laupäev, detsember 12, 2020

Pullerits: Mis õppetunni annab teile minu kaudu endine supermodell Eha Urbsalu?

Mehed, ei saa kogu aeg higist spordijuttu ajada, näpp pulsil. Vahepeal on vaja ka midagi muid meeli erutavat. Mina näiteks võtsin ühendust meie kõige esimese supermodelliga, kes nüüd elab president Donald Trumpi lähistel, ja rääkisime huvitavatest asjadest.

Näiteks sellest, kuidas Eha Urbsalu (49, fotol paremal) teeb filme koos Nicole Kidmani ja teiste Hollywoodi kuulsustega; miks tal Ameerikas näitlejaks saamisest suurt asja ei saanud (vihje: asi on keeles; "Ma ei tahtnud võtta vastu selliseid filme, kus pakuti, et oi, ilus tüdruk, hüppa alasti vette või paneme sind voodisse."); miks ta oli Ameerikas õnnetu; kuidas käib Hollywoodis ahistamine ("Nägin Los Angeleses, kuidas naised on ennast nii odavaks teinud, kuidas nii meeleheitlikult tahavad filmi, et on tõepoolest nõus magama ükskõik kellega, peaasi et neid kellelegi tutvustataks."); miks ta läks armastuse - vale armastuse! - nimel elus korduvalt vales suunas ("Ma võiks meeste teemal, kõikidest hulludest, romaani kirjutada."); miks tal lauljakarjäär katki jäi; miks tal lapsi pole ega ilmselt tule ka ("Ma olen olnud rase ja olen proovinud ka IVFi.").

"Kui 15-, 25-aastaselt oli mul tahtmine olla filminäitleja, siis 35-aastaselt oli mu eesmärk number üks, et tahan last," rääkis mulle Urbsalu (fotol vasakul) - rääkis avameelsemalt, kui on rääkinud üheski varasemas intervjuus. "Pühendusin sellele kümme aastat. Kõik muu oli teisejärguline. Mul oli itaalia mees, aga mulle tuli üllatuseks, et tema ei tahtnud last. Olin sellest šokis ja läksimegi selle pärast lahku."

See on ääretult otsekohene usutlus, mille Urbsalu mulle Floridast andis ja mis ilmus tänase Arteri kaaneloona. Ja ääretult õpetlik usutlus! Ütleksin, et kohustuslik lugemine kõigile noortele naistele. Aga ka teil, mehed, ei jookse see mööda külgi maha, nagu jookseb higi, kui minu vestlusest Urbsaluga osa saate.

Foto 1: Eha Urbsalu anno 2020. Foto: Sasha Soin / Eha Urbsalu erakogu
Foto 2: Eha Urbsalu 15 aastat tagasi Eesti Eurovisiooni lauluvõistluse eelvoorus. Foto autor: Peeter Langovits, Postimees/Scanpix

45 Kommentaarid:

At 12:02, Anonymous Anonüümne said...

See zanr pole see mida siin blogis või üldse kõva mehe sulest ootaks. Aga ühtteist õpetlikku on seal õnneks kirjas. Oluline take away on, et kõige tähtsam on mitte sattuda klaaslagede labürinti.

 
At 12:08, Blogger Priit Pullerits said...

Ei, olulisimad mõtteterad on järgmised:

Mul ei ole meest vaja.

Saatuse iroonia, et lõpuks, kui õige mehe leidsin, oli lapse saamiseks juba liiga hilja.

 
At 12:26, Anonymous Anonüümne said...

Nojaa, pealegi kasvavad lapsed katseklaasis kui huvi ikka selle teema vastu ilma meheta nii suur on.

 
At 12:41, Anonymous Anonüümne said...

Niisiis, astmahuulikud ja huulekreemitajad, Väline õpilased jt tõstsid valge lipu. Kas leidub Matipoega, kes suusatuurilt meepoti ära toob?

 
At 12:52, Anonymous Anonüümne said...

Mitte midagi ei saa aru. Urbsalu ei tahtnud basseini hüpata. Ja arvab et on sama kuulus kui Kidman ja Trump? Me ootame õppetunde isakestelt mitte ameerika naistelt

 
At 13:47, Anonymous Anonüümne said...

Tore et hr Pullerits võtab kaunid naised luubi alla. Ootame veel Laura Ikauniece, Alissa Netchajeva, ka Baiba Rubesa võiks uuesti olla.

 
At 14:06, Anonymous Anonüümne said...

Ilusad poisid võiks rohkem olla

 
At 17:46, Anonymous Anonüümne said...

Noooo laupäeva õhtuks oleks võind rohkem paljast rinda ja kurve olla. Või siis nahkpükse kuidas konjunktuur parasjagu on,

 
At 21:34, Anonymous Anonüümne said...

Nõudlus on nahkpükste järele. Monoliit mõlgub ka meeles ei saa mõtteid lahti Eha väga kaunis naisterahvas millal Eestisse tuleb ja Tartusse

 
At 22:00, Anonymous Anonüümne said...

Mul oli terve nädal monoliit ja nüüd antakse selline küps kaunitar ette. JeesusKristus! Pullerits ei halasta, piinab külmalt spordimehi.

 
At 22:55, Anonymous Anonüümne said...

Taas üks hapukurgihooaja lugu. Üks kena näolapiga tüdruk on üritanud ennast kallilt müüa ja pole õiget ostjat leidnud? võib-olla pole kaup olnud piisvalt hea ? Mida peaksime meie spordimehed ühelt wannabe staarikeselt, kelle best before on läbi siis õppima? Millise õppetunni ta meile annab? Tõstku käsi kes arvab, et tal on sellelt tibividinalt midagi õppida?

 
At 23:08, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

To 22:55 Ärge olge nii karm! Vanematel meestel ja eriti veel isakestel pole loomulikult sellest loost midagi õppida, aga vaadake seda blogi loevad ka noorsportlased ja nende jaoks võib siin siiski mõni õpetlik tõetera olla. Iseäranis sellepärast et meil (blogis) on sookvoot väga meessoo pole kaldu, aga teada on, et selleks, et noorest mehest kasvaks tubli inimene, vajab ta lisaks isalikele nõuannetele ka ema poolseid nõuandeid. Härra Pulleritsult hea katse Jini ja jangi tasakaalustada.

 
At 23:19, Blogger Priit Pullerits said...

Taevale tänu, et siin on selliseid mehi nagu Kägu, kes aitavad mõistmatutele aru pähe panna. Eha intervjuu on viis pluss, ta räägib seal asju, mida enamik ei julgeks lähedastelegi mainida, nagu tema rasedus ja IVF. Ja sellest ka, mis saab, kui õige aja mööda lased -- tänastele noortele väga relevantne sõnum.

 
At 23:27, Anonymous Anonüümne said...

Õige, tehkem endal ja abikaasale järg, osa 2, tugevdage ühiskonna alustalasid! Mingitele uusmeedia naudingutele ja itaalia unistustele toetumine lõppeb alati urnapanuga.

Mehed, lugesin, mis Luhats perearstilt kuulis. Pagan, HWXPRS isake koolitas enne ju nii hea võhmamehe välja, kuda ree pealt nii maha lennatakse? Andke õpetussõnu, mul ka juubel tulemas, lapsed kohe pesast väljas, kuidas mootoril õlitust peal hoida?

 
At 01:03, Anonymous Anonüümne said...

Arteri lugu:
https://leht.postimees.ee/7131167/hasartsete-enesetapjate-noiaring

Kas PP osales uuringus?

 
At 09:21, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits viitab meile õiget suunda - kaunid naised ja vähekarvased mehed on eesti homne päev

 
At 10:35, Anonymous Anonüümne said...

Isake Kägu peab kuulama. Tal on alati õpetlik iva öelda ja suur sõnum levitada.

 
At 10:47, Anonymous Säinas, taluperemees ja eestlane said...

Neiu Eha loost on õppida väga palju. Eelkõige seda, et kui lasta naisel oma nõdra arunatukesega toimetada on tulemuseks kõik see õudus mis temaga juhtus.
Siit on teha ainult üks järeldus - naine vajab elus hakkama saamiseks mehe tarka nõu. Nõuandja võib olla vabalt ka mõni vanem isake, kes noorele tüdrukule selge sihi kätte annab. Oleks neiu Ehale kohe peale külakooli lõpetamist mõne kohaliku targa isakese kaasabil titt taha tehtud, oleks elu algusest peale õigesse rööpasse läinud. Neiu Eha elul oleks mõte, juba jookseksid lapselapsed jõulupuu ääres ringi ja meid eestlasi oleks palju rohkem olnud. Kõigest sellest oleks saanud Pullerits kirjutada ühe ilusa ja õpetliku sisuga loo, mida kuuse kõrval olnuks hea lapselastele ette lugeda. Õpetliku sisuga lugu on muidugi ka praegusel juhul olemas, kuid ettelugeda pole seda enam kellegile. Kui siis ainult neiu Ehale. Selle töö võiks mõni siine isake enda peale võtta. Panna neiu Eha oma põlvele istuma ja siis hakata ette lugema ning keerulisemaid kohti lihtsamate sõnadega lahti seletama.

 
At 12:06, Anonymous Anonüümne said...

Kenale Ehale ja spordimeestele seltsiks - siin üks ilus meloodiline kaunis ilmutus --

https://www.youtube.com/watch?v=NX-a_nk3YSU

 
At 12:11, Anonymous Anonüümne said...

Ega Eha sünnitamisega väga ei hilinenud. Saagim on ka hea näide, kes vanast peast esiklapsega maha sai. Ideoloogia, ajupesu, muinasjutud ja kehv olme on süüdi selles, et naised ei sünnita. Ju siis need mehed kelle põlvel Eha istus olid lihtsalt lollid. Nii ta läks. Targa inimese saatus on olla rikaste vari.

 
At 12:13, Anonymous Anonüümne said...

Õige isake Säinas. Sama asja on meile aastaid rääkinud papa Pullerits. Tõsi tihti ridade vahelt aga peab oskama lugedama.

 
At 13:19, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits peidab nii ridade vahele et aja nagu rosinaid saias taga ikka ei leia. Aga Kägu ja Säinas räägivad nagu asi on ilma poliitilise suhkurdamiseta otse feiss to feiss

 
At 14:36, Anonymous Anonüümne said...

Kui Pullerits suhkurdab ja isakesed panevad otse litakaid kas seline tööjaotus on kokku lepitud? Või kuidas?

 
At 16:13, Anonymous Anonüümne said...

Tundub et Padre on isakestega sala leppe sõlminud. Ajavad meile siin kurrunurruvutti pähe ja otse näkku.

 
At 17:43, Anonymous Anonüümne said...

Seda oli karta et Pullerits ja isakesed teevad meie selja taga diili ja asuvad sahkerdama. Juba vanade filisterlaste taktika vaenlase kotti ajamiseks.

 
At 21:30, Anonymous Anonüümne said...

Las teevad diili peaasi et ilusaid pilte ja nahkpüksi juttu saab.

 
At 21:52, Anonymous Anonüümne said...

Midagi on mäda suusatamises. Kõige popim on ala kus pole armastust. Veelgi hullem. Naised paugutavad püssi. Nii ei saa. Sport see on eelkõige armastus. Püss ja armastus ei käi kokku. Püssiga alad vajavad muutust. Alustuseks tuleb asendada märklaua must ümargune ring punase südamega. Kuulid tuleb asendada vaktsiiniampullide platseeboga. Siis jakkab nagu looma. Nii saab täpsuslaskureid edaspidi kasutada armastusevaktsiini sundvaktsineerimisel kaubanduskeskuste parklates. Miks ka mitte korontsiga võitlemisel.

 
At 01:23, Anonymous Anonüümne said...

Miks ei ole armastust! Oja, Tomingat, Lehtlat, Talihärma ja isegi Gaimi ja Külma, isegi Botshyarjovat armastatakse teleka ees üüratult! Ja särab ka Reinpõld!

Isakestelt õpitud, särasilmadega õnnelik, pöidlad pihus! Katsuge mõni etapp ära vaadata 21:52, tuleb armastus ka Teite Vargamääle!

 
At 09:26, Blogger Priit Pullerits said...

Eha Urbsalu intervjuu oli panustamine õigele tegelasele - see usutlus oli nädalavahetusel Postimehe kõigi lugude hulgas loetavuselt kolmandal kohal.
Järelikult võin oma instinkte endiselt usaldada!
Aga teie?

 
At 09:58, Anonymous Anonüümne said...

Eha jutule panustamine oli puhas konjukturism. Ka sina Brutus! Pehmod ruulivad. Panna ka enam ei tohi.

 
At 11:00, Anonymous Anonüümne said...

Kas PP sai nädalavahetusel suusad alla, kas Pulleritsu nimeline ovaal on kunstlumega kaetud?

 
At 11:37, Anonymous Anonüümne said...

Postimees elab mandumise aega. Peame PP le toeks olema sel raskel ajal.

 
At 12:20, Anonymous Anonüümne said...

Postimees on puhta lolliks läinud. 100 nägu sarjas Lewis Hamilton? Autosport on õli ja määrdeainete müük, bisnis selle vastikuimas vormis. Kirjutage siis juba messist ja ronaldist, minu eelistus oleks isegi kotkas Peeter Northug kui peab keegi võitjafiguur klikimagnetiks olema.

 
At 14:38, Anonymous Anonüümne said...

11, PP-nimelisel ovaalil üritavad vasakpoolsed jõustruktuure kallutada - sprindiring on lund ja radu täis aetud, aga ohvaal kõigest ilma jäetud, kuseta või koera!

 
At 15:08, Anonymous Anonüümne said...

Las mõni noor naga lükkab ovaali puhtaks ja kärutab lume kohale

 
At 15:56, Anonymous Anonüümne said...

Tõmmelda mingi kunstlume pärast on mõtetu. Minge parem soojärevedele ja jõesonnidele, pange uisud alla ja nautige , seni kuni antakse.

 
At 18:15, Anonymous Anonüümne said...

Äkki keegi seletab, mida seal enesetapjate artiklis kirjutatakse?
Endal raha ei ole, viimane läks TM regamise peale ära ...

Sissejuhatusest juba nägin, et natuke pannakse puusse, sest pole kuskilt lugenud, et mingil suurüritusel (peale N Liidu sõjaväeõppuste) peetakse mõnda hukkunut normaalseks.

 
At 19:18, Blogger Priit Pullerits said...

Mehed ja naised, hea uudis:

abielureferendum läbis esimese lugemise, selle pooldajad jäid peale 51:48!

Tore päev täna!

 
At 19:33, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits rõõmustab, aga mina olen hoopis masenduses, kas tõesti riigikogus on tervelt 48 omasooiharat?!!!

 
At 20:16, Anonymous Anonüümne said...

Abielureferendum on suitsukate. Probleem on hoopis mujal. Pullerits andku aru ja öelgu välja, et miks ajaleht Postimees kirjutab naistest? Milleks sellised lood vajalikud on? Kas enam mehi ei ole kellest kirjutada. Postimees on ajaleht targale mehele, mitte kollane klikimagnet. Või see pole enam nii?

 
At 20:55, Anonymous Anonüümne said...

Eneka artiklis räägitakse, et maratoni seltskonnal pulss virvendab, palavik üleval, arterid jäigastunud ja kogu silindervärk ülerõhus, sanitarid ei soovita üldse startida, aga samas ei julge sanitarid ka nimetada, miks nad niimoodi terveid inimesi üldse torkima hakkasid ja milline see postmodernne uus pehmoala on, millega mehed tegelema peaks hakkama. Ilmselt vihjatakse millegi alandlikkust ja jõuetust soosiva suunas.

 
At 22:22, Anonymous Anonüümne said...

20:16 õige jutt

 
At 22:55, Anonymous Anonüümne said...

20:16 Mehejutt

 
At 00:35, Blogger Priit Pullerits said...

Kuulge, Urbsalu lugu tõi peaaegu sama palju lugejaid, nagu mu teised tänavused hitid, Aivar Mäe vastane rünnak ja maasikakorjamine ukrainlaste tempos.

 
At 01:18, Anonymous Anonüümne said...

Need olid passiivsed lödipüksid kes Urbsalu klikkisid. Teine asi kui oleks olnd kvaliteetlugejad, nagu siin blogis. Olen täitsa kindel et Kägu ja Toits ei klikkinud ja mina ka talitasin isakeste eeskujul

 

Postita kommentaar

<< Esileht