kolmapäev, mai 21, 2008

Pullerits: Rattaproov - tehtud!

Eile õhtul ajasin siis sponsorratta tänavale. Nojah... Enne pidi mänedžer Art Soonets sellega üksjagu vaeva nägema. Kui ta öösel kell kaks Postimehe kolleegi Hindrek Riikoja abil saadud Meridaga Tallinnast Tartu jõudis, avastas Soonets, et hooldus puha tegemata. Tõstis siis eile keskpäeval mu võidusõiduratta oma musta Fordi katuseraamile ja viis Velospetsi spetsialistidele timmida.

Andrei Morjakov ja Priit Kalja, mu vastsed hooldemehed, võtsid ratta kohe ette ja andsid sellele hoopis uue sisu, teo ja välimuse. Isegi kodarad pingutasid kõik viimseni sirgeks. Siis veendus Morjakov oma silmaga, kas ma sadulasse ka ikka saan. Sain. Ja kas seal püsin. Püsisin.

Soonets oli kutsunud mind Tähtverest kell 18.15 startivasse vanameeste trenni, aga arvasin paremaks, et ei hakka sinna trügima, sest seal ässad teevad äkki liiga pika näo, et mis see tüüp siin teeb. Et tuleb nende sõitu ohustama või? Esialgu proovisin ikka ise ja üksinda hakkama saada.

Nojah. Tegin Tartu-Kärevere-Kärkna-Tartu ringi, uksest ukseni tuli täpselt 39 km. Eks ta algul pisut harjumatu oli, et kuidas kõik need kangid käivad ja kuhu poole neid vajutada. Tallinna poole sõites sain ühe rattamehe eespool kätte ja pärast Kärevere silda, kui just Kärkna poole keerasin, neli meest veel. Siis jõin ka paar lonksu, aga kuna tempo polnud eriti kiire, siis higi ei tekkinud ja janu ka mitte.

Tunni ning neljateist ja poole minuti pärast olin kodus tagasi. Keskmine kiirus tuli 31,42 km/h. Sellest ei oska midagi arvata. Meelde tuleb vaid kunagi Jaan Kirsipuule esitatud küsimus, kui kiiresti ta suudaks sõita Tallinnast Tartusse, kus ta pakkus vastuseks, et 40 km/h suudaks ta üksinda sõites ikka keskmist kiirust hoida. Nojah, sel juhul sõitsin tervelt ligi neljandiku võrra aeglasemalt.

Nojah. Aga ega mul klippe ka olnud, väntasin vanade Adidase tossudega. Ja jalad olid ka raseerimata, mis, kui siinseid analüütikuid-teoreetikuid uskuda, andis ikka väga kõva tagasilöögi.

Vähemasti jäin püsti. Ehkki sadulast tõustes hakkas ratas all kergelt vänderdama. Aga Soonets lubas mulle ühe rattasõidu tunni anda, täitsa tasuta.

Õnneks ei jäänud tagumik valusaks. Absoluutselt.

Foto 1: Mullune Tartu rattaralli. Juhtgrupp on jõudnud Tartust 12 km kaugusele. Foto autor: Aldo Luud, SL Õhtuleht / Scanpix
Foto 2: Rataste timmimine mullusel Tartu rattarallil. Foto autor: Aldo Luud, SL Õhtuleht / Scanpix

26 Kommentaarid:

At 13:52, Anonymous Anonüümne said...

Raseerida pole vist vaja, sest ilm kipub 25 mail 5C ringis tulema, liskas vihm ja kerge tuul, seega jahutus tuleb hea.

 
At 13:52, Anonymous Anonüümne said...

grupis sõitu ei tohi mingil juhul enne rattarallit harjutada. see on juhendiga keelatud.

 
At 13:59, Anonymous Anonüümne said...

Kindlasti käi "vanakeste" trennis korra ära, saad vähemalt mingi grupi tunnetuse. Ja jooma pead juba harjutamise pärast. Kui suures grupis pudelit otsides vänderdama hakkad võid palju segadust tekitada.

 
At 16:44, Anonymous Anonüümne said...

hahaa KANGID:D
aga kui sul just koguaeg mingi ime läbi tagant tuul polnud on esialgu sinu jaoks 31,x km/h küll liiga intensiivne.
Ja see on küll positiivne, et sa otsustasid enne rattarallit grupisõitu mitte harjutada. Mis ma ikka oskan sulle soovida siis, et kas ilusat kukkumist või head üksinda vasakus teeäärse imemist.
Sa võiksid ka lugeda, miks ratturid raseerivad jalgu, selle kohta on ka Postimehes kirjutatud. Või äkki sa ei loegi POSTIMEEST?:O

 
At 23:17, Anonymous Anonüümne said...

PP-st ei oska enam midagi arvata. Eelmisel aastal ei osanud keegi arvata, et ta sõidab 3.45 peale. Sel aastal on ju hoopis teine tase. Vorm on kõva ja ratas veelgi kõvem. Küll mees teab, mida mees teeb. Kui 40km sõidetakse niisama jalutades tempoga 31,42km/h, siis ei taha mõeldagi, mis veel võistlusel juhtuma hakkab. PP peaks jällegi kasutama on sidemeid, et saada vähemalt teise stardigruppi, sest muidu panevad ässad eest ja siis ta peab meiesuguste luuseritega lonkima. Kui 40km jooksul ei pidanud eriti jooma ja tagumik ka ei jäänud valusaks, siis ega need ülejäänud 93km ei saa ka ju väga rasked olla. Pakuks PP tulemuseks umbes 3.30. Kui keegi arvab, et see on ülepakutud, siis ma võin selgitada - 1. PP on jooksudega tõestanud, et ta on veelgi paremas vormis kui eelmisel aastal. 2. varustus on nüüd mehe vääriline. 3. Art annab talle lausa tasuta õpetust (kui paljud saavad sellise asjaga kiidelda). 4. PP 40km treening näitas, et juua pole vajagi ja tagumik ei jää valusaks. 5. Ja nüüd tuleb kõige tähtsam asjaolu...PP on cum laudega lõpetanud ja tal on lausa magistrikraad - seega ta ei ole puupea ja paneb kõigile profidele ära, sest neil pole ju kõrgharidustki ette näidata.
Kui Allan Oras arvas, et sel aastal paneb ta kolmikürituse kinni, siis peab ta arvestama uue konkurendiga - PP-ga. PP on samasugune kaotsiläinud talent nagu Kozelev. Kolm huraad meie sangarile...HURRAA!HURRAA!HURRAA!

 
At 07:48, Blogger Priit Pullerits said...

Ma saan eelmisest aru, et tagamõte on hoopis see, et pean ka sel aastal ennustusvõistluse välja kuulutama nagu mullu, kus oleks võimalus teistel mu rahakotti tuulutada, kui näkkab. Kas on nii?

 
At 08:35, Anonymous Anonüümne said...

Priit Pullerits ütles...
Ma saan eelmisest aru,


No Priit võta endale ikka jõukohane ülesanne. Kui sa tõesti suudaksid kommentaaridesse kirjutatud sõnumite mõtetest aru saada, siis sa
a) käiksid grupiga trennis nagu rattamehed ikka
b) lõpetaksid siin kamarajura ajamise ära
c) kui ennustuse välja kuulutad, siis pane auhind ka kirja, muidu tuleb jälle ainult 6-7 pakkumist nagu jooksu ajal oli. ole natukenegi tõsiselt võetavam

 
At 08:40, Anonymous Anonüümne said...

31,42 Km/h-kõva tulemus.Sellega oleks Elva tänavasõidul N-12 klassis peaaegu pjedestaalile pääsenud.

 
At 09:14, Anonymous Anonüümne said...

Teeme siis ennustamisel otsa lahti:

1. Priit kärssab Pangodis
2. Priit on küpse Sihval
3. Priidul on toss välja teisel Otepää künka forseerimisel
4. Priidu viimanegi säde kustub Elva ja Tartu vahel vastutuules ning vihmas punnides
5. Priit lõpetab külakuhjas
6. Isegi kui Priit jõuab finishisse, siis on ta aeg kehvem kui 2007. 8(

 
At 11:08, Anonymous Anonüümne said...

aga kuhu jäid variandid optimistidele, et Priit ikkagi ei kärssa ja on parem kui eelmine aasta?
Sest talvega võrreldes on Priidu tulemused ju paremaks läinud kui tal pole aega olnud nii usinasti trenni teha kui talvel?

 
At 11:56, Anonymous Anonüümne said...

No kui vana asja veel meelde tuletada siis priidu selle aasta ainsa tõsiseltvõetava ürituse(23 km jooksumaratoni) tulemust vaagides pole näha mingit arengut -omas vanuseklassis mullusest kehvem koht ning vennad kellega priit mullu samal pügalal lõpetas jooksid tänavu kõik veelgi paremini(parim lõpetas lausa 19.ndana).
Nii et klassikule viidates suisa "Naeruväärne ponnistamine".

Aga kui priit suudab nüüd kiirelt uue rattaga kohaneda siis pakuks tulemuseks kohta 500 seas,mõistlikuma stardigrupi korral 300-nda koha kandis,seda siis puhtalt tänu uuele liikumisvahendile.

 
At 12:02, Anonymous Anonüümne said...

Jyrxil kipub vist vorm allamäge minevat, miks muidu nii sapine. Kõva mees oleks pidanud tänaseks PP lisaveetilgad JM-l unustama ja kaotusvalust ülesaanud olema.

 
At 12:04, Anonymous Anonüümne said...

MEHED MEHED mitte sõidu ajal joomine tuleb kasuks. kui 40 km jooksul ei pidanud jooma siis peaks sa 3 lonksu vett võistluse ajal tarbima. Ratas vee raskuse võrra kergem kohe. DEHÜDRATSIOON annab ainult POWERIT. Kirsipuule näidatakse koht kätte ja ka Tombakule ja muudele vendadele.

 
At 12:35, Anonymous Anonüümne said...

PP'd vaevab alaväärsuskompleks, millest tuleneb püüd olla iga hinna eest teistest üle - nähtus, mis võib avalduda selles, et indiviid ise ei püüa sugugi kõrgemale, vaid rahuldub teiste vajumisega. Siis on talle oluline ainult veel distants, võimalikult suurem erinevus enese ja teiste vahel. Õige mees võistleks iseendaga, mitte aga ei loeks ette nimekirja, kellest ta parem oli.

 
At 12:59, Anonymous Anonüümne said...

Ma ei saa aru, kas Delfi ja SLÕL on kinni pandud, et siin selline tatipritsimine käib?
Kui selle blogi sissekanded teile nii vastuvõetamatud on, siis ei pea ju neid lugema. Kustutage see oma bookmarkidest ära ja teie elu on jälle natuke lillem.

 
At 15:52, Anonymous Anonüümne said...

jürile

kas oled selle blogi juhulugeja? kui oled, siis ära sega end spordimeeste pühasse üritusse. pidevalt valetavale ja susserdavale meediaprvole tuleb seni agressiivselt pinda käia, kuni ta vabndust palub ja oma lollused ükskord lõpetab. kodanikualgatus pole EVs keelatud ja vot selle kodanikualgatuse korras omakohtuga me siin tegelemegi.

 
At 18:39, Anonymous Anonüümne said...

Lugupeetud moraalijünger Jüri!

Kui Sulle need kommentaarid ei meeldi, siis ära loe neid. Elu ei peagi olema ega saagi olla lill. Asjadest tuleb rääkida nii nagu nad on. Mis mõtet on mängida Potjomkinit? Delfi ja SLÕL on oma suhtumisega selle p*** ära teeninud. Kogu kollane ajakirjandus on rämps ja seepärast see normaalsele inimesele ei meeldigi. PP on siin normaalsest kursist ammu kõrvale kaldunud ja nüüd püütakse teda õigele rajale suunata. Kui ta räägiks enda treeningutest ja võistlustelt ausalt ja ilma teistele ära panemata, siis ta võib vabalt ka 1000-na lõpetada ja keegi ei sõimaks teda nõrgaks vms. Seda, kes kohtleb ennast ja teisi austusega, austavad ka teised.

 
At 21:32, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits kirjutas kuidas tal trenn läks. Tahtis üksi sõita. Sõitis 31 km/h. Tagumik valusaks ei jäänud.
Kus siin midagi tatipritsimise väärset on?

 
At 22:30, Anonymous Anonüümne said...

Keegi ei pritsigi midagi. Eks siin väikest tögamist ikka ette tuleb, aga vaevalt PP seda südamesse võtab. PP kirjutas muidugi oma treeningust suht põhjalikult, kuid jäi mulje, et ta tahab teha 40km põhjal järeldusi, et kuidas oleks sõita 133km. Kui öeldakse, et nii pikal distantsil on lausa söömine kohustuslik, joomisest rääkimata, ja PP'l jääb tagumik kindlasti valusaks, siis PP peab ikka rõhuma, et kuidas ta vanade botastega, ilma joomata ja valusa tagumikuta sai ilusti hakkama.
Eks neid soovitusi on olnud siin igasuguseid, kuid PP ei võta neid kuulda ja siis tulebki ta kallal veits iriseda.

 
At 13:54, Blogger Unknown said...

Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-pos (amaah.credit.offer@gmail.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: ( maviscalos_laen_laenamine@outlook.com ). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

DO YOU NEED LOAN FOR PERSONAL BUSINESS? IF YES CONTACT OUR EMAIL ABOVE TO PROCEED WITH YOUR LOAN TRANSFER IMMEDIATELY OK.

 
At 03:47, Blogger Unknown said...

qihang0630louboutin pas cher
true religion sale
true religion
burberry scarf
jordan pas cher
michael kors handbags
air max 90
coach outlet store online
hollister clothing store
michael kors handbag
coach outlet
chaussure louboutin
coach outlet online
nike blazer low
cheap oakleys
kate spade
air max shoes
kate spade handbags
michael kors
longchamp soldes
oakley sunglasses
ed hardy clothing
michael kors outlet online
cheap beats
longchamp outlet
ralph lauren
soccer shoes
tory burch outlet online
rolex watches
polo ralph lauren outlet
cheap jordans for sale
ray bans
replica watches
chanel online shop
coach outlet online
christian louboutin outlet
q

 
At 05:46, Blogger raybanoutlet001 said...

ray ban sunglasses outlet
michael kors uk
true religion outlet store
versace jeans
nike factory outlet
yeezy boost 350 white
ray ban sunglasses
miami heat jersey
coach outlet
ugg outlet
2017.7.5

 
At 04:03, Blogger raybanoutlet001 said...

true religion outlet store
pandora outlet
browns jerseys
chargers jerseys
nike trainers
michael kors outlet
gucci shoes
rolex replica watches
ray ban sunglasses outlet
chiefs jersey

 
At 04:44, Blogger Unknown said...

yeezy boost 350
air jordan shoes
burberry scarf
jordan shoes
yeezy boost
adidas online shop
lebron 14
lebron 14 shoes
jordan shoes
fitflops clearance

 
At 05:21, Blogger jeje said...

curry 2
roshe run
longchamp longchamps
nike air max 2018
nike air max
nike mercurial vapor
ultra boost 3.0
adidas store
michael kors outlet handbags
adidas gazelle

 
At 10:56, Anonymous Cara Mengobati Gondok Beracun said...

This information is very useful. thank you for sharing. and I will also share information about health through the website

Obat Sakit Mata Belekan Alami
Cara Mengatasi Diare
Obat Sariawan Alami
Obat Penghancur Batu ginjal
Cara Menghilangkan Bruntusan
Obat Penyakit Susah Kencing
Cara Mudah Mengobati Diabetes

 

Postita kommentaar

<< Esileht