neljapäev, juuni 02, 2011

Pullerits: Mis rattarallil südant kripeldama jäi?

LUGEJATE TUNGIVAL SOOVIL LISATUD FOTOSID VASTASUUNAS SÕITJATEST! (Inimeste paremaks tuvastamiseks klikkige kaks korda pildile.) KAS JÄTKAN KÕIGI SELLISTE FOTODE AVALDAMIST? TAHATE ENNAST KA NEIL NÄHA, KUI SENI VEEL POLE NÄINUD (KÕIK SCANPIXI FOTOD POLE SIIA MAHTUNUD, PILTE ON VEEL OI-KUI-PALJU!)? Vanemad olijad kindlasti mäletavad, kuidas paar aastat tagasi tekkis massiline liikumine, mis nõudis pärast Tartu nn jooksumaratoni minu diskvalifitseerimist, sest suusataja Jaak Mae oli andnud mulle ratta seljast juua väljaspool jootmisala. Vahutamist jätkus väga pikaks ajaks, kas sellist jootmist keelav punkt ikka oli võistlusmäärustes ja kuidas peaks selle väidetava punkti rikkumist karistama. Neid oli ikka hirmus palju, ja nad olid kohutavalt vihased, kes nõudsid minu maha võtmist.

Seda hämmastavam, millise elegantsiga vaatasid nüüd kõik Tartu rattarallil osalejad mööda massilisest ja pidevast ja eluohtlikust võistlusreeglite rikkumisest. Nagu juba eelmises postituses mainisin, sisaldus igale osalejale jagatud infolehes lause: "Sõitmine vastassuunavööndis on rangelt keelatud!" Ja nagu lisasin, siis vähemasti minu grupis leidus vaevalt kedagi, kes seda reeglit ei oleks eiranud. Kuid sedapuhku ei ole mitte keegi vaevunud küsimust edasi arutama, ehkki paari lonku joomine väljaspool ametlikku TPd on tühiasi võrreldes rattaga pidevalt vastassuunas sõitmisega.

Selline valikuline teemade üle erutumine toob kujukalt välja osalejate kahepalgelisuse. Kui saaks konkurendi mingi nõksuga maha võtta, on kõik hakkajad, aga kui nende enda tegevuses tuvastada totaalne ja eluliselt tähtsa reegli rikkumine, on kõigil suu vett täis.

Teine asi, mis häiris, oli valest stardiväravast sisenemine. Üks selline intsident toimus otse minu ja Art Soonetsi ja Peip Reedi silme all grupis 301-500 umbes kümme minutit enne starti. Ma ei hakka siin sellest täpsemalt rääkima, sest muidu äkki ei võeta mind edaspidi enam trenni kaasa (loodan, et sellist kartust väljendades sügavalt eksin, sest reegleid ja head tava ei rikkunud ju mina, vaid see, kelle tegevusest ma siin räägin... aga mine sa tea...). Jah, de jure oli kõik õige, valest väravast sisenenu tõstis oma ratta õigesse koridori lindi taha. Kuid sellegipoolest ei saanud kellelgi jääda märkamata, kuidas stardiväravasse sisenejaid kontrollinud neiu püüdis tolle sõitjaga verbaalselt võidelda ja korduvalt keelas tal seesuguse tegevuse, aga ta jäi kaotajaks.

Minu sügav veendumus on, ja ma usun, et enamik nõustub minuga, et kes tahab kohta oma grupis võimalikult eespool, peaks sisenema aegsasti ikka ja üksnes oma väravast ja siis endale koha reserveerima, mitte kasutama valest väravast ega üle aia stardialasse sisenemise moodust. Selline vahele trügimine ei ole spordimehelik. Hea meelega kuuleks siin, millega Peip Reedi, kes on spordiüritustel olnud korduvalt ametis sellega, et hoida ära igasugused üle aia ronimised, tolle sõitja teguviisi õigustab, rääkimata sellele kaasa aitamisest.

Rattaralli peakorraldaja Indrek Kelk väljendas mulle lootust, et ajapikku võistlejate distsiplineeritus siiski paraneb ning seetõttu ei pidanud ta massiliste sanktsioonide rakendamist veel vajalikuks. Avaldasin arvamust, et vastassuunas sõitmise keelustamise punkti on korraldajad reeglitesse lisanud eeskätt seetõttu, et kui keegi peaks vastutuleva auto alla sõitma, ei saa ta süüdistada korraldajaid, et nood polnud ohutust taganud, ja Kelk ei vaielnud sellisele interpretatsioonile vastu. Küll aga tunnustas ta, et kindlasti aitavad minu kirjutised rattaralli osalejate arvu vähendada, mis kokkuvõttes peaks kaasa tooma selle, et ka vastassuunas sõitmise vajadus peaks kahanema.

Ehk mida Kelk ei suuda peakorraldajana, suudan mina ajakirjanikuna. Pole paha, ütleks üks mees, kellele 5. juuni on lähiaja oluline daatum.
******Catalina Highway, Coronado National Highway, Arizona. 2. aprill 2011. Pildistanud Priit Pullerits.

Fotod: Pildiline tõestus, et rattaralli kulges uljalt ka vastassuunavööndis. Fotode 1 ja 7 autor Karli Saul, Scanpix; fotode 2, 4, 5, 6, 8 ja 9 autor Sille Annuk, Postimees/Scanpix
Foto 3: Motopolitseinikud, Tartu rattaralli korrakaitsjad ja julgestajad. Foto autor: Aldo Luud, Õhtuleht/Scanpix

81 Kommentaarid:

At 14:53, Anonymous Anonüümne said...

Kuidagi ei õigusta.
terv
Peip

 
At 14:55, Anonymous Anonüümne said...

Ei, Priit, sinu jootmise juhtumit ei ole keegi unustanud.
Aga need näited, mis siin tood, on päris räiged küll. Iga võistleja, ka harrastaja teab, et iga pisiasin tähtis. Trügimine jm väärnähtused kindlasti peletavad osavõtjaid - asja ei võeta enam tõsiselt. Paljud kindlasti ei tahaks osaleda üritusel, kus aus mäng ei käi.
"Küll aga tunnustas ta, et kindlasti aitavad minu kirjutised rattaralli osalejate arvu vähendada" -- õige kah, on neid sunnikuid juba liiga palju saanud 8)

 
At 15:24, Blogger Gaspar said...

Mind häiris Tartu Rattarallil kõige rohkem prügi valimatu mahaloopimine :( Ise panin tarbitud geelipakid pükste vahele ning poetasin TP-s nad tee kõrvale.

 
At 16:27, Anonymous Anonüümne said...

Mina olen põhimõtteline mees. Kui ikka PP keerab paksu jama kokku, siis ma ei osalegi nendel üritustel, kus PP kohal ja lisaks ka veel uljalt reegleid rikub ning selle üle pärast ka uhke on!

Ega reeglitest kinnipidamisele manitsemine pole tema tugevaim külg. Vaatame kasvõi siia blogisse pandud viidatud artiklit tema tööandja lehes: "Ohutu sõitmine
Tartu rattarallil mitu korda pjedestaalile jõudnud Allan Oras soovitab homme riskide maandamiseks:
• sõida võimalikult sirgjooneliselt
• ära tee asjatuid ja järske manöövreid
• ära järsult pidurda
• ära «nõelu» mõttetult läbi grupi
• anna käega märku, nagu annad autol märku suunatulega
• kui sööd või jood, liigu grupi kõrvale või taha
• manitse julgelt kõva häälega neid, kes tekitavad ohtlikke olukordi"

Nagu näete pole siin mainitud vastassuunas sõitmist, kuid kõvahäälsest manitsemisest on juttu ohtlike olukordade tekitamisel. Vastassuunas sõitmine on ju ohtliku olukorra tekitamine aga jälle leiab blogikirjaniku härra endale vabanduseks tuntud lause: "Käige minu sõnade aga mitte tegude järgi!" Eks ta ole mis sa sellisega sõidad kui ta igal hetkel leiab reeglitest kõrvalelibisemiseks vabanduse. Samas nõuab meie sangaritelet punktidest kinnipidamist grammi pealt.

Teiseltpoolt näitab kõigi ratturite in corpore sõit vales suunavööndis, et meie rahvasportlastele on reeglitest poogen ja sellistelt spordisõpradelt on ikka väga nüri nõuda, et nad ei usuks Veerpalu. Oluline on tulemus - mitte aga selle saavutamise viis nagu ka Priidul. Pole rajalt maha võetud, pole ka probleemi, kuigi aus oleks nt Ain-Ivari jt kõigi kaasvõistlejate suhtes, kes reegleid järgisid Priidu punt lihtsalt maha võtta sh Arti ja Peipuga. Aga noh, kui ikka kohe finishis protesti sisse ei anna siis pole tagantjärgi võid ainult näpuga näidata, kuid ega vastassuunas sõitmisega uhkeldaja sellest järeldusi ei tee.

 
At 16:50, Blogger Priit Pullerits said...

Peip, tubli mees oled, Sa ei hakka hämama nagu mõni teine, mis näitab, et oled vastutustundlik ja aus spordimees ja sellepärast, hoolimata sellest, et olen Sinult tuld ja tõrva saanud, Sinust lugu peangi.

16:27 sõnavõtt läheb mõttekonstruktsioonidelt väga keeruliseks, nii et ei oska kohe kaasagi rääkida. Aga ma ei usu, et esimese 500 mehe hulgas olnuks kedagi, kes ei sõitnud kordagi vastassuunavööndis. Sõitsin ka mina, korduvalt ja pidevalt. Selles osas rikkusin reegleid, siin pole mingit küsimust. Ma ei tea, mis nüüd edasi peaks tegema... Sekretariaadile ennast üles andma? (Oi, kuidas nüüd paljud mehed [kes ise ka küllap sõitsid vastassuunavööndis] selle peale põlema lähevad ja mind ainult tagant hakkavad utsitama...)

 
At 16:51, Anonymous Anonüümne said...

Aga vaadake pilti kus turvamootorrattad sõidavad. Mis juhtuks siis kui need motikad sõidaks ainult ja üksnes õiges sõidusuunas?

 
At 17:26, Anonymous Anonüümne said...

Jooksumaratoni korraldaja näitas, et tal on sügavalt poogen kui rahvasportlane kelgib reeglite patustamisega. Seda vaatamata avalikule teemakäsitlusele. Ka seekord lubas korraldaja uurida pildimaterjali mille alusel patuseid maha võtta, kuid lubaduseks on see ainult jäänudki, kuigi isegi nende viidatud piltidel on vales suunavööndis sõitjad numbritega selgelt näha. Sellega on korraldaja patustanud rängalt osalejate õiglustunde suhtes ja näidanud, et ürituse määrustepäraselt läbi viimine käib neile kas juriidiliselt või tehniliselt üle jõu. Seega pole see üritus nendele, kes soovivad pedantselt reeglitest kinnipidada, vaid nendele, kes igast juhendipügala nurgast üle lasevad.

Südametunnistusega mees vähemalt kahetseks siiralt pattu kasvõi siin blogis ja pöörduks vabatahtlikult korraldajate poole, et palun kergemat karistust vabatahtliku ülestunnistuse eest. Ilmselt tuleks korraldajad vastu ja disklahvi asemel määraks kas rahatrahvi või lisaks karistuseks ajale kas 30 või 60 minutit, kuid nagu näha meie blogiperemees pole nii pühadeks tegudeks valmis. Talle meeldib olla patune ja näidata näpuga seni patuta Veerpalu poole, kelle eksimust pole keegi veel suutnud ametlikult selgeks teha.

 
At 17:35, Anonymous Anonüümne said...

16:27
Nii nagu ässad ees juhtgrupis eeskuju näitavad, nii ka tagapool järgi tehakse.

 
At 18:43, Anonymous Anonüümne said...

Ajakirjanik on võtnud tippsportlase Allan Orase soovituse "Sõida võimalikult sirgjooneliselt" ja asetanud selle rahvasportlase konteksti, jättes täiesti tähelepanuta, et soovitust saab absoluutselt kohaldada ainult suletud trassil. TRR-l viib soovitus paratamatult vastasvööndisse. 16:27 toob selle välja.

 
At 19:35, Anonymous Anonüümne said...

See nö vastassuunas sõitmise reegel on lollus ja täiesti mittevajalik punkt juhendis. Selle asemele saaks kindlasti midagi mõistlikumat kirjutada, näiteks lugeda vastassuunas peatunud autod võrdseks puuga teeveerel ning sõitja oma viga kui sellel otsa põrutab.

10. Võistluste trass on liikluseks avatud. Osavõtjad on kohustatud täitma liikluseeskirju, juhinduma liiklusmärkidest ja liikluskorraldajate märguannetest.
Kas peaks hakkama jälgima ka kiirusepiirangut? Kes finishisirgel või mujal asulates üle 50 sõidab - disklaff.

P

 
At 21:11, Anonymous Anonüümne said...

Kui nüüd TRR korraldajale Kelgule südametunnistusele rõhuda, siis eelmise blogikande ühel pildil on selgelt näha nii Art kui Priit vastassuunavööndis uhamas ja see pildimaterjal on vastavalt TRR juhendile piisav põhjus nende kodanike disklahviks. Isegi kui Kelk seda ei kavatse teha siis Politseile on see sama veenev materjal kui kiiruskaamera foto. Loodetavasti võtab mõni politseiametnik nüüd Priidu ja Art'ga ühendust ning peab vähemalt pika ja motiveeriva epistli liikluseeskirjade täitmise vajalikkusest ning võib-olla lisab sinna juurde ka hästi meeldejääva trahvisumma kiirmenetluse korras. Ma usun, et Priit maksab rõõmuga selle trahvi ära ja jagab seda rõõmu ka meiega ning seega tõestab, et korravalvurid ei maga ning ei vaata avaldatud liikluseeskirjade tõendumaterjalile läbi sõrmede.

 
At 21:13, Blogger Madis said...

Eelmisest sissekandest:
I think you own them an apology.
See pole esimene kord sama fraasiga.
Järjekindlalt patustad keele vastu, kuigi väidad keelt oskavat, Priit.

 
At 21:14, Blogger Madis said...

Väike parandus, eelmise sissekande kommentaaris.

 
At 21:56, Blogger Priit Pullerits said...

21:11 ja 17:26 ja kõik teised, kelle kohta ma ennustasin, et nüüd läheb lahti minu skalbi nõudmiseks: olge mureta, Soonetsi Scanpixi arhiiv on paksult pilte täis, kus küllap suure tõenäosusega on kuskil fikseeritud ka teie vastasuunavööndis sõitmine. Kui trahvida, siis miks ainult mind ja Soonetsit - ikka kõiki võrdselt. Nii te laen siia kogu tõestusmaterjali üles, eks, ja siis läheb kõigil maksmiseks. Watch out what you wish for!

 
At 22:30, Anonymous Anonüümne said...

Vastutust liikluseeskirjade massilises rikkumist ja ohuolukordade tekitamist ei saa ainuüksi rallil osalenud harrastussportlaste õlule veeretada. Eelkõige vastutab ikkagi võistluste korraldaja. Korraldajal on kohustus võtta vastavad meetmed, juhendada sportlasi ja tagada nõuete täitmine. Kuna siin on suuri puudujääke, siis tuleks teha nagu Tiit Talilt ähvardati Otepää-Tartu maratoni korraldamise luba ära võtta, sest ta ei olnud üritust Maanteeametiga kooskõlastanud - aga siin täie rauaga ja TRR korraldamiseks järgmisel aastal lihtsalt luba mitte anda. Nii oleks kõige õiglasem. (Kelgu ennustus läheb täide)

 
At 22:43, Anonymous Anonüümne said...

Muide, ka üleeelmisel kommentaaris Priidu poolt kasutatud Watch out what you wish for! sisaldab keelelist viga. Kas uudise kursuse nädalatestis saab nende leidmise eest boonuspunkte? Ma küll annaksin. Madise osutatud aps on päris raskelt leitav.

 
At 22:48, Anonymous Anonüümne said...

Oluline on pretsedent. Kaua me peame taluma Postimehe ajakirjaniku uhkeldamist liikluseeskirjade rikkumisega nii sõnas kui pildis? Kus on feissbuki politsei silmad või nimetati seda organit interneti politseiks? Raske on küll märgata PP poolse provokatsiooni traagelniite kuid kahjuks peab nentima, et tegu on nahaalse ajakirjandusliku eksperimendiga, mille lõpptulemus sõltub sellest, et kelle silm kinnipigistatuks jääb. Ennustan, et Priit pääseb puhta nahaga aga Art saab täie rauaga kui ta oma pildipanka ei ava ja Art'i peale võin kindel olla, et ilma rahata ta komprat ei avalda ning omadele käru ei keera nagu seda on teinud tema ajakirjanikust sõber Priit Andrusest ja Kaiast kirjutades.

 
At 23:13, Blogger dr Holden said...

Mitte ei jäänud kripeldama, vaid nähes seda prügistamist lõi südamesse sügava haava. Seni olen korjanud prügistamise tagajärgi, aga nüüd nägin seda laivis pealt.
MASENDAV!!!
Alustan võitlust prügistamise vastu: http://blogger-holden.blogspot.com/

Priit, kuhu sinna oma tühjad geelipakid tavaliselt paned (jah need, mis on klambriga numbri külge pandud, aga mida finišis seal näha pole)???

 
At 23:15, Anonymous Anonüümne said...

"Scanpixi päälik" Art on ju vist kaudselt ka Shibstedi palgal. Ajakirjanikke politsei naljalt ei puuduta, see on kõigis maades nii. Vennad naudivad karistamatust - aga teisest küljest, kui nad seal päri- ja vastasuunavööndite vahel poogeldavas peletonis surmasõitu kaasa ei teeks - mida oleks meil lehes lugeda? Ajakirjanik on sunnitud minema elu keskele. Vahel on see raske.

 
At 23:31, Blogger Priit said...

See pole kuidagi mõeldav et vastassuunavööndis ei sõidetaks. Vaadake sama sissekande juures olevaid pilte ja saate aru. See väike peagrupp mis ees sõidab ei mahu kuidagi teel ära rääkimata siis tõeliselt suurtest gruppidest, mis alguses moodustusid ja millest üks enne Otepääd külakujaga puruks aeti.

Kas keegi teab täpsemalt intsidendist mis juhtus Pangodi platool üksiku ratturiga ja kes võis põrgata kokku autoga, või oli seal mingi muu juhtum. Lähenesime grupiga talle tagant kui ees juhtus midagi kummalist - liikus kiirelt meist mööda auto ja tee servas seisis auto, ühel hetkel ratturit enam ei olnud ja ees sõitjad hüüdsid midagi et põrkas kokku vms. ja kui seisma jäänud autodega kohakuti jõudsime siis talutati ilmselgelt viga saanud ratturit autosse.
Kõik käis kiirelt ja täpselt ei jõudnud märgata, mis toimus, kuid mida ma ei näinud kusagil oli jalgratas.


Fantaseerime et mingil aastal x on 3000 startijat pikale maale minemas.
Kasv saaks tulla nn. harrastajate arvelt kes pigem liiguvad keskmiselt või aeglasemini, milliseid tegevusi ohutuse osas peaks korraldaja sellisel juhul ette võtma?

Korraldusega tuleb edasi minna ja terve trass võistluste ajaks sulgeda...


Nägin rataste üle aedade tõstmist ja stardikoridoride kohtunikega kauplemist ka tagapool stardigruppides. Selleks et ratast ei saaks korraldajad tagasi tõsta olid nutikad planeeritud ratas lukuga aia külge lukustada. Üldine verbaalne hukkamõist hoidis asju mingil määral kontrolli all. Aga selline tegevusviis on korralikule spordimehele kohatu.

 
At 23:51, Anonymous Anonüümne said...

Avastasin just veel ühe korraldajate möödapaneku. Kõik, kes te omale diplomi lasite välja printida, vaadake, mis ürituse te pühapäeval lõpetasite. Vähemalt minule näha olnud kaks diplomit näitasid must-valgel et nii pikal kui lühikesel rajal oli tegu 30. TARTU RATTAMARATONIGA. Kas sügisel tuleb nüüd siis ralli diplom? Mida sellise asja peale Kelk kostab? Tore oleks, kui PP viitsiks mõnede jaoks sellist väikest asja ka uurida. Tean, et osadele pole sellest paberist sooja ega külma, aga on ka teisi, kes sellest lugu peavad ja neid sahtlisse mälestuseks koguvad.
K

 
At 00:01, Anonymous Anonüümne said...

Täiesti uskumatu, kuidas lühikese maa stardis trügiti massiliselt suuremate numbritega esimesse gruppi. See oli pea pidev vool. Korraldajad ei saanud nende sigatsejatega kuidagi hakkama. Tõsteti ratas üle aia välja ja kui selg keerati tõsteti sisse tagasi. Mis toimub?

Holdenilt väga super algatus. Seda trummi peaks nüüd pikalt ja pidevalt taguma. PP saab siin suure töö ära teha.

Politsei sõitis samuti pidevalt vastassuuna vööndis, aga see on vist lubatud. Samas julgustab selline tegu ka rattureid.

 
At 00:44, Anonymous Anonüümne said...

See vastassuuna-teema on täiesti mõttetu ja lausa rumal inin. Kui eest pannakse tee politsei ja saateautode poolt kinni, siis see ongi nii mõeldud, et sõidetakse kogu tee ulatuses. Punkt.
Kas sul midagi positiivset pole kirjutada, et pead pidevalt negatiivsust pritsima?

 
At 08:55, Anonymous Anonüümne said...

Korralduslikult on vaja tagada saatemasinate (politsei, kiirabi jne)liikumisvõimalus trassil. Selleks ka märkus, et vastasuuna vöönd tuleb vaba hoida. See on ratturite endi huvides. Samas ei juhtu midagi kui see vastaspool koguaeg vaba ei ole. Kõik see on turvalisuse küsimus. Turvaline saab olla ainult siis kui oled paindlik.
Ei ole nii, et kuku või pikali, aga ära üle tee telgjoone sõida.
Rohkem mõistmist ja mõistlikust!

 
At 09:33, Anonymous Anonüümne said...

http://sport.postimees.ee/?id=457966

Näide meie "rattakultuurist"

 
At 09:59, Anonymous Maamees said...

Kena on rääkida ürituse juhendist ning selle erinevatest punktidest....Aga kui palju protsendiliselt üldse selle juhendi läbi lugenud on ja endale selle erinevad keelud ja käsud möistetavaks teinud....arvan vähesed vaid. Köik on omaenda tarkusest nii targad niigi et miks seda jama lugeda. Mis puutub vastassuunas söitmisse, siis äkki oli tegu möödasöiduga. Kui polnud keelavat märki, siis ei saa keegi seda keelata, isegi kui see toiming kestis kilomeetreid. Aga 30km/h alas, sinna oleks vöinud TLN-TRT maanteelt kaamera tassida, see oleks vist oimetuks sähvinud. Nali naljaks.
Vöib-olla hakkab rattaralli nii suurt möötu vötma, et vajalik oleks trassi täielik sulgemine, vähemalt pöhimassi liikumise ajaks.
Kaks asja rahvaspordiüritustel on küll sellised, mis vajavad ammu rangelt järelandmatut sekkumist. Start ja prahi rajale jätmine.
Stardis korra loomise juures präänik ei aita, ainult piitsa. Löpp-protokolli häbipost, küll siis hakkab nii mönigi mötlema.
Prügi- jöudsid rajale kaas vötta, jöua ka ära viia. Selle rajale pildumine on ääretult hoolimatu, lugupidamatu käitumine nii looduse kui kaasvöistlejate suhtes. Pealegi ma eriti ei möista seda geeli tarbimist rahvaspordiüritusel. Kirjutistest siit ja sealt olen aru saanud, et kui sportlik sooritus jääb alla 4 tunni, siis geel erilist efekti ei anna. Proovisin kah korra, ei saand ma mingit turbolaksu kusagilt. Egas inimorganism ole automootor- valad bensiini sisse ja kohe söidab. Imendumiseks kulub tunde, enne on üritus ammu läbi. Köige hullem on olukord just suusarajal. Noh ei jöua kaasa vötta, prügikasti visata, miks peab need pakendid, korgid rajale pilduma, viskaks vähemasti raja körvale. Aga selle "haiguse" väljaravimine nii lihtne ole. Jah, kodanik Priit Pullerits - Kuhu paned tühjaks imetud pakendid? Kas peale järgmist spordiüritust näeks kaamera ees poseerimas - pildi allkirjaks : MInA TOON OMA PRAHI VÖISTLUSRAJALT ENDAGA KAASA!!!
Mis TRR tulemusse puutub, siis peaks rahul olema küll, löpptulemus seda näitab. Tubli sooritus. Jooksu km-d realiseerusid paar nädalat hiljem hoopis rattasöidus. Mötlemisainet nagu jagub, et jooksutulemust järgi aigata. Suusatamine on pigem tehniline spordiala, mis vöib sageli suuskade valikusse takerduda. Priit kui tösine spordimees teeb kindlasti märkmeid. Varasemad aastad ette ja analüüsima. Siitpoolt huupi tulistades pakun, et aprillikuu vajab tösisemalt intensiivsemat treeningut ning treeingkoha valikuid , siis on ka jooksukiirus ja kergus olemas. Ega ma niisama suva vend ole ja arvan et väga huupi ei tulistanudki. Jöudu ja jaksu ning suviseid hetki nii Priidule kui köigile spordisöpradele

 
At 10:59, Anonymous Anonüümne said...

Priidu tulemus näitab kuhu on võimalik jõuda lihtsalt tuima tööd tehes. Paraku ei saa me siit teada kuhu on sama töö hulgaga võimalik jõuda targalt treenides.
See viimane oleks huvitavam.

 
At 11:40, Anonymous Anonüümne said...

Tugev tulemus tuleks saavutada hooaja teises pooles - see on loomulik. Priidu "hooaeg" aga piirdub jooksu puhul 3-5 nädalaga, ratta puhul veel vähemaga. Käes on juuni algus ja Priit on juba jalad seinale tõstnud ("Mul ei ole enam midagi tõestada"). Teeks äkki ühe korraliku ettevalmistusperioodi, mis kestaks vähemalt kolm kuud? Nii kolmetsüklilise, iga tsükkel neli nädalat, nendest kolm progresseeruva koormusega, üks tagasitõmbav. Ja vaataks mis tulemuse see võiks tuua. Aga kui enamusel teisi on treeningu kavandamine veel rohkem laokil, siis senine strateegia võib töötada piisavalt hästi.

 
At 12:01, Anonymous Anonüümne said...

Ärme unusta, et Priit on seni oma tulemust parandanud korraliku varustuse laenutamisega. Niipea, kui ta ostis laenatud tavaari asemele omale korraliku ratta, paranes ka tulemus.

Järeldus on, et võõra ja laenatud varaga ei ole võimalik kõige paremat tulemust saavutada sest sponsori vara säilitamise vajadus vasardab alateadlikult kukla taga ning röövib vajalikku tähelepanu ja õigele sooritusele keskendumise mõtteenergiat. Nagu näha ka käesolevast rallist - oma rattaga julges Priit juba julgemalt positsioone vahetada, grupi peas tegutseda ja grupi lõppu vajuda. Hakkas tekkima vaba mehe tunne ning preemiaks ka korralik tulemus.

Moraal - tahad head tulemust vabane võlakoormast. Nagu nägime - ega Priit miskit rattatrenni ju ei teinudki. Talle piisas ilusa tulemuse jaoks sellest, et ta vabanes võlaorjusest!

 
At 12:10, Anonymous Anonüümne said...

Priit, aga miks sa stardikoridoris suud lahti ei teinud, kui härra A. oma ratast lindi alt sisse tagurdas? Oleks mind see asi piidavalt häirinud, oleks ka oma seisukoha teatavaks teinud...

 
At 12:26, Anonymous Anonüümne said...

Priit!
Palun eemalda siit väljapanekust pildid 2., 4. ja 5., sest need on tehtud stardikoridorist kus sõitjad liiklesid just nii nagu korraldajad seda tõketega suunates ette nägid! Ratturite nägude siia riputamine koos valesüüdistusega on liiast (ebaeetiline!).
Vaata - 2. ja 4. taustal on näha SWEDPANKi hoone, viimasel vana kaubamaja nurk.

Ette tänades,

Mart

 
At 12:45, Anonymous Anonüümne said...

Kaks küsimust:
1) miks peab pildile kaks korda klikkima? ebamõistlike soovituste andmine on lugeja mõnitamine.
2) miks ei jätkunud julgust kõiki fotosid üles panna nagu uljas lubadus oli? võta järgmisel korral jõukohased ülesanded.

 
At 13:05, Anonymous Anonüümne said...

Tungivalt soovitan Priidul lõpetada lapsik tähenärimine.

Mida sa taotled? Kas reglemendist selle õnnetu punkti väljajätmist? Või on eesmärgiks 100 kommentaari ikka kokku saada?

 
At 13:13, Anonymous Lauri said...

Stardikoridorides trügijad oleks igati sobilik diskvalifitseerida.

Prügi osas Holdeniga üldjoontes täitsa nõus. Alustada võiks tõesti teadlikkuse tõstmisega ning väljareklaamitud prügialadega. Näiteks lisaks TP'dele ka üks ala nende vahel.

TRR vastassuunas sõitmise kohapealt on oma sõna öeldnud I.Kelk (nõustumisel PP interpretatsiooniga). Hetkel käib kogu teema reeglite rikkumise ümber. Tegelikult tuleks tõesti seda punkti lihtsalt reeglites kohendada ja võimaldada nt omal vastutusel vastassuunas sõitmine.

 
At 13:18, Anonymous Anonüümne said...

Pildil 3 on võimalik ka vaadata, kas politseinikud täidavad kõiki nõudeid. Minu arvates küll täidavad. Nõuk. armees, nagu Priit ilmselt mäletab, võis ainuüksi selle eest, et käsi taskus, nööp lahti või muidu lodevalt seisis, kõva karistuse saada.

 
At 13:24, Anonymous Anonüümne said...

Juhul kui I.Kelk ei kavatse juhendile kapremonti teha siis järgmine aasta võib kõik võistlejad disklahvida. Juhendi 10. punkt ütleb: "Võistluste trass on liikluseks avatud. Osavõtjad on kohustatud täitma liikluseeskirju, juhinduma liiklusmärkidest ja liikluskorraldajate märguannetest. "
Uutes liikluseeskirjades on tänavatel üksteise järel tuules sõitmine keelatud! Pikivahe peab olema maanteel 3 sekundit, linnas 2 sek. Lubatud on ainult kõrvuti sõitmine. Lisaks on vajalik kõigile panna selga kollane helkurvest.

 
At 13:24, Anonymous Anonüümne said...

"Omal vastutusel vastassuunas sõitmine" no mõelge ometi, mis absurdsusi välja pakute. Ühegi inimese surm ei ole ainult tema oma asi. Riigi kohustus on luua keskkond, kus on turvaline elada. Vastassuunas võib sõita auto, kus kogenematu juht - kas auto peaks rahulikult ratturi laiaks sõitma või? Kui auto hakkab "omal vastutusel" sõitja vältimiseks teelt välja sõitma ja ise avarii teeb? Või ahelavarii? Kes need elud ja kulud kinni maksab?

 
At 13:41, Anonymous Anonüümne said...

Liikluseeskirjade täitmiseks TRR-l tuleb korraldajal kaotada ära stardikoridorid ning start teha eraldistardina vähemalt 3 sekundiste intervallidena. Sellisel juhul toimub ainuüksi startimise protseduur 100 minutit.

Nagu näete on korraldaja väga vastututstundetult suhtunud TRR korraldamisse. Sõitjate tulemuse arvestamine sõltub ainult kohtunike armust ja korraldajad sunnivad teadlikult võistlustest osalejaid liikluseeskirju rikkuma luues massilise rahavamässu liikluseeskirjade kehtivuse vastu võistlustrassil. Tsaariajal oleks sellise lugupidamatuse eest kehtivatesse reeglitesse kohe sõjavägi püssidega korda looma saadetud aga mis toimub riigis praegu - täielik korralagedus ja ajuvabadus. Tahad osaleda TRR-l? Järelikult pead näitama üles anarhismi kehtiva riigikorra suhtes! Kas pole ilge?

 
At 14:05, Anonymous Anonüümne said...

USAs oleks sellise suhtumisega korraldaja vastu class action lawsuit esitamine peaaegu garanteeritud. Rahvasportlasel, keda nagu lehma stardikoridoridest alates kõiki neid liikluseeskirjade rikkumisi praktiliselt sunnitakse kaasa tegema (Kui grupp kaldub vastasvööndisse, ega siis grupi keskel olijal pole midagi teha) on täielik õigus kahjunõude esitamiseks. Ja USA aivarpilved teavad, kuidas selliseid keisse ajada.

 
At 14:11, Anonymous Anonüümne said...

Kuulge tähenärijad kui te räägite liikluseeskirjadest, siis millest te räägite?
Eestis kehtib üks liikluseeskiri ja seegi ainult 30 juunini k.a. Alates 1.juulist Eestis enam liikluseeskiri ei kehti.
Kui tahate tähti närida, siis tehke endale selgeks, mida te närite.
Mis puutub konkreetselt TRR, siis see, nagu iga teine asigi siin elus, on kompromisside küsimus. Milline on Teie positiivne programm, mis teid rahuldab. Kogu liikluse sulgemine on nii kallis, et see ei ole otstarbekas.

 
At 14:12, Anonymous Anonüümne said...

Rattarallil vastassuunas sõitmise teemal on tekitatud samasugune torm teeklaasis nagu oli talvel tippsuusatajate varustuse müügi teemal. Olukorras, kus probleemi ei ole, üritatakse vägisi probleemi tekitada.

 
At 14:21, Anonymous Jurist said...

14:11, Miks ei kehti? Kehtib küll.
Hetkel kehtiva liikluseeskirja võib leida Riigi Teatajast: https://www.riigiteataja.ee/akt/13305765?leiaKehtiv
Arusaamatu, kust selline jutt on tulnud, et ei kehti.

 
At 14:25, Anonymous Ökomees said...

Rattarallidele jt, eriti looduslikes väärtpaikades toimuvatele massiüritustele, kus korraldaja ei taga looduse reostamise ärahoidmist, tuleks kehtestada saastemaks. Kindlasti on üritusi, kus korraldajad keskkonnale tõsist tähelepanu pööravad. TRR aga promob geelide kasutamist, samas ei ole jäätmekäitlust korraldanud.

 
At 14:26, Anonymous Anonüümne said...

14:11

Väga õige märkus. Ilma reglementi ümbertegemata hakkavad TRR-l osalejad rikkuma juba seadust ja see on pügala võrra karmim juhtum.

Positiivne stsenaarium on see, et I.Kelk palkab PP poolt promotud Aivar Pilve normaalset reglementi tegema. Seda on hea ka teistel rahvarattasõiduürituste korraldajatel aluseks võtta. KuiPP-l midagi Aivari vastu on siis võib kasutada ka Viktor Kaasiku teeneid. Loodetavasti on ka tema sel alal kompetentne. Igatahes tema maja lähedalt möödunud jalg- ja rattatee kaevati läbi ning tarastati nii, et rattasõbrad ei saagi tema maja tagant Tallinna Laualuväljaku aia tagant tõusu Lasnamäele võtta. Ma ei tea kas sellel juhtumil on miski otsene side Viktori ratta teema kompetentsiga ja kas tema käsi on kuidagi tolle tee sulgemise protseduuri asjaajamise poolega seotud, kuid ma vähemalt usun, et nii lihtsa asja nagu juriidiliselt pidava TRR reglemendiga tuleb ta kindlasti briljantselt toime.

 
At 14:28, Anonymous Anonüümne said...

Viktor Kaasik on ju kriminaalõiguse spets.

 
At 14:29, Anonymous Anonüümne said...

Olen juba varem aru saanud et Juristi nime all kirjutaja ei ole juristi haridusega, muidu ta teaks, et meil ei ole liikluseeskirjad, on ainult üks liikluseeskiri, mis kehtib nimetatud kuupäevani. Alates 1.07.2011 reguleerib meil liiklust Liiklusseadus.
https://www.riigiteataja.ee/akt/769273

 
At 14:33, Anonymous Anonüümne said...

Kui politseiauto(mootorratas) sõites ratturite grupi ees, peatab vastutuleva liikluse, sundides autod peatuma teepervel, kas siis on tegu vastassuuna sõidurajal sõitmisega? või on politsei selleks hetkeks oma märguandega muutnud kogu tee ratturite jaoks pärisuunaliseks?
Pole jurist ei tea, ent sellised mõtted tekkisid siinset poleemikat jälgides.
andke teada
terv
Peip

 
At 14:34, Anonymous Anonüümne said...

Ma ei saa aru, mis etalon see Aivar Pilv teile on. Minu isiklik kogemus on selline, et ma andsin selle büroo kehva töö eest kohtusse ja seljatasin nad. Ei soovita sellenimeliselt õigusteenust osta.

 
At 14:36, Anonymous Anonüümne said...

lp. Ökomees
klubi Tartu Maraton korraldab mitmel korral aastas talguid, koristamaks suusa/ratta/jooksurajalt sportlaste poolt jäetud rämps.
terv
Peip

 
At 14:36, Blogger Priit Pullerits said...

14:12 - ei saa teiega absoluutselt nõus olla. Kuidas ei ole probleemi, kui peaaegu kõik osalejad on üht lausa hüüumärgiga võistluseeskirjadesse kirjutatud punkti rikkunud?!? Ignorant olete või?

Neile, kes kiunuvad piltide avaldamise üle - see nende avaldamise mõte oligi, et näidata: küll on hea PP kallal anonüümikuna ilkuda ja möliseda, aga see ilkumise ja mölisemise uljus saab otsa niipea, kui tekib oht, et sind ennastki võidakse sama teo pealt tabada ja näoga kõigile vaatamiseks välja panna. Selline kahepalgelisus mind kõige rohkem marru ajabki, ja selle vastu ei saa muidu võidelda, kui antud võtteid kasutades.

 
At 14:42, Anonymous Anonüümne said...

Priit, vaata elu laiemalt kui üks lause kuskil paberil. Eesmärk ei ole üks valge joon tee keskel vaid turvalisus. Selleks, et kõverat traati sirgeks saada, tuleb seda teistpidi kõveraks painutada.
Selle viimase lause ütles mulle Mati Alaver aastal 1979.

 
At 14:47, Anonymous Anonüümne said...

Kuule Priit, mis sa jurad nende piltidega? Lubad avaldada aga näitad ainult käputäit ja sedagi suletud liiklusega alast mille läbimine oli kohustuslik liikluskorralduslike märkide ja vahendite mõjujõul? Siin stardiga seotud piltidel on kõik OK. Pane siis kuhugi kataloogi need pildid kõik vaatamiseks välja, tore oleks uudistada. Kahjuks sa ei oska sa seda teha, sest mille muuga saab seda korduvat lubamist ja lubaduse mitte realiseerimist seletada.

Tänaseks olen veendunud, et PP on liikluseeskirjade ignorant ning seega eetiliselt ühiskonnaohtlik kaasliikleja. Nii vildaka suhtumisega inimeselt pole kunagi loota Andrus Veerpalu teema objektiivset lahkamist, kahju!

 
At 14:54, Anonymous Anonüümne said...

Kui juhend ei ole tegeliku elu, traditsioonide ja praktiliste vajadustega kooskõlas, tuleb see ära muuta.
Kuumustest lolliks ei maksa ka minna.
P

 
At 15:09, Anonymous Anonüümne said...

Priit!
14:47 vastas juba minu eest, et stardiga seotud pildid siia ei sobi - korraldajate poolt ettenähtud liikumine ei ole rikkumine(ilmselt oli ka kokkulepe linnavalitsusega vastasuuna sulgemise ajaks).

PP 14:12 -"...Neile, kes kiunuvad piltide avaldamise üle - see nende avaldamise mõte oligi, et näidata: küll on hea PP kallal anonüümikuna ilkuda ja möliseda, aga see ilkumise ja mölisemise uljus saab otsa niipea, kui tekib oht, et sind ennastki võidakse sama teo pealt tabada ja näoga kõigile vaatamiseks välja panna. Selline kahepalgelisus mind kõige rohkem marru ajabki, ja selle vastu ei saa muidu võidelda, kui antud võtteid kasutades."

Süüdistada lahmides kõiki (ka mind) kiunumises ja ilkumises ja mölisemises ei ole ilus, sest juhtisin lihtsalt tähelepanu Sinu veale piltide valikul, sealjuures ei kasutanud ühtegi inetut või solvavat väljendit. Palun ära rohkem maruta, muidu võid veel kord libastuda.

Ikka veel sõbralikult,

Mart 12:26

 
At 15:13, Anonymous Anonüümne said...

Oli mingi vanasõna lolliga vaidlemise kohta, kes mäletab?

 
At 15:33, Anonymous Jurist said...

14:29
Uue liiklusseaduse § 280 lg 2 (õige viide sellele on muide https://www.riigiteataja.ee/akt/131122010005) ütleb, et "Kuni käesoleva seaduse jõustumiseni kehtinud liiklusseaduse alusel antud määrused kehtivad pärast käesoleva seaduse jõustumist niivõrd, kuivõrd nad ei ole vastuolus käesoleva seadusega, kuni nende kehtetuks tunnistamiseni." Niisiis, liikluseeskiri kehtib ka uue seaduse alusel, seni kuni seda ei ole kehtetuks tunnistatud.

P.S. Kas ma kasutan liikluseeskirja mitmuses - "liikluseeskirjad"? Ei kasuta ju. Teie atributsioon on alusetu ja väär. Haridusse puutuvat ei hakka kommenteerimagi. A propos, hariduse kõrval loeb ka praktika.

 
At 15:44, Blogger Priit Pullerits said...

Mart jt, nagu näete, siis pilte mul jagub, mida vastassuunas sõitjaist üles riputada. Võtsin teie viidatud kolme mittesobiliku vastassuunapildi asemel järgmised kolm. Võiks seda siin hommikuni jätkata, nagu mõni loll mind tagant utsitada püüab, aga ei suvatsegi, sest mul on muud targemat ka teha, kui (nagu 15.13 tabavalt mainis) lollidega vaielda; lliiati sai tuum ju niigi esile toodud: kõik sõitsid vastasuunavööndis ja rikkusid eeskirju.

Sellele, kes küsis vahepealse postituse kohta, mis hommikul korraks üleval oli: küll see ka üles tuleb, kui on oma aeg. Aga teie rikute minu toda postitust oma anonüümse kommentaarina üles riputades autorikaitse seadust, parem ärge seda tehke, teil võib muidu juristidega tegemist teha, ja mu juristid on väga verejanulised.

 
At 15:44, Blogger sk8erboi said...

noh, mina lugesin RSSist selle "homse" postituse igatahes läbi :)

 
At 15:45, Anonymous Anonüümne said...

Noo, 15:33, nii rikute ju kõik ilusa ära.

"Kui üle imaginaarse lõpujoone jõudsin, vaatasin üle õla.." -- Ja keda Priit seal nägi? Sobiks suurepäraselt ilmuva loo eelreklaamiks e teaser'iks. Priidul on viimasel ajal tendents võistelda varjudega. 8)

 
At 15:50, Anonymous Anonüümne said...

Lp Peip
Politseiametniku seaduslikke korraldusi tuleb muidugi täita ja täidetakse ka. Aga kas vastutulevate autode teeserva suunamisest muutub liiklus kogu tee laiuses pärisuunaliseks? Korraldajatel peaks eelkõige endal selles küsimuses selgus olema. Muidu annavad nad osalejatele vastukäivaid või ebaselgeid juhiseid.

 
At 15:55, Anonymous Anonüümne said...

PP on varemgi RSS lugejatele tülikaid probleeme tekitanud, kui oma postitusi varem avaldab.

Huvitav mis seadust ma oma kommentaariga (kustutatud nüüdseks muidugi PP poolt) rikkusin??

 
At 16:07, Anonymous Anonüümne said...

Vastassuunas sõitmise ("kõik sõitsid vastasuunavööndis", kirjutab Priit ise) ja tippspordis dopingu tarvitamise vahel võiks ehk tõmmata paralleeli. Ei ole tippsporti ilma dopinguta - kõik tarvitavad - sellist mõttekäiku on AV juhtumi arutelul erinevates foorumites välja käidud.

 
At 16:10, Blogger Priit Pullerits said...

Lp 15:55, seda seadust, et avaldasite enda poolt võõra autori materjali. Olge nii kena ja ärge seda enam tehke, palun. Mina ei ole teile selle materjali avaldamiseks/publitseerimiseks/levitamiseks luba andnud.

 
At 16:12, Blogger Priit Pullerits said...

...millega, lp 16:07, inimesed vist endalegi märkamatult möönavad ja tunnistavad, et Veerpalu tegelikult kasutas dopingut ja kõik need uskumise-jutud on puhas bullshit.

 
At 16:12, Anonymous Anonüümne said...

Siin on korduvalt Priidul soovitatud oma album lahti teha aga näed Art on ikkagi inimene ja ei luba oma varasalve avada, sest seadusevalvurid juba salvestavad innukalt pilte ning koostavad trahvinõudeid LE rikkumise eest.

Muide Priit su homne uudisjutt on netis juba vabalt lingitavana nähtav ilma ühtegi seadust rikkumata. Ise oled andnud selleks loa ;D Tahad linki ka või nuhid ise välja? Kahju kui juuras võhiklik PP siin ähvardab ja enda marki nii alla laseb.

 
At 16:13, Anonymous Anonüümne said...

(15:55)
Mina ei avaldanud midagi, keegi teine avaldas, see on see anonüümsuse võlu.

Aga arusaadav, edaspidi ei tohi kommentaaridesse ühtegi juppi olemasolevast loost endast kommenteerida.

 
At 16:39, Anonymous Anonüümne said...

Täies mahus avaldada autoriõigus tõesti ei luba, aga tsiteerida - diskussiooni arendamise eesmärgil -küll. Umbes nii lõigu ulatuses. Seda ilmselt ka tagasitõmmatud loo puhul. Kuigi see sarnaneks rohkem varjupoksiga. Nii et jääme huviga uut blogikannet ootama.

 
At 16:39, Anonymous Anonüümne said...

Kust saab seda hommset lugu lugeda?

 
At 16:41, Blogger Priit Pullerits said...

16:12, mis te sonite, et Art ei luba ja Art ei lase. Lubab ja laseb küll, ei mingeid piiranguid. Lihtsalt minu tunnihind on niivõrd kallis, et kulutada seda siin mingite piltide üleslaadimisega blogisse teksti juurde - kurat, olete ikka eriline lammas, et teile peab neid asju mitu korda seletama. Teiesugused kisakõrid ja targutajad ajavad ikka ka kõige rahumeelsema inimese vihaseks.

 
At 16:51, Anonymous Anonüümne said...

Einoh, kes siin kommentaariumis vannub täna? Lisaks sõimab veel lammasteks. Hea, et kitsedeks ei tembelda kuigi tänane vaht on kõik Priidu enese poolt teadlikult ja väga peenelt üles pekstud ning kitse panija on ta ise. Kass saame sellisele provokatiivset käitumist vaikides taluda? Ei saa! LAse oma pildid Picasasse üles - 5 klikki ja tehtud! Link pane siia ning kõik on häpid. Aga ei ainult lubame, ähvardame, loome ootust, ok täna on reede ja seepärast me sinuga siin nõnda viitsime mängida ning peaga vastu seina põrutame. Nagu näha on sein täitsa pehkinud ja auke juba täis. Sportlikust huvist tahaks varsti näha kuidas see sein kokku vajub. Kui viimasest plangust kiirelt läbi põrutada, siis saab eemalt seda vaatemängu mõnuga näha.

 
At 17:13, Anonymous Anonüümne said...

mehed, vanasõna ütleb küll Слово не воробей, вылетит - не поймаешь, aga austagem ikka blogiomaniku tahet!

 
At 17:30, Anonymous Anonüümne said...

Mulle teadaolevalt on Scanpix siiski kasumittaotlev ettevõte. Priit, Sa oled valesti arusaanud suvaliste piltide ja suvalises arvus üleslaadimisest oma blogisse! Siit küsimus, miks ainult Sinul on õigus siis neid oma suval pilte käsutada? Äkki annab Art kõigile selle blogi külastajatele paroolid?

 
At 18:21, Blogger Priit Pullerits said...

Kuulge, mehed, te olete ikka peast päris soojaks pööranud. Mõelge ka, mis juttu te suust välja ajate - et laadigu ma Scanpixi pildid Picasasse. Tule, taevas, appi, ütleks Ansip, ja õigesti ütleks. (Jälgige eelmise lause peent ja efektset komade mängu!) Mis õigus on minul teise ettevõtte pilte avalikku ruumi kopeerida? Mitte mingit! Sama arulage on 17:30 küsimus, et miks ainult mina saan Scanpixi piltidele ligi. Aga sellepärast, et mul on vastav lepe Soonetsiga, kes esindab Scanpixi - leppige ka temaga kokku ja avaldage siis. Kas ma keelan või? Kas olen kellelegi öelnud, et ärge te Scanpixiga kokku leppige? Ma pole isegi Soonetsile öelnud,et vaata, Art, et sa kellelegi teisele ei anna õigusi neid pilte kasutada.

Vaat sellised on kained lood tegelikkuses, ja kui keegi siin peaga vastu mädaplanku põrutab, siis küll enamik kommenteerijaid, mitte mina. Mina liigun sirgjooneliselt, nagu Allan Oras soovitas.

 
At 18:34, Anonymous Anonüümne said...

Nii et Art maksab oma töötajatele palka ja teeb muid kulusid seoses piltidega ja Sina laed neid niisama kokkuleppe alusel oma täiesti isiklikku blogisse üles. Kumbki pool ei oma selles ettevõtmises ärilisi eesmärke. Priit, lubasid küll kõik rikkumist näitavad Scanpixi pildid siia üleslaadida - nii said eelnevad kommijad ka aru. Miks nüüd muutud tagasihoidlikuks?

 
At 18:42, Blogger Priit Pullerits said...

Teate, ma ei viitsi ühte ja sama asja kolm korda seletada. Lugege eelnevalt, seletasin seda juba kaks korda.

 
At 19:28, Anonymous Anonüümne said...

Härrased!
vaadates ja lugedes üle rea neid kommentaare siin, tahaks vägisi mõne kodaniku käest küsida: kas (terve) mõistuse kasutamine kommentaaride kirjutamise juures on rangelt keelatud?:) Kas samamoodi (mõistusest jätkuvalt jutt) ka oma tööd teete ja eraelu elate?:)

 
At 22:37, Anonymous Anonüümne said...

Proovin seletada metafoori pehme sein pikaldamisega arusaamisega blogikaaslasele. Mõeldud on asjade olemuse selgitamist teemat raskelt mõistvale suur blogistajale. Augud seinas tähendavad, et vastuargumente sirgelt virutavalt kodanikult ei tule ja valskusel püsiv sein hakkab oma kandevõime osas järgi andma. Mis nüüd päästab, ahh? Õige vastus on, et välismaise niiditõmbaja poolne turvaline juhtniit. Aga kui ka see ära kulub, mis saab siis? Pakun välja, et siis juhtub nagu omaaegse teleraadiokomitee bossiga - edasine karjäär möödub auväärselt lotopileteid tänaval kulgevatele inimestele müües ja reaalset elu jälgides.

Üks küsimus jääb mulle arusaamatuks, et miks Priit käesoleva provokatiivse jutu valmis treis, kas kommentaare oli tõesti eelmises jutus lahjalt? Jälle viskus ta ambrasuurile ja lasi ennast läbi täksida. Mis kasu on meil täksitud staarist? Või on tõesti tegemist langeva tähega mis enne kustumist üritab helendama hakata.

 
At 00:05, Anonymous Maamees said...

oh ja ah...eredalt juba mitmendat päeva paistev päike on nii mönelgi ajud pehmeks keetnud ja öhtused sääsehammustused möjuvad ka vist....ei saa ma aru, nimelt sellest et Priit valutab siin südant, et äkki keegi jääb auto alla, aga selle asemel et üritada leida hea lahendus probleemile, klähvib teistega vaid kaasa, kuigi teispool aeda....siinkohal ei möistagi eriti,et mis möte sel jural on...lähed härga punase rätiga örritama ja siis veel tige, et miks härg susata üritab.

 
At 09:21, Blogger Unknown said...

Tere, minu nimi PUSPITA DAMANIK. Ma tahan kasutada seda keskmise meelde kõik laenu taotlejad olema väga ettevaatlik, sest seal on petuskeemid kõikjal. Paar kuud tagasi ma pingelised rahaliselt ja meeleheide, mulle on scammed mõned laenuandjad online. Ma peaaegu kaotanud lootuse, kuni sõber nimetatud minu väga usaldusväärne laenuandja nimetatakse pr Belinda kes annavad tagatiseta laene $ 450.000 USD vähem kui 24 tundi ilma rõhu või stress, intressiga vaid 2%. Ma olin väga üllatunud, kui ma kontrollisin oma pangakonto saldo ja leidis, et number i kohaldatakse saata otse oma kontole viivitamata. Sest ma lubasin talle, et tahaksin jagada häid uudiseid nii, et inimesed saavad laenu lihtsalt ilma stressi. Nii et kui teil on vaja mingit laenu tahes, võtke temaga läbi oma email: belindalamarloanfirm@gmail.com või aid.financial@financier.com
Võite minuga ühendust võtta e-posti puspitadamanik21@gmail.com.
Nüüd kõik, mida ma teha, on proovida täita oma laenumaksete et ma talle otse kontole kuus.

 
At 03:27, Anonymous Anonüümne said...

Minu nimi on.Mrs Cynthia Corvin. Ma elan Ukrainas, ma olen täna õnnelik naine? Ma pean seda aega kasutama, et kõigile inimestele öelda, kuidas ma sain oma laenu sellest ausalt ja Jumal, kes kardab laenuandjat, kes aitab mind 140 000 dollariga laenuga, võtke temaga ühendust. kui teil on ka vaja laenu ilma probleemideta, siis tema nimi on piiskop Elijah email {bishopelijahloanfirm002@hotmail.com}, ütle talle, et see on proua Cynthia Corvin, kes suunab teid tema poole. E-post: (bishopelijahloanfirm002@hotmail.com) WhatsApp: +2349035555247

 
At 15:32, Anonymous Anonüümne said...

Tere, kõik! Minu nimi on Gaeti Yasm, ma olen Saudi Araabia ja ma elan Riyadhi linnas. Olen otsinud laenu internetis ja kõik, mis ma saan, on petturid, kuid ma leidsin selle laenufirma nimega Bishop Elijah laenufirma ja ma olen näinud, et inimesed veebis tunnistavad, et seal on häid asju, nii et ma otsustasin proovida, kas ma oleksin jälle õnnelik, nii et ma taotlesid laenu 900 000,00 Riyals ja laenuandja Bishop elijah kinnitas mulle, et 24 tunni jooksul minu laen on minu pangakonto, nii nagu täna töötasin, nägin, et minu pank kirjutas mulle sõnumi, et minu raha on 900 000,00 Riyals ja tänan piiskop Elijah, et ta on tõeline, et kui teil on vaja Interneti-laenu, palun ärge räsitud nagu mina, sest see on ainus tõeline ettevõte, kes annab online-laenu. Nende postiaadress on: bishopelijahloanfirm002@hotmail.com VÕI whatsapp: +2349035555247

 

Postita kommentaar

<< Esileht