kolmapäev, juuli 18, 2007

Pullerits: Aeg asi tõsiselt kätte võtta


Vaat nii, sõbrad ja konkurendid! Nüüd tuleb hakata trenni ka ükskord tegema, tõsiselt ja täisajaga. Võtta end töölt vabaks ja asuda sügiseks põhja laduma, et siis sügisel asuda veelgi jõulisemalt trenni tegema - Mati Alaver, suusakoondise peatreener, ju armastab rääkida, kuidas sakslased, vähemasti võrreldes eestlastega, imelise intensiivsusega trenni teevad -, aga jõuliselt ei saa trenni teha, kui tugevat põhja pole all.

Seega siis: nüüd tuleb kuu aega pühenduda palgatööst väljapuhkamisele ja põhivastupidavuse arendamisele, sest eesmärgid on talveks, suusahooajaks, suuremad kui mullu. Mu jooksutreener koostab mulle kaheks nädalaks plaanid kaasa ja edasi harjutan Hiiumaal. Vaikuses ja meediakärast eemal.

Kui tagasi tulen, eks siis vaatame, kes on kui palju arenenud, eks, ja mis hoo ning ettevalmistusega sügisele vastu läheb. Sest sügisel läheb asi ikka väga tõsiseks. Mitte ainult spordirajal. Ka siin blogis, muide. Esiteks, Postimehelt on kuulda lubadusi, et me ühine spordiblogi restaureeritakse väljapaistval kohal, nagu see oli eelmisel talvel, sest see on ju ikkagi arvestatav sait, kust saada inspiratsiooni ja infot, on ju nii? Ja see oleks tööandjast lollus niisugune tõsiste sporditegijate kohtumiskoht netiuniversumis kusagile perifeeriasse tõrjuda, nagu seni on tehtud. Ning teiseks, koos Martiniga on meil plaanis siin palju huvitavaid tootearendusi (peab ju rääkima nn makrokeeles, et usutavana mõjuda) ette võtta.

Ärge siis ketsidel tahkuda laske, vaid tehke ikka korralikult trenni ja peagi näeme-loeme! Ja loomulikult võrdleme tulemusi - mille väärtus tuleneb treenitusest. Foto 1: Vaat, kuidas tuleb suvisel soojal ajal tõsiselt sporti teha - nagu Kanada triatleet Brent McMahon Copacabana ranna ääres Rio de Janeiros. Foto autor: Reuters / Scanpix
Foto 2: Kui suvel plaažil konutada, võib kohata igasuguseid imelikke inimesi, nii turvaülikonnas rannakoristajaid kui aadamakostüümis päiksenautlejaid, nagu need siin pildil Ibiza saarel. Kahjuks ei aita kohtumised selliste tegelastega tulemusi paremaks teha. Foto autor: Reuters / Scanpix
Foto 3: Ka nii võib suvel aega veeta - Paris Hiltoni kombel koera taga ajades. Kuid vaevalt see põhivastupidavust eriti arendab, ehkki pulsi võib lühiajaliselt üles saada küll. Foto autor: mavrixphoto.com / Scanpix
Foto 4: Täiesti vale viis puhata, isegi Floridas - vaadake selle mehe füsionoomiat ja saate aru, miks. Kõht ju paisunud, isegi selili lamades asendis. Seega, tehke trenni! Foto autor: AP / Scanpix

22 Kommentaarid:

At 16:56, Anonymous Anonüümne said...

Ega see paar nädalat nüüd põhja ei lao;) Nagu 180 km kuus on nn lastele, nii need kaks nädalat lihaskõdi samuti;)Ikka kaks-kolm kuud, kuni 500 km nt kuus. See on juba mingi staieri põhi, mille peale kiiruslikku vastupidavust pikemal distantsil ehitada. Aga no, viimased kakssada aastat on euroopa inime end tööle müünud ja see paneb palju paika. Millistest ilusatest asjadest ta ilma jätab;)

Jõudu treenimisel!

 
At 23:16, Blogger anc said...

Eks me tea neid lubadusi.

Kui puhkus algab, siis ma ainult trenni teengi. Kohe kaks korda päevas. Ennelõunal rahulikud ja pikemad otsad, õhtul kiirus ja tehnika. Aega ju jätkub.

Tegelikult võib enamasti puhkuse lõppedes nentida, et trenni eriti ei jõudnudki. Aega ei jätkunud.

PS: Rattamaratonide stardis kuuleb alati kahte sorti põhjendusi, miks pole jõudnud trenni teha. Juhtub suvi olema soe, kuiv ja päikseline, siis ei saa trenni teha, sest ilusaid ilmasid on vaja kasulikumalt kasutada. Juhtub ilm vihmane olevat, siis ei saa treenida, sest ega koleda ilmaga ratast välja ei vea.

 
At 17:12, Anonymous Anonüümne said...

Tuleb tuttav ette, et tööle tagasi minnakse "puhkama", sest eelenvalt on vabadest päevadest jooksule maksimum kulutatud.
Õige ka. Daniela Fetcera jookseb enne ja pärast kollitunde ja nädalavahetusel lausa 3 korda päevas ja ka elab.
Legendaarne mõte kas 2X45 minuti või 1X1.30h joosta. Valik on individuaalne.

 
At 12:03, Anonymous Anonüümne said...

Head sobrad, puhkus hakkab loppema. Nagu osade täpitähtede puudumisest järeldada voite, votan piiri taga praegu otsi kokku, et kohe loppeva puhkuse järel naasta siia blogisse spordilainele. Alates esmaspäevast, 20. augustist, läheb siin möll jälle lahti ja hakkab karm ettevalmistus Tartu maratoniks (vaheetapina tuleb läbida Tartu rattamaraton) ja loodetavasti leiab ka spordikomu (Saku Suverullil juba sai yht-teist korva taha pandud), nii et uuel hooajal uue hooga ja uute, senisest ikka suuremate eesmärkidega. Trenni on ju suvel ikka korralikult ja plaanipäraselt tehtud, nii et baas peaks hea all olema, pole vaja a-st ja b-st pihta hakata. Kuidas teil on läinud?
Let's roll!
Priit Pullerits
Svenssonite maalt

 
At 13:42, Anonymous Anonüümne said...

Nonoh juba siis jooksuvõistlused selleks aastaks läbi?

veel on ju tulemas sellised põnevad võistlused nagu ümber ülemiste järve jooks 25 aug. siis SEB Ühispanga jooks 9 septembril ja kuna maratoni joosta pole kavas siis selline huvitav väljakutse enne suusahooaega nagu Saaremaa kolme päeva jooks 19-21 oktoober.

 
At 09:55, Anonymous Anonüümne said...

Aga need võistlused on mu treeningbaasist, Tartust, ju tobedalt kaugel! Eriti Saaremaa - ja kolm päeva... Ülemiste ei tule kindlalt arvesse, SEBi asemel tuleb panustada rattamaratonile.

 
At 14:41, Anonymous Anonüümne said...

Ülemiste, SEB ja SL Õhtulehe jooksudele on jah kirja pantud ja nende nimel korralikult ka trenni tehtud. Lisaks tulevad veel sellised lahedad jooksud nagu Paide-Türi, Jüri Jaansoni 2 silla jooks ning kes Saaremaale ei taha 3-ks päevaks minna siis ka Viljandi Linnajooks.

 
At 18:35, Anonymous Anonüümne said...

Aga midagi Tartule lähemat ka tulemas on või? Või läheb kogu mu ettevalmistus ainult suusamaratoni baasiks?

 
At 21:23, Anonymous Anonüümne said...

vt kalendrit

http://www.hermesclub.ee/

BTW-võib-olla sulle kui ajakirjanikule järjekordne "kont hambusse" -mitu rahvajooksu Tartu linnas aastas üldse toimub kui Otepää-Tartu finis ja naiste-tillu- minimaratonid kõrvale jätta.

 
At 22:28, Anonymous Anonüümne said...

Eelmine nädalavahetus toimus Tartus meelelahutus-üritus Konsumi kahe silla jooks, mis iseenesest tore pereüritus korralikele auhindadele (250 eek konsumi kinkekaardid) ning samal päeval toimus L. Virkuse tunnijooks, mis oli küll vähe tõsisem jooks aga auhindadega koonerdati.

 
At 11:21, Anonymous Anonüümne said...

No need kaks eelnimetatud jooksu olnuks küll justkui loodud minusugusele, aga ei juhtunud kuskil neist kuulma ega lugema... No olgem ausad, ega ma väga sellekohast teavet otsinud ka.
Kas hilissügisel Ihaste kandis Jüri Stabrovski mälestusjooks ka veel toimub, teab keegi?

 
At 23:18, Anonymous Anonüümne said...

20 okt on Munamäe- Võru jooks 12 km.

 
At 23:19, Anonymous Anonüümne said...

Ning kunagi sügisel ka Türi-Paide, see poolel maal Tallinna

 
At 12:09, Blogger Priit Pullerits said...

Vau, Munamäe-Võru on päris hea, see ju allamäge valdavalt. Ainult asfalt, see on paha. Selle panen igal juhul kalendrisse kirja. Aitäh soovitamast!

 
At 08:54, Anonymous Anonüümne said...

Minu teada pole Munamäe-Võru mööda asfalti, vaid maastikul aga võin ka eksida. Äkki mõni teadjam oskab öelda.

 
At 09:32, Anonymous Anonüümne said...

Nii see on jah, et kui joosta tahad siis käi raha välja ja maksa veel transpordi eest ka et kohale jõuda.
Kuu aja jooksul on tallinnas 3 suuremat jooksuüritust aga rahvajooksjana ei saa ühestki puududa. Hea, et SEB omal saab tasuta rongiga kohale ja tagasi.
Siia-maani on ikka jooksu gäng kokku aetud ja bensuraha ära jagatud.
Rahast veel kehvem on see, väga vara peab tõsuma, et liikuma hakata. Nii läheb bioloogiline kell ja söögikorrad sassi.
Aga kes ütles, et kerge peaks olema.

 
At 05:46, Blogger oakleyses said...

oakley sunglasses, tiffany and co, prada outlet, louboutin shoes, michael kors outlet, ray ban sunglasses, gucci outlet, christian louboutin outlet, longchamp outlet, tory burch outlet, replica watches, nike free, michael kors outlet, cheap oakley sunglasses, ray ban sunglasses, prada handbags, tiffany jewelry, longchamp, michael kors outlet, louis vuitton outlet, ugg boots, ugg boots, louis vuitton, burberry, uggs on sale, oakley sunglasses, oakley sunglasses, louis vuitton, burberry outlet online, michael kors outlet, louboutin outlet, nike outlet, louboutin, louis vuitton, jordan shoes, michael kors outlet, oakley sunglasses, ray ban sunglasses, replica watches, ugg boots, nike air max, louis vuitton outlet, michael kors, nike air max, polo ralph lauren outlet, chanel handbags

 
At 05:48, Blogger oakleyses said...

abercrombie and fitch, mulberry, ray ban pas cher, hollister, air force, nike air max, air jordan pas cher, nike blazer, nike air max, vans pas cher, hermes, michael kors, true religion jeans, lacoste pas cher, louboutin pas cher, converse pas cher, coach outlet, north face, air max, ray ban uk, coach outlet, longchamp pas cher, tn pas cher, true religion jeans, ralph lauren uk, lululemon, timberland, true religion outlet, nike free run uk, vanessa bruno, michael kors, sac longchamp, hollister pas cher, north face, ralph lauren pas cher, new balance pas cher, nike roshe run, coach purses, hogan, coach factory outlet, nike free, kate spade handbags, nike roshe, nike air max, sac guess, michael kors, true religion jeans, michael kors, burberry, oakley pas cher

 
At 05:48, Blogger oakleyses said...

mac cosmetics, mcm handbags, wedding dresses, beats by dre, birkin bag, vans, asics running shoes, north face outlet, p90x workout, new balance, mont blanc, ray ban, hollister, bottega veneta, babyliss, nike huarache, vans shoes, nike trainers, louboutin, baseball bats, jimmy choo shoes, north face outlet, hollister, giuseppe zanotti, nike roshe, nike air max, celine handbags, nike air max, chi flat iron, insanity workout, reebok shoes, converse, gucci, converse outlet, timberland boots, soccer shoes, iphone 6 cases, lululemon, soccer jerseys, abercrombie and fitch, instyler, herve leger, longchamp, valentino shoes, hollister, ferragamo shoes, nfl jerseys, ghd, oakley, ralph lauren

 
At 05:50, Blogger oakleyses said...

montre pas cher, pandora jewelry, canada goose, juicy couture outlet, doke gabbana outlet, hollister, moncler, karen millen, marc jacobs, louis vuitton, replica watches, coach outlet, wedding dresses, swarovski, pandora charms, moncler, barbour jackets, canada goose outlet, ugg pas cher, canada goose, lancel, thomas sabo, ugg,uggs,uggs canada, canada goose, moncler outlet, moncler, louis vuitton, ugg boots uk, canada goose outlet, swarovski crystal, pandora jewelry, moncler, juicy couture outlet, michael kors outlet, ugg,ugg australia,ugg italia, louis vuitton, sac louis vuitton pas cher, moncler, barbour, supra shoes, canada goose uk, links of london, michael kors handbags, toms shoes, moncler, bottes ugg, moncler, doudoune canada goose, michael kors outlet online, louis vuitton, canada goose, pandora charms

 
At 11:19, Blogger Unknown said...

zzzzz2018.6.22
pandora jewelry
ralph lauren outlet
nike chaussure
nike air max 90
canada goose outlet
mbt shoes outlet
jordan shoes
michael kors outlet
canada goose outlet
moncler outlet

 
At 05:09, Blogger jeje said...

Même ainsi, mis à part les aspects techniques derrière les baskets, air jordan 5 fear il y a une autre histoire qui rend ces chaussures particulières beaucoup plus excitantes que beaucoup de gens ne le savent. En tant que domaine de la médecine, l'ophtalmologie nécessite une étude approfondie et intensive. Michael Zhu est certainement un auteur spécialiste de Il a créé un certain nombre d'articles de contenu dans une variété de contes fascinants de chaussures de sport comme les chaussures de course cortez nike femme noir et blanc Air Jordan Fusion Dunk SB Air Max. Je vais utiliser la troisième définition Nike Shox Navina, caractérisée par l'originalité et l'expressivité. Les dessins sont à la mode et ont une énorme popularité parmi les hommes et les femmes. Avec mes conseils les mieux notés, trouver cette robe de rêve pourrait être une expérience de travail amusante et heureuse chaussure adidas zx 750 que vous ne négligerez jamais.

 

Postita kommentaar

<< Esileht