teisipäev, august 10, 2010

Pullerits: Kuidas ma mugavus- ja naisteala stardinimekirja sattusin?

Eelmine nädal püüti kohalikul sporditandril mitmeid torme tekitada - pühapäevane laastav torm oli ju alles aegamööda tekkimas ning elu tundus nii üksluiselt igav... - ja ega saa salata, et lisaks Ksenija Balta ärajäänud Stockhomi-võistlusele õnnestus endalgi kirgi lõkkele lüüa seoses ettepanekuga tuua Justin Gatlin Eesti lipu alla. Aga masside hulgas ehk harrastajate ringis, nagu kuulsin ja lugesin, oli põhiteemaks hoopis küsimus, kas tõesti läheb Pullerits Tartu rulluisumaratoni starti.

Tõepoolest, mu nimi oli stardiprotokollis kirjas. Tuntud kõigitundjalt Art Soonetsilt oli möödunud nädalal korduvalt päritud, mis nõksuga oli ta suutnud mu rulluisumaratonile tuua. No ei maksa Soonetsi võimeid nii suuresti ka üle hinnata! Tema osa minu sporditegemises on muidugi määrav - mu spordiharrastus saigi taasalguse tahtmisest suusarajal Soonetsist jagu saada, millele eelnes häbiplekk ajakirjanike kümnevõistluses, kui jäin 110 meetri tõkkejooksus ja koondsummas alla Kalle Muulile -, aga mitte siiski nii kõikvõimas, et just tema suudaks mind tuntud mugavus- ja naisteala stardijoonele vedada.

Ja ega Soonets osanudki küsijaile midagi kosta, kuidas mu nimi kirja läks.

Ja kui isegi Soonets seda ei teadnud, siis võib vaid ette kujutada segadust kõigi nende peades, kes olid minu ja rulluisutamise ainsa seosena ära õppinud kaks Eesti uudsemasse spordiklassikasse kuuluvat määratlust. Jah, te teate seda kõik, ja seda ütleme siin nüüd kooris: rulluisutamine on mugavus- ja naisteala!

Niisiis, ega see meeldiv olnud näha oma nime tolle mugavus- ja naisteala stardiprotokollis. Öeldu tõestuseks: koos kõvasti rohkem kui pooleteise saja naisega.

Aga tegelikult ei hämmastanudki mind nii väga see, et mu nimi seal kirjas oli, kuivõrd see, et mitte keegi ei suutnud sellele jälile saada, kuidas mu nimi sinna sattus. Küll punuti igasuguseid vandenõuteooriaid - alates sellest, et olen salatrenni teinud, ja lõpetades sellega, et olen nime kirja pannud konkurentide lollitamiseks -, aga mitte keegi ei tahtnud kuidagi kuulda võtta seda, kui ma siin korduvalt kinnitasin: mul ei ole rulluisumaratoniga mitte mingisugust pistmist. Ma ütlesin Klubi Tartu Maraton esindajale ära isegi selle, kui ta kutsus mind rulluisumaratoni paremaid autasustama. Ma ei ole siin ju kunagi enda kohta valetanud - ei saa aru, miks inimesed nii umbusklikud on. Kas pean tõesti ütlema, et ei maksa iseenda rikutuse piires teistesse suhtuda?

See, miks mu nimi sattus kurikuulsa naiste- ja mugavusala stardinimekirja, on ju nii loogiliselt tuletatav. Paljud mehed on siin näidanud üles võimekust üksikutest detailidest arukas ja sageli vägagi tõene sündmuste jada kokku panna, aga kuhu nende loogika küll sedapuhku jäi?

Asi on lihtsalt selles, et Postimees on Klubi Tartu Maraton sponsor. Nagu tavaks, saavad sponsorite esindajad sündmustele vastutasuks tasuta kohti. Olen üks nende kohtade saajaist. Ja selleks, et mitte iga ürituse eel mu nime uuesti üles anda, lasi meie turundustöötaja mind juba hooaja algul kõigile Klubi Tartu Maraton üritustele kirja panna. Nii sattusin ka pahaaimamatult rulluisumaratoni starti.

Mis muud kui peaks püüdma end tuleval aastal parandada. Kas arvate ära, mis suunas?
******Part Läänemere hommikusel rannikul. Foto autor: Kaarel Zilmer.

Foto 1: Tartu rulluisumaratonil osalejad stardi ootel. Foto autor: Kaimo Puniste, Klubi Tartu Maraton (www.kmzphoto.eu)
Foto 2: Tartu rulluisumaratonil osalejad võistlushoos. Foto autor: Kaimo Puniste, Klubi Tartu Maraton (www.kmzphoto.eu)
Foto 3: Tartu rulluisumaratoni finiš. Foto autor: Pille Kannimäe, Scanpix

15 Kommentaarid:

At 16:28, Anonymous Anonüümne said...

Võtta mõni tõsisem väljakutse. Näiteks 111 triatlon Pühajärvel järgmine suvi.

edu!

 
At 16:41, Anonymous Ants said...

Võru Teataja 9. august 1930
Autovändaga kundele pähe.
Arve tasumine kilolise pommiga.
Mõni päev tagasi teatas politseile Võru autojuht Pullerits, et Võru vallas Kääpal asuv kaupmees Lätt pummeldanud Võrus ringi ja võtnud siis tema auto, et sellega lasta end koju Kääpale sõidutada.
Tema, Pullerits, lasknudki Lätil autosse istuda ja viinud ta koju, Kääpale.
Arve õiendamine ei ole nii libedasti läinud, kui sõitmine. Kaupm. Lätt ei ole tahtnud raha maksta, vaid võtnud poest kilolise kaalupommi ja hakanud sellega teda taga ajama. Tema lipanud ees, Lätt taga, nii kestnud see tagaajamine ümber auto seni, kuni Lätt kukkunud porri pikali maha. Nüüd võtnud autojuht Pullerits auto vända, et mootorit käima lüüa ja Läti ja tema kilolise pommi eest põgeneda, kuid vahepääl tuigerdanud Lätt porist üles ja hakanud teda jällegi pommiga tagaajama. Enesekaitseks tiirutanud ta auto vändaga ringi, kuid kogemata juhtunud üks lops Lätile pähe, nii et see jälle porri siruli lennanud. Kuna Lätt otsekohe püsti pole tõusnud, hakanud ta kartma, et viimati on tõsisem õnnetus juhtunud, tõstnud Läti autole ja toonud ta Võru haigemajja. Siin vaadatud Läti pää üle ja arstid tulnud otsusele, et Kääpa kaupmehe vigastus on kerge ja ta võib veel edasi elada.

http://konnulacontra.blogspot.com/2010/08/actionit-vorus.html

 
At 22:42, Anonymous Anonüümne said...

Ma ükskord nägin kaht naist sörkjooksu tegemas, kusjuures nad ajasid teineteisega juttu ka. Seega on jooks mugavus- ja naisteala.

Raiko.

 
At 00:21, Anonymous Anonüümne said...

pole olemas mugavus- ja naistealasid. on mugavus- ja naistemehed. selliseid leidub igal alal, ka ajakirjanduses. tervita krivošapkat!

 
At 08:27, Blogger Rünno Ruul said...

olen ka suusatades näinud vestlevai inimesi - see ka mugavusala...
järeldus - kogu sport on üks krdima mugavus ja laiskadele inimestele!
:D:D:D

 
At 11:14, Anonymous Anonüümne said...

Huvitav, mitmelt naiselt blogipidaja oleks pähe saanud, kui ta oleks tulnud selle mugavus- ja naisteala starti. :)

 
At 13:12, Blogger Priit Pullerits said...

...ilmselt piisavalt paljudelt, et kinnitada: jah, rulluisutamine on tõepoolest naisteala.

 
At 18:22, Anonymous Anonüümne said...

Aga kas mehed ei ole siis naistest mitte füüsiliselt tugevamad? Sellisel juhul teeks TÕELISED mehed ka naistealal naistega võisteldes neile tuule alla.
Neile juba loobumisvõidu andmine küll mehelik ei ole. Ja kui loobumisvõidu andja ei ole mehelik, siis võib ta ju rahulikult naisteala teha küll.

 
At 21:03, Anonymous Anonüümne said...

Sponsoritega ei naljatleda. Küll Postimehe omanikud tee järeldused ka kiired otsused.

 
At 22:34, Anonymous Anonüümne said...

Tehke palun mulle selgeks, kas see mugavus ja naiste alaks lahterdamine on tunnustus alale ja selle tegijatele või midagi muud?
Mida sellega öelda tahetakse?

 
At 22:46, Anonymous Anonüümne said...

See on tunnustus PP, kes on tõeline mees.

 
At 10:14, Blogger Priit Pullerits said...

18:22 - väga vahva loogiline konstruktsioon. Äärmiselt efektne ja nauditav. Braavo! Eriti meeldib see, et niisugust vahvat loogikat saab teha ka kurjalt isiklikuks minemata. Kiitus!

 
At 19:51, Anonymous Anonüümne said...

Aga kas mu mõttekäik suutis sind veenda, et sa võid rulluisutamisega tegeleda küll edaspidi?

 
At 11:50, Blogger Priit Pullerits said...

Ei, seda kahjuks mitte. Aga siin pole süü mõttekäigus. Siin on asi põhimõtetes :)

 
At 16:37, Blogger Rain said...

Priit, sa võiksid kasutada oma uuriva ajakirjaniku võimeid ja kirjutada loo sellest, miks D. Ruusu ei tahtnud võita rulluisumaratoni ja lasi seda teha Keskpaigal. Ükskõik millist pilti vaatad, on näha et Ruusu ei taha või ei tohi võita. Mees pidi finishijoonel end niipalju tagasi hoidma, et oleks äärepealt ninali kukkunud.

Kas mängus on raha? Tiimisisene hierarhia?

 

Postita kommentaar

<< Esileht