kolmapäev, jaanuar 13, 2010

Pullerits: Kuidas ma kaks karikat võitsin?

Nii, täna läheb siis võistlushooaeg lahti: 5 km klassikat. Selle nimel sai treeningkoormusi isegi tõeliselt alla lastud, mitte nii nagu möödunud nädalal, kui harjutasin kümme tundi ülemöödunud nädala 11ga võrreldes. Eks siin olid ka objektiivsed tegurid mängus. Eile oli kavas töine käik Tallinna, mis jahmatas sula piirile kiskuva temperatuuriga, aga üleeile, kui õhtul koju jõudsin, heitsin pilgu termomeetrile, nägin, et see näitas miinus 16 kraadi - ja loobusin. Sest ei ole ju mõtet ennast tunniks-pooleteiseks külmetama minna, kui kavas olnuks nagunii vaid rahulik taastav sõit toonuse hoidmiseks, mitte mingi arendav trenn.

Näis siis täna, mida kahepäevane paus tegi. Millised on teie pakkumised?

Eelmise aasta lõpus, kui olin just enne trenni suusad alla pannud ning paukuva pakasega treeningule siirdusin, sain telefonikõne, kus teatati, et lõpuks on mu auhinnad kohale jõudnud, tulgu neile järele. Eile siis viimaks tegin seda. Selgus, et olin saanud koguni kaks esikoha karikat ja ühe kolmanda koha auhinna. Nendega käis kaasas muudki, nii et kotid (mitte kott) olid punnis.

Nüüd, kell 11:15, sain ka täpsemalt teada, mille eest need auhinnad sain. Nagu mainisin, olid need otseselt seotud spordiga. Kommentaariumis õigeid pakkumisi ei tulnud - aga ega see olnud ka mingi lihtne piltmõistatus, nagu siin neid kuu-kaks tagasi korraldasin, et konkurente ja nende mõtteid treeningult eemale meelitada.

Alustame tagantpoolt. Kolmanda koha sain Eesti Spordiajakirjanike Liidu spordiajakirjanduse (mitte spordiajakirjanike!) konkursil võistlusülevaate kategoorias looga "Rattamaratonil käis võitlus hirmu ja valuga", Postimees 22.09.2008. Nii et doktor Holden (vt kommentaarium) eksis - just rattaspordi eest sain ühe autasu (ehkki, jah, mitte karika), ja selle loo sain tänu sellele, et ise kaasa lõin, ja alguse motiivi sain sellest, kui sattusin koos Jaan Kirsipuuga enne starti urinaali.

Üks võidukarikas tuli maakonna spordielu kajastamise kategoorias - ja taas, dr Holen ehk Ain-Ivar Tupp! - oli see seotud jalgrattaspordiga. (Kaks korda oma lugejakommentaaris mööda panna... tjaa...) Lugu oli "Kui Gerd Kanter heidab kapsast, siis mida teevad jalgratturid?" ja ilmus Tartu Postimehes 18.9.2008. Kirjutis sündis sellest, et New York Times pani loo saamise eesmärgil Kanteri pärast olümpiavõitu kapsast ja kilukarpi heitma, misjärel mõtlesin, et korraldaks ka loo tegemiseks ürituse, ning kutsusin eri tasemega ratturid Tähtvere spordipargi ringile, et teha kindlaks, kui kiiresti Allan Oras neile seal ringi sisse teeb.

Teine võidukarikas tuli kommentaari kategoorias arvamuslooga "Kuidas teenida korvpalliga miljon?", mis ilmus Tartu Postimehes 26.9.2008. Selle kommentaari vormivõtte aluseks, mis ka ilmselt võidu tõi, oli Hannes Võrno juhitud kurikuulus "Tõehetke" saade, kust laenasin esitatud valusad küsimused ning kohandasin need Eesti korvpalli kohta käivaks. Paljusid korvpallifänne ajas too kommentaar marru, aga nagu näha, siis erapooletu ja kainelt kaalutlev žürii sai asjast õigesti aru ja jagas mu mõtteid.
******Artist's Drive, Death Valley National Park, California. 19. juuli 2008. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1: Dario Cologna Šveitsist rootslase Marcus Hellneri ees Tour de Ski lõputõusul Val di Fiemmes. Foto autor: AP/Scanpix

13 Kommentaarid:

At 09:40, Blogger dr Holden said...

No see on küll pähkel! Jooksu eest need ei ole, rattasõidu eest ei saa olla, suusatamine - üks variant on, et äkki mingite läinudtalviste Tartu suusavõistluste vanade meeste klassis saadud võidud.

Või peab Postimees (loe: Eesti Meedia) mingeid suvepäevi, kus kavas kõievedu (ei ole sinu ala), kabe, male ja võrkpall?

 
At 10:24, Anonymous Anonüümne said...

Ma olen täheldanud, et auto- ja motospordis on suured karikad, et nendest võiks kotid punnis olla. Ehk mõni BMW klubi üritus, osalesid kiirendusvõistlusel?

Eero

 
At 11:13, Blogger Priit Pullerits said...

Hea küll, mis ma teid siin ikka piinan, panen karikatulemused põhiteksti kirja.

Aga äkki tahab keegi tänaseks panuseid teha, millega lõpeb 5 km klassikasõit?

 
At 11:26, Anonymous Anonüümne said...

Ma arvan, et finišiga.

 
At 15:53, Anonymous Anonüümne said...

priit on vanahärrade klassis 5.

 
At 16:32, Anonymous Anonüümne said...

millega lõpeb 5 km klassikasõit?

Tee copy-paste eelmise aasta protokollist..

 
At 21:43, Anonymous Anonüümne said...

Priit, kuidagi vaikseks oled jäänud..., et siis kuidas on sõidu tulemused ja enese hinnang hetkeolukorrale?

 
At 22:34, Blogger Priit Pullerits said...

Aga tulemusi ju veel pole. Tiit Tali ütles, et olin alla 15 minuti sõitnud. Eks protokoll näitas, kas ta kell ütles õigesti, ja mida teised minuga võrreldes suutsid. Andsin ju neile võrdlusvõimaluse, sest ametlikult oleks ma kui 1965 sündinu (M45) pidanud startima 3 km distantsil, mitte 5 km distantsil. Aga panin end kirja M40 klassi, seega 5 km distantsile, et konkurentidelt võrdlusvõimalust mitte ära võtta. Nii mõnigi mees, nagu kuulsin, ainult selleks oligi võistlema tulnud, et end minuga võrrelda.

 
At 23:17, Anonymous Anonüümne said...

Kas seal osales 5000 võistlejat, et selline kiirmenetlus aset leiab?!
No ikka täis tase siis, ma mõtlen kohtunikel...

 
At 23:41, Blogger dr Holden said...

Kuigi siin on vahepeal kommentaarium ja artikkel ise juba nö ristkasutusse läinud, siis tahaks ikka midagi öelda, sest ei saa mitte vaiki olla.

Väitsin, et need karikad ei saa rattasõidu eest olla ja mul oli õigus - üks karikatest oli rattasõidu kajastamise eest, pigem siis nö ajakirjandusliku ekperimendi korraldamise eest, kus (kui mu mälu mind ei peta) sa ise sadulasse ei istunud. Eeldasin, et need karikad on ikka sadulas teenitud, mitte mugavusalal ehk arvuti taga välja võidetud. Aga noh, eks sinu tõde laseb asju jälle sedapidi paista.

 
At 02:36, Anonymous Anonüümne said...

priit, oled sa Voorekale ka jõudnud juba see aasta? ons see järsk kurv tõesti nii hirmus, et mäele minek mõttetu?

ette tänades,
anonüümne

 
At 09:48, Blogger Priit Pullerits said...

Vooremäest ei tea ma kahjuks midagi.

Dr Holden - no kas tõesti peab asja nii tõsiselt võtma? Loe, palun, ridade vahelt ka.

 
At 10:41, Blogger Unknown said...

www1020

coach outlet
new balance shoes
adidas yeezy
true religion jeans
coach outlet
nike shoes

 

Postita kommentaar

<< Esileht