laupäev, detsember 19, 2020

Pullerits: Tahate tõepoolest vastupidavust arendada? Siis sööge rasva!

Töödeldud süsivesikud on mürk.

Aga!

«Oskuslik turundamine on muutnud süsivesikute tarbimise sportlaste hulgas religiooniks,» loen põnevusega jooksuteemalise bestselleri «Jooksjana sündinud» autori Christopher McDougalli järjekordsest raamatust «Kangelasena sündinud». «Sportlased usuvad, et nad ei saa kusagilt mujalt energiat kui süsivesikutest.»

Kas teie olete ka üks neist?

Ta jätkab: need samad toidud, mis peaks laialt levinud teadmise kohaselt tegema tugevamaks ja kiiremaks, toimivad aeglase mürgina, muutes meid paksemaks, nõrgemaks ja vastuvõtlikumaks südamehaigustele, insultidele, suhkruhaigustele ja dementsusele.

Lihtne näide kinnitab, kuidas teid kõiki on süsivesikutega lollitatud. Vaadake neid, kes on püüdnud jooksuga liigsetest kilodest lahti saada. Enamik ei saa. Või kui saab, siis väga vähestest. Ja kui saab, tulevad need kilod kiiresti tagasi. Miks, imestate?

Alustage selle sissekande lugemist uuesti algusest.

Pilgud tuleb suunata mujale. McDougall tuletab meelde, et just loomne rasv on meid muutnud selliseks, nagu me oleme. «Kui meie esivanemad rändasid Aafrika savannidest välja, ei järgnenud nad viljasaagile,» kirjutab McDougall. «Nad järgnesid loomakarjadele. Nad otsisid liha ja kui selle leidsid, jäid paigale, hoolimata sellest, kui karm võis keskkond olla.» Teisisõnu: inimesed harjusid tarbima palju energiat andvaid rasvaseid toiduaineid, sest neid oli lihtne säilitada, need olid aeglaselt n-ö põlevad, nii et vähesest kogusest võis jätkuda terveks päevaks.

Ta tuletab meelde, et alles suhteliselt hiljuti läksime üle farmides kasvatatud teraviljadele ning oleme sellest peale näinud ülekaalulisuse ja toitumisega seotud haiguste järsku kasvu.

Rasvase toidu kahjulikkuse tõestamiseks on loodud palju teooriaid, millest värvikam on Ameerika biokeemiku Ancel Keysi torustiku teooria: kui valada peekonirasva kraanist alla, jääb see torude seinale ja lõpuks ummistab need. On ju nii?! Nõnda püstitas Keys hüpoteesi, et südamehaiguste põhjuseks on toidus sisalduv rasv. Ja kui sellele teooriale panid õla alla veel paar prominentset poliitikut, vallutas rasv-on-surmav teooria USA terviseametkonnad, kirjutab McDougall.

Edasi räägib McDougall insuliinist ja glükoosist (lk 316-317), mille jätan siin vahele, sest see on liiga spetsiifiline ja viiks teie tähelepanu peamiselt kõrvale. Ta jõuab välja sinna, et kui loobuda harjumusest tarbida süsivesikuid, võib muuta oma keha uuesti rasvapõletajaks – mis on siin kõige olulisem sõnum. Ja järgnev, mis ta kirjutab, on teile kui vastupidavussportlastele eriti tähtis:

«Kui sa oled rasvaga kohanenud, siis peaksid olema teoreetiliselt võimeline ammutama kogu oma energia rasva ainevahetusest, eriti väga pikaajalise treeningu ajal, kui tegevuse intensiivsus on mõnevõrra madalam ja peaks puuduma vajadus põletada süsivesikuid.»

Soovitan veel kord lugeda seda eelmist, jutumärkides lauset!

Seda kõike võib pidada tühipaljaks targutuseks, aga seda kinnitab praktika – praktika sealt, kus on mängus väga suur raha ja kus tervise ning sportliku suutlikkusega just seepärast ei riskita. McDougall räägib Los Angeles Lakersi korvpallimeeskonnast, kes hakkas sööma tervislikke rasvu sisaldavat toitu ja kahandama suhkru tarbimist ning nagu kinnitab raamatus tsiteeritud Kobe Bryant, olid tulemused sageli kehakaalu tõusuga kimpus mängijaile üllatavalt head. Nad said kehakaalu kontrolli alla ning suutsid seda ka kergemini vähendada.

Niisiis, lõpetage ruttu suhkru ja töödeldud süsivesikute söömine ning ärge kartke rasva! Eriti ohtlik on suhkur, mis on söövitav, kahjustab veresoonte seinu, tekitades õnarusi, kuhu takerdub katt.

Ikka kahtlete?

Triatleet Mark Allenist olete kuulnud? Ta on kuuel korral tulnud Ironmanis maailmameistriks. Tema toitumine, mis on hästi dokumenteeritud, ei sisaldanud peaaegu üldse tärklist või töödeldud süsivesikuid, kirjutab McDougall oma raamatus. Kuidas võis ta läbida maratoni 2:40ga pärast seda, kui oli 4 km ujunud ja sõitnud 180 km rattaga, küsib McDougall. Sellele oli ainult üks seletus.

«Ma teadsin, et ta pidi võistlust alustama, ilma et ta musklites oleks suhkrut või glükogeeni,» kirjutab McDougall. «Ta pidi põletama rasva.»

Vaat siis, sööge rasva, tehke selle pealt mahutrenni ja vastupidavustulemused paranevad!

Fotod 1 ja 2: Laud nagu äke! Paluveski toitlustuspunkt Tartu jooksumaratonil aastal 2017. Fotode autor: Margus Ansu, Postimees/Scanpix
Fotod 3-5: Puka toitlustuspunkt Tartu rattamaratonil aastal 2016. Fotode autor: Margus Ansu, Postimees/Scanpix
Foto 6: Palu toitlustuspunkt Tartu rattamaratonil aastal 2013. Foto autor: Margus Ansu, Postimees/Scanpix
Foto 7: Tankimine Palu toitlustuspunktis Tartu maratonil aastal 2012. Foto autor: Margus Ansu, Postimees/Scanpix

72 Kommentaarid:

At 16:48, Anonymous Anonüümne said...

Joe Rogan räägib lihadieedist: https://www.youtube.com/watch?v=ivMoNhjnhqw&ab_channel=JREClips

 
At 19:04, Anonymous Anonüümne said...

Mis naistejutud siin on? On see nüid kõvade naiste blogi.

 
At 19:49, Anonymous Anonüümne said...

Ei Priit otsib järgmiseks aastaks veel teravamat minekut.Toit mängib selles kindlasti olulist rolli.Eestlane saab arvatavasti kõige enam kasu neist toitudest mis meil siin kasvab.Igav menüü eks ole,aga organismi mõttega ei peta.Kindlasti kasulik teema aretus kui siia sekkuvad kohalikud biokeemikud.

 
At 20:20, Anonymous Anonüümne said...

Igavat ei ole meil siin midagi, naerisest saab mahlast veinini ja salatist paneeringuni. Pole saladus, et kõige paremini sulab põrsa- või vasikapraega.

 
At 21:31, Anonymous Anonüümne said...

Kunagi telkus näitas rodeo sportlaste õhtusööki. Suurele pannile pandi pulli munad ja kulbiga margariini peale. Tsäk tsäk tsäk hakkas praad kuuma pleki peal pragisema ja mehed sõid lõua läikides. Viib keele alla küll mure lihake. Pärast tantsisid sellist nagu eesti rahvatantsu et nahkpüksid jalga ja laksasid tagumiku pihta tsarapp. Väga maskuliin.

 
At 22:15, Anonymous Anonüümne said...

Miks tänases Arteris Pulleritsult ühtegi lugu ei ole?

 
At 22:33, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits kündis täna taas maanteed. Ühtegi tuld/helkurit polnud, aga see-eest räme grimass oli näos.

 
At 22:42, Anonymous Anonüümne said...

Telkus võib igasuguseid asju näidata. Minu tõde on see kui peale toitu on raskem, siis on viga tehtud. Suures pildis võib suu puhtaks pühkida tulemuse peale minna. Võitjatel ei ole kunagi raskem, võit tuleb kergelt kui kõik klapib sisemiselt. Võit on lõbu. Jätan kuni 1500m jooksu teemast välja, see on teine teema.

 
At 23:33, Anonymous Anonüümne said...

Oskuslikult veristatud pulli testiiklites on ribonukleiiti ja vitamiine palju. Arendab kiiruslikke ja vastupidavuse võimet. Kolme päeva jooksul teed rekordid 400m - poolmaratoni distantsil. Sügisel paned kõva margi NYCi maratonil. Ja rammu jääb ülegi.

 
At 23:48, Anonymous Anonüümne said...

Ainult wazungu võib mõelda, et ilma süstlata sportlasse sisenenud ainetel tehtud reks on uudisväärtuslik. Vaadake Keenia, Etioopia, Vene uudiseid, suure rahva seas saab hankida ja teha korralikke EPO ja hormoonide kuure nigut maksti. Ainult pullinärijate maal testitakse teisipäeva varahommikul etteteatamata, seal ainult enne võistlusele saatmist. Õgige nagu isad on õpetand ja jõuludel hoidke pullimunad ligi.

 
At 10:13, Anonymous Anonüümne said...

Siinkohal tuleb küll vist nõustuda veteranpoliitik Jürgeniga- Pulleritsu sõpruskond koosneb peamiselt amööbidest. Boss annab teile sitakottidele selged juhised, et tuleb rasvasemat liha süüa aga teie hakkate mingitest pullimunadest jaurama. Seal ei ole rasvkudet, kurat! Lomaliha on üldiselt väherasvane, sigu tuleb süüa.

 
At 12:21, Anonymous Anonüümne said...

Tuleb silmas pidada millise metatasandi juhise andis meile Boss, siis asetuvad pusle tükid omale kohale

 
At 14:09, Anonymous Anonüümne said...

Oluline osa pusles on pulli munadel nagu targemad mehed siin rääkisid. On mul õikus?

 
At 14:39, Anonymous Anonüümne said...

Jeerum, kuhu edasi? Kas sital võib vastavalt vajadusele käija, või on sií n ka mingid juhised?

Vana rattapeer.

 
At 14:45, Anonymous Kägu said...

Teate mehed, sööge mida iganes,tagant välja tuleb teil ikka sitt. Sellest lähtuvalt olekski kõige õigem sitta süüa.

 
At 14:53, Anonymous Anonüümne said...

Võitlemaks edukalt kommunismi vastu peavad olema õiged juhised. Nagu näed mitte suhkru batooni, vaid härja munad löö pannile ja soola ja tsiili pipart raputa peale vana rattapeer siis ei pea nii tihti sitale jooksma.

 
At 15:14, Anonymous Anonüümne said...

Selge, isake on oma sõnad öelnud - vett ei tohi juua ega süsivesikuid tarbida ja sööma peab rasva!

Seega, kõik see mees vedelat rasva jooma!! KOHE!!

 
At 15:57, Blogger Priit Pullerits said...

See toimib! Eile õhtul sõin palju liha pähklitega vürtsitatud kastmega, täna läksin rattaga ennelõunal välja, oli tuuline ja jahe, vett kaasa ei võtnud, aga ikka tegin mõnuga ligi kaks tundi, 1:52ga 51 km, puhas rõõm, nii kergelt tuli, ei mingit janu ega nälga.

 
At 18:06, Anonymous Anonüümne said...

Sellise tempoga jääb kann kangeks ja kube puiseks. Ega sedasi jah ei lähe enam sisse ei söök ega jook. Igavene jamps.

 
At 23:09, Anonymous Anonüümne said...

Mis sa magad seal ratta seljas , kodus enam voodisse ei lasta või.......

 
At 09:57, Anonymous Anonüümne said...

Priit,õige aga palavaga on ikkagi joomine tähtsam.

 
At 10:05, Anonymous Anonüümne said...

Ligi kahetunnisel sõidul peaks ikka pakk searasva tagaskus olema, mida peale haugata või siis kuum rasv termospudelis, mida energiapuudusel hea luristada on. Talvel annab see ka mõnusalt sooja.

 
At 11:22, Anonymous Anonüümne said...

Milleks sõltuda tagataskus olevast rasvapakist? Otstarbekas oleks endale sangad ja õllekas kasvatada. Talvel tuleb süüa kõvasti pekki ja võimalikult vähe liigutada,et siis suvel selle vormi pealt panna.

 
At 11:33, Anonymous Anonüümne said...

Loe Ott kiivika raamatust toitumise osa läbi. Saad rohkem ja paremaid teadmisi toitumisest!

 
At 11:44, Blogger Andres P said...

kisub järgmise imedieedi poole...

 
At 11:51, Anonymous Anonüümne said...

to 11:33
Ikka terve raamat tuleks läbi lugeda..

https://www.rahvaraamat.ee/p/targalt-toitumise-ja-treenimise-k%C3%A4siraamat/1414677/et?isbn=9789916400616&gclid=CjwKCAiArIH_BRB2EiwALfbH1JP3gXMtAIniyAZjBAqTNmicVVAPlkwH4sINOaeDAwBDLweb-2mEdBoCmaEQAvD_BwE

 
At 12:00, Anonymous Anonüümne said...

Kõik järeldused ühest allikast? Kuhu jäävad allikakriitilisus, erinevate aurorite ja erinevate lähenemiste/järelduste võrdlemine? Tibiajakirjanduse praktikandilt võib selliseid järeldusi eeldada, aga ülikooli õppejõult eeldaks natuke teaduslikumat lähenemist...

 
At 12:14, Anonymous Anonüümne said...

Ott Kiivikase mainimine seoses spordiga on küll täiesti kohatu. Kulturism ei ole sport.

 
At 13:38, Blogger Priit Pullerits said...

12:00 kirjutas: eeldaks natuke teaduslikumat lähenemist

Just selles see häda ongi, et kõik lähenevad hirmus teaduslikult.

Selles on mitu fundamentaalset viga.

1. Teadus on teatud plaanis üldistav, kõige taandamine mingile keskmisele. Aga iga inimene on eriline, oma isikupäraste joonte ja tunnustega. Nagu keskmine ülikond ei istu hästi selga kellelegi, ei ole ka universaalset toitumise retsepti.

2. Rohkem kui anonüümset teadust tasub usaldada enda sisemist tunnetust. Mitte keegi, ka maailma parim teadus, ei tunne sinu enda vajadusi ja sulle sobivat paremini, kui tunned sina ise.

3. Pole ühte lõplikku lahendust, nagu teadus katsub seda must valgel ja andmepõhiselt leida. Tuleb proovida eri asju, et leida see, mis on sobivaim.

4. Teadus on liiga resoluutne, välistab kõik, mida ei saa teaduslikult põhjendada. Ja selles on teaduse suur viga ja puudujääk - et see lükkab kõrvale teised vaatepunktid ja käsitlused, mis ei haaku teaduse ratsionaalsete konstruktsioonidega.

Aga jää murdub. Juba tunnustab ka tava-, teaduspõhine meditsiin mõningaid alternatiivmeditsiini meetodeid. Vähemalt ei pane neile välistavalt kätt ette.

 
At 14:25, Anonymous Anonüümne said...

Boss räägib õiget juttu aga nagu ikka lõpp läheb pehmeks ja liberastide kanni kaapimiseks, jää murdub aga vales suunas, sõbrad sitakotid

 
At 15:41, Anonymous Anonüümne said...

Näidake isa Pulleritsu vastu respekti, te õnnetud sitakotid

 
At 15:55, Anonymous MargusM said...

Mulle tundub et Priit on lamemaalaseks arenemas. Trennis tuleb krõbistada hoopis jänesepabulaid, neis olla palju toitaineid ja kui muud kasu pole siis on vähemalt homöopaatiliselt rammus snäkk!

Sa Priit võid ju teha aastase eksperimendi: iga trenni eel sööd pool pakki searasva. Tulemused peaks kasvama kui pärmi peal..

 
At 16:34, Anonymous Anonüümne said...

Äge,et keegi veel ratast sõidab. Sõidaks ka aga ei viitsi selles pasas püherdada,ratas käis ka just hoolduses,nüüd puhkab soojas toas.

 
At 16:53, Anonymous Anonüümne said...

Kui te uuriksite kasvõi põgusalt teaduslikke artikleid või, veel parem, teaduse metodoloogiat käsitlevaid artikleid, siis te saate aru, et teaduslik maailmapilt ei tähenda mitte ühestki otsast väitmist, et üks vaatenurk on ainuõige ja mitte ükski teine ei ole ega saagi olema parem. Viimast lähenemist kasutavad mitmed alternatiivlähenemiste praktikud-teoreetikud, kuid teadus nii ei toimi.
Teaduse eesmärk on leida (konkreetsel hetkel) parim viis maailma kirjeldamiseks. Maailma kirjeldamine päris nii ei peaks käima, et järeldused tehakse kellegi kõhutunde või üksikindiviidi peal tehtud eksperimendi najal.
Ega see muidugi ei tähenda seda, et vee joomise vähendamisel ja rasva osakaalu suurendamisel sportimisele positiivset efekti poleks. Aga natuke ettevaatlik võiks olla väidetega, mis kõlavad, et ainult see või too lähenemine on ainuõige.

See teema pole paha pärast. Lihtsalt võiks katsume hoida spordiblogi kvaliteeti, ärme alahindame lugejaid, siin on ikkagi targad mehed ja naised koos. Me ju ei taha, et siin lamemaalaste läbuks kisub.

 
At 17:05, Anonymous Anonüümne said...

Mina respektin härra Pulleritsu alati ja pole vaja õiendada isegi siis kui ta Huud ja Kirsipuud võidab repsketin

 
At 17:13, Anonymous Äss Veermaht said...

Kas mõni siin ei saa aru, kes on pealik? Kui pealik ütleb, et tuleb vähem juua, siis te amööbid kusete või verd, aga ei joo ja kui kästakse süüa rasva, siis matsutate terve pühade aja pekki ja ei mingit hapukapsast!

 
At 17:44, Anonymous Anonüümne said...

Kui lamemaa blogi siis lamemaa, siililegi selge. Kvaliteedi gurmaanid peavad tegema kera blogi, kus räägitakse teaduslikult testiiklitest ja muust kõvale võimekusele olulistest ingredientidest.

 
At 17:57, Blogger Priit Pullerits said...

16:53, aitäh teile, et kirjutate järgmist:
"saate aru, et teaduslik maailmapilt ei tähenda mitte ühestki otsast väitmist, et üks vaatenurk on ainuõige ja mitte ükski teine ei ole ega saagi olema parem."

Just seda ma selle ja eelneva sissekandega olengi püüdnud näidata, et ärge olge dogmaatiliselt igasugustes tõdedes kinni, sest ühtset tõde, kuidas treenida, juua ja süüa lihtsalt ei eksisteeri.

Hea, et toetate mu asjade esitamise viisi ehk maailmapildi rikastamise programmi. Tänan!

 
At 21:00, Anonymous Anonüümne said...

Kas meil on alternatiivi? Ainuke blogija kes spordib ja nädalas 2 jutukest tasuta rahvale hammaste vahele närimiseks viskab. Himu ja lõrinaga loeme. Kes muu meile palakesi näsimiseks annab, Delfi ja Postimees?

 
At 22:23, Blogger Andres P said...

Priit - see Sinu teaduse definitsioon on puhas p*. Sul on kindlasti märkmikus tunnustatud teadlaste kontakte - tee neist mõnega Arterisse intervjuu. Mis ja kuidas teadus töötab. Teadus per se ei üldista, vabalt võiks teadust teha ka 1, PP indiviidi põhjal, aga kes selle kinni maksab? Teaduse põhilised iseloomustvad näitajad on katsete korratavus ja hüpoteeside püstitamine/ümberlükkamine. Ka see mis toitumine kellelegi sobib ja selle korduv uurimine ( see kuu söön kapsasuppi, järgmine pekki) on hüpoteeside püstitamine ja ümberlükkamine. Paraku kehtivad need tulemused ainult selle 1 PP kohta ja teistele võhmameestele sittagi ei anna. Selle pärast tehakse suuri valimeid , et saaks teatud tõenäosusega (Sic!) soovitusi jagada. Eks osa teadmisi on ka tüvitekstid ja neid enam keegi kontrollima ei hakka. (a la et süsivesikust saab kiiremini (odavamalt) suurema koguse energiat kätte.) Teadusajaloos on palju näiteid kus mingi hüpotees justkui kirjeldab kogu käitumise, kuid on mingi väike ebakõla ja nüüd sellele ebakõlale fokuseerides leitakse uus mudel mis täiendab olemasolevat uuel tasemel.

 
At 23:11, Anonymous Anonüümne said...

Asi läheb keeruliseks...

 
At 08:36, Anonymous Anonüümne said...

Ei nohhh,kirjutage omakogemustest,ärgehakake võõrast teadust panema.

 
At 09:34, Anonymous Anonüümne said...

Järgmine aasta toimuvad kohalikud valimised. Kahjuks ei ole ma leidnud postist opositsiooni ega juhtparteide jõulutervitusi. Kas sama probleem on ka teistel võhmameestel, mingi koroona probleem?

 
At 09:55, Anonymous Anonüümne said...

Võhmamehed on väljasurev liik juba haruldane nähtus. Kui küsid siis pöördu rodeomeeste, omasoomeeste, nahk- ja lödipükslaste meeste poole

 
At 10:18, Anonymous Anonüümne said...

Ladna, kui ainus võhmamees on siin Priit siis küsime Priidu käest, et kas on teda sportlikud poliitikud personaalsete pöördumistega jõuluajal postkastis üllatanud? Imelik, et referendumi korraldajad sellise võimaluse maha magasid. Kas tõesti on nii nag 9:55 ütleb ja rodeomeeste, omasoomeeste, nahk- ja lödipükslaste meeste poole konservatiivse nägemusega eliit ei pöördugi?

 
At 11:33, Anonymous MargusM said...

Mis kuramuse jõulukaart!?
Aastalõpu fundamentaalküsimus on kas uuel aastal panna hane- või searasva pealt. Priit valib selle mis siinses konsensuses vähemusse jääb, siis on mida terve aasta tõestada.

 
At 12:00, Blogger Priit Pullerits said...

Just, MargusM, nii lihtne ja õdus on teiste ehk enamusega kaasa määgida. Aga kes viivad elu edasi? Ikka need, kes julgevad kivistunud süsteemidele ja tõdedele vastu hakata.

Andres Pae, te vist ei pane tähele, et üritades minu öeldut ümber lükata, te hoopis kinnistate ja põlistate seda!? Kirjutate: "vabalt võiks teadust teha ka 1, PP indiviidi põhjal, aga kes selle kinni maksab?" - mis ju kinnitabki seda, mida ma ütlesin, et teadus on mingi suure valimi põhjal keskmise välja toomine ehk üldistamine, mida - pange nüüd tähele! - te ise ka ju möönate: "Selle pärast tehakse suuri valimeid , et saaks teatud tõenäosusega (Sic!) soovitusi jagada." Ja pange veel tähele: te veel rõhutate sõna "tõenäosus", mis näitab, et ei ole teadus ka midagi lõplikku.

Andres Pae, kui te loeks minu loetud ja tsiteeritud raamatut, siis lugege seal veel kord lk 315-316 Ancel Keysist, kelle toitumissoovitused osutusid pikki kümnendeid kräpiks, mis siis, et neil oli kaasas lausa poliitilise establishmenti globaalne toetus.

Nagu te näete, olen väitluses taas tippvormis, sest kuidas muidu seletada, et purustan teid teie enda esitatud väidetega. See on superklass!

 
At 12:02, Anonymous Anonüümne said...

Vähemus või enamus, kuid Priidu heraklese töö seisneb selles et ta ühendab kõik nahk- lödi- jänes- rebas- jobu- kägu- rodeo- võhma- püksid üheks meie sitakottide manšaftiks. Palju jõudu kõigile

 
At 12:08, Anonymous Anonüümne said...

Toituda tuleb NORMAALSELT nagu ütleb Tartu Ülikooli meditsiinilise biokeemia professor Mihkel Zilmer (vt: https://lugemine.blogspot.com/2013/09/mihkel-zilmer-urmas-kokassaar-anne-lill.html)

 
At 12:31, Anonymous Anonüümne said...

Selmet Dougalli fiktsioone lugeda-tsiteerida mine tee test ära:

https://minu.synlab.ee/toode/pikema-sopruse-pakett-35-mehele

 
At 14:20, Anonymous Anonüümne said...

Mis sest testist teha on vaja? Selleks, et maksta soolapuhujatele mitte millegi eest? Rumalus. Sai ju räägitud, et enesetunne on hea ja korralikku lihakraami süües läheb järjest paremaks.

 
At 14:25, Anonymous Anonüümne said...

Ma söön küpsist ja 2016 tartu maratoni kaotasin Kunnile ainult 67 minutiga. Liha dieedi korral oleks kaotus 47 min võibolla

 
At 15:37, Anonymous Anonüümne said...

Sööge sibulat ja kala, siis ...

 
At 16:12, Anonymous Anonüümne said...

Paljud siin ei mõista mida Padre tegelikult öelda üritas. Ta räägib teile VASTUPIDAVUSEST!!! On enam kui kindel, et sangade ja pekipolsterdusega mees on hoopis vastupidavam, kui mõni "buchenwaldi suveniir" Ekstreemsetes ja ilma toiduta tingimustes ühel on kust energiat võtta teisel mitte

 
At 16:41, Anonymous Anonüümne said...

Pole vahet mida sööd, punast vai musta kalamarja Padre teeb su ikka kukeks

 
At 17:07, Blogger Priit Pullerits said...

Siin on mõned mehed aegade jooksul jumaldanud Northugi. Aga vaat mis nüüd selgus:

Oslo ringkonnakohus mõistis endise murdmaasuusataja Petter Northugi seitsmeks kuuks vangi ning lisaks võeti talt kogu eluks ära juhiluba.

 
At 18:02, Anonymous Anonüümne said...

Kas nalja-, naiste- ja napsumees Petteril juba varasemalt joogisena tehtud avarii eest juhiluba elulõpuni ära võetud polnud? Siinkohal oleks veel sobilik meenutada, mis juhtus meite noorkangelase Andreas Veerpaluga, kui ta purjuspäi lubadeta avarii tegi? Karistuseks oli tookord "tõsine jutuajamine" isa Andrusega.

 
At 18:14, Anonymous Anonüümne said...

Voy siis kui inimesel isafiguuri - padret ei ole. Lubadest ilma, naksti! Kogu eluks või vähemalt 5-aastakuks.

 
At 18:15, Anonymous Anonüümne said...

Peeter on patrioot ja toob oma rahvale au ja kuulsust. Me jumaldame teda edasi ükskõik mis ka juhtuks.
https://sport.postimees.ee/2698900/norra-koondise-peatreener-northug-on-valmis-kuninga-ja-isamaa-nimel-surema/

 
At 19:04, Anonymous Anonüümne said...

Veel on lootust meie maal. Rodeokunst on tuure üles võtmas ja värsked rõõmustavad sõnumid tulevad Eesti Ekspressi vahendusel otse Tori tallidest, kus olla harrastut traditsioonilist rodeot. Juuresolevalt pildilt artiklis paistis, et kahjuks ei olnud tublil rodeosõitjal nahkpükse jalas. Võitslusolukorras võetakse sellise maitsevääratuse eest kohe stiilipunktid maha.

 
At 19:15, Anonymous Anonüümne said...

Aluspüksid unustas hobuse juurde, oli ju kirjas. Ja tõelise konservatiivina külastas ainult märasid, täkke ei puutunud.

 
At 20:55, Anonymous Anonüümne said...

Norra eluaegsed karistused on tõesti võrreldavad Sundby suvise ülirange dopingukaristusega, mis võimaldas talvel kohe puhta onklina tagasi rajale saada. Norras on FIS ja WADA rohkem välismaa suusatajate distsiplineeritud eks.

 
At 20:59, Anonymous Anonüümne said...

Nojah, eks ise oleks kah nõus kunni kohta midagi ilusat ütlema ja tõestuseks surmahirmsat häält tegema, kui mitu olümpiasidrunmilkusid kaalul oleks. Ega selleks ei pea Marta-nimeline olema.

 
At 21:31, Anonymous Anonüümne said...

Muideks, ärgem unustagem ka lastele seda rasvaküllast loomulikku toitumist ja kuulsat suusasportlase teed soovitada. Võit võib üllatada.

Meenutame olümpiamedalite sära: EMT kingib infojuhi Kaja Pino sõnul Veerpalule kuldpaketi ehk kuni 2006. aasta olümpiani tasuta võrgusisesed kõned. Sama kingi saab ka Mati Alaver. “Nii Veerpalu kui ka Mae saavad Nokia 5210 telefoni. Need on põrutus- ja veekindlad - väga praktilised, mitte edevad.”

 
At 21:45, Anonymous Anonüümne said...

Kas Mati Karlovitš peab nüüd EMT uuele omanikule, Teliale, Nokia 5210 tagastama? Andrus vist saab veel vee- ja põrutuskindlat telefoni kasutada kuni kohtuotsuseni.

 
At 23:09, Anonymous Anonüümne said...

Loomulikult. Asendus aparaat on 155 € pluss kulleri maks. https://www.osta.ee/nokia-5210-uus-137751666.html

 
At 10:49, Anonymous Anonüümne said...

Ärge sitakotid vaielge. Hr Pulleritsu selja taga on ülikooli võimas teadlaste monoliitne rinne ja akadeemilise maailma tipp ajud ja tohutu kogemus võhmameeste mekast Moabist

 
At 11:45, Anonymous Kärna Ärni said...

Kas blogiperemehe jõululaual on rasvane hani või pekine siga?

Häid jõule, võhmamehed ja -naised!

 
At 12:01, Blogger Andres P said...

Priit - kas ma väitsin et teadusest teeb teaduse suur valim? teaduse eeldus pole suur valim. Lihtsalt kui 1 uuring ja tulemused on kohaldatavad 1 konkreetse indiviidi jaoks siis teise tulemused on kohaldatavad mingi grupi jaoks. Tõsi, mida hajusam on grupp seda laiem võib olla tulemuspiirid. Seepärast , kui tehakse spetsiifilisi , mingile grupile suunatud uuringuid ei haarata valimisse tervet populatsiooni (kõigi äärmustega) vaid ikka sarnane juhuslik grupp. Nagu tahetakse jõuda personaalmeditsiinini nii võib teha ka isikupõhiseid uuringud (Iot,andmemassiivid). €€€. Ja millegipärast levinud arvamus, et just MINA olen eriline ja laia statistikasse ei mahu on psühholoogiline soovmõtlemine ( a la Veerpalul olid erilised geenid kasvuhormooni tootmiseks). Tõenäosusi on kogu maailm täis. ainuke täiesti deterministlik on vist küll et õhku visatud kivi kukub maha.

 
At 13:03, Blogger Priit Pullerits said...

Aga kuidas päike maha ei kuku, vaid kosmoses, st kaaluta olekus ühe koha peal seisab? Peaks ju ka maha kukkuma...

 
At 15:22, Anonymous Anonüümne said...

Non,Andres suu m..... täis,ära vaidle Padrega.

 
At 18:33, Blogger Gabriel said...

Illuminati on mind palju aidanud, mu ema oli väga haige ja mul oli operatsiooni jaoks vaja 40000 eurot, kuid arvete tasumiseks polnud raha, ma taotlen oma pangas laenu, nad ei saanud mulle seda laenu pakkuda, kui ma nägin Internetis illuminaatide kohta tunnistust, arvasin, et see oli nali, võtsin ühendust lord Edmundoga, kes selgitas kõike illuminaatide kohta, kui saan registri, saan 5 miljonit eurot, on uus liige, siis sain registri ja saan raha on nüüd mu ema korras, illuminaatide hea külg on see, et pole inimohvreid, elan parimat elu, mul on hea maja ja autod ning väga hea äri, olen väga edukas ja saavutan oma unistused , tulge liikmeks ja nautige oma elu täieliku kontakthärra Edmundo telefonil või WhatsAppi numbril +2348159768201 või e-posti aadressil Worldunitedpowersociety@gmail.com, võtke ühendust illuminaatidega juba täna ja muutke oma elu lõplikult

Hr Paul Finn

 

Postita kommentaar

<< Esileht