reede, märts 18, 2011

Pullerits: Kas nädala pärast näeme Andrus Veerpalu jälle võistlusrajal?

Võrumaa mehel Ain-Ivar Tupil oli kuratlik õigus, kui ta kuulutas siin blogis hiljuti, et ega talv veel läbi ole, suusahooaeg läheb edasi. Muidugi läheb! Järgmisel nädalavahetusel, reedest pühapäevani, toimuvad Pärnumaal Jõulumäel Eesti meistrivõistlused. Mis klubi esindab Andrus Veerpalu? Igaüks ju teab, et Jõulu Suusaklubi. Milline oleks veel kaunim võimalus, kui panna karjäärile kodurahva eest punkt oma klubi sama hästi kui koduradadel? See oleks nagu kandikul kõik ette toodud. Ilusamat ja sümboolsemat võimalust võistlusspordiga omade seas hüvasti jätta annab otsida.

Ilmselt on Veerpalul nüüdseks ka tervis piisavalt korras, et starti tulla. Igatahes selle nädala esmaspäeval oli ta suusklemas Mõedakul, kus peeti Eesti noorte meistrivõistlusi. Ja vaevalt saab siin olla takistuseks ka märge FISi kodulehel, mis teatab, et ta ei ole FISi võistlustel starti lubatud, sest ta on teatanud rahvusvahelise karjääri lõpetamisest, mistõttu ei kuulu enam dopingukontrollitavate nimekirja. Eesti meistrivõistlused ei ole ju FISi võistlus, kus osalemiseks peab olema FISi luba selles mõttes, et kuulud testitavate hulka, ega ju? Jaanuari keskel Mammastes osales Eesti meistrivõistlustel 15 km klassikasõidus 34 meest ja ma ei usu kohe mitte üks teps, et näiteks Riho Klement või Siim Mesikäpp või Vjatšeslav Murov pidid selleks mingite prooviandjate potentsiaalses listis figureerima.

Liiati on Veerpalu hooaja lõpus ikka Eesti meistrivõistlustel kaasa löönud. Mullu tuli ta samal ajal Haanjas koos Kein Einaste ja Risto Mägiga 3x10 km teatesõidus Eesti meistriks. Tunamullu jäi sama meeskond Jõulumäel Eesti meistrivõistlustel kolmandaks. See-eest tulid Veerpalu ja Einaste kaks aastat tagasi sealsamas Eesti meistriks paarissprindis. Nüüd on Jõulumäel kolmel päeval valida teatesprindi, teatesõidu ja 50 km sõidu vahel. Mis võiks olla põhjus, et me Veerpalu tuleval nädalavahetusel stardis ei võiks näha? Kindlasti aitaks ta oma osalusega maha võtta neid kahtlusi, mis seoses tema loobumisega tema ümber on kogunenud. Eelmisel nädalavahetusel helistas mulle puhkepäeva hommikul Eestis omas vallas väga hinnatud ja oma ala peensusteni tundev kolleeg, kes tahtis mulle teatada vaid ühte: "Tead," küsis ta minult, "kuidas Veerpalu oleks saanud kõik kahtlused maha võtta?" - "Nooh?" pärisin vastu. - "Kui ta oleks täna Jaak Mae karikavõistlustel starti tulnud." See olid FISi kalendri võistlus, ilmselt seetõttu ei saanud ta osaleda. Aga nagu öeldud, siis ei tohiks Eesti meistrivõistlustel küll see takistuseks saada.

Küllap ootavad suusasõbrad ka seda, et Veerpalu korraldaks ilusa ja meeldejääva lahkumispeo. Seda ootab ka üks Eestis uhkelt pärjatud endine tippsportlane, kes sel nädalal minuga vesteldes huvitus, kas ma ikka mäletan, mis moodi Veerpalu oma karjääri lõpetamisest teatas. Mõtlesin mõne sekundi ja vastasin siis: "Pressiteatega." Mu vestluspartner oli seesuguse sammu üle üksjagu hämmeldunud. Tõepoolest, ilmselt mäletate teiegi, mis moodi tegi sedasama eelmise aasta suvel Kristina Šmigun-Vähi: kogus rahva, sealhulgas ajakirjanikud terrassile ja teatas otsesõnu kõigile silma vaadates (kuuldavasti olnud seal pisaraidki, mis tegi selle lõpukuulutuse üksnes hingeminevamaks), mis otsuse ta on langetanud. Küsimus ei ole niivõrd selleks, nagu ootaks igasugu asjamehed, et Veerpalu neile snäkid-dringid välja teeks, vaid ennemini selles, et palju on neid, kes tahaksid talle öelda kõige senise eest siirad ja südamlikud tänusõnad.

Mis mind aga ausalt öeldes kõige rohkem imestama paneb, on see, kuidas ESL on jätnud alaliidule kulda ja karda toonud Veerpalu praeguses seisus, kus küsimusi lendab nii ajakirjanike kui sportlaste suult, üksinda kõigi nelja tuule kätte lõdisema. Mulle tundub, nagu oleks ta unustatud ja hüljatud. Millest selline distantseeritus?
******
Dubrovniku vanalinn, Horvaatia. 26. juuni 2010. Pildistanud Priit Pullerits.

Foto 1: Andrus Veerpalu nädalavahetusel Mõedakul Eesti noorte meistrivõistlustel. Foto autor: Arvet Mägi, Virumaa Teataja / Scanpix
Foto 2: Andrus Veerpalu sõitmas mullu märtsi lõpus Haanjas Eesti meistrivõistlustel 50 km võidu poole. Foto autor: Aldo Luud, Õhtuleht/Scanpix
Foto 3: Andrus Veerpalu tuleb kaks aastat tagasi märtsi lõpus Jõulumäel Eesti meistriks paarissprindis. Foto autor: Aldo Luud, Õhtuleht/Scanpix

34 Kommentaarid:

At 19:13, Anonymous Anonüümne said...

Mis sul viga on? Millest sa aru ei saa?
AV saatis sind pikale lainele ja sa ei suuda seda alla neelata?

 
At 20:59, Anonymous Anonüümne said...

Õige küsimus. Ja kas MA ka on raja ääres?

 
At 21:02, Anonymous Mesikäpp said...

Mõmm mõmm. Tähendab, et siin kohe solvama? Aga kui sa priit nii kõva mehekene oled, siis tule kolmapäeva õhtul kell 17:00 Tartu ovaalile. Siis vaatame, kas ma oleksin pidanud seal eesti meistrivõistlustel ikka osalema või ei.

 
At 21:09, Anonymous Anonüümne said...

Vihjeks lugejatele: minu arvates tuleb seda artiklit lugeda nii, et Pullerits on selle kirjutanud iroonilises võtmes. "Kahtluse maha võtmine" 8)

PS. Kommentaatorid võiksid oma agressiivsust kuidagi teistmoodi maandada kui blogi lugupeetud autori vastu.. Ta ei ole neid alatuid ründeid kuidagi ära teeninud.

 
At 21:20, Blogger dr Holden said...

Ma ikke pidasin suusahooaja jätkumisega seda silmas, et homme kell 9 läheb 60 meest ja 4 naist Haanjas 100-t kilomeetrit läbima.

Aga noh, eestikad ka ju veel mõnedel sõidumaadel pidamata, andke minna!

 
At 21:54, Anonymous Anonüümne said...

Võistlused on taas avatud ka harrastajatele. 6 EURi.
http://www.suusaliit.ee/static/events/2302_Joulumae_juhend.pdf
Tõeliselt demokraatlikud meistrivõistlused! Ja veel 0-st suurem (kui Priitu uskuda) shanss näha ja võistelda AV-ga!

 
At 22:06, Anonymous Anonüümne said...

Kõik see rahvas ootab ikka PP kahtluste kinnitamist või ümber lükkamist seoses AV dopingu temaga.
Niiet, alusat ikka sellest, mille ise ilma tõestuseta päevavalgele tirisid ja ära hiili teemast kõrvale, et miks AV peaks PP veel midagi tõestama.

 
At 23:20, Anonymous Anonüümne said...

Kõik see rahvas ootab, aga ootamine on nüüd moes. Vene suusaföderatsioon ootab Mati Alaverilt otsust. Priit ootab AV-lt vastuseid küsimustele. Isegi Kaspar Kokalt oodatakse otsuse tegemist (ERR uudistes on teema pidevalt üleval - kuigi Kokk pole ju kuitea suurte saavutustega suusamees), kas võtab vaheaasta, lõpetab karjääri või jätkab. Huvitav - Alaver ütleb targa mehe toonil, et otsus peab sündima aprilli lõpuks ja Kokk ka kohe järel - oodake otsust aprilli lõpus.

Kõik krutivad ootuspinget üles. Oodakem siis rahulikult edasi (Jelena Välbele näe ei meeldi, et Alaveri mingisse poliitilisse mängu tahetakse kiskuda: http://www.skisport.ru/news/index.php?news=11858)..

 
At 00:49, Anonymous Anonüümne said...

Süüdistada on mõnus. AV on süüdi, et ei võistle. ESL on süüdi, et ei kaitse hüsteerikute eest.

Ja veel.
PP: Küllap ootavad suusasõbrad ka seda, et Veerpalu korraldaks ilusa ja meeldejääva lahkumispeo.

PP lävib igapäevaselt (isegi puhkpäev hommikuti!) oma ala peensustenu tundvate kolleegidega ja uhkelt pärjatud endiste tippsportlastega. Ehk tasuks kaaluda veidi info vahetamist ka suusarahvaga. Siis saab aimu, kas lahkumisürituse kõrraldamise jäme ots peaks olema AV või hoopis tema austajate poole peal.

Ja veel.
Vjatšeslav Murovile ja Andrus Veerpalule ühesuguste algtingimuste nõudmine näitab, et inimene ei mõista absoluutselt ADAMSi põhimõtteid ja kes peavad oma tegemistest aru andma. Pigem siiski tegemist järjekordse tahtliku manipulatsiooniga, et jälle miski cool vaatenurk leida.

Väljas on libe. Mõni libastub ja kukub kõnniteel, mõni jälle oma kirjutistes.

 
At 11:03, Anonymous Anonüümne said...

Sa Priit küsi kõik ise ja otse järele-suure tõenäosusega on AV esmaspäeval sinu koduradadel "käimas".


http://www.suusaliit.ee/static/events/2277_NOORTE_SUUSATUUR_2011_JUHEND.pdf

 
At 12:48, Anonymous Anonüümne said...

Vihjeks lugejatele: minu arvates tuleb 21:09 kommentaari lugeda nii, et see on kirjutatud iroonilises võtmes.

"blogi lugupeetud autori vastu.. Ta ei ole neid alatuid ründeid kuidagi ära teeninud." Kas seda on võimalik lugeda ilma muigeta?

 
At 12:51, Blogger GuidoMukk said...

Paitab nii et PP keerab aga muudkui kruvi peale ja provotseerib lugejat ..ja kommijat laamendama nii et vahutaks.
Samuti on ta loobunud ise sõna sekka ütlemast..ja lajatab selle asemele järgmise provokatsiooniga.

 
At 12:56, Anonymous Anonüümne said...

Milleks sellist jama vaja kirjutada? Kas muidu ei suuda valusat ja mõrudat pilli alla neelata?

 
At 13:05, Anonymous Anonüümne said...

Kuidas dopingutegemise õpetajaid noortespordist eemal hoida? -- küsimus on Eesti suusatamise edasist käiku vaadates ka selles.

 
At 13:34, Anonymous Anonüümne said...

Kas PP doseerib üle?, küsivad paljud blogi lugejad. Neli lugu lühikese aja jooksul. Tunnistagem - seda on palju. Rohkem kui EPL või PM ilmutanud, rohkem isegi SL/ÕL-st.
Miks Pullerits kasutab repetition & reinforcement taktikat? Sest küsimused on ikka vastamata. Aga lõpuks leiavad blogi järjekindlad lugejad ka iseseisvalt vastused. Lootkem seda!

 
At 14:13, Anonymous Anonüümne said...

Ei tea kuidas suusatamises on, aga jalgratta Eesti meistrivõistlustele ilmna litsentsita peale ei saa. Litsentsi taotlemisel annad allkirja, et oled teadlik dopingu mitte tarvitamisest, ning pärast võistlust pead arvestama dopingu prooviga. Nii, et kui PP väited vastavad tõele(üleeelmine sissekanne), siis AV eesti MV ei osale

 
At 14:43, Anonymous Anonüümne said...

Ott Kivikas: Toidulisandeid tarbin mõõdukalt.

Kui palju tarbid toidulisandeid [..]?
"Toidulisandeid tarbin mõõdukalt, st hommikuti lisan Hera80 valku pudru sisse, tarbin vitamiinide ja mineraalide kompleksi (Vita–min), enne trenni Beta–alaniin, trenni ajal BCAA explode, Pärast trenni HTR segatuna Dextroga, õhtul enne magamaminekut Joint+ liigestele, omega3 ja mineraalide kompleks MZB".

Allikas: www.fitness.ee

Mul tekib alaväärsuskompleks!

 
At 17:33, Anonymous Anonüümne said...

Loen juttu ja ei taba liini. Olen vist pilves. Kõik on nagu okidoki, kuid kommentaariumis käib äge metatekst. Tundub nagu oleksin midagi vahele jätnud blogi lugemisel või olen lausa teiselt planeedilt. Ma ei taba liini, ups, sorry poisid. Ai pagan mul päälik keelas sorry kasutamise ära. Del klahvi ma ka üles ei leia enam. Mmm. Ma tõesti ei mõista mis värk praegu käib aga no kütke edasi, kuni ma kah liinile pihta jälle saama hakkan. Ja Iffile kah terviseid.

 
At 18:14, Anonymous Anonüümne said...

Jääb muidugi arusaamatuks, keda PP siin üldsegi provotseerib? AV-d kindlasti mitte, sest tema startimine Eesti MV-l vaevalt ühest blogist sõltub. Ja miks peaks ta kartma dopingukütte, ta on juba nii ammu tagasitõmbunud, et midagi sobimatut ei saa leida naguni?. Nii et ainsana provotseeritakse siinset blogi lugejat. Kurb muidugi, et ajakirjanik enda lugejaid sedasi hindab.
Tanel

 
At 21:26, Anonymous Anonüümne said...

Minul on selline küsimus:
1. Kas AV fopaa vähendab Mati Alaveri väljavaateid Venemaa suusakoondise peatreeneriks minekuks - või hoopis suurendab?
2. Ja kas see on Eesti suusatamisele kokkuvõttes hea või halb?

 
At 10:10, Anonymous Anonüümne said...

Peab kurbusega teatama et AV-d siiski järgmisel nädalavahetusel stardis ei näe.

 
At 17:16, Anonymous Anonüümne said...

mis vihjamine ja poole p*rsega peeretamine siin AV koha pealt käib? kui te teate midagi, eks kirjutage siis see välja, kui te ei tea ning ainult arvate miskit teadvat, siis jätke see enda teada.

 
At 18:08, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits paneb valimatult kõik kirja, mida sülg suhu toob ja nii saab AV-st iganädalane järjejutt. Tekkib täielik karistamatuse tunne, sest mingeid fakte pole vaja kunagi esitada.

 
At 19:11, Anonymous Anonüümne said...

tükk aega olen hoogu võtnud sellesse jadasse postitamisega v mittepostitamisega aga nüüd ühe rea lisan - c'mon, kes teist natikenegi sporti on teinud ja omab õrna aimu eesmärgile pühendumisest, mis mõtet on "kahtluste kõrvaldamiseks" startida mingil külavõistlusel, kui kogu hooaja eesmärk on pandud ühele kaardile ... milleks juhtumisi on MM? mida see tõestab? kellele see midagi tõestab? ajakirjanikud, võtkem mõni uus teema ette ...
-tiit-

 
At 21:11, Anonymous Anonüümne said...

Suusatamise Maailma Karika lõppvõistlusi vaadates tekib tunne, et AV on(oli) hoopis mingis teises maailmas. Circa 50 meest võistlevad hooaja jooksul arvukatel võistlustel. Karussellis on nii vabatehnika kui klassika, pikad ja sprindidistantsid. Keegi ei aja enam sellist jama, et valmistub ainult ühele võistlusele. AV ei suudaks tänapäeva suusakarussellis enam kaasa lüüa. See kogu ettevalmistuse ühele võistlusele ülesehitamine on ... noh, kuidas nüüd öelda ... ega ta hea toon ei ole - teisi tippklassi suusatajaid silmas pidades. Ja ju seal ikka midagi on, teiste maade koondistes ei ole kuulda, et sedamoodi treenitakse.

 
At 00:06, Anonymous Anonüümne said...

No aga mida tahtagi mehelt, kes õlut reklaaminud "Kehva suusailmaga võtan vabalt"?
http://et.wikipedia.org/wiki/Andrus_Veerpalu#Veerpalu_reklaamis"

 
At 06:31, Anonymous hd said...

AV võib vabalt tulla rajale harrastajate klassis,kui isu on PP-le ära panna.Priidul aga võimalus Av-ga asjad sirgeks rääkida ja võistelda.Näete,mis Di Centa tegi---AV-st poolteist aastat noorem.

 
At 09:44, Anonymous Anonüümne said...

21:11
Sa oled vist noor mees ja ei tea, et kui AV oli noorem ja oma võimete tipul 2001,2002,2003,2004 siis mees sõitis kõiki distantse ja oli kogu aeg pildil, isegi eraldistardi uisus oli ta esi 20ne mees, samuti sõitis ta sprinti. Olid ajad kus AV, Estil, Elofson, Mae sõitsid suusavahetusega sõidul klassikapoolel eest ära ja ei lasknud uisuga teisi järgi.
Vanema mehena oli täiesti loomulik et ta keskendus ainult oma alale.

 
At 09:53, Anonymous Anonüümne said...

to 09.44.
Olen piisavalt vana, et mäletada neid aastaid. Ära nüüd liialda. Need olid ainult mõned üksikud sõidud. Estilit ja eriti Elofsoni universaalsus oli ikka hoopis teisest puust võrreldes teise kahega.

 
At 10:16, Anonymous Anonüümne said...

Kiidan 21:11 kommentaari.
Kui 9:44 midagigi suusatamisest ja inimorganismist teab, siis saaks ta aru, et 40 aastasena ei ole võimalik terve hooaeg läbi hästi sõita. Ega Di Centa ju terve aasta häid sõite kõmmutanud ei ole, pm oli see esimene sõit kus ta see aasta esikümnesse jõudis. Sama hästi oli AV Otepääl viies.

 
At 11:45, Anonymous Anonüümne said...

Parandan, Di Centa oli MM-l kaks korda esikümnes!

 
At 17:49, Anonymous Anonüümne said...

"Kas nädala pärast näeme Andrus Veerpalu jälle võistlusrajal? "

Kindlasti ei näe, sest kohale me ei lähe ja teleülekannet ei tehta.
See kas AV seal stardib, ei oma mingit tähtsust. Isegi see mitte, mitu EMV medalit tal on.
Elus olulisi asju asju, pealkirjas räägitu on ebaoluline.

 
At 02:53, Blogger 柯云 said...

2016-02-27keyun
michael kors outlet
chanel outlet
nfl jerseys
louis vuitton outlet
michael kors outlet
oakley store
gucci handbags
cheap tods
michael kors outlet
ebron james shoes 13
abercrombie and fitch
michael kors outlet online
michael kors outlet clearance
mont blanc mountain
canada goose outlet
polo outlet
ugg boots
abercrombie & fitch
sunglasses oakley
beats by dr dre
tods outlet store
michael kors outlet online
mulberry uk
michael kors outlet online
coach factory
louis vuitton purses
true religion jeans
ray bans
michael kors outlet
coach factory outlet online
michael kors outlet
ugg for cheap
true religion
p90x
ugg outlet store
louis vuitton outlet stores
ugg outlet
louis vuitton bags
nfl jerseys wholesale
michael kors outlet

 
At 05:14, Blogger Unknown said...

yeezy boost 350 v2
cheap jordans
adidas ultra boost uncaged
longchamp outlet
salomon speedcross
yeezy boost 350
nike huarache
af1
brady jersey
adidas tubular
320

 

Postita kommentaar

<< Esileht