esmaspäev, jaanuar 11, 2010

Pullerits: Kuidas koguda võistlusteks teravust?

Poleks uskunud, et tugitoolisport, kui vaadata Tour de Ski lõpuetapi mäkke ronimist, võib nii kurnavalt mõjuda. Vahid neid mäest üles ronivaid mehi (naiste suusatamist õige mees ju ei vaata, eks ju, vaid teeb ise sel ajal trenni?), näed, kuidas isegi Petter Northugil on keel vesti peal ja hing paelaga kaelas, ning tunned, kuidas endal ka raske hakkab. Kui miski selle juures hämmastab, siis see, et mitme hurraa-optimisti väitel maailma edukaimast suusamaast Eestist ei leidunud mitte ühtegi suusatajat, kes oleks tuuril tulemuse kirja saanud. Ehk väidetavalt maailma edukaimat suusamaad (lubage naerda... teie üle, kes te seda väidate) ei olnud isegi mitte Val di Fimmes kohal.

Huvitaval kombel hakkas tõeliste (sic!) ässade (sic!) pingutust vaadates endal ka raske, ehkki lasin lõppenud nädalal koormust alla. Üle-eelmisel nädalal kogunes treeningtunde ligi 11 ja suusakilometraaži 161,5. Äsjalõppenud nädalal tuli treeningtunde pisut üle kümne ja suusakilomeetreid ligi 150. Peab ju mahte vähemaks võtma ja mõned kergemad nädalad ka tegema, sest võistlused on peagi algamas. Avastart, kui töö võimaldab, on plaanis ülehomme: Tartu suusatalve sarja avaetapp, 5 km klassikat.

Kümned mehed on jutu sees küsinud ja raja ääres luuramas käinud ja ka siin blogis pärinud, kuidas ma võistlusteks vormi timmin. Siin ei ole midagi salatseda. Ma ei näe vähimatki põhjust varjata, mida teinud olen. Järgnevalt teile võrdlemiseks lõppenud nädala ülevaade.

E 1:41 - 24 km rahulikku sõitu uisutehnikas, et taastuda eelmise nädala treeningutest, mil viimase nelja trenni pikkus küündis üle kahe tunni.

T 1:12 - 17 km klassikatehnikas sammuta paaristõugetega; selle sees 3x1,7 km (ehk kaks 850-meetrist ringi Tähtvere spordipargi ovaalil) sammuta paaristõugetega maksimumilähedast pingutust (6.02; 6.09; 6.08) + 850 m (3.06); puhkuseks-taastumiseks lõikude vahel üks 850-meetrine ring.

K - puhkus

N 1:46 - 28 km uisutehnikas mõõdukas tempos, toonuse hoidmine ja ettevalmistus nädalalõpu treeninguteks.

R 2:16 - 34,5 km uisutehnikas: esmalt 8,5 km soojenduseks, siis 15 km tähelepanuga tõusude võtmise kvaliteedile wassbergi stiilis (rõhutada jalgade tööd, raskuse ülekandmist jalalt jalale, samuti kätetöö rütmi ja tugevust), lõpus 10xca400 meetrit maksimumkiirusega (1.05-1.10) üle 450-meetrise (2 minutit) suusapausi - tähelepanu jalgade tugevale tõukele, kepilöökide teravusele ja täpsusele ning kehatööle (tõuke eel puusadest end üles tõsta).

L 1:28 - 21 km klassikatehnikas: esmalt 8,5 km sammuta paaristõugetega õlavöötme tugevdamiseks, siis 10 sprindiringi ehk 12,5 km - tähelepanu väikestel tõusudel suusatõuke teravusele, raja reljeefist tulenevalt sammu- ja tõuketehnika kiirele ja sujuvale vahetamisele ning aktiivsele tööle kurvides.

P 1:41 - 25 km klassikatehnikas: esmalt 10 km sammuta paaristõukelises sõiduviisis õlavöötme tugevdamiseks, seejärel 15 km - tähelepanu tõusudel jalatõuke teravusele, keha raskuse ülekandmisele, samuti laugematel tõusulõikudel libiseva sõiduviisi kasutamise harjutamine.

Tour de Skile sellise treeninguga mõistagi välja ei jõua, aga Tartu maratonil päris viimaste hulka ka vast ei jää.

Aga kas küsimus ei ole varsti hoopis selles, et suusablogi asemel peaks avama laskesuusablogi - kui suusatajatel jätkuvalt tulemusi ei tule. Andrus Veerpalu jäi Tšehhi 50 km klassikamaratonis kuuendaks ning koondise peatreeneri Mati Alaveri kunagine hea sõber ja (alati Alaverist edukam) konkurent Arne Sirel tõdes Tour de Ski teleülekande lõpus resigneerunud toonil, et Veerpalul läheb väga raskeks Vancouveri olümpial kõrgete kohtade eest võidelda. Muidugi tahaks ma nagu teiegi, et Veerpalu võidaks, aga seda, et reaalsus ei ole muret tekitav, saavad ignoreerida ainult need ignorantsed prõõkajad, kelles puudub mehelikkus karmile tõele näkku vaadata ja kes jätkavad minu sõimamist kuukommentaari "Suure Juhi katastroof" kommentaariumis. Hämmastav, kui suure pimedusega võib osa inimesi olla löödud
******
Soojendust soojast suvest - pluss 48 kraadi varjus! Furnace creek Visitor Center, Death Valley National Park, California. 19. juuli 2008. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1: Kurnatud norrakas Petter Northug (esiplaanil) Tour de Ski finišis, taamal ületab lõpujoone kolmandaks tulnud Dario Cologna Šveitsist. Foto autor: AP/Scanpix
Foto 2: Tšehh Lukaš Bauer rühkimas Tour de Ski võidu poole. Foto autor: AP/Scanpix
Foto 3: Petter Northugi raske teekond Tour de Ski teisele kohale. Foto autor: AP/Scanpix

37 Kommentaarid:

At 10:35, Anonymous Anonüümne said...

Tere Priit, mul tekkis paar küsimust. Kui ühel nädalal teha ligi 11 tundi trenni ja järgmisel üle 10h, kas siis on õige rääkida mahtude vähendamisest?
Teine küsimus, et kas Arne Sirel ja Mati Alaver ei olegi enam sõbrad?
Väide, et Eesti suusatajat kohal ei olnud on vale, sest eelmise päeva sõit oli samas kohas ja seal ju eestlane oli. Seega vist siiski oli eestlane kohapeal. Veerpalu kohta nii palju, et vast ta ikka tuli kuuendaks, mitte ei jäänud ja raske on iga sõit. Ei tahaks uskuda, et mõni rahvusvaheline võit või medal on Veerpalule kergelt tulnud.
Ja veel, kui juba suusatamist vaadates raske hakkab ega ei ole tegemist ületreeninguga?
Jõudu ja jaksu,
Eero

 
At 10:45, Anonymous Anonüümne said...

Mul on küll praegu selline purakas sees, hirm on, et TM ni ma küll vastu ei pea.

 
At 11:05, Anonymous Anonüümne said...

Uuri Valsi Heljult järele, kas kasutada "prõõkama" või "pröökama".

 
At 11:12, Anonymous Anonüümne said...

Priit ,sel talvel me sinuga võidu vist ei sõida? Tundub väga kõva maht olema(just kiirenduste kohalt) Aga eks kolmapäeval proovime ära sinu treeningute efektiivsuse ja kvaliteedi
Edu
RVW

 
At 13:22, Anonymous Anonüümne said...

PP: "Ammu on juba keele- ja suusainimesed kokku leppinud, et EI OLE klassika- ja uisustiili, vaid on klassikaline tehnika ja uisutehnika. Nende raames võib igal sportlasel olla oma stiil."
"R:15 km tähelepanuga tõusude võtmise kvaliteedile wassbergi stiilis"
Et siis igal sportlasel on oma stiil, aga Priidul wassbergi oma?

Mike

 
At 13:24, Anonymous Anonüümne said...

PP:"Ehk väidetavalt maailma edukaimat suusamaad (lubage naerda... teie üle, kes te seda väidate)"

Priit, kelle üle sa naerad?

Mike

 
At 13:33, Anonymous Anonüümne said...

PP:"Kümned mehed on jutu sees küsinud ja raja ääres luuramas käinud ja ka siin blogis pärinud, kuidas ma võistlusteks vormi timmin"

Kas see ei ole suurusehullustus?

Mike

 
At 13:42, Anonymous Anonüümne said...

Dopingu ja harrastajate teema võib vist nüüd lõpetada (või uuesti alustada?). Argo Ader soovib osaleda TM-l
http://sport.postimees.ee/?id=210278&com=1

 
At 14:31, Blogger Priit Pullerits said...

Ma olen siin vaikimisi hoidnud joont, et destruktiivse ja minu suhtes paranoiliste kinnisideedega Mike'iga ma ei vaidle, väitle ega arutle, aga seekord teen siin erandi - aga rohkem mitte, sest ei ole mõtet vaielda ega "vestelda" inimesega, kelle ainus eksistentsi mõte siin blogis paistab olema see, et kogu aeg kraaksuda ja õiendada - sellele on ka teised tähelepanu juhtinud:

1. Jah, just, on uisutehnika ja selle sees on eri stiilid, nagu wassberg ja mogren, näiteks. Mis siin arusaamatut on?

2. Mõned sissekanded tagasi siin osa tegelasi tuli välja argumendiga, et lähtudes mingist rahvusvahelisest statistikast GDP kohta on Eesti maailma edukaim talispordimaa (Eesti puhul siis suusamaa, sest medaleid, mida seal statistikas loeti, on meile viimasel ajal toonud vaid suusatajad). Selle väite absurdsuse üle siin naerangi, ja jätkuvalt. Sest see statistika ei näita muud kui Eesti GDP väiksust, muide, nagu juba õigustatult välja toodi.

3. Ei, see, et kümned küsivad ja uurivad, ei ole kuidagi suurusehullustus. See on fakt. Ja see on nende meeste eluterve uudishimu.

 
At 14:44, Blogger Jaagup said...

Mõned postitused tagasi mainisid sa ka seda, et sa ise kommenteerid siin Mike nime all, et intriigi tekitada.

 
At 15:35, Anonymous Anonüümne said...

Välejndi uisutehnika kasutamine EI OLE korrektne. Juba 2006. aastal otsustas spordikeele toimkond, et murdmaasuusatamises on kaks põhilist liikumisviisi: klassikatehnika ja vabatehnika. Uisutehnikat võite kasutada teki all, aga mitte suusaalastes kirjutistes.

PeEEP

 
At 15:58, Anonymous Anonüümne said...

2.Rahvusvahelised tasemeuuringud ongi valdavalt materiaalse poolega seotud.
Näiteks riikide hariduse taset hindavas uuringus on võetud aluseks õpilaste taset mõõtvate testide tulemused ja ühe õpilase kohta kulutatavad rahalised vahendid. (Eesti on küll väike ja kulutab haridusele suht vähe raha, aga ei ole kaugeltki esimene. Esimene on juba mitu aastat Soome.)
See ei ole "mingi" rahvusvaheline statistika nagu PP kirjutab ja ei ole see ka naeruväärne. Kui Priit tahab siin ennast naeruvääristada, siis see on tema vaba valik.

Tänapäeva maailmas on oluline efektiivsus, kes teeb hästi ja samas odavamalt , see on parem.
Keskonda on ka vaja säästa, resurssid ei ole lõputud.
(sama suusatamisega, mida väiksema aja ja vahendite kuluga sa Tartu maratonil saja hulka tuled, seda kõvem tegija oled. Pole mingi probleem võtta end töölt vabaks, investeerida paarsada tuhat ettevalmistusse ja olla TM saja hulgas, aga see ei tee sinust veel tegijat. Ainult koha number üksi ei ole veel näitaja)
3. "Hea" argument, kui keegi küsib, mida priit teeb, siis see on kohe eluterve uudisimu.
Kui väidad, et see on fakt, siis too siin välja nendest kümnetest rajaääres seisjatest ja küsijatest, kes tahavad teada, kuidas vormi ajastad, paarikümne nimed. Vastasel juhul on sõnal fakt sinu jaoks mingi oma tähendus, mis ei katu teiste omaga.

Fakti (ladina sõnast factum 'tehtud') ehk tõsiasja ehk tõiga all mõeldakse filosoofias tegelikku asjade seisu.
Fakte saab väljendada tõeste väidetega.

Mike

 
At 16:01, Anonymous Anonüümne said...

Praegusel juhul ei ole siin küll tegemist mingi erialase kirjandusega, kus peaks silmad punnis õigete sõnadega ennast väljendama. Ise, ütlen ma kõnekeeles ikka auto kumm ja poldi vint (seda küll siis kui maal vanaemale asja seletan), kuigi mul on mehaanikateadustes suhteliselt kõvad kraadid kätte saadud, teine asi on muidugi erialased kirjutised. Peasi, et jutt arusaadav on.
Paraku on aga siin blogi lugejate-kommenteerijate seas palju selliseid inimesi, kelle ainus eesmärk tundub olevat iga hinna eest PP jutust mingi ots kätte saada ja siis selle kallal närima hakata. Tuleks ikka aru saada, et tegu on sisuliselt hobikirjutistega, mida kirjutagu kuidas tahab, kas uisustiil, uisutehnika, vabastiil või vabatehnika.
P

 
At 16:13, Anonymous Anonüümne said...

Veerpalu ja Vancouveri teema on üks suur ja viimane vandenõu karjäärile punkti panemiseks. Üpris kursis olevad inimesed räägivad, et tegelikult tal vorm ülihea. Tema vanust arvestades ja seda, et Vancouver on tal viimane olümpia hoitakse nii füüsiliselt kui ka vaimselt-taktikaliselt tagasi, et anda vastastele viimane totaalne hoop ja võtta endale viimane olümpia medal......

Kellele eelnev tundub muinasjutuna, siis võib ka nii võtta, kuid eks näi.

 
At 17:16, Anonymous Anonüümne said...

> Paraku on aga siin blogi
> lugejate-kommenteerijate seas
> palju selliseid inimesi, kelle
> ainus eesmärk tundub olevat iga
> hinna eest PP jutust mingi ots
> kätte saada ja siis selle kallal
> närima hakata.
Õige, mina olen üks selliseid. Kuna PP on ebaõiglaselt oma paskvillidega minu lähedastele haiget teinud, siis jätkan säärast tegevust veel aastakümneid. Peate ära harjuma.

> Tuleks ikka aru saada, et tegu
> on sisuliselt hobikirjutistega,
> mida kirjutagu kuidas tahab, kas
> uisustiil, uisutehnika,
> vabastiil või vabatehnika.
Vale. Kui jutt ilmub Postimehe veebis ja lehe all on tekst "©1995-2010 Postimees", siis ei lahterdu see kuidagi hobikirjutise alla.

 
At 17:22, Blogger Priit Pullerits said...

Aitäh, P - 16:01, mõistliku ja eluterve suhtumise eest.

Tõepoolest, mõnd närivad tähti, aga et need tähenärijad räägiks teemast - sellest, kui palju ja kuidas eelmisel nädalal trenni tehtud ja kui palju nad ise harjutasid - vaat seda on neilt vähe loota, sest ilmselt ei ole neil midagi ette näidata, ainult tühi sõnamulin. Mul on sõnad vaid tegude kirjeldamiseks, mitte targutamiseks.

Niisiis, kas kellegi (teadagi kelle) mõistus ka peamiste tegemiste peale hakkab? Võrdluseks tooge ikka oma näitajad ka välja, eks.

 
At 17:31, Blogger Priit Pullerits said...

To 17:16 - need on hobikirjutised, sest teen neid vabast ajast ja tahtest ja ilma igasuguse tasuta ja kohustuseta ja lepinguta. See, et Postimees neid oma veebilehel näitab, teeb neid sama palju Postimehe ametlikuks seisukohaks või omandiks, nagu seda on suvalise anonüümse kommenteerija mölin Postimehe ajakirjaniku kirjutise all.

Kui väidetakse, et olen kellelegi ebaõiglaselt liiga teinud, antagu mulle aga lahkelt teada, kellele ja millega, vaatame asja ühiselt üle ja räägime asjad sirgeks. Niiviisi elu otsa rusikat taskus kanda on küll rumal ja ennasthävitav. Mul on sellest isiklikult, nagu öeldakse, savi, kes kannab, sest ma ei saa ju mingite mulle tundmatute inimeste muresid asja ees teist taga enda kanda võtta, aga kandjal endal võib olla piinarikas ja vaevaline. Tema enda huvides võiks olla, et aidata mul asja klaarida. Ma lõpetan siin nende sõnade trükkimise ja unustan kõik, lähen oma elugaedasi, ei mõtle sellele enam kunagi, sest pole mul aega pidevalt juurelda, kes küll mille pärast siia mida on kirjutanud, aga see, kes rusikat kannab, elab paarkümmend aastat oma paranoiaga edasi, et nii kui minust kuuleb või loeb või mind näeb, nii jälle läheb käsi rusikasse. Milline enda kurnamine...

 
At 18:17, Anonymous Anonüümne said...

priit mõtle üks samm edasi. mis juhtub kui mehed rusika taskust välja võtavad.

 
At 18:21, Blogger Priit Pullerits said...

...siis on nad löömamehed.

Lööma lähevad need mehed, kes on ebaintelligentsed ja kes inimlikul, tsiviliseeritud moel ei oska või ei suuda ega taha asju klaarida. Lühidalt: siis on nad sitad mehed.

 
At 18:22, Anonymous Anonüümne said...

tahan ka postimehesse tööle. valdav osa kirjutisi on postitatud 8 ja 17 vahel. tavainimesel on see tööaeg, pulleitsul vaba aeg. nice!

 
At 18:59, Anonymous Anonüümne said...

Priit,

sa räägi seda stiili ja tehnika asja ka oma kolleegidele Postimehes. Sporditoimetuse pomo Pahv kirjutab täna küll tuimalt "Sarnaselt olümpiavõistlusega sõideti Tšehhiski 50 km klassikalises STIILIS"

Kunagi rääkisid kõik treenerid, et stiilist räägitakse heal juhul iluuisutamise juures, suusatamises on ikka tehnika...

Parimat ülehomseks,
SK 40

 
At 22:54, Anonymous Anonüümne said...

Mis seisukoht see on, et õige mees vaatab vaid meeste suusatamist?
Kui see tõesti nii on, siis küllap pole ma õige mees, sest kui on juba telekas ülekantav võistlus, vaatan ära nii naiste kui ka meeste sõidu. Sel korral vaatasin mõlemit küll salvestusena, sest oma trenn hõlmas mõlema ülekande aja. Mitte, et oleksin kogu aja suusatanud, aga trenniga seotult see aeg kulus. Ometi ei küündi mu treeningmahud ligilähendalt PP 10...12 tunniste nädalamahtudeni. Minu jaoks on sellised treeningmahud, elamata rantjee elu või olemata profisportlane, müstika.
Skiwaffe

 
At 23:02, Anonymous Anonüümne said...

Priit vara veel teravust koguda, tuleb 3 nädala pärast 6 nädalat jutti 6 maratoniga, mis teed selle teravusega praegu, rihid vormi Viruks.
Emeri

 
At 06:42, Anonymous Anonüümne said...

PP võib kuidas tahes nüüd vingerdada, aga läbi oma blogi on ta armutult palju haiget teinud erinevatele inimestele. Ainult täiesti väärastunud inimene võib väita, et ta seda pole teinud. Rida realt PP blogi lahti võttes näeme, kuidas PP on armutult rünnanud ... inimesi, kes on sellest hoolimata teinud oma tööd ja saanud fantastilisi tulemusi.
PP aga kogenud mingit haiglaslikku naudingut oma " vabast ajast" tehtud "Postimehe" kõige väärastunumale
kaasandele.
Aga eks aeg annab ka sellele PP tehtule oma matsu. Me kõik näeme veel seda ja õigepea.

 
At 08:30, Blogger Priit Pullerits said...

Tore, et siin asjalikke mehi ka on, kes ikka asjast räägivad, mitte niisama ei kiunu ja vingu ega hädalda tont teab mille üle. Õige, räägime peamisest, suusaasjast, nagu seda teevad siin õiged spordimehed Eero ja Rein ja Emeri ja Skiwaffe (?) ja mõned teised üksikud veel. Lõppude lõpuks, kui mina teen lugejate ergastamiseks ja tähelepanu teritamiseks süütu provokatsiooni, et õige mees naiste suusatamist ei vaata, mida ma ise ka ei võta väga tõsiselt (selleks ma selle sulgudesse paningi), siis ei maksa kogu teemat keerata veel totaalselt kõrvaliste asjade üle kraaklemiseks. Tark oskab ikka terad sõkaldest eraldada ja teab mu kirjutamisstiili küll (siin ikka stiili, mitte tehnikat?). Eelnimetatud tõsised spordimehed on seda osanud, mille eest minu lugupidamine!

Nii et räägime ikka spordist. Tjah, Emeril vist on pointi, aga võib-olla pole ka. Margus Ader soovitas mul juba mõni aeg tagasi lõigud sisse võtta, aga ei saanud neid teha, sest olin pisut tõbine ja siis oli jälle maru külm. Aga enne maratonide algust on veel kaks võistlust ca 5 km ringis, nende jaoks on ikka teravust vaja. Ise olen mõelnud nii, et põhiettevalmistus on nüüdseks ju tehtud, et edaspidi jagunevad trennid kolmeks: lõigutrennid, suured aeglased mahutrennid (pean ka kolmetunnised sõidud kirja saama) ja nende vahel taastavad sõidud. Mingid pooleteisetunnised üldised loksumised ei anna enam mitte midagi, on puhas aja raisk.

Mida arvate? Räägime ikka peamisest. Kõrvalistele kraaklemistele ei kavatse ma siin enam reageerida.

 
At 08:38, Anonymous Anonüümne said...

Härra Pullerits, palusite anda teada kellele olete teinud liiga. Palun väga: proua Ilves. Ilmselgelt on ebanormaalne, et kasutate oma ülemuse saadud informatsiooni, mis pärines lasteaiast (!!!). Pealegi, kas Te lugesite Inno ja Irja blogist mida see sama ülemus teie kohta on kõnelnud?

 
At 10:13, Anonymous Anonüümne said...

Ma ei tea kuidas see õigel mehel naistesuusatamise vaatamisega on aga endast lugupidav mees igasugust blogi nüüd ka lugemas ei käi, kui just 8:38 ikka on mees.
Aga lõikudega ja mahtude on sedasi, et kuna esimene tõsisem üritus maratoni huvilistel oli pühapäeval ja järgmine tuleb juba 31jaanuar, siis ilmselt ongi paras aeg teravamaid liigutusi tegema hakata, muidugi kui ennem on ikka muid liigutusi ka tehtud ja kui teravaid, eks see ole juba igalühel erinev, sest aasta põhiürituseni on tubli kuu ja mõned päevad.

eero

 
At 10:50, Anonymous Anonüümne said...

Hahaa, või Proua Ilvesele on haiget tehtud? No sellise kaliibriga tegelased peavad ikka mõtlema enne kui kuskil midagi suust välja ajavad või kirja panevad. Ning kui nad leiavad, et see ei ole lumpeni seas nende popularsusele kasuks tulev ja nad nende väidete juurde lõpuks jääda ei taha, siis ärgu parem rääkigugi. Muudel teemadel PP arvamuse kritiseerimise korral tasuks meeles pidada, et see ajakirjandus on humanitaaria, seal ei ole mitte midagi kindlaks määratud, tee mida tahad, aga põhjenda see asi ära ja kõik on korras, võid ka vastu vaielda. See kõik jääb vaid autori arvamuseks, mitte faktiks, mille järgi kõik peavad joonudma. Aga kui see kõik südamesse läheb, no ju siis on seal midagi õiget öeldud või on ütleja selle südamesse võtja jaoks liiga kõva autoriteet.

Suusatamisest ka.
Neid kiirendusi tehes pead vaatama ka seda, et mis on su hooaja eesmärgid. Kui tahad maratone hästi sõita, kas siis lihtsalt nendel lühikestel võistlustel osalemisest ei piisa? Läbi hooaja ei õnnestu kindlasti head tempot maratonideks ja lühemateks võistlusteks hoida. Pealegi on TM alles 1,5 kuu pärast, kas tasub hakata juba Estolopetite jaoks vormi kruvima hakata. Võta parem Estolpeteid kui pikemaid kiirusvastupidavuse treeninguid. Ja siis enne TM (eeldan, et hooaja tähtsaim etteaste) tee spetsiaalseid lõike.
P

 
At 11:53, Anonymous Anonüümne said...

Mina treenin nii, et lasen nädalas umbes 60-100 km suuska ja seda pea alati PV1 tsoonis. Nüüd kus 650 km sõidetud liikusin PV tsooni. Keskmine km aeg tuleb 4-4.30 vahel. Klassikat on 70% ja uisku 30%.

Aastas teen ühe kiire sõidu ja see on Tartu Maraton. Pärast seda ei taha enam pingutuse peale mõeldagi.

Konkreetset plaani pole, suuski määrin ise ja Priidust olen Tartu maratonil ees :)

See aasta nagu eelminegi plaan 300 parema hulka.

Edu,
Moria

 
At 14:07, Anonymous Anonüümne said...

Kuule, Moria, kus sa need 650 km said? Lumi kolm nädalat maas olnud. Ilmselt siis Otepääl? Mujal ju kunstlund ka vist polnud.

 
At 14:21, Anonymous Anonüümne said...

Tehvandi rada avati 25.11.09, no ütleme et 7 nädalat pigistaks maks välja kuni tänase päevani. 60-100 on kesk 80, 650/80=8,12 nädalat, kuule moria sa oled selline tavaline udu-umbe-mees.

 
At 15:09, Anonymous Anonüümne said...

E___T___K___N___R___L___P__Kokku
____________________30__50__80
52__51__50__30__68__32______283
____________________30______30
________________________22__22
____________25__15__45______85
____30______30______________60
____30__________30______18__78
Kokku: 638

Jah, vabandan ühel nädalal tuli rohkem, a muidu 22-85 km nädalas. Ja see rohkem nädal oli soomes puhkusel.

Edu,
Moria

 
At 20:21, Anonymous Anonüümne said...

Suusatamine on surnud, elagu paaristõuklemine.

http://skierpost.com/index.php?/20100112452/News/the-end-of-classic-skiing.html

 
At 21:16, Anonymous Anonüümne said...

Hei hoo priit ja teised.
tore et jälle teavused üles tõmbasite. Mulle see meeldib. Priit on ju nagu lingvist Vitali kes igast lausest leidis tähed millest ropp sõna moodustada - see oli kommentaariks Evelin Ilvese case'le.
suusatamisest: Eesti suusatamine ei ole õnneks enam ammu meie kolm tippu - meil on maailma parim suusapidu!
Sellele kaasa aitamast ma nüüd tulingi ja oh seda rõõmu, asi läheb ikka inimestele korda.
Samas pole meil kunagi varem olnud nii palju tippu (pean silmas MK sarja) kuuluvaid suusatajaid olnud. see on fakt ja see räägib sellest et suusatamisel kui süsteemil on tulevikku küll ja küll. Idioot on inimene kes usub ja loodab et AV sid või Kristiina -sid kerkib meil igal aastal ja igas Olümpiatsüklis. Korvpall, mida Priit ka armastab kritiseerida ja minu arvates õigustatult, toodab ju ainult oma pisikese liiga sportlaseid.
Maailmas on FIS ametlikke sarju ju lausa kolm: WC; COC ja local a'le Skandinavian Cup või Alpi karikasari.
Oma sportimisest niipalju et sel aastal on suusakilommetreid juba nõks üle saja.
terv
Peip

 
At 23:29, Anonymous Anonüümne said...

PP.8.30
Kui kirjutad, et räägime õige ikka suusaasjast, siis on see hea üleskutse, mida aga sa ise kõige jälgimalt rikud. Kui sa oleksid kirjutanud ikka tõelisest suusaasjast- treenimisest jmt., siis oleksid teinud tänuväärset tööd ja sind oleks loetud ja hinnatud uskumatult palju.
Aga ei - sa keerasid õigepea ääretult jämedale, inimesi solvavale teele, tegid julmalt liiga inimestele, kellest paljud lugu peavad, otsisid kõmu ja intriige. Isegi sealt , kus andis ka sinusugusel tekstist väljarebijal tõsiselt vaeva näha.
Aga nagu keegi seal eespool ütles - leiad ka sina oma kivi. Hoolimata sellest, et tunned end lausa heategija ja Eesti (suusa)spordi parandajana olevat.
Tegelikult on see klahvikõbistamine valdavas osas paras kõnts olnud ja ei midagi enamat

 
At 08:33, Blogger Priit Pullerits said...

Tjaa, Peip, kui sul juba praeguseks sada kilomeetrit kirjas, on see ohumärk, et kõik peavad sind tänavu tõsiselt võtma. Minusuguse tasemega meestel jääb nüüd üle vaid loota, et Otepää MK-etapi turvamine sult palju aega ja energiat võtab.

Aga kas see aasta tuleb Otepääl kõne alla see trikk, millest aastaid rääkinud oleme? Kas teeme selle kooskõlastatult või pean tegema nii, et püüda su süsteeme üle trumbata?

 
At 10:25, Blogger raybanoutlet001 said...

mont blanc pens
jordan shoes
golden state warriors jerseys
michael kors handbags
ghd flat iron
michael kors handbags
los angeles clippers jerseys
under armour shoes
baltimore ravens jerseys
2017.3.29

 

Postita kommentaar

<< Esileht