reede, mai 26, 2023

Pullerits: Mida ütles Kaia Kanepi mulle Vene sportlasega koos mängimise põhjenduseks?

Tänaseks pole enam mingi saladus, et eile tegelesin terve päeva Kaia Kanepi (fotol paremal) teemaga. Sain tema emalt teada, et Kaia sõidab hommikul rongiga Pariisi, ning helistasin talle eeldusel, et kui üldse, siis rongisõidu ajal on tal aega minuga rääkida. Ta ei vastanud mu kahele kõnele. Siis saatsin keskpäeval sõnumi:

«Tere, soovin rääkida venelannaga paarismängu teemal. Tahan anda võimalust asja seletada, sest praegu käib Eestis arutelu, aga teie põhjendused pole üldse saanud kõlada. Palun helistage tagasi. Priit Pullerits, Postimees»

Ma saan meie vestlusest edastada siin ainult oma osa ja sedagi teen nii, et see oleks võimalikult neutraalne. Mitte et see vestlus pikk oleks olnud. Aga vestelda tuli, sest kui seni oli Kanepi saanud ajakirjanduse vahendusel ainult kriitikat, siis on ju vajalik, et keegi tema ka ära kuulaks ja talle sõna annaks. Igatahes jõudsime nii kaugele, et saatsin talle oma küsimusel e-kirjaga:

Praegu on kuulda enamasti hukkamõistu – nii EOKst, Eesti tenniseliidust ajakirjandusest –, et mängisite paarismängu koos venelanna Anželina Gabujeva. Mida neile omalt poolt ütlete?

Palun seletage, kuidas sündis otsus mängida paarismängu koos Gabujevaga!

Kas oli ka teisi võimalikke paarismängupartnereid?

Kui palju mõtlesite sellele, millist vastukaja võib Eestis tekitada see, kui mängite koos venelannaga?

Kas olete otsust koos venelannaga paarismängu mängida ka kahetsenud?

Milline on teie suhtumine sellesse, et rahvusvahelises tennises on saanud osaleda Venemaa ja Valgevene sportlased, olgugi neutraalsetena, arvestades samas, et seniajani on enamik rahvusvahelisi alaliite Venemaa ja Valgevene sportlased võistlustelt eemaldanud?

Milline on teie suhtumine Venemaa algatatud sõtta Ukraina vastu, mis on tekitanud ka spordis palju pingeid (sh teie nüüdne juhtum)?

Te olete öelnud, et pooldate spordi lahus hoidmist poliitikast. Mis moodi peate seda võimalikuks?

Mida Kanepi vastas ja milline lugu valmis eilse reporteritöö tulemusena, seda saate lugeda siit.

Fotod 1 ja 3: Kaia Kanepi mängimas Strasbourgis. Fotode autor: IMAGO/Panoramic/Scanpix
Foto 2: Venemaa sportlane Anželina Gabujeva mängimas teisipäeval Strasbourgis paarismängu koos Kaia Kanepiga. Foto autor: IMAGO/Panoramic/Scanpix

41 Kommentaarid:

At 12:07, Anonymous Anonüümne said...

Seda lugu võib üldiselt veeretada. Profitennise alaliit teenib ainult pappi. Paljud venelased ja idaeurooplased on lääneriikide koondistes seega kasum. Publikule tõmbenumber kuidas venelane ukrainlane kohtuvad ja kindlasti on tribüünidel kahinat.

Kauge maailma omad peavad vene ukraina sõda peresisese asjana. Sugulased noh ikka kaklevad. Tennise portaalides asiaadid tunnevad venelastele kaasa ja on ukraina vastased. Ega meiegi taipa kui aasias naaberriigid sõdivad voi lõunaameerikas

Kanepi peaks taipama et vene imperialism mis ukrainat endale peab teeb sedasama meiega. Näiteks taanlane või hispaanlane venelasega paarist mängib võib noort inimest mõista - venemaa teda ei puuduta, meid aga alati. See asi veel et meie peame ses asjas taanlastele ja hispaanodele eeskuju näitama

 
At 12:20, Anonymous Anonüümne said...

Padre näitab eeskuju

 
At 12:25, Anonymous Anonüümne said...

See "mullis" või "oma maailmas" elamise jutt on huvitav. Muuli väidab seda tennisistide kohta, ja küll Muuli teab asjast palju rohkem kui tavaline spordisõber, nad liiguvad ühest hotellist teise uutele turniiridele ja seal on nii Vene kui ka Valgevene võistlejad. Kui tugev see mull on? Kas KK liiguks rahulikult oma mullis ka siis edasi, kui Venemaa Eestile kallale tuleb. Küllap siis ka Eestil ja USA-l on oma süü?! Võti on siin pigem perekonna hoiakus, artikli osa, milles kõneldakse KK emaga, jahmatab. See "mull" ulatub hotellist ja turniirist palju kaugemale. Seejuures uhkustatakse, et ajalehti ei loeta jne. Kust Kanepi pere siis teab, et ameeriklased ja ukrainlased on "samuti" süüdi.
Toetan PM boikotti! KK võistelgu enda eest, mu pärast kasvõi neutraalse lipu all.

 
At 12:35, Anonymous Anonüümne said...

Ahaa või et ameeriklased ja ukrainlased on kaaa süüdi. "Võrdne süü?"

Ukrainlaste õnnetus on et neil on "narva" värk 4/5 riiki. Juhul kui Narva Moskva abiga kavatseks idavirumaa autonoomia kehtestada, siis väga paljud läänes arvaks sama et eestlased (ja ameerika) ka süüdi, miks nad kotivad oma "etnilisi venelasi"

 
At 12:45, Anonymous Anonüümne said...

Postimehest. Kanepi peab.... inimsuhete lõhestamiseks.

Meil elab palju venelasi ja ukrainlasi. Sõjaga pandi kuum vihkamine kauaks sisse. Lähiajal saame näha nende kogukondade vahelisi konflikte. Ja eesti politsei kohus ja maksumaksja ja kõrvalised eestlased peavad olema sellele ilgusele taustaks. See ei lähe meist mööda valutult.

Eesti väikerahvas peab kannatama omas kodus suurrahvaste vahelist kätsi. Miks? Kas professorid Pullerits ja Pärtel oskavad vastata?

 
At 13:28, Anonymous Anonüümne said...

Auväärt professoritel on suu vett täis kui peab rahva eest hea seisma.

 
At 16:25, Anonymous Anonüümne said...

Elu sees ei usu, et KK rumal on. Küllap ta saab ikka aru küll, mis ta valesti tegi ja põhjendada oma trotslikust ongi väga keeruline, et mitte öelda võimatu. Sellpärast ka need õõnsatena kõlavad vastused.
Aga need, kes teda nüüd kohe kaitsma tõttavad, positsioneerivad endid kremli kasulike idiootidena või siis lihtsalt lollakatena.

 
At 16:48, Anonymous Anonüümne said...

Aga 1. pilt on hea - ilus lõigatud tagakäsi tulemas:)

 
At 17:28, Anonymous Anonüümne said...

Küll Padre ajab asja joonde.

 
At 17:44, Anonymous Anonüümne said...

Lõuna Eestis pannakse kõrtsid kinni. Kus võhmamehed peale trenni lõõgastuma hakkavad? Kodus vä? Loodame et Padre ajab selle ka korda

 
At 19:05, Anonymous Anonüümne said...

Padre on korralikult sae käima tõmmanud. Meeldib, et PM on ka sanktsioneerinud KK tegu - boikott.
PM samm on toonud välja järjekordselt EOK ja alaliitude otsustusvõimetuse ja peataoleku. EOK teatas esiti, et tegu on küll kehva, kuid toetame rahaga edasi, sest seda ei saavat sellise käitumise tõttu ära võtta. Nüüd teatab Sukles spordikongressil, et PM tühistab KK-d?! Tühistab agressorriigi esindajatega koostööle läinud sellega, et ei kajasta ta mänge?! On ikka kino. Tühistamise jutt on moevärk. Samas mainib Sukles, et EOK võib-olla ikkagi saab toetuseraha, mis on maksumaksja raha, maksmise lõpetada, kui jätkab agressorriigi esindajatega koostööd. Parajad ludrid.

https://sport.err.ee/1608990044/sukles-kanepist-kui-see-kordub-ei-ole-ta-maksumaksja-raha-vaariline

 
At 19:07, Anonymous Anonüümne said...

Pariisi maratonil käisime siis lõõgastusime topless baaris, väga naksid tüdrukud olid, täitsa vetruvate lihastega.
Reinup, võhmamees

 
At 19:42, Anonymous Anonüümne said...

Vahi võhmamehi! Reinup kas tissi said katsuda? See peaks ka vetruma kui õigeste silitada.

 
At 21:41, Anonymous Anonüümne said...

Kõrtsid on ikka lahti, need mis kinni lähevad on kohad kus võhmamehed peale trenni ei käinud kunagi. Hapukurki ja punase peedi salatit pitsi viina kõrvale neis peentes kohtades ei pakutud.

 
At 21:59, Blogger Priit Pullerits said...

Kolleeg Ville Arikesega kogusime praegustelt ja hiljutistelt Eestis naistippsportlastelt arvamusi selle kohta, kuidas nad suhtuvad sellesse, kui sugu vahetanud mehed hakkavad koos nendega võistlema:

https://sport.postimees.ee/7783369/eesti-naissportlased-peavad-voistlemist-endiste-meeste-vastu-ebaoiglaseks

 
At 23:17, Anonymous Anonüümne said...

Priit juhib juga Kanepi pealt kõrvale, nüüd justkui end.mehed põhiteema. Loodetavasti oli sees ka kontrollküsimus venelastega koos mängimise kohta.

 
At 03:50, Anonymous Anonüümne said...

Aga mis mõtet on seda meie naissportlaste käest küsida. Loomulikult ei taha nad transmehi aga nende arvamus ei otsusta midagi. Küsida tuleb spordi oligarhide ROKi ja teiste tipp organisats pomode käest. Aga tundub et nemadki ei otsusta.

 
At 07:41, Anonymous Anonüümne said...

Padre otsustab mis Tartus toimub.

 
At 08:59, Anonymous Anonüümne said...

Transmehi Eesti naistega võistlemas- sorri, ei tea ühtegi. Aga miks Arike Õhtulehest lahti lasti?

 
At 09:26, Anonymous Anonüümne said...

Milleks on vaja Kanepi mängimisest koos venelasega teha nii suurt numbrit? Kui ta on selle venelasega sõbrannad ja reeglid lubavad , las siis mängigu. Tundub et teatud inimestele pannakse meedia poolt hoopis teised standardid samas teiste puhul ei tehta samast asjast mingit numbrit. Selgelt on siin majanduslikud intressid mängus aga näitab meedia moraali puudumist

 
At 09:36, Anonymous Anonüümne said...

Tore pilt sellest Killianist sinna Postimehhe pandud - läbi pükste võib aimata, et kliitor on naisel ikka korraliku varre otsas.

 
At 09:44, Anonymous Anonüümne said...

Kanepi teema puhul on ikkagi selgelt näha eesti spordijuhtide (Sõõrumaaga eesotsas) lödipükslus ehk otsustamatus. Nende arvamused on olnud segased ja ka kahepalgelised, nagu nüüdki näha. Kohati ollakse sõjaga seoses sõnades resoluutsed, aga vastutus kiputakse lükkama sportlastele. Väga hea näide kahepalgelisusest on see Malõgina ja Kanepi juhtumite võrdlus. Spordijuhtidel (Sõõrumaa, ETL) oleks tulnud juba möödunud aastal välja öelda oma selge seisukoht koostöö kohta agressorriikide esindajatega. Kui seda oleks tehtud, poleks ehk olnud kumbagi, ei Malõgina ega Kanepi juhtumit. Nüüd tagantjärgi targutades näidatakse ainult iseendi küündimatust.
Niikaua kui vene sõjavägi on Ukrainas tapmas ja lõhkumas, ei tohi teha mitte mingisugust koostööd mistahes agressorriikide kodanikega (kes on sisuliselt terroriorganisatsioonide liikmed) ja kes pole oma negatiivsust sõja suhtes väljendanud. Arusaadavalt on selline lähenemine paljude suhtes ka ülekohtune, aga see pole kaugeltki võrreldav ülekohtuga, mida tehakse ukraina inimeste suhtes.

 
At 10:45, Anonymous Anonüümne said...

Tegelikult täiesti õige jutt- millised reeglid on kehtestatud agressorriikidega seoses EOK poolt? Mitte midagi pole enam kui aasta jooksul ette võetud.

Näiteks kui Vooglaid avaldas protesti, et miks on Eesti kaitseväelastel käise peal Ukraina lipp, siis kindral Heremil oli kohe vastus olemas: Kaitseväe juhataja on eeskirja nõuetekohaselt täiendanud ja kõik vastab seadusele.

 
At 11:05, Anonymous Anonüümne said...

Ma tõmbaks Malõgina ja Kanepi vahele selge joone. Jah, sortimentlike poolt peaks käsitlus üks olema. Spordihuvilisena ma ütleks aga esiteks, Kanepi tulemused ja ta karjäär on olnud hoopis teisest klassist. 2. Malõgina on Venemaa venelame (sünd Peterburis), kes esindab Eestit. Võib-olla ma eksin, aga tegu on täiesti puukeelse venelasega. See juba näitab suhtumist. Täiesti loomulik, et taoline on Vene agressiooni poolt kas aktiivsemalt või passiivsemalt. Mul igatahes tema sportlikud tulemused korda ei lähe - loomulik boikott. Need vaevalt ümber kasvavad, nagu on näha ka Embrichi pealt. Kui aga eesti spordinaine ja ta pere ajavad Kägu juttu, siis see on vägagi kordaminev ja seega ka vastureaktsiooni väärt.

 
At 11:20, Blogger Priit Pullerits said...

Tänases lehes veel kaks lugu.

Üks paljutõoatavas vähiravist, dr Kaare kindlasti kiidab heaks:

https://www.postimees.ee/7783434/ulitapne-ravi-annab-raskelt-haigetele-lootusekiire

Teine laupäevasemas lobedamas stiilis sellest, mis Isamaas hakkab juhtuma:

https://www.postimees.ee/7783650/lea-danilson-jarg-tahab-muuta-isamaa-nagu-kutsuvamaks

 
At 11:31, Anonymous Anonüümne said...

Kanepi pere ei saa vist aru eestlaste ajalooliselt traagikast elada 1) rahvusetu suurrahva naabrina 2) imperiaalse suurriigi naabrina kes olemustab end naabrite okupeerimisega

Juhul kui venemaa sõdiks meie õuel ja ukrid leedukad sakslased soomlased räägiks et oi need eestlased ikka ise süüdi on. Kuidas tunduks?

 
At 11:48, Anonymous Anonüümne said...

Professor Pärtel pole oma arvamust veel öelnud. Ka doktor Kägu vaikib

 
At 11:49, Anonymous Anonüümne said...

Veel lobedalt Isamaa esimehe 3. kandidaadist:

https://lugejakiri.ee/lea-danilson-jargi-foto-lisatakse-eesti-entsuklopeediasse-ja-wikipediasse-sonade-energia-ja-eluroom-korvale/

 
At 12:55, Anonymous Anonüümne said...

Ootame autoriteetide kommentaare. Professorid, isafiguurid
kümpimehed ja kiirus testide full attack sooritajad.

 
At 06:57, Anonymous Anonüümne said...

Kuidagi on ju vaja klippe meedial saada, ja kui Mustoneni teema on vaibunud, oli vaja uus ohver leida. No ja leitigi Kanepi näol. Nii lihtne see ongi.

 
At 11:27, Anonymous Anonüümne said...

On ka vahel asja, kõik ei ole klikijaht. Pullerits meile ju kirjutab olulisi murranguid sotsiaalse ähki põllul. Rohkem peaks

 
At 12:33, Anonymous Anonüümne said...

Kaia kanepi kritiseerijad
k on lihtsalt
natsid.

 
At 12:35, Anonymous Anonüümne said...

Kogukond paneb klikke aga Pullerits ei täna. Ainult mõmiseb.

 
At 12:43, Anonymous Anonüümne said...

Rohkem peab panema.

 
At 13:18, Anonymous Anonüümne said...

Jah, panna on vaja. Nägite, kuidas Priit täna rattarallil pani, kui pärast Aoveret tõmbas, oli enamikul grupist hing paelaga kaelas, algas suur ühiskõõksumine.

 
At 13:21, Anonymous Anonüümne said...

Nägime jah. Vanameister ründab õigel hetkel ja teravalt.

 
At 13:48, Anonymous Anonüümne said...

36 km/h on sellises vanuses paras õuverkill. Tundub, et arstid on head tööd teinud ja õiged retseptid väljastanud. Seniste treeningute järgi ei julgenuks küll sellist tulemust oodata. Tahaks juba näha, et keda selle eest tänatakse.

 
At 14:00, Anonymous Anonüümne said...

Kas vanameister andis õppetunni?

 
At 14:10, Anonymous Anonüümne said...

I osa oli rajal, huviga ootame kirjalikku vormistust, et õppetund kõigile meelde jääks.

 
At 19:35, Anonymous Anonüümne said...

Kummaline, kui palju venelaste kaitseingleid siin kommenteerib ...

 
At 08:31, Blogger Priit Pullerits said...

Juku-Kalle Raid paneb hästi:

https://elu24.postimees.ee/7784897/elu25-juku-kalle-raid-kai-kanni-kaia-kanepi

 

Postita kommentaar

<< Esileht