/2016/09/furniture-transfer-companies-61.html
http://www.prokr.net/2016/09/furniture-transfer-companies-60.html
http://www.prokr.net/2016/09/furniture-transfer-companies-59.html
http://www.prokr.net/2016/09/furniture-transfer-companies-58.html
http://www.prokr.net/2016/09/furniture-transfer-companies-57.html

 
At 12:55, Blogger Unknown said...

Kenali Jenis Permainan Ayam Bangkok Dari Sumber Terpercaya hanya di ayam bangkok asli thailand

 

Postita kommentaar

<< Esileht