neljapäev, märts 27, 2008

Pullerits: Oi-oi-oi, mis küll Virus saab?

Trenni ikka teete või lähete Viru maratonile külmalt peale? Üritasin eile asja tõsiselt käsile võtta. Pärast seda, kui aktiivne suusahooaeg Haanja maratoni avatud raja sõiduga iseseisvuspäeval läbi sai, on treenimine segaste olude tõttu väga sporaadiline olnud. Ja mis seal salata, eks motivatsioon ole ka olematu olnud.

Teoreetiliselt oleks asi pidanud välja nägema nii (tean, sest Kalmer Tramm õpetas): tulnuks ratta selga hüpata ning teha pikki rahulikke sõite, nii umbes kaks tundi, nädalavahetuel isegi kolm. Aga kuidas sa sõidad rattaga, kui tööpäevad venivad kuue-seitsmeni - siis on väljas juba eluohtlikult pime. Liiati ei kujuta ette, et jahedas tuules pedaalimine väga tervistav oleks.

Päris niisama pole ma ka lakke sülitanud ja kahe kontsaga p***e tagunud. Aeg-ajalt on mõned tahtnud teada, kuidas harjutan. Palun väga - siin on ülevaade.

9. nädal: 21 km jooksu ja 6 km suusatamist (Tartu suusasprint)
10. nädal: 24 km jooksu ja 36 km suusatamist (Haanja maraton)
11. nädal: 21 km jooksu
12. nädal: 27 km jooksu ja 4,5 km suusatamist (Haanja laskesuusavõistlus)

Kokku nelja nädalaga 93 km jooksu ja 46,5 km suusatamist. Pole vist liialdus väita, et sedasi kaugele ei jõua.

Nõnda siis võtsingi asja sel nädalal pisut tõsisemalt käsile. Esmaspäeval tegin 12 km jooksu, teisipäevase trenni otsustasin tervise säästmiseks lumetormi tõttu ära jätta, aga seda innukamalt rügasin eile. Lõuna ajal 8,5 km jooksu ja pärastlõunal 18 km vabastiilis suusatamist. Esimest korda sel aastal oli ka Tartu dendropargis rada sisse aetud, umbes 4 km ring viie tõusuga, isegi klassikajälg jooksis kõrval. Kokku kulus trennile eile ligi kaks tundi ja kümme minutit. Ei tea, kas vähe sai? (Õhtul oli kavas veel 5 km jooksu, aga perekondlikud asjaajamised tõmbasid sellele kriipsu peale.)

Täna tegin kerge tunnise treeningu, 50 minutiga umbes 12 km suusatamist ja 2 km jooksu lõdvestuseks otsa. Tunnistan ausalt, ega kerge olnud, andis ikka ponnistada, aga loodetavasti tasakaalu sai enam-vähem paika. Rohkemat ei julge loota. Homme igatahes puhkan.

Eks siis laupäeval näe, kelle vorm on üle talve kõige paremini säilinud. Ei tea, kas saja hulka õnnestub tulla? See oleks juba väike saavutus, sest uisus pole ma kunagi nii ees veel olnud.

Aga seekord ma end liiga kergelt igatahes kätte ei anna: ärge lootkegi mind Virus näha traditsioonilises endises Eesti koondise läikivsinises vormis.

Fotod 1 ja 2: Kääbusšnautser Morgensilber Cherry Blossom tegemas kiirustrenni tänaseks debüüdiks koerte võistlusel. Foto autor: Priit Pullerits
Foto 3: Morgensilber Cherry Blossom pistab kase tagant välja pea - ainult korra, rohkem ei (Bläck Rokit). Foto autor: Priit Pullerits

4 Kommentaarid:

At 20:39, Anonymous Anonüümne said...

Ma ei tea, kas kõige targem tegu peale treeningpausi on paar päeva enne maratoni lammutada 2x päevas. Rahulik pikem küll oki tglt.

 
At 20:48, Blogger Priit Pullerits said...

Aga nüüd ähvardab Viru maraton küll ära jääda, sest pole transporti, millega kohale saaks. Art Soonets, alaline transamees, müüs oma auto maha, pealegi ta ei kavatsenud nagunii Virul startida, mu oma auto läheb remonti, ja isegi kui ei läheks, oleks mul seda naise alt ikagi raske, kui mitte võimatu kätte saada, ja mees, kes pidi mind kohale viima, teatas ootamatult, et tema lumesupis võistelda ei kavatse.

Kas on mõni lahke inimene, kes aitaks hommikul Tartust Viru maratonile ja tooks pärast tagasi ka? Loomulikult maksan oma osa sõidukuludest. Äkki annate endast märku meilil priit.pullerits@postimees.ee või mobiilil 5145319.

 
At 07:36, Blogger oakleyses said...

oakley sunglasses, tiffany and co, prada outlet, louboutin shoes, michael kors outlet, ray ban sunglasses, gucci outlet, christian louboutin outlet, longchamp outlet, tory burch outlet, replica watches, nike free, michael kors outlet, cheap oakley sunglasses, ray ban sunglasses, prada handbags, tiffany jewelry, longchamp, michael kors outlet, louis vuitton outlet, ugg boots, ugg boots, louis vuitton, burberry, uggs on sale, oakley sunglasses, oakley sunglasses, louis vuitton, burberry outlet online, michael kors outlet, louboutin outlet, nike outlet, louboutin, louis vuitton, jordan shoes, michael kors outlet, oakley sunglasses, ray ban sunglasses, replica watches, ugg boots, nike air max, louis vuitton outlet, michael kors, nike air max, polo ralph lauren outlet, chanel handbags

 
At 07:48, Blogger oakleyses said...

mac cosmetics, mcm handbags, wedding dresses, beats by dre, birkin bag, vans, asics running shoes, north face outlet, p90x workout, new balance, mont blanc, ray ban, hollister, bottega veneta, babyliss, nike huarache, vans shoes, nike trainers, louboutin, baseball bats, jimmy choo shoes, north face outlet, hollister, giuseppe zanotti, nike roshe, nike air max, celine handbags, nike air max, chi flat iron, insanity workout, reebok shoes, converse, gucci, converse outlet, timberland boots, soccer shoes, iphone 6 cases, lululemon, soccer jerseys, abercrombie and fitch, instyler, herve leger, longchamp, valentino shoes, hollister, ferragamo shoes, nfl jerseys, ghd, oakley, ralph lauren

 

Postita kommentaar

<< Esileht