reede, veebruar 26, 2010

Pullerits: Miks peatreener vassib ja vusserdab?

Kas mäletate, kuidas Eesti murdmaasuusatamise koondise peatreener Mati Alaver ütles pärast meeste 4x10 km teatesõitu intervjuus ETV-le, et Jaak Mae esitus sisendas talle optimismi.

«Täna me olime väga tagasihoidlikud ja ilma Andruseta see koht tuligi 14. Me ei olnud konkurentsivõimelised,» vahendas ERR Sport Alaveri sõnu. «Jaagu sõit on mõõdukat optimismi sisendav ja tal on kõik eeldused teha pühapäeval hea sõit.»

Vaataks õige, millele optimism tugineb. Ja kas peatreener püüab taas musta valgeks rääkida, arvates, et lugejaid võib süüdimatult lollitada.

Tjah, tuleb välja, et Alaver on vist unustanud, et elame totaalse infouputuse ajastul. Vancouveri olümpia koduleheküljelt leiame kerge vaevaga meeste teatesõidu protokolli, kus on välja toodud, et Mae, kelle sõit sisendas Alaverile mõõdukat optimismi, sai oma etapil 14 võistleja seas 13. tulemuse. Temast aeglasem oli vaid Ameerika sprinter Torin Koos.

Ise suusatanuna, kes kaotaks vabatehnikas Eesti koondislastele ilmselt isegi siis, kui nood sõidaksid ilma keppideta, ei ütle ma Eesti sportlaste alla oma võimete esinemisest hoolimata nende kohta ühtki halba sõna. Aga mis mul harja punaseks ajavad - need on peatreener Alaveri katsed halva mängu juures süüdimatult head nägu teha, katsed must kui mitte valgeks, siis helehalliks rääkida, ning tema läbipaistev veendumus, et kaasaelajaid saab oma autoriteedi positsioonilt silmagi pilgutamata lollitada.

Eesti suusatamise suur ja valus küsimus, mida keegi ei ole julgenud seni valjult välja öelda, on paraku järgmine: kuidas on peatreener Alaver suutnud paari aastaga Eesti suusatamise totaalselt põhja lasta?

Kolleeg Peep Pahv ei suuna oma kriitikat õiges suunas, kui nõuab kaugelt Kanadast, et kultuuriminister Laine Jänes peab Tallinnas tagasi astuma. Ei ole õiglane teiselt poolt maakera ohutust kaugusest naisterahvast nahutada. Kui kolleegid ajakirjanikud tahavad julged ja õiglased olla, peaks nad Kanadas astuma Alaveri silme ette ja nõudma Alaveri tagasiastumist.

Nii, nüüd on teie kord öelda, milles ma oma loogikas eksin. Palun ärge hakake ainult ajama seda juttu, et Alaver on viinud Mae ja Andrus Veerpalu medaliteni. Seda au ja sära ei kavatse ma temalt ära võta ja selle eest võtan tema ees mütsi maha. Küsimus on kogu Eesti tippsuusatamise käekäigus, mille eest Alaver on peatreeneri ja alaliidu võtmeliikmena pidanud vastutust kandma.
******Las Vegas Boulevard South, Las Vegas, Nevada. 20. juuli 2008. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1: Jaak Mae ootab Vancouveri olümpia meeste 4x10 km teatesõidus oma vahetust. Foto autor: Raigo Pajula, Postimees/Scanpix
Foto 2: Eesti suusakoondise peatreener Mati Alaver Vancouveri olümpial. Foto autor: Raigo Pajula, Postimees/Scanpix

34 Kommentaarid:

At 10:25, Anonymous Anonüümne said...

dejavue:) analoogne jorin on ikka aeg-ajalt siit labi kainud, loogikat, voi selle vastasust ei hakka otsimagi. Mille pohjal oelduna see 'eesti suusatamine' hetkel rohkem kui varem pohja on lastud Alaveri poolt?Ikka on kord paremaid, kord norgemaid soite tehtud. Soidavad , pealegi, suusatajad, mitte treener. Kui fuusis ei voimalda, tugevamatele vastu ei saa.
Marko

 
At 10:43, Anonymous Anonüümne said...

Priit.
Äkki kannataks veel natuke ja ootaks olümpia lõpu ära. Pärast seda on rohkem infot hinde panemiseks. Muidu hakatakse enne magustoitu juba solgi sees siblima. Ma saan aru, et sulle on ainult klikid tähtsad, aga ära materda enne neid alasid, mida kõik eestlased nii väga ootavad.

 
At 10:49, Anonymous Anonüümne said...

Täna on kohe täisrünnakupäev meil siis. Siin saab võtta Alaver ja postimehes anname otsevalanguid tuntud eesti naissuusataja pihta. Selline see ajakirjaniku töö juba tänapäeval on: paisata õhku "intrigeerivat" müra, siis saab palju tähelepanu ja klikke, tekib "diskussioon" ja kõigil hakkab ju sellest parem... Kas hakkas? Või murdsime lihtsalt lahtisest uksest suure hurraaga sisse?

 
At 10:56, Anonymous Anonüümne said...

Aga äkki Alaver siiski ei ole Eesti suusatamist põhja lasknud, vaid see langeb pärast võitjate põlvakonna taandumist jälle oma endisele kohale? Nii juhtus ju kiiruisutamisega pärast Antsonit ja kahevõistlusega pärast Levandit ja Markvardti. Äkki me siiski oleme liiga väike rahvas selleks, et kogu aeg tipus püsida? Äkki me nõuame võimatut? On ju isegi Norral, Rootsil ja Soomel olnud omad mõõnaperioodid.

 
At 11:02, Anonymous Anonüümne said...

Ehk on probleem selles, et noortelt suusatajatelt hakatakse kohe peale esimest sähvatust paaniliselt nõudma/ootama tulemusi mida nad ei ole võimelised saavutama. (Vaatame kasvõi laskesuusatajaid nad ikka ju aegajalt sähvatavad aga see on ka kõik.) Ilmselt on see eesti jaoks normaalne tase 30. kohale sõita. AV ja JM on lihtsalt erandid ja MA ning alaliit lihtsalt soojendavad ennast nende saavutuste paistel tegelikult aga pole tase sugugi see. Ei saa välistada, et tuleb paralleele otsida juhtumitest kahevõistluses, tõstmises, kiiruisutamises - rohkem ei meenu praegu. Seal ju samuti paaniliselt oodati, et kohe tuleb järgmine messias. Samas tundub mulle, et alaliit on praegult vägagi paanikas, sest peale AV ja JM lõpetamist võivad ka paljud rahastajad lõpetada ja eks see on kõige suurem probleem liidu jaoks, et pole enam midagi müüa ja kui müüa pole siis peab ju vassima - see on sarnane kinnisvarabuumi lõpu kuudega.
Kui nüüd vastata hüpoteesile, et Alaver oleks nagu suusatamise hädade peapõhjus, siis usun, et ei ole ta põhjus aga ega ta ilmselt fakiir ka pole. Ei suuda ta teiste peal oma tarkusi edukalt rakendada - muide professori nimetus on talle omistatud just ajakirjanduse poolt. Seega tuleb peeglisse vaadata hr P.
Terv. Tom

 
At 11:33, Anonymous Anonüümne said...

PP võiks kõigepealt endale otsa vaadata. Kuidas temast on saanud ajakirja Luup tegijast Elu24 kirjatsura. Ehk kuidas tippajakirjanikust on saanud staarajakirjanik.
Samamoodi käib ka spordiala areng. Ikka üles ja alla.
Uut tõusu soovides!
j.

 
At 11:34, Anonymous Anonüümne said...

"Ei ole õiglane teiselt poolt maakera ohutust kaugusest naisterahvast nahutada. Kui kolleegid ajakirjanikud tahavad julged ja õiglased olla, peaks nad Kanadas astuma Alaveri silme ette ja nõudma Alaveri tagasiastumist."
Kas sa ise just sama Postimehes Kikuga ei tee!? Nahutad siin Eestis...
Alaver on teinud kõike seda, mida elu ikka inimestega teeb, ta on alustanud 0st, käinud ära 100 peal ja nüüd rahulikult jälle alla tagasi jõudnud. Ülevalkäigust on meil õnneks hunnik tippvõistluste medaleid. Kas parem oleks olnud kogu-aeg 0 peal istuda???

 
At 11:48, Anonymous Anonüümne said...

Alaveri suurim saavutus oli see, et ta suutis omal ajal Veerpalu, Kassini jms selle seltskonna 30-ndad kohad nii suureks rääkida, et sai tipptasemel treenimiseks korralikult toetust. Tulemuseks siis hiljem kahe mehe medalid.
Praegu käib kõik samamoodi, kui Alaver räägiks, et meie noored ongi maailmas 30-70-ndad, siis suure tõenäosusega kukuks pärast Andruse lõpetamist kogu suusakoondise süsteem kokku ning ei suudetaks hoida ka praegust taset. Sellega tõmmataks kriips peale ka võimalusele kasvatada nn uus Veerpalu. Samas Kiku sugused, kelle andekus avaldub väga noorelt, leiaks ka ilma koondiseta omale toetajaid ka edaspidi.
Erki

 
At 11:49, Anonymous Anonüümne said...

Priit, räägi milles Sinu loogika seisneb? Mina ei saa aru.
Kas loogika alus on see, et taga startinud Mae kellel ei olnud enam mõttekas maksimaalselt pingutada.
Kes tegi lahtisõidu maratoniks ja tunnetas oma võimeid, kaotades kiirematele alla minuti. Kas see on põhjus, miks Alaver peab tagasiastuma?
Mida see lammutamine annab, kas eesmärk on Eestis murdmasuusatamine maha suruda.
Mis on Sinu konstruktiivne ettepanek?
(ära kasuta sõna "loogika" kui Sa ei tea, mida see tähendab)

 
At 11:57, Anonymous Anonüümne said...

Priit Sa ei saa ikka üldse aru kuidas asjad spordis toimivad.
Ajakirjandusest oled aru saanud, et mida lollim jutt, seda rohkem klikke.
Tubli on see, et Sa ei karda ise lolliks jääda. (kõik ei tarvitse sellest siiski aru saada ja hakkavadki Sind selleks pidama)

 
At 12:21, Blogger Priit Pullerits said...

Mehed, ma ei näe siin faktidele tuginevat vastuargumentatsiooni. Valdavalt retoorika ja mineviku paistel peesitamine, mida palusin ju mitte teha. Räägime tänasest, räägime homsest! Kuidas me oleme jõudnud seisu, kus meil peale vanakeste ei olegi kedagi õieti tulle saata?

 
At 12:45, Anonymous Anonüümne said...

hr. Pullerits - räägime täna pigem ajastusest. Miks oli vaja täiskäik rünnakule sisse lükata päev-kaks enne seda, kui vana kaardivägi läheb Vancouveris viimast korda lahingusse? Kas teema on seetõttu "kuumem"? Ehk oleks mõistlik anda meediarahu neile, kel raske pingutus homme-ülehomme ees ja tegelda "paljastustega" siis, kui tegelikud lahingud suusarajal peetud? Või toimetaja käskis ja autoril polnud midagi öelda, tuli oma palka välja teenida? Ajab tõesti kurjaks selline käitumine.

 
At 12:59, Blogger Priit Pullerits said...

Lubage mul veel õõnestada seda Eesti väiksuse vastuargumenti. Vaatame, kuidas ja kui palju meil suusatamise arengusse on panustatud. Ma ütleks, et see on meil spordiala number 1, ja kulutatud summade poolest statistiliselt kindlasti esinelikus koos jalg- ja korvpalli ja kergejõustikuga. Võtame aga suure Saksamaa. Mul andmeid ei ole, aga arvan, et seal on murdmasuusatamine umbes 39. spordilala, ma usun, et isegi maahoki on sellest eespool. Ma ei arva, et Saksamaal hiiglaslikult kordades rohkem murdmaasuustamisse panustatakse, aga ikkagi on sealsetel sportlastel Vancouverist palju paremad tulemused. Nii et Eesti väiksus pole eriti tõsiselt võetav argument.

 
At 13:03, Blogger Priit Pullerits said...

Lp 12:45 - olge mureta, olen üpris kindel, et sportlased neid artikleid ei loe, vaid keskenduvad oma sooritusele, nii et neid ei saa need kirjutised kuidagi häirida. Ja isegi kui loevad ja kui need kirjutised neid seejuures rööpast välja viivad, siis pole nad piisavalt küpsed ja vaimselt tugevad olümpial esinemiseks, sest kui mingi ajakirjanik saab neid endas kahtlema panna, siis kas juhul, kui starti tulevad Justyna ja Petter, silmis metsik võiduiha põlemas, läheb neil meeleheitest lausa kõht lahti?

 
At 13:08, Anonymous Anonüümne said...

Eesti suusatamine on seal, kus ta praegu on. Loodusseadused kehtivad ka spordis. Ei saa neist mööda ega üle. Tõusuperioodile järgneb paratamatult langus.
Uus põlvkond suusatajaid tuleb kindlasti, kes rahvast rõõmustavad. See on lihtsalt aja küsimus. Nii et ei näe sellel ajakirjanike halal mitte mingit mõtet.
Tervitades,
Rein

 
At 13:25, Anonymous Anonüümne said...

see Eesti väiksuse rõhutamine kaotuste (ja ka võitude puhul) ajab mind vihale.

Väike Jamaica teeb suurele USA-le ära jooksudes. Ja ega see Jamaica nüüd rahvaarvult Eestist nii mega kordades ka üle ei ole. Lihtsalt seal on süsteem.

Eks Eesti suusatamises ole ka süsteem (ja see on andnud - ja annab? ehk veel 1-2-s sõidus tulemusi) - aga peale seda....

must auk, järelkasv kuhugi kadunud.

ei usu, et jamaicalased muretseks, et nende tegijad kaovad ühe hetkega.

meie muretseme.

järelikult meie süsteem on mäda.

 
At 13:28, Blogger Madis said...

Kahjuks ei saa sissekande pealkirjale minu poolt vastust, sest ma ei tea, kas peatreener ikka vassib ja vusserdab. Seda teab tema ise paremini. Tibusid loetakse teadagi millal.

 
At 13:30, Anonymous Anonüümne said...

Mati Alaver vaevalt selles süüdi on, et meil pole hetkel tasemel järelkasvu võtta. Tema on koondise peatreener, seega treenib koondist, mitte ei tegele noortetööga. Aga enne peab olema mingi seltskond inimesi, keda koondisse valida ja selle seltskonna olemasolu eest peaks suusaliit läbi enda tegutsemise hea seisma. Noorte karikasari küll toimib kuid miskipärast ei tule sealt noori eriti vanematesse vanuseklassidesse juurde.

Tanel

 
At 13:33, Anonymous Anonüümne said...

Loen ja loen aga mitte ei mõista,milles on Alaver süüdi? Kas tõesti selles,et pealekasvav põlvkond(nagu ka muide korvpallis) ei ole enam MEHED vaid miskist muust materjalist suht vedelad vennikesed,kellest ei olegi võimalik tõelist tippu vormida.. Siimeon

 
At 13:51, Anonymous Anonüümne said...

Materda ,et keegi on süüdi ,ei ole tõesti mõtet. Samas peaks peatreener ikkagi tunnistama ,et seekord läks asi täiesti viltu.Olen PP nõus ,et peatreeneri viimaste aastate kiidulaul,et kõik laabub ja oleme õigel kursil on pehmelt öeldes ülepakutud ja tragikoomiline. Oleme väike riik ja ka tavakodanik saab aru ,et alati ei saa olla tipus.Tulevad ka mõõnad,mida peab selge mõistusega tunnistma ja avalikult välja ütlema ,et on tehtud seda-toda valesti.See ongi minumeelst põhjus millega saab täna Alaveri süüdistada- milleks pidevalt hämada,et meil on asi kontrolliall kui ei ole. Samuti jääb täiesti mõistmatuks peatreeneri ostus noremaid mitte võistlema kupada?? Milleks on vaja noorematul (loe: Kärp,Kokk ja ka sprinimehed!) istuda kaugel Kanadas ja teha 1-2 starti. Võistlema peab ,siis saab sportlane aru milliste kiirustega toimub tõeline elu ja jäävad ära a´la Kärbi kommentaar ,et "eile üksi soojenduistrenni tehes oli väga tugev ,aga näe kui teised ka kõrval ei toimi midagi"
RVW

 
At 13:52, Blogger Priit Pullerits said...

Head kaasamõtlejad, vastan Teie vastulausetele.

Milles on Alaver süüdi, et noori peale ei tule? - Vaatame, kes on ESLI murdmaakomitee juhatuse liikmed. Mis me näeme - vau-vau-vau: juhatuse esimees on Mati Alaver. Vaatame igaks juhuks ka seda, kes kuuluvad ESLi juhatusse. Ja mis me jälle näeme - oi-oi-oi: taas Mati Alaver. Nii et ta ei ole sugugi ainult suusakoondise peatreener. Ja nüüd tahavad järsku mõned temalt vastutusekoormat maha veeretada?! Huvitav, miks te seda teete?

Miks peab suusatamises tibusid muudkui ja alati kevadel lugema? See on kergelt demagoogiline võte. Et miks? Aga sellepärast, et kui hooaeg läbi, kui aprill on juba käes, siis ei huvita tulemuste analüüs enam mitte kedagi. Enamgi veel: siis tullakse välja küsimusega, et miks see kriitika nii hilja tuleb.

Ei maksa alati rääkida loodusseaduste paratamatusest spordis, et igale langusele järgneb tõus. Sport ei allu loodusseadustele ega ka mitte börsiseadustele, kus samuti langused ja tõusud vahelduvad. Spordis võib langusele järgneda surm. Nagu on juhtunud Eestis raskejõustikuga, samuti paistab, et juhtub nii ka korvpalliga, ja siin ei ole mõtet rääkida pisialadest, nagu trekisõit jms, mis olidki anomaalsed imed.

 
At 13:54, Blogger Tauno said...

Heaküll, lähtugem siis kirjatükis ette antud faktidest.
Kogu artikli teemapüstitus on üles ehitatud ühe Alaveri lühikese kommentaari analüüsimisele.
Olgu siinkohal uuesti välja toodud copy-paste artiklis esitatud Alaveri sõnadest:
«Täna me olime väga tagasihoidlikud ja ilma Andruseta see koht tuligi 14. Me ei olnud konkurentsivõimelised,» vahendas ERR Sport Alaveri sõnu. «Jaagu sõit on mõõdukat optimismi sisendav ja tal on kõik eeldused teha pühapäeval hea sõit.»

Kui nüüd osade kaupa vaadata. Vist hinnangule, et täna olime väga tagasihodlikud, ei ole midagi vastu öelda.
Täpselt nii seis ju oligi. Alaver korrektse inimesena kasutab ka viisakat väljendusvormi.
Nii vaatame edasi. Järgmine hinnang Alaveri suust oli, et me ei olnud konkurentsivõimelised. Jällegi vist päris täpne hinnang olukorrale või mis?
Okei ja nüüd siis see Jaagu osa.
Kuna ühe Rammsteini nimelise vähetuntud saksa rockbändi tõttu ma sõitu ise ei näinud, siis ei oska Mae sõitmist panna taktikalisse perspektiivi. Aga nagu ma aru saan, siis pidi Mae pehmel rajal üsna üksi sõitma, samas kui enamus konkrente sõitis grupi(de)na koos?
Konteksti arvesse võttes võib seda nii ja naa vaadata. Mae enda kaotus etapi liidrile oli 1:07 samas näiteks kuues etapiaeg jäi 22sekundi kaugusele. Midagi hiilgavat ei ole aga arvestades valmistumist eelkõige 50 km sõiduks pole ehk ka veel paanikaks põhjust.

Ehk siis ainult (ja ma rõhutan ainult) käesolevas Priidu kirjutises toodud Alaveri sõnade järgi teda vassimises süüdistada on küll ülekohtune.

Hoopis eraldi teema on küll kogu murdmasuusa järelkasvu võimekus. Aga seda peaks ehk hoopis eraldi teema alla lahkama.

 
At 14:19, Anonymous Anonüümne said...

Sellel norra saidil saab hääletada - kas usute Veerpalu võitu. Praegu on üle 90% "nej". Asume rünnakule!

http://www.vg.no/sport/artikkel.php?artid=593571

 
At 14:50, Anonymous Anonüümne said...

Varasemalt hoolega PP kriitika vastu olnud, kuid kahjuks üha rohkem tundub, et kipub õigus olema... Tänane postimehe Kiku jutt ka üsnagi õige, kuid alustakski sellest.
Kiku osa kohta võiks ütelda, et teda tõesti hoitakse ja poputatakse, aga see ongi tõenäoliselt meie ainuke tõsine lapsuke. Kui sul on 25 krooni, siis üks ära anda pole väga keeruline, kui on kaks või üks krooni ning siis selle loovutamine märksa raskem. Kui sul on medaleid 25 ja riskida ühe kaotamisega läbi sportlase tuju ja emotsiooni rikkumise, siis riskivad saksa ja norra ajakirjanud julgelt sellega, et saada hea lugu jne. Ärge unustage, sport on emotsioon ja arvan, et tulemus väga emotsioonis kinni. Kas PP julgeb võta riski, et rikkudes mingi hägusel põhjusel Kristiina medalivõimalus ning pärast väita, et näed polnud piisavalt tugev sportlane jne. Seda keeruline tõestada jne, kuid peamegi niiöelda üritada hoida seda võimalust ja emotsiooni, kuna kõik ühel kaartil. Samas tuletan meelde, et üsnagi kriitikaga nõus, aga kas selle medali nimel pole mõtet üritada seda alla neelata, kuna valikuid väga pole...
Meeste tulemuste kohta ainuke tõsine mõte vastu oleks ehk, et kuni paremat meest pole välja pakutud on parim pragune. Seega kes oleks Alaverist parem? Pole teab mis tõsine väide, kuid kuulaks PP arvamust selle kohta. Mõtleb seda asja natuke edasi...

S.

 
At 15:04, Anonymous Anonüümne said...

Jutt jummala õige aga milline oleks lahendus ... mida teha ... Pullerits peatreeneriks? Mis on Pulleritsu kirjutise eesmärgiks? Lihtsalt hala või soov midagi ette võtta?

Mart

 
At 15:04, Anonymous Anonüümne said...

Jutt jummala õige aga milline oleks lahendus ... mida teha ... Pullerits peatreeneriks? Mis on Pulleritsu kirjutise eesmärgiks? Lihtsalt hala või soov midagi ette võtta?

Mart

 
At 15:42, Anonymous Anonüümne said...

Priit, mina olen see, kes Tamsalu maratonil su geelipaki lumest üles korjas ja selle hiljem tagastas. Mäletatavasti olid sellest sündmusest nii šhokeeritud, et ka siinses blogis selle suursündmuseks kirjutasid. Tunnistan siiralt, et ma pole just kõige suurem PP fänn. Nii sportimises, kui ka oma igapäevatöös (ajakirjanduses) jäävad Sinu teod ja väljaütlemised mulle tihtilugu arusaamatuteks.
Tee mulle nüüd heameelt (vastutasuks geelipaki eest!)ja kirjuta valmis üks uuriv-ajakirjanduslik artikkel, teemal "Millistel põhjustel lõpetab 99% Eesti juunioride koondise suusatajatest sportlastee enne täiskasvanute klassi jõudmist?" Sul on suusaringkondades piisavalt insaidereid, et nende info abil kaardistada viimase viie-kuue aasta noorkoondislaste hilisem käekäik. Konkreetsed nimed võiksid siiski olla asendatud varjunimedega a´la Noormees X, Neiu F, jne.
Ja kui kirjutada, siis ikka põhjalikult - loobumise tegelik põhjus.
Ootan huviga!

Alari

 
At 16:30, Blogger Priit Pullerits said...

Alari, see on väga kõva ülesanne, aga väärib tegemist. Ent seda ei tee paari-kolme päevaga. Pean ajakirjandusäris, kus suurteks uurimistöödeksenam laialt luksust ei võimaldata - et kaks nädalat uurin ja siis teatan, et sorry, maailma vägevaimat pauku ei tulegi (aga kui sulle antakse pikk aeg uurimistööks, siis iseenesest oodatakse ka ülivägevat kõmakat vastu) - vaatama, kas sedapuhku õnnestuks kuskilt aega kahmata.

Mis mulle aga meeldib, on Alari aus suhtumine. Ta ütleb oma näo ja nime alt, et ei ole minu fänn - okei, ega peagi olema, ja ega ma eelda, et kõik mulle aplodeerima peavad. Sellele vaatamata ei löönud ta mu kaotatud geeli saapaninaga hange, vaid tõi selle finišisse. Mulle paistab siit vastu eluterve suhtumine ja loogika: võib ju olla teise inimesega eriarvamusel, aga see ei tähenda, et teda vajadusel aidata ei võiks.

Aga neile, kes nõuavad minult lahendust tekkinud suusaolukorrale, ütlen, et vaadake: mina ajakirjanikuna ei ole pädev ega saagi olla kompetentne ütlema, mis on lahendus. Ajakirjaniku ülesanne on tõde, ka valus tõde päevavalgele tuua, mitte lasta seda peita. Sest kuni tõde on peidus, saavad asjaomased tegelased teha näo, et kõik on justkui hästi. Aga kui tõde on päevavalgele toodud, siis on asjaomased kodanikud sunnitud sellega tegelema. Selles ongi ajakirjanduse roll, ei enamat. Või nõuate Ameerika ajakirjanikelt, et nad läheks Iraaki ja Afganistani USA vägesid juhtima?

 
At 16:35, Anonymous Anonüümne said...

Alaver on lihtsalt hea diplomaat ja suurepärane teami juht. Ega temagi ei saa ju keset olümpiat kõikki mutta materdada vaid nagu ta ütles, et pikem analüüs tehakse peale olümpiat ja vastutustunne paistab selles mehes alles olevat nii et küll tuleb aeg, millal saab temalt täpsemaid järeldusi.
Siit põhjaseisust oleks ainult võimalik ülesse minna ja küllap ka Alaver saab aru, kui on vaja tüüri juurest lahkuda. Igal juhul noortele peaks siit motivatsiooni küllalt olema, sest vanade tegijate asemele saavad ikka tekkida uued.
Praegune ainuke mõistlik asi on antud teema susisemas hoida ja kuulata asjaosaliste mõtteid peale olümpiat. Emotsiooni pealt paugutada pole mõtet..nii nagu tehti seda Kiku katkestamise jutuga. Kui inimene ise pole Kikuga sellel teemal vestelnud ja temaga isiklikult ei lävi, siis vaevalt ta teab kõiki põhjuseid miks Kiku katkestas. Senikaua jääb see sügavalt Kiku isiklikuks asjaks ja see on kõikide tema saavutuste kõrval suhteliselt tühine asi ja ei vääri sellist arulagedat artiklit.
Muidu ma ei ole kaasa läinud PP kohta käiva kriitikalaviiniga aga see kirjutis oleks võinud ju olla olemata. Kes sellest võitis? Katkestamisest võis võita Kiku, artiklist ükski lehelugeja targemaks ei saanud. Kellel on kodus Propelleri plaat pange peale lugu Veel üks Linda ”kõik mis sülg on toonud suhu toru kaudu välja puhud”

Larry

 
At 16:53, Blogger Siim said...

PP loe täpselt mida Alaver ütles oma teksis. Mõtle mis täpselt toimus. Milline oli kaotus, ilmastikuolud, motivatsioon jne. Kaotas võitjale minuti 10 km rajal. Sõitis täiesti üksi. Motivatsiooni polnud ilmselt. Lõpus natukene tekkis kui nägi ameeriklast. Sadas ka vist, sellises lumes üksi sõites kaotab igal laskumisel ka ju sekundeid, eriti raske mees nagu Mae. Olen kindel et ta ei sõitnud ka 100% pingutusega. Ma ei taha õigustada siin Mae vormi või mis iganes, aga lihtsalt arvan et PP sa vaatad praegu asju liiga mustvalgena.

 
At 16:54, Anonymous Anonüümne said...

"Pean ajakirjandusäris, kus suurteks uurimistöödeksenam laialt luksust ei võimaldata - et kaks nädalat uurin ja siis teatan, et sorry, maailma vägevaimat pauku ei tulegi (aga kui sulle antakse pikk aeg uurimistööks, siis iseenesest oodatakse ka ülivägevat kõmakat vastu)" - SIINSEID HUVILISI ILMSELT NEED KÕMAKAD EI HUVITA! Meie tahaks korralikke artikleid lugeda, mitte kollaseid kõmakaid.

 
At 18:33, Anonymous Anonüümne said...

hr. Pullerits on aus olnud oma blogi lugejatega - mainstream ajakirjandus toodab kiirelt kokku klopsitud lugusid, milles väga oluline komponent on konflikt, intriig - (nimetades seda eneseõigustusena kriitikaks). Ja selleks väljaandja ajakirjanikule aega ei anna, et mõnel asjasse süvitsi mineval teemal (mille kohta kaaskirjutaja ettepaneku tegi mõni comment eespool) kirjutada pikemat ettevalmistust nõudev lugu. Sest äkki ei tule "kõmakat" välja! Misasi see kõmakas on siis? Piisav hulk klikke ja kommentaare? Postimees üritab olla leht igale lugejale - kas ka neile, kes hindavad sisulist ajakirjanikutööd?

 
At 21:09, Anonymous Anonüümne said...

Priit, just selleks, et Sina ja teised "kriitikud-ajakirjanikud" saaksite lõpetada mitte kuhugile viiva hala teemal, miks Kikule, Andrusele ja Jaagule võrdväärset järelkasvu peale ei kasva, ma Sulle selle konkreetse teema pureda pakkusingi. Aga noh, kui Härral on majanduslikult kasulikum kollast jura väljastada, siis polegi midagi rääkida. Ma tõesti igatsen taga 90-ndate ajakirjandust, mis üritas veidikenegi maailma parandada.

Alari

 
At 11:30, Anonymous Anonüümne said...

minu meelest saab alaver avalikkusega suhtlemisega normaalselt hakkama. õige on muidugi ajakirjanikul välja öelda, et see pole kõik päris sulatõsi, mida alaver räägib, aga midagi traagilist siin küll pole. hea on kuulda kahtle lahknevat arvamust, aga pulleritsu oma pole rohkem tõene kui alaveri oma.

 

Postita kommentaar

<< Esileht