neljapäev, juuni 11, 2015

Pullerits: Kust algab rattaspordis ülekaalulisus?

Selle nädala hakul lasin end üle mõõta. Pikkus 187 cm. Vererõhk 120/80. Südametegevus – korras, teatas arst EKG graafiku uurides. Kaal 70,5 kg. Paljuvõitu?

Võrdleme. Rein Taaramäe – 184 cm ja 66 kg. Tanel Kangert – 178 cm ja 65 kg. Alberto Contador – 176 cm ja 62 kg. Vincenzo Nibali – 181 cm ja 65 kg. Fabio Aru – 181 cm ja 62 kg. Kas pean jätkama?

Pole vaja. Näete isegi, et kõik on selgelt alla 70 kilo kaaluvad mehed. Mõni ime siis, et nad mägedest hästi üles saavad.

On minusugusel üle 70-kilosel rattaspordis üldse šanssi? Või ei tasu mul 8. augustil Tartu tänavasõidul, kus on kokku kümme tõusu, üldse osaledagi?

Õnneks, nagu selgub, pole asi lootusetu. Üks mees päästab välja: tunamulluse Tour de France’i võitja Chris Froome – 185 cm ja 71 kg. Enam-vähem minu mõõtu mees.

Selge see, et Tartu tänavasõidul hakkavad kilogrammid mängima suuremat rolli kui enamikul teistel Eesti rattavõistlustel. Kellel kaalu üle 80 kilo, võib ju tugevalt väntadele vajutada, kuid ega kaal sellest vähene. Mis muidugi ei tähenda, et kõik alla 70-kilosed on automaatselt favoriidid ja kõik üle 80-kilosed on autsaiderid, aga kergemad mehed saavad eelise igal juhul.

Seda nägin juba Jõgeva rattarallil, kus on kolm korda läbitaval Palamuse-Kaarepere-Kuremaa ringil samuti kolm korralikku tõusu. Omas grupis kontrollisin esimesel ringil mõlemal tõusul olukorda, nihkusin rahulikult kõige ette ja jõudsin üles kõige esimesena ning suutsin seal isegi juurde panna, kergelt kiirendada. Plaan oligi konkurente pisut küpsetada. Teisel ringil, kus jõudu nõudvail külgtuulelõikudel, tunnistan, tekkis mitmel korral raskusi, olin tõusudel jälle kerge jalaga: jõudsin üles teisena. Hoidsin targu veidi tagasi, sest tuule käes olin oma õpetunnid kätte saanud. Kolmandal ringil ei läinud tõusudel enam kõige ette tempot tegema, vaid hoidsin jõudu viimaseks 10-15 kilomeetriks.

Seega, kokkuvõtvalt: tõusudel omandab suure tähtsuse kehakaal. Probleem: ma ei tea, kas konkurentidel on seda minust vähem või rohkem. Ent usun, et ma ei kuulu siiski raskete sõitjate hulka.

Lohutuseks kõigile, kel kaalu liiast: 8. augustini on aega, jõuate kaalu langetada küll. Näete, minagi olen jõudnud: suusahooajal kaalusin poolteist-kaks kilo rohkem.
******
Jaanus Laidvee descending on Flint Trail from the edge of Orange Cliffs towards the Maze, Canyonlands National Park, Utah. 29. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1: Rein Taaramäe (paremal) väntamas tõusust üles Pariis-Nice tuuril märtsi keskel. Foto autor: AFP/Scanpix
Foto 2: Tanel Kangert pedaalimas mulluse Tour de France'i 17. etapil mäkke finiši poole. Foto autor: GodingImages / Press Association Images / Scanpix
Foto 3: Tanel Kangert (keskel) kollases liidrisärgis Vincenzo Nibali järel mulluse Tour de France'i 19. etapil. Foto autor: AP/Scanpix

158 Kommentaarid:

At 14:14, Anonymous Anonüümne said...

Olulisem pikkuse ja kaalu suhtest on võimsus - kui palju watte suudad kilode kohta välja suruda.
Väidetavalt olla Miguel Indurain üks raskemaid rattureid, kuid suutis mägedes kõhnadele poistel tuule alla teha.
Väljavõte Wikipediast: "...Indurain's ability and physical size — 1.88 m (6 ft 2 in) and 80 kg (176 lbs) — earned him the nickname "Miguelón" or "Big Mig"..."

Ära kaota lootust ja ära unusta jõusaali, siis saab järgmisteks aastateks kõik korda. (Selleks hooajaks on lihtsalt juba hilja).

 
At 15:21, Anonymous Anonüümne said...

Just, võimsust vaja, ja seda mitte EMSI tuharasse säristades...
Võtke endid kätte ja ehk tullakse teiegi reisi katsuma:
https://www.youtube.com/watch?v=WbYh8i7ZquE

 
At 16:16, Anonymous Anonüümne said...

Väike kaal on oluline ainult n-ö päris mägede puhul. Tartu tänavasõidul ja muidugi ka Tartu rattarallil selles mõttes mägesid eriti ei olegi, seetõttu võiks vaadata pigem selliseid klassikumehi nagu Cancellara (1.86, 82 kg), Boonen (1.92, 82 kg) jt, kuigi see amatööri kaalu võrdlemine profi omaga on muidugi üsna absurdne.

 
At 16:36, Blogger Priit Pullerits said...

Harrastajate tasemel on ka nood Vanemuise ja Jakobi mägi tõsised pähklid, kui neid tuleb võtta 10 korda. Esimese ringi kannatavad kõik ära, ehk teise ka kuidagi, võib-olla veetakse kolmaski välja, aga neljandal, usun, et läheb juba valusaks kangutamiseks. Ja siis hakkab kaal küll mängima. Raskemad mehed võivad jääda. Mis ei tähenda, et kui kerged mehed on enne jäänud, siis saavad nad tõusudel raskemad kätte. Aga võrdsete võitluses on kaal oluline.

 
At 17:01, Anonymous Karvajalg said...

Olen terve mees ja tahan Ohhootat! Vähem neid makaroni mehi ja rohkem Ohhootat paluks.

 
At 17:08, Anonymous Anonüümne said...

Vanasti öeldi - ei saa santi sundida, kui sant ei taha kõndida!

Priit, kolm kommentaari eespool kinnitavad, et võrdsete juures (ka kaalu osas) on oluline jõud ja jõuvastupidavus. Aga sa ikka punnid vastu ...

Kas on raske tunnistada, et mõnikord võib ka teistel õigus olla?

 
At 17:12, Blogger Priit Pullerits said...

...Võib olla, aga ei pruugi.

 
At 17:13, Anonymous Anonüümne said...

Näete, minagi olen jõudnud: suusahooajal kaalusin poolteist-kaks kilo rohkem.

Kui mingit eeskuju või "jõudmist" tahad näidata siis võta kaal 60 peale või tõsta 80-ni !!
70 on sinu tavakaal, elik see kaal mis mingit pingutust ega näljutamist ei nõua.

 
At 17:45, Anonymous Anonüümne said...

Aga kui diskussiooni sisse tuua geopoliitiline dimensioon? Daimenšön. Mis siis?

 
At 17:51, Anonymous Anonüümne said...

Taaramäe lasi jala sirgeks.

 
At 18:16, Anonymous Anonüümne said...

Vanameister Harri Tiido kirjutab tänases Äripäevas hea kolumni pagulaste teemal (tasuline lugu). Siiski on nn establishmendis veel ka pehmendamata ajudega mehi.
Pealkiri paberlehes on sisu täpsemini tabav:
Toome pagulasi Eestisse ja sünnitame nendega võidu?

Kopeerin siia ainult kaks viimast lõiku, mis kõnekalt annavad edasi autori vaateid.
"Eestis nagu ka mujal Euroopas on teemaks olnud vajadus elanikkonda suurendada, kuna elanikkonna kasv on majanduskasvu mootor ning töökäsi on niikuinii juurde vaja. See oleks ka immigratsiooni üks põhjendusi. Kuid kas ikka on vaja? Et kas peaksime töökäsi sisse tooma ja hakkama samal ajal nendega võidu sünnitama? Võib-olla oleks majanduskasvuks piisav see, kui areng oleks tehnoloogia vallas, seda nii meil kui mujal Euroopas.

Eestis ringi sõites torkab aga silma meeldiv pisiasi, et Eestis on väga palju vaba pinda, kilomeetrite kaupa teeäärset metsa ja rohumaad. See on kasvava väärtusega vara, mida tasub hinnata. Sellisesse Eestisse tahakski tagasi kolida.

Autor väljendab isiklikke vaateid."

 
At 18:48, Anonymous El Buccanero said...

Austraalia võimud on teatanud, et pühasõdalaste rühmitistes Süürias ja Iraagis võitleb üle saja Austraalia kodaniku. Eelmisel aastal tõstis Austraalia ohutaset ning viis läbi mitmeid terrorivastaseid reide.
Abbotti sõnul on Islamiriigil iga inimese ja valitsuse jaoks lihtne sõnum: "Ühine või sure!".


Meil siin El Padre võitlusmalevas enamvähem sama sõnum: Patria o Muerte!

 
At 18:48, Anonymous Martin said...

Veikko Täär -julgelt 85 kg. Jüri Muttika - üle 75 kg. Hermaküla - üle 75 kg.
Benny Hill - 95 kg.
Sovjetiaja staaridest Juri Nikulin (vormis st joomaperioodi välisel ajal) - 80 kg, kloun Kio - 82kg.
Teie seis ei ole halb, hr Pullerits.

 
At 19:02, Anonymous Anonüümne said...

"võib ju tugevalt väntadele vajutada, kuid ega kaal sellest vähene."
Minul küll väheneb, pedaalid ja pekk värisegu!

Alla 70kg kipub juba naiste kaalukategooria olema, katsu sa kärbeskaalus keskmisele 100kg targutajale midagi selgitada. Ikka rohkem jõusaali on vaja! Elektrijuhtmete ühendamisest ei piisa, sööma peab kah!!

 
At 19:15, Anonymous Martin, rakendussemiootika, 2. k said...

Arvutused on jamps.

Pullerits on vist isegi varem kirjutanud - "tahtelis-moraalsetest omadustest".
"Olgu veel etteruttavalt lisatud, et Gruusia on sõjaliselt võimekuselt vähemalt kümme ja Ukraina sada korda võimsam kui Eesti." Inno eksib. (rääkimata Tiidost.)
Novorossia insurgendid olid Ukraina relvajõude Debaltsewo kotti võttes ja likvideerides olulises arvulises vähemuses.
Barbarossa plaani alustades oli Saksamaa arvulises vähemuses.
Eestigi ajaloos on mõned helgemad momendid, kus eestlased on vähemus olnud võidukad.

 
At 19:21, Anonymous Martin said...

P.S.
" esimene roheline mehike, kes üle piiri tuleb lastakse kohe maha."
"Kas tõesti arvavad Eesti otsustajad, et vaenlane on nii loll, et hakkab rohelisi mehikesi ühekaupa üle piiri saatma, et neid oleks võimalik maha kõmmutada nagu Kaitseministeeriumi pommimeest Karen Drambjani ning et tungitakse maad mööda sisse ida poolt?"

Inno paneb puusse. Eestisse ei hakata rohelisi mehikesi saatma. Kui asi läheb nii kaugele, siis Eestile näidatakse кузькину мать. Paluge ajaloolast Pärtlit, las uurib Cambridge'i sõnastikest järele, mida see tähendab.

 
At 19:25, Anonymous Paul, Tamsalu spordiveteranide koondis said...

tahtelis-moraalsetest omadustest .... veel ...
Härra Putin on vaevalt 60kg mees, seega täiesti "naisteklass". Kus on aga mehel moraalset kaalu! Lugege ise - tema Ekstsellents härra Paavst ootas terve tunni jagu, enne kui härra Putin suvatses ilmuda. Noh? Mis te nüüd ütlete? Kellel on kaalu, millest ka midagi kasu oleks?
Inno ei eksi. Pealegi on grusiinlased ja ukrainlased juba ajalooliselt palju sõjakamad rahvad kui eestlased. Meie eest on ju kõik teised sõdinud (kui Lembitu ja Mahtra sõja 6 julget talumeest välja arvata). Nagu viimasegi vabaduse ei toonud mitte Edgar või Tunne, vaid president Clinton, kellele leedu emigrandid peale käisid et vaja ka sõjavägi välja puksida, mis siis lõpuks 1994 sügisel ka teoks sai.

Sa Martin oled geopoliitikas ikka nõrk, kuigi oled juba 2.kursusele jõudnud.

 
At 19:39, Anonymous Anonüümne said...

Ajaloolane Pärtel ignoreerib suusablogi portaali. Ju on talle keegi rohkem pakkunud.

 
At 20:33, Anonymous Protassov, spetsialist said...

nõrgaks oleme jäänud jah. Ei ole enam kettamehi ja jalgratas vaob. Kui vene vehklemise tüdrukud veel lippu jaksavad püsti hoida, siis on proo.

 
At 22:06, Anonymous Anonüümne said...

Juba esimesel ringil jäävad harrastusratturid sõidumeestest maha.Võib ainult panustada,mitmendal ringil ringiga saavad?Ise pakuks neljandat ringi.Aga jah,lippu hoiavad püsti vene tüdrukud ja Kolja.

 
At 22:26, Anonymous Anonüümne said...

Paks laps - ilus laps kui ta pole tütarlaps. Teisisõnu on räimekasllased esteetiliselt õudsad. PP eelis on terav sulg, mis füüsilist probleemi tasakaalustab. Täiendava kilo kaotusele võib naine reageerida sellega, et avab PP trenni ajal ukse pagulasele. See nigu hoiatuseks või nii siin öeldud. Teisisõnu ära oma kaalu põe.

 
At 22:33, Anonymous Martin, Kalamaja asum, Põhja-Tallinn, Tallinn said...

Austatud Paul,
teie olete ajaloos tugev. Kas siin blogis kõneks oleva rattasõidu kuupäev 8.08 teile midagi ei ütle?

 
At 22:50, Anonymous 180cm/80kg said...

Need tõusud on sutsakad, mida ma oma ülekaaluga ei pelga, palju vastikum on vastutuul, mida näiteks turu tänaval murda.

 
At 00:25, Anonymous Anonüümne said...

Too kuramuse M. on kui Uriah Heep David Copperfieldist.

 
At 01:03, Anonymous Anonüümne said...

Täiesti konfidentsiaalsetest allikateat sain teada, et on võimalik osaleda poksi EM -il amatöörina. Panin ka nime kirja. Kaalu järgi poolraskekaalu.

 
At 08:33, Blogger Indrek Sarapuu said...

Kas KMI 30,8 puhul ei sobi ilmselt ennast üldse ratturiks nimetada? ei harrastus-, tervise- ega muidu ratturiks?

 
At 08:41, Anonymous Anonüümne said...

00:25 LÜHIDALT:
4 tunniga on president Ilves läinud.
16 tunni järel hakkab ajakirjanik Pulleritsule Sovjetiarmee russkij meelde tulema.
Võitlus tõeliste meeste jaoks aga alles algab.
Ära lase end moraalselt heidutada ja tee tugevasti trenni.
-M.

 
At 09:21, Anonymous Anonüümne said...

Öeldakse, et tõsiseltvõetavat arvamust võivad avaldada soliidsed mehed alates 100kg-st. Või ka seda, et lips peab kõhul ikka lebama, mitte kuidagi tolknema. See blogi siin oleks sellistel tingimustel ikka päris hõre. Mõned kõrendid siin on niigi üsna poisikeselikud ja koomilised. Olen ise KMI järgi 30+ ehk siis rasvunud (s.t isegi mitte ülekaaluline, vaid see veel hullem variant), aga see ei takista nt Saku100 või Tartu Rattaralli läbimist alla 30% kaotusega võitjale.

 
At 09:41, Blogger Priit Pullerits said...

Mõnikord tasub grupis sõita, siis kuuleb rohkem kui 60 km jooksul igasuguseid huvitavaid asju.

Näiteks sellest, kuidas üks mees on töötanud Põhjamaades koos paljude moslemitega - mitte lihttööliste, vaid spetsialistidega - ning tema resümee: nende elu keerleb ainult ümber islami ning nende lakkamatu soov, kui näevad europiidset naist, on ära panna.

Näiteks sellest, kuidas ühes meie lähiriigis on ühel vastutusrikkal kohal - st temast sõltub teiste elu - egiptlane, kes oli omal maal hinnatud asjatundja, aga kes seal uues riigis ei saanud mitte millegagi hakkama, ei tundnud elementaarseid asjugi, ei saanud ka keelest õieti aru. Ta lihtsalt käis tööl, sai 2500 eurot kuus, mitte ei teinud tööd. Kui küsisin, miks teda ei vallandatud, kuulsin vastuseks, et see on võimatu: kui keegi hakkaks teda töö mittetegemise pärast vallandama, tuleks kohe süüdistused diskrimineerimises.

 
At 09:43, Anonymous Anonüümne said...

Ligi 30 proset kaotust võitjale, 09:21?! Luuser oled!!!

 
At 09:46, Anonymous Anonüümne said...

Kus ma olin ja mida ma tegin nendel päevadel, mil toimusid määravad sündmused?

 
At 09:51, Anonymous Anonüümne said...

http://uudised.err.ee/v/eesti/6739253a-a257-4891-b794-a69eb5f1d2fc

"Hiljuti siseministeeriumi poolt ellu kutsutud kohanemisprogrammi järgi nähakse ette, et järgneva viie aasta jooksul jõuab Eestisse kokku ligi 49 000 uut immigranti."

 
At 10:13, Anonymous Anonüümne said...

Miks Priit juba ei kraabi närviliselt küüntega Siseministeeriumi majaseina? Tõmba kott pähe, siis valvekaamera ei tunne ära.

 
At 10:19, Anonymous Anonüümne said...

Priit 09.41 -
kuidas sa kõike seda sõites kuuled, kui isa manitsed mehi ja keelad neil üldse sõidu ajal rääkida?
Variandid:
a) Käsid neil vait olla, sest sind häirib jutt nendest "egiptlastest"
b) Tegelikult meile ütled, et nõuad sõidu ajal vaikust, kuid salaja oled vaid ja kuulad pealt teiste juttu.

Kas "a" või "b"?

 
At 10:39, Anonymous Anonüümne said...

10.19 on valel teel. Priit sekkus jutuajamisse kriitilise küsimusega. Seega ta keelab teisi ja promob nagu ikka pastori motot, et käige minu sõnade aga mitte tegude järgi. Tegelikult arvasin, et ajakirjanikul on ikka tõsisemalt võetavamad allikad kui grupisõidu loba. Ilmselt need tõsisemad allikad aga reaalsust ei peegelda vaid ainult ajakirjanikule suunatud ajupesu, et ta kirjutaks nii nagu vaja juskui nii olekski õige.

 
At 10:46, Anonymous Anonüümne said...

Priit, kas ma sinu maanteejalgratta võiksin maha müüa, mul sai just raha otsa? Oleks söögirahagi vaja, aita hea inimene.

 
At 10:48, Blogger Priit Pullerits said...

Mehed, uskumatu: Rootsis Halmstadis keelati algkoolis ära Rootsi lipp:

PROHIBITED: The Swedish flag has now been banned at a primary school in Sweden. The reason is that the flag may be offensive to certain groups and breaking the law "offensive against ethnic groups." VT: http://speisa.com/modules/articles/index.php/item.574/swedish-school-bans-the-swedish-flag.html

 
At 10:49, Anonymous Anonüümne said...

vastutusrikkal kohal ja sai palka 2500 eur/kuus??? Juba selle info põhjal kaotab kogu näide usaldusväärsuse.

 
At 10:54, Blogger Priit Pullerits said...

Ja teate, mis ütles kooli direktor, nime järgi etniline rootslane keelu kohta:

Principal Hans Akerlund also believes that by using the Swedish flag one may be guilty of violating the racism law.

The prohibition also applies to school photography since the school management wants school photographs to be "free of national symbols".

Allikas: ibid.

10:19 ja 10:39 - jälle asjatundmatu ja prõõkav mölin. Rääkimine on ohtlik võistluse ajal, trennis rääkimine, kui tempo aeglane ja ei toimu manööverdamisi, vaid kulgetakse korrapäraselt ja ühtlaselt, on rääkimine kogenud meeste puhul, nagu mu vestluskaaslane, Eestis sportlaste seas ülikõrgelt hinnatud spetsialist, igati aktsepteeritav.

 
At 10:56, Blogger Priit Pullerits said...

10:49 - tegemist oli peamiselt seljalõikusi tegeva (?!!?) kirurgiga.
Järjekordne prõõkav mölin, kus anonümne kommentaator tahab end näidata kõige targemana.

 
At 11:16, Anonymous Anonüümne said...

Oot oot, kas Rootsis pole mitte see komme, et lõikavad praktikandid ja isad monitoorivad ning vajadusel ütlevad paar toetavat sõna. Kirurgia kui kõrge stressitasemega töö võib tuua kaasa peata olekut kui liiga palju infot satub lõikuse hetkel algajale nina ette. Siis on vaja suunavat viidet ehk suflööri abi, milleks egiptlane sobib suurepäraselt. 2500€/k on Rootsis spetsialistile ikka maru väike eneseuhkust alandav tasu. Suht lambist toodud näide seega inimese poolt, kes ei tea kõiki tagamaid. Nihukest paari sõnalist infokildu pole mõtet tõe pähe võtta samamoodi nagu Eesti investorid uskusid Peep Aaviksoo kinnisvaraafääri. Saatan peitub nagu ikka detailides.

 
At 11:28, Anonymous Martin said...

Meestel valmis olla ja oodata edasisi korraldusi.
NB! Trenni mitte unustada!

 
At 11:42, Anonymous Anonüümne said...

Eilne Postimees, Pulleritsu tööandja: Rõivasele on eesti rahva arvamus ja soov on PÜHA.

Täna selgub.

 
At 11:58, Anonymous Anonüümne said...

algul ütleb, et käis tööl, temast sõltusid inimeste elud, aga tööd ei teinud ja võttis vastu 2500 eur. pärast ütleb, et tegelt kirurg (sellise pagaga???) ja tegi peamiselt seljalõikusi. tüüpiline pullerits. jääb mulje, et isegi kommentaariumis on tähtis kirjapandud tähemärkide arv, mitte teksti sisu ja tõsiseltvõetavus.

 
At 12:00, Blogger Priit Pullerits said...

Loll oled, 11:58. Aru sa ei saa millestki, oled vist segi, seda on ka väljenduslaadist näha - normaalne inimene nii ei kirjuta.

 
At 12:31, Anonymous Anonüümne said...

Geniaalne vastus El Padrelt. Tunnen uhkust, et olen Priidu blogi lugeja.

 
At 14:11, Anonymous Anonüümne said...

Alati saab siin nalja!

 
At 14:14, Anonymous Martin, semiootik said...

Zrazu vidno otkuuda noogi rastut, nagu öeldakse Idanaabri keeles. Ajakirjanik Pulleritsu allikaks on seekord - pole raske näha - Rootsis arstina töötav lihane vend.
Arstide siseringis võidakse kolleegide kohta tõesti sellist rääkida. Võidakse kasutada veel palju ropumaid, trükimusta mittekannatavaid sõnu, kui ärritunud ajakirjanik Pullerits 11:58 kohta.
Pikantne seik asja juures on aga see, et dr Pullerits on ka ise immigrant. (Eks ole loomulik, et üks teener või ori püüab end ikka teisest teenrist paremaks mõelda!) Tegelikult on aga dr Pullerits täpsest samasugune, kuse järele haisvast Ostsee- provintsist, mis 50 aastat (ja enne seda veel 200 aastat) Ryssä-de poolt vägistatud, Tartust, kus välismaalasel parem mitte ringi liikuda, eriti Toomel - võib nuga saada, - immigrant, kelle barbaarne ja arusaamatu omakeel, kõik see 'öö- jää-äär-üüüü--äääääää--eesti-eeeeest' labane määgimine (milles kultuurset kirjandust pole võimalik teha) halastamatult välja paistab, kuigi mees püüab seda peita, püüab mängida ROOTSLAST, kuradi m..., t... ja p..k!

 
At 15:06, Blogger Priit Pullerits said...

Braavo, Martin, suurepärane, fantastiline, lausa uskumatu!!!! Tulistada nii enesekindlalt ja nii suurejooneliselt võssa, et nüüd, ütlen otse, tegite oma mõtlemisvõime margi küll täis!-
1. Mis ajast peale teeb minu vend Eestis grupisõitu? Kõik teavad, et ta ei ole seda kunagi teinud.
2. Ja kes ütles, et tegemist on Rootsi näitega, millest siin juttu on olnud? Ei, see ei ole Rootsi näide. Ega Rootsi ole ainus Põhjamaa.
Kaks suurt prohmakat üksteise otsa - vaat milleni viib ülepea kasvanud enesekindlus!
Teie karistus: järgmised viis päeva ei tohi te siin sõna võtta ega diskussioone algatada ega küsimusi esitada. Kuid! Et mu karistus ei oleks liiga karm, siis luban teil alates laupäevast kuni teisipäevani - aga ainult juhul, kui suudate lähtuda minu tõekspidamitest ja maailmavaatest -, noomida ja korrale kutsuda neid, kes siin samasugust asjassepuutumatut pläma ajavad, nagu teie pahatihti, või veelgi hullemalt prõõkama kipuvad. Näis, kuidas te ülesandega hakkama saate. Kuid enda poolt olge järgmised viis päeva vait.

 
At 15:35, Anonymous Anonüümne said...

Ladna, 2 punkti läks võssa aga ülejäänud jutt oli ju Martinil õige. Kavalpeast demagoog vaikib selle tõsiasja muidugi maha.

 
At 21:46, Anonymous Anonüümne said...

El Pistolero jätab meid maha. Internet kumiseb tühjusest. Ootame oma vaimset isa tagasi.

 
At 00:33, Anonymous Anonüümne said...

Priit need ei ole tõusud. Teravad põksud..künkad..mis kahtlemata eeldavad teatud tüüpi lihast et neid valutumalt üle saada.
Käi ikka korra kevadlaagris ära. Näed paar 15km. pikkust tõusu ära, siis muutub ka hääl kellas. Ma usun et sa naudiksid neid seal 100%. Mina sinu palju kehvem turnija vähemalt nautisin neid.

 
At 12:27, Anonymous Anonüümne said...

El Padre teeb veel kammbäki.

 
At 12:43, Anonymous Martin said...

Ülesanne sisaldab ka riigipiiri ületamist.
Kõigilt diskreetsust ja eetrivaikust.

 
At 16:52, Anonymous Karl Joakim, blogirott said...

El Padrel on veel nii mõnigi salarelv varuks. Saate suhkamit kõik nii mis koliseb. Sina Martin paljasta vasakliberalistide mõrtsukalikke salasepitsusi väikeste rahvusriikide vastu. Baudrillard'i, Focault'd ja Horkheimerit lugesid? Lugesid. Nii et lase aga käia. Niisama siin meeste blogis pullikakki suust välja ei aja. Selge!

 
At 18:44, Anonymous Anonüümne said...

Õige. Vajadusel paneb El Komandante suhkamit kellele tahes.

 
At 19:38, Anonymous Anonüümne said...

Pärtel on ka kadunud. Läks olümpiamängudele Bakuusse?

 
At 19:54, Anonymous Vootele Võrumaalt, endisest S.Kirovi kolhoosist said...

Eestis mnt-ratta sõitudel pole küll selliseid tõuse, kus tühine kaalueelis oleks määrav, need on nii lühikesed sutsakad. Raskemad mehed lähevad need tugevama lihasjõu pealt ülesse, on korra anaeroobeses, kuid siis taastuvad grupi tuules jälle ära, Kuid oleks need tõusud paar km-t pikad, siis oleks teine asi juba. Priit, lõuna-laagris saad tõelise kaifi rattasõidust. Oled juba nii vana küll, et võiks endale elada.

 
At 20:12, Anonymous McDermott said...

Kuule Vootele, kas sa mõtled sellist lihast?

 
At 21:20, Anonymous Vootele Võrumaalt, endisest S.Kirovi kolhoosist said...

McDermott, seda loomulikult, gluteus maximus :). Hea aeroasend neiul.

 
At 21:20, Anonymous Martin said...

"Liina ja Leila täna ei startinud, kuna on jalgadega veidi kimpus ning otsustasid jalgu säästa Pekingi MMi jaoks.", vahendab Jooksuportaal Eesti meistrivõistlustelt Narvas.
Pekingi MM-ni on kaks kuud.
Vanemtreener T.Tarmi kontseptsioonide kohaselt võib võistlusi läbida ju ka trennina.
Mis mõtet on Eestil saata Pekingisse kolme naismaratoonarit? Absoluutselt mitte mingit mõtet. Pardiperekond oli Walt Disney number, Eestil ei ole mõtet kolmikuga (Ohsaa, vaata, nad on nii nunnud!), kelle ainus šanss rahvusvahelisse telepilti saada oleks kui nad kolmekesi nagu Disney pardipojad rivis jookseksid (ka siis tõenäoliselt siiski mitte. MM-i maraton on tõsine asi), minna Pekingisse mingit Guinessi rekordit tegema või spordist tuhkagi tabavate televaatajate heldimuspisarat välja pressima?
Saatke üks Luik (see, kes täna stardis).
Seevastu võiks vaadata meeste poolelt, kas kedagi Fostile lisaks võiks veel saata. Põhjamaade MV-tel maratonis oli Eesti viie mehega väljas. Vaadata, kes tahab Eestis treenida ja Eestis võistelda.
Need mehed end EMV-l tagasi ei hoidnud.

 
At 21:33, Anonymous Anonüümne said...

To Martin:Kas on mõtted saata MMile runners kes jooksevad 21.1km 70min.,lisaks Fostile kes lubas kuu aega tagasi Eesti rexi aga jooksis veits kiiremini kui naiste rekord.

 
At 21:57, Anonymous Gustav, your gruppetto buddie from Riisipere said...

Martin räägib õigust. See "jalgadega veidi kimpus" on ikka väga imelik lugeda. Arvata võib et Pekingis tuleb kuum nagu Egiptuse saunas, mis tähendab õnnestumise korral 10min aeglasemat aega kui isiklik rekord. Meie tüdrukute puhul siis 2:50. Esiots lippab 2:25. Piisas juba sellest, kui E Talts Londonis ebaõnnestus ja pärast eksootiliste maade sportlasi saabus. Kui tahad Pekingis hästi joosta, siis peaks praegu poolmaratoni jooksma nagu raudnael parem kui isiklik rekord, mitte mingi hädine 1:20. Ei ole meestest kedagi peale Fosti mõtet saata. Maksimaalne saavutus on paar minutit alla 2:30.

 
At 22:50, Anonymous Anonüümne said...

Hetke seisuga Fostile ka midagi ei ole teha seal.Kuulsin,et Romka enne maratoni läheb mäestiku laagrisse Kõrgõstany kus on päris Wild koht pidi olema.Saab rahulikult ilma dop.kontrollita valmistuda muidu need dopingujuhtumid tõmbasid tema tulemused ka alla.Huvitav, miks?
Loodame, et MMiks epopauk jälle sees.

 
At 23:32, Anonymous Martin said...

22:50, Kaupo - võib teid Kaupoks hüüda? -
kas mitte Assar Pauluse jõuk ei olnud seotud Andrus Veerpalu, Jaak Mae jt Eesti koondise suusatajate Ramsau treeningulaagrist kohtule saadetud soovituskirjaga. Pauluse jõugu protsessi kajastava ajakirjanduse andmeil tegeles jõuk narkoäriga. Kas tõesti on narkootikumide tarbimine Eestis nii suur? Küll on teateid ja kinnitusi dopingutarbimise kohta Eestis. Mingit teed pidi pidid dopinguained Eestisse jõudma.

 
At 23:44, Anonymous Märt, hobikorras riistvõimleja said...

McDermott 20.12 saab küll kiita, väga timm pilt!
Mulle tundub, et täna öösel ma ei maga.
Esiotsa suutsin ainult tähele panna, et ratturbeib väntab pudel tagumikus ja küsisin endalt, et huvitav miks? Olles selle mõistatuse siiski loetud minutitega lahendanud, hakkas vaevama teine probleem, kas niimoodi (sellistes rannapükstes, need pole ju pampersid) tagumikku hõõruma ei hakka ja kui ei, siis miks?
Sellised mõtted siis vastu ööd.
Oskab keegi, tüdrukud-poisid, luua selgust selles keevalises loos?

 
At 00:07, Anonymous Jalmer, blogirott said...

Lahendus on tegelikult väga lihtne. Need Märt on sellised välismaa püksid. Pehmed ja painduvad. Neiul on ka ilusad pruunid jalad. Umbes nagu Maigel, meie priimabaleriinil. Kokku aga tuleb selline õnnelik kompott, et lihtsalt ei hõõru ja kõik. Mõned inimesed on suisa nii osavalt konstruheeritud. Katsu Märt selle seletusega rahulduda.

 
At 00:20, Anonymous Anonüümne said...

Tänan, Jalmer! Üks tõeline bligirott ei jäta naljalt kunagi hätta.
Aga sel juhul on väga põnevad välismaa püksid, mul on ka, aga mina ilma pampersita ei vänta enam kunagi.
Märt

 
At 02:58, Anonymous Martin said...

Ben True & Nick Willis 5000 m (New York, Teemantliiga).
Kõigil vaadata!

 
At 05:47, Blogger Priit Pullerits said...

Vaatan, et kui lasen teil omapäi tegutseda, siis ega head nahka küll tule, jutt kisub rappa, igaüks tirib eri suunda, kui keegi korda ei pea ja suunda ei hoia. Näete siis, miks on teinekord halastamatut (ja halastamatult diliitivat) pealikku vaja. Vaatan veel veidi kõrvalt, kuidas te hakkama saate. Vahelduseks võite pakkuda, kust mu see kiri tuleb.

 
At 07:53, Anonymous Vootele Võrumaalt, endisest S.Kirovi kolhoosist said...

Ütleme, nii et kell 23:30 sa juba magad tavaliselt, siis julgeks pakkuda 6 ajavahet ning ikka lääne poole, ilmselt Utah ja Moab.

 
At 10:48, Anonymous Mrtn said...

Ülesandeks on imbuda 76. õhudessant-rünnakudiviisi territooriumile ja tasa teha Adažis venkude poolt toime pandud Ameerika lipu häbistamine. Miks Pullerits?
- Kurit jest?
- Ne kurjuu!
- A tševoo ne kuurišh? Debil tšo?
- Sportsmen!
jne.
Aga te ei ole ülaolevat lugenud ja mina pole seda kirjutanud.

 
At 12:12, Anonymous Saarepeedi oraakel said...

Arvestades aega, siis pakuks ka, et kiri tuleb lääne poolt - Ameerikamaalt, aga Utah't ei pakuks. Pigem idarannik.

 
At 14:22, Anonymous Anonüümne said...

Jaan kirsipuu on võitnud Tartu GP kes teab mitu korda ja ta on 80 kg mees, see on just selliste rada. Mehed, kellel on suur võimsus, mitte kleenukesed. Kleenukesed sobivad Tour de France-ile jne.

 
At 15:06, Blogger Priit Pullerits said...

Päris hästi läheb arvamine. Üldsuund on õige, spetsiifilisem suund jääb n-ö kahe vahele. Give it one more try. Just woke up.

 
At 15:28, Anonymous Saarepeedi oraakel said...

No siis on variante koloraadost ohaioni, mine võta kinni nüüd!
Ilm ka siin kolkas na pilves ja pimedavõitu, et midagi täpsemat läbi selle hämu näha on liig mis liig.
Aga see ei sega muidugi konkreetselt pakkumast - indiaana?

 
At 15:28, Anonymous Anonüümne said...

Ära jama Priit! Ega sa järsku San Frantsiskos ole? Jesuiitide Keskuskomitee aastakongressil?

 
At 16:01, Blogger Priit Pullerits said...

Indiana? What the hell should I do in Indiana? Gut... getting closer.

 
At 16:03, Anonymous Anonüümne said...

Priit tule ruttu koju. Ameerika on saatana sigitis! Vaata et sa seal haigeks ei jää.

 
At 16:04, Anonymous Martin said...

Pullerits on Ameerikas oma staatust uuendamas.
Ikkagi USA-s hariduse-ettevalmistuse saanud, stažeerinud. See on kõva kaart, mis avab uksi Eestis poliitilise eliidi seas, näitab delikaatselt, aga veenvalt, et oled nomenklatuuri osa ja ühtlasi kindlustab positsiooni toimetuses.
Umbes nagu Nõuka-ajal Leningradis Bontš-Brujenevski nim Raadiotehnika Instituudis vms diplom.
Kus täpsemalt? Washington, Virginia... vaadake NYC-st lõuna poole.

 
At 16:24, Anonymous Anonüümne said...

... vaadake NYC-st lõuna poole.

lõuna pool on vaid üks koht, mis üldse märkimist väärib ja see on Vashington. Kas El Padre on tõesti seal, müüriseppade auks ja kuulsuseks ehitatud linnas, pidamas nõu Orioni Prioraadi suurpreestritega?

 
At 16:43, Anonymous Saarepeedi oraakel said...

Aga täitsa reaalne on ka teksas. Seal eelmiste ja miks mitte ka tulevase presidendi koduaakritel võib idaeuroopa sõbraga jätkuda juttu ja arutamist kauemaks. Ka rikkad valged farmerid on naiss kompanii.
Niisiis teksases, seda enam, et seal on ka selline tubli koht nagu amarillo. Kas case closed?

 
At 16:58, Anonymous Martin said...

Philadelphia, Pennsylvania Suurlooži No. 1
majast,
One North Broad Street, Pennsylvania, PA
Uute vendade kraadiomistamise tseremoonia on kohe algamas!

 
At 20:24, Anonymous Anonüümne said...

Noh, Märt, kuidas siis oli? Võimlesid terve öö, võid lasid ikka sõba silmale ka?

 
At 21:06, Anonymous Manitoba Ants, kaasteeline said...

Jeesus Kristus on meie Päästja ja Lunastaja. Nagu El Padre on meie juht. Nagu Bartseloona FC ja Müncheni FC matš pole tavaline jalgpalli matš, vaid midagi suuremat. Tsivilisatsioonide võitlus. Maailmate lahing. Martin ja Pärtel oskavad kindlasti täpsemalt seletada, kelle poolt meie, Maarjamaa pojad ja tütred olema peaks, et mitte lasta endale kotti pähe tõmmata. Ja suusamütsi silmini.

Nagu vanameister Kivisildnik eilses Õhtulehes kirjutab:
Äraproovitud väljasuremismeetodid on kapitalistlik kurnamine, ideoloogiline haridussüsteem ja dekadentlik kultuur.
http://www.ohtuleht.ee/681577/-kivisildnik-emotsionaalne-dementsus-havitab-miljoni-vaese-maa-loplikult
Õige, dekadentlik kultuur. Üks suur ports sellest on lihtne pallitogimise mäng - jalgpall. Vanameister Pullerits on sellest juba kirjutanud. Ja lihtrahvast teavitanud.

Kelle poolt me olema peaks? Vägisi tiritakse meid ühele teatud tugevale poolele. Nö. progressiivse üldsuse poolele. Kes targemaid päid lugenud, see teab, kes täpsemalt see "progressiivne üldsus" on. Nagu seoses eesti rahva leinapäevaga kasutavad meie juhid retoorikat "inimsusevastane kuritöö". Jah, võib öelda küll, kuid samas viib see teraviku väga osavalt mujale. Viidatud artiklist Aqualungi kommentaar.
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/paet-inimsusevastaste-kuritegude-maletamine-vahendab-nende-kordumisvoimalusi?id=71702449&com=1&reg=1&no=0&s=1

 
At 22:09, Anonymous Anonüümne said...

Kommunist oled Ants ja Tambovi hunt on sulle kaasteeline. Jäta meid rahule sa haletsusväärne kommar!

 
At 22:22, Anonymous Anonüümne said...

20:24, siiski vanem mees juba ja kätes pole enam seda noorpõlve rammu, et hommikuni rassida, sõba tuli juba pool 5 peale.
Aga ei ma kurda, uni tuli pikk ja kvaliteetne.
Märt

 
At 07:38, Blogger Priit Pullerits said...

Ei ole teis ikka mingit läbinägemisvõimet ja prognoosimisoskust. Texas?! Pennsylvania?! Alaskat ei tahtnud pakkuda või? No tulgu siis lihtsam küsimus: kuidas teenisin hotellis ühe väikse, tühise liigutusega viis dollarit? Seda võiks teenida igaüks, kui inimesed viitsiks vaid asjadesse pisutki süüvida, nagu mina, mitte poleks pealiskaudsed ja ükskõiksed. Niisiis, arvake ära!

 
At 08:29, Anonymous Anonüümne said...

tassisid kohvreid.

 
At 09:45, Anonymous Vootele Võrumaalt, endisest S.Kirovi kolhoosist said...

Ma pakun, et teenisid läbi alternatiivi. Seal oli neegerteenindaja, kes on harjunud saama kohvritassimise eest 5 usd jotsi. Jätsid selle talle maksmata, ütlesid, et mees tee palgatööd mitte ära luni ning teenisid läbi alternatiivtulu 5 usd.

 
At 10:13, Anonymous Simson ,Seakülast said...

Äkki tegid kellelegi pisut keelemõnu? Siukese asja hind on vist nii midagi 5 taala tuuris, eriti kui teenust pakub ilmselge amatöör?

 
At 11:11, Anonymous Anonüümne said...

Priit, kõigi teenimiste jms juures on oluline mitte ennast ja oma rahvust alandada. Eneseväärikus peab säilima. Kasvõi sel moel, et ei kire oma teenimistest üle ilma.

 
At 12:58, Anonymous Karvajalg said...

Äkki surusid varajastel tundidel rahapeale kätt hotelli lobis? Aga kellega, seda ei oska küll pakkuda. Ja vaata, et riigile maksud selle pealt ära maksad.

 
At 14:38, Anonymous Anonüümne said...

Tere.Teie Priit siin.

Kirjutan teile Pihkvast. Olen praegu KPP-s, see on vene keeli kontrolnaja-propusknaja punkta ehk eesti keeles pääsla.
Mind koheldakse siin hästi. Dessantväelased pakuvad tšaikud ja pärivad Kandalakšas teenistuse kohta. Olen neile juba peotäie Nõuka-aja anektoote rääkinud.
Eesti konsul peaks varsti tulema, loodana 8.augusti EM-sõiduks välja saada.
Mul ei ole ju absoluutselt mingit süüd.
Nagu siin väidetakse, et ma olevat üritanud dessantväelaste lippu ära varastada, on täielik jamps!!

 
At 15:31, Blogger Priit Pullerits said...

Teenitus oli lihtne. Riputasin hotellitoa lingi külge sildi, et ei vaja toakoristamise teenust (ega ma mingi loom ole, et toa pahupidi keeran), mille eest hotell andis mulle viiedollarilise vautšeri, mille saan 22 korrust allpool söögikohas kõhupoolise vastu vahetada.

 
At 15:36, Anonymous Kalmer said...

Väga tubli Priit, tegid neekritele ärtust.

 
At 15:44, Anonymous Vootele Võrumaalt, endisest S.Kirovi kolhoosist said...

põhimõtteliselt oli mul õigus, tegemist oli alternatiivtuluga ehk loobusid ühest teenusest teise vastu. Ma võin öelda, et teenisin miljon dollarit, kuna loobusin kosmosereisist läksin selle asemel hoopis 20 euri eest spaasse :)

 
At 16:17, Anonymous Martin said...

Toateenus ongi see, mille pärast isegi Pariisist Ameerikasse sõidetakse.
Olla Ameerikas ja mitte proovida toateenust ..????
Who's that creepy East European?

 
At 16:36, Anonymous Anonüümne said...

Ibrahim Mukunga Wachira on ikkagi Eesti kõige kõvem spordimees. Möödunud nädalavahetusel jälle esikoht, Narva energiajooksu poolmaratonis. Mis sinul Priit vastu panna on, peale ebakindluse ja mingite mammutiaegsete keskpäraste tulemuste?

 
At 17:10, Anonymous Anonüümne said...

Aga kui juuta ei ole, njuujoork ei ole, indiaana ei ole, teksas ei ole, siis ehk on vaiooming?

 
At 17:40, Anonymous Anonüümne said...

Pakun huupi, et Sheraton hotell Ohios.

 
At 22:29, Anonymous Robi said...

"Esikolmiku heitlus osutus pingeliseks ja huvitavaks. Kõik kolm suutsid maksimumdistantsi, 211 kilomeetrit ära joosta. Meestest jäi kindlalt peale lätlane Laimonis Skadinš ajaga 23:42.05. Teise koha napsas napilt kaks kilomeetrit enne finišit Hannes Veide 26:17.13-ga. Kolmanda koha saavutas vaatamata 7. ringil juhtunud põlve väänamisele SK ProRunner esindaja Lauri Valdmaa 26:27.58-ga.", vahendab Jooksuportaal Eesti pikima jooksu- ja käimisürituse Laulasmaa Ultra 2015. a tulemusi.

Pullerits - kes oma spordiblogis on ju igati kõva mees - ei suuda seda maad isegi ratta otsas läbi sõita. Paradoks?

 
At 23:21, Anonymous Anonüümne said...

ära Robi räägi. Tegemist ei ole spordi, vaid hobiga. Üks tõsine jooksuveeb sellist sussi lohistamist ei kajastaks, aga meie JP on teadagi ... . Lisame veel vormilised prohmakad, mis mõtet on ühe mehe klubiline kuuluvus ära tuua, kui seda ei ole tehtud teiste osalejatega?
Ärme ka maini enamiku eesti jooksuklubide ülitobedaid nimesid - Treeningpartner, Spordipartner, Prorunner ... huvitav mitu protsenti selle proorunneri liikmeteks siis pro runnerid on? Absoluutne fantaasiapuudus.

 
At 23:36, Anonymous Anonüümne said...

Eks TRR ju kah enamjaolt üks lofisahistamine on. Isegi 100 esimest ei suuda võitjatega sammu pidada. Elitaarne kamikadzede hobi- maanteel grupikaid korraldada ja külakuhjas lammutada. Aga milline adrekas. Uhh!

 
At 23:49, Anonymous Robi said...

Seda minagi, 23:21.
Sussilohistamise tõbi on küljest ka mõnedel meie tippudel. Sealsama Jooksuportaalis allpool on Jan Õiglase video Eesti karikavõistluste 3000 m jooksust. Väljareklaamitud tipptegijad Kivistik ja Lamp sörgivad enamuses distantsist rivi lõpus! Kivistik jookseb veel puise sammuga ka. Noored mehed on Flagstaffi ja Portugali laagritega ära hellitatud. Andi Noodal ei ole enam Soomeski eliittikisal korraldus tema jaoks rahuldav (jänes jooksis 1000 m asemel 800 m). Praktiliselt ainus noor staadionimees meie "tippudest", kes võitlustlikult, Pulleritsu stiilis jookseb, on Priit Aus.

 
At 01:43, Anonymous Robi said...

Spordiklubi Prorunner liikmete nimekiri on avalik. Päris huvitav lugemine.
Üllatav on Prorunneri nimekirjas näha ajaloolast Pärtel Piirimäge.
Täppsportlaste liikmed samuti.
See aga, et Jooksuportaal - mille toimetaja, nagu selgub Prorunneri veebilehelt, on Prorunneriga seotud - peidab uudise sisse ühe spordiklubi äranimetamist (teistest klubidest vaikimise juures), tõesti käib risti vastu ajakirjanduse objektiivsuse põhimõttele. Võrdluseks Pullerits reeglina loeb üksikasjalikult üles, kus ta tasuta määrdepulka, kummipumpamist või muud meelehead saanud.

 
At 09:10, Anonymous Anonüümne said...

Ehh Robi, teed siin klubile reklaami. - Peale klubi liikmemaksu (20€/aasta, alla 18-aastastele ja üle 60-aastastele kehtib soodustus 50%) tasumist, saabki Sinust spordiklubi ProRunner täieõiguslik liige. Detailsema kirjelduse meie poolt pakutavast (sh koostööpartnerite pakkumistest ja muudest klubile kehtivatest soodustustest) saadame Sulle personaalselt kirja teel.- Selle klubi point ongi ju mitmesugustes kehtivates soodustustes, millest informeeritakse sihtturunduse võtete arsenali abil. Ütleme nii, et kes ikka asja tõsisemalt võtab kui kord aastas kuskil käimine, siis on see puha loru, et pole kuhugi katuse alla ennast kirja pannud. Mehed, katust on vaja, katust!

 
At 09:36, Anonymous Robi said...

Aitäh,09:10, mul hakkab nüüd koitma,
et klubis tehakse koos trenni vms
ma mõtlesin, ka et kuidas Jakson Saaremaalt Jõgevale säärejooksu tegema sõidab.
Aga täppsportlaste lehel kirjutab Riho Ment, kuidas igal pool võistlemine tulemused alla viib.

 
At 09:44, Anonymous Robi said...

et klubiga liitumisel annad oma isikuandmed ja kontaktid, klubis tehakse sulle ajupesu (kompressioonpõlvikud, sääretõstejooks) ja valmistatakse ette igasugustel linna-, järve jm jooksudel osalemiseks. Isikuandmed korjatakse kokku ja müüakse pakettidena spordiürituste, aga ka igasuguse muu kama turustajatele. Oi, osavad mehed!

 
At 10:08, Anonymous 9.10 said...

Ei kommenteeri. Eilse kobareelnõu sporditoetuste valguses aga kaob peamine motivatsioon klubistumisel ära.

 
At 10:47, Anonymous Anonüümne said...

Priit Aus meie Tippsportlane kes oli pool aastat laagris ja tuligi tipptulemus 8.17 aga kahjuks ilma takistust.
Kivistik ja Lamp muidu kõvad mehed ega Andiga võrrelda ei saa kes võistleb ainult välismaal ja konkurents tal puudub.

 
At 14:46, Anonymous Martin, semiootika, 2. kursus said...

V.a hr Priit Pullerits,
Kas lubate pöörduda?
Väga tahaks pöörduda teie poole õige(te) tiitlite(ga)?
Teil on Nõuk. armeest sõjaväeline auaste, ja mitte madal. NSVL-tu aga teatavasti enam eksisteeri. Nõuk.aegased teaduskraadid said EV omadeks ümber konverteeritud.
Mis auaste teie Nõuk.armee auastmele praeguses EV nomenklatuuris võiks vastata?
Arvestades seda, et tegu oli sõjalise superriigiga, EV Kaitseväes olevat küll hulgaliselt brigaadikindraleid jm "kupumehi", pole aga ühtegi tanki ega ühtegi lennukit. Pealegi teenisite raketiväes. EV-s puudub aga nii raketi- kui ka tuumavõimekus.
lugupidamisega,

 
At 15:05, Anonymous Anonüümne said...

14.46 > At 14.07, Blogger Priit Pullerits said... http://suusk.blogspot.com/2014/04/pullerits-kuidas-ma-lahendasin-eesti.html
...staršii seržant Sovetskoi Armii. So what?

 
At 15:28, Anonymous Martin said...

Oletan, et EKV-s vastab sellele vanemleitnant või isegi kapten.

 
At 15:53, Anonymous Anonüümne said...

El Padre pole ammu mingi leitnant või kapten. Tema tegelikku aunimetust teavad väga valitud inimesed ja neid on väga vähe. Võimas salaordu üleliigset juttu ei aja. Sealsed aunimetused on sümbolistlikud, nagu Liibanoni Prints või Püha Andrease Rüütel. El Komandante võib vabalt olla Suure Inspektori (Grand Inspector) aukraadis. Ega vist tema adjutandidki täpselt ei tea.

 
At 16:05, Anonymous Anonüümne said...

Nojah, auastmeid antakse ju vastavalt teenistuse pikkusele ja erilistele teenetele. 15.53 jutus on iva. Seega vanemleitnant või isegi kapten on tänapäeval juba nigu allavööd löömine ja eneseuhkust alandav. Samas kui viisakad vabandused tiitlile ette kirjutada, siis vast võib ka neid tiitleid kasutada.

 
At 16:30, Anonymous Varesele valu said...

Täppsportlaste lugusid on alati väga põnev lugeda. Sada seitse erinevat viisi interpreteerida eesti keele grammatikat, süntaksit ja üldist loogikat. Loogika poole pealt, et "enamus pani valesti ja auhinnati suvalisi tüüpe, aga kokkuvõttes oli igati tore üritus".

 
At 18:25, Anonymous Meinhard, endine Tööjõureservide koondis said...

Kas El Padre ajab Ameerikas Eesti asja? Ausalt öeldes ei tea, aga tahaks loota et jaa. Kes täpemalt teab võiks ehk valgustada. Kas El Padre läks sinna üksi, või on mõni ohvitser-adjutant kaasas?

 
At 18:52, Anonymous Martin, kultuurisemiootika said...

TA JOOKSEB
Kohila jookseb. Keila jookseb. Toila jookseb.
Ila jookseb.
Eesti jookseb. Kelle eest ta jookseb?
Mille eest ta jookseb?

 
At 21:21, Anonymous Robi said...

"Juhtus see, et tuulise ilma tõttu kadus võistlejatel igasugune ajataju, tekkis kaks gruppi. Jäin teise gruppi, kuna ei tahtnud vahespurdiga lihast küpsetada. Kahjuks teises grupis puudus liider ning keegi ei julgenud vastu tuult ees joosta. Nii kujuneski ajajooksust taktikajooks ehk võideldi lihtsalt positsioonide eest. Sellest ka peaaegu pooleminutine kaotus isiklikule rekordile. Tekkinud olukorra tõttu jätsid mitmed tugevad võistlejad jooksu pooleli."

1. Kus riigis (mandril) selline olukord tekkis, et tuul sundis tugevad 5000 m jooksjad katkestama?
2. Kes oli see Eesti jooksja, kes siiski lõpuni suutis joosta?

 
At 21:34, Anonymous Anonüümne said...

Huelva(Spain)
Meie kalamees ja juttumees Härra Tidrik Nurme.

Ega ikkagi ei saa võrrelda Härra Ausiga kes kaotab Nurmele 50sek

 
At 21:39, Anonymous Anonüümne said...

http://www.jooksuportaal.ee/2015/06/noored-poolmaratoni-eesti.html?m=1

Lugupeetud Toomas Tarm kes hirmsasti katsutab areneda eesti jooksmine viis ellu selline mõtte.
Minu arvamus, et EKJls istuvad ikka täitsa lollid kes ei mõtle spordist ega ei saa aru mis on sport.

 
At 21:45, Anonymous Valdek, finantsdirektor said...

Vastupidi, hoopis Vallimäe ja Randma tegid end lolliks. Kui nii kõva mees oled, siis võida kõik kommertsjooksud pool- ja täismaratonis ära kasvõi 15 aastasena. Keegi ei keela. Seda et noorteklassi poolmaratonis Eesti mv-d ei ole, ei võta sul tükki küljest. Huvitav mis pani Vallimäe ja Randma pisaraid valama?

 
At 21:48, Anonymous Anonüümne said...

Vajadusel suudab Tiidrek täitsa tragilt kirjutada, lausa rõõm on seda kalamehe vodevilli/mõistujuttu lugeda. Too kuulus Mukunga stoori sai vist peale keskpäevast intervallitrenni kirjutatud.

 
At 22:12, Anonymous Anonüümne said...

Huvitav see et keegi sellest ei teadnud(EKJL tegemata töö)
Väga ebameeldiv üllatus ikka.See näitab nende suhtumine sportlastega. Härra Tarm võiks sellest kirjutada paar kuud enne hooaja algust mitte kui võistlus läbi. Lihtsalt medalit kallid ja raha sai otsa, Tarm ju peab vabandusi välja mõtlema!

 
At 22:21, Anonymous Anonüümne said...

Kahjuks nii on meil. Sport lõppeb koos kooliga, sest EKJL valinud see tee kus sportlane peab ise kõigest muretsema ja vastutama. Nemad suudavad ainult lillenejud valima. Kurb vaadata et eesti kergejõustik iga aastaga hakkab meenutama Stamina Ümber järvede jooksud, kus kõik jooksevad oma lõbuks ja maksavad selle eest raha ka. Peasekretäär valis endale põhitegevus oma sõbraga Staminast rahvaspordi arenemine.

 
At 22:27, Anonymous Anonüümne said...

Ja nii: http://maratonitiim.ee/mida-naitas-narva-poolmaraton/
Toomas Tarm millegi pärast kirjutab, et muretsema me ei pea. 1.09 Fostilt on normaalne tulemus, aga miks nii? Kevadel poiss jooksis alla 1.05. 4 minutit on vahe ja poolmaratoni jaoks tundub väga suur vahe. Doping?!
Samuti aasta tagasi Tarm kirjutanud teistmoodi, kui meie jooksjad jooksesid 1.07 ja 1.08 ajad. Nad olid väga nutused tema jaoks.

 
At 22:35, Anonymous Statkamees said...

Noo, Pullerits ise on öelnud, et pikad distantsid pole noortele sobivad. Ütleks, et seekord Tarm'ilt väga õige otsus, kuigi Ta ise on kõva maratonitiimi promoja.

 
At 22:35, Anonymous Martin said...

10:47 Dmitri - võib teid Dmitriks kutsuda? - vaadake Andi Noot võib küll välismaal võistelda, Eestimaa pinnal loeb ikka see, kes siin kohapeal, mees mehe vastu võistlevad. Ja kui Valeri Poddevalin läheb julgelt ette, teeb vahe sisse ja veab 1300 m ja lõpus Heinar Vaine läheb mööda, siis formaalselt on Vaine küll võitja, aga kõik pole mitte nii ühene. Poddevalin juhtis enamuse distantsist.

Hr Pullerits, teisipäev on käes. Are you okay?
Üks küsimus: Kas teie meelest president Ilves oleks võimeline 4 tunniga vene keele endale selgeks tegema?
(Seal teie jumaldatud Ameerikas on ju keegi Ferrelli nimeline mees bestselleritega 4-hour workweek jms lausa raha kokku kühveldanud.)

 
At 22:53, Anonymous M said...

"selgitas Tarm Jooksuportaalile. “Mul on veidi valus vaadata, kui mõned alla 20-aastased noorjooksjad võistlevad kogu hooaja pikkadel maanteejooksudel ning on hooaja lõpuks omadega täiesti läbi,”"

Kes tegi? Ise tegi. Nii ütleb eesti vanasõna (poslovitsa). Teadupärast T.Tarmi enese innustusel Kivistik mõni aasta tagasi, juuniorina, hakkas ka maratonijooksjaks. Ei olnud õige samm. Praegu Kivistik - puiselt jookseb kahjuks. Ei ole ilusat jooksusammu.

 
At 23:11, Anonymous Anonüümne said...

Miks Tarmi ja Vallimäe armastus sai nii kiiresti läbi? Viljar kadus suht kiiresti pildist ja hakkas ärimeheks!

 
At 23:18, Anonymous M said...

Hr Pullerits, kas on tõsi, et seal Ameerikas hotellides on seinas pilu, kust pead $5 sisse laskma, siis saad endale teki. Kui tahad patja, siis pead veel ¢50 laskma.

 
At 23:30, Anonymous Robi, palju ei jookse, aga jälgib mängu said...

"Spordiklubi ProRunner juht ja treener Viljar Vallimäe".
Treeneri amet eeldaks ikka nagu küpsust. Vallimäel on sinna veel pikk tee minna. Seda kinnitab nii tema jutt ("puhtalt [noore] sportlase enda otsustada") kui ka ProRunneri veebileht, kus tööst noortega pole just eriti juttu. Treeneriks, muide, ka õpitakse. Ei ole päris nii, et olen ise jooksnud ja kohe hakkan.
Teeneka treeneri Randma ette Vallimäe toppimine on Jooksuportaali fopaa.

 
At 23:53, Anonymous Anonüümne said...

Jutt on jooksu poole kiivas nigu poodu majas köiest rääkimisrl. Ei ole noortel austust vanema ränduri ees. Noorus on hukas. Valge inimese alad on ikka tehnika alad. Tehnoloogia abil pannakse murjamid kaukasuse rassi teenima ja selle abil tuuakse neid ka Euroopasse. Nüüd kus komisjoni otsuse vastu tekkis ühisrinde asemel hulk lokaalseid ninakirtsutamisi, tuleb meil hakata treenima värvilistele suunatud ajupesu oskusi, et nad vähemalt siin ülbama ja luuslanki lööma ei hakkaks ning valgete naisi ei kimbutaks treeningute ajal. Vaja on masterplaani. On meil veel ajusid masterplaani tegemoseks või on kõik lääne mammona jahil ja isamaa teenimise vajaduse ära unusyanud?!

 
At 00:03, Anonymous Anonüümne said...

Priit on võtnud kaugel maal mõned days off, nagu sealkandis öeldakse, aga et meil meeleolu väga alla ei läheks, siis üks hea lugu Ameerikamaalt.
(Juba õige pea leiavad aset sarnased lood ka paljudes kohtades üle Eestimaa.)

Eestlasele on peenise peale graveeritud oma naise nimi Wendy, mis on näha ainult siis kui mast püsti on. Muidu on näha ainult Wy.
No läheb siis eestlane Ameerikasse, kus näeb neegrit urineerimas. Mõtleb, et omal samuti häda ja asub ka asja kallale. Vaatab korra kõrvale ja näeb, et neegril on peenise peale graveeritud Wy.
Eestlane küsib:
"Kas su naise nimi on ka Wendy?"
Neeger vastab:
"Ei, mul on siia kirjutatud "Welcome to Miami, have a nice day"."

 
At 00:14, Anonymous Anonüümne said...

Hr Pullerits,
#3: Postimehe Risto Mets ja fotograaf Kalev Saar on 8. augustil ilmselt taas platsis, nad võiksid siis startijate seas ekspromtküsitluse teha: Mitu korda teie naine jõuab pagulasmehega(meestega) seksida, kui teie 5 ringi läbimisega maadlete?

 
At 07:12, Anonymous Martin said...

teie uinute Ameerika lukshotellis, mina oma Kalamaja väikses üüritoas olen aga ärkvel.
Tramm kolistab. Aga mitte ainult see.
#4: See, mida Tiidrek Nurme kirjutab, mõistujutuna?, on ju õudne. Kui tekib peataolek, keegi ei taha liidriks minna, tempo langeb nulli. Kas sellises olukorras just rahvuslikult meelestatud ohvitserid + demokraatia positsioonile asuvad intelligentsi esindajad peaksid võtma liidripositsiooni?

 
At 11:51, Blogger Priit Pullerits said...

I'm baaack! Varuge veidi kannatust, siis lähme asjalike asjadega edasi. Vahepeal, vaatan, et asi on siin käest läinud, igaüks räägib oma nurgast ja tühja juttu.

 
At 12:54, Anonymous Vootele Võrumaalt, endisest S.Kirovi kolhoosist said...

See on hea, et vanameister on tagasi ja lööb selle pasalaua siin korda kohe.Üldiselt, Priit, peaksid nendel hetketel, kui aega ei ole (pikad mahutrennid jne) andma vanadele spordimeestele, need kes ikka nõukaajal on trenni teinud ja teavad mis tähendab trenni tegema, siin kommentaariumis kordalöömise õigused.

 
At 13:02, Anonymous Anonüümne said...

vanal kirovlasel on kahtlemata asjalik jutt. Samase õiguse peaks ka andma rahvuslikult meelestatud ohvitseridele ja demokraatiapisikust nakatunud intelligentsi esindajatele.

 
At 13:25, Anonymous Vana Fabian said...

Kas El Padre ja tema rahvuslikult meelestatud ohvitserid peaksid õla alla panema Eesti kergejõustiku päästmisel? Mandub teine juba aastaid ja demokraatlikult totalitaarsele ühiskonnale omaselt keeegi ei julge piiksatada.
http://epl.delfi.ee/news/sport/kas-eesti-kergejoustikukoondise-koostamine-peaks-olema-labipaistvam?id=71722083

 
At 13:57, Anonymous Anonüümne said...

Aru ma ei saa, inimene lõõgastub mikistanis ja raiskab kallist aega võõrsil miskis blogis kasimisele. Sulaselge raha mahaviskamine. Kaval-Ants imeks ennast praegu võõrsil pakutavatest elamustest rinna kummi ja siis kui koju saabuks siis alles hakkaks Teeme Ära laupäevakut korraldama. Rääkides, et meil mikstanis tehti asja nii! Puhka nüüd rahus ja lase hiirekestel natuke möllata kui kass kodust läinud on. On jah puru maas ja kõik kohad hiire sitta täis, no aga elame üle, ega eliit sellepärast veel maailmas kokku ei vaju.

 
At 17:36, Anonymous El Buccanero, ohvitser said...

El Padre ei käinud Ameerikas lõõgastumas. El Padre käis Ameerikas võrku punumas. Rahvuslikult meelestatud ohvitserid kõigil mandritel ja kõigil kontinentidel tuleb ühendada. Sest hetkel, mil kaameli selgroog krõksa teeb, peab hüppevalmis olema.

 
At 19:12, Anonymous Kaarel, blogirott said...

Vaid härra Pulleritsu ja tema ustavate ohvitseride juhtimisel oleme nõus minema viimasesse, otsustavasse lahingusse. Partia o Muerte! Jeesus Kristus on meie Päästja ja Lunastaja!

 
At 19:13, Anonymous Anonüümne said...

https://www.facebook.com/grete.lipp/posts/916029438463510?fref=nf
Grete Lipp
Töötan vanalinnas baaris, sisse tuli mustanahaline. Küsis minult, et kust saab seksi. Vastasin, et ma tõesti ei tea, see vastus talle ilmselgelt ei sobinud. Hak...kas minu peale agressiivselt karjuma, et kuidas ma ei tea, tema vaeseke peab siia Eestisse nii kauaks jääma ja tal on ka vajadused. Ütlesin, et see pole minu mure, endal juba hirm nahas, õnneks tulid inimesed baari sisse ja ta lahkus. Värisen siiamaani. See ei ole esimene kord kui nad käituvad minuga väga labaselt ja sõna otseses mõttes rõvedalt. Kõiki need inimesed, kes väidavad, et nad on kõik ohvrid ja vaatavad halvakspanuga nende poole, kes neid siia ei taha palun tulge minu töö juurde ja vaadake, kuidas nad naisi kohtlevad.
I work at a bar in the old town, the check came in black. Asked me for that, where you can have sex. I replied that I really do not know, that answer to him obviously does not fit. He started me on the aggressive yelling, so how do I do not know her, the poor guy has to stay here in Estonia for so long, and he also has needs. I said that it's not my problem, itself already a fear in the skin, fortunately, came to the people in the bar, and he left. Shaking so far. It is not the first time that if they behave with me very cheap, and literally disgusting. All these people who claim that they are all victims and watching them on their side, who do not want them here, please come to my job and see how they treat women.
Translated by Bing

 
At 19:51, Anonymous Anonüümne said...

Kas Pullerits on paastulaagris või?

 
At 20:11, Anonymous Helmut said...

Grete ära hala, Marju Lauristin ütles, et vaid avatud eestlus on jätkusuutlik. Seega, kannata ära, tulevased põlved ütlevad sulle aitäh.

 
At 21:06, Anonymous Anonüümne said...

Jeesus Kristus kutsuge appi kui viimane häda käes. Või El Padre ustavad poisid, kes teavad kuidas rekonkistat teha.

 
At 21:42, Anonymous Martin said...

Mehed, koonduge! Olgu teid alguses kasvõi 2-3, seegi on juba tohutult rohkem kui üksi üritada.

 
At 21:56, Anonymous Carlos Barbarus Motsilla Sr. said...

Noh Martin, käkkide mäkerdamise (kakimise) asemel oleksid võinud õpetada, rääkida, veenda. Mida teha ja kuidas olla et kaitsta end uusplatonistlike voolude, kabalistliku kurjuse ja salakavalate teosoofide valeõpetuste eest? Millal tunned sa endas vastutust meie väeti kogukonna ees? Kas koidab see päev või jääme edaspidigi mitteorgaaniliste konksu otsa moolokile mammonat teenima?

 
At 22:12, Anonymous Anonüümne said...

Carlos, minu jutt on sõjamehelikult lühike ja resoluutne.
Aeg nõuab seda. -M

 
At 23:28, Anonymous Gunnar, buhgalter said...

Arvatavasti härra Pullerits on nüüd rikas mees. Tolle küllaltki maineka hotelliketi allüksuse toateenindaja pole ilmselt senini toibunud kauge külalise elegantsest ninanipsust, millega 5$ alternatiivtulu rehkendati meie mehe kontole, ja seda päevas. Edasi, kena lüpsikoht on muidugi bellboy´de hanitamine, eks nüüd kutid harjutavad salajas seda isegi, kuidas valge mees reipalt astmeid vahele jättes treppi võttis, nagu Ulfsak „Kaunase“ resto treppi filmis „Keskea rõõmud“. Veel - nõukogude turistil on alati kaasas keeduspiraal, mille eripäraks on see, et tasuvusaeg võrdub esimese keetmisega. Ilmsesti on see vaid pisku kasutusel olnud finantsnõksude arsenalist, seega paluks blogilugejatele esitada täielik lähetus/tuluaruanne.

 
At 23:49, Blogger Priit Pullerits said...

Tuleb aruanne, tuleb!

 
At 23:54, Blogger Priit Pullerits said...

Mehed, lugege seda häbiväärset materjali!
http://iom.ee/failid/content/Ajakirjanike%20juhendmaterjal%20-%20Pagulased%20ja%20eesti%20meedia%202012.pdf

 
At 12:56, Anonymous Anonüümne said...

Jajah, veider on veel see, et selle juhendmaterjali üllitas artiklis "Staažikas välistoimetaja langes kärpe ohvriks" Postimees, 13.05.2009 Priidu kaitsva tiiva alla sattunud
EALL juhatuse aseesimees Helle Tiikmaa. Vot kuidas siis lahtilaskmine inimese psüühikale mõjub - inimene hakkab pagulastearmastajaks. Seega on retsept lihtne. Eestis tuleb 66% töökohti ära kaotada ja kohe tekib meil juurde sama palju inimesi, kes näevad lahendust just pagulaste armastamises.

 
At 04:15, Blogger oakleyses said...

burberry, michael kors outlet, louis vuitton, tory burch outlet, louis vuitton, burberry outlet online, michael kors outlet, uggs on sale, ugg boots, louis vuitton outlet, nike air max, michael kors, prada outlet, ray ban sunglasses, louboutin outlet, ray ban sunglasses, polo ralph lauren outlet, gucci outlet, nike air max, oakley sunglasses, cheap oakley sunglasses, nike free, louis vuitton, replica watches, longchamp outlet, ugg boots, chanel handbags, ugg boots, oakley sunglasses, tiffany jewelry, longchamp, jordan shoes, polo ralph lauren outlet, replica watches, michael kors outlet, michael kors outlet, louboutin shoes, kate spade outlet, oakley sunglasses, prada handbags, louboutin, ugg boots, christian louboutin outlet, longchamp outlet, nike outlet, louis vuitton outlet, michael kors outlet

 
At 04:18, Blogger oakleyses said...

air jordan pas cher, kate spade handbags, coach outlet, nike roshe, nike air max, abercrombie and fitch, hermes, north face, louboutin pas cher, sac longchamp, true religion jeans, longchamp pas cher, oakley pas cher, nike air max, ray ban uk, sac guess, hollister, nike free run uk, hogan, true religion jeans, ray ban pas cher, nike free, timberland, michael kors, nike roshe run, lacoste pas cher, new balance pas cher, lululemon, michael kors, mulberry, vanessa bruno, nike blazer, coach outlet, michael kors, hollister pas cher, vans pas cher, burberry, coach factory outlet, true religion jeans, ralph lauren pas cher, tn pas cher, air force, ralph lauren uk, north face, coach purses, converse pas cher, michael kors, nike air max, air max, true religion outlet

 
At 04:20, Blogger oakleyses said...

iphone 5s cases, abercrombie and fitch, giuseppe zanotti, ralph lauren, iphone 6s plus cases, wedding dresses, nfl jerseys, soccer jerseys, valentino shoes, asics running shoes, iphone 6s cases, herve leger, hollister, new balance, timberland boots, beats by dre, lululemon, ipad cases, reebok shoes, s5 cases, babyliss, mcm handbags, iphone 6 plus cases, oakley, mont blanc, iphone 6 cases, iphone cases, soccer shoes, north face outlet, ferragamo shoes, nike huarache, jimmy choo shoes, nike trainers, p90x workout, birkin bag, baseball bats, louboutin, hollister, vans shoes, instyler, longchamp, insanity workout, mac cosmetics, celine handbags, ghd, nike air max, bottega veneta, nike roshe, north face outlet, chi flat iron

 

Postita kommentaar

<< Esileht