reede, juuni 10, 2011

Pullerits: Kas spordis tohib närvi kaotada?

Mis küsimus see veel on! Loomulikult ei tohi. Eesti koondise jalgpallur Sander Puri mängus Fääri saarte vastu 56. minutil kaotas. Ta ei teinud pealtnäha midagi hullu, virutas pärast kohtuniku vilet palliga vastu maad, aga sellest piisas - teine kollane kaart, kokku punane kaart! Seejärel oli selge, et Eesti häbiväärsest kaotusest ei pääse. Samuti kaotas pärast vastaste ründaja ohtlikku tegutsemist närvi väravavaht Sergei Pareiko, kes teenis selle eest kollase kaardi.

Need kaks näidet tõestavad: spordis ei too närvi minek kunagi mingit kasu, ainult kahju.

Nood intsidendid, eriti Pareikoga seotu, meenutasid juhtumit Poola meistrivõistlustelt, kus Krakovi Wisla väravavaht Pareiko kaotas samuti enesevalitsemise. Vaadake seda siit: http://www.mindingthe.net/?p=1439

Ja mängu tulemus: Wisla kaotas tolle kohtumise Varssavi Legiale 0:2.

See, mida Pareiko Poolas korda saatis, võttis sõnatuks. Aga mitte nii sõnatuks, et ma poleks sel teemal suutnud seisukohta võtta. Võtsingi: http://www.tartupostimees.ee/452066/priit-pullerits-k-di-r-k/

Sellised vahejuhtumid, kus närvi läinud mängijad hakkavad laamendama ja lõhkuma, pole paraku haruldased. Eesti Jalgpalli Liidu avalike suhete juht Mihkel Uiboleht rääkis mulle kahest juhtumist, kus Kanada ja Liechtensteini mängija olid lõhkunud Lilleküla staadioni riietusruumis ukse. Pärast oli kummagi riigi alaliit saatnud vabanduse ning tekitatud kahju hüvitanud, rääkis Uiboleht.

Uurisin temalt, kuidas reageerinuks Eesti Jalgpalli Liit, kui midagi sellist, nagu Pareikoga Poolas, juhtunuks Eesti liigamängus. Ja vastus oli selline - kuulake nüüd tähelepanelikult: järgnenuks eemaldamine mitmeks mänguks või rahatrahv. Aga kuna kohtuniku otsus tolles olukorras oli kahtlane, pidas Uiboleht tõenäolisemaks, et verbaalse väljenduse ja vara lõhkumise eest oleks karistus siiski ainult rahatrahv. Kuid karistus oleks järgnenud igal juhul.

Miks on seda siin oluline välja tuua? Aga sellepärast, et kui loete veebis spordisõprade (spordisõprade?!?) kommentaare juhtunule, siis enamik õigustab Pareiko käitumist. See ei näita minu meelest ainult jalgpallifännide kasvatuslikku taset (õigemini selle puudumist), vaid alaliidu esindaja kommentaar Eestis määratavate võimalike karistuste kohta tõestab, et vähemasti Eesti jalgpallijuhid tauniks sellist käitumist, mida jalgpallifännid õigustavad. Ja see ongi tugevaim ja veenvaim vastulöök kõikelubavatele fännidele, sest muust, nagu nende jäärapäisus näitab, ei suuda nad lihtsalt aru saada. (Äkki on nad liiga palju peaga lööke harjutanud? Selle küsimuse peaks nad, muide, vapralt alla neelama, sest nad neelasid vapralt alla ju Pareiko palju vingemad väljaütlemised.)

Ometi ei saa eeltoodud järeldusega kaasust lõppenuks lugeda. Sest kui Eesti Jalgpalli Liit tauninuks seesugust märatsevat käitumist Eesti liigas, oleks ootuspärane, et ta väljendaks oma seisukohta ka Eesti viimaste aastate põhiväravavahi inetu avaliku käitumise üle. Ma ei räägi siin karistamisest, sest tegemist oli ikkagi Poola meistriliiga mänguga - ma räägin nii elementaarsest ja tulevaste jalgpallurite kasvatamise seisukohalt niivõrd vajalikust didaktilisest asjast, nagu oma arvamuse selge väljaütlemine.

Paraku on Eesti Jalgpalli Liit võtnud hoiaku see no evil, hear no evil - ei ole kuulnud ega näinud. Uiboleht ütles mulle, et keegi ei ole neilt juhtunu kohta kommentraari palunud. Aga tegemist oli ju intsidendiga, mida võisid veebi vahendusel näha kõik, ja ilmselge kriisikommunikatsiooni õppetund ütleb, et halbu asju tuleks püüda iga hinna eest ennetada. Sest kui Eesti jalgpallijuhid oleks teinud avalduse, näiteks, et me ei kiida vähimalgi määral heaks seda, kuidas käitus Pareiko pärast mängust eemaldamist, ja leiame, et peame edaspidi Eesti mängijaile veelgi rohkem rõhutama, et nad ei kahjustaks seesuguste kontrollimatute vihapursetega enda ega Eesti jalgpalli mainet, siis oleks 1) probleem olnud koheselt maas ja 2) oleks avalikkusele, eriti noortele, saadetud selge sõnum, et sport pole koht inetuks käitumiseks.

Tuletan veel kord meelde juhtumit Tartu rattarallilt, kui pöördusin viisakalt kahe vene keelt rääkinud mehe poole ja palusin, et nad sõidu ajal omavahel ei vestleks, sest see on ohtlik, vaid jälgiks teed. Oleks ju ka võinud pahasena vanduda nende peale nagu voorimees (ne bizdite, jop tvaju mat), aga tulemust ei oleks see toonud, ja küllap oleks mürgitanud grupi sisekliimat. Ja võib-olla oleks mulle sellise väljenduse peale hiljem suisa käru keeratud.

Suur järeldus: sõimlemine, märatsemine, vandumine ei ole õigele spordimehele kohane. Sport ei ole siiski tsirkus, kuigi nüüdisajal seda rõhutama tikutakse. Sport on džentelmenide võitlus. Kahju, et seda nüüdisajal unustama kiputakse.
******Catalina Highway, Santa Catalina Mountains, Arizona. 2. aprill 2011. Pildistanud Priit Pullerits.

Fotod 1 ja 4: Sergei Pareiko EM-valikmängus Itaalia vastu. Fotode autor: Mati Hiis, Õhtuleht/Scanpix
Fotod 2 ja 3: Sergei Pareiko sõprusmängus Uruguay vastu. Fotode autor: Karli Saul, Scanpix

61 Kommentaarid:

At 10:11, Anonymous Anonüümne said...

Inglastel on ütlus (vabandan ette võimalike kirjavigade pärast):
Football is a gentlemans game, played by hooligans, and rugby is a hooligans game, played by gentlemans!

Miks on jalgpall, F1, hoki ja korvpall populaarsuselt teistes aladest mõõtmatult ees - seal saab actionit! Tulemus polegi alati kõige olulisem.
Niipalju siis spordist seekord...

Mart

 
At 11:08, Anonymous Margus said...

Priit kas sa ise ka kunagi emotsionaalseks muutud? Blogi lugedes jälgides tundub, et eriti mitte :) Ja ilmselt sellepärast sa ka näiteks pallimängudes läbi ei lööks. Tee vahelduseks mõni uurimus ka sellest, kuidas emotsiooni pealt tulemused tulevad - neid on kindlasti tulnud ka mitte kontakt spordialades.
Olles ise mänginud pallimänge päris palju elus näen, et kes pole emotsiooniga seal sees, need kardavad rohkem ja ei võitle viimase piirini. Seega praegu ma arvaks, ei tuleks ükski härrasmees jalkas tippu. Lihtsalt härrasmeestest sõidetakse üle. Teine asi on oma emotsioone mingil tasemel hoida vaka all. Ilmselt on osad inimesed, kes ei suuda oma emotsioone kontrollida ning teised kes on selles paremad. Ja need kel üldse emotsioone ei teki ja võistlusmomenti ja võidujanu ei ole need ei saavuta eales midagi.
Inimene on loom ning väga raske on muuta midagi, mis on miljonite aastatega välja kujunenud. Emotsioonid on osa meist, seega ei saa midagi halvaks pidada.

 
At 11:16, Anonymous Anonüümne said...

PP muutub emotsionaalseks, kui õnnestub intrigeerida või irriteerida või ärapanijalikke väljendeid kasutada nagu hüsteeriline eit.

Aga parafraseerides klassikuid:
Sõimlemine ei ole õigele ajakirjanikule kohane. Ajakirjandus ei ole siiski tsirkus, kuigi nüüdisajal seda rõhutama tikutakse. Ajakirjandus on džentelmenide väljenduskunst. Kahju, et seda nüüdisajal unustama kiputakse.

 
At 11:43, Blogger Priit Pullerits said...

Aitäh, eelmine, mind klassikuks arvamast.

Margus ütleb väga õigesti, et emotsioone peab olema. Nõus. Ja ütleb õigesti seda, et emotsioone tuleb suuta kontrollida. Nõus. Sest kui jääd näiteks 0:2 taha, kaotad punasega ühe kaaslase, ja siis jääd korra veel vastaste surve alla, siis on kerge liiga emotsionaalseks minna, mis tegelikult tähendab närvi nimekut - ja mulle tundus üksvahe, et seda oli ka Eesti mängus tunda. Säilitada tuleb organiseeritus, läbimõeldus, kaine pea, siis on lootust raskest olukorrast välja tulla. Liigsete emotsioonidega ei jõua neis olukordades enamasti kusagile, pigem läheb asi hullemaks.

 
At 12:53, Anonymous Anonüümne said...

Priit kirjutab täiesti õigesti, et "sõimlemine, märatsemine, vandumine ei ole õigele spordimehele kohane." Samas see Jop Tvaju Mat (eelkõige eesti keeles!) on palliväljakute lahutamatu kaaslane. Nõmmel Hiiul "Kalju" harjutusväljakult kostab see laialt üle Glehni parkmetsa ja ka ümbrisevate individuaalelamute alale. Võrus tegin kord rannas võrkpalli mängivatele noormeestele märkuse. Jop Tvaju Mat käib ju pallimängu juurde, ütlesid mehed. Nad olid sellega harjunud, keegi ilmselt ei olnud neile küsimust ette pannudki, et võiks teistmoodi olla. Kindlasti on ka intelligentseid, viisakaid jalg- ja muid pallureid, Poom nt tundub väga viisakas mees, jt. Üldine tase kahjuks on selline, mis pallimängud minu jaoks välja lülitab.

 
At 13:18, Blogger Priit Pullerits said...

Hei, anname taas hagu dopinguteema alla. Lugege tänasest Postimehest Rein Taaramäe usutlust:

http://sport.postimees.ee/466030/taaram%C3%A4e-jah-ma-arvan-et-armstrong-tarvitas-dopingut/

Tsiteerin motiveeritud mahus: "Mäletan Armstrongi võite hästi, kõik need olid märkimisväärsed. Jah, ma arvan, et ta tarvitas dopingut."

Nooh, sinisilmsed leerist "Usume..."?

Mina usun Rein Taaramäed! Tubli, Rein, ma teid isiklikult ei tunne, aga aus ja otsekohene ja kartmatu mees paistate olevat, kes ei pelga välja öelda karmi tõde ja kes ei poe "aga lõplikku kohtuotsust veel pole olnud"-religiooni taha - tuult tiibadesse!

 
At 13:38, Anonymous Anonüümne said...

Poiss on noor ja kogenematu veel, jah.

 
At 13:46, Anonymous Anonüümne said...

Mõned Eesti koondise jalgpallifännid nägid 00ndate keskpaigas tõsist vaeva, et Eesti fänlust noa ja kahvliga sööma õpetada. Siinkohal kummardus Otile ja tema sõpradele. Pole nüüd ise enam aastaid statale sattunud, ei teagi, kuidas fännitribüünil läheb. Loodan, et kasvatusest oli kasu ja rõvedusi ei röögita.

See, et Pareiko ja Puri käitumist pole üheskoos hukka mõistetud, läheb seeriasse 'meid on niigi vähe, meie omad võivad'. Eriti suurejooneliselt tuli see suhtumine muidugi AV juhtumi puhul välja. Meie spordipublik sallib liiga kergelt kehva lastetuba. Otsese valetamise õigustamist ja uskumist - no ma parem ei räägi sellest, see on katastroof.

Rõõmuga näen, et koos paari sõbraga pole me ainsad, kes Taaramäest peavad! Lugesin tänast PMi lugu ja nägin rõõmuga, et noormees on puhta spordi nimel valmis Tour de France'i võiduunistusest loobuma. Respect! Jõudu ja õnne talle!

 
At 14:01, Anonymous Anonüümne said...

Ajakirjanikud rikuvad noormehe elu sedasi ära. Kahju Reinust, kohe näha, et süütu poiss ajakirjanduse reinuvaderitest uudiste küttidega suhtlemisel. Ehk nagu MA ütles 40 aastasele AV-le: "Aeg on meheks saada!" (uh, see vist polnud päris täpne tsitaat aga blogis võib ju olla ebatäpsusi küll).

Mina ei saa aru miks siin blogis üks silmakirjateener järjekindlate ja vankumatute osas mõnitavate küsimustega intrigeerida üritab?

Tänase loo pilte vaadates saan aru, miks fotosponsor oma nime upitab. Pildid kõik peale ühe on ju uimased ja jututeemast kaugelt mööda. Loomulikult on hea, et mingi udune seos tekstiga on aga nagu näha, ei suudeta sellesse pildipanka koguda just olulisi situatsioone kirjeldavaid klõpse. Seega on vaja teha suuremat promo, et inimesed ikka ka edaspidi kontekstiväliseid illustratsioone vaataksid. Märk kaasaegsest anonüümsest hapukurgi massimeediast. Hapukurk on muidugi parem kui värsek kurk, sest need on steriliseeritud ja ei levita igatsorti patsille mis lugejaid oma loomutruudusega võiks kuidagi ohustada.

 
At 14:06, Anonymous Anonüümne said...

Et lugejatele ei jääks vale muljet siis tuleb rõhutada, et tegemist pole Postimehe usutlusega (kes peaks soovima rääkida Andres Hälvikuga?). Taaramäe vastas rattaprofid.ee lugejate küsimustele ja Postimees võttis sealt portaalist.

 
At 14:22, Anonymous Anonüümne said...

Kui 14:06 jutt vett peab, siis kolistas too portaal rämedalt ämbrit. I*****d! Enne omade rindele saatmist võiks ikka kuulivestigi selga anda, ehk siis lühikese erialase PR koolituse teha!

 
At 14:39, Blogger Priit Pullerits said...

13:38 ja 14:22 - millest te räägite, mehed??? Te ütlete, et Taaramäele peaks mingit valetamise ja vassimise koolitust tegema, mida teie nimetate uhkelt PR-koolituseks?!? Just sellepärast, et mees julgeb rääkida ausalt ja otse, ma temast lugu peangi! Kuidas mulle ei istu need tüübid, keda usutledes valvavad kotkapilguga PR-tegelased. Nõmedus! Usutletav teab, et ta ei räägi õigust ja tõde, PR-tegelane teab, et käib tõe peitmine ja isegi petmine, ja ajakirjanik, rahva teener, teab ka, et talle ja rahvale aetakse kärbseid pähe, aga teeb tähtsa näo, nagu mängiks tähtsat mängu, sest mis tal ülejääb - kõik on ju juriidiliselt nii korrektne, nagu siin ühe dopingukaasusega seoses mõned on hakanud väärtustama. Haige värk, ütlen ma. Kas te tõesti siis oleksite rahul, kui Taaramäest tehtaks ka Tiger Woods??? Siin pean silmas seda, et Woods oskab ka palju ja lahkelt pressikatel rääkida, aga häda on selles, et ta ei ütle mitte midagi - need on tühjad sõnad! Ja mõni mees näib siin sedasorti tühja pläägutamist - jah, just seda see on - õigustavat! Annaks saatus, et elu selliste tüüpidega mind kokku ei viiks. Käisin nädala algul intervjueerimas Eesti Panga nõukogu esimeest Jaan Männikut - ei mingeid nõunikke, ei mingeid PR-esindajaid, ainult mina ja tema - vaat selliste meestega saab businessi teha. Ja siis leidub siin veel mõni selline, nagu 14:01, kes nimetab mind, kes ma otsekohest lähenemist pooldan ja hindan, silmakirjateenriks. Soonets, aja oma 92 kilo jalgele, mõõt hakkab plärtsujatest täis saama!

 
At 15:07, Blogger Priit Pullerits said...

Ja mulle meeldis veel üks otsekohene ja jõuline vastus, mille Taaramäe andis sisuliselt "aga lõplikku kohtuotsust ei ole veel olnud"-tüüpidele, ja mida soovitan eriti lugeda "Usume..."-kampaaniaga liitunuil:

Kas pead õigeks, et mullusel Touril positiivse proovi andnud Alberto Contador siiani võistleb?

Taaramäe: "Juhtum on ebaõiglane seetõttu, et kui klenbuterool sattus Contadori organismi toidu kaudu, siis peaks ta ikkagi karistada saama. On esinenud juhtumeid, kus spordipoest vitamiine ostnud rattur saab alles pärast vahelejäämist teada, et need sisaldasid üliväikeses koguses keelatud ainet.
Tavajuhtudel määratakse ratturile pikema jututa ühe-kaheaastane võistluskeeld ja nii tuleks ka Contadoriga talitada. Ta peaks auga oma keelu ära kandma ja comeback’i tegema. Contadoriga toimuv on teiste ratturite suhtes ebaõiglane. See on vastik, kuidas selliseid mehi eelistatakse ja neile poetakse."

Mulle hakkab see Taaramäe-poiss oma spordimeheliku MITTEkeerutamisega ja kompromissitusega järjest sümpaatsemaks muutuma. Edu teile, Rein Taaramäe!

 
At 15:11, Anonymous Anonüümne said...

Eino on aju! Võrrelda pedaku peremehest raskekahurit õblukese mägironijaga on intervjuu andmise kontekstis kohatu! Üks on elukogemuse poolt säravaks lihvitud briljant aga teine alles oma kante kaotav teemant. Hoiame pöialt, et see intervjuu Taaramäele teemandi poolitamisega ei päädi.

Eriti omakasupüüdlikult küüniline on silmakirjateenri soov endale pangakontole tugrikuid teenida oma ohvri paljakskoorimise teel nagu seda tehti Kalevi-Liival. Ja panna siis intervjueeritav oma kuulipilduja pilli järgi tantsima. Ajakirjanikul on ju nii mõnus näha kui alasti inimesele punane laik peale tekib.

 
At 15:21, Blogger Priit Pullerits said...

Kohe näha, et selles diskussioonis on kontraargumendid otsas, sest minu leitud vägevad kahurid tulistavad ikka väga halastamatult, mistõttu on vastaspool laskunud luulesse, püüdes oma selgete argumentide puudust maskeerida tühipalja ilukõnelemisega. Ei lähe läbi! Näeme läbi!

 
At 15:45, Anonymous Anonüümne said...

Mis kahuripaugust jutt käib, kas klenbuteroolist? See on ju dopinguprooviga selgelt tuvastatud aine, mitte miski kahtlase väärtusega suhtarv. Alles sa kirjutasid, et isegi pikaajalised suhted lagunevad viljastava marukapitalistliku Eesti tingimustes. Ei pea need suhtarvud kuidagi ajahambale vastu. Aeg viib uute asjaolude teada saamisel neisse suhetess mitmekordseid korrektiive. Lahtuste arv kasvab vanakeste seas halastamatult. Ja samuti muutuvad keelatud suhtarvud dopingukeissides järjest lõdvemaks ja lõdvemaks nagu meeste ja naiste vahelised suhtedki.

Ütle nüüd veel, et argumendid otsas on. Ja üleüldse, kas sul Soonetsi luba on privaatsete isikuandmete avaldamiseks? 92 kilo pole ju miski näitaja. Profipoksija kohta ütleks, et võimas aga piltnikust hobiratturi kohta ütleks, et tunnen kaasa. Ja üleüldse kus see Soonets sul siin on - siin blogis pole ta kordagi isegi kommentaarides sõna võtnud. Ah miski Denia reklaamjutt oli aga see ei loe sest see oli PR toimetajate poolt ära nuditud.

 
At 16:07, Anonymous Anonüümne said...

Soonets teeb õigesti, et ei tule siia vahutama. Väärikuse taastamine pärast libastumist on väga raske, nagu me PP näitel näeme.

 
At 16:26, Anonymous Maamees said...

Sootaga Meeta ütleks selle peale : Issand millist juttu see poiske köneleb, kas tal aru pääs ka om natuke.....
Sihik on sellel kahuril väga metsa poole, muidugi on alati köige lihtsam kiusata köige nörgemat ja haavatavamat, kuigi ilmselgelt on Eesti spordisüsteem hetke seisuga ajale jalgu jäänud ning vajaks tösist remonti. Aga siinkohal puudubki vist ajakirjanikul julgus sügavamalt kaevuda, sest sport ja poliitika ja ka kogu muu elu on tihedalt pöimunud, ühte pole ilma teiseta. Aga kui liigselt surkida, siis teadagi et nii mönelegi see ei pruugi meelepärane olla.
Mis Taaramäesse puutub, siis mjah, natuke rumal jutt, vöttes endale kohtumöistja rolli, vöib tulevikus liigne suupruukimine ja isikuline arvamusavaldus valusalt kätte maksta. Aga eks verejanulistele ajakirjanikele sellised mötlematud ütlejad meeldigi ju.
Algse teema kohta kah niipalju, et kes tösiselt südame ja hingega sporti ei suhtu, see ka kuhugile ei jöua. See kuis lökkele löönud emotsioone maandada, on paljuski maast-madalast treeneri-juhendada teha...aga igastahes parem kui närvi kaotanud sportlane löhub mööblit kui vastasmängija käsi-jalgu...Koos juhtumiga kindlasti kasvatuslik kohvitund, muidu vöib tösisest spordimehest huligaan kasvada väljakule, kui vaja, siis ka karistada....pallimängudes on parim kasvatuslik meetod pingipoisiks taandamine.
Löpetuseks kodanik Priit Pullerits - pole enam 90-ndad, kui erimeelsusi rusikate, kurikate ja kuulidega lahendati....

 
At 19:46, Blogger GuidoMukk said...

Meeldib et hr. Pullerits on Rein Taaramäe avastanud. Soovitan kõigile tema blogi lugemist..nii elavat kirjeldust sõitudest nii noore ja emotsionaalse mehe suust pole kuskilt mujalt saada.
Meeldib ka tema otsekohesus, agresiivsus ja kõrged eesmärgid.
Kui kõik hästi läheb saavad enamus eesti spordifännid (võidu alade järgi jooksjad) aasta kahe pärast jalgratta fännid. Ka ERR sporditoimetus ujub kohale kui tulemusi paistma hakkab.
Sellist meest pole eesti rattaspordis varem olnud. Tegu ühe tugevaima sportlasega meeletus konkurentsis kes meil välja panna üldse on.
Edu Reinule ja seda siiralt.

 
At 19:48, Blogger GuidoMukk said...

Maamehele.
Lugejad küsisid ja Rein vastas rattaprofid lehel.
Mis selles halba on. Miks vassida ja keerutada?

 
At 20:34, Anonymous Anonüümne said...

PP: "Just sellepärast, et mees julgeb rääkida ausalt ja otse, ma temast lugu peangi!"

Mina pean samuti Taaramäest lugu, aga Pulleritsust? Tuletame meelde, kuidas ta Veerpalu saaga avalikustamise ajal keerutas, varjas ja konstrueeris. Et te mingil tingimusel minu allikat teada ei saaks! Et põhiküsimus olevat teatavate suusajuhtide käitumine, mitte see, kas või mis asjaoludel Veerpalu dopingut tarvitas.

Kui ajakirjanike ja X-i suhted on halvad, siis kas ajakirjanikud ei mõtle, et neil endil võib olla selles oma osa? Või kujutavad nad ette, et X ning samuti Y, Z ja paljud teised on juhtumisi sellised halvad inimesed ning aja jooksul, intervjuust-intervjuusse muutuvad järjest halvemaks. Minu arvates võiks meie ajakirjanikel olla märgatavalt rohkem vastutustunnet, et kanda endale võetud neljanda võimu tiitlit.

 
At 21:27, Anonymous Maamees said...

Küsida vöib alati köike, aga vastustes teatud küsimustele , eriti neis mis heidaksid negatiivset varjundit konkreetselt kellegile viidates, peaks säilitama diplomaatilise neutraliteedi. Selleks on teised ametnikud tööle värvatud, kes otsustavad - süüdi vöi mitte. Otseselt vassida ja keerutada saab omade tegemiste üle, ülejäänu on saunanaiste jutt.
Mis aga Priidu koduse ammu jahtuma hakkanud kuuma teema juures ei meeldi, on et vaatamata mitme kuu jooksul selgunud üksikasjade taustal nämmutatakse ikka üht ja sama juttu. Ja kogu laskemoon lennutatakse vaid ühte sihtpunkti. Mina ei kuulu fanaatiliste poolehoidjate punti- Me usume AV-d. ma pigem ei usu et Av vabatahtlikult, teadlikult libastus öigelt teelt. Vaadates tösise spordimehe pikaajalist karjääri, iseloomu, saavutusi, siis milleks oleks olnud vaja veel riskida mingi MM medali pärast peale köike olnut, seejuures arvestades veel seda öhkörna töenäosust kuld saada, Tippspordis töesti aastad teevad oma töö. Peale avaldatud lugu Kadastikuga, kus AV pöhjendas avalduse vöimalikult kaugele tulevikku lükkamist, siis sellist inimlikku seisukohta toetan igati. Aga Priidul inimlik kaastunne puudub, tema peab vaid viikingite ees plusse koguma ja isegi enam-vähem töeseid fakte ei viitsi kokku korjata - köik pole alati must vöi valge....Uurima peaks praegu ja avalikkuse ette tooma kogu Eesti spordi varju jäävad asjaolud, alustades rahastamisest, raha kulutamisest, ametnikest, med.taustast jne, jne...
Kui möelda PM ajakirjanike viimaste aegade suurlugusid, siis astuti taas samasse ämbrisse, tegelased küll teised, situatsioon teine, Selle asemel et faktid kokku korjata ja ootamatu rünnakuga vastane nurka suruda, andmata aega atra seada, oli taas sentsatsioonilise loo avaldamisega rutt taga. Eelmine lugu oli pölvili surutud Savisaare raha teema, mis löppes Kapo jaoks tödemusega, et suutsime venelaste raha sattumise Eesti poliitellu ära hoida. Öige moment oleks olnud ju lennujaamas kohvrid näpus, raha täis tabamine, mis oleks vast jäädavalt kustutanud nime ES Eesti poliitikute nimekirjast. Vöi polnudki see eesmärk? Toona reaktsioon üldsuses oli positiivne, köik kiitsiva takka, aurahagi jagati, aga seekord tulemus nii roosiline polnudki...

 
At 21:45, Blogger GuidoMukk said...

Reinul ei ole vaja säilitada diplomaatilist ümarust..
Tal on uueks hooajaks viis klubi tööpakkumistega kohal käinud.
See vist ratturite stiil..Kirsipuu samuti suht otsese ütlemisega mees olnud

 
At 22:36, Anonymous Anonüümne said...

Taaramäe teeb selle lihtsa, kuid paljudele raskestimärgatava vea, et arvab nagu igaüks võiks kohe kirjutada nii hästi, et avalikku blogi pidada. Nagu rattasõiduski, on ajakirjanduses vaja andekust, erialast ettevalmistust ja kõva tööd. Ilma nende komponentideta võib olla üksikuid õnnestumisi, kuid stabiilselt head taset ei saavutata. See on selgelt näha, vaadates pisut ringi, kuidas sportlased ja spordiharrastajad omale blogiväljundeid üritavad teha. Ilma püsivalt hea tasemeta ei saa aga lugejaid hoida.

 
At 22:53, Blogger Priit Pullerits said...

Las ma ütlen otse: ma vist lausa põlgan diplomaatilise neutraliteedi ehk ümara hülgemöla ajajaid.

 
At 23:07, Anonymous Anonüümne said...

ta VIST põlgab ;) jo siis Krivošapka ja Soonetsaga kooskõlastamata. ei riski, tuleb hoida diplomaatilist neutraliteeti.

 
At 23:20, Anonymous Maamees said...

Pakkumised on välja teenitud pigem südika rattasöiduga, mitte suupruukimisega.
Dipl. neutr. eneseväljendusel ja ümaral hülgemölal on ikka päris suur vahe.

 
At 23:38, Anonymous Anonüümne said...

Hambutu erameedia suudab raha teha ainult süütu lamba ohverdamise abil mammona altarile. Nilbe!

Avalikõiguslik meedia suudab aga hüpata hülgemöla ajajatele niimoodi kõrri, et viimased suudavad lausa otse eetris aru kaotada. Vaat see on tase! Võta Priit endast noorematest eeskuju nt Astrid Kannel'st, kes suutis viisakalt Eesti riigi promonäo kõri kollase lindiga nii kinnitõmmata, et diplomaatilise jutu ajamise oskuse ja karastusega mees oleks peaaegu nuttes diktori juurest ära jooksnud, kuid suure silmnähtava pingutuse saatel suutis kaamera ette siiski istuma jääda.

Selle kõrval on Priidu kihutuskõne saunanaiste jutu ajamiseks äärmiselt madalalaubaline. No mõtle ise mees, kust otsast saab Taaramäe midagi sellist teada ja mis mõte on tema subjektiivsel solvava varjundiga arvamusel Armstrongi suhtes. Kui noormees ei suuda argumentatsiooni juurde lisada, siis on tal viimane aeg endale PR tugiisik palgata kes blogitekste väheke säravamaks lihviks.

 
At 00:20, Anonymous Anonüümne said...

Priit
Sulle, kui PM vastutavale/vanem/vms toimetajale: kas on eetiline ja kas on juriidiliseslt õige/korrektne (kas vastavad lepingud on sõlmitud ja autoritasud tasutud), kui PM avaldab järjekindlalt www.rattaprofid.com lehel ilmuvat?
Ei nori. tahan lihtslt teada.
Juhul, kui kogu see info edastamine pole korrektselt vormistet ja tasutud, siis tahaks hakata küll norima (olid kommentaarid PM kommentaariumis millised viitasid plagiaadile).
Anna teada
Ikka otse ja keerutamata!
terv
Peip

 
At 00:45, Anonymous Anonüümne said...

Näe, Kaspar Kokast on saanud tõsine rattur.
http://www.saaremaavelotuur.ee/index.php?sisu=osavotjad

 
At 11:37, Anonymous Anonüümne said...

22:36 Eestis ongi väga vähe spordiga seotud blogisid, kus on stabiilselt arvestatv hulk lugejaid, kusjuures käesolev blogi on siin kindlasti igas mõttes - nii ajakirjanduslikus kui vaadatavuse mõttes - konkurentsitult parim.

Konkurentsi võivad ka põhimõtteliselt sellised blogid tulevikus tekitada:
- dr. Holdeni blogi http://blogger-holden.blogspot.com/
- Alternatiivsete jooksjate blogi http://alterjooksjad.blogspot.com/
- Andres Keba blogi http://jookseme.blogspot.com/

Aga täna on ka kõik 3 eeltoodud blogi kaugel maas Priit Pulleritsust - eelkõige kirjutamise oskuste poole pealt. Samas on kolmes eeltoodud blogis väga mitmeid ühiseid jooni ja ka tuntav positiivne erinevus käesolevast blogist.

Ootaks Eestisse juurde tõeliselt huvitavaid spordialaseid blogisid !

 
At 11:45, Anonymous Anonüümne said...

Priit ütleb väga täpselt ja õigesti, "ümara hülgemöla" ajajad. Ja neid käib siin blogis palju. Ei saada aru mis eesmärkidel see blogi on loodud. Priidu juttu ei viitsita enam õieti läbi lugedagi, iga mees hakkab lärmakalt oma teooriaid ajama. Üldises lärmis ei ole blogiperemeest enam kuuldagi. Varsti valatakse juba ise endale veini (piltlikult), halvustatakse peremeest ja tema teenijaid, näpitakse peremehe vara, nõutakse seletusi kust ta ühe või teise asja ostnud on ja mis raha eest [Nagu Maksuamet, ausalt!], jne. Soonetsi (92 kg) kohalolek sellise seltskonna puhul on mõistlik. Ka juba vaikides. (Vene rahvuslased nostalgitsevad: "Сталин убеждал не словами, а мерной поступью имперских легионов...") Vot nii.

 
At 12:09, Anonymous Anonüümne said...

Andres Keba kirjutis "Miks ma ei lähe Harku järve jooksule" on väga hea. Adekvaatne ja huvitav kirjeldus kuidas jooksjaid nagu kärbseid, nii et paiguti peab ummikus käima. Illustratsioon ka väga asjakohane. Aga 11:37-ga tuleb nõustuda, ilma ajakirjanduslike teadmisteta ajakirjanduse tasemele küündivat blogi naljalt ei tee.

 
At 15:40, Anonymous Anonüümne said...

11:45 - võiksid siis isegi otsa lahti teha ja juttu kommida aga ei tuled siin hülgemölaga laiama. Kui sa seni ei saanud aru, siis PP astus oma käesoleva artikliga reha otsa, sest siin ei ole vuti publikut. Nii lihtne see ongi, miks keegi ei targuta jutu kallal. Aga ole pai räägi meile midagi mõistlikku vutist. Iskiklikult jälestan seda ala.

 
At 15:59, Blogger Priit Pullerits said...

Kõigepealt, aitäh, 11:37, väga jõulise avalduse eest, ja aitäh, 11:45, väga aruka tähelepaneku eest. Tõesti, mõttetu hülgemöla ajajaid on liiga palju tekkinud. Teema, tuletan meelde, oli ju sellest, kas sportlasel tasub ikka liiga emotsionaalseks minna, närvid kaotada, vanduma ja lõhkuma hakata, ja kas selles osas peaks seisukoha võtma ja selle välja ütlema. Proovi siin inimestega uutel ja sisulistel teemadel diskussiooni ajada, aga nemad kraaksuvad ikka, kui veel 11:45 tsiteerida, "halvustatakse peremeest ja tema teenijaid, näpitakse peremehe vara, nõutakse seletusi, kust ta ühe või teise asja ostnud on ja mis raha eest [Nagu Maksuamet, ausalt!], jne." Enamik on nagu marutõbised koerad, peaasi, et saaks säärde karata, pole tähtis, mille eest ja kas põhjust üldse on. Veel kord: minu teemad, mida siin välja olen pakkunud, on väga-väga erinenud sellest, mida ennast nii fucking targaks pidavad anomüümikud on arvustama tõtanud. Miks ja kas ma peaks nende provokatsioonidega kaasa minema? Ei pea. Tahate teada, kas PMil oli luba avaldada Taaramäe blogist intervjuu? Aga palun väga, Postimehe koduleheküljelt leiate nii avaldaja Andres Kalviku, sporditoimetuse juhataja Peep Pahvi, lehe peatoimetaja Merit Kopli kui ka Postimehe juristide telefoninumbrid ja meiliaadressid. Küsige otse! Miks te mind tüütate? Sest kui mina teile vastuse tooksin, siis ükskõik, milline see oleks, seda te nagunii ei kuulaks - ja ei, ma ei räägi siin vahvast semust Peibust (kas käänasin ikka õigesti?), vaid lihtsalt selle kõige viimase näite kaudu kõnetan absoluutselt kõiki, kes siin marutõbiste koertena käituvad - ja Peip seda küll ei tee, olgu lisatud, sest tema on julge ja tal on nimi, ja õige hõlma ei hakka isegi mina :) -, niisiis, ükskõik milline mu vahendatud vastus oleks, siis kohe ilmuks siin välja terve rügement isehakanud tarkpäid, kes hakkaks kaagutama, et mu vastus on korporatiivne bullshit ja nagunii ei maksa seda uskuda ja üleüldse on vasataja loll ja muu säärne. Või ei ole nii?

Aga on küll. Selle blogi kommentaarium on selle kohta tõndeid paksult täis, ja need tõendid puudutavad teid kõiki, absoluutselt kõiki, kes te siin anonüümsuse varjus oma kõrilõikajalikku pahatahtlikkust ja hävitavat kurjust käite välja elamas. Selle maskeerimiseks kasutate, muide, alatuid ja tüütuid ja asjasse puutumatuid vasturünnakuid minu aadressil, lootes, et selle tagant ei paista te tegelik loomus välja. Paistab küll!

Nüüd mõelge, mida ma teile siin rääkisin, enne kui hakkate oma järjekordset sõnamulinat siia riputama.

Teema, tuletan meelde, on milleski muus - Pareiko kaasus ja selle järelmid!

 
At 16:04, Blogger Priit Pullerits said...

Ja muide, miks ma kuulan 11:45 rohkem kui teisi? Lugege veel kord tema kommentaari ja saate aru! Sest ta on arukam ja haritum kui enamik teisi. Et millest see välja paistab? Aga sellest, kuidas ta valdab interpunktsiooni, ja sellest, et ta oskab originaalkeeles tsiteerida ajaloolisi ütlemisi.

Te ei saa, anonüümikud, sageli arugi, kuidas teie lauseehitus ja keele nõrk valdamine reedab ka nüridust teie mõtetes, ja mis veelgi kurvem, loomuses.

It hurts? Sure! But learn to live with it.

 
At 16:30, Anonymous Anonüümne said...

Teemast siis ka.
Sport on minu arusaamise järgi eelkõige emotsioon. Just emotsioon ajab meid endid välja harjutama, paneb vaatama võistlusi, emotsioonide ajel liiguvad tänapäevases tippspordis väga suured rahad, sest millal müüa - ikka siis kui emotsioonid laes ja sisemine arveametnik tagaplaanil.
See selleks.
Kas sportlane võib närvi kaotada? Arvan, et see on osa spordist/elust. Korrektne (sisemine arveametnik) vastus oleks, et ei tohi, ent kui sportlased aegajalt närvi ei kaotaks poleks Sport ka nii nauditav. Enamik spordialasid on ju võitlused kellegagi ja üks osa sellestsamast võitlusest on vastane emotsionaalsest tasakaalust välja viia.
Minu arvamus on - jah spordis võib närvi kaotada, see pole taunitav, ent peaaegu kindlasti kaotab närvi kaotanu ka konkreetse heitluse.
terv
ja päikest
Peip
P.S. Priit, sain Sinu vastusest aru nii - pole Sinagi kindel kas Kalviku artikli näol pole tegu plagiaadiga. paranda kui eksin.

 
At 17:08, Blogger Priit Pullerits said...

Peip, Postimees on liiga suur väljaanne, et lubada endale mingisugust avalikku vargust. See ei tuleks kõne allagi! Ega me mingid ullikesed ole, kes teeks asju ilma, et need oleks kontrollitud, kõik kooskõlastused ja lepped saavutatud. Vastasel juhul oleks kaod ju liiga suured. Usume Andres Kalvikut!

 
At 22:26, Anonymous Anonüümne said...

Üks asi on juriidiline korrektsus rattaprofid.com materjalide kasutamise juures.

Teine asi on see, et ei jalgrattasporti toimetuses kureeriv Kalvik ega igapäevaselt veebi uudiseid üles riputavad tüübid ei viitsi ise enam absoluutselt tööd teha. Kopime aga Rattaproffide lehelt ja mõnus olla. Selline suhtumine jätab märgi külge ja mitte ainult Kalvikule, kelle tõsiseltvõetavus niigi nullilähedane, vaid kogu toimetusele - Postimees on see leht, mille sisu kopitakse mujalt kokku.

Aga mis puutub PP poolt kõvasti kiidetud kodanik Männikut, siis huvitav on võrrelda tema poolt intervjuus välja öeldud töötasu suurust ja Eesti Panga veebis olevaid hüvitiste kogusummasid.

 
At 22:53, Anonymous Anonüümne said...

22:26 Eesti Pangas, eks muidugi on kõva ahvatlus rahakambritest käia matti võtmas. Ajakirjandusel on palju, mida kaevata. Aga EP on end nii tugevasti ära kindlustanud, et allikate leidmine ilmselt on tõsine probleem. Kõrgelt kinnimakstud koristaja vaevalt suud paotab.
Aga Taaramäe intervjuu osas rattaprofid.com vajab PM-i rohkem, kuid PM rattaprofid.com-i. Intervjuu sai Postimehes ära toimetatud, lugejale harjumuspärasesse formaati pandud, pilku ligitõmbava fotomaterjaliga varustatud. Ilmselt sai ka konarlikku keelt kõvasti parendatud. Need on vähemärgatavad, kuid tähtsad asjad (mis heas ajalehes peavadki lugejale märkamatuks jääma). Nii et ei ole ühene, kes kellele arve peaks välja kirjutama.

 
At 00:08, Anonymous Anonüümne said...

Mind kui düsgraafikut puudutab Pp viide segastele mõtetele väga aga millegipärast ei tunne ma ennast kuidagi riivatuna. Tunnete riivet annab vältida anonüümsus mida Pp siin ise jätkuvalt võimaldab ja mille vilju ta naudib. So, what next Mr PP?

Ma tahan vandumise kohta öelda, et alles nädal aega tagasi kaotas Pp siin blogis oma vandumishimu tagasihoidmise võimekuse aga nüüd näitab jälle tähelepanu endalt mujale suunamiseks sportlaste peale. See on alatult silmakirjalik trikk, mis kahandas sinu vastu lugupidamist päris mitme pügala võrra.

Kalvik ja Postimees ei anna siiski endale aru, et väikese entusiasmist peetava portaali tapmiseks piisab seal oleva sisu pihtapanemisest. Loomulikult soovivad haid oma väikevelle nahka pista ning siin mängus armu ei anta. Lootusetu protsessimine.

 
At 09:39, Anonymous Siim said...

"Kloostris.
Vend Johannes
Ülimalt tähtis asjaolu, erakordne ülesanne kutsub teid kloostri varjulisest rüpest, paastu ja palve juurest maailma minema, et teisel viisil meie issandat teenida. Otsige preili Agnes von Mönnikhusenit! Vaenlaste ja sõprade seast, maa alt ja maa pealt. Kui leiate, siis ehk jumal annab teile andeks, et te kõik olete joodikud, vargad, liiderdajad, laiskvorstid, taignapead!" VIIMNE RELIIKVIA
"Tallinnfilm" 1969
Arvo Valtoni käsikiri Eduard Bornhöhe ainetel


11:45 on võtnud siin blogis endale vend Johannese rolli. Nüüd jääb nuputada, et kes on talle assisteeriv PP, kas kloostri Abtiss?

Vastuseid võrdleme Kloostri taga metsas.

 
At 09:41, Anonymous Abtiss said...

"Ainult meie võime olla püha reliikvia hoidjad ja kaitsjad. Palugem siis, et meie Püha Brigitta ilmutaks end Hans von Risbieterile!"

 
At 09:46, Anonymous Anonüümne said...

"Kloostris. Vend Johannes ja abtiss mängivad malet.

Vend Johannes :
Mjah. Niisiis, preili Agnes on mässajate küüsi langenud.

Abtiss :
Püha reliikvia nimel, me peame ta otsekohe päästma!

Vend Johannes :
Mjah, õige. Nüüd tuleb meil tegutseda, teha üks kombinatsioon. Tuleb ära kasutada sellist meest nagu Ivo Schenkenberg.

Abtiss :
Ta on ju röövel!

Vend Johannes :
Kes? Ivo Schenkenberg? Jaa, ta on röövel. Ja lurjus. Ehk vaba mees, nagu ta iseennast nimetab.

Abtiss :
Vabad mehed ongi need kõige suuremad ketserid.

Vend Johannes :
Isegi kõige suurem ketser _võib_ olla kloostri liitlane, kui ta teenib püha reliikviat, nii on lood. Otsi ikka omale sõpru oma vaenlaste hulgast ja sa oled suuremeelne ning võitmatu. Palun.
"

See jutt sobib sellesse blogisse 100%

 
At 11:02, Anonymous Anonüümne said...

11:45 teksti on tõenäoliselt PP ise kirjutanud, et oleks nüüd hea sellele tugineda ja endale vastu rinda taguda.

"Te ei saa, anonüümikud, sageli arugi, kuidas teie lauseehitus ja keele nõrk valdamine reedab ka nüridust teie mõtetes, ja mis veelgi kurvem, loomuses."

Aga milleks siis neid nürimeelseid anonüümikuid lubada ja taluda siin? Keela ära ja on kohe puhtam ja kuivem tunne.

 
At 11:05, Anonymous Anonüümne said...

Siim on eesti filmiklassika abil spordiblogi nii suurepäraselt semiootiliselt modelleerinud, et vana Lotman ajaks kindlasti - Voh! - pöidla püsti. "Vaba mees" Ivo Schenkenberg 8). Teisigi võimalusi on, nt võiks ju küsida, kes on siin Dobtsinski ja kes on Bobtsinski? Taustad aga võivad olla vägagi keerulised. Viimse reliikvia teksti vaadates, kas on usutav, et Valton ise sellise teksti kirjutamisega hakkama sai? Eriti kui vaadata, mis Valton enne ja pärast kirjutanud on.

 
At 11:53, Anonymous Anonüümne said...

Ärakeelamine ei lahenda probleemi. Maksta samas rahas tagasi - mida Priit teebki. Õige.

 
At 17:40, Anonymous Anonüümne said...

Pareikost - teatud juhtudel kahjustab meie jalgpalli, jalgpallurite ning kogu rahva mainet just sellistele ebaõiglustele reageerimata jätmine.

Tegu on meeste mänguga ning kui sulle ikka mitu korda reeglitevastaselt haiget tehakse, siis tuleb kõva häält teha ning vajadusel ka vastu lõugu anda, muidu jäädaksegi sind tampima.

Mina ei näe Pareiko Fäärisaarte mängu reageeringus küll midagi taunimisväärset, täiesti adekvaatne reageering mängijalt.

Poola liiga mängus tehti ka ju Pareikole liiga, aga selle lambi või mis iganes see litaka sai oleks võinud ikka lakke jätta. Ropendamine - OK. Selliste emotsioonide sisse allaneelamine võib tervisele kahjulik olla.

Kahjuks on meie jäähoki tase selline nagu see on, aga kui unistada, et saavutame kunagi (kui keegi võtab vaevaks ja jäähalle tekitab) kasvõi Läti taseme, et näeme mänge telekast ning tegijad mängijad on tegijates liigades, siis võib hr Pulleritsult vist väga palju sõnavõtmist meeste mängu mängivate ja vahel rusikaid käiku laskvate mängijate kohta oodata.

P

 
At 19:45, Blogger Priit Pullerits said...

11:02 - maha hülgemöla, et 11:45 olla kirjutanud mina ise. Ütlen teile otse: ei ole seda mina kirjutanud. Ei maksa teil arvata, et siin pole inimesi, kes minu poolt ei oleks.

Ja et ma peaks nürimeelsed anonüümikud ära keelama? Aga milleks?! Las nende kirjatööd (kirjatööd??) olla ja jääda, siis on kõigil näha, kui idiootne, nõme ja haige võib mõni anonüümne kommentaator olla. Teeb kõigil endasugustel margi täis. Miks kaitsta lolle inimesi nende lolluse eest?

 
At 20:24, Anonymous Anonüümne said...

Mina mängu ei näinud, aga kui 17:40 kijutab, et "adekvaatse mehe adekvaatne reatsioon", siis see tundub igal juhul usutav. Vajadusel lõuga panemisest on rääkinud ka olümpiavõitja Erki Nool. (Ei oska öelda, kas Nool on ka praegu ikka oma sõnade juures). Rõhutada tuleb "vajadusel". Ilma olukorda nägemata saab ainult spekuleerida, ei enamat. USAs on Esindajatekoja liige Weiner päris süütute Twitteri-siutsudega (vahetas paar sõnumit 17-aastase high-schooli õpilasega) Pelosi jt Demokraatliku Partei tädide poolt rajalt maha võetud. Normaalse mehe normaalne käitumine, leiavad mitmed kommentaatorid, aga nad on USAs kõvas vähemuses.

 
At 21:30, Anonymous Anonüümne said...

PP: "Ei maksa teil arvata, et siin pole inimesi, kes minu poolt ei oleks."

Mida see lause nüüd tähendab? Vaatame.

Pullerits tõrjub kommentaatorite arvamust "siin pole inimesi, kes minu poolt ei oleks".

Ehk Pullerits tõrjub kommentaatorite arvamust "kõik inimesed siin on minu poolt".

Ehk Pullerits väidab "mitte kõik inimesed siin ei ole minu poolt".

Ehk Pullerits väidab "siin leidub inimesi, kes pole minu poolt".

Kahtlustan, et see pole see, mida Pullerits tegelikult väita tahtis. Aga mis teha. Ka üldiselt olen tähele pannud, et loogika ja matemaatika ei ole just ajakirjanike kõige tugevam külg. Ja sellest on paganama kahju, sest nii jätavad nad tihti oma hea seisu lõplikuks võiduks realiseerimata. Viimane suurem näide oli Savisaare rahaskandaal.

 
At 22:32, Anonymous siim said...

21.30 on väga hästi toonud välja selle lolluse mida äsja pidin lugema. Las too loogika düsgraafia jääb siia kõigile lugejatele tutvumiseks mis juhtub ajakirjaniku professionaalsusega kui juhe kokku laksab.

Ma olen pikka aega kahtlustanud, et blogipermees nüpeldab teraseid külalisi oma lahja IQ tõttu. Tänaste uperpallide järgi siin julgen arvata, et Arti kehakaalu numbri all on ära toodud Priidu IQ. See on tähelepanuväärne nr, sest sellise nr-ga muidumehed tippu ei jõua ja mind valdab siiras positiivne kadedus, et Priit on suutnud sellega hakkama saada. Loomulikult ei ole see kerge, kuid kes on öelnud, et elu peab kerge olema?

 
At 22:39, Anonymous Anonüümne said...

->21:30
Krt mul ei ole midagi teha, on pühapäeva õhtu, kolan netis ringi, kõikele on juba 2 ringi peale tehtud, siis tuleb mõte, et vaataks kas spordiinimesele huvipakkuvas blogis midagi uut ja huvitavat ka arutluse alla on sattunud. Näen, et viimasest korrast on paar kommentaari juurde tekkinud. Teen siis lingi lahti ja mida näen? Järjekordselt on keegi mingi täiesti mõttetu ja teemasse mittepuutuva jama kirja pannud.

Tekib 2 mõtet, kas blogi omanik ise tegeleb provokatsioonidega või siis käivad siin mingid inimesed, kellele blogi omanik on varbapeale astunud (üliõpilased, ajakiranduse ohvrid, pimedad suusatajaid fännavad tegelased jne) lihtsalt norimas. Kaldun arvama viimast varianti.

Saatke parem e-kirju, siis ei pea teised asjatult linke klõpsime, kui on näha, et midagi uut on postitatud.

Sai siis järjekordne mõttetu teemast kõrvale kaldunud kommentaari postitus - sorri.

P

 
At 00:18, Anonymous Anonüümne said...

22:39, samad sõnad. Ka mina oleks oodanud nt naturalistlikus laadis reportaazi eile toimunud Harku järve jooksult (liiklusummikud, parkimisprobleemid, regamise jamad, kirves stardimaks [PM ei saa unistadagi, et lehe ilmumispäeva hind oleks 400% kõrgem eeltellimusest], higiste kehade massid, jooks läbi plaazil oleva vormitu inimmassi, uriini hais - kas on seos välikemmerguid rentiva firma ja jookse sponsoreeriva õllefirma vahel? - reklaaminänni jagamine lastele - oi-oi-oi, kuidas kõige tillumad Metabo sünteetiliste lutsukommide peibutusi ampsavad!)

 
At 01:05, Anonymous Anonüümne said...

Connecting the dots: AV dopinguproovid teatavasti võeti Otepääl veebruaris 2011. Otepääl käib palju sportlasi kogu maailmast, nende seas võib kindlasti olla dopingutarvitajaid. Veebruaris toimus MK etapp ja seejärel noorte MM. Kasvuhormoon võis AV verre sattuda pärast rasket treeningut tarvitatud klaasist kesvamärjukesest. Spordivõistlustel igal pool on välikemmergud, õllefirma teatavasti on aga samade võistluste sponsor.

 
At 13:51, Anonymous Anonüümne said...

11:05 - Bobtsinski leidmine ei valmista siinsete tegelaste seast suurt raskust. Aga kes on revident ja mida ta siin teeb?

 
At 15:11, Anonymous Anonüümne said...

Loomulikult ei ole ilus ja aksepteeritav sportlase kontrollimatu käitumine. Samuti ei ole seda spordist kirjutava ajakirjaniku oma. Spordist kirjutav ajakirjanik saab rahulikult lauataga istuda, oma mõtteid korrastada, need kirja panna ja üle lugeda ning peale põhjalikku viimistlemist avaldada.
Sportlasel on võistluse käigus vere adrenaliini tase väga kõrge, mis takistab tal enda emotsioonide kontrollimist. Kui ajakirjanik sellega ei arvesta või veel hullem, ei teagi seda, siis peaks hetteheite tegema eelkõige ajakirjanikule. Rohkem asjatundlikust soovides!

 
At 15:16, Anonymous Anonüümne said...

Priit, iga blogi on tema lugejate nägu. Kui sulle tundub, et siin käib harukordselt palju idioote ja muidu rumalaid inimesi, siis ongi su blogi ju täpselt seda väärt.
Tanel

 
At 08:52, Blogger raybanoutlet001 said...

zzzzz2018.5.14
oakley sunglasses
ralph lauren outlet
polo ralph lauren
michael kors outlet
jordan shoes
true religion outlet store
off white shoes
nike tn pas cher
atlanta falcons jerseys
ralph lauren uk

 
At 06:07, Blogger 5689 said...

zzzzz2018.8.6
ralph lauren outlet
longchamp outlet
jordan shoes
ugg boots clearance
off white clothing
supreme shirt
true religion jeans
lacoste outlet
michael kors outlet clearance
nike huarache femme

 
At 05:48, Blogger Unknown said...

basketball shoes
adidas yeezy boost
kyrie irving shoes
golden goose
kevin durant shoes
lebron shoes
nike prestos
adidas eqt support adv
tom ford glasses
fila

 

Postita kommentaar

<< Esileht