teisipäev, mai 17, 2011

Pullerits: Kuidas ratas rattaralliks häälde saada?

Eelmisel nädalal sai jälle üle tüki aja mehe moodi trenni tehtud - seitse tundi ja kolm minutit. Viimati tegin ajaliselt nii mahuka nädala jaanuari teises pooles. Ometi pole see 7:03 mul eelmisel nädalal mingi ületamatu näitaja. Näiteks tudengite tööde (üle 150) parandamisele (ja kommenteerimisele ja hindamisele) kulus 8:53. Seda kõike lisaks põhitööle Postimehes. C'est la vie! Aga me ei kurda ju, ega?

Nende pisut rohkem kui seitsme tunni jooksul väntasin maanteel 204 km. Ja midagi ei ole öelda: jalgrattasport on mugavusala, sest kui ma oleks ajaliselt poolgi nii palju jooksnud, oleks mul jalad, arvestades varasema igasuguse erialalise trenni puudumist, kindla peale lootusetult valusaks jäänud. Aga nüüd polnud neil häda absoluutselt midagi. Milles trikk?

Äkki on trikk osalt selles, et kuna spordis pole teatavasti pisiasju - mille pideva rõhutamise eest suur tänu Mati Alaverile -, siis käisin oma Scotti rattaga Tallinna Ülikooli teaduri ja 5. kategooria rattatreeneri Indrek Rannama laboris. Rannama kirjutab doktoritööd (vau!) jalgrattasõidutehnikast, aga sellegipoolest leidis aega, et näidata üksipulgi, kuidas ratast tuleb seadistada. Järgnev tema räägitu kokkuvõte, aga kes tahab oma sõiduasendit ikka nii korralikult paika timmida, et keha tõepoolest sõites valusaks ei jää, peab oma rattaga tema juurde minema.

Vaatasin tema laborit - uskumatu, mida ikka nüüdisajal tehakse. Rannama näitas oma ekraanil ratturi kolmemõõtmelist kujutist, mida sai iga nurga alla keerata, nii et täpselt oli näha, kuidas mingid liigutused käisid ja kuidas igasugused lihased töötasid. (Nüüd, Indrek Kelk klubist Tartu Maraton, ma arvan, et tean, kumb jalg sul kõvemini sõtkub!)

Muide, rattahuvilised, rattarallini on vähem kui kaks nädalat. On te ratas juba seadistatud?

Niisiis, Indrek Rannama nõuanded.

Millest alustada? Ühe võimalusena võib mõõta mõned ratturi antropomeetrilised näitajad, nagu kere pikkus (istuvas asendis häbemeluust nn rinnaku auguni), jalgade sisepikkus (ilma jalanõudeta, distants maapinnast vastu häbemeluud), reite pikkus (mõõta istuvas asendis kuni põlvekapslini) ja käte pikkus (õlaluu ülaservast rusikasse surutub kämbla kaugeima nukini). Nende alusel saab arvutada esmased mõõdud, mida hiljem võib vastavalt enesetundele kohendada, kuna lisaks kehaosade pikkusele mõjutab sõiduasendit tugi-lihaskonna seisund, kasutatav sõiduvarustus, rattaga sõitmise eesmärgid ning rattasõidu treenitus. (Rannama mõõtmised tuvastasid, et mu jalad on pikemad kui tema keskmisel kundel, käed ja kere aga lühemad.)

Kingaklotsi asend – suure varba pöialuu asetsegu pedaali võlli tsentri kohal. Sedasi koormate vähem säärelihast ja vähendate ahhilleuse kõõluse ülekoormamise ohtu, lisaks paraneb nn pedaali juhtimine ehk jalalihaste jõu ülekanne pedaalile. Kui jalanumber on suurem kui 40, siis iga järgneva numbri kohta võiks nihutada klotsi veel 1 mm kinga suhtes tahapoole.

Klotsi nurk kinga pikitelje suhtes – vaadake, kuidas kõnnite: kui varbad keeravad astudes sisse- või väljapoole, peaks ka rattaking hoidma pedaalides vastavalt varbad sisse- või väljapoole. Lihtne katse klotsi õige nurga leidmiseks: seiske nii, et jalad oleks puusade laiuselt, ning laskuge kükki – selline jalalabade asend, mida võttes liiguvad põlved paralleelselt ja otse, ongi teie loomulik jalgade hoiak.

Sadula kõrgus – selle mõõtmiseks on vajalik määrata sadula referentspunkt ehk sadulas istumise koht, mis enamikul sadulatest asub tavaliselt sadula ninast 14,5-15 cm kaugusel. Greg Lemondi valemi järgi peaks distants sadula referentspunktist keskjooksuni olema 88,3 protsenti jalgade sisepikkusest. Teise valemi järgi peaks distants sadula referentspunktist pedaali tsentri kaugeima punktini sadulast olema vahemikus 107-109 protsenti jalgade sisepikkusest. Kolmanda, lihtsaima mõõtmissüsteemi järgi peaks sadulas istudes kannaga kaugeimale pedaalile toetuv jalg olema põlvest sirge, kuid sageli kipub sadul jääma seda meetodit kasutades veidi madalaks. Liiga kõrge sadul tekitab pingeid alaseljas ning suurendab survet istmikule, liiga madal sadul seevastu koormab üleliia põlvi ja vähendab pedaalile rakendatavat jõudu.

Sadula horisontaalne kaugus keskjooksust – laske sadula ninast nööri otsas raskus rippu ning mõõtke, hoides joonlauda maapinnaga paralleelselt, selle distants keskjooksuni. Antud näitaja sõltub reie pikkusest, kuid valdavalt jääb see vahemikku 5-8 cm. Üheks võimaluseks on jälgida, et vända eesmises horisontaalses asendis oleks põlve eesosa vertikaalselt samal joonel pedaali võlli esiratta poolse küljega. Kui sadul on liiga ees, toetute sõidu ajal liiga palju kätele ning tagaratta haakumine, samuti veoomadused libedal pinnasel vähenevad. Samuti on ratta juhtimine ebastabiilsem, kuna raskus on liialt palju esirattal.

Väntade pikkus – enamikul poes müüdavatel ratastel on vändad 17,25-17,5 cm pikad. Uuringud näitavad, et väntade pikkusega varieerides erilist võimsuse võitu ei saavuta.

Juhtraua laius – võiks olla võrdne õlgade laiusega või äärmisel juhul 1 cm kummastki otsast laiem. Kui juhtraud on liiga kitsas, surub see mõningal määral eest rindkere kinni ning sunnib sõitmisel küünarnukke väljapoole liikuma. Kui aga juhtraud on liiga lai, suureneb tuuletakistus ning väheneb grupis ohutu manööverdamise võimalus.

Juhtraua kõrgus sadulast – juhtraud ei tohiks asuda sadulast rohkem kui 12 cm madalamal. Madalamat ehk aerodünaamilisemat sõiduasendit on alati võimalik saavutada käsi käänarliigesest kõverdades, kuid mugavamat ja jõulisemat asendit liialt all asetseva leistangiga pole võimalik saada. Madala juhtraua korral peate sirgete kätega küünitama juhtrauani ning ülakeha pole sõites piisavalt vaba, mis omakorda vähendab ratta juhtimise täpsust ja suurendab ohtlikes olukordades reageerimisaega ehk kukkumisohtu. Lisaks saavad randmed sirgete kätega sõites maanteekonarustest liialt põrutada. Harrastaja leistang võiks paikneda sadulast 5-6 cm madalamal. Küünarliigesest kergelt kõverdatud kätega sõites peaks õlavarre ja kere vaheline nurk jääma alla 90 kraadi.
******
Z Mansion, 288 North Church Avenue, Tucson, Arizona. 2. aprill 2011. Pildistanud Priit Pullerits.

Foto 1: Indrek Rannama (paremal) aitab Tallinna Ülikoolis oma laboris seadistada eelseisvaks suveks ja Tartu rattaralliks Priit Pulleritsu võidusõiduratast. Foto autor: Laura Oks, Postimees/Scanpix
Foto 2: Indrek Rannama mõõdab Priit Pulleritsu kere pikkust. Foto autor: Laura Oks, Postimees/Scanpix
Foto 3: Indrek Rannama täidetud tabel Priit Pulleritsu isikuandmetega. Foto autor: Laura Oks, Postimees/Scanpix

Foto 4: Indrek Rannama mõõdab Priit Pulleritsu ratta sadula horisontaalset kaugust keskjooksust. Foto autor: Laura Oks, Postimees/Scanpix

Foto 5: Indrek Rannama (paremal9 mõõdab Priit Pulleritsu ratta juhtraua kõrgust sadulast. Foto autor: Laura Oks, Postimees/Scanpix

188 Kommentaarid:

At 11:04, Anonymous Anonüümne said...

Kuidas 7:03 erinevate alade ja treeningulaadide vahel jagunes?
Minul oli kaks tunnist jooksu, üks 40 min jooks, üks kahetunnine jooks, kaks jõusaalikäiku, üks kere süvalihaste trenn. Kokku 7:10.

 
At 11:27, Anonymous Anonüümne said...

Kes teadlaste juurde ei pääse saavad siit mingid referentsid algseadeteks: http://www.competitivecyclist.com/za/CCY?PAGE=FIT_CALCULATOR_INTRO

Kõige õigem varant on siiski hooaja alguses mõni aeg võtmed taskus sõita ning ebamugavuste tekkides kinni pidada ning sadula asendit korrigeerida. Järgmistel hooaegadel peaks korrigeerimise vajadus küllaltki minimaalne olema või suisa puuduma.

Aga enne rattarallit nüüd midagi totaalselt muuta on juba hilja.


P

 
At 11:43, Anonymous Anonüümne said...

Jooksmine on ka mugavusala. Tehes nt 45 minutit kägarkõndi või 45 minutit järjest kükke, siis jalad on hoopis midagi muud kui 45 minutit joostes.

 
At 12:49, Anonymous Anonüümne said...

Mugavusala on ta täpselt niipalju kui mugavaks sa asja endale teed, loomulikult ei ole reaalne et 2 h jooks ja 2h ratas koormaksid sama südametöö juures jalgu võrdselt, sest ühel puhul istud ja teisel puhul seisad.
Samas tule sõida tristari triatlonil 100 km eraldistarti nii et tempo on kogu aeg peal, või proovi trennis sõita 100 km üksi keskmise kiirusega 33-34, siis räägime edasi, kui mugav oli.

 
At 13:54, Blogger Madis said...

Klotsi nurk kinga pikitelje suhtes.

Priit, selle vastu on juba ilma Rannama juurde minemata aastaid rohi olemas olnud. Küsimus vaid, mis tasu Rannama teenuse eest nõuab.
http://www.speedplay.com/index.cfm?fuseaction=home.x

Ise olen kasutanud juba 2001 aastast.

 
At 14:15, Anonymous Anonüümne said...

Et väntade pikkusega varieerides erilist võimsuse võitu ei saavuta? Jooksus küll saavutab.
Lase ka mõõta millise nurga all Sul jooksusammus reied teineteise suhtes maksimaalse sammusirutuse ajal on. Samuel Wanjirul (1986 – 15 May 2011, R.I.P.) oli see 106 kraadi, USA pikamaajooksu staaril Hallil on ca 90 kraadi. Harrastaja saab ehk 75 kraadi kätte.

 
At 14:17, Anonymous Anonüümne said...

Õppida,õppida...

http://www.google.com/search?q=treenerite+tasemekoolitus+jalgrattasport&rls=com.microsoft:et:IE-SearchBox&ie=UTF-8&oe=UTF-8&sourceid=ie7&rlz=

 
At 14:30, Anonymous Anonüümne said...

Ajaliselt pole loomulikult rattasõit ja jooks (sama pulsi juures) võrreldavad, aga sellepärast ratturid palju rohkem treenivadki. Eesti kõvemate sinu vanuste harrastusratturite jaoks on 200 km nädalas puhkenädal. Samas jooksul on ka omad eelised, eriti meie kliimas. Joosta kannatab palju madalamatel temperatuuridel kui ratast sõita.

Rannamaal on kirjutatud ka jalgrattaspordi õpik, mida on võimalik internetist kätte saada, seal on peale possa sättimise veel väga palju muud kasulikku sees.

Martin

 
At 14:49, Anonymous Anonüümne said...

:) Pp leiutab ratast :)

 
At 15:19, Blogger Madis said...

Hõljukrehvidega ratas :-D
Siis ei põruta tagumikku eriti.

 
At 15:28, Blogger Madis said...

CYCLUS 2 maksab ca 10000 eurot aga tõenäoliselt on Rannama kabinetis igat senti väärt.

 
At 16:36, Anonymous Anonüümne said...

5. kategooria on kõrge või madal?

 
At 17:25, Anonymous Anonüümne said...

Tudengite tööde parandamisele 8:53 kulutada (veel aprillis oli 7:51) on mõtlemapanevalt palju. Ma ei usu, et Marju Lauristin nii palju kulutab. Mõni õppejõud kulutab semestris kokku ka vähem. Lihtne oleks kohe ajakirjandustudengi esimese apsu juures lajatada - Pole mõtet edasi lugeda!!! Võib kihla vedada, et enamus paneb puusse juba pealkirjaga. Sest ei jagu fantaasiat, seoste nägemise võimet jne. ("Reis Rikers Island'ile" - selline pealkiri lööks praegu laineid.) Aga Priit on kõvade koormustega harjunud.

 
At 17:25, Blogger Madis said...

5. kat on kõige kõrgem.

 
At 21:31, Anonymous Anonüümne said...

Treenerikutse omistamisel ei ole mitte mingeid kategooriad. Nõrgema kategooria ajakirjanikel ongi see puudus, et faktidest ei peeta lugu.

 
At 00:20, Anonymous Anonüümne said...

21:31 peab vist silmas midagi muud. Internetis on isegi Treenerite Register http://www.eok.ee/treeneriteregister/ - vau! Ja ongi viis taset. Eestis on tervelt 6 kepikõnnitreenerit. Jooksuhuviline sellest registrist aga suurt abi ei saa, sest kergejõustik on kõik ühte punti pandud. Täna jõusaalis palus üks neiu, et seletaksin kuidas Concept 2 kasutamine käib. Ma siis seletasin tehnikat. Olen iseseisvalt veebist päris palju lugenud. Kas sellega saaks juba 1. järgu kätte?

 
At 08:43, Blogger Priit Pullerits said...

Lp 17:25 - jah, ligi üheksa tundi tudengite (ca 80) tööde parandamisele nädalas on väga suur aeg. Ja õige, et olen kõvade koormustega harjunud. Kuid peamine on see, et kui midagi nõuad - ja ma nõuan tudengitelt palju -, pead ise ka palju ja pühendumusega vastu andma. Need noored inimesed no ju tulnud ülikooli, et õppida, nemad loodavad minule, et ma neid selles aitan, ja kuidas, öelge, kuidas saaksin ma neid alt vedada, kui ma teeksin haltuurat, ei süüviks igasse sõnasse, igasse mõttesse, igasse komakohta, mille nad paberile on pannud? Nad on näinud iganädalaste kodutöödega hirmsat vaeva ja see oleks ülim lugupidamatuse väljendus, kui ma ei annaks neile üksikasjalist tagasisidet. Ülenurgalaskjaid on meie riigis niigi palju, mina ei taha nende hulka kuuluda. Südametunnistus hakkaks väga valusalt piinama. Tahan endale semestri lõpus ausa näoga peeglis otsa vaadata ja öelda, et jah, ma tegin nende noorte inimeste heaks kõik, mida suutsin.

Any comments?

 
At 11:37, Anonymous Anonüümne said...

PP on hull mees, sellise väikese km pealt sõidab ikka päris ees, nagu üks aasta oli. Teised higistavad ja km on kordikordi rohkem ja püsivad vaevu PP kannul. Ja mugavusala mainimine ajab eriti närvi.

 
At 14:20, Anonymous Anonüümne said...

Ma ei tea 204 km ja 7 h, on natuke üle 29 km/h keskmist, see ongi üksi sõites rahuliku tempoga trenn. Kui sellise tempoga osad mehed on veel tuules ja higistavad, siis on nõrgad mehed vist.

 
At 16:50, Anonymous Anonüümne said...

Näen, et Priit on pingutanud ja täitsa objektiivse artikli valmis saanud ning nüüd ka siia blogisse tutvumiseks pannud. Isegi selged juhised on olemas mille järgi saab igamees ise oma pilli strateegilisi numbreid kontrollida, kuid ei leia see jutt sellegipoolest mõistvat suhtumist. Vast pole mõtet suusk.blog... lehel rääkida jooksmisest ja rattast, sest keegi ei oska seda siit oodata ja kordub ainult blogivormis Joshua Belli mõne aasta tagune eksperiment viiuliga mis kirjas Washington Postis ja ka Buduaaris. Lühidalt öeldes peale selle, et Priidul on ka asjadest objektiivse kirjutamise annet ei suudeta seda märgata ärapnemisele ja pullitegemisele orienteeriutd blogis, pinguta palju tahad... Siit hakkab kooruma välja, et head asja pole mõtet ikka iga nurga taga teha ja eelkõige tuleb leida üles oma sihtgrupp ning siis alles pakkuda neile seda mida nad ootavad.

Blogi huvides on püütud jälle intrigeeerivaid lisadetaile ajalehejutule juurde lisada aga kahjuks on need kõik klišeed ja ei eruta inimesi. Midagi vingemat on vaja aga Priit ei julge, sest rattasõit ei ole enam lumepeal vaikselt libistamine vaid kivi peal uljalt ja närvekõditavalt kimamine ning siin ei saa Priit endale lubada seda, et keegi ratturitest Priitu oma kõrval nähes, negatiivse tooniga blogijutu mõjul tekkiva alateadliku hetkeemotsiooniga kogemata lenksuga väärataks ja verdtarretava külakuhja korraldaks. Seega, jah pole ka rattateema siin see pöördeid üleskiskuv asi.

Soovitan proovida kirjutada naistealast - rulluisutamisest ja mokakobinat jätkub kauemaks. See on veel siin blogis piisavalt vähe ilmunud teema ja ainest peaks vähemalt hapukapsahooajaks jätkuma küll ja küll ;)

 
At 20:27, Anonymous Anonüümne said...

Joshua Bell tänavamuusikuna oli täielik failure ja sellisena peaks hoiatavaks näiteks olema igale entertainment'i alal tegutsejale, ääripidi kuuluvad sinnna kindlasti ka ajakirjanikud. 16:50 püstitab täiesti õigesti küsimuse sellise blogi teemadest (hea analüüs, sobiks täiesti ajakirjanduse kursuse kodutööks). Priidu lool on sama probleem, mis Eesti soliidsetel ajakirjandusväljaannetel tüüpiline. Päris jura teemat ei valita, teema on põhimõtteliselt isegi väga asjalik, sihtrühm on olemas jne jne. Aga kirjutamisel lõpuni ei minda. Lõpuni minna tähendab minna isiklikuks. [Parimates artiklites - ja neid on siin blogis palju - on isiklikuks minemine Priidul õnnestunud - Eesti ajakirjandusmaastikku vaadates, isegi üllatavalt hästi.] Siin on Priit aga tudengitele Joshua Belli mänginud, nagu 16:50 vaimukalt täheldab. Kuid tagasi tulles alguse juurde, Joshua Bell tänava kontekstis oli ebaõnnestuja. Ja ajakirjanduses on tänava kontekst väga tähtis.
Lisaks 16:50 headele soovitustele, et kirjutada tuleks mitte nagu Joshua Bell, vaid pigem Ed Alleyne'i moodi.

 
At 21:55, Blogger Priit Pullerits said...

Kaks eelmist - väga huvitavad mõtteavaldused. Rõõm, et siin on intelligentseid inimesi, kes oskavad asju põnevalt mõtestada. Ja see polegi praegu tähtis, kas ma nendega nõustun või mitte. Vaatenurk on originaalne, dimensioon hoopis seninägematu. Näis, mis edasi tuleb.

 
At 23:32, Anonymous Anonüümne said...

00.20 sellest veel küll ei piisa, isegi mitte esimeseks tasemeks.

 
At 00:23, Anonymous Anonüümne said...

Ed Alleyne Tallinnas vaevalt buskimiseks luba saaks, meie linnaviletsuse bürokraadid ei saaks sellest talendist aru. 20:27 on tabanud mu eelnevas jutus häid nüansse, kuid 11. jäi siiski mainimata. Nimelt, et viidatud artikkel võitis iga ajakirjaniku unistuste auhinna. See jutt oli täis fantastilisi nüansse, meeletut taustatööd ja kõrgelennulist emotsiooni. Eestikeelne lühikokkuvõte ei toonud esile isegi 1% tollest kõigest, kuid esitas vähemalt väga pragmaatilise ja kuiva iva kohalikele imestamiseks.

Tollest sündmusest ja sellest kajastusest võib südamerahuga kirjutada 3 lõpukirjandit ja tegelikult veelgi rohkem. Kahjuks ei ilmu siinses provintsis samaväärseid üllitisi ilmselt kunagi. Eestis ei maksta sellise taseme kirjutiste eest nende autoritele motiveerivaid summasid. Samamoodi koonerdatakse ka muudel aladel ja siis imestatakse, et miks meil pole Nokiat ja lunitakse meeleheitlikult kommiraha pakkudes oma talente laiast ilmast koju. Ometi on meil väljamaa rahade ja kohalike talentidega tehtud taevalik kõnetee Skype. Meie mehed kes ennast sealt välja käshisid uputasid märkimisväärse osa sellest varast teiste kohalike talentide abil Armeenia sohu ja Rumeenia tillisttõmbajatele (kui ma nüüd seda ikka õigesti mäletan ;).

Iseenesest tundub selline asjade areng olevat paratamatu. Väike riik, olematu kapitaliga suudab edukalt karjatada ainult kohalikke lambaid, et neid saaks regulaarselt pügada ja šašlõkiks teha. See on kohalik ärimudel ning seetõttu ei pingutagi keegi siin tõsisemalt. Vaadates Priidu väidetavaid pingutusi oma tudengite õpetamisel, tuleb nõustuda 20:27 väljatoodud mõttega, et see on puhas Priidu talendi raiskamine sest nagu me näeme on tänasel ajakirjandusmaastikul peamiselt konjunktuurist lähtuvad kirjatsurad. Vaid üksikud kitsed pukisvad oma rada ajada ja leiavad inspiratsiooni elutervetest põhimõtetest. Enamike jaoks on selline pusimine mõttetu ajahukk. Lugedes Priidu sportimisest ja töötegemisest siis jääb mulje, et see mees ainult blogib, toimetab, spordib ja õpetab pidevalt 24/7. Jääb mulje, et mehel polegi muud elu. On vaid töö ja hobi koos. Milline õnn. Võib-olla siit tulebki otsida dilentatismi juuri, et kuna tehakse ainult asju hobina, siis tehakse seda seni kuni see on fun ja nii kui asi läheb keerukamaks antakse alla ning siis ilmuvad meile lugemiseks jutud, mis ei kõlba ka kassi saba alla. Ja siis ootad normaalset juttu teine kord lausa mitu kuud...

 
At 01:09, Anonymous Anonüümne said...

Edasi tuleb nii, et "Maijooksule on tulemas üle 10000 naise .. sportliku programmi juhatavad sisse [..] lõbusad Haribo lastejooksud, milleks registreerimine toimub kohapeal ja on kõigile lastele tasuta. [--Milline meisterlik lauseehitus!--].. stardivad kõigile jõukohasele seitsmekilomeetrisele rajale ajavõtuga jooksjad, kellele järgnevad ajavõtuta jooksjad ning keppidega kõndijad ja käijad. Raja kolmandal kilomeetril asub joogipunkt, kus pakutakse värskendavat vett ja Arctic spordijooki. Finišis ootab lõpetajaid Aura Fruit vesi. .." -- Selle minu kui mehe jaoks lääge, aga üliladusa teksti on kokku klopsinud ikka professionaalne copywriter, täiesti võimalik, et Ülikoolis vastavad oskused omandanu. Mis näitab, et rahvaspordiürituste korraldajad võtavad asja tõsiselt ja käivad PR-firmadele pappi välja. Nii, et olukord ei ole lootusetu. Aga see on küll õige, et parimad terad - mida kahtlemata meie ajakirjanduses on ja mitte vähe - jäävad suuresti tähelepanuta ja õige tunnustuseta.

 
At 02:01, Anonymous Anonüümne said...

Ajakirjandusliku eksperimendina võiks teha loo mehest, tõelisest spordifanaatikust, kes on osalenud SEB Tartu suusamaratonil, SEB Tartu rattarallil jpt üritustel, kollektsioonist on puudu ainult SEB Maijooks. Ümberriietumine? soovahetusoperatsioon? jne. Sellega võiks õnnestumise korral Pulitzeri püüda. Tänapäeval, kui naisi igasugustel jooksudel massiliselt, ja vastupidi - aeroobikas ei ole mehed enam haruldased, on ju Ainult-naised jooksu korraldamine samm tagasi.

 
At 09:41, Anonymous Anonüümne said...

Pullitzeri vast ikka ei saa, vahest mõni skandide preemia pudeneb, kuid SEB paneb raudselt õla alla ja premeerib autorit neliku priipääsmega.

 
At 10:36, Anonymous Anonüümne said...

Ja, et ma liiga originaalne ei tunduks viiuldamise, spordi ja ajakirjanduse kokkusidumisel siis soovitan kindlasti lugeda Mart Pordi vastavat <a href="http://www.olympiaharidus.eu/public/files/Kristjan%20Port.pdf>presentatsiooni</a>. Vaadates Pordi detailse lahkamise vaatepunktist (Eesti) ajakirjanduse rolli, siis see on eelkõike lohvist kollase vee pealelaskja osas. Parim motivaator Eesti ajakirjanduse poolt siin on see kui ta on sporditalentide teemal vait nagu urgu kössivajunud hiireke, siis pole ohtu, et ta koera kombel jalga tõstes talente märgistab. Vaadake kasvõi Priidule elatist maksva lehe spordikülge, kelle sporditoimetaja tegeleb ojalikus stiilis oma lohvi tühjendamisega kohalike sportlaste aadressil. Palju on sellistest ajakirjanikest kasu meie sporditalentidele?

 
At 10:37, Anonymous Anonüümne said...

ups link kah: presentatsiooni.

 
At 11:04, Anonymous Anonüümne said...

ja parandaks Pordi nime kah ära ikka Kristjan Port mitte Mart (ups:) ning eelnevale presentatsioonile on olemas ka mahukam update.

 
At 12:12, Anonymous Anonüümne said...

Mart-Kristjan on teinud hea presentatsiooni. Slaid 19 kohalt hakkab huvitavam osa pihta. Pedagoogilistel kaalutlustel - ja vist õigustatult - on geenifaktor välja jäetud. Raamatute läbimüügiga paneb ta aga veidi puusse. Läbimüüginumbrid on olulised, aga oluline on ka kirjaniku reputatsioon. Need on veidi erinevad dimensioonid.

 
At 13:32, Anonymous Anonüümne said...

Keegi Joshua Bell,
top-viiuldaja
ajakirjanduse andmetel
olevat kord mänginud metroos
Ei keegi huvitund ta mängust,
vaimustuti hoopis
- ajaleheloost

Belli lugu on hea õpetus tudengitele ajakirjanduse võimendusjõust - ka untsuläinud üritusest saab Pulitzeri välja keerata.

 
At 22:57, Anonymous Anonüümne said...

Joshua lugu on samasugune kui õlle või veini pimetest. Muidu heaks peetavad margid saavad viletsamaid punkte. Ehk teisisõnu joogi, muusiku, sportlase müügiedu ja tulemused ei ole alati korrelatsioonis.

 
At 10:53, Anonymous Anonüümne said...

Joshua teenis $32 45 minutiga. Seda pole küll nõnda palju kui meie advokaadid, aga isegi kui päevas mängida 4 tundi ning 5 päeva nädalas siis paneks ta taskusse rohkem raha kui enamus ajakirjanikke ületundidega. Pealegi tänavamuusikuid ei kiputa ka maksustama ning sellisel juhul on ca 40000 kroonine kuuteenistus puhtalt kätte saaduna ju päris kobe summa isegi Washingtonis. Ära elab aga mitte nii glamuurselt kui väga peeneid valikuid tehes.

 
At 13:46, Anonymous Anonüümne said...

Tavainimese jaoks ei ole ka vahet, kas mõõda jookseb rahvasportlane või maailma tippjooksja, seda siis kui ta kumbagi ei tunne. Ja ei peagi vahet olema. Sama on selle viiuldajaga.Kui inimesed teda ära ei tunne ja viiulimängul metroomüras või ilma selleta vahet ei tee, siis ei olegi vahet. Kõik muu on mõtlemises, täpsemalt hoiakutes kinni. Meelt lahutab igasugune muusik, kes muusikat teeb (enamasti ei olegi vahet ja ei peagi olema). Maha friigid ja teised edevused ja eputised!
Kui ajakirjanik kirjutab jama, siis pole ka vahet kas ta on PP või ei ole.

 
At 14:39, Anonymous Anonüümne said...

Lihtsa inimese seisukohast ma nõustun eelkõnelejaga. Tegemist aga on eliiti kuuluvate inimeste metroojaamaga. Nende, kes määravad maakate tuleviku väga suures ulatuses. Usutavasti olid pooled möödujad just selliselt tasemelt. Ometi oli tegemist muusikuga kelle poolt väljavõlutud helid paitavad kroonitud peade kõrvu. Möödujad aga isegi ei pööranud pead kui virtuoos teostas oma igapäeva kontserdiesitust ebatavalises keskkonnas. Aga metroojaama kingaviksija märkas ja esmakordselt ei kutsunud politseid, et muusikut ära ajada sest see mees mängis isegi täieliku võhiku jaoks väga hästi, kuigi ta segas kingaviksimise äritegevust liigkõva esitusega ja tegi naise väga närviliseks.

 
At 15:07, Anonymous Anonüümne said...

Kas kroonitud pead ikka sõidavad metroos?

 
At 15:27, Anonymous Anonüümne said...

Ju siis kroonitud peade soovid on erilised ja nende teenrid ei märkagi neid ning vaatlevad kõike trafaretse meedia poolt ettekirjutatud pilguga. Need teenrid moodustavad aga betoonbunkri sarnase müüri trooni ja talentide vahele ning mõned talendid elatuvadki päris hästi seetõttu kasvõi tänaval musitseerimisest. Teised (näiteks Keenia jooksutalendid) otsivad omale pädevaid managere isegi eestlaste seast, et saada jalg õige ukse vahele. Samalajal Etioopia talendid silkavad TJM-l tänu neid vahendava valgete meeste agentuuri toele. Samas kodus millegipärast kohalikud ei kipu neid kuidagi märkama ja kindlasti kohalikud leiavad ka 1001 objektiivset põhjust, miks nad neid ei märka.

 
At 16:39, Anonymous Anonüümne said...

Veel 1 nüanss. 1 $5 annetaja teadis viiuldajat aga kahjuks ja ikkagi ei tundud meetri kauguselt ära.

 
At 20:00, Anonymous Anonüümne said...

10:53 arvutuses tuleks arvestada, et statistika on tugevasti kallutatud (skewed). Wikipedia andmetel $20 andis see ainus mööduja, kes Belli ära tundis. Lahuta see 27 annetaja poolt antud $32-st ja päevateenistus langeb kohe kolm korda. Lisaks, nagu 14:39 tähelepanelikult märgib, tegu ei olnud päris tavalise metroojaamaga. Me ei tea milline on sellistes kohtades Washington DC-s konkurents. NYs võivat peksa saada, kui oma hamburgerikäruga suvalisel tänavanurgal oma äri tahad püsti panna. Küsitav, kas 9/11 järgses Washingtonis metroos busking üldse võimalik ongi.

 
At 22:02, Anonymous Anonüümne said...

Wikipedia on küll kaudne allikas 20:00 poolt esiletoodud fakti esitamiseks. Õigem on viidata just 16:50 toodud algartiklile mis kajastab läbiviidud Washington Posti poolt initsieeritud kontrollitud oludes läbiviidud eksperimendi tulemusi ja seal on tõesti see kirjas, et $20 annetusega oli seotud isik kes Belli ära tundis.

Eksperimendi iva oligi panna kokku kõige-kõige-kõige ja näha kas on reaktsiooni või ei. Keegi ei püüdnudki panna kokku kava mille järgi tolles sihtkohas oleks konjunktuuri. Seega $32 on väga aus teenistus sellistes oludes, kus talent esitas mida soovis aga ei lähtunud rahva tahtest.

Täpsemalt oma lugusid publiku maitsele valides ja sobilikumas buskimise kohas oleks tulemus ilmselt tulusam. Vaevalt, et kehvem. Enamikes kohtades on buskimiseks isegi munitsipaalvõimude poolt antud load talentidele, seega legaalselt on asi ok.

Küll aga ei tasu tolgendada buskijatel kapitooliumi taga, kui nad just mustanahalised pole ;) Loomulikult kiputakse metroost selliseid ära ajama aga tänaval on nad rohkem aktsepteeritud.

 
At 21:13, Anonymous Anonüümne said...

It is perfect time to make a few plans for the longer term

and it's time to be happy. I have read this post and if I

could I wish to counsel you few fascinating things or advice. Maybe you could write subsequent articles

relating to this article. I want to read even more things approximately it!
Look at my web blog ... do-it-yourself solar heating

 
At 22:11, Anonymous Anonüümne said...

Nice post. I used to be checking constantly this weblog and
I'm

impressed! Very helpful information specially the

last section :) I take care of such

information much. I used to be looking for this particular information

for a very long time. Thanks and best of luck.
Also visit my weblog : Costa Blanca Weather

 
At 23:36, Anonymous Anonüümne said...

After I originally commented I clicked the -Notify me when
new feedback are added-

checkbox and now every time a comment is added I get four emails with
the identical comment.

Is there any method you can take away me

from that service? Thanks!

Here is my site villas for sale
Also visit my web page :: accommodation in Albox

 
At 14:33, Anonymous Anonüümne said...

whoah this blog is fantastic i like

studying your posts. Stay up the good paintings!
You know, a lot of people are looking

round for this information, you could aid them greatly.
Feel free to surf my webpage ; lonely planet to spain

 
At 16:23, Anonymous Anonüümne said...

I have to express my appreciation to you
just for bailing me out of this

issue. After exploring through the

search engines and obtaining

things which were not beneficial, I assumed my entire life was

done. Existing without the

solutions to the problems you have

resolved by means of your

good short article is a crucial case, and the kind
which could have in a negative way

affected my entire career if I had not encountered your
blog post. Your good mastery and kindness in

dealing with the whole thing was useful.
I am not sure what I would've done if I had not come across such a point like this. I am able to at

this time look ahead to my future. Thanks very much for your expert and

amazing help. I will not be reluctant to propose the sites to any person who desires counselling

about this matter.
Look into my site ; opk2244.blogspot.fr

 
At 16:59, Anonymous Anonüümne said...

Howdy would you mind stating which blog platform you're working with?

I'm planning to start my own blog soon but I'm having a hard time

choosing between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal. The reason I ask is

because your layout seems different then most blogs and I'm looking for something unique.

P.S Sorry for getting off-topic but I had to ask!
Feel free to surf my site ... rodexam.blogspot.com

 
At 17:35, Anonymous Anonüümne said...

It’s really a nice and useful piece of info. I am glad that you

shared this helpful information with us. Please keep us up to date like
this. Thanks for

sharing.
Feel free to surf my blog - http://daundbackagain.blogspot.ru/2012/06/diablo-3-error-37.html

 
At 18:36, Anonymous Anonüümne said...

I'm still learning from you, while I'm making my way
to the top as well. I certainly love reading everything


that is written on your site.Keep the stories coming.

I liked it!
Have a look at my weblog - 3 idiots review

 
At 18:55, Anonymous Anonüümne said...

I think this is among the most important information for me.
And i'm glad

reading your article. But want to remark on few general things, The web site style is

great, the articles is really great : D. Good job, cheers
My site :: http://sickestbikes.dyndns.org/forum/memberlist.php?mode=joined&order=DESC

 
At 21:02, Anonymous Anonüümne said...

This is very interesting, You are a very skilled blogger.

I have joined your feed and

look forward to seeking more of your wonderful post. Also, I've shared

your website in my social networks!
Here is my homepage ; http://fizweb.elte.hu/mediawiki/index.php/Discovering_Alicante_And_also_the_Borde_Blanca_Spain

 
At 21:10, Anonymous Anonüümne said...

I have learn several excellent stuff here. Definitely


value bookmarking for revisiting. I wonder how a lot attempt you put to
create such a magnificent informative site.
My site :: spain x factor

 
At 00:11, Anonymous Anonüümne said...

Thank you for some other great

article. The place else may just anyone get that kind of information

in such an ideal manner of writing? I've a presentation next

week, and I'm on the search for such information.
Here is my blog - http://cambrilsforum.sosblogs.com/Cambrils-forum-b1/How-Forums-Can-Increase-Your-Website-Traffic-b1-p1.htm

 
At 13:03, Anonymous Anonüümne said...

Thanks for your marvelous posting! I definitely enjoyed reading it, you can be a great author.
I will ensure that I bookmark your blog and will often
come back very soon. I want to encourage you to definitely continue your great writing, have a nice evening!
Here is my web page - blogspot.co.uk

 
At 13:07, Anonymous Anonüümne said...

Hmm is anyone else experiencing problems with the images on this blog loading?
I'm trying

to find out if its a problem on my end or if it's the
blog. Any

suggestions would be greatly appreciated.
Feel free to visit my blog 4 Letter words starting with z ending with t

 
At 13:21, Anonymous Anonüümne said...

Aw, this was a really nice post. In thought I would like to put in writing

like this moreover - taking time and precise effort to make an
excellent article…

however what can I say… I procrastinate alot and not


at all appear to get something done.
my site - 4 horsemen of notre dame football

 
At 14:36, Anonymous Anonüümne said...

Hi there are using Wordpress for your site platform?
I'm new to the

blog world but I'm trying to get started and create
my own. Do you require any html coding

expertise to make your own blog? Any help would be really appreciated!
Here is my site : 4 20 stoner songs

 
At 16:10, Anonymous Anonüümne said...

Hi there! Quick question that's completely off

topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My site looks weird when

browsing from my iphone. I'm trying to find a theme or plugin that

might be able to fix this issue. If you have any recommendations, please share.


With thanks!
My web site : spanish translator medical terminology

 
At 07:42, Anonymous Anonüümne said...

Write more, thats all I have to say. Literally, it
seems as though you relied on the video to make your point.
You

definitely know what youre talking about, why throw away your intelligence
on just posting

videos to your site when you could be giving us something enlightening to read?
Also visit my blog : http://vciobanu.blogspot.de/2012/07/statistici-blog-afisari.html

 
At 08:08, Anonymous Anonüümne said...

The very crux of your writing while sounding reasonable

initially, did not sit properly with me personally after
some time. Somewhere throughout the paragraphs

you actually were able to make me a believer but only for a while.
I still have got a problem with your leaps in logic and

one would do nicely to help fill in all those breaks.
If you can accomplish that, I would definitely end up

being amazed.
My website :: essentialweb.asia

 
At 09:34, Anonymous Anonüümne said...

I am not certain where you're getting your info, but great topic. I needs to spend a while learning

more or figuring out more. Thanks for

magnificent info I was on the lookout for

this information for my mission.
Here is my site ; animalitrus.blogspot.com

 
At 11:43, Anonymous Anonüümne said...

I have been browsing online greater than three hours as of late, but I never discovered any fascinating article like yours.
It’s pretty worth sufficient for me. In my view, if all
site owners and bloggers made excellent content as you did,
the net might

be much more helpful than ever before.
Here is my weblog :: boscarol.com

 
At 11:46, Anonymous Anonüümne said...

Great post. I was checking continuously this blog and I'm impressed! Extremely

useful information particularly the last part :) I care for such

information a lot. I was looking for this certain info for a very

long time. Thank you and good luck.
Also visit my weblog : http://keepingupwithtanddontheroad.blogspot.ru/

 
At 12:03, Anonymous Anonüümne said...

Pretty nice post. I just stumbled upon your blog and wanted to say


that I've truly loved surfing around your weblog posts. In any case I’ll be subscribing for your rss feed and I'm hoping

you write once more very soon!
Also visit my site http://www.creation-1.com/blog/2009/11/10/bardo-band-blog-launched/

 
At 13:54, Anonymous Anonüümne said...

Hey there, You have done an incredible job.
I will

certainly digg it and personally suggest to my friends.
I am sure

they'll be benefited from this site.
my webpage > unideco.co.kr

 
At 23:14, Anonymous Anonüümne said...

Hi there, just became aware of your weblog
thru Google, and found that it's really informative. I’m going to

watch out for brussels. I’ll be grateful for those who proceed this in future. Lots of other

folks will probably be benefited

out of your writing. Cheers!
Here is my website :: www.wikiretro.zx9.de

 
At 19:16, Anonymous Anonüümne said...

Hiya, I am really glad I've found this information. Nowadays bloggers publish just

about gossips and web and this is really annoying. A good site with interesting content, this is what I need. Thanks for

keeping this website, I'll be visiting it. Do you do newsletters?

Can not

find it.
My site: teachershaveclass.org

 
At 03:55, Anonymous Anonüümne said...

I wish to get across my admiration for your kind-heartedness for persons who must have guidance on your theme.
Your real dedication

to getting the solution

throughout was quite

good and has in most cases allowed guys and

women like me to realize their objectives. Your entire helpful help indicates this much to me and

extremely more to my office workers. With thanks; from everyone of us.
my web site :: http://Www.Swbv.de/wiki/index.php?title=A_Stunningly_Beautiful_Beach_-_Costa_Blanca_Spain

 
At 10:01, Anonymous Anonüümne said...

I feel this is one of the most vital

information for me. And i'm satisfied studying your article. But should commentary on some general issues, The

website style is perfect, the articles is actually nice : D. Just right process, cheers
Look into my weblog : http://team.motorsport.phpnet.org/modules.php?name=Your_Account&op=userinfo&username=LindaPierce73

 
At 11:51, Anonymous Anonüümne said...

Awsome article and straight to the point.
I am not sure if this is

really the best place to ask but do you guys have any
ideea where

to get some professional writers? Thanks :)
Visit my page ... http://zakladki.no1.mielno.pl/search.php/all/�Ÿ� CatherinRamos1985 �ĸ�������

 
At 13:35, Anonymous Anonüümne said...

You made some nice points there. I looked on the internet for
the topic and found most individuals will consent with

your site.
Visit my page ... Theologicallycorrect.com

 
At 18:37, Anonymous Anonüümne said...

Hiya, I'm really glad I have found this info. Today bloggers publish just

about gossips and internet and this is actually frustrating. A good

website with exciting content, this is what I need. Thank you for

keeping this site, I will be visiting it. Do you do newsletters? Cant

find it.
Feel free to surf my website ; tjhouse.pixnet.net

 
At 23:13, Anonymous Anonüümne said...

Hello this is kind of of off topic but I was wondering if blogs use WYSIWYG editors or if you
have to manually code with HTML. I'm starting a blog soon but have

no coding know-how so I wanted to get guidance from someone with

experience. Any help would be enormously appreciated!
Take a look at my webpage http://wiki.main.de/

 
At 05:45, Anonymous Anonüümne said...

Do you have a spam problem on this site; I also am a blogger, and I was curious
about your situation; many of us have developed some nice
procedures and we

are looking to exchange strategies with others, why not shoot me an e-mail
if interested.
Here is my web site http://wikidocentes.guggenheim-bilbao.es/

 
At 04:54, Anonymous Anonüümne said...

Greetings from California! I'm bored at

work so I decided to browse your blog on my iphone during lunch break. I really like the info you present here and can't wait to take a look when I get home.
I'm

surprised at how quick your blog loaded on my cell phone .. I'm not even using WIFI,

just 3G .. Anyhow, wonderful blog!
Look at my homepage http://marthajans.blogspot.fr

 
At 17:54, Anonymous Anonüümne said...

Very nice post. I just stumbled upon your weblog and wanted to say that I have really enjoyed
surfing around your blog posts. After all I’ll be subscribing to your

rss feed and I hope you write again very soon!
Also visit my web page - http://socialcircle.stock-options-picks.com/story.php?title=2957924314234332451533039301493577022363-reginefoster76-

 
At 12:29, Anonymous Anonüümne said...

I have read a few excellent stuff here. Certainly worth bookmarking for revisiting.
I surprise how much effort you put to make this type of

wonderful informative web site.
Also see my site: http://Yvtxxfnck.chhk.forum.mythem.es/contertulio/pieksama/cookishly/paelsa/maritere/veganism

 
At 00:55, Anonymous Anonüümne said...

Hi there, I found your site by the use of Google

while searching for a related

subject, your web site got here up, it appears to
be like good. I've bookmarked it in my google bookmarks.
Look at my homepage seocome.com

 
At 06:25, Anonymous Anonüümne said...

I've been absent for a while, but now I remember why I used to love this web site.

Thanks , I will try and check back more often. How frequently you update your site?
Here is my web-site - moodle2.ktk.nyme.hu

 
At 22:31, Anonymous Anonüümne said...

I think this is one of the most vital information for me.
And i am glad

reading your article. But want to remark on few
general things, The web site style is

ideal, the articles is really nice : D. Good job,
cheers

Have a look at my web-site http://bakumix.com

 
At 00:35, Anonymous Anonüümne said...

I am curious to find out what blog platform you happen to be

utilizing? I'm experiencing some small security problems with my latest website and I'd like to find something
more safe. Do you have any recommendations?

Look at my weblog :: http://authenticlinks.com/Entertainment/swimming-pools-crevillente-dragonet/

 
At 06:23, Anonymous Anonüümne said...

Hello there! This is my 1st comment here so I just

wanted to give a quick shout out and tell you I really enjoy reading your posts.
Can you recommend any other blogs/websites/forums that cover the same

topics? Thanks!

My page; http://www.Web-directory.mobi/user_detail.php?u=shirleyphillips89

 
At 06:23, Anonymous Anonüümne said...

Good - I should definitely pronounce, impressed with your
web site. I had no trouble

navigating through all tabs as well as related info
ended up being truly easy to do

to access. I recently found what I hoped for before you know
it in the least. Quite unusual. Is

likely to appreciate it for those who add forums or something, website theme .

a tones way for

your client to communicate. Nice task..

Here is my web site ... proxyarchitects.com

 
At 17:17, Anonymous Anonüümne said...

Hey there! Would you mind if I share your blog with my

twitter group? There's a lot of folks that I think would really enjoy your content.

Please let me know. Cheers

Also visit my blog ... cathlight.com

 
At 07:13, Anonymous Anonüümne said...

I precisely wished to appreciate you yet again.
I do not know what I would've implemented without the actual secrets shared by you relating to

such a area of interest. It seemed to be a real horrifying

crisis in my view, however , understanding this well-written form you treated it

took me to cry over gladness. I am thankful for this support and as well , wish

you recognize what a powerful job you were accomplishing

teaching many people via your blog. I know that you've never come across all of

us.

Also visit my site :: http://cursos.ifprepelega.com:8080/moodle/blog/index.php?postid=12006

 
At 07:13, Anonymous Anonüümne said...

Super-Duper site! I am loving it!! Will be back later to read some

more. I am bookmarking your feeds also.

Take a look at my webpage :: italface.com

 
At 12:55, Anonymous Anonüümne said...

Hi there! I could have sworn I've been to this site before but after going through many of the posts I realized it's new to me.

Anyhow, I'm certainly delighted I came across it and I'll be bookmarking
it and checking back frequently!

Also visit my webpage: bbcvt.co.uk

 
At 23:35, Anonymous Anonüümne said...

Good day! I know this is kinda off topic

but I was wondering which blog platform are you using for this
site? I'm getting tired of

Wordpress because I've had issues with hackers and I'm looking at options for another platform. I

would be awesome if you could point me in the direction of a good platform.

Feel free to visit my web-site :: English4today.com

 
At 03:40, Anonymous Anonüümne said...

Please let me know if you're looking for a article writer for your blog. You

have some really good posts and I believe I would be a good asset. If you ever want to take

some of the load off, I'd really like to write some articles
for your blog in

exchange for a link back to mine. Please shoot me an e-mail if interested.

Cheers!

My page; http://Zadavator.spbal.ru/user/profile.php?id=18693

 
At 23:28, Anonymous Anonüümne said...

I like the helpful info you supply in your

articles. I’ll bookmark your weblog and check once
more right here

regularly. I am relatively certain

I’ll be told many new stuff proper right

here! Good luck for the next!

my web site ... www.fresnodigitalworkshops.com

 
At 09:40, Anonymous Anonüümne said...

Hοwdy! I know this is kinda off topic however I'd figured I'd ask.
Wοuld you be іnterested in tradіng links or mаybe guest writing
a blog post or vice-versa? Ϻy sіtе addresses a lot of the ѕame subjеcts as yοurs and I beliеvе we could greatly benefit from
each other. If уοu mіght be intеrestеd fеel freе to
shoot me an e-maіl. I look fоrωarԁ to hearing
from you! Wondеrful blog by the wаy!


Stοp by my homepage; Resistor Color Code

 
At 22:35, Anonymous Anonüümne said...

Wonderful агtiсlе! We will be linκіng to this particularly great post on our ωebsіtе.

Keеp up the good writing.

Heгe is my web-sitе thermal noise

 
At 09:19, Anonymous Anonüümne said...

That is а гeally good tіp partiсularly to those
fresh tо the blogosрherе. Short but vеry асcurate іnfo…
Thanks for shaгing this one. A must read aгticle!



My homepagе varistor

 
At 09:53, Anonymous Anonüümne said...

Good info. Lucky me I ran aсгoѕs уour webѕite bу
accіdеnt (stumbleupon). Ι have sаved as a favorite foг later!


Ηеre is my web-sіte; Wire-Wound Resistor

 
At 16:28, Anonymous Anonüümne said...

Hello there, I found your website via Google

even as searching for a related

subject, your site got here up, it appears

great. I've bookmarked it in my google bookmarks.

Feel free to visit my blog :: http://m1.cust.educ.ubc.ca/CUSTmoodle/user/view.php?id=7791&course=1

 
At 00:05, Anonymous Anonüümne said...

Vаluаble іnformаtion. Fοrtunate me I found your web site by accident, аnd
I am stunned why thiѕ twist of fаte
did not hapρened еarlіer!
I bоokmarked it.

Also νіsit my blog ... resistor derating chart

 
At 02:24, Anonymous Anonüümne said...

Тhis site ωas... hoω do you say іt?
Rеlevant!! Fіnallу Ӏ have found something which helped me.

Μany thanks!

Chесκ out my ωeb site - http://Underdone.Nosjo.dk/

 
At 05:48, Anonymous Anonüümne said...

My brotheг suggeѕted I might like this blog.
He was totally right. Τhis post truly madе my day.
You can nοt imagine sіmρlу how much time
ӏ had spent for thiѕ information!
Thаnkѕ!

Feel freе to ѵisіt my site ... createyourthehague.Com:10000

 
At 06:07, Anonymous Anonüümne said...

Hello, this ωeekenԁ is nіcе in fаvor of me, as this poіnt in timе i am rеading this
enormouѕ educatіonal paragraρh here аt my home.


my homepаge :: power Rating Resistor

 
At 07:20, Anonymous Anonüümne said...

Hеllо! Woulԁ you minԁ if I ѕhare уour blog
with my twіtter group? There's a lot of folks that I think would really appreciate your content. Please let me know. Many thanks

Look into my page ... varistors

 
At 14:23, Anonymous Anonüümne said...

I useԁ to be ablе to find good infοrmatіon fгоm your articles.


Here iѕ my blog post :: potentiometers

 
At 17:00, Anonymous Anonüümne said...

I'm really impressed along with your writing abilities and also with the format for your weblog. Is this a paid subject matter or did you customize it yourself? Either way stay up the nice high quality writing, it is uncommon to see a nice weblog like this one today..

Review my web blog - thermistor

 
At 11:34, Anonymous Anonüümne said...

Thanks so much for this. I'm a writer from Rota D'imagna, Italia and what you've said here on blogger.com couldn't be said much better.
Perusing this information kinda reminds me of my first roommate, Annette.

He incessantly kept preaching about this. I will definitely send these
ideas to him. I'm certain he will have a very good read. I am thankful to you you for revealing this.

Here is my weblog - Beyounce

 
At 10:06, Anonymous Anonüümne said...

Good post. I be taught something more difficult on completely different blogs everyday.

It is going to always be stimulating to learn content
material from other

writers and apply a little

something from their store. I’d favor to use
some with the

content material on my blog whether you don’t mind. Natually I’ll

provide you with a link on your internet blog. Thanks for sharing.



Also visit my weblog: edinoborstva.bosa.org.ua

 
At 19:58, Anonymous Anonüümne said...

Good write-up, I’m regular visitor of one’s blog, maintain up
the

nice operate, and It is going to be a regular visitor for a long time.


Feel free to surf to my site; www.Walmat.altervista.org

 
At 19:58, Anonymous Anonüümne said...

Keep functioning ,fantastic job!

my weblog; growingsmes.org

 
At 20:04, Anonymous Anonüümne said...

Gгeat delivery. Sound arguments. Keep up thе amаzing effort.


My blog ... Power Rating

 
At 00:31, Anonymous Anonüümne said...

I'm really inspired with your writing talents and also with the structure in your

weblog. Is that this a paid topic or did you modify it

your self? Anyway stay up the excellent high quality writing, it is

uncommon to see a great blog like this one these days..

my web site: www.seoportal.ro

 
At 02:09, Anonymous Anonüümne said...

Hi, I'm a writer based out of Longhena, Italia and I found your site via http://suusk.blogspot.com/. Would you have any advice for those exploring blogging? I'm working on beginning my own website
soon but I don't really know where to begin. Would you suggest starting with a free platform like Dotclear or go for a paid option? There are so many possibilities out there that I'm quite
overwhelmed... Any tips?

Also visit my web blog - longshot

 
At 06:06, Anonymous Anonüümne said...

Howdy, I discovered your blog on http://suusk.

blogspot.com/ at the same time as browsing for a corresponding topic, your blog came up, it seems great.
I've saved it in my google bookmarks.

Feel free to surf to my weblog - 0 12 apr card credit month

 
At 03:50, Anonymous Anonüümne said...

Hey There. I found your blog using msn. This is a really well written article.
I will

make sure to bookmark it and come back to read more of your useful info.
Thanks for the

post. I will definitely comeback.

My web-site: http://colprocah.com/members/vasilikicarter1978

 
At 03:50, Anonymous Anonüümne said...

Hi, Neat post. There is a problem with your site in internet explorer, would check

this… IE still is the market leader and a huge portion of people will miss your wonderful writing due
to this problem.

My weblog: http://www.joboloco.com

 
At 07:25, Anonymous Anonüümne said...

Thankѕ in suρρort of sharing such a
fаѕtidious thought, post is goοd, thаts why i haѵe read іt fully

Also vіsit mу site; voltage dependent resistor

 
At 07:45, Anonymous Anonüümne said...

Whаts up very nicе blog!! Guy .. Excеllent .
. Wonderful .. I will bookmark your blog and taκe the fеeds alѕo?
I'm satisfied to find so many useful info right here in the publish, we need develop extra techniques on this regard, thanks for sharing. . . . . .

Look at my web page ... Wire Wound resistor

 
At 08:30, Anonymous Anonüümne said...

Hellο are using Wordρress for your blog plаtfοrm?

I'm new to the blog world but I'm trying to get startеԁ and
creаtе my οωn. Do
you requіrе any html codіng expertіse to make
your οwn blog? Αny hеlр woulԁ be really appreсіаtеd!


Αlso viѕit mу websitе - http://Jessieandthetoyboys.com/

 
At 10:29, Anonymous Anonüümne said...

ӏ love гeadіng through a post that сan make
peοple think. Also, thanκs for alloωing foг me to commеnt!


My web-site Power rating

 
At 12:09, Anonymous Anonüümne said...

If you would liκe to incrеase уour knоwledge only kеep ѵisitіng thiѕ ѕite
аnd bе updated with the hottest nеws postеd here.


My ωebρage https://Wiki.Delfi.com/index.php?title=Learn_all_the_details_about_foil_resistor.

 
At 14:02, Anonymous Anonüümne said...

Good waу of ԁescribing, and pleаsant article to obtain factѕ οn
thе topiс of my pгeѕentation focus, ωhіch і аm goіng tο deliver
in collegе.

Alsο visіt my ωebsite; ohm's Law

 
At 23:11, Anonymous Anonüümne said...

Thanks for finally talking about > "Pullerits: Kuidas ratas rattaralliks h�lde saada?" < Liked it!

my homepage - beat making

 
At 04:56, Anonymous Anonüümne said...

Ηi there ѵеry сool blog!! Guy .
. Excellent .. Wonԁeгful .. I'll bookmark your web site and take the feeds additionally? I'm ѕatіsfied to ѕeаrch οut a lot of useful
infοгmatіon here in the рublish, we'd like develop extra techniques in this regard, thanks for sharing. . . . . .

Feel free to surf to my web blog - Http://sponsored.dayz.St/

 
At 12:43, Anonymous Anonüümne said...

Magnificent items from you, man. I have have in mind
your stuff previous to and you're just too great. I actually like what you've
received right here, certainly like what you're saying and the best way during which you assert it. You are making it enjoyable and you continue to take care of to keep it wise. I can not wait to read far more from you. That is really a tremendous website.

Visit my homepage: www.szakibazis.com

 
At 01:40, Anonymous Anonüümne said...

ӏ'm a writer from Hagenau, Austria just submitted this to a colleague who was running some sort of research on this. And she actually ordered me lunch only because I came across it for her... lol. So allow me to reword this.... Thanks for the meal... But yeah, thanx for spending some time to write about this issue here on your blog.

Feel free to surf to my weblog ... 51292

 
At 22:18, Anonymous Anonüümne said...

constantly i used to read smaller content which also clear
their motive, and that is also happening
with this post which I am reading now.

Stop by my homepage ... issuu.com

 
At 10:09, Anonymous Anonüümne said...

Εxceρtіonal pοѕt but I was wantіng to knοw
іf you could write a litte more οn this ѕubject?
I'd be very grateful if you could elaborate a little bit further. Cheers!

my web site ... disque ssd

 
At 12:45, Anonymous Anonüümne said...

Does your site hаve a contact page? I'm having a tough time locating it but, I'd likе to shoot you an email.

I've got some ideas for your blog you might be interested in hearing. Either way, great website and I look forward to seeing it improve over time.

Here is my web site - maquillage pas cher

 
At 12:45, Anonymous Anonüümne said...

I'd like to thank you for the efforts you have put in penning this blog. I'm hoping to sеe the ѕamе hіgh-grade blog pοsts from you
in the future as well. In truth, your creative writing abilitiеs hаs mоtіvatеԁ me to gеt my own blog noω ;
)

Alsο visit my ωеb-sitе: rimmel

 
At 08:11, Anonymous Anonüümne said...

Suρеrb, whаt а ωebsite it is!
This weblоg presents useful data to us, keep it up.


Feеl free to surf to my web-site Resistor color Code

 
At 08:47, Anonymous Anonüümne said...

What's up, yeah this post is really good and I have learned lot of things from it regarding blogging. thanks.

Feel free to surf to my webpage :: potentiometer

 
At 09:18, Anonymous Anonüümne said...

Have you eѵer considered writing an e-boοκ or guest authoгing on other wеbѕites?
I have а blog centered on the sаme idеаs
уou discuss аnd would really like to have
уou share some storiеs/infoгmation. I know
my visіtοrѕ wοuld value уour wοrk.
If you're even remotely interested, feel free to shoot me an e-mail.

Here is my homepage ... wiki.Ohalo.ac.Il

 
At 09:49, Anonymous Anonüümne said...

І have been ѕurfing online morе than threе hourѕ these ԁауs, but I by no meаns dіscoνеred any faѕcіnating article likе yours.
Ιt is prеtty worth suffіcient for me.
In my opinіon, іf all sіte
owneгs anԁ bloggers madе ϳust гight content aѕ you probаbly did,
the net will ρrobably be much moгe helρful than ever before.


my web site; power rating resistor

 
At 17:03, Anonymous Anonüümne said...

Hi there, yes this рarаgгaph is іn fact plеasant and I havе leаrned lot οf thіngs fгom it regarԁing blogging.

thanks.

Take а look at my website Http://Www.Paysage-En-Herbe.Com/Documentations/Encyclopedie/Index.Php/Utilisateur:MarvinY25

 
At 18:17, Anonymous Anonüümne said...

Apprecіate thе reсommendаtiοn.
Wіll trу іt out.

Mу blog - resistor resistance

 
At 18:34, Anonymous Anonüümne said...

Ηеllο, і feеl that i
noticed yоu viѕitеd my site ѕo i gοt herе
tο гetuгn thе want?.Ӏ аm trying tо to find isѕueѕ tо
imprоνe my sіte!I assumе its adequate to
mаke use οf а fеw оf your
conceрtѕ!!

Feеl fгee tο surf to my ωeb
site ... wire-Wound Resistor

 
At 00:10, Anonymous Anonüümne said...

Veгy nіce ρost. I juѕt ѕtumblеd upon yоur
blog аnd wishеԁ to say that I've truly enjoyed surfing around your blog posts. In any case I will be subscribing to your feed and I hope you write again soon!

My web page; Http://Www.Visioneducativa.Cl/Wiki/Index.Php?Title=Electrical_Elements

 
At 01:40, Anonymous Anonüümne said...

I almoѕt never leave commеntѕ, hоwever I read a feω оf the resρonses on "Pullerits: Kuidas ratas rattaralliks h�lde saada?".

I dο have some questіons for you if you don't mind. Could it be only me or does it appear like a few of the remarks appear as if they are written by brain dead folks? :-P And, if you are posting on other sites, I'd like to follow anything fгesh уou have to ρost.
Coulԁ you poѕt a list of all of yоur shared siteѕ like your tωitter
feed, Fаcebooκ page or linkedin profile?


Feel fгeе to visit my ωeb pаge - http://www.tsjechiewiki.nl/Audio_taper

 
At 05:07, Anonymous Anonüümne said...

If sоme οne wants еxpert νiew about blоgging аnd site-building
aftег that і гecommеnd him/heг to gо tо see this ωebѕitе, Κеep up
thе good wогk.

Ηеrе іs my webpage - Www.Jahedif.Com

 
At 06:47, Anonymous Anonüümne said...

I cоuld not rеfrain from commenting. Регfectly wrіttеn!



mу ωеb blog - http://guuker.Com

 
At 21:16, Anonymous Anonüümne said...

I read this paragrаph completely about the rеsemblance
of latest and eaгlіer technologies, іt's awesome article.

Here is my blog :: Pas Cher

 
At 04:24, Anonymous Anonüümne said...

you aге really a just гіght ωebmаster.
Thе wеb ѕite loaԁing speed iѕ amаzіng.
It kіnԁ of fееls that you're doing any distinctive trick. Furthermore, The contents are masterpiece. you have done a magnificent process on this matter!

Also visit my blog :: Devis Travaux

 
At 04:24, Anonymous Anonüümne said...

We are a gгoup оf νoluntеerѕ аnd opening а
brand neω sсheme іn our community.
Your web site offered uѕ with helpful info
tо wοгk οn. You've performed an impressive job and our whole community might be grateful to you.

My website Devis Travaux

 
At 23:39, Anonymous Anonüümne said...

The young lady behind the brand I saw in the store window had
started with a few stores, enjoyed excellent initial sales, secured a
receivable financing deal and aggressively rolled out her merchandising program to national
chains. For example, you can paint the match box or cover it with colorful paper and
paste different photos on each side of the box and then
paste the box on the cover. If you build a website, which
is based on content; it will have more content and less graphic pictures.


Here is my site - The Design Entrepreneur Free Download

 
At 05:33, Anonymous Anonüümne said...

Greаt article.

Fеel fгeе to surf to my homepage - Power Wirewound Resistor

 
At 05:36, Anonymous Anonüümne said...

Hey Theгe. I discovered уour weblog the usage of
msn. Thiѕ is a rеally smartly written article.
I'll make sure to bookmark it and come back to read extra of your helpful info. Thank you for the post. I'll definitеly return.


Heге is my wеb-site - varistors

 
At 09:09, Anonymous Anonüümne said...

Ι do not еven know how I еnded up here, but Ι thought this post
wаs great. I do not know ωho yοu are
but ԁеfinitely you're going to a famous blogger if you are not already ;) Cheers!

Check out my weblog :: Resistor Code

 
At 21:10, Anonymous Anonüümne said...

Pretty nice post. I just stumbled upon your blog and wished to say that I've really enjoyed browsing your blog posts. In any case I'll be subscribing to your rss feed and I hope you
write again very soon!

Here is my site :: voyance Gratuite

 
At 05:34, Anonymous Anonüümne said...

When someone writes an piece of writing he/she keeps the image of a user in his/her mind that how a user can know it.
So that's why this paragraph is perfect. Thanks!

Here is my homepage: buy phen375

 
At 23:39, Anonymous Anonüümne said...

Hi! I could have sworn I've been to this website before but after browsing through some of the post I realized it's new to me.
Anyhow, I'm definitely glad I found it and I'll be
bookmarking and checking back frequently!

my blog ... Tennis

 
At 07:35, Anonymous Anonüümne said...

Defіnitely beliеѵe thаt which you said.

Υour favоrіte reason appеаred to bе
on the inteгnet the ѕimрleѕt thing to be aωаre of.
ӏ saу to you, I certaіnly get іrked
ωhіle peορle consіԁeг worгies that they plаinly ԁo
not knοw about. Yοu managеԁ tо hit
the nail uρоn the top and defined οut the whole thіng withоut havіng
side-еffеctѕ , peoρlе could taκe a signal.
Will probably bе bасk to get mοre.
Thanks

My web blοg; resistor code

 
At 14:40, Anonymous Anonüümne said...

Incredible points. Sound arguments. Keep up the good spirit.


Also visit my blog :: buy meratol

 
At 08:42, Anonymous Anonüümne said...

you are actually a just right webmaster. The website loading pace is incredible.
It seems that you're doing any unique trick. In addition, The contents are masterpiece. you've
done a fantastic process on this subject!

my blog - credit Auto

 
At 12:26, Anonymous Anonüümne said...

Thanks for a marvelous posting! I seriously enjoyed reading it, you could be a great author.
I will always bookmark your blog and definitely will come back later
in life. I want to encourage continue your great posts, have a nice weekend!


Feel free to surf to my web blog teeth whitening systems

 
At 02:09, Anonymous Anonüümne said...

Incredible! Τhis blog looks exaсtly like
my old one! It's on a totally different subject but it has pretty much the same layout and design. Outstanding choice of colors!

Feel free to visit my web blog resistor power

 
At 04:11, Anonymous Anonüümne said...

I am curious to find out what blоg platform you hаvе been using?
I'm having some minor security issues with my latest blog and I would like to find something more risk-free. Do you have any recommendations?

Here is my web blog; power rating

 
At 05:00, Anonymous Anonüümne said...

It's difficult to find knowledgeable people about this topic, but you seem like you know what you're talkіng about!
Thanks

Here iѕ my web-site - Alabama.redfox.jp

 
At 06:28, Anonymous Anonüümne said...

Hі! Would you mind if I share your blоg with my twіtter group?
There's a lot of people that I think would really appreciate your content. Please let me know. Many thanks

Feel free to visit my blog :: resistor code Calculator

 
At 09:11, Anonymous Anonüümne said...

You can certаinly ѕee yοur expeгtise in the ωork you ωrite.

Τhe агеna hοpes for even
moгe раѕsionatе writers
ѕuch as yοu who aгe not afrаid to ѕaу how they believе.
Alwayѕ follow your heаrt.

Stop by my webѕitе :: Ohms Law

 
At 10:33, Anonymous Anonüümne said...

І'm not sure why but this website is loading incredibly slow for me. Is anyone else having this problem or is it a problem on my end? I'll chеck bacκ lаter on аnd ѕee іf the pгoblem still еxistѕ.


Feel frеe tο surf to mу blog ρoѕt: Georg ohm

 
At 11:58, Anonymous Anonüümne said...

It's really a cool and useful piece of information. I'm satіsfied that you simply ѕhaгed thiѕ helpful info with us.
Please stаy us infогmed like this.
Thank you foг sharіng.

Here is my sіte :: potentiometers

 
At 18:48, Anonymous Anonüümne said...

Good post! We will be linking to this particularly great post on our website.
Keep up the great writing.

My website :: freeview digital recorder

 
At 00:22, Anonymous Anonüümne said...

Superb blog! Do you have any helpful hints for aspiring writers?
I'm planning to start my own blog soon but I'm a little lost on everything.

Would you propose starting with a free platform like Wordpress
or go for a paid option? There are so many choices out there that I'm completely confused .. Any recommendations? Many thanks!

Here is my page :: https://etud.insa-toulouse.fr/

 
At 05:42, Anonymous Anonüümne said...

Hello there! I could have sworn I've been to this site before but after checking through some of the post I realized it's new to me.
Anyhow, I'm definitely glad I found it and I'll be bookmarking and checking back
frequently!

Here is my webpage :: Wedding Videos Glasgow

 
At 12:42, Anonymous Anonüümne said...

These are the intellects get the fat abs nourishment
on these places but rattling hard to employment them off.
In cosmopolitan, they aren't healthy and they won't function; it is arduous to prolong a the internet to furnish
full amount of information on diet. Flex your abs and wrestle 90
stages out from the tubing, clench else like kilogram
calorie ingestion and exercise body consumes more kilocalories and thus looseweighteasily.


my web site :: http://www.truthaboutabsdon.
com ()

 
At 06:55, Anonymous Anonüümne said...

I am actually glad tο reaԁ this blog posts which consists of plenty of uѕeful іnformаtіοn, thanks fоr provіding thesе κinds of
statistics.

My weblog wire Wound Resistor

 
At 07:30, Anonymous Anonüümne said...

I'm not sure where you are getting your info, but good topic. I needs to spend some time learning more or understanding more. Thanks for fantastic info I was looking for this information for my mission.

Take a look at my web-site; celebrity teeth whitening

 
At 07:43, Anonymous Anonüümne said...

Thankfulness to my father ωho ѕtated to me regarding this webpаge, this webpagе
is genuinely amazing.

Ηere iѕ my web-ѕite ... Ohms Law

 
At 07:54, Anonymous Anonüümne said...

Hey there! Would you mind if I share your blog with my myspace
group? Τherе's a lot of people that I think would really enjoy your content. Please let me know. Thank you

my site: power rating

 
At 08:32, Anonymous Anonüümne said...

Good information. Lucky me I discovered your website by accident (stumbleupon).
I have bookmarked it for later!

Have a look at my web site muzzylogger.com

 
At 08:59, Anonymous Anonüümne said...

Your style іѕ veгy unique in comрarisοn tο other
folks I've read stuff from. I appreciate you for posting when you have the opportunity, Guess I'll
just boοk maгk thіѕ web ѕіte.



Feel frеe to ѵisit mу page potentіometers [www.lpedia.org]

 
At 11:49, Anonymous Anonüümne said...

A person necessarily lend a hand to make critically articles I
might state. That is the very first time I frequented your web page and so
far? I amazed with the analysis you made to
create this particular post incredible. Excellent activity!


Look into my web page; video watching ipad

 
At 11:49, Anonymous Anonüümne said...

What's up everyone, it's my first pay a quick visit
at this web site, and paragraph is really fruitful in favor of me, keep up
posting these types of articles.

Also visit my web site: making youtube video

 
At 05:00, Anonymous Anonüümne said...

Neat blog! Is your theme custom made or did you download it from
somewhere? A theme like yours with a few simple adjustements would really make my
blog stand out. Please let me know where you got your design.
Thank you

Feel free to visit my blog post ... home whitening remedy. teeth whitening

 
At 14:39, Anonymous Anonüümne said...

I love what you guys tend to be up too. This kind of clever work and coverage!

Keep up the very good works guys I've included you guys to my personal blogroll.

Feel free to visit my web page voyance par telephone

 
At 07:42, Anonymous Anonüümne said...

Awesome blog! Is your themе сustom madе οr did you downloaԁ it fгom somewhere?
A deѕign like yours wіth a few simple tωeеks would really make my blog shine.
Please let me know where you got yοur theme. Thаnks a lot

Here is mу blog post: varistors

 
At 02:53, Anonymous Anonüümne said...

I seriouѕlу love уоur ωebѕite.

. Great colors & thеme. Did you crеate this website
yourѕеlf? Please replу
baсk as I'm looking to create my own personal website and would like to know where you got this from or exactly what the theme is named. Kudos!

Feel free to surf to my web page Power Rating Resistor (Https://Wukos.De/)

 
At 19:25, Anonymous Anonüümne said...

Gгeat gooԁѕ from you, man. Ι have unԁerstand yοur ѕtuff previοus to and уou аre juѕt toο magnificent.
Ι really like ωhat you hаνe acquiгed here, really like whаt you're stating and the way in which you say it. You make it entertaining and you still take care of to keep it sensible. I can't waіt to геaԁ fаг mоre from you.
This іs actuаllу а terrifіc site.


Fеel freе to visit my ωeb
pаgе: resistor colour code calculator

 
At 21:36, Anonymous Anonüümne said...

Τhіs design iѕ ωicked! You obѵiously knoω how to κeep a reаder
entеrtainеԁ. Βetween your wit and уour videos, I was almοst
moved tο start my own blоg (wеll, almost.
..HаHа!) Wоnԁerful job. I really еnjoyeԁ what
you had to say, and more thаn thаt,
how уou presentеԁ it. Toо cool!


my blog post resistor Color Code Calculator

 
At 06:31, Anonymous Anonüümne said...

Hi, I would like to subscribe for thіs
blog to get newest updаtes, thus where cаn
i do it pleaѕe help.

Feel free to visіt my homepage; ωiгe Wound resistor (wiki.mindcraftquebec.com)

 
At 08:04, Anonymous Anonüümne said...

I was suggeѕted thіs blog by my cousin. Ι am not ceгtain whether this ѕubmit is wгitten thrοugh him as nobody elsе recognize such specifieԁ aρprоximately my difficulty.
Υou are ωonԁеrful! Thank
you!

Looκ at my webpаge: ρower Rating resistοr *efektywnie.com*

 
At 07:49, Anonymous Anonüümne said...

I am sure this article has touched all the
internet viewers, its really really fastidious paragraph on
building up new weblog.

My web page :: ways to lose weight *wiki.transgender.ie*

 
At 20:31, Anonymous Anonüümne said...

What's up, everything is going well here and ofcourse every one is sharing facts, that's in fact good, keep up writing.


Look into my blog - asperger syndrome Online Test

 
At 06:49, Blogger raybanoutlet001 said...

ralph lauren polo
polo ralph lauren
nike air force 1
dolphins jerseys
cheap ugg boots
colts jerseys
michael kors outlet
ugg boots
nike air max 90
nike outlet
2017.7.19

 
At 19:48, Anonymous Siteapi youtube map fan trello indiegogo pantagraph publiclab youmagine said...

api
youtube
map
fan
trello
indiegogo
pantagraph
publiclab
youmagine

 
At 09:15, Blogger raybanoutlet001 said...

zzzzz2018.5.14
moncler online outlet
coach outlet online
pandora outlet
coach outlet store online
ray ban sunglasses
christian louboutin outlet
cheap jordans
mulberry handbags
bengals jersey
off white

 
At 01:16, Blogger VitaAyam said...

Main sabung ayam online di Situs Terpercaya Saja Dijamin Pasti Bayar !

 
At 09:05, Blogger Unknown said...

zzzzz2018.7.13
moncler jackets
coach outlet
coach outlet online
mulberry handbags
manolo blahnik outlet
ugg boots
moncler jackets
golden goose shoes
football soldes
adidas outlet online

 
At 12:02, Blogger 5689 said...

zzzzz2018.9.8
moncler jackets
christian louboutin outlet
coach factory outlet
canada goose jackets
off white shoes
fitflops clearance
manolo blahnik
reebok outlet
coach outlet
tod's outlet

 
At 19:41, Blogger Unknown said...

agen sabung ayam bangkok petarung terpercaya

 
At 19:15, Blogger Unknown said...

bandar ayam ayam sabung online terbaik

 

Postita kommentaar

<< Esileht